HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 14:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 15341 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 614  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Događanja u CG
PostPostano: 04 svi 2012, 12:03 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 pro 2011, 21:58
Postovi: 9127
Lokacija: Zagreb
O događanjima u CG..


Đukanović na sudu zbog deportacije Bošnjaka iz Crne Gore!?

slika


astupnik Pokreta za promjene, profesor Pravnog fakulteta u Podgorici i urednik ‘Monitora’ podnijeli su Vrhovnom državnom tužiteljstvu Crne Gore krivičnu prijavu protiv predsjednika vladajuće Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića zbog deportacije bh. Muslimana iz Crne Gore, u proljeće 1992. godine

Zastupnik Koča Pavlović, profesor Milan Popović i urednik podgoričkog tjednika Monitor Esad Kočan, Đukanovića smatraju odgovornim samim tim što je u vrijeme deportacije bio premijer, na osnovu čega se, kako su naveli, može izvoditi njegova takozvana zapovjedna odgovornost, prenosi agencija Beta.

U proljeće 1992, iz Herceg Novog i još nekih primorskih općina crnogorska policija deportirala je više desetina Muslimana/Bošnjaka, državljana BiH, koji su u Crnu Goru došli da bi izbjegli učešće u ratu u BiH.

Njihovo izručenje, kako je ranije više puta bilo priopćeno, tražila je vlast bosanskih Srba, na čijem je čelu tada bio Radovan Karadžić, da bi, navodno, bili zamjenjeni za zarobljene Srbe.

Deportirane Muslimane/Bošnjake je, međutim, kasnije pobila Vojska bosanskih Srba. Obitelji deportiranih su zbog toga tužile Crnu Goru, a u Podgorici je održan sudski proces grupi dužnosnika crnogorske policije koji su bili optuženi za deportaciju.

Viši sud u Podgorici ranije je oslobodio optužbe devet policijskih dužnosnika, ali je Apelacijski sud Crne Gore u ožujku ove godine ukinuo tu presudu i odlučio da se u ovom slučaju ponovi sudski postupak.

Prema presudi Višeg suda bosansko-hercegovački civili su 1992. iz Crne Gore deportirani na osnovu nezakonite naredbe tadašnjeg crnogorskog ministra unutarnjih poslova Pavla Bulatovića.

Optuženi policijski dužnosnici, međutim, kako je obrazloženo u presudi, nisu bili dio sukobljenih strana u ratu u BiH, te zato nisu mogli odgovarati po odredbama međunarodnog prava za ratne zločine.

Pavlović, Popović i Kočan pozvali su se, u obrazloženju svoje krivične prijave, na svjedočenje bivšeg predsjednika Crne Gore Momira Bulatovića, u spomenutom sudskom postupku, koje su oni okarakterizirali kao “dokaz najveće dokazne snage”.

Oni su naveli Bulatovićeve riječi tijekom svjedočenja da je tadašnje crnogorsko rukovodstvo “sve znalo” o slučaju deportacije, a da je Milo Đukanović, kao tadašnji premijer, “najviše znao”.

Pavlović, Popović i Kočan smatraju da je na osnovu te “samooptužujuće” izjave Bulatovića, državno tužiteljstvo moglo optužnicu proširiti na njega samog i Mila Đukanovića. Bulatović je tada bio predsjednik Crne Gore.

Đukanović, bivši crnogorski premijer je, prema obražloženju Pavlovića, Popovića i Kočana, od 1989. bio na najvišim državnim i političkim funkcijama u Crnoj Gori i samim tim je utjecao na odugovlačenje pokretanja sudskog postupka i sam sudski postupak.

Pavlović, Popović i Kočan navode da ratni zločini ne zastarijevaju i da ne mogu biti predmet nikakve tajne međunarodne diplomacije, realpolitike i abolicija.(Beta)


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 04 svi 2012, 12:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 pro 2011, 21:58
Postovi: 9127
Lokacija: Zagreb
Amfilohije: Iza NATO se krije duh Vermahta

slika


Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije podsjetio je na riječi Svetog Nikolaja Srpskog da je pobožnija muslimanska arabija od bijele demonije, što je on, kako je ocijenio, posebno doživio tokom Drugog svjetskog rata u vrijeme Vermahta, ondašnjeg poretka koji je u krv zalio i Evropu i Aziju i Afriku .

On je nakon liturgije u Donjem Grblju rekao da smo “mi, nažalost, doživjeli nastavak toga nasilja, sada ne više od Vemahta nego od NATO pakta”.



„Ovih dana se sjećamo pobijene djece bombama NATO pakta u Murinu, vojnika ubijenog u Danilovgradu i hiljada drugih pobijenih širom Crne Gore i Srbije. Kaže se da se drvo po plodovima poznaje. NATO je prvi put od svoga osnivanja počeo da pokazuje takve plodove. U ime demokratije i ljudskih prava on pokazuje plodove koji nimalo ne mirišu ni na demokratiju ni na zaštitu ljudskih prava nego upravo obratno“, kazao je mitropolit, a prenijela je Svetogora pres.

Savjet Evropljanima: Dobro da razmisle

On je objasnio da ti plodovi pokazuju da se iza tog militarističkog sistema, na ovaj ili na onaj način, skriva isti onaj duh koji je u toku Drugog svjetskog rata zalio svijet krvlju.

„Pitali su me negdje šta mislim o ulasku Crne Gore u NATO pakt, pa sam ja rekao, i to ponavljam, da u Evropsku zajednicu, naravno, treba ući, zajedno živjeti sa svim evropskim narodima, ali što se tiče NAO pakta, tu stvari stoje drugačije. Doprinos Crne Gore, Srbije i drugih balkanskih zemalja Evropskoj zajednici bio bi da pomogne evropskim državama, evropskim narodima i Americi da se NATO rasformira i da nestane sa lica zemlje, i da se „tomahavci“ i osiromašeni uranijum, kojim je zatrovana kosovska srpska zemlja, pretvore u raonike, u mir i u istinsko bratstvo i zajedništvo međi ljudima i među evropskim i svjetskim narodima“, rekao je Amfilohije.

On je rekao da bi bilo dobro da Evropljani razmisle, “a i mi sa njima, da se promijeni taj militaristički imperijalni duh”.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 04 svi 2012, 12:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 pro 2011, 21:58
Postovi: 9127
Lokacija: Zagreb
VUJANOVIĆ U TIRANI

Manjine u Albaniji i Crnoj Gori su most koji povezuje dvije države


Ugovori o saradnji dvije policije omogućavaju efikasniju borbu protiv svih oblika organizovanog kriminala

slika


Model zajedničkog upravljanja graničnim prelazima između Crne Gore i Albanije može poslužiti kao primjer u region, kao i odnos prema manjinama I u jednoj I drugoj državi, ocijenili su predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i Albanije Bamir Topi.

Vujanović, koji se nalazi u zvaničnoj posjeti Tirani, kazao je da su se Crna Gora i Albanija snažnije povezale, čime se obezbijedila bolja i brža komunikacija građana, što je i prirodno između dvije susjedne države.

Model zajedničkog upravljanja graničnim prelazima između Crne Gore i Albanije može poslužiti kao primjer u region, kao i odnos prema manjinama I u jednoj I drugoj državi, ocijenili su predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i Albanije Bamir Topi.

Vujanović, koji se nalazi u zvaničnoj posjeti Tirani, kazao je da su se Crna Gora i Albanija snažnije povezale, čime se obezbijedila bolja i brža komunikacija građana, što je i prirodno između dvije susjedne države.

Predsjednici Vujanović i Topi, konstatovali su da su manjine važan faktor, koji je uticao na unapređenje prijateljstva dvije države, albanska manjina u Crnoj Gori i crnogorska u Albaniji, uz ocjenu da su odlični odnosi dvije države bez otvorenih pitanja.

Dvojica predsjednika ukazala su na značaj regionalne stabilnosti i saradnje država Jugoistočne Evrope. Vujanović je istakao kontinuitet dobrih i sadržajnih odnosa Crne Gore i Albanije.

"Naši brojni sastanci uvijek su imali misiju poruke vladama i građanima dvije države za afirmaciju bliskosti dvije zemnlje, poboljšanje međusobne komunikacije, bolju ekonomsku saradnju i zajedničke korake u integracionim procesima" rekao je crnogorski predsjednik. Vujanović je podsjetio na brojne međudržavne ugovore, izdvojivši one koji se odnose na saradnju policija dvije države, odnosno ministarstava odbrana i oružanih snaga.

Premijer Beriša istakao je da odnosi dvije države predstavljaju primjer u regionu i da Crna Gora zaslužuje visoko poštovanje za njene integracione uspjehe. On je kazao da u svim oblastima treba iskoristiti šanse za dalji razvoj i unapređenje ekonomske saradnje

On je rekao da ugovori o saradnji dvije policije omogućavaju efikasniju borbu protiv svih oblika organizovanog kriminala, ali i afirmišu punu ličnu imovinsku sigurnost građana. Vujanović je naveo da je saradnja u oblasti odbrane odlična, ukazujući da je to dodatna preporuka Crnoj Gori za članstvo u NATO.

"Albanija podržava to naše opredeljenje, kao što mi podržavamo njene dalje integracione korake ka EU. Veoma se radujemo da imamo za susjeda Albaniju koja je članica NATO, kao što smo mi spremni da sa Albanijom podijelimo naša iskustva u evropskim integracijama, kako bi ubrzali albanski put u EU" kazao je crnogorski predsjednik.

Bolja saradnja na svim poljima

Vujanović smatra da su u posljednje vrijeme unapređeni i odnosi dvije zemlje u oblasti ekonomije."Unaprijedili smo saobraćajnu infrastrukturu, povećali smo spoljno-trgovinsku razmjenu i poboljšali saradnju u oblasti turizma" kazao je Vujanović.

On je podsjetio na izgradnju puta između Plava i Podgorice, koji značajnim dijelom prolazi preko teritorije Albanije, ukazujući da se njime skraćuje distance između juga i sjevera Crne Gore sa 200 na 70 kilometara. Crnogorski predsjednik je naveo da je sve veća saradnju i u oblasti turizma, dodajući da treba reafirmirsati ideju za turističke brodske linije između Drača i Bara, odnosno jezerske između Skadra i Virpazara.

"Albanija snažno podržava učlanjenje Crne Gore u NATO, i pozdravljamo uspjeh Crne Gore na putu ka punopravnom prijemu u Evropsku uniju" kazao je Topi.

Dvojica predsjednika su ocijenila da je albanska zajednica u Crnoj Gori i crnogorska u Albaniji predstavljaju most povezivanja i saradnje dvije države.

"Naše manjine doživljavamo kao most saradnje i veoma me raduje da imamo priliku da u tom pravcu i jedna i druga državna politika afirmišu vrijednosti manjina" kazao je Vujanović.

On je naveo da je albanskoj manjini u Crnoj Gori obeuzbeđena punoća manjinskih prava, podsjećajući da Albanci u Crnoj Gori od osnovnog, preko srednjeg do fakultetskog obrazovanja mogu da se školuju na albanskom jeziku. On je dodao da cijeni napore albanskih vlasti da se očuva kulturni identitet Crnogoraca u Albaniji, koji su takođe lojalni građani te države.

Dvojica predsednika iskoristila su priliku da medijskim poslenicima čestitaju njihov dan, ističući da mediji imaju važnu ulogu u demokratizaciji svakog društva.

Vujanović razgovarao i sa Berišom

Predsjednik Vujanović, susreo se u Tirani i sa albanskim premijerom Salijem Berišom.

On je tom prilikom kazao da dvije dijele iste evropske i evroatlanske ciljeve.

"Albanija, kao članica NATO, u kontinuitetu podržava ubrzanje evroatlanskih integracija Crne Gore, a Crna Gora je spremna da preporuči kandidaturu i početak pregovora Albanije i da joj prenese svoja iskustva" kazao je Vujanović.

On je ocijenio da su odnosi dvije države u sveri privrede unaprijeđni, ali da postoji široki prostor za dalju saradnju, uz korišćenje prirodnih i ekonomskh resursa.

Premijer Beriša istakao je da odnosi dvije države predstavljaju primjer u regionu i da Crna Gora zaslužuje visoko poštovanje za njene integracione uspjehe. On je kazao da u svim oblastima treba iskoristiti šanse za dalji razvoj i unapređenje ekonomske saradnje.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 04 svi 2012, 12:21 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 11 vel 2012, 12:30
Postovi: 12935
Citat:
"Forin afers": Crna Gora je mafijaška država, Tači narko-bos

Američki časopis "Forin afers" svrstao je Crnu Goru u "mafijaške države" - zajedno sa Bugarskom, Ukrajinom, Gvinejom Bisao i Venecuelom, prenose podgoričke "Vijesti".


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 04 svi 2012, 16:47 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19704
Ako je neko prije gledao seriju "Soprano". U nekoj od posljednjih epizoda te serije Crna Gora se pominje u kontekstu mafijaskih drzava.

Milo je od Crne Gore u posljednjih 15-16 godina napravio pravu malu oazu za drugorazredne svjetske kriminalce.

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 18 svi 2012, 18:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 11 vel 2012, 12:30
Postovi: 12935
Citat:
Lukšić: Fer ponuda opoziciji

Tanjug | 18. 05. 2012. - 12:55h | Komentara: 0
Podgorica - Predsednik vlade Crne Gore Igor Lukšić ocenio je danas da je njegova ponuda opozicionim liderima za rešavanje identitetskih pitanja - fer, dodajući da je spreman za nastavak pregovora.

Lukšić je predložio uvođenje trobojke kao predsedničke zastave, skraćenje ili izmenu zadnje dve strofe crnogorske himne i usvajanje zakona o upotrebi službenog jezika i jezika u službenoj upotrebi, u zamenu da opozicija u parlamentu da neophodnu dvotrećinsku podršku ustavnim promenama u oblasti pravosuđa.

On je predložio da se sve izmene vezane za identitetska pitanja reše kroz zakonska akta, a ne dopunama Ustava Crne Gore, na čemu insistira opozicija.

Mislim da smo ponudili fer rešenje za identitetska pitanja, kazao je Lukšić novinarima.

Nova srpska demokratija (NOVA) i Pokret za promene (PZP) već su odbile ponudu Lukšsića, dok najjača opoziciona stranka Socijalistička narodna partija (SNP) još nije saopštila stav.

Iz opozicije je ranije poručeno da neće podržati ustavne promene u oblasti pravosudja, za koje je potrebna dvotrećinska većina u parlamentu, ako najviši pravni akt ne bude promenjen i u delu identitetskih pitanja i ukoliko ne dodje do velikih kadrovskih promena u sudstvu.

Glavni zahtevi opozicije su da srpski jezik dobije status službenog, vraćanje trobojke kao jedne od državnih zastava, skraćenje himne, opšti reizbor sudija, kao i nezastarevanje krivičnih dela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 31 svi 2012, 21:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 pro 2011, 21:58
Postovi: 9127
Lokacija: Zagreb
Nikolić: Ne priznajem razliku između Srba i Crnogoraca

slika

Izabrani predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je sinoć da je crnogorska nezavisnost za njega završena priča, dodajući da želi da dvije države ubuduće imaju puno bolje odnose nego što je to sada slučaj.

On je kazao da Srbe i Crnogorce veže mnogo toga zajedničkog.

“Priznajem zauvijek Crnu Goru kao državu, ali ne priznajem razliku između Srba i Crnogoraca, jer je nema“, rekao je Nikolić Televiziji Crne Gore.

On je ponovio da nikada neće priznati nezavisnost Kosova, pa čak i po cijenu odustajanja od europskog puta Srbije.

Na pitanje postoji li neka situacija u kojoj bi mogao priznati nezavisnost Kosova, Nikolić je odgovorio negativno.

“Ne postoji takva situacija. Ima nešto što u životu ne možete uraditi“, naveo je on.

Nikolić je rekao da mu nitko do sada nije postavio priznanje Kosova kao uvjet za daljnji napredak Srbije u europskim integracijama, prenio je Tanjug.

“Hipotetičko je pitanje hoće li netko postaviti taj uvjet ili ne, ali me nije sramota i ne bježim od odgovornosti priopćiti da mene nema popisu onih koji bi prihvatili da idemo u europske integracije a da se odreknemo Kosova i Metohije“, kazao je izabrani predsjednik Srbije.

http://poskok.info/wp/?p=7775


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 25 lip 2012, 00:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 vel 2012, 00:16
Postovi: 532
Meni se čini da je za Srbiju najveći gubitak upravo bila Crna Gora. Dobar komad obale, kotorski zaljev, otvoreno more, turizam...dosta puta čujem kako Srbi inzistiraju na tome da su Crnogorci Srbi. Opet, neki govore i da su Hrvati pokatoličeni Srbi, Slovenci planinski Srbi itd.

Zanimljivo je i da je onaj referendum prošao u nekoliko tisuća glasova. Trebalo je 55 % glasova za kako bi se ratificiralo osamostaljenje, a ZA je bilo 55,5 % glasača od nekih pola milijuna glasača. Definitivno ostavlja mogućnost nekakve "štele" i teorija zavjere.

Pa bih htio pitat Srbe sa foruma kakvo je njihovo mišljenje o Crnogorcima, referendumu i budućnosti, odnosno mogućnošću, razlozima ali i željama oko eventualnog ponovnog ujedinjenja ovih dvaju država?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 25 lip 2012, 00:22 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 lip 2009, 00:05
Postovi: 13352
Pošto si iz Dubrovnika, neće ti biti teško da dobaciš do Boke pa ih anketiraj do mile volje. Valjda je najvažnije šta oni misle.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 25 lip 2012, 00:45 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 11 vel 2012, 12:30
Postovi: 12935
Na referendumu je bilo štele samim tim što je Crnogorcima nastanjenim u Srbiji zabranjeno da glasaju, dok su npr Albanci iz SAD mogli (i došli) da glasaju. Ode CG i nek' im je sa srećom.

Sa ekonomske strane nije neki gubitak. Koridor i more nam je i ovako dostupno, možda je čak i sigurnije bez da se posmatra kao "srpsko". Jedino je pitanje kad će ovi milogorci koje razlikujem od normalnih Crnogoraca i prateća mafija prestati da zlostavljaju 1/3 svog stanovništva. To bi bilo to.

Što se tiče ujedinjenja, neka hvala.

Konačno možemo da se zovemo Srbija, da okačimo svoju zastavu i pevamo svoju himnu. Možemo da donesemo odluku bez beskrajnih pregovora dal sa Hrvatima, dal sa Slovencima, dal sa Crnogorcima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 25 lip 2012, 01:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 15 srp 2010, 16:04
Postovi: 1885
Lokacija: Stara Hercegovina
Icebreaker je napisao/la:
Zanimljivo je i da je onaj referendum prošao u nekoliko tisuća glasova. Trebalo je 55 % glasova za kako bi se ratificiralo osamostaljenje, a ZA je bilo 55,5 % glasača od nekih pola milijuna glasača. Definitivno ostavlja mogućnost nekakve "štele" i teorija zavjere.

Što bi značilo da je većina pravoslavnog stanovništva Cne Gore bila protiv samostalnosti, pa je samim tim nezavisna Crna Gora katoličko-islamistički plan protjerivanja Srba sa Jadrana. :smajl003

_________________
Čovjek je neprijatelj onoga što ne poznaje. (Ali ibn Ebu Talib)

Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 25 lip 2012, 01:03 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 11 vel 2012, 12:30
Postovi: 12935
Sandalj je napisao/la:
Što bi značilo da je većina pravoslavnog stanovništva Cne Gore bila protiv samostalnosti, pa je samim tim nezavisna Crna Gora katoličko-islamistički plan protjerivanja Srba sa Jadrana. :smajl003


Vidiš, o tome se već jednom govorilo. :zubati


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 25 lip 2012, 10:19 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34
Postovi: 15313
Lokacija: Misao svijeta
Crnogorci sve više stvaraju vlastiti identitet odvojen od srpskoga te mi se čini da je taj proces nezaustavljiv. DANU je tu odradila lavovski posao. Ako se ne varam sada provode neku jezičnu reformu ? Uvođenje mekog š i još jedne verzije slova ć ?

_________________
Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene,
Zaorit ću ko grom:
O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene,
To moj je, moj je dom!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 25 lip 2012, 10:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58
Postovi: 35278
Lokacija: Gl. grad regije
MeHko đ. Primjer: grožđe... :D

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 25 lip 2012, 10:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 11 vel 2012, 12:30
Postovi: 12935
Eh, samo ih hebe što im se milogorski govori samo u Cetinju.

Čujem i da spajaju privatnu organizaciju DANU sa CANU, čime prave najveći broj akademika po stanovniku u vasceloj Jevropi.

Ali dobro, kao što rekoh, nek' je sa srećom.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 25 lip 2012, 10:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 vel 2012, 00:16
Postovi: 532
Ja sam isto čuo da su uveli i meko ž s mekim š. Dakle nije ni sjekira, ni sekira, već šekira (ali onako mekano). Svaka čast, sad od više manje istog jezika imamo, koliko, 4? Hrvatski, srpski, bosanski, crnogorski? Ali jezik je temelj nacionalne svijesti i kao što je Zadar rekao to se pametno odradilo u CG.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 25 lip 2012, 10:35 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 11 vel 2012, 12:30
Postovi: 12935
Kao što rekoh, samo im je problem što im se taj jezik ne govori i što ga odbijaju po školama. Na šta ovi moderni evropejci reaguju otpuštanjem neposlušnog kadra.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 25 lip 2012, 16:33 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19704
Citat:
Rusi vlasnici pola miliona kvadrata zemlje u Budvi

Grupa biznismena okupljenih oko Udruženja kupaca vila "Amia", Igor Peljuhno, Naum Emiljfarb i Igor Čaplidin, uspeli su da u protekle dve godine kupe više od pola miliona kvadrata zemlje u Budvi, Svetom Stefanu, Miločeru, Kotoru, Kolašinu, kao i apartmansko naselje "Dukljanski vrtovi" na Zavali.

Grupa biznismena okupljenih oko Udruženja kupaca vila "Amia" uspeli su da u protekle dve godine kupe više od pola miliona kvadrata zemlje na crnogorskom primorju

Kako pišu Vijesti, njih trojica planiraju da na kupljenoj zemlji grade hotelske i apartmanske komplekse i među malobrojnima su koji za to trenutno imaju novca.

Istražujući nekoliko atraktivnih kupovina koje su se tokom protekle dve godine dogodile na budvanskoj rivijeri, Vijesti su otkrile osam firmi, a njihov broj je možda i veći, koje su osnovali ili u njima imaju udela trojica biznismena.

Pošto je ruski milijarder Sergej Polonski doživeo 20098. godine finansijski brodolom i doveo u pitanje projekat na Zavali, trojica biznismena su animirala 86 kupaca vila i pridobiju njihovo poverenje.

Njih trojica su za pet miliona evra otkupljuju podružnicu beogradske kompanije "Monterra" koja je bila angažovana na ovom projektu kao izvođač radova, da bi potom, posle stečaja u "Slav in", kupili i ovu firmu i tako postali apsolutni vlasnici Zavale.

Izvor: http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/234633/Rusi-vlasnici-pola-miliona-kvadrata-zemlje-u-Budvi

Kalinka. :zubati

Izgleda da se Rusi vracaju i da neki novi ruski milijarderi ispravljaju brljotine koje su cinili prijethodni ruski investitori.

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 25 lip 2012, 19:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 pro 2011, 21:58
Postovi: 9127
Lokacija: Zagreb
Jagnjeca brigada je napisao/la:

Što se tiče ujedinjenja, neka hvala.

Konačno možemo da se zovemo Srbija, da okačimo svoju zastavu i pevamo svoju himnu. Možemo da donesemo odluku bez beskrajnih pregovora dal sa Hrvatima, dal sa Slovencima, dal sa Crnogorcima.


:palacgore2 Konačno jedan moderni ˝evoluirani˝ srpski domoljub :palacgore1

Jagnje ti si moj idol :D


I zato ne kužim one Engleze. Napose obične ljude. Pa šta ti nije bolje bit Engleska, zvat se Engleska mahat svojom zastavom-zastavom svoga naroda, pjevat svoju himnu itd.. Pusti tog Škota da ima svoje i njeguj dobre odnose sa njima kao susjedom i prijateljem. Čemu to ˝multietničarenje na silu˝ :neznam


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 25 lip 2012, 19:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 sij 2012, 16:01
Postovi: 12319
Nedavno sam negdje čitao da su Crnogorci napali Srbe i skandirali im "Četnici, četnici" i slično. :D


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 25 lip 2012, 19:53 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 11 vel 2012, 12:30
Postovi: 12935
Ako je istina biće Milo ljut na njih... :zubati


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 25 lip 2012, 21:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
Lebowski je napisao/la:
Nedavno sam negdje čitao da su Crnogorci napali Srbe i skandirali im "Četnici, četnici" i slično. :D


Ubij i zakolji Srbina, i tako to, utakmica nekih ženskih repki, dal košarka dal rukomet, neki ženski sport uglavnom, Cetinje...

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 25 lip 2012, 21:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 sij 2012, 16:01
Postovi: 12319
To je to.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 25 lip 2012, 21:53 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 11 vel 2012, 12:30
Postovi: 12935
A to...

Ženska košarka. CG-Srbija. Cetinje. Grupa CG navijača, propisno opremljenih, navodno sa Šipcem vođom viče: Srbe na vrbe, Ubij, ubij Srbina itd I sve to ispod zastava kralja Nikole Petrovića. :rigam

Što ne probaju isto van Cetinja? :zubati


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 03 srp 2012, 13:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 11 vel 2012, 12:30
Postovi: 12935
Citat:
Lekić objedinjuje crnogorsku opoziciju u Demokratski front

Podgorica - Bivši ministar inostranih poslova Crne Gore i jugoslovenski ambasador u Rimu Miodrag Lekić prihvatio je predlog crnogorske opozicije da bude koordinator njenog objedinjavanja u Demokratski front, kazao je danas lider Nove srpske demokratije (NOVA) Andrija Mandić, koji je rekao da opozicija želi Lekić bude nosilac izborne liste i predsednički kandidat.

Mandić je kazao Tanjugu da je razgovarao s Lekićem o mogućnosti stvaranja širokog i jedinstvenog političkog saveza u Crnoj Gori, koji bi bio alternativa aktuelnom režimu, kao i da je bivši crnogorski i jugoslovenski diplomata prihvatio da koordinira formiranje opozicionog Demokratskog fronta.

On je naveo da je i Pokret za promene podržao inicijativu da Lekić bude predvodnik objedinjavanja crnogorske opozicije, dodajući da se nada da će i najjača opoziciona stranka, Socijalistička narodna partija (SNP) dati podršku toj ideji.

Termin redovnih predsedničkih i parlamentarnih izbora u Crnoj Gori je proleće naredne godine, ali je sve izvesnije da će se oni održati na jesen ove godne.

Lekiću je ponuđeno da bude koordinator osnivanja Demokratskog fronta, što je on i prihvatio. Mi bi želeli da on bude i nosilac naše izborne liste na narednim parlamentranim izborima, kao i kandidat na predsedničkim izborima , kazao je Mandić.

On je najavio da Lekić, koji je profesor na rimskom univerzitetu, 11. ili 12. jula iz Rima treba da dođe u Crnu Goru i da bi tada trebalo da počne aktivnosti na stvaranju širokog opozicionog saveza Demokratskog fronta, koji bi bio alternativa aktuelnom crnogorskom režimu.

- Lekić nema mrlje u političkoj biografiji i smatramo da je on najpodesnija ličnost koja će objediniti crnogorsku opoziciju -, istakao je Mandić.

On očekuje da će i SNP biti deo zajedničkog opozicionog fronta. Ko ne bude u Demokratskom frontu, taj će jasno pokazati da mu nije želja da iskreno menja Crnu Goru, naveo je Mandić.

On je kazao da se NOVA zalaže za istovremeno održavanje parlamentranih i predsedničkih izbora u Crnoj Gori.

Kao predsednički kandidat opozicije Lekić je pominjan 2003. i 2008. ali je od kandidature odustao nakon što iza inicijative nisu stale sve uticajne partije.


Ajd' nek' je sa srećom...


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 15341 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 614  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 86 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO