|
|
Stranica: 120/1355.
|
[ 33866 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zenicanin
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 08 pro 2012, 00:07 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2011, 02:39 Postovi: 1184 Lokacija: Bosna i Hercegovina (Herceg Bosna)
|
Imal ikakvog podatka koliko su se izjasnili kao Vojvodjani?
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 08 pro 2012, 00:14 |
|
|
Zenicanin je napisao/la: Imal ikakvog podatka koliko su se izjasnili kao Vojvodjani? Oko 30 hiljada ljudi se izjasnilo regionalno (vojvođani, šumadinci, mačvani, banaćani, sremci...), imaš par stranica pre na ovoj temi rezultate popisa i analizu istih.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 08 pro 2012, 00:21 |
|
|
sokoli je napisao/la: I ja se potpuno sllazhem sa divljom svinjom.U nikom sllucaju ne smijemo dozvoliti da se srbi masovno sele sa kosova da se gledaju slike selidbe srba i tih tuzhnih slika dece koji se sele traktorima i svim i svacim.Treba teritorijallne i substancijallne autonomije za srbe u kosovo.Al isto trebamo to za allbance u preshevsku dolinu i u makedoniju.Ako se manjinama daju prava to u svakom sllucaju ne ugrozhava nijednu drzhavu nego naprotiv ojaca demokratske norme u tim drzhavama.Pa na kraju krajeva civilizirana evropa to i ocekuje od nas prije nego nas primi u njihovim civiliziranim redovima. Došao šiptar da priča o civilizaciji Ajde idi jebi neku kozu ili ovcu kad ti već sestra i keva ne daju. Nemoj samo da nam ti pričaš o "civiliziranim normama i demokratskom društvu", to je kao da ja uzmem da igram centarfora u Realu, ne ide pa ne ide...
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 08 pro 2012, 00:24 |
|
|
Karmelo brate briši ovo dok sokoli nije vidio đaba i isprike poslije nemože se terminator povuć Fakat si zabrijo žešće ovdje. Ovo mu je jedan od najboljih postova i gramatički i sadržajno. Sama poruka je pozitivna. Prestani(te) gledat na Albance kao na manje vrijedne ljude ili čak neke životinje.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 08 pro 2012, 00:27 |
|
|
Neću da brišem, zašto bi brisao kad to stvarno mislim?
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 08 pro 2012, 00:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24076 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Carmello Šešelj je napisao/la: sokoli je napisao/la: I ja se potpuno sllazhem sa divljom svinjom.U nikom sllucaju ne smijemo dozvoliti da se srbi masovno sele sa kosova da se gledaju slike selidbe srba i tih tuzhnih slika dece koji se sele traktorima i svim i svacim.Treba teritorijallne i substancijallne autonomije za srbe u kosovo.Al isto trebamo to za allbance u preshevsku dolinu i u makedoniju.Ako se manjinama daju prava to u svakom sllucaju ne ugrozhava nijednu drzhavu nego naprotiv ojaca demokratske norme u tim drzhavama.Pa na kraju krajeva civilizirana evropa to i ocekuje od nas prije nego nas primi u njihovim civiliziranim redovima. Došao šiptar da priča o civilizaciji Ajde idi jebi neku kozu ili ovcu kad ti već sestra i keva ne daju. Nemoj samo da nam ti pričaš o "civiliziranim normama i demokratskom društvu", to je kao da ja uzmem da igram centarfora u Realu, ne ide pa ne ide... Opomena.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 08 pro 2012, 00:44 |
|
|
lider30 je napisao/la: Opomena. I treba, zaslužio sam. Međutim, i dalje stojim iza ovog što sam napisao, iako je ružno i uvredljivo. Ali trudiću se da ubuduće ne pišem ovako iskrene postove, nema potrebe za ovakvim vređanjem, koliko god da je opravdano. Izvinjavam se svima osim šiptarima.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 08 pro 2012, 00:48 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: lider30 je napisao/la: Opomena. I treba, zaslužio sam. Međutim, i dalje stojim iza ovog što sam napisao, iako je ružno i uvredljivo. Ali trudiću se da ubuduće ne pišem ovako iskrene postove, nema potrebe za ovakvim vređanjem, koliko god da je opravdano. Izvinjavam se svima osim šiptarima. Ja plačem Koji`s ti lik Ovaj kraj tvog posta me sašio od smija Pa nisi nas ostale ni uvrjedio neg sokolija. Sva sreća nije pročito još
|
|
Vrh |
|
|
DIDAK
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 08 pro 2012, 12:46 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 08 pro 2012, 23:29 |
|
|
Šta se krije iza upada rumunskih „sveštenika“ na teritoriju Srbije!?
Na redakcijski mejl SNP NAŠI, od strane jednog jereja koji za sada želi da ostane anoniman, stigao je jedan tekst i obzirom da tekst govori o gorućem problemu koji može imati opasne posledice, kroz naš blog želimo javnosti da ukažemo pažnju na isti, te stoga objavljujemo tekst u celini:
Godinama u nazad, Srpska Pravoslavna Crkva, na udaru je kvazi sveštenoslužitelja „sestrinske nam Rumunske Crkve“ koji vrše nekanonska, tobože Bogosluženja i obrede na takozvanom „maternjem“ jeziku, a za potrebe Vlaškog stanovništva na teritoriji Srbije , od Kladova pa do Požarevca i Svilajnca… Kanon Crkve, naše i „njihove“ kaže da se članstvo u crkvi dobija krštenjem, dok oni opevavaju nekrštene, govoreći da ih „prvo krste, pa opoju“!
Naravno, svoje usluge naplaćuju na dobrovoljnoj bazi (zavisi i od toga kakvog je materijalnog stanja domaćin, ako je velika kuća, gastrabajterska, pa je i cena slična, Rumunija je u Evropi, pa po Evropskom standardu), a od države Rumunije dobijaju platu od tričavih par stotina hiljada dinara… Osnovali su „Eparhiju“ na čelu sa „Episkopom Danilom“ i raščinjenim sveštenikom „vikarom“ Bojanom Aleksandrovićem, Rumunizovanim Vlahom iz Srbije,na teritoriji Autokefalne Srpske Pravoslavne Crkve, na suprot brojnim opomenama Svetog Arhijerejskog Sinoda Srpske Pravoslavne Crkve. Veličaju ih , preporučuju i dovode domaći izdajnici koji posrnuše za rad materijalne koristi pokušaju Rumunizacije Vlaha… Naše državne glavešine dadoše im preko noći zeleno svetlo i odrešene ruke, da bi Rumuni podigli „dva prsta“ za naše članstvo u Evropskoj Uniji.
Ako pogledamo u prošlost, razmatrajući pitanje Vlaha možemo reći: Sama reč vlah ima više značenja.U početku Vlah je bio Srbin koji je osim srpskog jezika znao i služio se latinskim jezikom.Ti vlasi živjeli su u Dalmaciji, Srbiji i Makedoniji i bavili su se isključivo stočarstvom i bio je socijalna kategorija.Dušanov zakonik poznaje vlahe i strogo zabranjuje prelazak drugih zavisnih kategorija stanovnika u vlahe koji su imali bolji socijalni položaj.Pod turskom vlašću vlah dobija osim socijalne i vjersku kategoriju tako da Turci pod pojmom vlah podrazumijevaju sve pravoslavne hrišćane u prvom redu Srbe. U novije vreme, Vlasima se nazivaju doseljenici iz Vlaške u Rumuniji koji su naseljeni i žive u Istočnoj Srbiji.Godine 1971 u Srbiji je živjelo 20 hiljada Vlaha koji imaju sva prava.
Po popisu iz 2002. godine Rumuna u Srbiji ima oko 31.000 a Vlaha oko 40.000, pritom Vlasi žive uglavnom u 19 opština istočne Srbije, a Rumuni u Banatu. Bez obzira na sve sličnosti, to su dve autohtone nacionalne manjine. Rumuni svojom maticom smatraju Rumuniju, Vlasi svojom matičnom državom smatraju Srbiju.
Postoji grupa nezadovoljnika u okviru vlaškog korpusa koji smatraju da je njihov jezik rumunski, i oni su, napravili problem obraćajući se za pomoć vlastima u Rumuniji. A ovo sve zarad lične političke i materijalne koristi od države Rumunije.
Rumunija je uoči poslednjeg popisa tražila da se izbriše kategorija Vlah, odnosno da se svi pripadnici vlaške manjine obavežu da se deklarišu kao Rumuni ili Vlaho-Rumuni, na šta Vlasi ni po koju cenu nisu spremni da pristanu. Na oko 40.000 Vlaha u istočnoj Srbiji, po prethodnom popisu, ima oko 1.500 Rumuna. Prema nezvaničnim podacima prema prošlogodišnjem popisu u Srbiji ima oko 64.000 Vlaha, odnosno da je njihov broj znatno porastao u odnosu na prethodni popis. O tome koliko je malobrojna struja u vlaškom korpusu koja nastoji da rumunizuje tu zajednicu, svedoči i činjenica da u Nacionalnom savetu Vlaha od 23 člana samo četiri zastupaju prorumunsku opciju.
U Turskoj državi na Balkanu postojao je povlašten sloj stočara vlaha koji su živjeli na visokim planinama koje su po njima dobile ime,planina Vlašić,Vlasenica i Stari Vlah (oblast od Sarajeva do Užica). Šta li će Rumuni tražiti od BiH ako ikada bude kandidat za EU ? Izvor: nasisrbija.org
|
|
Vrh |
|
|
Bagulin
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 08 pro 2012, 23:59 |
|
Pridružen/a: 21 sij 2012, 13:18 Postovi: 1134 Lokacija: Res Publica Croatia - Unio Europaea
|
Carmello Šešelj je napisao/la: lider30 je napisao/la: Opomena. I treba, zaslužio sam. Međutim, i dalje stojim iza ovog što sam napisao, iako je ružno i uvredljivo. Ali trudiću se da ubuduće ne pišem ovako iskrene postove, nema potrebe za ovakvim vređanjem, koliko god da je opravdano. Izvinjavam se svima osim šiptarima. a njih boli ona stvar ... poklopili su vas poštenski ..... i neka su.
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 pro 2012, 00:18 |
|
|
Živo me zanima tko stoji iza Rumuna. Ovo s Vlasima uopće ne liči na njih...
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 pro 2012, 03:28 |
|
|
U novom broju Vojne povijesti ima članak o usporedbi hrvatske i srpske vojske. Uglavnom i jedni i drugi jad i bijeda.
HR: 18 028 vojnika (2011.) SR: 28 126 vojnika (2012.)
proračun
HR: 635 milijuna eura (2012.) 148 eura za obranu po stanovniku SR: 470 milijuna eura, rebalanskom proračuna u rujnu povećano na 521 milijun eura (2012.) 73 eura po stanovniku (rebalans)
Srbija veći broj vojne tehnike koja je pretežno starija i na izdisaju, Hrvatska 10 000 vojnika manje, 115 milijuna eura viši proračun.
Ako netko zna nek potvrdi jesu ti podaci za Srbiju točni. Malo me začudilo. I to i recimo da HRT ima 4 puta veći proračun od RTS-a. Srbija ipak ima 3 milijuna stanovnika više, mi smo razvijeniji, gospodarsto podjednake veličine. Trebali bi biti u nekoj ravni.
Naravno dosta se štedi ove godine. Srbija je recimo 2011. izdvajala 73 milijarde dinara, a ove godine po prvotnom planu 53 milijarde, pa rebalansom povećano na 58 milijardi.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 pro 2012, 03:31 |
|
|
@doc iako Srbija ima 3 milijuna stanovnika više od nas proračun za sljedeću godinu joj je 20-30 posto manji od našeg. Možda i više nemam sad brojke uza se.
Naša vojska je manja i još će se smanjivati ali će tehnološki napredovati. NATO traži svoje. Srbija će nam (ako već i nije) biti vojno inferiorna skoro.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 pro 2012, 03:38 |
|
|
@doc
Uglavnom je ovo tačno. Budžet je bio solidan pre nekoliko godina. I do 750-800 miliona evra. Kako je krenula kriza, tu su učinjeni i najveći rezovi.
Jedino gde Srbija ima finansijsku uštedu u odnosu na Hrvatsku je mornarica i prašinarenje po Avganistanu i sl.
Mada, sa druge strane treba u obzir uzeti i deo sredstava koji ide kroz MUP. Neke njihove jedinice su bolje opremljene i naoružane od dobrih delova VS.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 pro 2012, 03:48 |
|
|
Ibar je napisao/la: Naša vojska je manja i još će se smanjivati ali će tehnološki napredovati. NATO traži svoje. Srbija će nam (ako već i nije) biti vojno inferiorna skoro. Vaša vojska se smanjila i još će se smanjiti, a tehnički je nazadovala i nema u planu nikakvu modernizaciju jer nema para. Ni ono malo tehnike što imate jedva održavate. Nemoj meni da veruješ, nego pročitaj malo o tome i sve će ti biti jasno. Nije ni naša vojska u nekom ekstra stanju, ali barem imamo hardvera za bacanje, koji iako je JNA tehnika, moderniji je od toga što vi imate. A imamo i kakvu takvu vojnu industriju i izvozimo 15 puta više naoružanja u inostranstvo. Opet, nemoj meni da veruješ, nego pročitaj o tome... Ali sve vojske na Balkanu, osim grčke, su u principu lovačka udruženja i ne mogu da vode nikakve ozbiljnije operacije. Mada sve to nije ni bitno, jer nećemo ni mi ni vi da ratujemo u neko dogledno vreme.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 pro 2012, 03:52 |
|
|
NATO će nam već utrapit nešto Carmello tehnički zaostaliji od trenutne situacije bit nemožemo
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 pro 2012, 03:52 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: @doc
Uglavnom je ovo tačno. Budžet je bio solidan pre nekoliko godina. I do 750-800 miliona evra. Kako je krenula kriza, tu su učinjeni i najveći rezovi.
Jedino gde Srbija ima finansijsku uštedu u odnosu na Hrvatsku je mornarica i prašinarenje po Avganistanu i sl.
Mada, sa druge strane treba u obzir uzeti i deo sredstava koji ide kroz MUP. Neke njihove jedinice su bolje opremljene i naoružane od dobrih delova VS. Budžet u stvari nije smanjen nego su iz njega izbačene vojne penzije i još neke civilne stvari koje ni ne treba da budu u vojnom budžetu, tako da ta cifra koja je sad je realni vojni budžet koliki je u stvari uvek i bio.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 pro 2012, 03:59 |
|
|
Ibar je napisao/la: NATO će nam već utrapit nešto Carmello tehnički zaostaliji od trenutne situacije bit nemožemo Pa nešto ne vidim da vam doniraju oružje, a čak su i nama koji nismo u NATO, Amerikanci dali neke Hummere pre koji mesec (serem im se u hummere i onog ko ih je prihvatio kao donaciju). Vojske su nam, nažalost, u dosta jadnom stanju, ali imamo i mi i vi pametnije stvari na koje treba da trošimo pare. A to kažem ja koji volim vojsku i veliki sam militarista, srce mi je puno kad vidim bilo kakvo oružje, ali treba biti realan i čekati bolja vremena.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 pro 2012, 04:00 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Budžet u stvari nije smanjen nego su iz njega izbačene vojne penzije i još neke civilne stvari koje ni ne treba da budu u vojnom budžetu, tako da ta cifra koja je sad je realni vojni budžet koliki je u stvari uvek i bio. Da, vojne penzije su promenile mesto... ali budžet jeste smanjen što se vidi i po nabavkama. U svakom slučaju skromno. Jako skromno. Faza sa smanjenjem broja vojnika, profesionalizacijom i novom organizacijom je završena, i sad kad treba da ide faza opremanja i jačanja... ništa se ne dešava. Istina jeste kod nas završila masa JNA tehnike. I možemo na taj račun još neko vreme da se vozamo (sada se troši tehnika iz sredine osamdesetih u suštini), ali mora da se krene sa nabavkom. Lovački avioni obavezno, transportni helikopteri obavezno, remont i modernizacija tenkova obavezno, komunikaciona oprema (ajde na tome se još i radilo proteklih godina), OT 8x8 obavezno. Vidim da je u budžetu predviđeno nešto novca za modernizaciju BOV (!?) što opet možda ima veze sa onom novom fabrikom. Ko će ga znati.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 pro 2012, 04:15 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Budžet u stvari nije smanjen nego su iz njega izbačene vojne penzije i još neke civilne stvari koje ni ne treba da budu u vojnom budžetu, tako da ta cifra koja je sad je realni vojni budžet koliki je u stvari uvek i bio. Da, vojne penzije su promenile mesto... ali budžet jeste smanjen što se vidi i po nabavkama. U svakom slučaju skromno. Jako skromno. Faza sa smanjenjem broja vojnika, profesionalizacijom i novom organizacijom je završena, i sad kad treba da ide faza opremanja i jačanja... ništa se ne dešava. Istina jeste kod nas završila masa JNA tehnike. I možemo na taj račun još neko vreme da se vozamo (sada se troši tehnika iz sredine osamdesetih u suštini), ali mora da se krene sa nabavkom. Lovački avioni obavezno, transportni helikopteri obavezno, remont i modernizacija tenkova obavezno, komunikaciona oprema (ajde na tome se još i radilo proteklih godina), OT 8x8 obavezno. Vidim da je u budžetu predviđeno nešto novca za modernizaciju BOV (!?) što opet možda ima veze sa onom novom fabrikom. Ko će ga znati. Trebalo bi sve to pod hitno, ali jedva skrpimo i za plate vojsci... A avione npr. MORAMO da kupimo u narednih par godina ili nećemo imati borbenu avijaciju (galebove ne računam u to, a MiG-ovi i Orlovi su pri kraju resursa), a pored avijacije moramo da modernizujemo i sve ostalo. Što bi ti rekao, jako sam konsterniran zbog toga. Potpuno.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 pro 2012, 04:24 |
|
|
Mislim da grešiš za Orlove. Dobar deo je sveže izašao sa remonta. Hitan problem su jedino migovi21. Ipak mislim da je skoro sigurno da je već ugovoreno 12-14 aviona od Rusa. Zapravo bi bilo najbolje kad bi supeli 12+4 da uzmemo. Ima i za obuku i za kontrolu neba koliko treba. Ali moguće je da će kombinovati 12 sa postojeća 4 MiG29. A modernizacija. 2-3 milijarde i na ********* smo. Što se tiče vojnog budžeta, mislim da i nas i Hrvate po tom pitanju šiju Slovenci. Ali kao što je već rečeno, sve su to veća ili manja lovačka društva. Možda su se Hrvati i nadali da će postati regionalna sila i policajac, ali je sve to brzo spušteno na ovaj nivo i ići će još niže. Na kraju ostane mala, dobro opremljena, skupa vojska za učešće u NATO operacijama po Africi i Aziji. O BiH je bzvz i pričati na šta to liči. CG je svedena na nivo policije u maskirnim uniformama. Makedonija možda nešto bolje stoji zbog stanja sa Albancima. Rezultat čitave priče je taj da niko od nas nije sposoban da vodi ozbiljnu operaciju bez učešća i podrške velikog brata.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 pro 2012, 04:38 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Možda su se Hrvati i nadali da će postati regionalna sila i policajac Daj se uozbilji.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 pro 2012, 04:41 |
|
|
doc je napisao/la: Daj se uozbilji. Nije smešno.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 pro 2012, 04:49 |
|
|
Nego za hrvatsku vojnu industriju sam našao podatke od 250 milijuna dolara izvoza pa i 650 milijuna dolara prošle godine po HGK. Za Srbiju milijarda dolara i to povećano sa 200 milijuna prije 5-6 godina. Budući je kod vas ostala većina proizvodnje Juge ne stojimo uopće loše. A tim da je većina naše industrije privatna, a ne podupirana od države. Pa treba gledati i šta se izvozi. Neke prosječne stvari u zemlje trećeg svijeta. Odlično što se love tiče ali mala vrijednost za vojsku. Uglavnom nama je bitno da gospodarski i vojno budemo izjednačeni dok se stvari ne relaksiraju. Kako sad stvari stoje lovačka društva su nam tu negdje. Sad je prilika za Silu nebesku da udari. Brzo i snažno da se ni ne snađemo.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 33 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|