HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 sij 2025, 19:27.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 198 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ćiro nazionale
PostPostano: 23 svi 2009, 13:19 

Nisam imao takvu predožbu o Varešu. Imao sam osjećaj da su tamo džihosi uzeli stvar u svoje ruke, do kraja. U svakom slučaju, iznenađenje.

A u Bugojnu je prije rata , u samom gradu, mislim bilo više Hrvata..al nije to poanta, nego tamo vlada izgleda teror..

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 23 svi 2009, 13:26 

DaniKU je napisao/la:
RajvoSa je napisao/la:

Valjda su "plave", plemićke krvi.

Plavi su izgleda "Globalni/e moderatori/ce".

Naravno, i kao što rekoh, plemići foruma.

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 23 svi 2009, 13:27 

DaniKU je napisao/la:

Ili sam ja lud ili ti nonstop mijenjaš upis u svojim postovima. :-neznam
Ti da mi govoriš da sam ja kmet,otkud ti znaš kako se ja ponašam u Sarajevu. Kako znaš koje stavove zauzimam u diskusijama koje vodimo!???

Treba imati muda tražiti opet kruh u prodavnici u kojoj ti je rečeno da tu nema kruha nego hljeba.

Treba imati muda govoriti onako kako si naučen,kad prezentiraš pred stotinu ljudi,pa od silne buke,odjednom se ne čuje ni mušica,a svi te prodorno gledaju,kao da si s Marsa spao.

Treba imati muda prigovoriti da ti mijenjaju nacionalnost u osobnoj aplikaciji gdje piše da si Bošnjak,a ne Hrvat i da se u profesorskim krugovima o tome priča. Kad upoznaš osobno asistenta dvije godine kasnije da ti kaže:"A ti si taj znači,koji je uradio gore navedeno...." i pohvali te da imaš hrabrosti nešto takvo napraviti(a on je iz miješnog braka Hrvatice i Srbina,pa se i sam boji reći tako nego koristi izaze "pravoslavac" i "katolkinja".

Treba imati muda pa ponoviti profesoru istu brojku koju je rekao,samo umjesto hiljada reći tisuća,pa kad se zblane kad mu odgovoriš,najrađe bi izišao iz sale. Ali ja nisam,ostajao sam i dalje tako govorio.

Treba imati muda raspravljati sa cijelom grupom kolega,kad te napadnu da je ovo Sarajevo i da se tu govori bosanskim jezikom...

Treba imati muda u razgovoru slobodno reći što si(a momak koji je došao iz Dalmacije,to ne smije,pa me u razgovoru stišava i gleda da netko ne bi naišao).

No što da ja tebi govorim i da se pravdam...

I ne uspoređivaj me sa Bošnjacima u Zagrebu koji zbijaju šale na svoj račun,jer su oni ti koji dolaze u drugu državu, a ja sam i u BiH i u RH na svome i ne stidim se toga,niti sam se ikada stidio.

Lako je pljuvati po forumu,treba ljude s kojima se svakodnevno družiš a druge su nacionalnost pogledati u oči,zbog toga ne mogu koristiti izraze tipa "******" i ostalih pogrdnih naziva,jer nisam licemjeran. Lako je u Mostaru na zapadnoj strani je... ma... muslimanima,jer si svoj na svome. Lako je se praviti nacionalist kad si u jednonacionalnoj sredini,treba živjeti gdje si manjina,pa se hvaliti time što si. I

I zato mi se više ne obraćaj,dokle god koristiš takvu retoriku. Neću se spuštati na tvoju razinu i nazivat te svakojakim pogrdnim imenima,jer imam bar toliko kulture i ova diploma koju ću uskoro dobiti,bar malo odražava moj stupanj inteligencije,kulture i obrazovanja.

Eto šta izađe iz bezvezne zajebancije. :( =((
Danijele 100% si u pravu, i svaka ti čast za ponašanje u Sarajevu. Divim ti se, i drago mi je radi toga.
U pravu si u svemu što si rekao.
Sad mi je žao što sam uopće napisao ijedan post.
Kažem ti bila je ležerna zajebancija, ovo je ionako chat tema, i preozbiljno si sve shvatio, dok ni ja ni Kvačica nismo to shvatili ni sa 1% ozbiljnosti (već se okolo volimo zafrkavat). Te rečenice koje si shvatio kao uvredu ja sam zamislio kao šalu i blef, i da si bio ispred mene i vidio moj pravi izraz lica, ne bi se naljutio nego bi se nasmijao.
Vidio bi zafrkantski izraz lica, i da nisam doslovno mislio to što sam napisao.
Ovako je ispala neslana šala.
Jako mi je žao što sam te uvrijedio. :(
Imaš pravo mislit loše o meni (ali samo par dana, nadam se da ćeš se odljutit ubrzo ;) ), i čini mi se da si radi idiotske zajebancije koja je trebala završit sa "Ajde Robi ne zafrkavaj me" a ne razvit se u objašnjavanje ko je šta mislio, promijenio mišljenje o meni :| , i zato se sad trudim da to vratim nazad. :|
Bez obzira što sada misliš da sam đubre, ti si meni i dalje najdraži lik na forumu. :-top :ymhug:
Meni se čini da si ti poslije te bezazlene sinoćnje zajebancije previše o tome razmišljao, i onda ti se još više razbuktala ljutnja, i dobio si krivi dojam važnosti te bezazlene rasprave, koju smo mi 5 min iza toga već zaboavili.
Žao mi je, zajebancija mi nije uspjela, neslana šala mi se odbila od glavu, ljut sam sad na sebe i sad ću par dana patit jer sam uvijedio Danijela a stvarno nisam htio. :(
Ti mi daj znak, i ja ću izbrisati sve te postove.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 23 svi 2009, 13:28 

Inkvizitor je napisao/la:
Nisam imao takvu predožbu o Varešu. Imao sam osjećaj da su tamo džihosi uzeli stvar u svoje ruke, do kraja. U svakom slučaju, iznenađenje.

A u Bugojnu je prije rata , u samom gradu, mislim bilo više Hrvata..al nije to poanta, nego tamo vlada izgleda teror..

Eh, da je nekako moguće u BiH izvesti ono što su navijačke grupe napravile u Vukovaru nakon nekoliko srpskih "nestašluka". Doduše, možda bolje i ne, to bi bio u BiH uvod u rat.

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 23 svi 2009, 13:38 

Robbie MO je napisao/la:
. :(

A da vas dvoje to riješite na Pm, a ovo da pobrišemo..

Mislim, ono.. :roll:

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 23 svi 2009, 14:02 

Jesu kroz zupanijski nivo, Zenica imenuje direktore kojekakvih javnih poduzeca, HDZ suti jer SDA njima pusti monopol u takozvanim hrvatskim opcinama, ruka ruku mije i te relacije... ali grad kao grad, mundjosima nije zanimljiv, pa se nisu ni naseljavali. Bilo je muslimana sa ovih sela Crne rijeke i slicno, izbjeglice, svercali su sa Srbima godinu dana i `93 Srbi odluce da ih potaracaju i nogiraju sa Crnorijecke visoravni u blizini Varesa (primjetio si da bosnje cesto cmizdre kako je HVO Varesa svercao sa Srbima i kako je to dovoljan razlog da Armija upadne u grad, jos jedan grijeh koji sami prakticiraju a drugima zamjeraju, ali klasika je njihovo licemjerje)

Uglavnom grad je vecinski hrvatski, uvijek i bio, i ranije su muslimani zivjeli u par kuca, kasnije je izgradnjom stambenih zgrada doseljeno nesto Srba i Bosnjaka, ali carsija je hrvatska odvajkada. Problem je sa selima, hrvatska sela su skoro pusta, razorena, sa par izuzetaka. Zato su u opcini vecina Bosnjaci, oni su svi na svojim selima kao i prije rata, sto ostali sto vratili se nakon rata.

Jos jedna zanimljivost, sve katolicke crkve po selima su sravnjene sa zemljom, one u gradu nisu. U grad dodju i kamere CNN-a ili BBC-a, a kako se preodati za mutlietnicara ako CNN i BBC snime srusene crkve. Sela im vec nisu zanimljiva.
Ovo govorim zbog onog njihovog "Armija nije rusila crkve".

Vrh

PostPostano: 23 svi 2009, 14:23 

ne bi se htio puno mješati u ovu bezveznu svađu između Robija i Danija, btw, mislim da je Robi sinoć malo popija..

Bija je petak. :-ujko :-zivio
Probudim se jutros i vidim da sam Cerića stavio za avatara. :mrgreen: =))

:|

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 23 svi 2009, 15:09 

vanjushka je napisao/la:

Dragan je Pietje ili kako? onaj iz Nizozemske, ili odakle je vec, sto blebece kako u BiH nema Hrvata, Srba ima ali Hrvata nema :-zubati

Procitah par njegovih postova, koja dilajla.

Ali pazi ti koji su to mozgovi. na forumu hr. se predstavlja katolikom, Bosancom katolikom a tama na sarajevox, govori kako je on musliman i kako nije vehabija ali da će se djeca morati izuvati pred vratima, znati ko je Poslanik, to je pod mus i ako se oženi katolkinjom bošnjakinjom da će djeca biti muslimani a ona kako hoće..

Zamisli ti taj mentalni sklop, koja je to bolest..

Ja bih onog Dragana bas nako s cejfom davio :-ujko

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 23 svi 2009, 15:13 

DaniKU je napisao/la:

Treba imati muda pa ponoviti profesoru istu brojku koju je rekao,samo umjesto hiljada reći tisuća.

Meni je gazda naucio govorit tisucu. :-zubati

Tj kad je vidio dug, rece bome tisuca :-zubati

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 23 svi 2009, 15:17 

Robbi , skidaj onog avatara , ne gine ti "tsuka" po fesu... :-pistolj

Aaa , eno ga i vanjushka...bogumi ću katanu isukati sa leđa...

Vrh

PostPostano: 23 svi 2009, 16:03 

Aztec je napisao/la:

takve treba samo obuć u košuljicu i zavezat rukave na leđima.

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 23 svi 2009, 16:49 

ne bi se htio puno mješati u ovu bezveznu svađu između Robija i Danija, btw, mislim da je Robi sinoć malo popija..

tebi Dani svaka čast čim moraš podnositi to sve u Sarajevu. Btw ja to ne bi mogao, valjda bi drugi dan bio pun modrica, natamburali bi me jarani, čisto radi mog jezika i šake a pošto su u debeloj većini, jebiga..

Zato, svaka čast. Ali to je u jednu ruku borba s vjetrenjačama. Ti kažeš, to je tvoja domovina.

To je zasad iluzija. Da je to tvoja domovina, ne se netko stresao na tvoj "kruh" niti na "tisuću". Dakle, to je tako. Sarajevo je njihovo koliko god se netko pretvarao da nije. I hoćeš nećeš možeš opstati smao ako im se prilagodiš. Budeš li stršio, neće im se svidjeti

A Bože moj,tako je, Nisam ni ja iz dragosti došao ovdje studirati.. :roll: .Splet okolnosti me naveo da ovamo dođem. :( Otac mi se ni poslije tri godine nije pomirio s mojim studiranjem ovdje,ali morao me pustiti da ovamo dođem,nije imao izbora.

Kažem da je moja domovina,zbog naših korijena koji su ovdje i prava koje polažemo na ovu državu. Danas je to ona samo deklarativno, a ne praktično. Nadam se da će jednog dana biti onako kako mi to želimo i da ćemo ju s razlogom zvati domovinom(pored naravno Hrvatske),a tako i uistinu misliti.

Vrh

PostPostano: 23 svi 2009, 16:50 

Greškom sam sam sebe citirao :-ucelo

Vrh

PostPostano: 23 svi 2009, 16:52 

Hroboatos je napisao/la:

A da vas dvoje to riješite na Pm, a ovo da pobrišemo..

Mislim, ono.. :roll:

Dobra ideja, no- kako ? Kako se šalje privatna poruka ?
Na forumu.hr sam znao, ovdje ne znam.

Pa evo ako želiš meni npr. poslati poruku klikneš na ovog plavog "glavonju" koji je na dnu moga posta i pored njega piše "pp" :)

Vrh

PostPostano: 23 svi 2009, 16:54 

Aztec je napisao/la:
DaniKU je napisao/la:

Treba imati muda pa ponoviti profesoru istu brojku koju je rekao,samo umjesto hiljada reći tisuća.

Meni je gazda naucio govorit tisucu. :-zubati

Tj kad je vidio dug, rece bome tisuca :-zubati

:lol: eto na šta muka čovjeka natjera :lol: :lol:

Vrh

PostPostano: 23 svi 2009, 16:55 

DaniKU je napisao/la:
Hroboatos je napisao/la:

Dobra ideja, no- kako ? Kako se šalje privatna poruka ?
Na forumu.hr sam znao, ovdje ne znam.

Pa evo ako želiš meni npr. poslati poruku klikneš na ovog plavog "glavonju" koji je na dnu moga posta i pored njega piše "pp" :)

Aha, "pm" (private message). No, ima
li načina kao na forumu da se vide
postovi ? Možda neki view profile i sl ?

Vrh

PostPostano: 23 svi 2009, 16:57 

Hroboatos je napisao/la:

A je, sad sam vidio: profile pa search user's posts.

Vrh

PostPostano: 23 svi 2009, 16:57 

Pa u Sarajevu pola male djece govori "tisuću", roditelji na poslu, a dijete doma stoji samo i gleda crtane filmove (FTV,OBN,NOVA...) sinkronizirane na hrvatski. :mrgreen:

P.S. Danijel je legenda, i ima pravo da me ignorira. :-zubati

Vrh

PostPostano: 23 svi 2009, 16:59 

Robbie MO je napisao/la:
Ti mi daj znak, i ja ću izbrisati sve te postove.

Uredu je Robbie,isprika prihvaćena :-top . Uvrijedio me jesi,neću ti lagati,ali ne brini već je me prošlo. Krivo sam shvatio tvoju zafrkanciju...

Možeš slobodno izbrisati sve postove.

Vrh

PostPostano: 23 svi 2009, 17:01 

Hroboatos je napisao/la:

Jedino preko opcije "članstvo" na vrhu foruma,odabereš na spisku tko te zanima i pogledaš njegove postove. :)

Vrh

PostPostano: 23 svi 2009, 17:03 

Hroboatos je napisao/la:
Hroboatos je napisao/la:

A je, sad sam vidio: profile pa search user's posts.

A evo ja sam ti odgovorio. :-ucelo
Super ako si se snašao. :)

Vrh

PostPostano: 23 svi 2009, 23:22 

DaniKU je napisao/la:
Lako je pljuvati po forumu,treba ljude s kojima se svakodnevno družiš a druge su nacionalnost pogledati u oči,zbog toga ne mogu koristiti izraze tipa "******" i ostalih pogrdnih naziva,jer nisam licemjeran. Lako je u Mostaru na zapadnoj strani je... ma... muslimanima,jer si svoj na svome. Lako je se praviti nacionalist kad si u jednonacionalnoj sredini,treba živjeti gdje si manjina,pa se hvaliti time što si.

Nitko ti ne kaže da trebaš nekoga pljuvat. Evo ja sam u zapadnom Mostaru, u mojoj zgradi živi nekoliko muslimana umirovljenika svaki preko 60 godina, i pazim ih naravno fino, što bih ja trebao sad tu neku dominaciju pokazivat na sirotinji :-utege , treba biti čovjek.

Citat:
Treba imati muda tražiti opet kruh u prodavnici u kojoj ti je rečeno da tu nema kruha nego hljeba.

Treba imati muda govoriti onako kako si naučen,kad prezentiraš pred stotinu ljudi,pa od silne buke,odjednom se ne čuje ni mušica,a svi te prodorno gledaju,kao da si s Marsa spao.

Treba imati muda prigovoriti da ti mijenjaju nacionalnost u osobnoj aplikaciji gdje piše da si Bošnjak,a ne Hrvat i da se u profesorskim krugovima o tome priča. Kad upoznaš osobno asistenta dvije godine kasnije da ti kaže:"A ti si taj znači,koji je uradio gore navedeno...." i pohvali te da imaš hrabrosti nešto takvo napraviti(a on je iz miješnog braka Hrvatice i Srbina,pa se i sam boji reći tako nego koristi izaze "pravoslavac" i "katolkinja".

Treba imati muda pa ponoviti profesoru istu brojku koju je rekao,samo umjesto hiljada reći tisuća,pa kad se zblane kad mu odgovoriš,najrađe bi izišao iz sale. Ali ja nisam,ostajao sam i dalje tako govorio.

Treba imati muda raspravljati sa cijelom grupom kolega,kad te napadnu da je ovo Sarajevo i da se tu govori bosanskim jezikom...

Glede ovoga, ja bih preporučio da se ne zajebaješ previše, možeš na faksu gdje su koliko toliko kulturni ali naletićeš negdje na neku budalu pa ćeš nastradat bezveze. :-neznam

1090 of 2558 - 42.61%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 23 svi 2009, 23:25 

Aztec je napisao/la:

He he he, pa ne znam što bi mu pomoglo. Možda kakav restart mozga pa se sustav digne normalno. :mrgreen:

1090 of 2558 - 42.61%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 24 svi 2009, 15:12 

Naša Kvačica je napisao/la:

Nitko ti ne kaže da trebaš nekoga pljuvat. Evo ja sam u zapadnom Mostaru, u mojoj zgradi živi nekoliko muslimana umirovljenika svaki preko 60 godina, i pazim ih naravno fino, što bih ja trebao sad tu neku dominaciju pokazivat na sirotinji :-utege , treba biti čovjek.

Pa naravno treba biti čovjek prije svega :-top . Upravo sam to i htio reći napisanim postom. Onakav kakav sam s njima svaki dan,takav sam i na ovom forumu. Ne mogu "jednu ploču vrtiti" ovdje ,a drugu kad sam s njima.

Naša Kvačica je napisao/la:
Glede ovoga, ja bih preporučio da se ne zajebaješ previše, možeš na faksu gdje su koliko toliko kulturni ali naletićeš negdje na neku budalu pa ćeš nastradat bezveze. :-neznam

Ma nisam ti Kvačice ja nikakav zajebant niti provokator,ponašam se onako kako sam naučen. Ne mijenjam svoj govor niti se na bilo koji način podmećem njima. Ono što je potrebno da bih s njima živio u miru i da mi mogao normalno funkcionirati u društvu prilagođavam,ali sve u svemu držim do svoga,a njihovo poštujem maksimalno.

Naravno i meni nekada dođe da zapjevam poneku našu "pjesmicu" u sred Sarajeva,ali sam svjestan do čega bi to dovelo,pa se suzdržim :-umirem . Ili kad igra Hrvatska,pa viknem malo kroz prozor,ali šta ću,ne mogu protiv sebe. :)

Vrh

PostPostano: 24 svi 2009, 22:27 

Robbie MO je napisao/la:

Oftopic, ruku na srce ja sam to malko i provocirao. Dali su mi par bezveznih kartona, ciljano i s namjerom onda sam je malo razigrao.. :mrgreen: na kutku za banirane i to je bilo neminovno. S tim da nije šteta jer je kvaliteta opala i caruju budaletine a moderatori su poluidioti. I šta ćeš onda tamo.

Jesam offtopic ali moram ovo reć.
Mene je stalno onaj musliman što su ga stavili (kao ex-yu forum, pa eto moderatori iz ex-yu) upozoravao i banirao.
Kad me banirao jer sam "otvorio trollersku temu" gdje sam ustvari samo stavio slike "Bošnjaka" sa početka 20. st.,a njemu se to nije svidjelo, prekipjelo mi je.

Evo djelića te teme. Sprdao sam se sa "kontinuitetom" i vezama muslimana sa srednjvjekovnim bosanskim kršćanskim kraljevstvom. :mrgreen:

S obzirom da se moderator Promatrač jako potrudio da brže bolje
uništi sve slike Bošnjaka od prije 100 godina koje sam postavio (ne čudi, to kriju i od svoje djece), jer su iste izazvale nevjericu i zanimanje neupućenih ljudi... najprije brišući temu o "Multietnićarstvu" (valjda pod izlikom da je "neozbiljna" jer su se ljudi previše smijali), a zatim prevrćući grozničavo svaki kamen na forumu ne bi li našao gdje je još koja slika zaostala, pa je i moja 2 posta na "Demografiji" gdje sam dudu-u stavio te slike izbrisao (pod izlikom offtopica, naravno). I još me kaznio sa 20 bodova.
Onda mojem inatu ne preostaje ništa drugo nego da otvorimo posebnu temu, gdje te slike neće biti offtopic.
Dakle, tema je jednostavna: da li postoji IKAKAV politički kontinuitet današnjih Bošnjaka sa srednjovijekovnom kršćanskom Bosnom, u njihovoj PRAVOJ i izvornoj tradiciji (ne onoj fabriciranoj iza bošnjačkog kongresa 92.).
Da li postoji neka narodna pjesma Muslimana iz 18. stoljeća (lojalnih građana Turskog Carstva) u kojoj slave te katoličke kraljeve, i koje su pjevušili po ulicama čaršija?
Naravno da je odgovor NE, takvi nisu baštinici predturske bosne niti ljubitelji kojekakvih kraljeva "kaurskih imena", pa oni su doživljavali Turskog okupatora (koji je uništio kraljevinu Bosnu) kao svog zaštitnika, a sebe kao obične turske građane.

slika
(skupila se djeca da im djedovi pričaju o kraljevini Bosni koju su uništili mrski Turci) :mrgreen:

slika
(lojalni turski građanin u rijetkim trenucima odmora razmišlja o slavi Stjepana Tomaševića (zadnjeg kralja), kojem su mrski Turci odrubili glavu u Jajcu, gradu kojeg je osnovao Hrvoje Hrvatinić) :mrgreen:

slika
(nešto od turskih običaja je ostalo i do danas.) :D

Da me ubiješ, ali ja na ovim slikama nigdje ne vidim "ljiljane" i "obožavaoce kraljevine Bosne". :-kava
Prvi put kad sam vidio ove stare slike, shvatio sam zašto je pokojna prababa uvijek muslimane zvala "Turci". :mrgreen:
Ona u tome nije vidjela nikakvu uvredu i čudila se zašto ju opominjemo, pa smo joj morali objašnjavati da ne smije tako govorit jer je to nekulturno. :mrgreen:

A sta mislite kakvu su to nosnju nosili krscani za vrijeme turske vladavine?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 198 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Burekspinat, Diablo, Naša Kvačica, Patriota, Robbie MO, Usora 95 i 62 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: