|
|
Stranica: 10/88.
|
[ 2197 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 srp 2012, 11:56 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
BBC je napisao/la: Sarajevo to ne može svakako imati zbog presude europskog suda. Teoretski mogu, ali prvo moraju iskeširati preko milijardu KM koje su zajebali stranim firmama. Otkud im ta lova. Ima načina, recimo ucjenom.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 srp 2012, 12:55 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 9105 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Zadar1993 je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la: jeli se baš minira iz političkih razloga?
dok gaženica ne bude imala tzv. spoj sa zaleđem (i to ne mislim na benkovac i đevrske) sav uloženi kapital u nju postaje mrtvi kapital. svo to forsiranje zadra ovih godina mora doći na naplatu.
Da minira se iz političkih razloga, jer trenutno Gaženica ima itekakav spoj sa zaleđem putem Kalmetine, a sa Zagrebom putem A1 , nije u ništa lošijoj poziciji od Rijeke što se tiče povezanosti, štoviše u Gaženici imaš brzu cestu koja vodi direkt u luku. Inače još je jedan dokaz tom miniranju jest to što Gaženica-teretna luka ima spremne i papire i investitore, čeka se jedino zeleno svijetlo Zagreba i kreće se u gradnju, jasno to zeleno svjetlo ne dolazi. ne slažem se niti najmanje. nikada Zadar neće moći Rijeci konkurirati dok se ne sredi željeznička infrastruktura, jer ti ako računaš na cestovni prijevoz moraš znati da je taj znatno skuplji od željezničkog. vama je prirodno zaleđe drvar, banja luka itd. Pa kom pravo, kom krivo. To je jednostavno prostorno determinirano. Za Šibenik vrijedi ista stvar. Prijevoz putnika je nešto sasvim drugo, ne govorim o tome. Međutim, to nije nešto od čega se živi cijelu godinu. Uostalom, ako već postoji sva popratna (potrebna) dokumentacija i ako postoje investitori o kakvoj politici mi govorimo?
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 srp 2012, 13:00 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: BBC je napisao/la: Junuze, jedan prijateljski savjet. Ne možeš se svaki dan provaljivati kao moron, pa se poslije izvlačiti na neku "Zenica" lepršavost i da si Mujo iz viceva. Ne ide ti.
Okani se toga i počni ozbiljno diskutirati. Manje na barikade i dizanje balvana, više ka kompromisima i objektivnoj procjeni mogućnosti i potreba. O ovoj temi luka smo svi levati, očito svi površno je poznajemo. No, ja se uključujem kad vidim neko sirovo bespotrebno napaljivanje. netko manje, netko više.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 srp 2012, 13:02 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: BBC je napisao/la: Poklanjanje luke kao teritorij drugoj državi nije nikakav kompromis. U nekim razmišljanjima odeš i dalje od prosječnog Bošnjaka iz Sarajeva. Fenomen za sebe. Luka bi formalno ostala u RH ali de facto bi imali situaciju da Sarajevo ima gotovo potpuni suverenitet nad njom, to oni traže i to će pokušati dobiti putem ovog koridora kroz Neum, što onaj amater tzv. ministar radi. bilo je o tome još davni riječi. pokušalo su imenovati u nadzorni odbor ljude po sljedećoj matrici 3-3-1 3-RH 3-BiH 1-međunarodni predstavnik ne znam kako ima slučaj pavlović-batur (i ima li uopće ikakve veze) sa ovom političkom pozadinom. ali tema je grijesi struktura. puno je to šira tema, od ovih s lukama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 srp 2012, 13:40 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la:
Da minira se iz političkih razloga, jer trenutno Gaženica ima itekakav spoj sa zaleđem putem Kalmetine, a sa Zagrebom putem A1 , nije u ništa lošijoj poziciji od Rijeke što se tiče povezanosti, štoviše u Gaženici imaš brzu cestu koja vodi direkt u luku.
Inače još je jedan dokaz tom miniranju jest to što Gaženica-teretna luka ima spremne i papire i investitore, čeka se jedino zeleno svijetlo Zagreba i kreće se u gradnju, jasno to zeleno svjetlo ne dolazi.
ne slažem se niti najmanje. nikada Zadar neće moći Rijeci konkurirati dok se ne sredi željeznička infrastruktura, jer ti ako računaš na cestovni prijevoz moraš znati da je taj znatno skuplji od željezničkog. vama je prirodno zaleđe drvar, banja luka itd. Pa kom pravo, kom krivo. To je jednostavno prostorno determinirano. Za Šibenik vrijedi ista stvar. Prijevoz putnika je nešto sasvim drugo, ne govorim o tome. Međutim, to nije nešto od čega se živi cijelu godinu. Uostalom, ako već postoji sva popratna (potrebna) dokumentacija i ako postoje investitori o kakvoj politici mi govorimo? Zadar ne će moći parirati Rijeci po samom svome položaju nisam niti govorio o pariranju Rijeci, nego o preuzimanju dijela cargoa kojeg Rijeka ne može prihvatiti zbog premalih kapaciteta, zbog čega trenutno zarađuju luke Kopar i Trst, zbog toga se gradi Gaženica, ne zbog Banja Luke ili Drvara. Povezanost sa tim zaleđem je u ovom slučaju sekundarno pitanje, osim toga to tek dolazi naknadno kao i naftni terminal za naftu Bosanskog Broda koju planiraju graditi Rusi, ostatak luke će se graditi pomoću sredstava Njemačke Banke za Razvoj i Europske Banke za Razvoj . I itekako govorimo o politici Jozo pošto u slučajevima ovakvih kapitalnih infrastrukturnih ulaganja zadnju riječ ima dati Ministarstvo, odnosno zeleno svjetlo mora konačno stići iz Zagreba, što ne će vjerojatno.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 srp 2012, 13:43 |
|
|
Luka bi formalno ostala u RH ali de facto bi imali situaciju da Sarajevo ima gotovo potpuni suverenitet nad njom, to oni traže i to će pokušati dobiti putem ovog koridora kroz Neum, što onaj amater tzv. ministar radi.
bilo je o tome još davni riječi. pokušalo su imenovati u nadzorni odbor ljude po sljedećoj matrici 3-3-1 3-RH 3-BiH 1-međunarodni predstavnik ne znam kako ima slučaj pavlović-batur (i ima li uopće ikakve veze) sa ovom političkom pozadinom. ali tema je grijesi struktura. puno je to šira tema, od ovih s lukama. Sada se bliže konačni pregovori ako se ne varam u vezi Ploče. Jest, šira je tema, ali se dotičemo svega i ovo je grijeh struktura (i to poveći) . Danas je Čačić nešto izjavio o DINAi, tvrtki-kćeri DIOKIa . Kad nađem vijest prilijepiti ću je .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 srp 2012, 13:48 |
|
|
http://www.vecernji.hr/regije/radnici-dine-prosvjeduju-ispred-tvornice-trazeci-isplatu-placa-clanak-426000Citat: Radnici Dine prosvjeduju ispred tvornice tražeći isplatu plaća Citat: Od danas više nitko neće moći ući niti izaći iz Dine, kazao je jutros Alfredo Davanzo, predsjednik Radničkog vijeća Dine Petorkemije Omišalj objasnivši da će tako ostati dok ne dobiju odgovor Vlade hoće li se njihova situacija konačno razriješiti. Naime, već sedam mjeseci radnici Dine u sastavu Dioki grupe nisu dobili plaće koja im je obećana od prodaje dijela imovine. Traže da Vlada omogući realizaciju konkretnih ugovora, a koje Uprava ne može potpisati zbog neriješenog vlasničkog statusa. Radinci Dine jutros od 8 sati blokirali su ulaz u pogone Dine, kažu kako više ne mogu čekati. Akcije se provode prema odlukama skupa radnika održanoga 14. lipnja kada je odlučeno da će čekati do 1. srpnja, a potom krenuti u demontažu postrojenja i prodaju dijelova u staro željezo kako bi namirili neisplaćene plaće. Od demontaže su zasada odustali, no odlučili su se za blokadu ulaza. Ministar financija Slavko Linić jučer je kazao da će Dina i Dioki morati u stečaj jer ni nakon sedam mjeseci pregovaranja nisu uspjeli pronaći niti jednog investitora koji bi uložio 15 milijuna eura u pokretanje proizvodnje.
Trenutno se zbog određenih problema koje je ostavio prijašnji vlasnik DIOKIa još uvijek stvaraju problemi u pogledu restrukturiranja ovih firmi i njihova stečaja, mada se mora napomenuti da je Dina itekako bolje poslovala od DIOKIa. Inače postoji mogućnost da jedna poznata ličnost uđe u ove dvije tvrtke i spasi ih od propasti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 srp 2012, 14:08 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la:
ne slažem se niti najmanje.
nikada Zadar neće moći Rijeci konkurirati dok se ne sredi željeznička infrastruktura, jer ti ako računaš na cestovni prijevoz moraš znati da je taj znatno skuplji od željezničkog. vama je prirodno zaleđe drvar, banja luka itd. Pa kom pravo, kom krivo. To je jednostavno prostorno determinirano. Za Šibenik vrijedi ista stvar. Prijevoz putnika je nešto sasvim drugo, ne govorim o tome. Međutim, to nije nešto od čega se živi cijelu godinu.
Uostalom, ako već postoji sva popratna (potrebna) dokumentacija i ako postoje investitori o kakvoj politici mi govorimo?
Zadar ne će moći parirati Rijeci po samom svome položaju nisam niti govorio o pariranju Rijeci, nego o preuzimanju dijela cargoa kojeg Rijeka ne može prihvatiti zbog premalih kapaciteta, zbog čega trenutno zarađuju luke Kopar i Trst, zbog toga se gradi Gaženica, ne zbog Banja Luke ili Drvara. Povezanost sa tim zaleđem je u ovom slučaju sekundarno pitanje, osim toga to tek dolazi naknadno kao i naftni terminal za naftu Bosanskog Broda koju planiraju graditi Rusi, ostatak luke će se graditi pomoću sredstava Njemačke Banke za Razvoj i Europske Banke za Razvoj . I itekako govorimo o politici Jozo pošto u slučajevima ovakvih kapitalnih infrastrukturnih ulaganja zadnju riječ ima dati Ministarstvo, odnosno zeleno svjetlo mora konačno stići iz Zagreba, što ne će vjerojatno. ako mi ne vjeruješ evo ti iz novina. relativno svjež članak. Citat: Samo jedan teretni vlak dnevno
Unskom su prugom prije rata prema Zadru išle četiri kompozicije teretnih vlakova nosivosti 1300 tona, s tim da se tom prugom moglo voziti brzinom od 80 kilometara na sat. Po sadašnjim propisima, iz Zadra dnevno može ići samo jedan maršrutni vlak nosivosti samo 600 tona, a zbog karakteristika pruge, do Knina se vozi 40 kilometara na sat, a Ličkom prugom jedva 60 na sat. S takvom željezničkom vezom Gaženica nema šanse postati prava luka. Kalmetina i autocesta su samo za putnike koji idu dalje ili za skuplji kamionski promet, kojim ne mogu ići velike količine tereta. http://www.slobodnadalmacija.hr/Zadar/t ... fault.aspx
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 srp 2012, 15:16 |
|
|
Zadar ne će moći parirati Rijeci po samom svome položaju nisam niti govorio o pariranju Rijeci, nego o preuzimanju dijela cargoa kojeg Rijeka ne može prihvatiti zbog premalih kapaciteta, zbog čega trenutno zarađuju luke Kopar i Trst, zbog toga se gradi Gaženica, ne zbog Banja Luke ili Drvara. Povezanost sa tim zaleđem je u ovom slučaju sekundarno pitanje, osim toga to tek dolazi naknadno kao i naftni terminal za naftu Bosanskog Broda koju planiraju graditi Rusi, ostatak luke će se graditi pomoću sredstava Njemačke Banke za Razvoj i Europske Banke za Razvoj . I itekako govorimo o politici Jozo pošto u slučajevima ovakvih kapitalnih infrastrukturnih ulaganja zadnju riječ ima dati Ministarstvo, odnosno zeleno svjetlo mora konačno stići iz Zagreba, što ne će vjerojatno.
ako mi ne vjeruješ evo ti iz novina. relativno svjež članak. Citat: Samo jedan teretni vlak dnevno
Unskom su prugom prije rata prema Zadru išle četiri kompozicije teretnih vlakova nosivosti 1300 tona, s tim da se tom prugom moglo voziti brzinom od 80 kilometara na sat. Po sadašnjim propisima, iz Zadra dnevno može ići samo jedan maršrutni vlak nosivosti samo 600 tona, a zbog karakteristika pruge, do Knina se vozi 40 kilometara na sat, a Ličkom prugom jedva 60 na sat. S takvom željezničkom vezom Gaženica nema šanse postati prava luka. Kalmetina i autocesta su samo za putnike koji idu dalje ili za skuplji kamionski promet, kojim ne mogu ići velike količine tereta. http://www.slobodnadalmacija.hr/Zadar/t ... fault.aspxJa u kupe ti u špade, kako bi se reklo. Govorim ti da se trenutno jedan dio tereta koji ide za Rijeku preusmjerava za Kopar i Trst zbog malih kapaciteta, čime oni zarađuju. Gaženica i Rijeka Gateway ide u tom smjeru da se to u potpunosti eliminira. Za katastrofalno stanje željezničke mreže itekako znam. Osim toga taj preusmjereni teret iz luke Rijeka, što misliš kako dolazi do Kopra i Trsta ? Željeznicom preko Zagreba, sigurno ne, preusmjerava se na autocestu pa kroz tunel u Sloveniju. Zbog ovoga je potrebna Gaženica, da se radi kao izvozna luka za gore spomenuto zaleđe, ne bi je gradili narednih 30ak godina .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 03 srp 2012, 08:29 |
|
|
|
Ne bih se ja složio s tobom oko te podjele kolača između rijeke i gaženice, jer bilo je već i prije govora oko podjele kolača između spomenute 3 sjevernojadranske luke. odnosno specijalizacije na rasute, generalne i ostale terete. Rijeci bi naravno pripala "čast" prekrcaja i ukrcaja rasutih tereta. To su tzv. namjmanje profitabilni tereti
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 03 srp 2012, 11:40 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Ne bih se ja složio s tobom oko te podjele kolača između rijeke i gaženice, jer bilo je već i prije govora oko podjele kolača između spomenute 3 sjevernojadranske luke. odnosno specijalizacije na rasute, generalne i ostale terete. Rijeci bi naravno pripala "čast" prekrcaja i ukrcaja rasutih tereta. To su tzv. namjmanje profitabilni tereti Ja ti govorim ne iz glave već iz ekspertize EUa i Slovenije za Jadran. EU se slaže sa izgradnjom Gaženice, dok Slovenci nju smatraju nužnom zbog premalih kapaciteta RH i Slovenije, jer naime i ovaj preusmjereni teret (a ima ga dosta) ne mogu ni Slovenci u potpunosti prihvatiti . Upravo sam kontaktirao Zadarsku Županiju, odnosno svoj kontakt u vezi ovoga, da provjerim. Gaženica bi bila isplativa i bez željeznica jer se radi o tolikom neiskorištenom kapacitetu te je štoviše nužna. Inače ovo su Slovenci nedavno izjavili kada je Dončić počeo galamiti da treba totalno ukinuti Gaženicu (čak i putničku luku). Da ne govorim da već sljedeće godine iz strukturnih fondova imamo na raspolaganju 450 milijuna Eura upravo za željeznički promet. P.S. Malo informacija o zadarskoj željezničkoj pruzi ; jedan od većih problema pruge jest njeno prolaženje kroz mjesto Bibinje (4 tis. stanovnika) za postizanje njenih punih kapaciteta nužan je i premještaj, ne samo elektrifikacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 03 srp 2012, 12:09 |
|
|
postoji li ta ekspertiza EU negdje na netu? Luku Zadar potiho preuzeli Slovencihttp://www.tportal.hr/biznis/gospodarst ... venci.htmlEvo nešto malo o slovenskom interesu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 03 srp 2012, 12:42 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: postoji li ta ekspertiza EU negdje na netu? Luku Zadar potiho preuzeli Slovencihttp://www.tportal.hr/biznis/gospodarst ... venci.htmlEvo nešto malo o slovenskom interesu. Ne, koliko znam, ta je ekspertiza došla samo na mail ministarstvu i županiji. Ako je nabavim, pošaljem je. Neka Slovenaca, imaju i oni pravo živjeti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 03 srp 2012, 13:44 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Neka Slovenaca, imaju i oni pravo živjeti. dok se radimir ne provoza i kod njih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 03 srp 2012, 13:55 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Neka Slovenaca, imaju i oni pravo živjeti. dok se radimir ne provoza i kod njih. E jbg, onda ćemo im morati prepustiti sve preostale dionice teretne luke Zadar koje nemaju sada  .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 03 srp 2012, 17:35 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la:
ne slažem se niti najmanje.
nikada Zadar neće moći Rijeci konkurirati dok se ne sredi željeznička infrastruktura, jer ti ako računaš na cestovni prijevoz moraš znati da je taj znatno skuplji od željezničkog. vama je prirodno zaleđe drvar, banja luka itd. Pa kom pravo, kom krivo. To je jednostavno prostorno determinirano. Za Šibenik vrijedi ista stvar. Prijevoz putnika je nešto sasvim drugo, ne govorim o tome. Međutim, to nije nešto od čega se živi cijelu godinu.
Uostalom, ako već postoji sva popratna (potrebna) dokumentacija i ako postoje investitori o kakvoj politici mi govorimo?
Zadar ne će moći parirati Rijeci po samom svome položaju nisam niti govorio o pariranju Rijeci, nego o preuzimanju dijela cargoa kojeg Rijeka ne može prihvatiti zbog premalih kapaciteta, zbog čega trenutno zarađuju luke Kopar i Trst, zbog toga se gradi Gaženica, ne zbog Banja Luke ili Drvara. Povezanost sa tim zaleđem je u ovom slučaju sekundarno pitanje, osim toga to tek dolazi naknadno kao i naftni terminal za naftu Bosanskog Broda koju planiraju graditi Rusi, ostatak luke će se graditi pomoću sredstava Njemačke Banke za Razvoj i Europske Banke za Razvoj . I itekako govorimo o politici Jozo pošto u slučajevima ovakvih kapitalnih infrastrukturnih ulaganja zadnju riječ ima dati Ministarstvo, odnosno zeleno svjetlo mora konačno stići iz Zagreba, što ne će vjerojatno. Meni bi isto bilo logičnije da se dio prijevoza robe s Rijeke preusmjeri na neku luku koja je prometno bliža odredištu (npr. Pula) jer je Zadru, kao što je i Jozo napisao, zaleđe manje razvijenije područje, a veća udaljenost povećava i troškove prijevoza. Inače nemam ništa protiv Zadra i bit će mi jako drago ako se ostvari taj projekt omogući razvoj.
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 03 srp 2012, 22:23 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la:
Zadar ne će moći parirati Rijeci po samom svome položaju nisam niti govorio o pariranju Rijeci, nego o preuzimanju dijela cargoa kojeg Rijeka ne može prihvatiti zbog premalih kapaciteta, zbog čega trenutno zarađuju luke Kopar i Trst, zbog toga se gradi Gaženica, ne zbog Banja Luke ili Drvara. Povezanost sa tim zaleđem je u ovom slučaju sekundarno pitanje, osim toga to tek dolazi naknadno kao i naftni terminal za naftu Bosanskog Broda koju planiraju graditi Rusi, ostatak luke će se graditi pomoću sredstava Njemačke Banke za Razvoj i Europske Banke za Razvoj . I itekako govorimo o politici Jozo pošto u slučajevima ovakvih kapitalnih infrastrukturnih ulaganja zadnju riječ ima dati Ministarstvo, odnosno zeleno svjetlo mora konačno stići iz Zagreba, što ne će vjerojatno.
Meni bi isto bilo logičnije da se dio prijevoza robe s Rijeke preusmjeri na neku luku koja je prometno bliža odredištu (npr. Pula) jer je Zadru, kao što je i Jozo napisao, zaleđe manje razvijenije područje, a veća udaljenost povećava i troškove prijevoza. Inače nemam ništa protiv Zadra i bit će mi jako drago ako se ostvari taj projekt omogući razvoj. Ne znam kakvo je stanje sa Pulom, ali zacrtali su Zadar kao sljedeću luku za razvoj u RH (govorim o EU i bivšoj Vladi). Valjda Pula nema takve razvojne kapacitete. Ja malo govorim sa stajališta lokalpatriotizma, što je razumljivo, ali nemam nikakve pretpostavke da mrzite Zadar ili slično kada se ne slažete samnom u nekim stavkama, takva presumpcija bi bila čista ludost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 03 srp 2012, 22:36 |
|
|
|
U svakom slučaju, nadam se da će se projekt ostvariti i da će Ministarstvo dati svjetlo. Bilo bi suludo opstruirati takve stvari iz političkih razloga. Ali ja mislim da se ova vlada ufurala u politiku štednje i smanjivanja rashoda, pa i zbog toga ne gleda blagonaklono na takva ulaganja (što je po meni pogrešna ekonomska politika).
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 03 srp 2012, 22:39 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: U svakom slučaju, nadam se da će se projekt ostvariti i da će Ministarstvo dati svjetlo. Bilo bi suludo opstruirati takve stvari iz političkih razloga. Ali ja mislim da se ova vlada ufurala u politiku štednje i smanjivanja rashoda, pa i zbog toga ne gleda blagonaklono na takva ulaganja (što je po meni pogrešna ekonomska politika). Problem bi bio za državni proračun kada bi država zapravo financirala ovakvu investiciju (teretna luka Gaženica), a radi se o investiciji koja je gotovo potpuno pokrivena EU fondovima. Ostaje dakle samo jedan razlog zašto je blokiraju  .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 03 srp 2012, 22:44 |
|
|
|
Ali sam si naveo da treba financirati i drugu infrastukturu, prije svega željeznice.
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 04 srp 2012, 09:23 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Ali sam si naveo da treba financirati i drugu infrastukturu, prije svega željeznice. Jasno, ali nije nam samo jedan EU fond na raspolaganju onih 450 milijuna eura je isključivo za željezničku infrastrukturu , još je tu i EUBOR, ovo se financira fondovima+EUBOR a i Njemačka Banak za Razvoj bi mogla uskočiti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 04 srp 2012, 15:16 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Milanovićevo rješenje za krizu: 'Trebamo proizvoditi sve i ništa'
Austrija je primjer gospodarstva koje odlično funkconira, a da vas netko pita što proizvode vjerojatne ne bi ste znali. Proizvode sve i ništa. Tako trebamo i mi, rekao je premijer na Twitteru Autor: D.G.|
Utorak, 03.07.2012 11:11
Premijer Zoran Milanović izjavio je u razgovoru sa članovima društvene mreže Twitter održanom u Banskim dvorima, kako neće dopustiti da prvi potpredsjednik Vlade RH Radimir Čačić bude žrtva lošega ili gruboga stila, te je puno razmišljao i razgovarao o pitanju Čačićeve odgovornosti.
Najveći dio pitanja 'twitteraša' ticao se gospodarske situacije u Hrvatskoj, pa je tako dotaknuto i pitanje ima li Hrvatska neke strateške ciljeve razvoja te je li poljoprivreda jedan od njih.
Premijer Milanović je odgovorio potvrdno dodajući kako su to još i turizam te diverzificirana brodogradnja, kao i da je uspješnost austrijskoga gospodarstva primjer prema kojemu Hrvatska teži.
"Austrija je primjer gospodarstva koje odlično funkconira, a da vas netko pita što proizvode vjerojatne ne bi ste znali. Proizvode sve i ništa, kazao je Milanović.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 04 srp 2012, 15:17 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Može li ovaj neka svoja mišljenja zadržati za svoje supruge. Previše priča.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 04 srp 2012, 15:19 |
|
|
 Htjedoh reći da nastavimo s temom al BBC me preduhitrio. Dosta lokalizama, Radimir vozi (inter)nacionalno.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 04 srp 2012, 15:32 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
Danas čitam jedan negrijeh. Na otvaranjima cesta, pogona i sl. više nema svećenika i švedskih stolova... 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|