|
|
Stranica: 14/75.
|
[ 1871 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 11:38 |
|
|
BBC je napisao/la: Sumnjam da Bog ima potrebu vrtiti sunce ili crtati neke križeve oblacima, da bi nešto dokazao.
A promatrati bilo koju stvar i fenomen preko postupaka pojedinaca je retardirano i zlo. Službeni stav Crkve i Vatikana nije da tjera ljude da bulje u sunce i fotografiraju oblake.
Čudan je taj odnos vas Bosanaca prema Međugorju. Vidi se jasno i na ovoj temi. Nisam još sreo Hrvata iz Hercegovine da je ružno i pomislio o Podmilačju ili Kraljevoj Sutjesci. Pametan si ti momak,kad hoćeš Btw,isto mislim i za dole navedena svetišta,kao i za Međugorje.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 11:39 |
|
|
BBC, koliko sam shvatio ti Međugorje braniš samo zato što donosi zaradu ljudima.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 11:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
BBC je napisao/la: Sumnjam da Bog ima potrebu vrtiti sunce ili crtati neke križeve oblacima, da bi nešto dokazao.
A promatrati bilo koju stvar i fenomen preko postupaka pojedinaca je retardirano i zlo. Službeni stav Crkve i Vatikana nije da tjera ljude da bulje u sunce i fotografiraju oblake.
Čudan je taj odnos vas Bosanaca prema Međugorju. Vidi se jasno i na ovoj temi. Nisam još sreo Hrvata iz Hercegovine da je ružno i pomislio o Podmilačju ili Kraljevoj Sutjesci. Nemoj generalizirati, s obzirom da sam do sada je bio jedini kritičar, i to sa pozicije racionalne osobe, mada se to nekome možda čini kao znanstveni taliban. Mar-kan je pak starokatolik, nezadovoljan reformama sa 2 vatikanskog sabora i sa mnogo toga u RKC, od čega je Međugorje samo mali dio. Svima nam je drago što Međugorje doprinosi ekonomskom boljitku Hercegovine - ja sam ljude isprovocirao pitanjem: hoće li Hrvati-katolici biti na lošem glasu ukoliko se Vatikan negativno izjasni o međugorskom fenomenu.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 11:44 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Lebowski je napisao/la: BBC, koliko sam shvatio ti Međugorje braniš samo zato što donosi zaradu ljudima. Zašto bih jednom muslimanu morao objašnjavati zašto ga branim.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 11:46 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Ministry of Sound je napisao/la: BBC je napisao/la: Sumnjam da Bog ima potrebu vrtiti sunce ili crtati neke križeve oblacima, da bi nešto dokazao.
Čudan je taj odnos vas Bosanaca prema Međugorju. Vidi se jasno i na ovoj temi. Nisam još sreo Hrvata iz Hercegovine da je ružno i pomislio o Podmilačju ili Kraljevoj Sutjesci. Nemoj generalizirati, s obzirom da sam do sada je bio jedini kritičar, i to sa pozicije racionalne osobe, mada se to nekome možda čini kao znanstveni taliban. Mar-kan je pak starokatolik, nezadovoljan reformama sa 2 vatikanskog sabora i sa mnogo toga u RKC, od čega je Međugorje samo mali dio. Svima nam je drago što Međugorje doprinosi ekonomskom boljitku Hercegovine - ja sam ljude isprovocirao pitanjem: hoće li Hrvati-katolici biti na lošem glasu ukoliko se Vatikan negativno izjasni o međugorskom fenomenu. To mi objašnjava sve .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 11:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Zadar1993 je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Nemoj generalizirati, s obzirom da sam do sada je bio jedini kritičar, i to sa pozicije racionalne osobe, mada se to nekome možda čini kao znanstveni taliban.
Mar-kan je pak starokatolik, nezadovoljan reformama sa 2 vatikanskog sabora i sa mnogo toga u RKC, od čega je Međugorje samo mali dio.
Svima nam je drago što Međugorje doprinosi ekonomskom boljitku Hercegovine - ja sam ljude isprovocirao pitanjem: hoće li Hrvati-katolici biti na lošem glasu ukoliko se Vatikan negativno izjasni o međugorskom fenomenu.
To mi objašnjava sve . To je moj zaključak, nije se čovjek izjasnio.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 11:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60124 Lokacija: DAZP HQ
|
ma koji starokatolik, starokatolici su omanja sekta, beznačajna.
i dalje ne vidim nikakav problem u simbolici, pa i sunca, ta nismo muslimani da se odričemo svake tradicije.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 11:53 |
|
|
dudu je napisao/la: ma koji starokatolik, starokatolici su omanja sekta, beznačajna.
i dalje ne vidim nikakav problem u simbolici, pa i sunca, ta nismo muslimani da se odričemo svake tradicije. Kad si kod toga, u Morsijevoj Vladi u Egiptu ima tipova koji hoće rušiti piramide.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 11:54 |
|
|
BBC je napisao/la: Lebowski je napisao/la: BBC, koliko sam shvatio ti Međugorje braniš samo zato što donosi zaradu ljudima. Zašto bih jednom muslimanu morao objašnjavati zašto ga branim. Nisam musliman a ni ti nisi vjernik. Šta drugo ostaje?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 11:56 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: dudu je napisao/la: ma koji starokatolik, starokatolici su omanja sekta, beznačajna.
i dalje ne vidim nikakav problem u simbolici, pa i sunca, ta nismo muslimani da se odričemo svake tradicije. Kad si kod toga, u Morsijevoj Vladi u Egiptu ima tipova koji hoće rušiti piramide. Presveti oltarski sakrament i ovo je imitacija sunca i simbolika. kome se ne sviđa čeka ga hrpa protestantskih crkava koje ništa ne priznaju.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 12:02 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21063 Lokacija: među zvijezdama Upozorenja: 1
|
dudu je napisao/la: ma koji starokatolik, starokatolici su omanja sekta, beznačajna.
i dalje ne vidim nikakav problem u simbolici, pa i sunca, ta nismo muslimani da se odričemo svake tradicije. Eto vidis poslije ovakve prepotentne izjave, nicim izazvane, od strane ovdje prisutnih Bosnjaka/ Muslimana, moram te zapitati cega se to Muslimani odricu ( mada nije tema ) i u koje svrhe ?Imas Dane Ajvatovice koliko znam i sl po BiH.Dakle nije poznata kao Medjugorje ali postoji. Inace bilo cije svetiste koje okuplja ljude dobre volje, vjernike sigurno ne moze biti negativno.Pa Tako ni Medjugorje.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 12:05 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Mar-kan je pak starokatolik, nezadovoljan reformama sa 2 vatikanskog sabora i sa mnogo toga u RKC, od čega je Međugorje samo mali dio.
Već sam rekao-katolik.S tim da se ne slažem sa nekim učenjima RKC-e (nakon godina proučavanja i istraživanja),ali to je moje stajalište,jer ionako bitne istine su iste. Preporučam malo pročitati o karaitima u judaizmu.Kažu da je Isus bio jedan od njih
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 12:06 |
|
|
Crkva se odricala svega još dok je Zemlja bil ravna ploča. Valja se prilagođavati.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 12:22 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: dudu je napisao/la: ma koji starokatolik, starokatolici su omanja sekta, beznačajna.
i dalje ne vidim nikakav problem u simbolici, pa i sunca, ta nismo muslimani da se odričemo svake tradicije. Eto vidis poslije ovakve prepotentne izjave, nicim izazvane, od strane ovdje prisutnih Bosnjaka/ Muslimana, moram te zapitati cega se to Muslimani odricu ( mada nije tema ) i u koje svrhe ?Imas Dane Ajvatovice koliko znam i sl po BiH.Dakle nije poznata kao Medjugorje ali postoji. Inace bilo cije svetiste koje okuplja ljude dobre volje, vjernike sigurno ne moze biti negativno.Pa Tako ni Medjugorje. nisi me razumjela.
|
|
Vrh |
|
|
NortHerz
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 15:46 |
|
|
Ovakvi komentari se moraju sačuvat crno na bijelo da ne bude poslije nisam jaa :(
_________________ BOSNIAK PAROLE: „To što je vaše, to je i naše, a što je naše, to ne može biti i vaše“
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 16:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76886 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Evo nešto oko čega će se složit i većina vjernika i većina nereligioznih (vjerovali ili ne): Međugorje je stvarno, autentično i legitimno, jednako koliko i sve ostale religiozne priče, poput Fatime, Lurda, anđela, priča o svetcima i svih po redu biblijskih priča te biblijskih likova i njihovih dogodovština.
Sve te stvari su po meni savršeno jednako autentične.
Stoga apsolutno podržavam.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 17:22 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Evo nešto oko čega će se složit i većina vjernika i većina nereligioznih (vjerovali ili ne): Međugorje je stvarno, autentično i legitimno, jednako koliko i sve ostale religiozne priče, poput Fatime, Lurda, anđela, priča o svetcima i svih po redu biblijskih priča te biblijskih likova i njihovih dogodovština.
Stoga apsolutno podržavam. Kako će se složiti ateisti sa "teološkim" pojavama?Pogotovo trpanje u koš svega gore navedenog,živi bućkuriš. Tko imalo poznaje teologiju,neće se također složiti sa gornjom tvrdnjom.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 17:23 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Evo nešto oko čega će se složit i većina vjernika i većina nereligioznih (vjerovali ili ne): Međugorje je stvarno, autentično i legitimno, jednako koliko i sve ostale religiozne priče, poput Fatime, Lurda, anđela, priča o svetcima i svih po redu biblijskih priča te biblijskih likova i njihovih dogodovština.
Stoga apsolutno podržavam. Tko imalo poznaje teologiju,neće se također složiti sa gornjom tvrdnjom. Npr. bl. Papa Ivan Pavao II : Citat: Da nisam papa, ispovijedao bih sada u Međugorju. ?
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 17:24 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Evo nešto oko čega će se složit i većina vjernika i većina nereligioznih (vjerovali ili ne): Međugorje je stvarno, autentično i legitimno, jednako koliko i sve ostale religiozne priče, poput Fatime, Lurda, anđela, priča o svetcima i svih po redu biblijskih priča te biblijskih likova i njihovih dogodovština.
Stoga apsolutno podržavam. Sve nabrojeno je u sličnome rangu, znači ako je jedno onda je i drugo autentično. Bog je sveprisutan, ali možda je ipak potrebno posebno mjesto gdje je to naglašenije, kao što su svetišta i općenito crkve. Tamo se ide ciljano osjetiti Božju prisutnost. Uvijek kažem ako čovjek krene Bogu i Bog će k njemu.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 17:26 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Tko imalo poznaje teologiju,neće se također složiti sa gornjom tvrdnjom.
Npr. bl. Papa Ivan Pavao II : Citat: Da nisam papa, ispovijedao bih sada u Međugorju. ? Što je pisac htio reć'?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 17:28 |
|
|
Stoga apsolutno podržavam. ne zajebavaj, bit ćeš pokatoličen skupa s Jackom i Bošnjom.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 17:28 |
|
|
Interpretiraj slobodno.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 17:31 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Interpretiraj slobodno. Sutra ću,kad se ringišpil sklopi,danas prašnjavo. Možda se pojavi još kakav oblak da ljudi padaju u trans,poslije 8. pive...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 kol 2012, 18:38 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Mar-kan je napisao/la: Možda se pojavi još kakav oblak da ljudi padaju u trans,poslije 8. pive... Jel ti uopće vjeruješ i u Bibliju ? I ona ti je puna nekih oblaka koje silaze sa neba, gorećih žbunjeva i slično.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 14 stu 2012, 00:48 |
|
|
Citat: Poznati kiropraktičar u Međugorju - bos i zaogrnut plaštem Citat: Mancini: Dovest ću Balotellija u Međugorje, a potom i u red
Onome tko se moli nebo će i pomoći. Želim Balotellija odvesti u Međugorje i on je pristao, rekao je menadžer Manchester Cityja, koji je rado viđen gost u Hercegovini
Brojni slavni iz svijeta sporta ove godine posjetili su Međugorje. Trener Manchester Cityja, Roberto Mancini i golman Juventusa, Gianluigi Buffon su ljetos u ovom svetištu izazivali najviše pozornosti, a navodno je u tajnosti tu boravio i najbolji nogometaš današnjice, Lionel Messi. Hrvatski izbornik Igor Štimac redoviti je gost.
Ipak, izgleda da će još jedna poznata osoba iz svijeta sporta u skorije vrijeme stići u ovo hercegovačko svetište. O tome se nagađalo u Međugorju, a najavio je to i sam Mancini.
- Onome tko se moli nebo će i pomoći. Želim Balotellija odvesti u Međugorje i on je pristao - rekao je Roberto Mancini za Gazzettu dello Sport. http://www.24sata.hr/nogomet/mancini-do ... red-289398
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|