|
|
Stranica: 1/63.
|
[ 1553 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
osa
|
Naslov: Postojanje Boga Postano: 13 vel 2012, 19:24 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Muris Salihbasic je napisao/la: Islam nije ništa drugačiji od ostalih religija, bar po tome što piše u knjigama, samo je malo više u trendu pa se više i napada. Reci da je ovo zajebancija... da ti saspemo milijun (kontra)argumenata za trenutni nokaut ma sve religije su retrogradne a islam je retrogradan na kubik....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 20:20 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2948 Lokacija: predvorje dzeneta
|
osa je napisao/la: Tulkas je napisao/la:
Reci da je ovo zajebancija... da ti saspemo milijun (kontra)argumenata za trenutni nokaut
ma sve religije su retrogradne a islam je retrogradan na kubik.... Amin
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 22:16 |
|
|
osa je napisao/la: Tulkas je napisao/la:
Reci da je ovo zajebancija... da ti saspemo milijun (kontra)argumenata za trenutni nokaut
ma sve religije su retrogradne a islam je retrogradan na kubik.... govori u svoje ime. zasto je krscanstvo retrogradno?
|
|
Vrh |
|
|
osa
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 22:39 |
|
|
Ibar je napisao/la: osa je napisao/la: ma sve religije su retrogradne a islam je retrogradan na kubik....
govori u svoje ime. zasto je krscanstvo retrogradno? pa i govorim u svoje ime, nego u čije, zato što nauk koji naučava nema veze s mozgom, od otvaranja mora za prolaz na dalje, da ne duljim.......
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 22:56 |
|
|
osa je napisao/la: džoni pa u starom zavjetu imaš, prvu pisanu zapovjed za genocid, datu od samog boga, kad on dovede židove u izrael i kaže im" ovo je vaša zemlja, množite se i živite u njoj, a sve one koje ovdje zateknete, a ne vjeruju u vašeg boga pobijte" ( možda nisam precizno napisao, ali kontekst je taj)....
Ima tu svacega, sve je poteklo od Starog Zaveta, i hriscanstvo i islam... Zato ja odbacujem te knjige, ima dobrih poruka koje postujem, ali u globalu to je toliko promasena prica pustinjskih lisica pre x milenijuma... Ali nije to sve isto, nigde u kontinuitetu nema ovoliko bogohulnih poruka, procitaj to nekoliko puta...znao sam da ima problematicnih recenica koje teolozi maskiraju objasnjenjem da "nije se tako mislilo kako izgleda"... ali i dalje sam zgranut da takva pacerska prica privlaci ni manje ni vise nego preko milijardu ljudi...i jednu zemlju sa nuklearnim arsenalom
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 22:58 |
|
|
osa je napisao/la: Ibar je napisao/la: govori u svoje ime.
zasto je krscanstvo retrogradno?
pa i govorim u svoje ime, nego u čije, zato što nauk koji naučava nema veze s mozgom, od otvaranja mora za prolaz na dalje, da ne duljim....... ti si dakle ateist?
|
|
Vrh |
|
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 22:59 |
|
|
osa je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: Sve ti oprastam majstore najachi kometar do sad ,sve religije treba ukinuti sve je to isto sranje... sad mi je srce na mjestu, mislim sad kad si mi ti oprostio(iako ne znam šta, ali neka). nisam za ukidanje religija, dapače smatram da su one prijeko potrebne, jer svijet je prepun slabića, koji jedinu utjehu i "oprost" za sve svoje životne promašaje mogu naći u nekom od bogova, šta da nema toga, ludnice bi bile prepune. Vani je dzungla ,a ona nije za slabice,a ludnice su svakako pretrpane ,zasto ne prosiriti kapacitete...stop religijama,zivjela vagina
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
|
osa
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 23:02 |
|
|
Ibar je napisao/la: osa je napisao/la: pa i govorim u svoje ime, nego u čije, zato što nauk koji naučava nema veze s mozgom, od otvaranja mora za prolaz na dalje, da ne duljim.......
ti si dakle ateist? ako su to oni koji ne vjeruju u bajke pisane prije nekoliko tisuća godina, onda jesam.....
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 23:04 |
|
|
osa je napisao/la: Ibar je napisao/la: govori u svoje ime.
zasto je krscanstvo retrogradno?
pa i govorim u svoje ime, nego u čije, zato što nauk koji naučava nema veze s mozgom, od otvaranja mora za prolaz na dalje, da ne duljim....... Možda bi trebali otvoriti temu o postojanju Boga. Ali evo barem ukratko. Jako me zanima, kako inteligentan čovjek sebi objasni da Bog ne postoji? Mislim, nije bitno to otvaranje mora je li, ili nije bilo. To je ionako nevažno. Nego, samo postojanje svemira, sa svim galaksijama, zvijezdama, planetima, bićima, i tko zna kakvim kompliciranim stvarima u njemu, zakonima fizike itd. Kako objasniti sebi da je to tako složeno, veliko i skladno nastalo slučajno i bez razloga?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1001 of 2558 - 39.13%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 23:06 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: osa je napisao/la: pa i govorim u svoje ime, nego u čije, zato što nauk koji naučava nema veze s mozgom, od otvaranja mora za prolaz na dalje, da ne duljim.......
Možda bi trebali otvoriti temu o postojanju Boga. Ali evo barem ukratko. Jako me zanima, kako inteligentan čovjek sebi objasni da Bog ne postoji? Mislim, nije bitno to otvaranje mora je li, ili nije bilo. To je ionako nevažno. Nego, samo postojanje svemira, sa svim galaksijama, zvijezdama, planetima, bićima, i tko zna kakvim kompliciranim stvarima u njemu, zakonima fizike itd. Kako objasniti sebi da je to tako složeno, veliko i skladno nastalo slučajno i bez razloga? Ima nesto slicno na podforumu religija.. religija/vjerska-patetika-fatalizam-molitve-ili-uzdaj-se-u-se-i-svoje-kljuse-t4552.html
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 23:06 |
|
|
osa je napisao/la: Ibar je napisao/la: ti si dakle ateist?
ako su to oni koji ne vjeruju u bajke pisane prije nekoliko tisuća godina, onda jesam..... dakle nevjerujes u Boga? ne molis se ? ne ides u crkvu nikoje vrste?
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 23:08 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Možda bi trebali otvoriti temu o postojanju Boga. Ali evo barem ukratko. Jako me zanima, kako inteligentan čovjek sebi objasni da Bog ne postoji? Mislim, nije bitno to otvaranje mora je li, ili nije bilo. To je ionako nevažno. Nego, samo postojanje svemira, sa svim galaksijama, zvijezdama, planetima, bićima, i tko zna kakvim kompliciranim stvarima u njemu, zakonima fizike itd. Kako objasniti sebi da je to tako složeno, veliko i skladno nastalo slučajno i bez razloga? Dobro pitanje... Bas taj razlog koji navodis, to bogatstvo razlicitosti...me dovodi do snaznog osecaja da je to necija Kreacija. I zato nisam ateista. Ove nase lokalne zemaljske price - Bog stvorio coveka po svom liku... da ne uvredim mnogo vernike u to, ali najblaze receno - naiva.
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
Glava
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 23:09 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Vani je dzungla ,a ona nije za slabice,a ludnice su svakako pretrpane ,zasto ne prosiriti kapacitete...stop religijama,zivjela vagina
|
|
Vrh |
|
|
osa
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 23:10 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: osa je napisao/la: pa i govorim u svoje ime, nego u čije, zato što nauk koji naučava nema veze s mozgom, od otvaranja mora za prolaz na dalje, da ne duljim.......
Možda bi trebali otvoriti temu o postojanju Boga. Ali evo barem ukratko. Jako me zanima, kako inteligentan čovjek sebi objasni da Bog ne postoji? Mislim, nije bitno to otvaranje mora je li, ili nije bilo. To je ionako nevažno. Nego, samo postojanje svemira, sa svim galaksijama, zvijezdama, planetima, bićima, i tko zna kakvim kompliciranim stvarima u njemu, zakonima fizike itd. Kako objasniti sebi da je to tako složeno, veliko i skladno nastalo slučajno i bez razloga? izgleda da je tebi to najlakše objasniti na način da je to sve stvorio neki lik, koga mi zovemo bog....
|
|
Vrh |
|
|
osa
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 23:12 |
|
|
Ibar je napisao/la: osa je napisao/la: ako su to oni koji ne vjeruju u bajke pisane prije nekoliko tisuća godina, onda jesam.....
dakle nevjerujes u Boga? ne molis se ? ne ides u crkvu nikoje vrste? ne vjerujem u boga, ne molim se, u crkvu odem ponekad, kad me netko pozove na krštenje, vjenčanje i sl., to smatram jednim lijepim narodnim običajem, ništa više, inače u crkvu vjerujem, vidim je, ima svoje mjesto u društvu i egzistira već dugo, dugo vremena....
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 23:13 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: osa je napisao/la: pa i govorim u svoje ime, nego u čije, zato što nauk koji naučava nema veze s mozgom, od otvaranja mora za prolaz na dalje, da ne duljim....... Možda bi trebali otvoriti temu o postojanju Boga. Ali evo barem ukratko. Jako me zanima, kako inteligentan čovjek sebi objasni da Bog ne postoji? Mislim, nije bitno to otvaranje mora je li, ili nije bilo. To je ionako nevažno. Nego, samo postojanje svemira, sa svim galaksijama, zvijezdama, planetima, bićima, i tko zna kakvim kompliciranim stvarima u njemu, zakonima fizike itd. Kako objasniti sebi da je to tako složeno, veliko i skladno nastalo slučajno i bez razloga? Pa ima li takva tema već na forumu, da se prebace svi ovi postovi na religiju. Kako jedan inteligentan čovjek sebi objasni Boga i njegovo postojanje? Kako objasniš da je Bog slučajno nastao sasvim savršen ili da postoji oduvijek. Kako objašnjavaš da je svemir beskonačan? Kako objašnjavaš ako je ograničen. Postoje neka pitanja na koja ljudi nikad neće imati 100% tačan odgovor ali smo po prirodi skloni da te odgovore vidimo u Bogu, sve što ne razumijemo oduvijek smo pripisivali Bogu, jer je to lakše nego reći "ne znam".
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 23:14 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Možda bi trebali otvoriti temu o postojanju Boga. Ali evo barem ukratko. Jako me zanima, kako inteligentan čovjek sebi objasni da Bog ne postoji? Mislim, nije bitno to otvaranje mora je li, ili nije bilo. To je ionako nevažno. Nego, samo postojanje svemira, sa svim galaksijama, zvijezdama, planetima, bićima, i tko zna kakvim kompliciranim stvarima u njemu, zakonima fizike itd. Kako objasniti sebi da je to tako složeno, veliko i skladno nastalo slučajno i bez razloga? Dobro pitanje... Bas taj razlog koji navodis, to bogatstvo razlicitosti...me dovodi do snaznog osecaja da je to necija Kreacija. I zato nisam ateista. Ove nase lokalne zemaljske price - Bog stvorio coveka po svom liku... da ne uvredim mnogo vernike u to, ali najblaze receno - naiva. Ti bi dzoni kao pravoslavac trebo vjerovat u to. ili si ateist
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 23:15 |
|
|
Mene najvise zanima zasto se prijeti paklom/dzehenemom ljudima, a ovamo sve svete knjige tvrde da je Bog milosrdan i da oprasta grijehe.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 23:16 |
|
|
osa je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Možda bi trebali otvoriti temu o postojanju Boga. Ali evo barem ukratko. Jako me zanima, kako inteligentan čovjek sebi objasni da Bog ne postoji? Mislim, nije bitno to otvaranje mora je li, ili nije bilo. To je ionako nevažno. Nego, samo postojanje svemira, sa svim galaksijama, zvijezdama, planetima, bićima, i tko zna kakvim kompliciranim stvarima u njemu, zakonima fizike itd. Kako objasniti sebi da je to tako složeno, veliko i skladno nastalo slučajno i bez razloga? izgleda da je tebi to najlakše objasniti na način da je to sve stvorio neki lik, koga mi zovemo bog.... Točno. Čini mi se kao da prepoznajem nečiji uradak. Recimo, kad vidiš ručni sat na cesti, pretpostavit ćeš da nije nastao slučajno nego da ima kreatora. Ali pustimo mene, ja sam svoj kut objasnio. Zanima me kako ti gledaš na to da svemir, koji je daleko kompliciraniji sustav od sata misliš da je logičnije da je nastao slučajno?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1001 of 2558 - 39.13%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 23:17 |
|
|
emt je napisao/la: Mene najvise zanima zasto se prijeti paklom/dzehenemom ljudima, a ovamo sve svete knjige tvrde da je Bog milosrdan i da oprasta grijehe. Bravo oko babovo zenicu te majke mi Hatidze
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 23:18 |
|
|
emt je napisao/la: Mene najvise zanima zasto se prijeti paklom/dzehenemom ljudima, a ovamo sve svete knjige tvrde da je Bog milosrdan i da oprasta grijehe. Bog je milosrdan ali nije budala. Bog prasta. Covjek se sam osuduje za vjecnost svojim djelima i nedjelima. Crkva nikom ne prijeti ona poziva na obracenje. i na Ispovijed
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 23:18 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3688 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
emt je napisao/la: Mene najvise zanima zasto se prijeti paklom/dzehenemom ljudima, a ovamo sve svete knjige tvrde da je Bog milosrdan i da oprasta grijehe. Ernani mi nedavno objasnio kod Židova ne postoji pakao ,baš zbog ovog podebljanog.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
osa
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 23:19 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: osa je napisao/la: izgleda da je tebi to najlakše objasniti na način da je to sve stvorio neki lik, koga mi zovemo bog....
Točno. Čini mi se kao da prepoznajem nečiji uradak. Recimo, kad vidiš ručni sat na cesti, pretpostavit ćeš da nije nastao slučajno nego da ima kreatora. Ali pustimo mene, ja sam svoj kut objasnio. Zanima me kako ti gledaš na to da svemir, koji je daleko kompliciraniji sustav od sata misliš da je logičnije da je nastao slučajno? baš tako, nešto tako savršeno, ne može nitko napraviti...
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 23:20 |
|
|
mario_cro je napisao/la: emt je napisao/la: Mene najvise zanima zasto se prijeti paklom/dzehenemom ljudima, a ovamo sve svete knjige tvrde da je Bog milosrdan i da oprasta grijehe. Ernani mi nedavno objasnio kod Židova ne postoji pakao ,baš zbog ovog podebljanog. Ja bi voljela da znam granicu koju ne smijem preci za svaki slucaj.Ako ipak to "netko od gore vidi sve "sto kaze Djole :) Ibar, mislis ako se ispovijedis kod svestenika oprosteno je ?
|
|
Vrh |
|
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze Postano: 13 vel 2012, 23:21 |
|
|
Ibar je napisao/la: emt je napisao/la: Mene najvise zanima zasto se prijeti paklom/dzehenemom ljudima, a ovamo sve svete knjige tvrde da je Bog milosrdan i da oprasta grijehe. Bog je milosrdan ali nije budala. Bog prasta. Covjek se sam osuduje za vjecnost svojim djelima i nedjelima. Crkva nikom ne prijeti ona poziva na obracenje. i na Ispovijed Dobro on nije budala,ali nije onda ni milosrdan,kako objasniti da su sa Isusom(sinom Bozijim po Evanadjelju) razapeti i Baraba i onaj jos jedan levat,mislim kakvi su to arshini? i Sina i nekog tamo levata Barabu sto je krao kokoshi ,koze sta li vec...ne kontam nikako
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|