HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 ožu 2025, 20:16.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1018 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 41  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: KULINU ZAČEPLJENA USTA Lažiranje vlastite povijesti na primjeru iz Tuzle
PostPostano: 27 ruj 2012, 14:59 

Joe kako ti se da više spamat.. NEMA srba na prostoru današnje BIH do Osmanija i to sam znaš.. i svaka ti prepirka u vodu pada. Hrvatski sabor je više puta od Habsburgovaca tražio pripojenje Bosne Hrvatskoj jer joj povijesno pripada.. od Krste Frankopana pa sve do novijih dana..

Krsto Frankopan 1526.:" Krsto Frankopan im pred­loži, neka se posve priljube uz cara Karla V. i nadvojvodu Ferdinanda. Mjesec dana iza toga prionu doista hrvatski staleži uz Ferdinanda. Oni izaberu poslanike, koji zamole Ferdinanda, neka Hrvatsku primi sasvim u svoju vlast. U to ime neka se proglasi kraljem bosanskim, pošto Bosna i onako pripada Hrvatskoj"

1878. Hrvatski sabor traži od cara Franje Josipa da se Bosna i Hercegovina pripoji Hrvatskoj i Slavoniji na temelju Hrvatskog državnog prava, jer je to područje, prije dolaska Turaka pripadalo hrvatskom kraljevstvu, jer je uostalom, 1867. i sami car Franjo Josip I. dao zavjernicu u kojoj je istaknuto da će sve zemlje koje budu "natrag stečene" biti vraćene Ugarskoj i njezinim "posestrinim kraljevinama" (Hrvatskoj).

Ljubo Ćesić Rojs 2011: http://www.youtube.com/watch?v=t_BWVCysNxw

Meni samo jedno nije jasno, a to je: kako se Hrvatska vlada odriče svog povijesnog kontinuiranog prostora , koji je geografski, povijesno, jezično i kulturno uvijek pripadao Hrvatskoj. Znamo da je u ovom vremenu sadašnja politička situacija takva-kakava jeste, ali zamislite da je ovakva situacija u srba.. pa koliko smo mi bitaka u sadašnjoj bosni imali, oni bi stvorili 355453 mitova.

Evo recite, tko ono "normalnih građana Hrvatske" danas zna da je Bihać bio glavni grad Hrvatske do 2. polovice 16. stoljeća, tko zna da su Turci pri osvajanju Bihaća pobili oko 5000 Hrvata, tko zna da su branitelji Krupe junački izgunuli dok je carska vojska čekala s druge strane rijeke, tko zna da Matija Korvin spominje Počitelj još 1468. kao grad u našoj kraljevini Hrvatskoj ?? Ima li igdje na turističkim portalima da je Počitelj grad u kraljevini Hrvatskoj, igdje ??

Ponekad kad vidim koliko je ustvari bih i Hrvatsku i Hrvate nemoguće razdvojiti i koliko smo ustvari jedan narod, a kako se prelako odričemo vlastite povijesti, uzme me neka tuga kad npr. pogledam srbe kako se bore za Kosovo... a mi imamo toliko slavniju povijest.. ali valjda je ona Matoševa točna da smo sami sebi najgori..

Vrh

Naslov: Re: KULINU ZAČEPLJENA USTA Lažiranje vlastite povijesti na primjeru iz Tuzle
PostPostano: 27 ruj 2012, 15:01 

joe enter je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:

Kojim manastirima ?? Koji su to manastiri u Bosni postojali za vrijeme Tvrtka? Daj da vidimo. Daj da vidimo i taj original zakonik velikog cara Pusana.. Kopijama gradite nesto. Izgubio se, zagubili ga cuvari Tvrtkovih povelja.. Cirilica. Turi si je u dupe kretenu, koje veze ima. Da nije srpska?? Da niste vi izmislili cirilicu ili mozda pravoslavlje?
Sjecanja na Kotromanice zivi samo u srednjoj Bosni i to kod Hrvata. Najstariji su samostani tamo, tamo su stolovali Kraljevi Bosne i ostaloga i mozes crknuti listajuci Rastka i ostale pizdarje al dalje od toga da je Tvrtkova baba bila iz porodice srpskih velikasa neces iskopat.. Ajde sad odjebaus.
ps vi velicajte i dalje svoje junake od Kobilica shipka pa na dalje...ove ostale pustite na miru

Šta si mene napao budalo , ja stavljam dokaze i bosanskim vladarima ko su bili i šta su pisali.

Aj ti priloži neke dokaze?!

Daj postavi tu tradiciju u srednjoj Bosni ?! , daj da vidimo to?!

Jel ima ili nema?! , ako ima kako tvrdiš daj da vidimo i ja ću reći ti su u pravu i rešena stvar.

Što se tiče Obilića , tu stoje tako stvari da o njemu ovi iz srednje Bosne i Hecrcegovine fratri su pisali pesme na vagone , a dok bosanskog kralja Tvrtka koji je poslao trupe na Kosovu ni ne pominju ama baš nijednom.
Baš čudna ta tradicija u fratara i u samostana , guslaju o Milošu a Tvrtka ni nea pominju.

Uostalom evo ti tvoji fratri pa čitaj o kome i o čemu su pevali , a posle me izvesti jer hoću da vidim kako jedeš svoja *** koja konstano sereš lažući i napadajući ljude bez osnova.

http://books.google.rs/books?id=9_Xc0ntkKMkC&pg=PR11&dq=%C5%A1tokoih&cd=1&redir_esc=y#v=onepage&q=%C5%A1tokoih&f=false

Ovako razgovaraj sa svojim roditeljima glede budala i govana.. Izbrisi to pa cemo dalje..

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 15:02 

NoviSeer je napisao/la:
Ja ću što se srednjovjekovne Bosne tiče samo jedno reć.
Nek su joj vladari bili pravoslavni i rod Nemanjićima itd. (iako je bilo oni koji su imali i hrvatskog roda, ali nema veze) nitko ne može dokazat koliko je u njoj živjelo katolika a koliko pravoslavaca. Mislim da ni Hrvati ni Srbi nemaju ekskluzivitet nad srednjovjekovnim kraljevstvom. Ali zato Srbi i Hrvati trebaju biti ujedinjeni protiv islamsko-bošnjo-poštar mitomanije o Bosni punoj bogumila koji su radosno prešli na islam, ili o Kotromanićima patriotama, koji su bili veliki Bosanci i Hercegovci, a ustvari ih je kao i većinu u srednjom vijeku bolio tuki za nacionalni identitet.

Slažem se u potpunosti.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 15:04 

Javljam se samo da pozdravim uvaženog forumaša Joea Entera. :aleale

slika

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 15:05 

Tulkas je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Šta si mene napao budalo , ja stavljam dokaze i bosanskim vladarima ko su bili i šta su pisali.

Aj ti priloži neke dokaze?!

Daj postavi tu tradiciju u srednjoj Bosni ?! , daj da vidimo to?!

Jel ima ili nema?! , ako ima kako tvrdiš daj da vidimo i ja ću reći ti su u pravu i rešena stvar.

Što se tiče Obilića , tu stoje tako stvari da o njemu ovi iz srednje Bosne i Hecrcegovine fratri su pisali pesme na vagone , a dok bosanskog kralja Tvrtka koji je poslao trupe na Kosovu ni ne pominju ama baš nijednom.
Baš čudna ta tradicija u fratara i u samostana , guslaju o Milošu a Tvrtka ni nea pominju.

Uostalom evo ti tvoji fratri pa čitaj o kome i o čemu su pevali , a posle me izvesti jer hoću da vidim kako jedeš svoja *** koja konstano sereš lažući i napadajući ljude bez osnova.

http://books.google.rs/books?id=9_Xc0ntkKMkC&pg=PR11&dq=%C5%A1tokoih&cd=1&redir_esc=y#v=onepage&q=%C5%A1tokoih&f=false

Ovako razgovaraj sa svojim roditeljima glede budala i govana.. Izbrisi to pa cemo dalje..

Izvinjavam se zbog govana , ali i ti bi trebao bar jednom da se izviniš zbog toga šta pišeš.

Aj pročitaj pa mi javi šta kaže ovde:

http://www.fst.ba/zupe/zvornik_srebrenica.php

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 15:10 

Ja nikad neću shvatit ova prepiranja "čija je Bosna?" Pa niko pobogu nije popisao stanovništvo da se znade ko je i gdje bio većina. Jedino se zna da u Bosni (razdoblje uoči pada) je pripadnika crkve bosanske bilo u tragovima, i sa time samo Tunjina teorija pada u vodu. Bilo je katolika i pravoslavaca, a koliko, ne zna se. Može svako opalit procjenu, ali džabe.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 15:11 

Kakve to veze ima? Pa i Mladen Subic je pozvao (zbog svoje zene) monahe da dodju i izgrade (dograde, preuzmu, kako kome odgovara) manastir Krka..
Njihova dobra volja i jednog i drugog

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 15:17 

Tulkas je napisao/la:
Kakve to veze ima? Pa i Mladen Subic je pozvao (zbog svoje zene) monahe da dodju i izgrade manastir Krka..

Neverovatno koji si ti seronja.

Pa malo pre kažeš kako nije bilo pravoslavnih manastira u Bosni(slažem se) i kako su franjevci čuvari tradicije bosanskih kraljeva i Hrvatstva , a franjevce doveo srpski kralj i to na svoju zemlju i još doveo misionare vične domaćem jeziku.

Ja ne tvrdim da je prostor oko Krke srpska zemlja , a dok ti tvrdiš da je Bosna hrvatska jer je katolička i da su za to dokaz franjevci.

Daj jbt možeš li ikad se držati bar malo istine i činjenica.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 15:18 

NoviSeer je napisao/la:
Ja nikad neću shvatit ova prepiranja "čija je Bosna?" Pa niko pobogu nije popisao stanovništvo da se znade ko je i gdje bio većina. Jedino se zna da u Bosni (razdoblje uoči pada) je pripadnika crkve bosanske bilo u tragovima, i sa time samo Tunjina teorija pada u vodu. Bilo je katolika i pravoslavaca, a koliko, ne zna se. Može svako opalit procjenu, ali džabe.

Nije to nikakvo bezvezno prepiranje.. Muslimani su eliminirani i njihove price o bogumilima davno su pale u vodu. Nikada nisam tvrdio da je sve to hrvatsko nedaj Boze (mada se zna da je veliki dio Bosne dugo bio sastavni dio hrvatske kraljevine, stolecima do turske okupacije) ali me uvjek razjari srpska prica kako je sve njihovo, kako su izmislili sve od cirilice, krscanstva u globalu da su stari 8000 godina i da je sve poteklo od njih.. E tako ovdje na ovom forumu pocinju ova dugotrajna natezanja

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 15:19 

Ja kad sam neki dan čuo na radiu RTRS-a da je Marin Držić Srbin, više me i ne iznenađuju te nebuloze, kad ti javni medij takvu pizdariju servira bez imalo stida.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 15:19 

joe enter je napisao/la:
NoviSeer je napisao/la:
Ja ću što se srednjovjekovne Bosne tiče samo jedno reć.
Nek su joj vladari bili pravoslavni i rod Nemanjićima itd. (iako je bilo oni koji su imali i hrvatskog roda, ali nema veze) nitko ne može dokazat koliko je u njoj živjelo katolika a koliko pravoslavaca. Mislim da ni Hrvati ni Srbi nemaju ekskluzivitet nad srednjovjekovnim kraljevstvom. Ali zato Srbi i Hrvati trebaju biti ujedinjeni protiv islamsko-bošnjo-poštar mitomanije o Bosni punoj bogumila koji su radosno prešli na islam, ili o Kotromanićima patriotama, koji su bili veliki Bosanci i Hercegovci, a ustvari ih je kao i većinu u srednjom vijeku bolio tuki za nacionalni identitet.

Slažem se u potpunosti.

Prema procjenama Franjevačke provincije Bosne srebrene u trenutku pada bosne pod Turke u njoj je bilo oko 750 000 Katolika, oko 80 000 Krstjana i oko 40 000 pravoslavnih.

Druga stvar, do Turaka nije bilo pravoslavnih manastira zapadno od Drine..tu priča završava

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 15:25 

joe enter je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:
Kakve to veze ima? Pa i Mladen Subic je pozvao (zbog svoje zene) monahe da dodju i izgrade manastir Krka..

Pa malo pre kažeš kako nije bilo pravoslavnih manastira u Bosni(slažem se) i kako su franjevci čuvari tradicije bosanskih kraljeva i Hrvatstva , a franjevce doveo srpski kralj i to na svoju zemlju i još doveo misionare vične domaćem jeziku.

Ja ne tvrdim da je prostor oko Krke srpska zemlja , a dok ti tvrdiš da je Bosna hrvatska jer je katolička i da su za to dokaz franjevci.

Gdje sam ja to tvrdio da je danasnja istocna Bosna ikada bila dio Hrvatske (mozda za Tomislava).. Ali od srednje Bosne na zapad sjever i jug, Bogme tu su Hrvati vazda zivjeli.. Da ne razglabamo o Dragutinu.. Mladen je nesto cinio zbog zene, Dragutin da se nekome drugome dodvori i to je to.. Pogledaj malo, citaj, ali ne samo srpske izvore i srpske pisce koji govore o Hrvatima i katolicanstvu.. Procitaj malo o Jajcu, Kraljevoj Sutjesci, pa ako hoces i o Bihacu, Fojnici, Kresevu.... To je jednostavno nas centar u Bosni.. Nesto kao vama vasi manastiri u Raskoj oblasti..

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 15:34 

Tulkas je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Gdje sam ja to tvrdio da je danasnja istocna Bosna ikada bila dio Hrvatske (mozda za Tomislava).. Ali od srednje Bosne na zapad sjever i jug, Bogme tu su Hrvati vazda zivjeli.. Da ne razglabamo o Dragutinu.. Mladen je nesto cinio zbog zene, Dragutin da se nekome drugome dodvori i to je to.. Pogledaj malo, citaj, ali ne samo srpske izvore i srpske pisce koji govore o Hrvatima i katolicanstvu.. Procitaj malo o Jajcu, Kraljevoj Sutjesci, pa ako hoces i o Bihacu, Fojnici, Kresevu.... To je jednostavno nas centar u Bosni.. Nesto kao vama vasi manastiri u Raskoj oblasti..

Pa Dragutin je i doveo katoličnastvo u Bosnu tj.utvrdio ga tako što je doveo franjevce koji će na domaćem jeziku iskoreniti jeretike.
I ti isti franjevci Dragutinovi su se proširili svuda po Bosni.

Koje srpske pisce i koje srpske izvore?! , pa ja sam stavljao samo povelje od samih bosanskih vladara šta kažu čoveče božji.
Daj prestani lagati vše molio bih te.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 15:46 

Bijeli Brijeg je napisao/la:

Ljubo Ćesić Rojs 2011: http://www.youtube.com/watch?v=t_BWVCysNxw

Meni samo jedno nije jasno, a to je: kako se Hrvatska vlada odriče svog povijesnog kontinuiranog prostora , koji je geografski, povijesno, jezično i kulturno uvijek pripadao Hrvatskoj.

Evo ga... :smajl007

Pa gde si ti druze do sad... falilo je ovakvih...

Malo Rojs, pa malo prica o povijesnom i geografskom pripadanju BiH Hrvatskoj...

U prolece 1945 je zadnji put zakopana ta ideja... al zbog tebe, valjalo bi to nekako revidirati, lose ce ispasti ako sanjas Drinu do sudnjega dana...treba uciniti sve sto se moze...

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 15:50 

Daj jole pročitaj rekoh. Nije katolicanstvo u Bosnu stiglo franjevcima. Ne provaljuj vise ok

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 15:51 

Rojs je stavljen iz zajebancije ako nisi skonto :kava

Ja ne kažem da je bosna Hrvatska,a ne pogotovo do Drine.. ali su Hrvati narod koji na sadašnjem području BiH imaju najviše svoje povijesti od sva 3 naroda sigurno !

A sve zapadno od Vrbasa i Neretve, glupo je uopće raspravljat kome pripada u svakom smislu..

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 15:56 

NoviSeer je napisao/la:

Ma Šerac ,ekipa se ubija u dokazivanju srpstva i hrvatstva preko vjere , bilo je pravoslavaca s "krive" strane Drine , bilo je i katolika koliko hoćeš s druge "krive" strane Drine , to jednostavno nema smisla. Drina nije mitska civilizacijska granica ali je opet prepreka koja prirodno odvaja odvaja Bosnu od Srbiju.

Kada već spominjemo Kralja Dragutina (Nemanjića) ,bilo bi zanimljivo vidjeti te dominantno katoličke prostore kojima je kraljevao:

slika

Granice Srijemskog Kraljevstva prema mišljenu većine povjesničara , da nebude zabune , prostor koji se danas naziva Mačva i šire se u tom vremenu zvao Donji Srijem pa otud i ime kraljevstva. Tada su Usorani i Braničevci bili katolička braća...

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 15:56 

Kome je pripadalo točnije Nekada

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 16:00 

Evo malo da se vratim konkretno na Tvrtka i da objasnim njegovo ime.

Većina ovde misli da ime Tvrtko označava nešto tvrdo što je i logično kad gledaju današnji jezik kojim govore , međutim sasvim je nešto drugo u pitanju.

Ime Tvrtko nema veze sa ničim tvrdim(tvrdom glavom ili kurcem bosanskim,hrvatskim i srpskim).

Ono dolazi od reči Tverd(tvьrdъ) što na staroslovenskom znači NEBO.

Kralj Tvrtko je zapravo kralj Nebeski iliti kralj Nebo,Nebko. :zubati

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 16:06 

Karat je smješna, pogotovo ovaj južni dio.. Šubići su stavljeni sa Duvno, iako se zna da je Pavao Šubić od Andriej II. dobio čitav prostor od "Gvozda do Neretve" , i bili su banovi i Huma :
evo Ćorovića malo..:

Što se tiče Šubića tačno je da je Pavle Šubić prodro u Hum, i to duboko – sredinom 1300. godine je zauzeo Onogošt. Međutim već naredne 1301. godine on je potisnut na zapad od strane Milutina. A li to ne znači da je Milutin pod svoju vlast stavio čitav Hum, već samo njegov istočni dio, negdje otprilike do Neretve, (s tim što je Konstantin Nelipčić vladao Nevesinjskim krajem) - Zapadnim Humom će najvjerovatnije nastaviti da vladaju Šubići tako što je u njihovo ime njime vladao Konstantin Nelipčić iz Dalmcije. A bosanski ban Stjepan II Kotromanić će u svoju titulu unijeti Hum već 1322. godine, znači prije sloma Branivojevića 1326.. godine – što implicira da je Stjepan pod svoju vlast stavio dio Huma (vjerovatno manji dio) još 1322. godine.

Takođe, čini mi se da područje Neretvanske Krajine između Neretve i Cetine nije ulazilo u sastav Nemanjićke države u većem dijelu XIII i XIV vijeka - njome su vladali omiški kneževi Kačići.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 16:08 

Evo i Humski banovi početkom 14. stoljeća..

• Mladen I Šubić of Bribir, a Croatian noble and Bosnian Ban from 1299–1304
• Paul I Šubić of Bribir, a Ban of Croatia and Lord of all of Bosnia from 1304–1312
• Mladen II Šubić of Bribir, "Ban the Croats and Bosnia and general lord of Hum country" 1312 - 1322

Karta nevalja..

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 16:09 

ZlatkoZG je napisao/la:
NoviSeer je napisao/la:

Ma Šerac ,ekipa se ubija u dokazivanju srpstva i hrvatstva preko vjere , bilo je pravoslavaca s "krive" strane Drine , bilo je i katolika koliko hoćeš s druge "krive" strane Drine , to jednostavno nema smisla. Drina nije mitska civilizacijska granica ali je opet prepreka koja prirodno odvaja odvaja Bosnu od Srbiju.

Kada već spominjemo Kralja Dragutina (Nemanjića) ,bilo bi zanimljivo vidjeti te dominantno katoličke prostore kojima je kraljevao:

slika

Granice Srijemskog Kraljevstva prema mišljenu većine povjesničara , da nebude zabune , prostor koji se danas naziva Mačva i šire se u tom vremenu zvao Donji Srijem pa otud i ime kraljevstva. Tada su Usorani i Braničevci bili katolička braća...

Zlatko nemoj meni spočitavati da ja dokazujem srpstvo Bosne i stala sranja , ja nemam takav odnos prema istoriji.

Ovde su svi zapeli po pitanju bosanski kraljeva i njihovog katoličanstva da je logično da su to sve Hrvati , međutim stvari ne stoje baš tako kao što i sam kažeš.

Njastarija katolička biskupija na tlu BiH je u Trebinju bila , mada tad još nije došlo do rascepa crkvi jer u pitanju je 1022 godina.

I tačno , na tlu Srbije je bilo više katoličkih crkvi , sama srpska kraljica Jelena je sagradila 4 samostana.

Ali to komplikovano stanje između vladara i crkvi mnogima ne odgovara jer ih asocira na jedinstvenu BiH koja implicira bosansku naciju ili ne daj bože Jugoslaviju , jer upravo zbog te komplikovane i izmešane istorije su se Srbi i Hrvati tj.pravoslani i katolici i imali dugovekovnu želju za ujedinjenjem.

Međutim danas je priča sasvim druga i zaista ne vidim da ima potrebe da se neko loži i reflektuje to sranje na današnje vreme i situaciju.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 16:09 

Zašto Srbi uporno forsiraju Cetinu.. jeli joe?

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 16:17 

Bijeli Brijeg je napisao/la:
Zašto Srbi uporno forsiraju Cetinu.. jeli joe?

Ne forsiraju Srbi , već Srbi-nacionalisti.

Pa zato što čuveno delo DAI od Konstantina Porfirogeneta koji je glavni istorijski izvor i za srbe i za Hrvate govori da na prostoru do Cetine žive Srbi i da su se tamo doselili.

http://hr.wikisource.org/wiki/O_upravljanju_carstvom/Gl._XXXIII._O_Zahumljanima_i_zemlji_u_kojoj_sada_stanuju

http://hr.wikisource.org/wiki/O_upravljanju_carstvom/Gl._XXXIV._O_Travunjanima_i_Konavljanima_i_zemlji_u_kojoj_sada_stanuju

[url]http://hr.wikisource.org/wiki/O_upravljanju_carstvom/Gl._XXXVI._O_Paganima_koji_se_takođe_zovu_Neretvljani_i_zemlji_u_kojoj_sada_stanuju[/url]

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 16:17 

Samo da još ubacim koju stvar , dakle da dokažem koliko današnje stanje nema veze sa srednjim vijekom i koliko granice nisu bile odlučujuće vidi se na prmjeru ovoga lika:

Arsenije I Sremac

http://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Arsenije_I_Sremac

Jednostavno na "našim" srednjojužnoslavenskim prostorima se premrežilo kako rimokatoličanstvo i pravoslavlje sa posebnim dodatkom u Bosni u obliku Crkve bosanske ,nisu postojale definitivne granice , o Hrvat=katolik i Srbin=pravoslavac se tek 100% može govoriti nakon dolaska Osmanlija ali možda čak i nešto prije , međutim o tome je bezpredmetno raspravljati za 11.,12. i 13.stoljeće.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1018 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 41  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Ivo HZHB, mrnjav, Naša Kvačica, Perun_Velež, Tomba17, VUKsaJUGA i 92 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: