|
|
Stranica: 15/75.
|
[ 1871 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Aztec
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 14 stu 2012, 11:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Ne.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 15 pro 2012, 10:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ne znam odakle im informacije, ali piše da se vjeruje da će se samo produžiti zaključak koji je donesen 1991.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
MIR
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 17 pro 2012, 06:02 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Vampiri i slične prikaze su dio folklora, pa i nastavci paganske tradicije.
Bio jednom u Međugorju, još kada sam bio uzoran katolik, dao sam sve od sebe da osjetim neku energiju, blagoslov šta li - nothing, nicht, nada...samo uobičajena praznina. Nije dovoljno biti "uzoran katolik", trebaš biti i vjernik. Jedino vjernici vide, osjete ili dožive, ono što drugi nisu u stanju. Vjernik ne mora nešto viditi ili opipati, pa da vjeruje. On je vjernik, jer vjeruje. Oni koji još nisu vjernici, nisu zato, jer nisu još osjetili ljubav Božju. Zato treba biti strpljiv, jer u strpljenju je spas, a znamo, nada umire poslijednja! Tko traži i naći će, a tko kuca, otvorit će mu se!Ja vjerujem u Međugorje, u mir i dobro!
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 27 pro 2012, 23:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59975 Lokacija: DAZP HQ
|
NA SAM BOŽIĆ NAKON GOSPE, PROGOVORIO I ISUS Međugorskoj vidjelici po prvi put obratio se Isus: 'Ja sam vaš mir, živite moje zapovijedi'MOSTAR - Prvi put u tridesetjednoipolgodišnjoj povijesti međugorskog fenomena, u utorak je, na sam Božić, poruku jednoj od vidjelica uputio Isus, a ne Gospa koja se do sada uvijek obraćala vidjelicama, izvijestila je službena međugorska internetska stranica medjugorje.hr. "Gospa je došla sa malim Isusom u naručju i nije dala poruku, ali je mali Isus progovorio i rekao: 'Ja sam vaš mir, živite moje zapovijedi'. Znakom križa Gospa i mali Isus zajedno su nas blagoslovili", navodi se na službenoj stranici koja citira riječi vidjelice Marije Pavlović Lunetti. Službena Crkva u Mostaru, kao i župni ured u Međugorju, bili su bez komentara na ovu posljednju pojavu te su upućivali na samu vidjelicu Mariju. Njoj se Gospa, prema osobnom kazivanju, nakon prvotnih svakodnevnih ukazanja od početka fenomena 25. lipnja 1981. godine, u posljednjih 25 godina ukazuje ukazuje svakog 25. u mjesecu. Još jedan od vidjelaca, Jakov Čolo, također je imao ukazanje na ovaj Božić, no njemu je poruku, po osobnim tvrdnjama uputila Gospa. Od 2010. godine ukazivanja Gospe istražuje posebno Međunarodno povjerenstvo za propitivanje međugorskog fenomena kojega je utemeljio Sveti Otac Benedikt XVI. Na čelu ovoga 17-članog povjerenstva je kardinal Camillo Ruini, a prema medijskim navodima svoje nalaze bi trebali do sredine sljedeće godine predati Kongregaciji za nauk vjere koje bi trebalo izraditi izjavu i proslijediti je Svetome Ocu na odobrenje. Međugorski fenomen započeo je 25. lipnja 1981. godine od kada, tada šestero male djece, tvrdi da im se ukazuje Gospa koja se zbog svojih poruka naziva Kraljicom mira. zabranjeni.url
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 27 pro 2012, 23:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59975 Lokacija: DAZP HQ
|
– Zabrinjavajuće nije. Isus je rekao: "Ja sam vaš mir, živite moje zapovijedi". Bog nam daje mir, daje nam šansu, mogućnost da se otvorimo. To je novi poziv, Bog na novi način djeluje – objašnjava vidjelica. Tvrdi da su jednom vidjeli malog Isusa koji im je tijekom ukazanja namignuo.i zrikavčev komentar na ovu tvrdnju. Citat: Do sad sam bio skeptičan prema Međugorju, al ovo s jesus-namigom mi je totalno cool... Ta verzija božanstva koje te škaklje, namiguje, lupa čvoke... that's my God :)
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 28 pro 2012, 13:36 |
|
|
Pa mislim vreme je i bilo da se Isus pojavi i obrati , a ne tu da non-stop šalje kevu da lobira za njega po dunjaluku. Vidim da postoji inspekcija neka za utvrđivanje istinitosti ukazanja , e da mi je učestvovati bar na kratko u toj komisiji čisto da vidim taj rad.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 28 pro 2012, 21:53 |
|
|
Idi bre na svetu goru u hilandar pa njima dosadjuj o religiji puisti nas matere ti. Idi popove uvjeravaj da je religija za budale
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor1
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 05 vel 2013, 15:17 |
|
Pridružen/a: 30 sij 2013, 17:43 Postovi: 153 Lokacija: Burgenland
|
Mar-kan je napisao/la: Ilirk@ je napisao/la: znaš li tko je 'božansko sunce s neba'? znaš li išta o simbolici svjetla u kršćanstvu, orantesu i slično? sunce kao sunce nema neku značajnu ulogu u kršćanstvu, ali ne smatra se sotonističkim simbolom. to je glupost na sto kvadrata. Znaš li tko je "Janje"?I takve odgovore možemo unedogled spominjati...simbolične. Zna se tko se klanja suncu,tko ga obožava itd.Kršćanima je to zabranjeno,lijepo piše u Ponovljenom Zakonu,knjiga 5.Kraj priče. Zamolio bih te da doneses citat za svoju tvrdnju, kako bi ga mogli zajednicki ocjeniti! Hvala unaprijed! A sada malo edukacije. Naime, ako citas Sv. Pismo, posebno NZ- onda ces doci do zakljucka, da se i Isus Krist sluzi simbolikom svjetla, jer je i sam bio Zidov, a Zidovi su posznati u svojoj slikovnoj simbolici, jer zive u okruzju, gdje je metaforika, parabole ili prispodobe i slikovni jezik glavni nacin izrazavanja. Kada je rijec o LOGOSU, Ivanovo Evandjelje vec na samom pocetku donosi taj vid izrazavanja: Citat: "U njoj bijase Zivot i Zivot bijase svjetlo ljudima. I Svjetlo svijetli u tami, i tama ga ne obuze." (Ivan 1, 4-5) "Isus im ponovno progovori: "Ja sam svjetlo svijeta. Tko mene slijedi, sigurno nece ici po tami, nego ce imati svjetlo koje vodi u zivot." (Ivan 8, 12) Sunce kao zvijezda, dakle nebesko tijelo nije u mogucnosti odvesti nekog u svjetlo, jer ima puno ljudi, kojima sunce skoro svaki dan sija, ali oni ostaju i dalje u tami. Medjutim, Isus Krist zna moc slikovitog izrazavanja i koristi svjetlost kao Bozji simbol, jer ako si samo malo vican fizici, onda ces i sam doci do toga zakljucka. Svjetlost kao fotonska zraka nije materijalno i ne poznaje iz svog vlastitog aspekta ogranicenje u brzini ili bilo cemu drugom, jer se to iskljucivo dogadja iz aspekta gledanja nas ljudi. Svijetlost se ponasa upravo tako, kao da nije iz ovog relativnog svijeta. Zato se svjetlost koristi kao slika Bozanstva!
_________________ Fide, sed cui, vide!
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 03 svi 2013, 12:24 |
|
|
Gospino ukazanje promatralo više od 25.000 ljudi
U četvrtak u 8:42 do 8:48 sati više od 25.000 hodočasnika svjedočilo je ukazanju Gospe Kraljice mira... ...međugorskoj vidjelici Mirjani Dragićević-Soldo na Podbrdu kod Plavog križa u Bijakovićima u međugorskoj župi. Najviše je bilo Talijana, uz hodočasničke skupine iz RH, Njemačke, Austrije, Engleske, Irske, Francuske, SAD-a, Poljske, Španjolske, Belgije, Slovačke, bile su i iz Kine, Libanona i Brazila. Vidjelica Mirjana je znatno prije ukazanja stigla do Plavoga križa. Da se probije lagano do mjesta ukazanja pomagali su joj članovi Udruge Kraljica mira.
Pjesma i molitva
Do samog ukazanja pjevala je i molila zajedno s hodočasnicima. Posebno su se i ovoga puta pjesmom istaknuli talijanski i hrvatski pjevači. A onda oko 8:42 sati molitva je utihnula. U tom trenutku Mirjana je lice i ruke uputila prema Gospi. U potpunoj tišini lice vidjelice bilo je ozareno. Na licima nekih hodočasnika zamjetne su bile i suze. U tom trenutku vidjelica Mirjana gledala u jednu točku na nebu, ,mir je bio božanstven. Čuli su se samo uzdasi i škljocanje brojnih fotoaparata. Vidjelica Mirjana je u tom trenutku razgovarala s Gospom. Gledali su kako Mirjana otvara usta, kima glavom tijekom razgovora s Gospom. Njezin šapat nije nitko mogao čuti... Nakon završetka ukazanja, pjesma je nastavljena, Mirjana je priopćila novu Gospinu poruku koja je pročitana na više jezika nazočnom puku. Ukazanje je trajalo šest minuta. Vrijeme je bilo idealno tako da se već sat vremena prije ukazanja, po strmom kamenitom terenu, koje vodi do Brda ukazanja, uspjeli popeti mnogi hodočasnici kako bi bili bliže vidjelici Mirjani i vidjeli tijek događanja za vrijeme Gospinog ukazanja, te čuli novu Gospinu poruku. Nakon šestominutnog ukazanja Gospa joj je dala poruku. Gospina poruka: - Draga djeco! Iznova vas pozivam da ljubite, a ne sudite. Moj Sin je po volji Nebeskog Oca bio među vama da bi vam pokazao put spasenja, da bi vas spasio, a ne da bi vam sudio. Ako želite slijediti mog Sina, nećete suditi već ćete ljubiti kao što vas Nebeski Otac ljubi. Kada vam je najteže ,kada padate pod težinom križa, ne očajavajte, ne sudite, već se sjetite da ste ljubljeni i hvalite Nebeskog Oca zbog Njegove ljubavi. Djeco moja, ne skrećite s puta kojim vas vodim, ne srljajte u propast. Neka vas molitva i post osnaže da mognete živjeti onako kako bi to Nebesko Otac želio, da budete moji apostoli vjere i ljubavi, da vaš život blagoslivlja one koje susrećete, da budete jedno s Nebeskim ocem i mojim Sinom. Djeco moja, to je jedina istina. Istina koja vodi k vašem obraćenju, a onda i obraćenju sviju onih koje susrećete, koji nisu upoznali moga Sina, sviju onih koji ne znaju što znači ljubiti. Djeco moja, moj Sin vam je darovao pastire, čuvajte ih, molite za njih! Hvala vam.
Ukazanja vidjelici
Vidjelica Mirjana Dragićević-Soldo imala je svakodnevna ukazanja od 24. lipnja 1981. do 25. prosinca 1982. Na posljednjem svakodnevnom ukazanju Gospa je, povjerivši joj 10. tajnu, rekla da će joj se ukazivati jedanput godišnje, i to 18. ožujka. No, uz godišnje Mirjana svakog 2. u mjesecu ima i mjesečno ukazanja na kojem zajedno s Gospom moli za one koji nisu upoznali ljubav Božju.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 03 svi 2013, 12:42 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25722 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Lebowski je napisao/la: Gospino ukazanje promatralo više od 25.000 ljudi
Među njima, po prvi put i ja!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 03 svi 2013, 12:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ja više neću komentirati na temi, znam začepiti usta pogana nevjernička, zarad viših interesa mog naroda.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 03 svi 2013, 12:52 |
|
|
Zanimljiv fenomen je ovaj ljudski mozak.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 03 svi 2013, 12:53 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Bobovac je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Gospino ukazanje promatralo više od 25.000 ljudi
Među njima, po prvi put i ja! Jesi pun duha svetoga, ili si gledao cure u miniću ? To drugo oduzima bodove.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 03 svi 2013, 12:58 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25722 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
BBC je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Među njima, po prvi put i ja! Jesi pun duha svetoga, ili si gledao cure u miniću ? To drugo oduzima bodove. Srećom, oko mene bijahu samo jedan stari Talijan, i žena njegova, i brat njegov, i žena od brata njegova, i taksist jedan... i kola njegova...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 03 svi 2013, 13:02 |
|
|
BBC je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Među njima, po prvi put i ja! Jesi pun duha svetoga, ili si gledao cure u miniću ? To drugo oduzima bodove. Moram priznati da sam jedanput izišao sa mise jer su mi glavom strujale jako neprikladne misli za to mjesto, a i oči me izdale (oĆima te kurišu).
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 03 svi 2013, 18:51 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Zanimljiv fenomen je ovaj ljudski mozak. Deder otvori se. Reci sta mislis o Medjugorj kao svetistu
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 03 svi 2013, 18:59 |
|
|
Šta ću misliti, dobar biznis. A naravno da ne vjerujem u to da je nekakvo svetište.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 03 svi 2013, 19:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76725 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Lebowski je napisao/la: Šta ću misliti, dobar biznis. A naravno da ne vjerujem u to da je nekakvo svetište. A u koje svetište vjeruješ da je autentično? Nabroji.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 03 svi 2013, 19:12 |
|
|
Zajebavaš me?
|
|
Vrh |
|
|
HrasnoSinj
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 03 svi 2013, 19:40 |
|
|
Bolan šutite i promovirajte, to je turizam, i tu su pare. Muka mi je kad čitam na portalima kako ljudi ovo ismijavaju, umjesto da samo kažu "dobro ne vjerujem, ali to je moja stvar". Vrijeđanje i omaložavanje drugih se na balkanu genetski prenosi. Bio sam tamo prije dvije godine sa klubom. Nevjerovatno je to, šta su sve od Međugorja napravili. Prije 30-tak godina, to je bilo bukvalno selo ... možda još malo ranije ali zna se na šta se odnosim. Evo danas grad posjeduje jedan od najmodernijih sportskih kompleksa u bivšoj jugi, sve je čisto i uređeno. Istu stvar vidimo i kod piramida u Visokom, pustite ljude da promoviraju.
Na pitanje sam odgovorio sa "Ne", ali poštujem drugačija mišljenja.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 03 svi 2013, 19:44 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ne mogu se te dvije stvari staviti u isti kontekst. Paralela bi bila da se poredi kamen u Mecca i hodošaće tamo. Koliko vidim na ovom forumu se taj kamen uopće i ne spominje, jer nikog nije ni briga, stvar vjerovanja.
Zbog Visokog ispaštaju i sva ova nalazišta koja se spominju u medijima zadnjih dana. Ima ih i kod vas.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 03 svi 2013, 19:50 |
|
|
Leb vjeruje u ajvat dedu I crni kamen u meki
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 03 svi 2013, 20:36 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76725 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Lebowski je napisao/la: Zajebavaš me? Pa u tome je stvar. Po čemu je svetište u Lurdu "autentično" nekome tko je nevjernik? Znači oni u Lurdu su autentično izmišljali/halucinirali a u Međugorju su "neautentične halucinacije". Meni kao nevjerniku, Lurd je potpuno ista stvar kao Međugorje. (namjerno ne kažem "Međugorje je isto kao Lurd", da istaknem da zaista sve te NLO pojave vidim jednako). Onima koji su kršćani, kriterij autentičnosti može biti službeno priznanje od strane Vatikana, ili broj hodočasnika ("legitimitet", a koji je također nezanemariva stvar, što pokazuju iskustva iz povijesti).
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 03 svi 2013, 20:39 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Zvucite u tandemu kao celnik mostarskog SDBa i celnik republickog SDBa 1981.g.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 03 svi 2013, 20:41 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Zvucite u tandemu kao celnik mostarskog SDBa i celnik republickog SDBa 1981.g. Sveti Irude, moli za nas.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|