|
|
Stranica: 13/13.
|
[ 325 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zadar1993
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 13:14 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Robbie MO je napisao/la: Glupi Azerbejdžanci, ima ih 9 milijuna a Armenaca 3 milijuna.
Muslimani da bi pobjedili u nekom ratu moraju biti barem 10 puta brojniji. Povijest nas tako uči, dovoljno je sjetiti se što im je Nikola Šubić Zrinjski napravio kod Sigeta (2000 ljudi naspram 60-100 000) . S Armencima imamo puno dodirnih točaka, osobito u povijesti, čak nam je i brojnost otprilike ista (nas je 4 milijuna u RH , Armenaca 3,8 milijuna u Armeniji, u cijelokupnom svijetu oko 8-12 milijuna Hrvata i oko 8-11 milijuna Armenaca) .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
NoviSeer
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 13:23 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Čiju podršku imaju Armenci? Ako im je sa jedne strane genocidna Turska, stari saveznik USA (ko zna koliko još dugo) a sa druge džihadije? Tek na sjeveru imaju Gruziju i pravoslavnu bratiju.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 13:24 |
|
|
Povremeno rusku i to je to. Čak tvrde da Rusi podržavaju čas jedne čas druge... mean motherfuckers 
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 13:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62635 Lokacija: DAZP HQ
|
NoviSeer je napisao/la: Čiju podršku imaju Armenci? Ako im je sa jedne strane genocidna Turska, stari saveznik USA (ko zna koliko još dugo) a sa druge džihadije? Tek na sjeveru imaju Gruziju i pravoslavnu bratiju. imaju podršku Irana jer Iran Azerbajdžan smatra sovjetskom tvorevinom. to i nije čudno s obzirom da u Iranu živi skoro duplo više Azera nego u Azerbajdžanu. u sukobu te dvije zemlje početkom 90-tih, Armenija je imala izravnu podršku Irana iako je Azerbajdžan većinski šijitska država.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
NoviSeer
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 13:27 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Baš se pitam imaju li Azeri forum baku-x na kojem pričaju o genocidnim Armencima? 
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 13:30 |
|
|
Znam da Jermeni Azere zovu "Turci" 
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
NoviSeer
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 13:35 |
|
|
Metemma je napisao/la: Znam da Jermeni Azere zovu "Turci"  Ma je li to slučajnost da Armenska zastva je crven-plavo-žuta ? 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 13:40 |
|
|
Armenci su u tom sukobu razvalili Azere i danas drže oko 16% teritorija Azerbajdžana, kako stoji na karti koju je staavio Zadar. u sukobu je sudjelovalo s jedne strane po 20 tisuća vojnika Armenije i Nagorno-Karabaha, a s druge strane oko 50 tisuća azerskih vojnika i par tisuća mudžahedina iz Čečenije, Afganistana u završnim sukobima. Armenci su imali oko 5 tisuća poginulih, a Azeri između 25 i 30 tisuća. ovi gubici se tiču isključivo vojničkih gubitaka, broj poginulih civila je daleko manji. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 13:43 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: Ma je li to slučajnost da Armenska zastva je crven-plavo-žuta ?  A i grb im je u tom nekom fazonu 
|
|
Vrh |
|
 |
NoviSeer
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 13:44 |
|
|
Shahumyan = Konjic Zeleno pored Martakerta je Jablanica i ovo zeleno pored Martunija je Donji Vakuf. 
|
|
Vrh |
|
 |
NoviSeer
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 13:45 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: NoviSeer je napisao/la: Ma je li to slučajnost da Armenska zastva je crven-plavo-žuta ?  A i grb im je u tom nekom fazonu  Grb me više podsjeća na Hogwarts  
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 14:04 |
|
|
Armenija je najstarija kršćanska država, kršćanstvo su kao državnu religiju prihvatili prije Rimskog carstva.
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 16:16 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
NoviSeer je napisao/la: Čiju podršku imaju Armenci? Ako im je sa jedne strane genocidna Turska, stari saveznik USA (ko zna koliko još dugo) a sa druge džihadije? Tek na sjeveru imaju Gruziju i pravoslavnu bratiju. Imaju jaku dijasporu. U ovom dijelu Europe(jugo-istok), jedino mozda Grci imaju jacu. Mislim na pozicioniranu, ne na brojnost. Rusija je oduvijek imala naklonost prema njima, oni takodjer, skroz razliciti pristup nego Gruzijci. Francuska uvijek je zastupala(i dan danas)interese Armenije, bas zbog brojne i uticajne dijaspore u istoj. Ovo sa iranom, sto je netko pomenuo, mozda, mada mi to izgleda kao nesto sto je trenutno, kratkog perioda. Dakle, ako Rusija i Francuska stoje iza tebe, nije ti toliko losa pozicija. Tu i Turska i oni odrpanci Azerbejdzan mogu samo da sebi prde u gacama.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 16:18 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Agathonikos je napisao/la: NoviSeer je napisao/la: Ma je li to slučajnost da Armenska zastva je crven-plavo-žuta ?  A i grb im je u tom nekom fazonu  Nema grba dje orao ne poleti...
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 16:31 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
Iranci su jednom prilikom bili dogovorili primirje između Azera i Armenaca u Teheranu , da bi samo dan poslije toga Azeri pokrenuli ofenzivu koja je završila potpunim debaklom.
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 16:34 |
|
|
totem je napisao/la: Imaju jaku dijasporu. U ovom dijelu Europe(jugo-istok), jedino mozda Grci imaju jacu. Mislim na pozicioniranu, ne na brojnost. Rusija je oduvijek imala naklonost prema njima, oni takodjer, skroz razliciti pristup nego Gruzijci. Francuska uvijek je zastupala(i dan danas)interese Armenije, bas zbog brojne i uticajne dijaspore u istoj. Ovo sa iranom, sto je netko pomenuo, mozda, mada mi to izgleda kao nesto sto je trenutno, kratkog perioda. Dakle, ako Rusija i Francuska stoje iza tebe, nije ti toliko losa pozicija. Tu i Turska i oni odrpanci Azerbejdzan mogu samo da sebi prde u gacama. Oni imaju iz sebe tisuće godina povijesti suživota ,nije to malo , Iranci zaista poštuju Armence kao stari narod ,recimo Azere smatraju izdajicama i ruskom ostavštinom.
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 16:37 |
|
|
Nije vezano za temu, ali mozda Zlatkec zna oklen povezanost Grka i Arapa, Iranaca, i medjusobno postovanje. Inace su Grci dosta pro palestinski orijentirani.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 16:42 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Nije vezano za temu, ali mozda Zlatkec zna oklen povezanost Grka i Arapa, Iranaca, i medjusobno postovanje. Inace su Grci dosta pro palestinski orijentirani. U kom smislu povezanost?
|
|
Vrh |
|
 |
daxt
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 16:43 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: Čiju podršku imaju Armenci? Ako im je sa jedne strane genocidna Turska, stari saveznik USA (ko zna koliko još dugo) a sa druge džihadije? Tek na sjeveru imaju Gruziju i pravoslavnu bratiju. rusi imaju vazduhoplovnu bazu Erebuni u jermeniji, prodaju im oruzje, s 300, tenkove itd
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 17:10 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: totem je napisao/la: Imaju jaku dijasporu. U ovom dijelu Europe(jugo-istok), jedino mozda Grci imaju jacu. Mislim na pozicioniranu, ne na brojnost. Rusija je oduvijek imala naklonost prema njima, oni takodjer, skroz razliciti pristup nego Gruzijci. Francuska uvijek je zastupala(i dan danas)interese Armenije, bas zbog brojne i uticajne dijaspore u istoj. Ovo sa iranom, sto je netko pomenuo, mozda, mada mi to izgleda kao nesto sto je trenutno, kratkog perioda. Dakle, ako Rusija i Francuska stoje iza tebe, nije ti toliko losa pozicija. Tu i Turska i oni odrpanci Azerbejdzan mogu samo da sebi prde u gacama. Oni imaju iz sebe tisuće godina povijesti suživota ,nije to malo , Iranci zaista poštuju Armence kao stari narod ,recimo Azere smatraju izdajicama i ruskom ostavštinom. Mozda to kao postovanje, ali nesto kao savjeznici ne znam...Rusi primjerice im savjeznistvo iskazuju dosta konkretno. Francuzi isto. Ovo sa iranom ok, dobrosusjedstvo koje traje stoljecima, nema zle krvi...A i ona stara "Neprijatelj moga neprijatelja..."je ovdje nasla utociste. Ovo za Azere, da, tocno je, njih smatraju nesto nalik donje rase. Sa obzirom na perzijsku kulturu i traiciju, ovi doista to i jesu.
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 19:23 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: Nije vezano za temu, ali mozda Zlatkec zna oklen povezanost Grka i Arapa, Iranaca, i medjusobno postovanje. Inace su Grci dosta pro palestinski orijentirani. U kom smislu povezanost? Simpatiziraju jedni druge. Oklen to? Mislin da nema vecih anti-semita na Balkanu od Grka. Amere mrzu, simpatiziraju Arape, simpatiziraju Srbe, sve to malo cudno. Ruse ne vole bas, to valjda zbog svadje ko ce biti zvizda vodilja pravoslavaca. Nisu mi jasni ti Grci.
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 19:40 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Simpatiziraju jedni druge. Oklen to? Mislin da nema vecih anti-semita na Balkanu od Grka. Amere mrzu, simpatiziraju Arape, simpatiziraju Srbe, sve to malo cudno. Ruse ne vole bas, to valjda zbog svadje ko ce biti zvizda vodilja pravoslavaca. Nisu mi jasni ti Grci. Pa i Arapi su Semiti  dapače i to mnogo veći nego Židovi iz Jevrope, nisam upoznat s stupnjem anti-judaizma u Grčkoj no znam da su Romanioti (stari bizantski-balkanski Židovi) bili dobro prihvaćeni. Anti-Judaizam je dosta raširen među kršćanima Bliskog Istoka od kojih je velik dio grčkih pravoslavaca ,međutim većina tih ljudi su etnički Arapi (Gasanidskog plemena) ,znam da su Grci dosta bliski s Egiptom i Sirijom zbog povijesnih ali i obiteljskih veza , na početku 20.st. samo u Egiptu je živjelo do 300.000 etničkih Grka koncentriranih uglavnom oko Aleksandrije itd. RPC je predvodnik pravoslavnog svijeta ,tu nema dileme niti kod Grka , a o tome kolko ne vole Ruse pogle ovaj video... Inače gradić u kojem Rusi drže paradu je skoro na samoj granici s Turskom...
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 19:56 |
|
|
Nije bila prica o krscanima bliskog Istoka, vec o Grcima, i za mene neobjasnjivog fenomena oklen tolika simpatija spram Palestincima. Mozda to zbog anti-amerikanizma....ali nije to od jucer. Mozda i zavist propalih imperija koja spaja...ko ce znati.
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 19:57 |
|
|
Dupli.
|
|
Vrh |
|
 |
Predsjednik RH
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 02 ruj 2012, 20:14 |
|
|
Nema BiH bez konstutivnosti i jednakopravnosti sva tri naroda. Hrvati moraju biti jednakopravni i konstutivni, tj. ustavni i ravnopravni u Bosni i Hercegovini.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|