|
|
Stranica: 17/24.
|
[ 590 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 24 srp 2009, 12:37 |
|
|
markozzz je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Kontradiktoran si. Najprije kažeš da je treći entitet nemoguća misija, a onda predlažeš dodatni uvjet tj. duplo ambiciozniji projekt. Ako su Hrvati u BiH tako nebitni kako kažeš, i ako su naše snage tako slabe, onda iz toga slijedi suprotno od onog što ti zaključuješ. Slijedi da slabe snage nema smisla rasipati na sve strane, nego upravo da se treba koncentrirati samo na bitniju stranu tj. Federaciju. Stav slabi smo i zbog toga što smo slabi trebamo se sukobiti sa svima i nema neke logike.  pa nisam ja nikad rekao da se ne treba boriti...gdje sam to rekao??? samo kažem uz ovakvo stanje kakvo je sad i političku klimu, teško će biti doći do trećeg entiteta..neznam zašto mješaš dvije stvari..jedno je što netko želi, a drugo koliko je to u datom trenutku moguće...možda se uz malo radikalniju i domoljubniju političku opciju stvari i promjene, ali zasad ne vidim neko konkretnije svjetlo na kraju tunela.. To je potpuno nebitno. Za dati sve od sebe treba vjerovati u uspjeh. Ako se ne vjeruje u pobjedu, onda si poražen i prije borbe. Šanse nisu bile ni na strani Hrvatske 1990. pa je 1995. pobjedonosno oslobođena. Što će zaista biti ionako nitko ne može prognozirati. markozzz je napisao/la: tebi je npr. federacija bitnija, a nekome je RS bitnija...po čemu si ti u pravu od nekog drugog??? Nisam ja rekao da sam u pravu nego da je meni osobno bitnija jer sam ja u Federaciji a ne u RS. Obzirom da je Hrvata u BiH 99% u Federaciji, zato je za nas 99% Federacija bitnija. Ako su Hrvatskoj bitni ti Hrvati u RS ili hoće da ih vraća iz Slavonije i Zagreba, pa brate nek Hrvatska učini nešto, imate 20 puta više stanovnika od Hercegovine, samostalnu državu, potencijal, vojsku, lobije u svijetu, nema više Beograda da vas tlači, pa da hoćete možete riješiti tu Posavinu dok kažeš keks i prisiliti RS na promjenu granice, umjesto da šutite i držite se po strani. Mi za to jednostavno nemamo snage, ako ćemo se sukobljavati i sa Srbima i sa Bošnjacima u isto vrijeme to znači 14% stanovništva prema 86%. To je odnos preko 6 na jednoga, a nismo ninđe. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1406 of 2558 - 54.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 24 srp 2009, 12:43 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: markozzz je napisao/la: pa nisam ja nikad rekao da se ne treba boriti...gdje sam to rekao???
samo kažem uz ovakvo stanje kakvo je sad i političku klimu, teško će biti doći do trećeg entiteta..neznam zašto mješaš dvije stvari..jedno je što netko želi, a drugo koliko je to u datom trenutku moguće...možda se uz malo radikalniju i domoljubniju političku opciju stvari i promjene, ali zasad ne vidim neko konkretnije svjetlo na kraju tunela.. To je potpuno nebitno. Za dati sve od sebe treba vjerovati u uspjeh. Ako se ne vjeruje u pobjedu, onda si poražen i prije borbe. Šanse nisu bile ni na strani Hrvatske 1990. pa je 1995. pobjedonosno oslobođena. Što će zaista biti ionako nitko ne može prognozirati. markozzz je napisao/la: tebi je npr. federacija bitnija, a nekome je RS bitnija...po čemu si ti u pravu od nekog drugog??? Nisam ja rekao da sam u pravu nego da je meni osobno bitnija jer sam ja u Federaciji a ne u RS. Obzirom da je Hrvata u BiH 99% u Federaciji, zato je za nas 99% Federacija bitnija. Ako su Hrvatskoj bitni ti Hrvati u RS ili hoće da ih vraća iz Slavonije i Zagreba, pa brate nek Hrvatska učini nešto, imate 20 puta više stanovnika od Hercegovine, samostalnu državu, potencijal, vojsku, lobije u svijetu, nema više Beograda da vas tlači, pa da hoćete možete riješiti tu Posavinu dok kažeš keks i prisiliti RS na promjenu granice, umjesto da šutite i držite se po strani. Mi za to jednostavno nemamo snage, ako ćemo se sukobljavati i sa Srbima i sa Bošnjacima u isto vrijeme to znači 14% stanovništva prema 86%. To je odnos preko 6 na jednoga, a nismo ninđe.  Ma jesmo , ali samo za operativna dejstva , ne strategijska ! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 24 srp 2009, 13:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 86742 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
markozzz je napisao/la: jbg, ako si ti priglup i nemožeš prepoznati u kojem je kontekstu komentar napisan(a to sam se jednom uvjerio za tebe i na forumu.hr), to je tvoj problem...
Jebiga, ne može svako bit pametan. markozzz je napisao/la: inače po meni je jedinstven slučaj gluposti kada ti komentiraš ekonomsko stanje u hercegovini pa npr. napišeš da prozor vrlo dobro ekonomski stoji... zar je to najveća "glupost" koju si našao? nisam napisao da vrlo dobro ekonomski stoji (toliko o ubacivanju riječi u tuđa usta), nego sam nabrojao Prozor među općine koje dobro stoje ( u kontekstu prilika BiH). Očito sam pogriješio kod te općine (kod drugih 19 sam dobro rekao), ali ako ti je to argument da je netko glup, onda alal ti logika, to može bit eventualno argument da taj nikad nije bio u Prozoru, ili da je malo znao u tom trenutku o toj općini. Glupost se ne mjeri eventualnim neznanjem, već nedostatkom logike.  Neznanje se uvijek može pokrpat, a ovo drugo baš i ne.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 24 srp 2009, 13:10 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: To je potpuno nebitno. Za dati sve od sebe treba vjerovati u uspjeh. Ako se ne vjeruje u pobjedu, onda si poražen i prije borbe. Šanse nisu bile ni na strani Hrvatske 1990. pa je 1995. pobjedonosno oslobođena. Što će zaista biti ionako nitko ne može prognozirati. Nisam ja rekao da sam u pravu nego da je meni osobno bitnija jer sam ja u Federaciji a ne u RS. Obzirom da je Hrvata u BiH 99% u Federaciji, zato je za nas 99% Federacija bitnija. Ako su Hrvatskoj bitni ti Hrvati u RS ili hoće da ih vraća iz Slavonije i Zagreba, pa brate nek Hrvatska učini nešto, imate 20 puta više stanovnika od Hercegovine, samostalnu državu, potencijal, vojsku, lobije u svijetu, nema više Beograda da vas tlači, pa da hoćete možete riješiti tu Posavinu dok kažeš keks i prisiliti RS na promjenu granice, umjesto da šutite i držite se po strani. Mi za to jednostavno nemamo snage, ako ćemo se sukobljavati i sa Srbima i sa Bošnjacima u isto vrijeme to znači 14% stanovništva prema 86%. To je odnos preko 6 na jednoga, a nismo ninđe.  Ma jesmo , ali samo za operativna dejstva , ne strategijska !  Eldridž, ne kvari mi argumentaciju. 
1406 of 2558 - 54.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 24 srp 2009, 13:13 |
|
|
Ok,Tabasko ! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 24 srp 2009, 14:00 |
|
|
markozzz je napisao/la: lider30 je napisao/la: Imali su konstutivnost u BiH. Po AVNOJ-u je BiH bila i srpska.
Ne znam, što onda tek misliš o Muslimanima, koji ne da nisu imali državnost, nego tek u zadnjih 15 godina formiraju kakvu - takvu naciju.
Šta bi onda ti u BiH? Do Drine granicu, da mi Hrvati u BiH se opet (po koji put) žrtvujemo za nečije nerealne i trenutno van svake pameti ciljeve?
Šta bi ti?
konstitutivnost nije isto što i državnost...to možeš vidjeti danas na primjeru hrvata u BIH... čekaj, za čije su se to interese hrvati žrtvovali kada su imali granicu na drini? za čije se interese žrtvovao kralj tomislav kada je hrvatska pokrivala dobar dio te teritorije za koju ti nazivaš da je žrtva za tuđe interese? Za iste interese zbog kojih je poginuo moj prijatelj i stotine drugih iz BiH ,po ratištima širom HR.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 24 srp 2009, 14:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24838 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
markozzz je napisao/la: konstitutivnost nije isto što i državnost...to možeš vidjeti danas na primjeru hrvata u BIH...
čekaj, za čije su se to interese hrvati žrtvovali kada su imali granicu na drini?
za čije se interese žrtvovao kralj tomislav kada je hrvatska pokrivala dobar dio te teritorije za koju ti nazivaš da je žrtva za tuđe interese? Žrtvovali se za svoje interese, ali se ti drinske politike redovito obijale o glavu Hrvatima u BiH. Konstutivnost ti daje pravo da si temeljni - državotvorni narod. Kad su Hrvati imali u Zapadnoj Istri državnost. Nikad do 1945. godine, a sada imaju. Vremena se mijenjaju. Nemam namjeru ostajati sa razmišljanjima ni u 20. stoljeću, a kamoli voditi politiku po nekima anakronima mantrama iz 19. stoljeća, kad je još Austrougarska bila sila. Da skratimo, šta bi ti?
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 24 srp 2009, 14:21 |
|
|
markozzz je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: To je potpuno nebitno. Za dati sve od sebe treba vjerovati u uspjeh. Ako se ne vjeruje u pobjedu, onda si poražen i prije borbe. Šanse nisu bile ni na strani Hrvatske 1990. pa je 1995. pobjedonosno oslobođena. Što će zaista biti ionako nitko ne može prognozirati. Nisam ja rekao da sam u pravu nego da je meni osobno bitnija jer sam ja u Federaciji a ne u RS. Obzirom da je Hrvata u BiH 99% u Federaciji, zato je za nas 99% Federacija bitnija. Ako su Hrvatskoj bitni ti Hrvati u RS ili hoće da ih vraća iz Slavonije i Zagreba, pa brate nek Hrvatska učini nešto, imate 20 puta više stanovnika od Hercegovine, samostalnu državu, potencijal, vojsku, lobije u svijetu, nema više Beograda da vas tlači, pa da hoćete možete riješiti tu Posavinu dok kažeš keks i prisiliti RS na promjenu granice, umjesto da šutite i držite se po strani. Mi za to jednostavno nemamo snage, ako ćemo se sukobljavati i sa Srbima i sa Bošnjacima u isto vrijeme to znači 14% stanovništva prema 86%. To je odnos preko 6 na jednoga, a nismo ninđe.  ajde dobro reci mi onda kako se ti to boriš za taj treći entitet?? a glasao si na narodnu stranku radom za boljitak na zadnjim izborima....to mi je nespojivo....a usput zajebali su vas za 100maraka koje su vam obećali Nisam glasovao za NSRZB. Odakle ti to? markozzz je napisao/la: drugi dio komentara: federacija je bitnija, a ne uzimaš u obzir da su iz RS hrvati nasilno otjerani i da se ne vraćaju jer im unutar povratničkih sela otvaraju deponije smeća za obližnje gradove, obnavljačima kuća pljačka se s kuća sve što se da iskoristiti, a policija to samo blijedo gleda bez volje da se procesuiraju lopovi, kada se dođe vaditi dokumentacija gle čuda računala se pokvare, policija tim ljudima izmišlja prometne prekršaje s ciljem materijalne koristi,da ne govorim o destrukciji izbornog prava na zadnjim izborima..ima toga još, ali to gospodin leo pločnikić neće objaviti... Ne kažem ja da to nije tako. Naglasak sam stavio na nedostatku mogućnosti da Hrvati u BiH kojih je 14% nametnu svoju volju Bošnjacima i Srbima kojih je 86%. Napisao sam da je to preko šestorice na jednoga. Nemam apsolutno ništa protiv da se pomogne Posavljacima, ali im treba pomoći Republika Hrvatska i nemoj ignorirati taj dio posta. Hrvati u Federaciji ne mogu pomoći ni sami sebi a ne da drugima pomažu.
1406 of 2558 - 54.96%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 24 srp 2009, 14:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24838 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Šta bi ti markec 3xZ? Ti osobno, kad bi išao k nekom svom zadatom životnom cilju sa niskih razina, onda usput:
- ispravljaš sve krive Drine? - obazireš se i na apsolutno sve smetnje i nepravde? - posvađaš se sa svakim, tko ti je ikad išta napravio i s onim tko ti o glavi radi i s onim tko ti može valjati i podržati? - trošiš energiju na svakoga usput - i zadaješ sebi samo najviše ciljeve?
Družiš li se ti s nekim? Jesi li zlopamtilo i pamtiš li apsolutno sve i ne opraštaš? Ako jesi, đe si Pale nisam te prepozno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 24 srp 2009, 14:35 |
|
|
markozzz je napisao/la: pa na zadnjim izborima si hvalio narodnu stranku stranku radom za boljitak, zar ne? nešto si čak oca spominjao u tome kontekstu, ne sjećam se dobro točno u vezi čega... nemoj sada reći da sam ja to izmislio... Aaa, ćaća je glasovao, ne zbog 100KM nego navukli ga nekim populističkim floskulama, poput glasovanja protiv povećanja plaća zastupnicima, tužbe ljubljanske banke itd.  , ja sam inače bio za HDZ 1990, zbog raje iz Aluminija naravno. No dobili su jednoznamenkast broj glasova, ne sjećam se koliko, ali je bio potop  , a osim toga su me u međuvremenu razočarali i na županijskoj razini, tak da silom prilika iduće izbore ću valjda opet za Čovića, prestrašno. 
1406 of 2558 - 54.96%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 24 srp 2009, 14:45 |
|
|
markozzz je napisao/la: lider30 je napisao/la: Šta bi ti markec 3xZ? Ti osobno, kad bi išao k nekom svom zadatom životnom cilju sa niskih razina, onda usput:
- ispravljaš sve krive Drine? - obazireš se i na apsolutno sve smetnje i nepravde? - posvađaš se sa svakim, tko ti je ikad išta napravio i s onim tko ti o glavi radi i s onim tko ti može valjati i podržati? - trošiš energiju na svakoga usput - i zadaješ sebi samo najviše ciljeve?
Družiš li se ti s nekim? Jesi li zlopamtilo i pamtiš li apsolutno sve i ne opraštaš? Ako jesi, đe si Pale nisam te prepozno. ma ja sam najveći luzer.... ajde ako nemaš što komentirati ostavi se privatnih života..nemoj biti baba  Nemoj se ljutiti, ako ti je ponestalo kontraargumentacije. Kakvo ti smjer politike predlažeš. Jasno je da se poltike šteluju "godinama". Znači u kojem smjeru ći u narednom desetljeću?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 24 srp 2009, 14:50 |
|
|
markozzz je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Aaa, ćaća je glasovao, ne zbog 100KM nego navukli ga nekim populističkim floskulama, poput glasovanja protiv povećanja plaća zastupnicima, tužbe ljubljanske banke itd.  , ja sam inače bio za HDZ 1990, zbog raje iz Aluminija naravno. No dobili su jednoznamenkast broj glasova, ne sjećam se koliko, ali je bio potop  , a osim toga su me u međuvremenu razočarali i na županijskoj razini, tak da silom prilika iduće izbore ću valjda opet za Čovića, prestrašno.  ja znam da si ih naveliko hvalio....nije ti smetalo što nude 100maraka za glas....kako ti brzo mjenjaš dresove  ..koga ćeš sutra simpatizirati... Učinilo ti se da sam ih hvalio, možda si me pogrešno shvatio. Istina jest, ne smeta mi ni najmanje što nude 100KM za glas, jer to više govori o cijeni onih koji uzmu tih 100KM nego o samim Lijanovićima. A o promjeni dresova, ako se sutra pojavi netko bolji, za njega ću glasovat. Tuga je što nema bolji, e to je tuga.
1406 of 2558 - 54.96%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 24 srp 2009, 14:52 |
|
|
markozzz je napisao/la: lider30 je napisao/la: Nemoj se ljutiti, ako ti je ponestalo kontraargumentacije. Kakvo ti smjer politike predlažeš. Jasno je da se poltike šteluju "godinama". Znači u kojem smjeru ići u narednom desetljeću? a čuj ako si tolika baba mogu ja tebi i o privatnom životu..samo neznam što imaš od toga... znaš da ja sve izmišljam u hodu..čemu onda da ti iznosim svoje programe kojih nema, koje bi sad izmislio dok pišem  Ne trebaš više dokazivati. Znam da nemaš kontraargumentacija. Znam. Daj konačno konkretno reci svoj prijedlog za smjer hrvatske politike u BiH u slijedećim godinama i desetljećima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 25 srp 2009, 04:15 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 15:17 Postovi: 3721 Lokacija: Nanya Lakes
|
Baš kozmetički, ali se u načelu slažem, samo bi trebalo ujediniti ZHŽ, HBŽ, HNŽ i SBŽ Citat: Četiri Jurišićeve mjere
1. ukidanje institucije predsjednika i dva potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine čije ovlasti mogu preuzeti drugi izvršni organi vlasti.
2. ukidanje ministarstava obrazovanja i znanosti, te kulture i sporta na federalnoj razini koja su protivno ustavu Federacije uspostavljena, iako su trebala ostati isključivo na županijskoj razini. Pripajanje ministarstva trgovine ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta, te ministarstva prostornog uređenja ministarstvu okoliša i turizma.
3. izjednačavanje broja ministara Hrvata i Bošnjaka u federalnoj Vladi
4. ujedinjenje županija Zapadno-hercegovačke i Hecegbosanske, te Sarajevske i Bosansko-podrinjske.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 25 srp 2009, 21:26 |
|
|
|
Kada je riječ o uspostavi hrvatske federalne jedinice pravaši drže da Hrvati taj cilj neće ispuniti sve dok u ime Hrvata pregovore bude vodio bilo tko iz HDZ-a BiH. „HDZ-u jednostavno odgovara ovakav politički projicirani kaos kako bi i dalje vladali i upropaštavali vlastiti narod. U HDZ-u su svjesni da uspostavom hrvatske federalne jedinice u prvi plan dolaze gospodarska, socijalna i infrastrukturalna pitanja, a HDZ BiH jednostavno ta životna pitanja ne zna rješavati“, drži Jurišić.
O ovome se priča unutar mase...Poslije uspostave entiteta tek nas čeka posao...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 04 kol 2009, 23:28 |
|
|
markozzz je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Pa šta? To bi po tebi bila veća tragedija od nestanka Hrvata u BiH?
o čemu ti nestanak hrvata u BIH??? pa tko još nasjeda na otrcane floskule hrvatskih političara u BIH.. vezivati ostanak RS u BIH s nestankom hrvata u BIH je pomalo besmisleno...p osebno kada ta hrv-srp koalicija ne donosi ama baš nikakve rezultate što se tiče hrvata Problem je, što takve koalicije nema. Ne-ma. Zbog velike oporbe, likova kao ti i zbog Hrvata u RS. I što se politika i strategije čitavih naroda ne mogu okrenuti baš za godinu dana. Dakle, ta koalicija ne postoji ni formalno, ni neformalno. Samo se razglaba na forumima o potencijalu iste. Ne postoji i boldana tvrdnja je podmetanje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 05 kol 2009, 00:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 86742 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
markozzz je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Pa šta? To bi po tebi bila veća tragedija od nestanka Hrvata u BiH?
o čemu ti nestanak hrvata u BIH??? pa tko još nasjeda na otrcane floskule hrvatskih političara u BIH.. vezivati ostanak RS u BIH s nestankom hrvata u BIH je pomalo besmisleno...posebno kada ta hrv-srp koalicija ne donosi ama baš nikakve rezultate što se tiče hrvata Marko pročitaj razgovor između mene i T. prije nego kreneš mudrovat. krivo si razumio, nisam ja vezao opstanak Hrvata sa opstankm RS, kritizirao sam tomislava da bi on prodao Hrvate u BiH i njihove interese, ako bi to dovelo da se i 1% našteti RS ili bilo čemu srpskom. (čovjek ima opsesiju prema Srbima, nešto slično ko ti prema mojom postovima). vidim da na više podforuma vadiš postove iz naftalina i repliciraš na stvari čiji si kontekst propustio.  jesi pročitao svih mojih 1200 postova? do kojeg si došao? 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 14 kol 2009, 12:14 |
|
|
Jednom po jednom stranom dužnosniku, dolazi iz guzice u glavu. http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... ma-isuviseCitat: U "Independentu", u rubrici posvećenoj pismima i reagovanjima čitalaca, oglasio se bivši britanski ambasador u Sarajevu i Beogradu, Charles Crawford. On, koji se smatra jednim od vodećih eksperata za pitanje bivše Jugoslavije, dalje navodi kako situacija nije beznadežna, već da bi trebalo za Bosnu osmisliti svojevrstan New Deal.
Kroford u pismu "Independentu" piše da bi Evropska unija (EU) trebalo da ubrza prijem Bosne i Hercegovine u svoje redove i da bi trebalo da ukine vize za njene državljane, dok bi za uzvrat trebalo tražiti usvajanje novog Ustava.
Na taj način bi , piše bivši britanski ambasador u Sarajevu i Beogradu, bila oformljena tri regiona u kojima bi bila dominantna po jedna od tri etničke zajednice koja bi pak, preuzela suštinsku odgovornost za rukovođenje. Naravno, kao i obično, opamete se tek kad postanu bivši dužnosnici. Ipak, zanimljivo je da to po prvi put dolazi od jednog Britanca.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 14 kol 2009, 15:26 |
|
|
Independent je napisao/la: Na taj način bi , piše bivši britanski ambasador u Sarajevu i Beogradu, bila oformljena tri regiona u kojima bi bila dominantna po jedna od tri etničke zajednice koja bi pak, preuzela suštinsku odgovornost za rukovođenje. [/quote] Jedino ovako i može funkcionirati, sa tri nacionalne pokrajine. Bošnjaci ako pokušaju spriječiti ovaj razvoj događaja, dobit će potpuni raspad države kasnije. Volja im nek izaberu. 
1406 of 2558 - 54.96%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croat
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 14 kol 2009, 15:52 |
|
Pridružen/a: 18 srp 2009, 14:14 Postovi: 5152 Lokacija: Na dženazi BiH
|
|
Bošnjaci će to nekako i prihvatiti, ali neznam kako će to proći kod Bosanaca...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sultan
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 15 kol 2009, 12:56 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Independent je napisao/la: Na taj način bi , piše bivši britanski ambasador u Sarajevu i Beogradu, bila oformljena tri regiona u kojima bi bila dominantna po jedna od tri etničke zajednice koja bi pak, preuzela suštinsku odgovornost za rukovođenje. Jedino ovako i može funkcionirati, sa tri nacionalne pokrajine. Bošnjaci ako pokušaju spriječiti ovaj razvoj događaja, dobit će potpuni raspad države kasnije. Volja im nek izaberu.  [/quote] Znaš onu : "Šta je babi milo..." 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 15 kol 2009, 17:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63160 Lokacija: DAZP HQ
|
Sultan je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Jedino ovako i može funkcionirati, sa tri nacionalne pokrajine. Bošnjaci ako pokušaju spriječiti ovaj razvoj događaja, dobit će potpuni raspad države kasnije. Volja im nek izaberu.  Znaš onu : "Šta je babi milo..."  [/quote] stočaninu, ne gine ti erceg bosna 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 29 kol 2009, 18:03 |
|
|
SDS napada Dodika zbog Prudskog procesa, govoreći da time ruši Republiku Srpsku, a Dodik u najnovijem intervjuu Radio Slobodnoj Europi kaže da vjeruje u Prudski proces. Dodik Slobodnoj Europi: Citat: * Često Vam prigovaraju da ste autokrat. Mislite li vi tako o sebi?
Dodik: Ne znam, najbolje da pitate moje suradnike. Ja samo tražim jasnost u stavu i brzu realizaciju. Mogu uvijek prihvatiti razgovor o svemu. Ja ne mislim da je prudski proces mrtav i da su to mrtva rješenja. Dolazi vrijeme kada će se obnoviti razgovori o tome u bilo kom obliku. Ja sam uvijek na to spreman, ali u dobronamjernost ljudi iz OHR-a odavno ne vjerujem. SDS-ovo pripoćenje: Citat: Srpska demokratska stranka pozvala je u subotu predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da konačno ispuni svoje obećanje iz veljače ove godine i da se javno odrekne dijela „Prudskog sporazuma“ u kojem se navodi da će predmet ustavne reforme biti teritorijalna organizacija srednjih nivoa vlasti i uspostavljanje četiriju teritorijalnih jedinica. Pitanje je sada, tko radi dobro, a tko loše za Republiku Srpsku? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 02 ruj 2009, 18:34 |
|
|
markozzz je napisao/la: Ultras1986 je napisao/la: Neda mi se citati sada samo sam prolistao. Pogleadaj str.72 Napravnjena je karta FBiH po zupanijama. i puno je drugacija raspodjela opcina konkretno izmedju Sarajevske i Zenicko Dobojske zupanije. Zna li iko ista o ovome.  ovo je prijedlog po rimskom dogovoru iz 1996 god. po tome dogovoru breza je trebala biti u sarajevskoj županiji, a i granice RS oko sarajeva su nešto mjenjane poslije tog dogovora, kao i još neki detalji oko teritorija Ovdje je jedini bed za Vareš. Ali što se ostatka tiče sasvim ok. Breza i Visoko (čak i podrinjska županija) se mogu komotno priključiti Sarajevu. Ista stvar i sa Olovom. Varešu bi se trebao dati neki posebni status. I paziti da ova nova županija ne bi capnula Kiseljak, Kreševo i Fojnicu iz Srednje Bosne. Jer se lagano nadvija u tom smjeru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Novi Ustav BiH, Prudski sporazum i 4 Federalne jedinice Postano: 02 ruj 2009, 18:38 |
|
|
|
Koliko ja znam, Fojničani Hrvati bi najradije bi u distrikt Sarajevo, kad ne bi zapali u Herceg-Bosnu.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 26 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|