|
|
Stranica: 30/36.
|
[ 877 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 17:20 |
|
|
Đipalo Junuz je napisao/la: Danas sam nakon tko zna koliko godina bio ponovo ponosan Ponosan što sam Hrvat, što sam sudionik rečenih operacija i ponosan što je moj vrhovnik oslobođen optužbi. Od ponosa i sreće su mi navrle suze, smije muško plakati, istina samo u iznimnim situacijama a ova takva jeste Ponosan sam i na to što su crkvena zvona diljem HercegBosne zvonila u čast hrvatskih generala HercegBosna je stvarala Hrvatsku, krvarila za nju i prosječan Hrvat iz RH nikada neće moći razumjeti koliko Hrvati HB vole Hrvatsku i koliko su spremni dati i učiniti za nju ne tražeći ništa za uzvrat (Rojs i slični su izuzetci koji potvrđuju pravilo) U ovom danu sreće ipak me brine jedna stvar. Imam ružan osjećaj kako će nakon današnjeg slavlja diljem HercegBosne zbog oslobađajuće presude hrvatskim generalima za par mjeseci, kada haški tribunal krvnički odere MOGA generala, Slobodana Praljka i šestorku u Hrvatskoj vladati muk i tišina a HTV će u 28-oj minuti Dnevnika javiti kako je "šestorka" iz tamo neke BiH, koja, jel, nema veze sa njima, osuđena na XYZ godina zatvora zbog udruženog zločinačkog pothvata i ratnih zločina a nakon toga preći na vijesti iz kulture. Volio bi da griješim, ali nije tomu dugo kad će im se Junuz na..... percijske... brezobrazne i nezahvalne. U svakom slučaju, Ante i Mladene, dobro se vratili u svoju Domovinu, mi u HB svoju tek trebamo stvoriti.  Svi smo danas ponosni, ali nekima bi trebalo biti i malo neugodno s obzirom da su se u provoj krizi odrekli heroja, države i naroda, a stajanjem uz one koji su Oluju proglašavali ektniičkim čišćenjem su i zatajali svoje zapovjednike. Ova presuda ima nevjerovatnu važnost, unutarnjim neprijateljima je potpuno izmaknuto tlo pod nogama i više se namaju ni za što uhvatiti, ulaskom u EU su trajno izbrisani snovi o bratstvu i jedinstvu, a ovom presudom je domovinski rat, država HR i Hrvatski narod, nasuprot JNA i Srbiji i službeno ocjenjen kao čist i neupitan i svoj unutardržavnoj gamadi ,silom prilika, slijedi izumiranje, HR i HRvati napakon ulaze u novu fazu , razvoja na zdrvaim temeljima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 17:21 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Ministry of Sound je napisao/la: Da ste na mjestu Gotovine i Markača - bi ste li se povukli u miran obiteljski život ili krenuli u osvetu nad ljudima koje smatrate odgovornim za vaš progon? Gotovina mi je nekako djelovao bijesan, pogotovo tijekom govora na trgu Jelačića. Wishful thinking.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 17:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Nije ništa gotovo dok ne padne UZP 2, tek smo na 50% cilja.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 17:56 |
|
|
Bok dećki Aj zajebimo prepirku već pokušajmo sagledati šta nam donosi budućnost, prvenstvevo nama u ovom govnetu od države koju kao dijelimo. Ima li ko kakve ideje hoće li se ovo oslobađanje predmetnih osoba odraziti na pol. situaciju u tzv. biH, hoće li biti kakvije novije momenata u smislu slabljenja ili jačanja pritisaka na npr. Srpsku ili pak hrvatsku težnju za hrv. fed. jedinicom 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 18:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11633 Lokacija: Varta drzava
|
Agathonikos je napisao/la: Bok dećki Aj zajebimo prepirku već pokušajmo sagledati šta nam donosi budućnost, prvenstvevo nama u ovom govnetu od države koju kao dijelimo. Ima li ko kakve ideje hoće li se ovo oslobađanje predmetnih osoba odraziti na pol. situaciju u tzv. biH, hoće li biti kakvije novije momenata u smislu slabljenja ili jačanja pritisaka na npr. Srpsku ili pak hrvatsku težnju za hrv. fed. jedinicom  Bok i Vama, stovani gospodine. Mogu vam reci da sam bas i mislio da cete se javiti s tzv. BiH u prvom planu. Tako treba. Svu energiju na nasu domovinu treba usredotociti.  A odgovoriti vam ne bih znao... Mislim ipak da ovo nece utjecati na tzv. BiH.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 18:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
U BiH sve po starom, ali s obzirom da se u "regionu" ipak drži do barem nekakve ravnoteže, očekujem malo bolji odnos MZ prema RS, i gori prema Hrvatima BiH (vidjet ćemo što će biti sa ovim Hrvatima BiH U Haagu), mada ne bih htio da zvuči kao teorija zavjere.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 19:59 |
|
|
Odnosi će zacijelo ovisiti o tome što će gospodin Milorad i gospodin Rajko reći povodom presude. Nadajmo se da navedena gospoda neće izgubiti živce, kao što su to učinili gospodin Vuk i gospodin Savo, i da će raditi na daljnjoj suradnji naših bratskih kršćanskih naroda. 
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 20:10 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Odnosi će zacijelo ovisiti o tome što će gospodin Milorad i gospodin Rajko reći povodom presude. Nadajmo se da navedena gospoda neće izgubiti živce, kao što su to učinili gospodin Vuk i gospodin Savo, i da će raditi na daljnjoj suradnji naših bratskih kršćanskih naroda.  Budući da sam bio izvan dosega HRTa, presudu sam slušao na radio RS koji je , kao i TVRepublikeSrpske, izravno prenosio cijeli događaj uz komentare u studiu poslije, odmah po presudi u studio se javio Dodik i uz standardno gnušanje rekao je da se dogodilo ono što je on uvijek znao , da je HS politički sud ustrojen da sudi Srbima, da bi potrkrijepio tvrdnju rekao je da skladalozno ponašanje HS "koji 10 godina tamo drži jednog Šešelja, dok su izravni nalogodoavci zločina pušteni na slobodu"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 20:18 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Budući da sam bio izvan dosega HRTa, presudu sam slušao na radio RS koji je , kao i TVRepublikeSrpske, izravno prenosio cijeli događaj uz komentare u studiu poslije, odmah po presudi u studio se javio Dodik i uz standardno gnušanje rekao je da se dogodilo ono što je on uvijek znao , da je HS politički sud ustrojen da sudi Srbima, da bi potrkrijepio tvrdnju rekao je da skladalozno ponašanje HS "koji 10 godina tamo drži jednog Šešelja, dok su izravni nalogodoavci zločina pušteni na slobodu"
Ne čudi me to, bio bi smatran izdajnikom da tako ne reagira, ali me zanima hoće li mu netko uzvratiti s hrvatske strane. Recimo njegov dobri kolega Josipović?
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 20:21 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: i da će raditi na daljnjoj suradnji naših bratskih kršćanskih naroda.  Znam da je šala, ali ovo "bratskih" i kao šala zvuči vulgarno, gospodine Divlja Svinjo 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 21:44 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: U BiH sve po starom, ali s obzirom da se u "regionu" ipak drži do barem nekakve ravnoteže, očekujem malo bolji odnos MZ prema RS, i gori prema Hrvatima BiH (vidjet ćemo što će biti sa ovim Hrvatima BiH U Haagu), mada ne bih htio da zvuči kao teorija zavjere. Slažem se s vašim promišljanjima, gospodine Ministre. Plus Srbekima će biti minus muslimancima a minus Hrvatekima će biti plus muslimancima. Pošto će taj minus neutralisati plus, muslimanci će ostati na realnoj nuli mada će im guz zijevati i za našim minusom ali će se na kraju ipak morati zadovoljiti realnom ništicom 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 21:44 |
|
|
Kao što rekoh, neke bi trebalo biti stid, a neki bi trebali zatvor. http://195.29.89.4/showpost.php?s=17d60 ... tcount=361Citat: To je skup činjenica koje nitko ne može pobiti. Mesićevi službeni nastupi,izdvajam slijedeće:
Iz službenog govora u Švicarskoj 2000. prije podizanja prve optužnice protiv Gotovine:
Druga je tamna mrlja na režimu Franje Tuđmana odnos prema Srbima u Hrvatskoj. Iako je istina da su oni, izmanipulirani od Slobodana Miloševića i uz pomoć jugoslavenske armije koja se raspadala i pretvarala u srpsku armiju počeli otvorenu pobunu protiv Hrvatske, istina je i to da je Tuđman povukao mnoge poteze koji su naprosto morali antagonizirati Srbe u Hrvatskoj, a da je rat iskoristio za to da smanji njihov broj u skladu sa svojim zamislima da u Hrvatskoj ne treba biti više od 3% Srba u ukupnom korpusu stanovnika
Zatim Austrija 2001. prije podizanja prve optužnice protiv Gotovine:
Jednako otvoreno moram progovoriti i o odnosu režima Franje Tuđmana prema Srbima u Hrvatskoj. Istina je, doduše, da je dio srpskog stanovništva, podlegavši manipulacijama Slobodana Miloševića i uz pomoć Jugoslavenske armije koja se raspadala i pretvarala u srpsku armiju, krenuo u otvorenu pobunu protiv Hrvatske. Ali, istina je isto tako da je Tuđman povukao mnoge poteze koji su naprosto morali antagonizirati Srbe u Hrvatskoj, a da je rat iskoristio za to da smanji njihov broj u skladu sa svojim zamislima da u Hrvatskoj ne treba biti više od 3% Srba u ukupnom korpusu stanovnika.
I na kraju, pogađate, Kina 2002. nakon podizanja optužnice:
Mada je rat u Hrvatskoj zaustavljen godine 1992., mi smo tek 1995. vlastitom vojnom akcijom, a potom mirno, uz pomoć međunarodne zajednice, okončali pobunu dijela srpske manjine. Na žalost Tuđman je to iskoristio i kako bi se riješio dobrog dijela Srba koji su inače u Hrvatskoj živjeli stoljećima. Mi to sada nastojimo ispraviti, pozivajući sve one Srbe - naše građane, koji su izbjegli iz Hrvatske, da se vrate u miru i sigurnosti.
U čemu je stvar. Ovo prije optužnice se zove "medijska priprema" u kojoj treba uvjeriti Hrvate da je Oluja zločinački pothvat. Ovo nakon optužnice je u istoj funkciji. Ovdje nije riječ o stavu Stjepana Mesića već o službenim izjavama predsjednika Republike Hrvatske. Zašto je to bilo tako, to je već kompleksnije pitanje. Osim Mesićeve mržnje prema Tuđmanu tu je i vraćanje usluge Carli del Ponte koja je na Mesićev zahtjev odustala od optužnice protiv Stipetića i podigla optužnicu protiv Gotovine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 22:11 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39466 Lokacija: Gl. grad regije
|
Agathonikos je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: U BiH sve po starom, ali s obzirom da se u "regionu" ipak drži do barem nekakve ravnoteže, očekujem malo bolji odnos MZ prema RS, i gori prema Hrvatima BiH (vidjet ćemo što će biti sa ovim Hrvatima BiH U Haagu), mada ne bih htio da zvuči kao teorija zavjere. Slažem se s vašim promišljanjima, gospodine Ministre. Plus Srbekima će biti minus muslimancima a minus Hrvatekima će biti plus muslimancima. Pošto će taj minus neutralisati plus, muslimanci će ostati na realnoj nuli mada će im guz zijevati i za našim minusom ali će se na kraju ipak morati zadovoljiti realnom ništicom  Ne baš, "Washingtonski" se opet kuha, a Hrvati su izgleda novi miljenici MZ. 6-orka će dobit kazne takve da će se poklopit s dosadašnjim odsluženim i ići će van. Očito se priča završava ubrzano. Jebiga, vrijeme je za zatvranje Haaga jer ako ostane i opstane, najčešće mušterije bi trebali bit Ameri, zato bolje utrnut dok je vakat.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 22:37 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Budući da sam bio izvan dosega HRTa, presudu sam slušao na radio RS koji je , kao i TVRepublikeSrpske, izravno prenosio cijeli događaj uz komentare u studiu poslije, odmah po presudi u studio se javio Dodik i uz standardno gnušanje rekao je da se dogodilo ono što je on uvijek znao , da je HS politički sud ustrojen da sudi Srbima, da bi potrkrijepio tvrdnju rekao je da skladalozno ponašanje HS "koji 10 godina tamo drži jednog Šešelja, dok su izravni nalogodoavci zločina pušteni na slobodu"
Ne čudi me to, bio bi smatran izdajnikom da tako ne reagira, ali me zanima hoće li mu netko uzvratiti s hrvatske strane. Recimo njegov dobri kolega Josipović? nema šanse, hrvatska je ostvarila šta je htjela, političari neće dolijevati ulje na vatru, svi odgovori, bit će nadasve promišljeni i u pomirljivom tonu...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 22:38 |
|
|
Znači, po vama bi muslimanci kao kolateralna šteta, trebali uknjižiti dva minusa? A tako su se obradovali oslobađanju haškije uznika po forumima, ko biva da bi napakostili Srbekima jer drugačije i ne mogu jer nam ga redovno duvaju, u pol. smislu Zar nije malo previše, gospodine Junuze 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 23:19 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Slažem se s vašim promišljanjima, gospodine Ministre. Plus Srbekima će biti minus muslimancima a minus Hrvatekima će biti plus muslimancima. Pošto će taj minus neutralisati plus, muslimanci će ostati na realnoj nuli mada će im guz zijevati i za našim minusom ali će se na kraju ipak morati zadovoljiti realnom ništicom  Ne baš, "Washingtonski" se opet kuha, a Hrvati su izgleda novi miljenici MZ. 6-orka će dobit kazne takve da će se poklopit s dosadašnjim odsluženim i ići će van. Očito se priča završava ubrzano. Jebiga, vrijeme je za zatvranje Haaga jer ako ostane i opstane, najčešće mušterije bi trebali bit Ameri, zato bolje utrnut dok je vakat. Postoji, pored ovog ad hoc suda, i (stalni) Međunarodni kazneni sud i on će postojati i dalje. Amerikanci mu svoje ne izručuju, naravno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 23:21 |
|
|
Mislim da nakon Jugosfere sljedeća dosad nekorištena novokovanica će pravladavati: Junuzera.  To koliko je što za koga minus, ovisi o perspektivi. Evo, ja mislim da za standardnu srpsku RS politiku dolaze loša vremena što je minuz iz tvoje perspe, ali mislim da dolaze bolja vremena za Srbe u BiH što je + iz moje perspe. E sad. Bošnjaci mogu zaboravit na svoje igranje države, ni F.-om nisu ovladali a kamoli BiH, tako da će oni knjižit kao - ono što dolazi, a opet bit će + iz moje perspe. Dakle, sve kako se uzme. Ne, nije previše, nego jedino logično. Ufatila se dva polunaroda, jedan od 1,5 mil. ljudi i drugi od milju igrat nekih velikih sila. Zna se kako to završava.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 23:22 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Ovaj sud treba pod hitno zatvoriti. Sam po sebi je UZP. Suci u tom sudu pojma nemaju po kojim kriterijima će sud uopće na noge i osnove staviti. To je ludilo nenormalnih proporcija.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 23:24 |
|
|
BBC je napisao/la: Ovaj sud treba pod hitno zatvoriti. Sam po sebi je UZP. Suci u tom sudu pojma nemaju po kojim kriterijima će sud uopće na noge i osnove staviti. To je ludilo nenormalnih proporcija. Ad hoc sud o kojemu govorimo ne otvara nove postupke i utrnut će kad završe oni koji su u tijeku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 23:26 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Sve to lijepo zvuči. Ali ukrali su nevinim ljudima po 7 godina života.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 23:28 |
|
|
SDB je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la:
Ne baš, "Washingtonski" se opet kuha, a Hrvati su izgleda novi miljenici MZ.
6-orka će dobit kazne takve da će se poklopit s dosadašnjim odsluženim i ići će van. Očito se priča završava ubrzano. Jebiga, vrijeme je za zatvranje Haaga jer ako ostane i opstane, najčešće mušterije bi trebali bit Ameri, zato bolje utrnut dok je vakat.
Postoji, pored ovog ad hoc suda, i (stalni) Međunarodni kazneni sud i on će postojati i dalje. Amerikanci mu svoje ne izručuju, naravno. Je, pa Peter Galbright danas napisa kako bi trebali i oni popustit i predat ovlasti za osude. Još koji takav glas "razuma" i ukinut će Ameri sve.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 17 stu 2012, 23:32 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: SDB je napisao/la:
Postoji, pored ovog ad hoc suda, i (stalni) Međunarodni kazneni sud i on će postojati i dalje. Amerikanci mu svoje ne izručuju, naravno.
Je, pa Peter Galbright danas napisa kako bi trebali i oni popustit i predat ovlasti za osude. Još koji takav glas "razuma" i ukinut će Ameri sve. Moš mislit. Ovo im je idealno: Imaju batinu kojom mogu prijetiti neposlušnima, a sami su nedodirljivi. Inače, Čičak već godinama po Zagrebu priča kako je on bio jedan od ključnih ljudi u osnivanju stalnog suda u nekoj birtiji. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 18 stu 2012, 00:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11633 Lokacija: Varta drzava
|
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 18 stu 2012, 00:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Neprocjenjivo. Sačuvati i popularizirati tu naslovnicu Jutarnjeg. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jopa
|
Naslov: Re: Što će biti u Haagu? Postano: 18 stu 2012, 00:57 |
|
|
Aztec je napisao/la: Treba sada lijepiti smjesne plakate i sarkastično ih baciti u ponor. I ovako imaju problema sa financiranjem...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|