|
|
Stranica: 3/5.
|
[ 118 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Jopa
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 23:41 |
|
|
|
O čemu se vi svađate..
MUP bilo koje države je jednako nadležan za strance...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 23:43 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Mislim da je vrijeme da počnemo malo više diskutirati o jednom velikom problemu u Varti. Šovinizam u Sarajevu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 23:45 |
|
|
jopa_od je napisao/la: O čemu se vi svađate..
MUP bilo koje države je jednako nadležan za strance... Naravno...eventualno u okviru njega ima kancelarija koja se bavi pitanjima stranaca, imigracijom, vizama... Kakva bi to bila drzava bez integrisanog MUP-a... 
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 23:45 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Mani supljaka jagnje.I daj mi link iz austrijskih novina, a ne kopije vaših srpskih utjeha  I moj post ima itekako veze.Kao sto rekoh ne trazi adrese i priblizne definicije po netu.Trazi nadleznosti institucija. Ako na sajtu vlade i ministarstva drže približne definicije... Providno Emt. I svaki put ti se ovo desi. Ako si ti predstavnik te mlade i sposobne dijaspore, onda stvarno... E da, link iz austrijskih novina ti teško mogu dati. Kao i svi glupi, zaostali Srbi, ne govorim/pišem nemački. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jopa
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 23:48 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: jopa_od je napisao/la: O čemu se vi svađate..
MUP bilo koje države je jednako nadležan za strance... Naravno...eventualno u okviru njega ima kancelarija koja se bavi pitanjima stranaca, imigracijom, vizama... Kakva bi to bila drzava bez integrisanog MUP-a...  Pa ako si stranac moraš se prijaviti gdje boraviš. Ni jedno ministarstvo se toliko ne bavi strancima kao MUP.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 23:49 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 22100 Lokacija: među zvijezdama
|
jopa_od je napisao/la: O čemu se vi svađate..
MUP bilo koje države je jednako nadležan za strance... Nadlezana je policija da te u rutinskoj kontroli pokupi na stanici, ulici i sl bez odredjenih dokumenata i proslijedjuje te policiji za strance.Takodje te policija za strance ako ne posjedujes državljanstvo Eu poslije zatvorske kazne i zabrane boravka ( iako si predhodno imao boravisnu i radnu dozvolu )poslije zatvora za supirane izbacuje u maticnu drtavu.Taj MUP kako ga zovete vi, je samo posrednik.Nikako nadležan.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jopa
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 23:50 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: jopa_od je napisao/la: O čemu se vi svađate..
MUP bilo koje države je jednako nadležan za strance... Nadlezana je policija da te u rutinskoj kontroli pokupi na stanici, ulici i sl bez odredjenih dokumenata i proslijedjuje te policiji za strance.Takodje te policija za strance ako ne posjedujes državljanstvo Eu poslije zatvorske kazne i zabrane boravka ( iako si predhodno imao boravisnu i radnu dozvolu )poslije zatvora za supirane izbacuje u maticnu drtavu.Taj MUP kako ga zovete vi, je samo posrednik.Nikako nadležan. A policija je pod Ministarstvom graditeljstva i veza...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 23:51 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Nadlezana je policija da te u rutinskoj kontroli pokupi na stanici, ulici i sl bez odredjenih dokumenata i proslijedjuje te policiji za strance.Takodje te policija za strance ako ne posjedujes državljanstvo Eu poslije zatvorske kazne i zabrane boravka ( iako si predhodno imao boravisnu i radnu dozvolu )poslije zatvora za supirane izbacuje u maticnu drtavu.Taj MUP kako ga zovete vi, je samo posrednik.Nikako nadležan. Da li se ti drogiraš, ozbiljno te pitam? Kakve veze ima policija koja te pokupi na stanici bez dokumenata sa integracijom srpske/hrvatske/bošnjačke/turske zajednice, obrazovnim stepenom njihove dece i znanjem jezika? Drugo, u kom ministarstvu je policija, ako ne u ministarstvu unutrašnjih poslova? (MUP, ne znam kako se to na drevnom bošnjačkom kaže)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 23:53 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Mani supljaka jagnje.I daj mi link iz austrijskih novina, a ne kopije vaših srpskih utjeha  I moj post ima itekako veze.Kao sto rekoh ne trazi adrese i priblizne definicije po netu.Trazi nadleznosti institucija. Ako na sajtu vlade i ministarstva drže približne definicije... Providno Emt. I svaki put ti se ovo desi. Ako si ti predstavnik te mlade i sposobne dijaspore, onda stvarno... E da, link iz austrijskih novina ti teško mogu dati. Kao i svi glupi, zaostali Srbi, ne govorim/pišem nemački.  Hoces reci da je ono na engleskom nije priblizno ( uopsteno ) definirano ? Eto ti BBC -a, pa se raspitaj o nadleznostima, ako meni ne vjerujes.A kao sto rekoh tekstove srpske utjehe ne namjeravam citati  Čemu bi izmisljala nadleznost institucija ?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 23:56 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Hoces reci da je ono na engleskom nije priblizno ( uopsteno ) definirano ? Baš me briga kako je definisano. Sigurno imam pametnija posla nego da preturam po sajtu MUP-a na nemačkom jeziku. Onako logički, za šta ti misliš da služi sekretarijat za integraciju (kome na naslovnoj strani piše ovo što sam preneo)? Uzgajanje povrća ili brojanje mlečnih krava u Tirolu? SarajkaDjevojka je napisao/la: Čemu bi izmisljala nadleznost institucija ? Zaista ne znam. Počinjem da mislim da: 1) Svi smo u skrivenoj kameri pa nas namerno zajebavaš. 2) Živiš u Australiji, a ne u Austriji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 23:57 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Nadlezana je policija da te u rutinskoj kontroli pokupi na stanici, ulici i sl bez odredjenih dokumenata i proslijedjuje te policiji za strance.Takodje te policija za strance ako ne posjedujes državljanstvo Eu poslije zatvorske kazne i zabrane boravka ( iako si predhodno imao boravisnu i radnu dozvolu )poslije zatvora za supirane izbacuje u maticnu drtavu.Taj MUP kako ga zovete vi, je samo posrednik.Nikako nadležan. Da li se ti drogiraš, ozbiljno te pitam? Kakve veze ima policija koja te pokupi na stanici bez dokumenata sa integracijom srpske/hrvatske/bošnjačke/turske zajednice, obrazovnim stepenom njihove dece i znanjem jezika? Drugo, u kom ministarstvu je policija, ako ne u ministarstvu unutrašnjih poslova? (MUP, ne znam kako se to na drevnom bošnjačkom kaže) Kakve veze MUP ( tkz ) ima sa integracijom ?Ocigledno se ti drogiras jer smo raspravljali o nadleznostima.Ti si temu prebacio. Jopa, ajd mi ti reci pod cijom su nadlezniscu .Iznenadi me.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 23:58 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Eto ti BBC -a, pa se raspitaj o nadleznostima, ako meni ne vjerujes.A kao sto rekoh tekstove srpske utjehe ne namjeravam citati  Čemu bi izmisljala nadleznost institucija ? Nikad nisam imao nikakva posla sa policijom, vezano uz prijave boravka. Obično općina ili neka institucija odvojena od općine, da se rasterete institucije poslom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 23:59 |
|
|
http://corepol.eu/team/siak/Citat: Sicherheitsakademie (SIAK), Federal Ministry of the Interior (Austria), Wien
The Federal Ministry is responsible for federal police, migration control, asylum, census, citizenship and measures restoring the objective and subjective security of victims of crime. The Security Academy is the training, education and research department of the Ministry and is composed of six subdivisions.
Jel cemo dalje...ili...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 25 ruj 2012, 00:02 |
|
|
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 25 ruj 2012, 00:02 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Kakve veze MUP ( tkz ) Hoćeš nam reći kako se piše skraćenica ministarstva unutrašnjih poslova? Bundesministerium für Inneres Ministry of Interior SarajkaDjevojka je napisao/la: ima sa integracijom ?Ocigledno se ti drogiras jer smo raspravljali o nadleznostima.Ti si temu prebacio. Ti si temu prebacila. Prvo si rekla da MUP ne postoji, pa da nema nadležnosti. Ja sam ti pokazao da MUP postoji i da u njegovom sastavu (osim policije o kojoj iz nekog čudnog razloga stalno drobiš) postoji i državni sekretarijat koji se bavi integracijom useljenika, a na čijem je čelu Sebastijan Kurz (od čijeg smo susreta sa predstavnicima srpskih udruženja i krenuli) http://www.bka.gv.at/site/3541/default.aspxhttp://www.bmi.gv.at/cms/BMI_staatssekretaer/ Ovaj fini čika je sekretar.  A evo ga ovde sa zlim ćetnicima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 25 ruj 2012, 00:03 |
|
|
|
Ali moraš imati posla sa policijom kad prvi put uđeš u zemlju ako tražiš azil ili papire iz humanitarnih razloga. Oni obave prvi razgovor sa tobom.
Opet i to se razlikuje od države do države, pa nezgodno generalizirati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 25 ruj 2012, 00:07 |
|
|
Citat: IMPRESSUM Verein MiA - Migrantinnen Award für Integration von Migrantinnen in Österreich Vorstand LAbg GR Christine Marek (Vorsitzende), Abg.z.NR Renate Csörgits (Stv. Vorsitzende), Dudu Kücükgöl (Stv. Vorsitzende), Mi-ja Friedländer (Vorstandsmitglied), a.o. Prof. Dr. Christian Friesl (Vorstandsmitglied) Vereinssitz: Wien Geschäftsführung Mag. Sonja Zumpfe, 0664/45 49 001 Organisation, Office ihrAssistent, Kooperation von und für Wiedereinsteiger/innen +43 664 45 49 001 +43 664 45 49 003 [email protected] www.ihrassistent.atWebauftritt Design und Umsetzung: Mario Brandl Webhosting: Abaton GmbH, Wielandgasse 14-16, A-8010 Graz, Tel: +43 (0) 316/817 896-0, www.abaton.atBankverbindung Bankhaus Schelhammer & Schattera, BLZ. 19190, Kt.Nr: 254 227 Kontakt: [email protected]Website: www.mia-award.atTaj vas novinar je ocigledno razgovarao sa pogresnim osobama.U predhodnom postu sam link takodje postavila. Policija BBC, i trazenje azila sa integracijom nemaju veze.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 25 ruj 2012, 00:10 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Citat: IMPRESSUM Verein MiA - Migrantinnen Award für Integration von Migrantinnen in Österreich Vorstand LAbg GR Christine Marek (Vorsitzende), Abg.z.NR Renate Csörgits (Stv. Vorsitzende), Dudu Kücükgöl (Stv. Vorsitzende), Mi-ja Friedländer (Vorstandsmitglied), a.o. Prof. Dr. Christian Friesl (Vorstandsmitglied) Vereinssitz: Wien Geschäftsführung Mag. Sonja Zumpfe, 0664/45 49 001 Organisation, Office ihrAssistent, Kooperation von und für Wiedereinsteiger/innen +43 664 45 49 001 +43 664 45 49 003 [email protected] http://www.ihrassistent.atWebauftritt Design und Umsetzung: Mario Brandl Webhosting: Abaton GmbH, Wielandgasse 14-16, A-8010 Graz, Tel: +43 (0) 316/817 896-0, http://www.abaton.atBankverbindung Bankhaus Schelhammer & Schattera, BLZ. 19190, Kt.Nr: 254 227 Kontakt: [email protected]Website: http://www.mia-award.atTaj vas novinar je ocigledno razgovarao sa pogresnim osobama.U predhodnom postu sam link takodje postavila. Policija BBC, i trazenje azila sa integracijom nemaju veze. Opet, ajmo polako... Emt, da li se ti drogiraš?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 25 ruj 2012, 00:10 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Policija BBC, i trazenje azila sa integracijom nemaju veze.
"Integracija" kao pravni pojam ne postoji. Drži se zakona i to je to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 25 ruj 2012, 00:12 |
|
|
|
U policiji vadis dozvolu za oruzje, potvrdu o nekaznjavanju, cak se ni prijava boravka vise ne radi tamo, pasosi, licne karte i sl.MA je nadležan.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 25 ruj 2012, 00:12 |
|
|
BBC je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Policija BBC, i trazenje azila sa integracijom nemaju veze.
"Integracija" kao pravni pojam ne postoji. Drži se zakona i to je to. BBC, ajd ti vidi te linkove molim te. Jesam ja ćorav ili ona previše pije?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 25 ruj 2012, 00:14 |
|
|
|
Ne znam oko čega se raspravljate.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 25 ruj 2012, 00:14 |
|
|
|
Jagnje, ja ne.No ti ocigledno imas problema i to sa razumijevanjem, definicijama, pojmovima i nadleznistima.I ne interesiraju me srpski izvori ni poluinformacije uopstenog karaktera sa neta.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 25 ruj 2012, 00:15 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 25 ruj 2012, 00:17 |
|
|
BBC je napisao/la: Ne znam oko čega se raspravljate. Ma ne zna ni jagnje.Poceo je o integraciji, zavrsio sa mupom i pomijesao institucije i nadleznisti.MUP integrise strance.Valjda to hoće reci.Pogubio se lik totalno.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|