|
|
Stranica: 27/63.
|
[ 1553 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
joe enter
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 21 stu 2012, 17:17 |
|
|
Ernani je napisao/la: joe enter je napisao/la: Pa zar se jedan nije vratio , tj.dvojica(Lazar i sam Isus)?! , mada kad je Isus vaskrsao po novom zavetu svi mrtvi u Jerusalimu su ustajali iz grobova od tog božjeg čuda , značni postajalo je masovno vraćanje iz mrtvih. E kad bi se stvarno bar jedan vratio iz mrtvih pa da začepi gubicu "mlatimudanima" i ateistima??!! , ali bogo ne da i moš ga jebat. Necu ulaziti u te vode jer judaizam ne prati taj tok. Uostalom sretan praznik. Auu da ti si Ješa , pardon onda. Jel ti znaš da si onom svojom židovskom izrekom uvredio sve hrišćane i da ako pratimo nove islamske trendove uvređeni hrišćani ti mogu zapaliti i one 3 i po sinagoge koje su ostale na ovim prostorima čisto da se prisete lepih hrišćanskih vremena iz srednjeg veka ili 2.sve.rata.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 21 stu 2012, 17:22 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: joe enter je napisao/la: Pa zar se jedan nije vratio , tj.dvojica(Lazar i sam Isus)?! , mada kad je Isus vaskrsao po novom zavetu svi mrtvi u Jerusalimu su ustajali iz grobova od tog božjeg čuda , značni postajalo je masovno vraćanje iz mrtvih. E kad bi se stvarno bar jedan vratio iz mrtvih pa da začepi gubicu "mlatimudanima" i ateistima??!! , ali bogo ne da i moš ga jebat. Vratio se,ali svi ostali su ponovo umrli,osim Njega. Aha , znači postoji i fenomem duplog umiranja u hrišćanstvu?! E baš lepo ali jbg nema dogme o tome , i već vidim te duplo-umrle kako su pred drugu smrt postali ateisti , jer kukavci i nesretnici taman se ponadali kad je Isus vasrksao da će i oni ponovo živeti čim je bog i njih digao , ali jbg mrka kapa , bog se zezao i rekao "Ajmo nazad bagro".
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 21 stu 2012, 18:02 |
|
|
joe enter je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Vratio se,ali svi ostali su ponovo umrli,osim Njega.
Aha , znači postoji i fenomem duplog umiranja u hrišćanstvu?! E baš lepo ali jbg nema dogme o tome , i već vidim te duplo-umrle kako su pred drugu smrt postali ateisti , jer kukavci i nesretnici taman se ponadali kad je Isus vasrksao da će i oni ponovo živeti čim je bog i njih digao , ali jbg mrka kapa , bog se zezao i rekao "Ajmo nazad bagro". Nemoj da letiš pred rudu,zgaziće te Isus je uskrnuo za vječnost,u neraspadljivom tijelu.Ostali koje je "probudio" (smrt je u Bibliji spavanje) nisu uskrsli,nego samo "probuđeni" na određeno vrijeme i ponovno su umrli-zaspali,do drugog Isusovog dolaska,kada će i oni (pravedni) uskrsnuti u neraspadljivom tijelu,za vječnost.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 21 stu 2012, 18:55 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: joe enter je napisao/la: Aha , znači postoji i fenomem duplog umiranja u hrišćanstvu?! E baš lepo ali jbg nema dogme o tome , i već vidim te duplo-umrle kako su pred drugu smrt postali ateisti , jer kukavci i nesretnici taman se ponadali kad je Isus vasrksao da će i oni ponovo živeti čim je bog i njih digao , ali jbg mrka kapa , bog se zezao i rekao "Ajmo nazad bagro". Nemoj da letiš pred rudu,zgaziće te Isus je uskrnuo za vječnost,u neraspadljivom tijelu.Ostali koje je "probudio" (smrt je u Bibliji spavanje) nisu uskrsli,nego samo "probuđeni" na određeno vrijeme i ponovno su umrli-zaspali,do drugog Isusovog dolaska,kada će i oni (pravedni) uskrsnuti u neraspadljivom tijelu,za vječnost. Čekaj malo , koja je uopšte bila svrha "buđenja" kako ti kažeš kad ih je ponovo vratio nazad??!! Mogao je Hrist vaskrsnuti i bez njihovog buđenja i bez njih se uspostaviti hrišćanstvo , jer dovoljno je samo čudo Isusovog vaskrsenja , nije bilo potrebno i da ovi obični dobri jevrejski seljački kukavci ustaju da bi se dokazalo kako je Isus bog , pa posle ajmo mrš nazad. Ovo ispada kao kad daš klincu od 3 godine da se zeza sa daljinskim upravljačem od televizora , pa mali uvati non-stop "pali-gasi,pali-gasi,...." i naravno da će televizor crknuti vrlo brzo. E pa kad se ti "probuđeni" po drugi put dignu iz mrtvih kad se Isus ponovo pojavi , biće kvarljiva i polovna roba jer brate i ciganski konj bi crko od tolikog "dig' se ustaj , dig' se ustaj , ....." E da pitanje za tebe , koliko je trajalo to "buđenje" dobrih i prepotešnih Jevreja(da nekažem Čivuta ) iz mrtvih kad je Isus vaskrsao?! , 3 dana , mesec dana , par godina , ili možda neki još uvek živi probuđen(u New Yorku ili Tel Avivu) jer ga je bog zaboravio vratiti nazad u postelju??!!
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 21 stu 2012, 20:12 |
|
|
joe enter je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Nemoj da letiš pred rudu,zgaziće te Isus je uskrnuo za vječnost,u neraspadljivom tijelu.Ostali koje je "probudio" (smrt je u Bibliji spavanje) nisu uskrsli,nego samo "probuđeni" na određeno vrijeme i ponovno su umrli-zaspali,do drugog Isusovog dolaska,kada će i oni (pravedni) uskrsnuti u neraspadljivom tijelu,za vječnost. Čekaj malo , koja je uopšte bila svrha "buđenja" kako ti kažeš kad ih je ponovo vratio nazad??!! Mogao je Hrist vaskrsnuti i bez njihovog buđenja i bez njih se uspostaviti hrišćanstvo , jer dovoljno je samo čudo Isusovog vaskrsenja , nije bilo potrebno i da ovi obični dobri jevrejski seljački kukavci ustaju da bi se dokazalo kako je Isus bog , pa posle ajmo mrš nazad. Ovo ispada kao kad daš klincu od 3 godine da se zeza sa daljinskim upravljačem od televizora , pa mali uvati non-stop "pali-gasi,pali-gasi,...." i naravno da će televizor crknuti vrlo brzo. E pa kad se ti "probuđeni" po drugi put dignu iz mrtvih kad se Isus ponovo pojavi , biće kvarljiva i polovna roba jer brate i ciganski konj bi crko od tolikog "dig' se ustaj , dig' se ustaj , ....." E da pitanje za tebe , koliko je trajalo to "buđenje" dobrih i prepotešnih Jevreja(da nekažem Čivuta ) iz mrtvih kad je Isus vaskrsao?! , 3 dana , mesec dana , par godina , ili možda neki još uvek živi probuđen(u New Yorku ili Tel Avivu) jer ga je bog zaboravio vratiti nazad u postelju??!! Svrha "buđenja" je vjera,ako je veličine zrna goruščice,brda pomjera...Mrtvima to nije ništa značilo,ali živim jeste,onim koji vjerovaše... Bijaše neki bolesnik, Lazar iz Betanije, iz sela Marije i sestre joj Marte. Marija bijaše ono pomazala Gospodina pomašću i otrla mu noge svojom kosom. Njezin dakle brat Lazar bijaše bolestan. Sestre stoga poručiše Isusu: "Gospodine, evo onaj koga ljubiš, bolestan je. Čuvši to, Isus reče: "Ta bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se po njoj proslavi Sin Božji. Isus ljubljaše Martu i njezinu sestru i Lazara. Ipak, kad je čuo za njegovu bolest, ostade još dva dana u onome mjestu gdje se nalazio. Istom nakon toga reče učenicima: "Pođimo opet u Judeju! Kažu mu učenici: "Učitelju, Židovi su sad tražili da te kamenuju, pa da opet ideš onamo? Odgovori Isus: "Nema li dan dvanaest sati? Hodi li tko danju, ne spotiče se jer vidi svjetlost ovoga svijeta. Hodi li tko noću, spotiče se jer nema svjetlosti u njemu. To reče, a onda im dometnu: "Lazar, prijatelj naš, spava, no idem probuditi ga. Rekoše mu nato učenici: "Gospodine, ako spava, ozdravit će. No Isus to reče o njegovoj smrti, a oni pomisliše da govori o spavanju, o snu. Tada im Isus reče posve otvoreno: "Lazar je umro. Ja se radujem što ne bijah ondje, i to poradi vas - da uzvjerujete. Nego pođimo k njemu!
Nato Toma zvani Blizanac reče suučenicima: "Hajdemo i mi da umremo s njime! Kad je dakle Isus stigao, nađe da je onaj već četiri dana u grobu. Betanija bijaše blizu Jeruzalema otprilike petnaest stadija. A mnogo Židova bijaše došlo tješiti Martu i Mariju zbog brata njihova. Kad Marta doču da Isus dolazi, pođe mu u susret dok je Marija ostala u kući. Marta reče Isusu: "Gospodine, da si bio ovdje, brat moj ne bi umro. Ali i sada znam: što god zaišteš od Boga, dat će ti. Kaza joj Isus: "Uskrsnut će brat tvoj! A Marta mu odgovori: "Znam da će uskrsnuti o uskrsnuću, u posljednji dan. Reče joj Isus: "Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada. Vjeruješ li ovo? Odgovori mu: "Da, Gospodine! Ja vjerujem da si ti Krist, Sin Božji, Onaj koji dolazi na svijet! Rekavši to ode, zovnu svoju sestru Mariju i reče joj krišom: "Učitelj je ovdje i zove te. A ona, čim doču, brzo ustane i pođe k njemu. Isus još ne bijaše ušao u selo, nego je dotada bio na mjestu gdje ga je Marta susrela. Kad Židovi, koji su s Marijom bili u kući i tješili je, vidješe kako je brzo ustala i izišla, pođoše za njom; mišljahu da ide na grob plakati. A kad Marija dođe onamo gdje bijaše Isus i kad ga ugleda, baci mu se k nogama govoreći: "Gospodine, da si bio ovjde, brat moj ne bi umro. Kad Isus vidje kako plače ona i Židovi koji je dopratiše, potresen u duhu i uzbuđen upita: "Kamo ste ga položili?" Odgovoriše mu: "Gospodine, dođi i pogledaj! I zaplaka Isus. Nato su Židovi govorili: "Gle, kako ga je ljubio! A neki između njih rekoše: "Zar on, koji je slijepcu otvorio oči, nije mogao učiniti da ovaj ne umre? Isus onda, ponovno potresen, pođe grobu. Bila je to pećina, a na nju navaljen kamen. Isus zapovjedi: "Odvalite kamen!" Kaže mu pokojnikova sestra Marta: "Gospodine, već zaudara. Ta četvrti je dan. Kaže joj Isus: "Nisam li ti rekao: budeš li vjerovala, vidjet ćeš slavu Božju? Odvališe dakle kamen. A Isus podiže oči i reče: "Oče, hvala ti što si me uslišao. Ja sam znao da me svagda uslišavaš; no rekoh to zbog nazočnog mnoštva: da vjeruju da si me ti poslao. Rekavši to povika iza glasa: "Lazare, izlazi! I mrtvac iziđe, noge mu i ruke bile povezane povojima, a lice omotano ručnikom. Nato Isus reče: "Odriješite ga i pustite neka ide! Tada mnogi Židovi koji bijahu došli k Mariji, kad vidješe što Isus učini, povjerovaše u nj. Koliko je trajalo buđenje?Pa trenutno valjda.A duljina života poslije buđenja,uopće nije bitna.Pretpostavimo da su doživjeli duboku starost. Ima slična priča o ruganju oko ove teme,kad je sv.Pavao bio u Areopagu... Kad čuše "uskrsnuće od mrtvih", jedni se stadoše rugati, a drugi rekoše: "Još ćemo te o tom slušati! Tako se Pavao povuče od njih. Neki ipak prionuše uza nj i povjerovaše; među njima i Dionizije Areopagit, neka žena imenom Damara i drugi s njima.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 07 pro 2012, 11:47 |
|
|
joe enter je napisao/la: E pa kad se ti "probuđeni" po drugi put dignu iz mrtvih kad se Isus ponovo pojavi , biće kvarljiva i polovna roba jer brate i ciganski konj bi crko od tolikog "dig' se ustaj , dig' se ustaj , ....."
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1073 of 2558 - 41.95%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 10 pro 2012, 15:37 |
|
|
Tolstoj...
“Osjetio sam da se ono na čemu sam stajao razbija ispod mene,da tlo nestaje pod mojim nogama,da ono od čega sam živio ne postoji više i da moralno ja više nemam od čega živjeti.Moje pitanje,ono koje me je punih 50 godina vodilo samoubojstvu,bilo je vrlo jednostavno.Ono prebiva u duši čovjeka,od neukog djeteta do najmudrijeg starca. Bez njega život je nemoguć,kao što sam ja to iskusio.Što će se dogoditi od svega onoga što ja danas radim, sa onim što ću raditi sutra,što će se dogoditi sa cijelim mojim životom?Zašto moram živjeti? Zašto željeti? Zašto nešto činiti?Ima li moj život smisao koji neće biti uništen neizbježnom smrću koja me čeka?
Tijekom cijelog mog života moje srce vene u nekoj bolnoj zebnji.Taj osećaj ne mogu drugačije nazvati nego traženje Boga”
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 10 pro 2012, 16:37 |
|
|
Pavuna je ovih dana držao predavanja u Mostaru u katedrali i na Sveučilištu. Interesantno kako se ja s tim čovjekom slažem skoro 100%
1073 of 2558 - 41.95%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 10 pro 2012, 17:10 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Pavuna je ovih dana držao predavanja u Mostaru u katedrali i na Sveučilištu. Interesantno kako se ja s tim čovjekom slažem skoro 100% Malo sam čitao na interentu o njemu,uglavnom intervju,tako da nisam baš upućen o čemu govori.Ima neki link i sl.?
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 11 pro 2012, 01:18 |
|
|
Evo za brata Markana-kršćanina skladba čim pređe na šizmatički(pravoslavni) način ispovedanje kršćanske vire: Fakin bjutiful. Divim se grčkoj filozofiji i njihovom nasleđu , ali ne verujem u Apolona i Zevsa , tako da kako umetnost nema granica tako se možeš diviti Divni do mile volje.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 11 pro 2012, 09:52 |
|
|
joe enter je napisao/la: Evo za brata Markana-kršćanina skladba čim pređe na šizmatički(pravoslavni) način ispovedanje kršćanske vire:
Hvala,brate,hvala,lijepa pjesma.Vjera se ispovjeda i svjedoči načinom života,a ne "članstvom" u bilo kojoj religijskoj zajednici,zar ne?
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 11 pro 2012, 11:41 |
|
|
"I am the way and the truth and the life. No one comes to the Father except through me." John 14:6
|
|
Vrh |
|
|
MIR
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 11 pro 2012, 18:59 |
|
|
Preneseno (Engleska verzija) sa Facebook stranice Luke Misetica, odvjetnika i prijatelja Generala Gotovine, 1.12.2012. (Prijevod na Hrvatski: S. Patz) Autor: Luka Misetic Ovo je istinita priča. Vi gledate sliku velikog križa koja visi u našem odvjetničkom uredu u Zagrebu, a kojeg smo koristili kao mjesto za pripremu obrane generala Gotovine. Obratite paznju na jednu od tri svjetiljke na slici. Na Veliki petak 2011, iz nekog razloga to jedno svjetlo se više nije dalo ugasiti. Prekidač je radio normalno za ostale dvije zarulje ali ovo treće svjetlo se nije moglo ugasiti. Čekali smo nekoliko tjedana, a onda je netko dosao i popravio ga. Zatim, na Veliki petak ove godine (2012), ponovno se to svjetlo nije dalo isključiti. Mi smo odlučili da ga ostavimo na miru. To svjetlo je gorilo iznad križa u uredu obrane generala Gotovine, 24 sata dnevno, sedam dana tjedno, od 6. travnja 20112. (Veliki petak), a žarulja još nije izgorjela. A mi je još uvijek ne mozemo isključiti. This is a true story. You are looking at a picture of a large cross that hangs in our law office in Zagreb, which we used as an office to prepare the Defence of General Gotovina. You see one of three lights on in the picture. On Good Friday of 2011, for some reason this one light could no longer be turned off. The light switch would turn the other two lights on and off, but this third light could not be turned off. We waited for weeks and then had someone come in and fix it a few weeks later. Then, on Good Friday of this year (2012), once again the light could not be turned off. We decided to leave it alone. This light has been on above the cross in General Gotovina's Defence office, 24 hours per day, 7 days per week, since April 6th (Good Friday), and the light bulb still has not burned out. And we still cannot turn it off.
Privitak/ci: |
Raspelo u odvjetnickom uredu.jpg [ 144.24 KiB | Pogledano 3793 put/a. ]
|
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 12 pro 2012, 19:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Naša Kvačica je napisao/la: Pavuna je ovih dana držao predavanja u Mostaru u katedrali i na Sveučilištu. Interesantno kako se ja s tim čovjekom slažem skoro 100% Pametan covjek. Ali pun sebe, voli sebe isticati i voli uploviti u razne teorije zavjera di im nema mjesta, ni smisla. Al to je nazalost izgleda boljka mnogih desnih intelektualaca, bar kad je o Hrvatima rijec.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 12 pro 2012, 20:17 |
|
|
Aztec je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Pavuna je ovih dana držao predavanja u Mostaru u katedrali i na Sveučilištu. Interesantno kako se ja s tim čovjekom slažem skoro 100% Pametan covjek. Ali pun sebe, voli sebe isticati i voli uploviti u razne teorije zavjera di im nema mjesta, ni smisla. Al to je nazalost izgleda boljka mnogih desnih intelektualaca, bar kad je o Hrvatima rijec. Malo sam pročitao njegove izjave i pogledao jedan klip...Široko za moj ukus,ništa konkretno,ljubav i sl.Dobro je što govori o vjeri i Bogu,ali ne govori o nikakvim rješenjima što i kako.
|
|
Vrh |
|
|
MIR
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 17 pro 2012, 06:25 |
|
|
osa je napisao/la: Ibar je napisao/la: govori u svoje ime.
zasto je krscanstvo retrogradno?
pa i govorim u svoje ime, nego u čije, zato što nauk koji naučava nema veze s mozgom, od otvaranja mora za prolaz na dalje, da ne duljim....... Ovo je školski primjer, kad retrograd otvara retrogradno nove teme!
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 17 pro 2012, 09:15 |
|
|
MIR je napisao/la: osa je napisao/la: pa i govorim u svoje ime, nego u čije, zato što nauk koji naučava nema veze s mozgom, od otvaranja mora za prolaz na dalje, da ne duljim....... Ovo je školski primjer, kad retrograd otvara retrogradno nove teme! Nije osa to bio otvorio, nego se skrenulo u off topic na drugoj temi, pa sam razdvojio postove. One o postojanju Boga sam stavio na novu temu i ispalo je da je on autor.
1073 of 2558 - 41.95%
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 17 pro 2012, 09:17 |
|
|
Aztec je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Pavuna je ovih dana držao predavanja u Mostaru u katedrali i na Sveučilištu. Interesantno kako se ja s tim čovjekom slažem skoro 100% Pametan covjek. Ali pun sebe, voli sebe isticati i voli uploviti u razne teorije zavjera di im nema mjesta, ni smisla. Al to je nazalost izgleda boljka mnogih desnih intelektualaca, bar kad je o Hrvatima rijec. Zato sam i napisao skoro 100% Valjda od previše učenja čovjek mora malo izgubiti dodir sa stvarnošću.
1073 of 2558 - 41.95%
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 17 pro 2012, 10:02 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Aztec je napisao/la: Pametan covjek. Ali pun sebe, voli sebe isticati i voli uploviti u razne teorije zavjera di im nema mjesta, ni smisla. Al to je nazalost izgleda boljka mnogih desnih intelektualaca, bar kad je o Hrvatima rijec.
Malo sam pročitao njegove izjave i pogledao jedan klip...Široko za moj ukus,ništa konkretno,ljubav i sl.Dobro je što govori o vjeri i Bogu,ali ne govori o nikakvim rješenjima što i kako. U medijima imamo previše površnosti, sebičnosti, zla i svakakvih zaglupljivanja. Onda kad se pojavi jedan pametan čovjek, dođe kao svjetlo u tami i narod previše očekuje. Pavuna je samo čovjek, nije on sad neki sveznajući spasitelj, previše je od njega očekivati odgovore na sva pitanja. Njemu svaka čast jer jasno, glasno i bez straha od ex-komunista svjedoči vjeru. Kod nas posebno, pokušava se stvoriti odnos kao "vjernici su budale koje vjeruju u bajke". Kao vjernici su manje inteligentni, manje obrazovani, telad koja prati svećenika koji im valja šuplje priče zbog svog materijalnog interesa. Davno sam shvatio, mislim da sam čak i ovdje negdje napisao, da postoje tri glavne vrste vjerovanja. Prva je naivna, kad se vjeruje u sve što se kaže bez provjere. To je ono što vide ateisti, dječije naivna vjera koja sve prihvata što se servira. Druga grupa, kad se čovjek malo obrazuje, pa shvati kako nije čudo sve što misli da je čudo. I onda postaje manje vjernik. Ovdje spada većina ateista. Malo su više obrazovani od prve grupe, i onda misle da znaju sve. Evo npr. Joe , što ga god upitaš sve zna, sve mu je jasno i prosto ko pasulj. Blago njemu kad mu je sve jasno. Ali, ono što ateisti uvijek previde, je da se niz ne zaustavlja na drugoj grupi. Nastavkom obrazovanja, učenja i ispitivanja, čovjek se redovito vraća Bogu. Ono što ateisti, zbog svog ograničenog znanja ne znaju, je da se nastavkom učenja između ostalog ponovno shvata i koliko se ne zna. Tek istinski intelektualac, koji nauči puno toga, može s pouzdanjem reći: sad znam da ništa ne znam. Tek kad spozna sve, onda može (na logički način, a ne naivno) prepoznati Boga. Pavuna, kao vrhunski obrazovan, kao cijenjen u fizici, kao superiroran u odnosu na kvazi-liberale i ex-komuniste, je otporan na proglašavanje glupom ovcom. Neki kvazi liberal sa IQ 130 može biti superioran prema seljaku sa osnovnom školom, ali ne može prema doktoru znanosti i izumitelju sa 150 znanstvenih radova, koji predaje na sveučilištima širom svijeta, predsjedniku svjetskog kongresa za nano-inžinjering, koji savjetuje Obamu u oblasti energetike itd. itd. Naprotiv, druga grupa se boji ljudi iz treće grupe jer naslućuju da isto tako kao što oni vide nedostatke prve grupe, tako i treća grupa potpuno shvata argumente druge grupe i vidi njihovu ograničenost.
1073 of 2558 - 41.95%
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 17 pro 2012, 16:43 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Malo sam pročitao njegove izjave i pogledao jedan klip...Široko za moj ukus,ništa konkretno,ljubav i sl.Dobro je što govori o vjeri i Bogu,ali ne govori o nikakvim rješenjima što i kako.
U medijima imamo previše površnosti, sebičnosti, zla i svakakvih zaglupljivanja. Onda kad se pojavi jedan pametan čovjek, dođe kao svjetlo u tami i narod previše očekuje. Pavuna je samo čovjek, nije on sad neki sveznajući spasitelj, previše je od njega očekivati odgovore na sva pitanja. Njemu svaka čast jer jasno, glasno i bez straha od ex-komunista svjedoči vjeru. Kod nas posebno, pokušava se stvoriti odnos kao "vjernici su budale koje vjeruju u bajke". Kao vjernici su manje inteligentni, manje obrazovani, telad koja prati svećenika koji im valja šuplje priče zbog svog materijalnog interesa. Davno sam shvatio, mislim da sam čak i ovdje negdje napisao , da postoje tri glavne vrste vjerovanja. Prva je naivna, kad se vjeruje u sve što se kaže bez provjere. To je ono što vide ateisti, dječije naivna vjera koja sve prihvata što se servira. Druga grupa, kad se čovjek malo obrazuje, pa shvati kako nije čudo sve što misli da je čudo. I onda postaje manje vjernik. Ovdje spada većina ateista. Malo su više obrazovani od prve grupe, i onda misle da znaju sve. Evo npr. Joe , što ga god upitaš sve zna, sve mu je jasno i prosto ko pasulj. Blago njemu kad mu je sve jasno. Ali, ono što ateisti uvijek previde, je da se niz ne zaustavlja na drugoj grupi. Nastavkom obrazovanja, učenja i ispitivanja, čovjek se redovito vraća Bogu. Ono što ateisti, zbog svog ograničenog znanja ne znaju, je da se nastavkom učenja između ostalog ponovno shvata i koliko se ne zna. Tek istinski intelektualac, koji nauči puno toga, može s pouzdanjem reći: sad znam da ništa ne znam. Tek kad spozna sve, onda može (na logički način, a ne naivno) prepoznati Boga. Pavuna, kao vrhunski obrazovan, kao cijenjen u fizici, kao superiroran u odnosu na kvazi-liberale i ex-komuniste, je otporan na proglašavanje glupom ovcom. Neki kvazi liberal sa IQ 130 može biti superioran prema seljaku sa osnovnom školom, ali ne može prema doktoru znanosti i izumitelju sa 150 znanstvenih radova, koji predaje na sveučilištima širom svijeta, predsjedniku svjetskog kongresa za nano-inžinjering, koji savjetuje Obamu u oblasti energetike itd. itd. Naprotiv, druga grupa se boji ljudi iz treće grupe jer naslućuju da isto tako kao što oni vide nedostatke prve grupe, tako i treća grupa potpuno shvata argumente druge grupe i vidi njihovu ograničenost. Naravno da sve znam i da je sve prosto k'o pasulj kad je religija u pitanju. Ja mnoge stvari ne znam i zaista mogu reći "Znam da ne znam" i puno stvari mi nisu jasne , ali to ne znači da ću da se "vratim" bogu. Ako ti junače veruješ da postoji bog i da je on tvorac mene savršeno zabole šta se tebi mota po glavi , ali kad je crkva u pitanju i ostale organizacije za prodavanje magle tu definitvno nemam dilemu i svakom ću reći da je naivac ili glupan ako reflektuje i propagira svoje halucinacije i bajke na ostale ljude. Ti prvi Kvačice a većina vernika ovde kažu za mnoge sekte da su glupost i ludilo i za većinu njih se ponašate ateistički , ali kad je u pitanju bliskoistočni mit gde jedan Jevrejin šatro ustaje iz mrtvih i gde neki Arapin se uzdiže na ********* u nebo onda je to normalno i društveno prihvatljivo jer eto oni deluju sa svojim glupostima cirka 2000 godina. Ovde neće niko da shvati da ako neko već veruje da postoji tvorac kojeg je nemoguće dokazati nema pravo i najveći je zločin ljudima propagirati im,indoktrinisati ih,refletkovati im svoje priče da SAV MORAL zavisi od tog koji nije dokazan da postoji.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 17 pro 2012, 17:01 |
|
|
joe enter je napisao/la: Ako ti junače veruješ da postoji bog i da je on tvorac mene savršeno zabole šta se tebi mota po glavi , ali kad je crkva u pitanju i ostale organizacije za prodavanje magle tu definitvno nemam dilemu i svakom ću reći da je naivac ili glupan ako reflektuje i propagira svoje halucinacije i bajke na ostale ljude.
Crkva tj. organizirana religija, kao ljudska organizacija je potpuno druga tema. Možda bismo trebali otvoriti teme za religije. Ovdje govorimo o samom postojanju Boga kao kreatora svemira, što je suprotno teoriji o spontanom nastanku svemira, ili slučajnom nastanku. Znači teoretski, religija može biti u krivu sa svojom svetom knjigom i sve to može biti izmišljena bajka, a da istodobno još uvijek postoji stvoritelj.
1073 of 2558 - 41.95%
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 17 pro 2012, 17:08 |
|
|
joe enter je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: U medijima imamo previše površnosti, sebičnosti, zla i svakakvih zaglupljivanja. Onda kad se pojavi jedan pametan čovjek, dođe kao svjetlo u tami i narod previše očekuje. Pavuna je samo čovjek, nije on sad neki sveznajući spasitelj, previše je od njega očekivati odgovore na sva pitanja. Njemu svaka čast jer jasno, glasno i bez straha od ex-komunista svjedoči vjeru. Kod nas posebno, pokušava se stvoriti odnos kao "vjernici su budale koje vjeruju u bajke". Kao vjernici su manje inteligentni, manje obrazovani, telad koja prati svećenika koji im valja šuplje priče zbog svog materijalnog interesa. Davno sam shvatio, mislim da sam čak i ovdje negdje napisao , da postoje tri glavne vrste vjerovanja. Prva je naivna, kad se vjeruje u sve što se kaže bez provjere. To je ono što vide ateisti, dječije naivna vjera koja sve prihvata što se servira. Druga grupa, kad se čovjek malo obrazuje, pa shvati kako nije čudo sve što misli da je čudo. I onda postaje manje vjernik. Ovdje spada većina ateista. Malo su više obrazovani od prve grupe, i onda misle da znaju sve. Evo npr. Joe , što ga god upitaš sve zna, sve mu je jasno i prosto ko pasulj. Blago njemu kad mu je sve jasno. Ali, ono što ateisti uvijek previde, je da se niz ne zaustavlja na drugoj grupi. Nastavkom obrazovanja, učenja i ispitivanja, čovjek se redovito vraća Bogu. Ono što ateisti, zbog svog ograničenog znanja ne znaju, je da se nastavkom učenja između ostalog ponovno shvata i koliko se ne zna. Tek istinski intelektualac, koji nauči puno toga, može s pouzdanjem reći: sad znam da ništa ne znam. Tek kad spozna sve, onda može (na logički način, a ne naivno) prepoznati Boga. Pavuna, kao vrhunski obrazovan, kao cijenjen u fizici, kao superiroran u odnosu na kvazi-liberale i ex-komuniste, je otporan na proglašavanje glupom ovcom. Neki kvazi liberal sa IQ 130 može biti superioran prema seljaku sa osnovnom školom, ali ne može prema doktoru znanosti i izumitelju sa 150 znanstvenih radova, koji predaje na sveučilištima širom svijeta, predsjedniku svjetskog kongresa za nano-inžinjering, koji savjetuje Obamu u oblasti energetike itd. itd. Naprotiv, druga grupa se boji ljudi iz treće grupe jer naslućuju da isto tako kao što oni vide nedostatke prve grupe, tako i treća grupa potpuno shvata argumente druge grupe i vidi njihovu ograničenost. Naravno da sve znam i da je sve prosto k'o pasulj kad je religija u pitanju. Ja mnoge stvari ne znam i zaista mogu reći "Znam da ne znam" i puno stvari mi nisu jasne , ali to ne znači da ću da se "vratim" bogu. Ako ti junače veruješ da postoji bog i da je on tvorac mene savršeno zabole šta se tebi mota po glavi , ali kad je crkva u pitanju i ostale organizacije za prodavanje magle tu definitvno nemam dilemu i svakom ću reći da je naivac ili glupan ako reflektuje i propagira svoje halucinacije i bajke na ostale ljude. Ti prvi Kvačice a većina vernika ovde kažu za mnoge sekte da su glupost i ludilo i za većinu njih se ponašate ateistički , ali kad je u pitanju bliskoistočni mit gde jedan Jevrejin šatro ustaje iz mrtvih i gde neki Arapin se uzdiže na ********* u nebo onda je to normalno i društveno prihvatljivo jer eto oni deluju sa svojim glupostima cirka 2000 godina. Ovde neće niko da shvati da ako neko već veruje da postoji tvorac kojeg je nemoguće dokazati nema pravo i najveći je zločin ljudima propagirati im,indoktrinisati ih,refletkovati im svoje priče da SAV MORAL zavisi od tog koji nije dokazan da postoji. Vjera ne ovisi o dokazima. Ili vjeruješ ili ne. Sve ostalo je nebitno. I to da su najveći umovi kroz svjetsku povijest bili vjernici.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 17 pro 2012, 17:11 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: joe enter je napisao/la: Ako ti junače veruješ da postoji bog i da je on tvorac mene savršeno zabole šta se tebi mota po glavi , ali kad je crkva u pitanju i ostale organizacije za prodavanje magle tu definitvno nemam dilemu i svakom ću reći da je naivac ili glupan ako reflektuje i propagira svoje halucinacije i bajke na ostale ljude.
Crkva tj. organizirana religija, kao ljudska organizacija je potpuno druga tema. Možda bismo trebali otvoriti teme za religije. Ovdje govorimo o samom postojanju Boga kao kreatora svemira, što je suprotno teoriji o spontanom nastanku svemira, ili slučajnom nastanku. Znači teoretski, religija može biti u krivu sa svojom svetom knjigom i sve to može biti izmišljena bajka, a da istodobno još uvijek postoji stvoritelj. Ali onda je izlišna priča jel postoji tvorac ili ne ako on ni na koji način ne utiče na nas , a ni ja ni ti niti bilo ko ne može dokazati ni opovrgnuti njegovo postojanje. Znači tebi ostaje samo da zamišljaš da je postoji tvorac jer jednostavno tako hoćeš , ali to ništa ne znači.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 17 pro 2012, 17:16 |
|
|
joe enter je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Crkva tj. organizirana religija, kao ljudska organizacija je potpuno druga tema. Možda bismo trebali otvoriti teme za religije. Ovdje govorimo o samom postojanju Boga kao kreatora svemira, što je suprotno teoriji o spontanom nastanku svemira, ili slučajnom nastanku. Znači teoretski, religija može biti u krivu sa svojom svetom knjigom i sve to može biti izmišljena bajka, a da istodobno još uvijek postoji stvoritelj. Ali onda je izlišna priča jel postoji tvorac ili ne ako on ni na koji način ne utiče na nas , a ni ja ni ti niti bilo ko ne može dokazati ni opovrgnuti njegovo postojanje. Znači tebi ostaje samo da zamišljaš da je postoji tvorac jer jednostavno tako hoćeš , ali to ništa ne znači. Što ćemo sad skrenut u kvantnu teoriju i ustvrditi da s obzirom da ništa ne postoji ako ne postoji opažač, opažača (jednog i jedinog) proglasiti Bogom ? Stvoritelj se možda može znanstveno dokazati, ali realno to onda nema veze s vjerom. Isusov nauk ima 2 osnovne zapovijedi, propovijeda ljubav. Kako nešto takvo može biti loše ?
|
|
Vrh |
|
|
MIR
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 17 pro 2012, 17:37 |
|
|
joe enter je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: U medijima imamo previše površnosti, sebičnosti, zla i svakakvih zaglupljivanja. Onda kad se pojavi jedan pametan čovjek, dođe kao svjetlo u tami i narod previše očekuje. Pavuna je samo čovjek, nije on sad neki sveznajući spasitelj, previše je od njega očekivati odgovore na sva pitanja. Njemu svaka čast jer jasno, glasno i bez straha od ex-komunista svjedoči vjeru. Kod nas posebno, pokušava se stvoriti odnos kao "vjernici su budale koje vjeruju u bajke". Kao vjernici su manje inteligentni, manje obrazovani, telad koja prati svećenika koji im valja šuplje priče zbog svog materijalnog interesa. Davno sam shvatio, mislim da sam čak i ovdje negdje napisao , da postoje tri glavne vrste vjerovanja. Prva je naivna, kad se vjeruje u sve što se kaže bez provjere. To je ono što vide ateisti, dječije naivna vjera koja sve prihvata što se servira. Druga grupa, kad se čovjek malo obrazuje, pa shvati kako nije čudo sve što misli da je čudo. I onda postaje manje vjernik. Ovdje spada većina ateista. Malo su više obrazovani od prve grupe, i onda misle da znaju sve. Evo npr. Joe , što ga god upitaš sve zna, sve mu je jasno i prosto ko pasulj. Blago njemu kad mu je sve jasno. Ali, ono što ateisti uvijek previde, je da se niz ne zaustavlja na drugoj grupi. Nastavkom obrazovanja, učenja i ispitivanja, čovjek se redovito vraća Bogu. Ono što ateisti, zbog svog ograničenog znanja ne znaju, je da se nastavkom učenja između ostalog ponovno shvata i koliko se ne zna. Tek istinski intelektualac, koji nauči puno toga, može s pouzdanjem reći: sad znam da ništa ne znam. Tek kad spozna sve, onda može (na logički način, a ne naivno) prepoznati Boga. Pavuna, kao vrhunski obrazovan, kao cijenjen u fizici, kao superiroran u odnosu na kvazi-liberale i ex-komuniste, je otporan na proglašavanje glupom ovcom. Neki kvazi liberal sa IQ 130 može biti superioran prema seljaku sa osnovnom školom, ali ne može prema doktoru znanosti i izumitelju sa 150 znanstvenih radova, koji predaje na sveučilištima širom svijeta, predsjedniku svjetskog kongresa za nano-inžinjering, koji savjetuje Obamu u oblasti energetike itd. itd. Naprotiv, druga grupa se boji ljudi iz treće grupe jer naslućuju da isto tako kao što oni vide nedostatke prve grupe, tako i treća grupa potpuno shvata argumente druge grupe i vidi njihovu ograničenost. Naravno da sve znam i da je sve prosto k'o pasulj kad je religija u pitanju. Ja mnoge stvari ne znam i zaista mogu reći "Znam da ne znam" i puno stvari mi nisu jasne , ali to ne znači da ću da se "vratim" bogu. Ako ti junače veruješ da postoji bog i da je on tvorac mene savršeno zabole šta se tebi mota po glavi , ali kad je crkva u pitanju i ostale organizacije za prodavanje magle tu definitvno nemam dilemu i svakom ću reći da je naivac ili glupan ako reflektuje i propagira svoje halucinacije i bajke na ostale ljude.Ti prvi Kvačice a većina vernika ovde kažu za mnoge sekte da su glupost i ludilo i za većinu njih se ponašate ateistički , ali kad je u pitanju bliskoistočni mit gde jedan Jevrejin šatro ustaje iz mrtvih i gde neki Arapin se uzdiže na ********* u nebo onda je to normalno i društveno prihvatljivo jer eto oni deluju sa svojim glupostima cirka 2000 godina. Ovde neće niko da shvati da ako neko već veruje da postoji tvorac kojeg je nemoguće dokazati nema pravo i najveći je zločin ljudima propagirati im,indoktrinisati ih,refletkovati im svoje priče da SAV MORAL zavisi od tog koji nije dokazan da postoji. " Citat: ... ali kad je crkva u pitanju i ostale organizacije za prodavanje magle tu definitvno nemam dilemu i svakom ću reći da je naivac ili glupan ako reflektuje i propagira svoje halucinacije i bajke na ostale ljude" .Istina, Joe! Ima stvarno razno-raznih crkava!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|