|
|
Stranica: 6/215.
|
[ 5357 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ibar
|
Naslov: Re: Turska Postano: 01 tra 2012, 13:56 |
|
|
Izmir je dosta sekularan. Opcenito veci gradovi i zapadniji dijelovi. Pa al ipak kontroliraju dosta vojsku, sudstvo, pravosude, itd.
al kako i sam kazes erdogan je svakim danom sve jaci i stisce ih
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: Turska Postano: 15 tra 2012, 11:49 |
|
|
Hoće li Kurdi dobiti državu? Koliko ih ima? Jesu li oni turski narod?
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Turska Postano: 15 tra 2012, 11:55 |
|
|
Kurdi ce dobiti drzavu prije ili kasnije. Ima ih sve vise nemogu im Turci nista neznaju kako da ih zadrze u Turskoj pokusavali su i milom i silom. Izazvali su samo kontraefekt. Zilav je taj Kurdski narod :)
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Turska Postano: 15 tra 2012, 11:55 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
neretvanin je napisao/la: Hoće li Kurdi dobiti državu? Koliko ih ima? Jesu li oni turski narod? U budućnosti vjerojatno, množe se brže od Turaka , "pokalpaju " tako da će ih sami Turci vjerojatno moliti da si naprave državu .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Turska Postano: 16 tra 2012, 17:45 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Turska vanjska politika se čini neusmjerenom, bez nekog realnog cilja i metoda kako ga ostvariti, izuzev bildanja mišića u zemljama bivšeg Osmanskog carstva. Evo jedna relativno stara vijest (dva mjeseca) koja pokazuje razmjere unutarnjih sukoba u Turskoj. http://www.hurriyetdailynews.com/parlia ... sCatID=338Parliament passes intel bill amid fiery debates
Amid continuous objections from the opposition parties, Turkish Parliament passes the long- debated intelligence bill with some revisions to original
Parliament passed a hastily-drafted bill Feb. 17 to save top intelligence officials from a judicial probe as the government defended talks with the outlawed Kurdistan Workers’ Party (PKK) but denied any promises to the militants.
As the bill was immediately sent to President Abdullah Gül for approval, National Intelligence Organization (MİT) chief Hakan Fidan notified the Ankara prosecutor tasked with questioning him that he had a busy schedule and would show up at “a convenient time,” media reports said. The prosecutor confirmed the notification but would not elaborate.
The Justice and Development Party (AKP) pushed the amendment through Parliament at the end of a stormy 12-hour debate that ended early in the morning. Stepping back in the face of fierce objections from all opposition parties, the AKP revised the wording to narrow the scope of protection. The bill was passed on a 266-63 vote, suggesting that some 60 AKP deputies were absent along with Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan, who was away from the public eye since the crisis erupted due to a second intestinal surgery.
Specific tasks
Under the amended Article 26 of the MİT Act, the prime minister’s permission will be required to investigate MİT members as well as “public officials the prime minister assigns to specific tasks” for crimes that arise from the nature of their duties or they commit while on duty, or for offenses handled by special-authority courts. The original version had included a reference to an obscure category described as “those assigned to special tasks by the prime minister.”
Speaking at the debate, Justice Minister Sadullah Ergin defended talks between the state and the outlawed Kurdistan Workers’ Party (PKK) and said more talks could be held with jailed PKK leader Abdullah Öcalan “if need be.”
Referring to the latest contacts, he said: “We would have brought the issue to Parliament if the talks had produced a ground acceptable to the Turkish state and the government. Your interlocutor may say or demand incredible things but they are not binding if not accepted. I can openly declare that there is nothing the government has promised or guaranteed” to the PKK.
The probe targeting MİT has alarmed the government that it may also be implicated since Fidan and the four other MİT officials summoned for questioning have all been involved in talks with the PKK, which were reportedly held on Erdoğan’s personal instructions. Prosecutors suspect the MİT colluded with the Kurdistan Communities Union (KCK), the PKK’s alleged urban wing, and its operatives engaged in violence.
Fighting back accusations the bill would allow the premier to flout the law with impunity, Deputy Prime Minister Bekir Bozdağ said, “Certain circles are making up slanders to tarnish the prime minister.”
Despite the narrowed scope of the bill, the opposition maintained its criticism. “Some public officials will be now able to engage in crime under special assignments by the prime minister,” main opposition leader Kemal Kılıçdaroğlu said. “Erdoğan is doing things that even the generals of the 1980 coup could not do. We are entering even a darker period,” said Kılıçdaroğlu, whose party has vowed to ask the Constitutional Court to scrap the bill. February/18/2012
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
Dalmatia
|
Naslov: Re: Turska Postano: 23 tra 2012, 15:15 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: neretvanin je napisao/la: Hoće li Kurdi dobiti državu? Koliko ih ima? Jesu li oni turski narod? U budućnosti vjerojatno, množe se brže od Turaka , "pokalpaju " tako da će ih sami Turci vjerojatno moliti da si naprave državu . znači kurdi imaju bolji natalitet od turaka!?! nisan to zna inače procjenjuje se da čine 18-25% stanovništva turske (u nekin procjenama i više)
_________________ CENZURA
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Turska Postano: 23 tra 2012, 15:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59776 Lokacija: DAZP HQ
|
ne da imaju bolji natalitet, nego ih razvaljuju. etnički Turci su prije par godina imali stopu fertiliteta od 1.7, a Kurdi preko 4. u prijevodu, Turci će vrlo skoro početi stagnirati u broju, a Kurdi se ovim tempom svakih 20-25 godina uduplaju u broju. dugoročno naravno neće prestići Turke (fertilitet im je ipak u opadanju), ali će glat prijeći 30% udjela. izračun stope fertiliteta 2003. godine. Citat: "Fertility levels of Turks and Kurds are significantly different. At current fertility rates, Turkish-speaking women will give birth to an average of 1.88 children during their reproductive years. The corresponding figure is 4.07 children for Kurdish women. Kurdish women will have almost 2 children more than Turkish women." http://vvanwilgenburg.blogspot.com/2009 ... lenge.htmlCitat: A generation from now, Turkey will cease to exist in its present form. The ratio of Turks to Kurds today (defined by cradle tongue) is about 4:1, but Turks have 1.5 children on average, while Kurds have 4.5. In little over a generation, Kurds will comprise half the military-age population of Anatolia. After decades of civil war and 40,000 casualties, Turkey’s Kurdish problem is as vivid as ever. http://ricochet.com/main-feed/Turkish-Birth-Rateshttp://www.todayszaman.com/newsDetail_g ... sId=240989
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Dalmatia
|
Naslov: Re: Turska Postano: 23 tra 2012, 16:03 |
|
|
svaka čast kurdima nastanjuju jedno 30% teritorija turske,a evo i razvaljuju nataliteton drže dio iraka i irana,te mali dio i sirije neće u budućnosti bit previše mira na tin prostorima
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Turska Postano: 23 tra 2012, 16:15 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Turci su u nekim stvarima pravo naivni. Nasjeli na laskanja Amerikanaca i od njih kupuju oružja kao da će sutra Turska napasti Rusiju. Glupani, ponašaju se kao da imaju novca na razbacivanje.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Turska Postano: 23 tra 2012, 16:33 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Tursko glasilo "AVAZ" danas javlja:
Turska neće dozvoliti učešće Izraelu na samitu NATO-a u Chicagu
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Turska Postano: 23 tra 2012, 17:00 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2550 Lokacija: Glavni stan
|
Sloboda za Kurdistan!
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Turska Postano: 23 tra 2012, 18:38 |
|
|
pozitivac je napisao/la: Sloboda za Kurdistan! Freeee Kurdistaaaaaaaaaaan
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Turska Postano: 23 tra 2012, 18:43 |
|
|
pozitivac je napisao/la: Sloboda za Kurdistan! Šalu na stranu Kurdi su tempirana bomba u Turskoj, nezavisnost i uspon Kurdistana ujedno će označiti kraj Turske kao značajnije sile .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Turska Postano: 23 tra 2012, 18:46 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: pozitivac je napisao/la: Sloboda za Kurdistan! Šalu na stranu Kurdi su tempirana bomba u Turskoj, nezavisnost i uspon Kurdistana ujedno će označiti kraj Turske kao značajnije sile . To je divno
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Turska Postano: 23 tra 2012, 18:51 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Šalu na stranu Kurdi su tempirana bomba u Turskoj, nezavisnost i uspon Kurdistana ujedno će označiti kraj Turske kao značajnije sile . Kurdistan de facto postoji na sjeveru Iraka, ovo je prvi put da Kurdi imaju neki oblik državnosti, a taj sjeverni Irak dođe nešto slično Republici Srpskoj u BIH. proces nacionalne izgradnje Kurda je započeo i po meni je to nezaustavljiv proces.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Turska Postano: 23 tra 2012, 18:52 |
|
|
dudu je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Šalu na stranu Kurdi su tempirana bomba u Turskoj, nezavisnost i uspon Kurdistana ujedno će označiti kraj Turske kao značajnije sile . Kurdistan de facto postoji na sjeveru Iraka, ovo je prvi put da Kurdi imaju neki oblik državnosti, a taj sjeverni Irak dođe nešto slično Republici Srpskoj u BIH. proces nacionalne izgradnje Kurda je započeo i po meni je to nezaustavljiv proces. Što prije oni ostvare svoju državnost na cijelokupnom svom etničkom području tim bolje za nas . Istu stvar želim i Armencima , ode istočna Turska .
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Turska Postano: 23 tra 2012, 18:54 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: dudu je napisao/la: Kurdistan de facto postoji na sjeveru Iraka, ovo je prvi put da Kurdi imaju neki oblik državnosti, a taj sjeverni Irak dođe nešto slično Republici Srpskoj u BIH. proces nacionalne izgradnje Kurda je započeo i po meni je to nezaustavljiv proces.
Što prije oni ostvare svoju državnost na cijelokupnom svom etničkom području tim bolje za nas . Istu stvar želim i Armencima , ode istočna Turska . Armenaca više nema u Turskoj, osim ovih suvremenih gasterbajtera. Turcima su dugoročan problem Kurdi, bez obzira što se tješe da ih lako asimiliraju u velikim gradovima. nek se malo zaoštre odnosi začas će ti "Jugoslaveni" promijeniti boju i zastavu i sjetiti se tko su i što su.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Turska Postano: 23 tra 2012, 18:57 |
|
|
dudu je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Što prije oni ostvare svoju državnost na cijelokupnom svom etničkom području tim bolje za nas . Istu stvar želim i Armencima , ode istočna Turska .
Armenaca više nema u Turskoj, osim ovih suvremenih gasterbajtera. Turcima su dugoročan problem Kurdi, bez obzira što se tješe da ih lako asimiliraju u velikim gradovima. nek se malo zaoštre odnosi začas će ti "Jugoslaveni" promijeniti boju i zastavu i sjetiti se tko su i što su. Za Armence govorim o Nagorno-Karabakhu . A ne bih se čudio da i oni zažele malo revanša prema Turcima, s obzirom da je nakon genocida nad Armencima stari glavni grad kraljevine Armenije u Turskoj .
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Turska Postano: 23 tra 2012, 19:04 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: dudu je napisao/la: Armenaca više nema u Turskoj, osim ovih suvremenih gasterbajtera. Turcima su dugoročan problem Kurdi, bez obzira što se tješe da ih lako asimiliraju u velikim gradovima. nek se malo zaoštre odnosi začas će ti "Jugoslaveni" promijeniti boju i zastavu i sjetiti se tko su i što su. Za Armence govorim o Nagorno-Karabakhu . A ne bih se čudio da i oni zažele malo revanša prema Turcima, s obzirom da je nakon genocida nad Armencima stari glavni grad kraljevine Armenije u Turskoj . iako se Azeri naoružavaju i pušu, Armenci mogu kulirat sve dok imaju potporu Rusije i Irana. inače taj Nagorno-Karabakh ima veliki porast nataliteta i fertiliteta u odnosu na 90-te. i nama za nauku. http://en.wikipedia.org/wiki/Demographi ... h_Republic
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Turska Postano: 23 tra 2012, 19:29 |
|
|
dudu je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Za Armence govorim o Nagorno-Karabakhu . A ne bih se čudio da i oni zažele malo revanša prema Turcima, s obzirom da je nakon genocida nad Armencima stari glavni grad kraljevine Armenije u Turskoj . iako se Azeri naoružavaju i pušu, Armenci mogu kulirat sve dok imaju potporu Rusije i Irana. inače taj Nagorno-Karabakh ima veliki porast nataliteta i fertiliteta u odnosu na 90-te. i nama za nauku. http://en.wikipedia.org/wiki/Demographi ... h_RepublicSlažem se , učiti od svih takvih koji se prkose svjetskim trendovima .
|
|
Vrh |
|
|
Dalmatia
|
Naslov: Re: Turska Postano: 23 tra 2012, 22:39 |
|
|
razumin da armenci imaju potporu rusije,a azeri turske...ali nerazumin kako su armenci uspili toliko rasturit azere,i još osvojili dio teritorija u ratu,uz ono šta su već kontrolirali ali drago mi za prve krščane,armence
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Turska Postano: 23 tra 2012, 22:42 |
|
|
Dalmatia je napisao/la: razumin da armenci imaju potporu rusije,a azeri turske...ali nerazumin kako su armenci uspili toliko rasturit azere,i još osvojili dio teritorija u ratu,uz ono šta su već kontrolirali ali drago mi za prve krščane,armence zato jer su imali izravnu potporu Irana, dok su Azeri ostali sami izuzev što su imali deklarativnu pomoć Turske. neobičnost je u tome što je Azerbajdžan šijitska država i što Azeri čini oko 25% stanovništva Irana, a u apsolutnim brojkama ih u Iranu ima gotovo duplo više nego u Azerbajdžanu, ali za Iran je to umjetna država.
|
|
Vrh |
|
|
Dalmatia
|
Naslov: Re: Turska Postano: 24 tra 2012, 16:11 |
|
|
zanimljivo je to,a i to da su azeri 25% st. irana.samo neka iseljavanje nesjebe armence,jer azeri imaju veći natalitet,iako ni to nije neki poseban problem za Nagorno-Karabakh,jer azera tu gotovo i nema...važna je potpora velikih sila!!!
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Turska Postano: 24 tra 2012, 16:13 |
|
|
Armenci su se već silno iselili. Sumnjam da će biti neznam kako velikih iseljavanja u budućnosti. Možda nešto u Zapadnu Europu i SAD te malo u Rusiju al ne pretjerano.
|
|
Vrh |
|
|
Dalmatia
|
Naslov: Re: Turska Postano: 24 tra 2012, 16:26 |
|
|
meni drago ako nebude...
Privitak/ci: |
armw.jpg [ 3.19 KiB | Pogledano 3291 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: ChatGPT, mrnjav i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|