HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 ožu 2025, 16:40.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2197 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 88  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića
PostPostano: 09 stu 2012, 16:59 

ti isti plavci isto nešto prosvjeduju, mensečini.
vidila sam transparent 'i mi imamo obitelji'.... kakva ironija.

Vrh

PostPostano: 09 stu 2012, 17:01 

MIR je napisao/la:
volvoks je napisao/la:
Ma naši političari imaju i male plaće u usporedbi sa zapadnim, a za dosta njih je politika jedini posao...
Teško da bi bili voljni odreći se pola plaće i živjeti sa plaćom grčkog smetlara

Kako izgleda i ovdje imamo jednu "osicu"!?
Sinoć gledam Dnevnik gdje pokazaše članove deložirane obitelji Vukić kako ih plavci vuku po zemlji kao najveće zlikovce i podsjeti me na bivšu policijsku državu!
Ne mogu vjerovati da nam se to ponovo vraća???
:rigam :rigam :rigam

Svi ti zakoni koji su omogućili bankama da rade što rade su usvojeni kao "usklađivanje poglavlja Pravosuđa" u vrijeme naših vrlih domoljuba. Ne bih osuđivao samo ove nove.

Svakako treba nešto napravit da se omogući ljudima da ne gube višestruko vredniju imovinu od duga na tako blesav način.

Vrh

PostPostano: 09 stu 2012, 17:03 

Da je država od zakona sad bi im morala platiti određenu kvadraturu prema broju članova, i minimalnu socijalu za preživljavanje. Inače bezveze zakone provoditi do pola, pa se stane kad novac trebaš dati.

Vrh

PostPostano: 09 stu 2012, 17:16 

BBC je napisao/la:
Da je država od zakona sad bi im morala platiti određenu kvadraturu prema broju članova, i minimalnu socijalu za preživljavanje. Inače bezveze zakone provoditi do pola, pa se stane kad novac trebaš dati.

:palacgore1
Ali vidi se da nije ni od reda, ni od zakona (da ne kažem pravednosti!).
A smjenjuju i stavljaju na važne funkcije svoje "sposobne" ljude bez javnog natječaja!

Vrh

PostPostano: 09 stu 2012, 20:03 

doc je napisao/la:
osa je napisao/la:

gospodin vukić svakako nije najveći porezni dužnik, ali je njegiov slučaj sud doveo do kraja,(dakle dug je napravljen odavno) zadarski sud, u kome čisto sumnjam da sjedi netko tko nije bio blizak bivšoj vlasti, toliko o političkoj obojenosti suda, koji bi uzgred trebao biti neovisan, ali to je druga tema i iluzija, bar trenutno u hrvatskoj.
bio je neki dan tekst o oduzimanju privatne imovine direktorima poduzeća, zbog dugova koje su napravili lošim poslovanjem, zar i to treba obustaviti.
meni se čini da je jedini problem, mnogima, djelovanje pravne države, ovdje kad uhvate lopova, taj odmah viče "pa i drugi kradu", a nikad mu nije palo napamet prijaviti lopove, što bi trebala biti obveza svakog poštenog građana...

Daj nemoj osa izvrtati stvari. Nije korektno prema sugovorniku.

Nije problem funkcioniranje pravne države. Nije. Barem meni nije, a sumnjam da je i Iliriki.

Problem je što se pravna država provodi na malim ljudima i malim lopovima dok se velike lopove pušta na miru.

Opet kažem. Ako se u Hrvatskoj ne plaća porez naplati od 100 najvećih prvo. Onda dalje. A ne prvo ljude u zatvor za 5000kn duga dok oni sa milijunskim dugom ne idu u zatvor.

Ako vlada korupcija onda se ide na vrh. Ministre u zatvor, a ne zaposlenicu u vrtiću koja je za 1000 kn upisala nekog klinca preko liste. I jedno i drugo nije uredu ali postoje prioriteti.

Prioritet moraju biti veliki lopovi. Inače je sve samo farsa.

A što se tiče završetka slažem se. Naš narod je korumpiran. I kad viče na korumpirane političare to nije zbog toga jer im smeta korupcija nego im smeta što oni nisu u poziciji to isto napraviti. Bar u većini meni se čini. Jako malo je poštenih i principijelnih.

ne izvrćem ja stvari ni malo, to što netko nije "kažnjen ne znači da svi ne trebaju biti kažnjeni", najveći problem po meni u ovom slučaju je trajanje postupka, što dovoljno govori kakva nam je država, takve stvari se moraju rješavati promptno, pa će naravno i dugovi biti manji. doduše kad neplatiša insistira na tome da ne želi platiti, onda je jedino rješenje prodaja nekretnine, ali za to si je sam kriv.
a ovi što lamentiraju o silnim propustima pravne države, pa prijavite ih ako znate za njih, pomozite malo i sebi i državi...
evo kako se to može napraviti: http://www.index.hr/vijesti/clanak/prima-generalsku-mirovinu-a-rata-nije-ni-vidio/393715.aspx

ako možemo "mi", možete i vi svi drugi...

Vrh

PostPostano: 09 stu 2012, 22:31 

MIR je napisao/la:
volvoks je napisao/la:
Ma naši političari imaju i male plaće u usporedbi sa zapadnim, a za dosta njih je politika jedini posao...
Teško da bi bili voljni odreći se pola plaće i živjeti sa plaćom grčkog smetlara

Sinoć gledam Dnevnik gdje pokazaše članove deložirane obitelji Vukić kako ih plavci vuku po zemlji kao najveće zlikovce i podsjeti me na bivšu policijsku državu!

Populistu, mir, ili ipak bolje k nozi...
Što sam krivo rekao, i molim te , razuvjeri me, nemoj me citirati i uvećavati tekst, jer će se izgubiti i ovo malo pristojnosti...

Vrh

PostPostano: 09 stu 2012, 23:37 

- prije je bilo, harac, krizni porez,... sada je to vise od zuluma,od otimacine...

Simbol vlade RH
slika

Vrh

PostPostano: 09 stu 2012, 23:49 

'Dužni smo 7 mil. kuna, sud 
nema novca 
za svjedoke, vještačenja...'
http://www.vecernji.hr/vijesti/duzni-smo-7-mil-kuna-sud-nema-novca-za-svjedoke-vjestacenja-clanak-473109

Da li ce se radi ovih dugova samo na zupaniskom sudu u ZG (za druge sudove valjda jos nema podataka) oglasiti i ministar,kao Predrag Matic u slucaju RVI, pa ce objaviti registar zatim ce poslati na na mars....

Vrh

PostPostano: 10 stu 2012, 05:47 

volvoks je napisao/la:
MIR je napisao/la:

Populistu, mir, ili ipak bolje k nozi...
Što sam krivo rekao, i molim te , razuvjeri me, nemoj me citirati i uvećavati tekst, jer će se izgubiti i ovo malo pristojnosti...

Isprika, ovdje sam naveo pogrešan komenter. Trebao je biti:
Citat:
volvoks
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana MilanovićaPostano: čet stu 08, 2012 8:40 pm

Citat:
Projekt započet još za vrijeme ministra Primorca, najteže je bilo odrađeno za vrijeme Fuchsa, a i iskreno baš sam se zapitao zašto ne idu više u implementaciju programa kada je već sam sustav bio stvoren.

Što se tiče implementacije samog sustava postoje stanoviti problemi, sustav je prekrut na ispravke pogrešaka, i nije baš user friendly...
A korištenje sustava oduzima više vremena nego papirnati dnevnik, pogotovo među starijom populacijom...
Dakako, govorim o e-dnevniku, ali cijeli taj sustav čini cjelinu, povezano je preko carneta

Ne volim kad se skreće sa teme, u ovom slučaju sa deložacije na školstvo!
Inače to sa ministrima, dobro si rekao.
:palacgore2

Vrh

PostPostano: 10 stu 2012, 11:56 

Za nekretnine porez tri puta viši, a jahte i oružje jeftiniji
http://www.24sata.hr/24express/za-nekretnine-porez-tri-puta-visi-a-jahte-i-oruzje-jeftiniji-288861
slika

Vrh

PostPostano: 12 stu 2012, 17:26 

Vlada RH ima Božićnicu i ove, 2012 godine!

Privitak/ci:
Božićnica ove, 2012 godine.jpg
Božićnica ove, 2012 godine.jpg [ 34.25 KiB | Pogledano 2181 put/a. ]

Vrh

PostPostano: 12 stu 2012, 21:17 

Ministry of Sound je napisao/la:
volvoks je napisao/la:

Što se tiče njegove ekonomske teorije, on bi kao izbrisao dugove sa ogromnom inflacijom, pa onda sve ispočetka...
Naravno, zaboravlja da su kod nas euri praktički druga službena valuta

Hrvatska uopće nije prezadužena država, daleko od toga. Prije bih investirao u hrvatske državne obveznice nego u obveznice većine država u Eurozoni.

Zavisi u kolikoj su mjeri zaduživanja u EUR a kolika u HRK...(u proračunu vidim da 6.8% rashoda ide na servisiranje postojećeg duga, što iznosi 2.1% BDP, prihvatljivo po europskim standardima). Dakle, po "mojoj" formuli ispod, da bi se Hrvatska normalizirala, može i jedna ovakva kombinacija:

Primarni deficit od - 0.5% + 1.5% ekonomski rast + 3% inflacija > 7% prosječna kamata na postojećim dugovima x 50% (sada je službeno na 44% ali se uvećava za 2.8% godišnje ceteris paribus) državni dug/bdp

Ne zvuči kao nemoguća misija jer Hrvatska trenutno ima primarni deficit od 0.55% BDP (dakle ipak nije raskalašena banana država, daleko od toga - usporedite sa europskim državama u tabeli dolje), dovoljno je držati rashode pod kontrolom (ili ne gubiti prihode) i povući sav dostupan novac iz pristupnih EU fondova. Analiza vrijedi za zaduženja u HRK, ili EUR (ako Hrvatska i Eurozona budu imale slične stope inflacije).

Italija će se najlakše srediti, jer za razliku od ovih doista propalih država poput Grčke i Španjolske, Italija na državnoj razini već ima primarni suficit. Primarni dio proračuna je razlika između državnih prihoda i rashoda (gdje rashodi ne uključuju servisiranje postojećeg duga). U tom smislu, Italija je već stavila stvari pod kontrolu, samo što plaćaju za "stare grijehe". Ne trebaš biti Einstein da bi izračunao da sa godišnjim proračunskim suficitom od 1%, rastom od jedva 1% i kamatama na postojeći dug od 4-7% (dio duga se i dalje otplaćuje po starim kamatama), imaš popriličan problem. No dobra vijest je da, ako se koordiniranim akcijama ECB/EFSF/ESM (ili čak onim planom kojim bi se državni dugovi iznad 60% GDP stavili u zajednički lonac) kamate spuste na ispod 5%, poveća primarni suficit i potakne rast (iako su ova dva zadnja cilja djelomično u koliziji), država može vratiti u balans. Također treba znati da Italija ima najveći % domaćih obveznica i zaduživanja u rukama domaćih štediša i institucija, što im daje više fleksibilnosti.

Formula za dugoročnu stabilnost je prilično jasna:

% primarni suficit + % ekonomski rast + % inflacija => % kamata postojeći dug x % debt/gdp

Evo tabele koja pokazuje stanje i projekcije, ali ovo je pomalo zastarjelo i preoptimistično. Negativni broj znači suficit. Valjda je iz ovoga jasno da je Italija u puno boljoj poziciji od Španjolske.

slika

slika

Ako sam uspio shvatiti i ako je točan podatak navedan nekoliko stranica prije da je francuski dug 400_500% bdpa,onda po tvojoj formuli Francuska bi trebal imati godišnji rast veći od 15_20% da bi joj ekonomija bila stabilna, a cijelo vrijeme joj rejting agencije daju najbolji kreditni rejting. Tako da ili formula ne funkcionira, odnosno BDP nije podatak koji u potpunosti odražava stanje stabilnosti države, standard njenih gradjana... ili se radi o teoriji zavjereje, a u to ne vjerujemo?

Inače ovo je zanimljiva tema, što uopće znači odnos dug/Bdp, je li taj omjer uopće važan jer ne radi se o zatvorenim ekonomijama, nego su npr Francuzi vlasnici mnogih resursa, telekoma, poduzeća... u inozemstvu i dobit registrirana u inozemstvu se preljeva u francuski sustav, ulazi li to u BDP?

Što se tiče HR , jesi li uzeo u obzir one koji će ostvariti suficit, koliko je zaduzena hr ekonomija i kakva je struktura duga, hoće li hr ekonmija moći servisirati svoje dugove, hoće li ikakav rast biti realan, navodno je desetogodišnji rast baziran na zacaranom krugu povećane potrošnje što se sada ispuhuje? Prema nekim ocjenama hr ekonomija ima pokriće za prosječnu plaću od 350 eura i ona nužno ide u tom smjeru.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2012, 22:24 

Planirani primarni deficit RH za 2012. je 2,2% BDP-a.

http://www.trzistenovca.hr/PDF_2012/AnteZigman.pdf

Što se Francuske tiče, njen javni dug je 2011. iznosio 85,8% BDP-a.

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ ... -AP-EN.PDF

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2012, 23:37 

SDB je napisao/la:

Koliko vidim ukupni dug se ne razmatra, znači nije presudno važan, iako mi to nije jasno jer zar veći ukupni dug ne podrazumjeva veći odljev kapitala vani kroz otplatu kamata, a što nužno dovodi i do smanjenja aktivnosti i posljedično punjenja proračuna i povećanja deficita?
Znači hrvatski deficit će biti oko 5,5%, uz smanjenje rashoda, s tim da je hrvatski rast bio baziran ili iniciran povcanjem rashoda i deficitom, na osnovu čega se onda može očekivati eventualni rast bdpa i sufucit, odnosno stabilnost i sigurnost investiranja u hr obveznice koje će se uskoro ponuditi gradjanima uz kamatu od 7% ?

Vrh

PostPostano: 12 stu 2012, 23:43 

zaba1111 je napisao/la:
SDB je napisao/la:

Koliko vidim ukupni dug se ne razmatra, znači nije presudno važan, iako mi to nije jasno jer zar veći ukupni dug ne podrazumjeva veći odljev kapitala vani kroz otplatu kamata, a što nužno dovodi i do smanjenja aktivnosti i posljedično punjenja proračuna i povećanja deficita?
Znači hrvatski deficit će biti oko 5,5%, uz smanjenje rashoda, s tim da je hrvatski rast bio baziran ili iniciran povcanjem rashoda i deficitom, na osnovu čega se onda može očekivati eventualni rast bdpa i sufucit, odnosno stabilnost i sigurnost investiranja u hr obveznice koje će se uskoro ponuditi gradjanima uz kamatu od 7% ?

Ovo s primarnim deficitom je bio odgovor Ministru. Što se tiče kamata, problem je u tome što kreditni rejting (koji određuje visinu kamata za refinanciranje dugova) ne odgovara uvijek gospodarskim fundamentima, blago rečeno.

Rasta BDP-a neće biti do korjenite reforme administracije i općenito pravnog okruženja za investicije (jer se prostor za javne investicije potrošio, između ostalog i radi stanja na tržištu kapitala), a tu se radi da ne kažem što...

Vrh

PostPostano: 13 stu 2012, 04:25 

zaba1111 je napisao/la:

Hrvatska uopće nije prezadužena država, daleko od toga. Prije bih investirao u hrvatske državne obveznice nego u obveznice većine država u Eurozoni.

Zavisi u kolikoj su mjeri zaduživanja u EUR a kolika u HRK...(u proračunu vidim da 6.8% rashoda ide na servisiranje postojećeg duga, što iznosi 2.1% BDP, prihvatljivo po europskim standardima). Dakle, po "mojoj" formuli ispod, da bi se Hrvatska normalizirala, može i jedna ovakva kombinacija:

Primarni deficit od - 0.5% + 1.5% ekonomski rast + 3% inflacija > 7% prosječna kamata na postojećim dugovima x 50% (sada je službeno na 44% ali se uvećava za 2.8% godišnje ceteris paribus) državni dug/bdp

Ne zvuči kao nemoguća misija jer Hrvatska trenutno ima primarni deficit od 0.55% BDP (dakle ipak nije raskalašena banana država, daleko od toga - usporedite sa europskim državama u tabeli dolje), dovoljno je držati rashode pod kontrolom (ili ne gubiti prihode) i povući sav dostupan novac iz pristupnih EU fondova. Analiza vrijedi za zaduženja u HRK, ili EUR (ako Hrvatska i Eurozona budu imale slične stope inflacije).

Ako sam uspio shvatiti i ako je točan podatak navedan nekoliko stranica prije da je francuski dug 400_500% bdpa,onda po tvojoj formuli Francuska bi trebal imati godišnji rast veći od 15_20% da bi joj ekonomija bila stabilna, a cijelo vrijeme joj rejting agencije daju najbolji kreditni rejting. Tako da ili formula ne funkcionira, odnosno BDP nije podatak koji u potpunosti odražava stanje stabilnosti države, standard njenih gradjana... ili se radi o teoriji zavjereje, a u to ne vjerujemo?

Inače ovo je zanimljiva tema, što uopće znači odnos dug/Bdp, je li taj omjer uopće važan jer ne radi se o zatvorenim ekonomijama, nego su npr Francuzi vlasnici mnogih resursa, telekoma, poduzeća... u inozemstvu i dobit registrirana u inozemstvu se preljeva u francuski sustav, ulazi li to u BDP?

Što se tiče HR , jesi li uzeo u obzir one koji će ostvariti suficit, koliko je zaduzena hr ekonomija i kakva je struktura duga, hoće li hr ekonmija moći servisirati svoje dugove, hoće li ikakav rast biti realan, navodno je desetogodišnji rast baziran na zacaranom krugu povećane potrošnje što se sada ispuhuje? Prema nekim ocjenama hr ekonomija ima pokriće za prosječnu plaću od 350 eura i ona nužno ide u tom smjeru.

Cijela analiza je u kontekstu zaduženja države kao subjekta (javni dug), a ne ukupnog duga države, privrednih subjekata i građana. Privatni dug je problematičan (u kontekstu formule gore) samo ako dovede do kraha koji bi znatno oborio BDP (i samim time prihode državnog proračuna), no krah takvog tipa je veći problem za banke (koje su na svu sreću u stranom vlasništvu, i koje naša država ne bi morala dokapitalizirati). Osim toga, ne treba se apriori na dug gledati kao na nešto nepoželjno - npr. ako se privredni subjekt zaduži u inozemstvu po kamati od 7%, a uloži u projekt koji ima IRR od recimo 12%, i subjekt, i država su na dobitku.

GDP (odnosno BDP) je postao standard, a baš gledam usporedbu američkog GDP i GNP (GNP broji sve što je proizvedeno u američkom vlasništvu), i razlika je samo 1%, što znači da je za Francusku puno manja.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2012, 04:40 

SDB je napisao/la:

Da nije gospodin Ante napravio grešku i ukupni deficit / bdp proglasio za primarni? Ako ukupni proračunski deficit iznosi 8.5 milijardi kn, a BDP 334 milijarde kn, onda je to 2.5%, a skoro cijeli deficit se odnosi na financijske rashode (kamate)

Ja gledam direktno sa proračuna za 2012 koji je na stranici Ministarstva Financija

2012:

Prihodi: 108.6 milijardi kn
Rashodi: 117.1 milijardi kn (Financijski rashodi 8 milijardi kn)

Primarni deficit onda iznosi samo 0.5 milijardi kn.

Tu sam napravio grešku jer sam uračunao samo kamate na državne obveznice (6.1 milijardi kn, a ne ukupne financijske rashode od 8 milijardi kn), što bi trebalo značiti da je primarni deficit još manji od tih 0.55%, što zvuči predobro da bi bilo istinito, ali onda postoji neki problem sa podacima koje je ministarstvo financija ubacilo u svoj .xls file.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2012, 11:55 

SDB je napisao/la:

Da nije gospodin Ante napravio grešku i ukupni deficit / bdp proglasio za primarni? Ako ukupni proračunski deficit iznosi 8.5 milijardi kn, a BDP 334 milijarde kn, onda je to 2.5%, a skoro cijeli deficit se odnosi na financijske rashode (kamate)

Ja gledam direktno sa proračuna za 2012 koji je na stranici Ministarstva Financija

2012:

Prihodi: 108.6 milijardi kn
Rashodi: 117.1 milijardi kn (Financijski rashodi 8 milijardi kn)

Primarni deficit onda iznosi samo 0.5 milijardi kn.

Tu sam napravio grešku jer sam uračunao samo kamate na državne obveznice (6.1 milijardi kn, a ne ukupne financijske rashode od 8 milijardi kn), što bi trebalo značiti da je primarni deficit još manji od tih 0.55%, što zvuči predobro da bi bilo istinito, ali onda postoji neki problem sa podacima koje je ministarstvo financija ubacilo u svoj .xls file.

U originalni plan nisu ušle obveze brodogradilišta i još nekih koje je država preuzela u međuvremenu (preknjižila na sebe, dok je prije bila jamac). Pretpostavljam da je to uračunao.

Vrh

PostPostano: 14 stu 2012, 14:10 

Godina i deset mjeseci presuda je Radimiru Čačiću za nesreću u Mađarskoj u siječnju 2010. godine. Riječ je o pravomoćnoj presudi koju je prvom potpredsjedniku Vlade izrekao drugostupanjski županijski sud u mađarskom Kaposvaru koji je postrožio kaznu određujući da (barem) polovicu kazne mora odslužiti u zatvoru.

Prizivni sud promijenio je presudu prvostupanjskog suda, odbacio uvjetnu kaznu te utvrdio da prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić mora u zatvor, potvrdio je za Večernji list mađarski odvjetnik potpredsjednika Vlade Peter Zamecznik. Na pitanje koji je sljedeći korak odgovorio je da se moraju proučiti pravni odnosi između Hrvatske i Mađarske. Nema mogućnost žalbe, potvrdili su u Reutersu. U zatvor mora najkasnije u roku od dva mjeseca.

Čačić je u siječnju 2010. skrivio prometnu nesreću u kojoj su smrtno stradale dvije osobe. Općinski sud bio ga je osudio na godinu i deset mjeseci zatvora uz tri godine uvjetno.

Vrh

PostPostano: 14 stu 2012, 14:11 

Hoće li Milanović i Čačić ispuniti datu riječ. Nije više uvjetna, sad je zatvor i Čačić mora otići sa funkcije.
I hoće li se Čačić uopće pozivati na imunitet ?Ali će onda završiti kao Perković, na EU potjernici.

Pitanja su naravno retorička.

Vrh

PostPostano: 14 stu 2012, 14:29 

Milanović o presudi Čačiću: Čuo sam, ali ne želim još komentirat

:laugh

Vrh

PostPostano: 14 stu 2012, 14:56 

Facebook poludio, svi. Čačić udarna vijest. Vidim narod ga ne voli ali nisam znao da ga novinari onoliko ne vole.
Ne mogu ništa komentirati o njemu, imam ga na Friends pa bezveze. :laugh

A i nije mi nikad bio toliko antipatičan kao neki SDP-ovci. Najmanje je mlatio o WWII i "partizanima" i "antifašistima".

Vrh

PostPostano: 14 stu 2012, 14:58 

Uljepšalo mi dan, sasvim neočekivano, a Dnevno.Hr uhvatilo muštuluk kad sam otvorio FB.

Vrh

PostPostano: 14 stu 2012, 15:09 

Drago mi je da će opasan kriminalac biti izdvojen iz društva, mada bi trebao biti na puno dulje vrijeme.

Vrh

PostPostano: 14 stu 2012, 15:26 

BBC je napisao/la:
Hoće li Milanović i Čačić ispuniti datu riječ. Nije više uvjetna, sad je zatvor i Čačić mora otići sa funkcije.
I hoće li se Čačić uopće pozivati na imunitet ?Ali će onda završiti kao Perković, na EU potjernici.

Pitanja su naravno retorička.

ma kakav imunitet, ide u zatvor...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2197 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 88  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: iprodano i 13 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: