HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 svi 2025, 09:01.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Muslimani u Srebrenici ubili najmanje 500-1000 svojih "nepodobnih" sunarodnjaka (Muslimana)
PostPostano: 22 vel 2013, 01:25 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Sa strane Srba mi smetaju tri stvari.

1) sam čin streljanja ratnih zarobljenika i civila
2) činjenica da još uvek nismo saznali zašto, po kojim komandnim linijama itd (!?)
3) svinjarija oko ukopavanja, suđenja i medijske kampanje će sprečiti suočavanje i racionalno sagledavanje u srpskom narodu

Tu su prljave igre bile (tzv. MZ , Beograd, Pale ,Sarajevo) , ovo što govoriš lako će biti "potkrijepljeno" da su tamo ubijani ljudi iz mržnja i da je sve naredio Mladić. Koji je kreten dopustio Srebrenicu sa naše strane , neznam , ali nakon toga "gordijski" čvor u BiH i RH se počeo otpetljavat , VRO "Oluja" pa odmah Daytonski sporazum i čitava priča je riješena u relativno kratkom roku.

Vrh

Naslov: Re: Muslimani u Srebrenici ubili najmanje 500-1000 svojih "nepodobnih" sunarodnjaka (Muslimana)
PostPostano: 22 vel 2013, 01:30 

Ovo nece dugo moci ovako,takozvani sud protektorata sudi skoro iskljucivo Srbima,i to za svaku pojedinacno ispaljenu granatu!
Treba nesto radikalno uraditi povodom toga i ukinuti i taj sud i sva sudjenja vratiti na pocetak! General Novak Djukic nevin robija za granatu koju nikad nije ispalio na Tuzlansku kapiju,a pocinioci na slobodi.

Licno,mislim da je pitanje koliko ima Muslimana koji bi svjedocili o svinjarijama u i oko Srebrenice prije 95. Sigurno ih nema puno. Naravno,sudjenja za to nikad nece biti.

Treba proglasiti SIPA i sud bih nevazecim na teritoriji Republike Srpske. Potpuno ignorisati njihove potjernice i prijave dok god ne pocnu i Muslimane ganjati. Mislim da se stvaraju uslovi za to,jer je sud i tuzilastvo nametnuto od strane MZ bez saglasnosti RS. Samo polako...

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 01:33 

ZlatkoZG je napisao/la:
Tu su prljave igre bile (tzv. MZ , Beograd, Pale ,Sarajevo) , ovo što govoriš lako će biti "potkrijepljeno" da su tamo ubijani ljudi iz mržnja i da je sve naredio Mladić. Koji je kreten dopustio Srebrenicu sa naše strane , neznam , ali nakon toga "gordijski" čvor u BiH i RH se počeo otpetljavat , VRO "Oluja" pa odmah Daytonski sporazum i čitava priča je riješena u relativno kratkom roku.

Ma sama ta priča gde se Mladić bavi na istoku dok na zapadu padaju ključne tačke je... ne znam šta bih rekao. Ali da, brza faza - spora faza - brza faza - pregovori - kraj.

A kod ovog, i još nekoliko događaja, Srbija treba da raskrsti sa sobom oko uloge RDB i KOS. Pošto su isti samo promenili ime, a sve je drugo isto, potpuno sam siguran da se ovo neće desiti.

Sve ima svoje objašnjenje, posebno kada je ovakvih razmera.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 01:35 

Vidim da se osudjuje streljanje Srebrenicana,i moram napisati jednu stvar. Niko nije mogao kontrolisati vojnike koji su to radili,jer je u pitanju bila osveta za pobijene najblize. Makar nisu ubijali zene i djecu,kao Muslimani prethodne skoro 4 godine.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 01:38 

Pa zato se valjda dovuku jedinice sa drugog mesta? I za šta koji k. služi organ bezbednosti i sl?

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 01:43 

Broj 34 stradao 1992/1993, na spisku genocida:
http://www.potocarimc.ba/_ba/liste/liste_11072005.php
Broj 152 umro u Tuzli, ali proglasen zrtvom genocida i stavljen na spisak:
http://www.potocarimc.ba/_ba/liste/liste_11072008.php

Broj 6083 na ovome linku je poginuo u 1993, porodica mu dobila smjestaj kao porodica sehida:
http://www.potocarimc.ba/_ba/liste/nestali_o.php
Isti slucaj sa 4266 na ovome linku:
http://www.potocarimc.ba/_ba/liste/nestali_k.php
Ili 6431 na ovome linku:
http://www.potocarimc.ba/_ba/liste/nestali_o.php

zrtva sa liste genocida 2628:
http://www.potocarimc.ba/_ba/liste/nestali_h.php
Za njenu smrt postoji izvod iz knjige umrlih opstine Lukavac broj R-591/96 od 30.03.2000 u kome se navodi datum smrti nakon jula 1995, odnosno 15.12.1996.
.......

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 01:45 

Drinski vuk je napisao/la:
Vidim da se osudjuje streljanje Srebrenicana,i moram napisati jednu stvar. Niko nije mogao kontrolisati vojnike koji su to radili,jer je u pitanju bila osveta za pobijene najblize. Makar nisu ubijali zene i djecu,kao Muslimani prethodne skoro 4 godine.

Razumijem ja to ,međutim osveta ne može razlog za strijeljanje tolikog broja ljudi, da je ubijeno 100-200 pa bi reko nije se baš moglo kontrolirat, zla krvi i sl. al` ovo je bilo previše.

Kako je odrađena Žepa, kako je onih 900 Bošnji iz Srebrenice među kojim je bilo i Armijaša izvučeno u Srbiju pa otud otišli gdje su htijeli ,po želji praktički?!? To se moglo uraditi i sa ostalima....

Odbijam povjerovat u teoriju nije se moglo kontrolirat, zna se šta je vojska i Mladića se slušalo ,nemogu vjerovati da je kompletna stega pala i prepustilo se stihiji samo tako.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 01:45 

Koliko je samo tih ličnih osveta bilo,na svim stranama....
Nadovezao bih se na jednu priču, negdje krajem 1994.e godine u jednom zvorničkom selu Drinjača,i to u srpskom dijelu tog sela ubijen je maloljetni mladić bošnjačke nacionalnosti... Otac kada je saznao za tu vijest i za vijest ko je otprilike najodgovorniji za ubistvo tog mladića,koga je po svemu sudeći zalutali metak ili bomba ubili, sačekao je iz rova Srbina komšiju, uhvatio,zavezao za ogradu koja je ogradila njegovo imanje i kuću i udarao sve dok ovaj nije umro.... Danas taj bošnjak živi u okolini Sarajeva,zamjenio je tu kuću u Drinjači.

Znam takođe i za jednu priču iz Ljubnića,selo oko Ilijaša.... Srbinu su silovali kćerku,maloljetnu,a potom i ubili brata... On je izvršio osvetu tako što je ubio tog silovatelja...

Ja iako praktično sam 95% siguran ko je ubio mog starog,smatram da su te osvete,naročito prema maloljetnim i potpuno nevinim licima kao što su djeca totalno bespotrebne i na kraju krajeva neće vratiti život.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 01:49 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Pa zato se valjda dovuku jedinice sa drugog mesta? I za šta koji k. služi organ bezbednosti i sl?

Vidis kako Jagnje zna... :zubati Jebiga,sta reci,glavni stab zna sto su bas Skelanci i okolina odradjivali Srebrenicu. Da su doveli Semberce,ili bilo koga ko nije sa tih prostora,ne bi se desilo to sto se desilo,sigurno ne u tolikoj mjeri...

Skelanci su posebno bili ljuti na Srebrenicane zbog mnogih stvari...

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 01:55 

ZlatkoZG je napisao/la:
Razumijem ja to ,međutim osveta ne može razlog za strijeljanje tolikog broja ljudi, da je ubijeno 100-200 pa bi reko nije se baš moglo kontrolirat, zla krvi i sl. al` ovo je bilo previše.

Kako je odrađena Žepa, kako je onih 900 Bošnji iz Srebrenice među kojim je bilo i Armijaša izvučeno u Srbiju pa otud otišli gdje su htijeli ,po želji praktički?!? To se moglo uraditi i sa ostalima....

Odbijam povjerovat u teoriju nije se moglo kontrolirat, zna se šta je vojska i Mladića se slušalo ,nemogu vjerovati da je kompletna stega pala i prepustilo se stihiji samo tako.

Pisao sam ja to vec,u Zepi nije bilo Naserovih koljaca! Zar je to toliko tesko shvatiti?!

A i mene muci crv sumnje,zasto je glavni stab pustio Skelance da rade Srebrenicu???

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 03:00 

Najveci pojedinacni masakr zarobljenika je bio u hangaru u Kravici:
Citat:
Kravica. Zarobljeni muškarci, njih oko hiljadu, dovedeni su i prebačeni u farme i skladište lokalne zemljoradničke zadruge. U jednom trenutku neko od zarobljenih se dočepao puške, ispalio rafal - ubio jednog čuvara i nekoliko ranio. Začuo se glasan tekbir i pokušaj bijega i proboja. Nastao je haos. Dobro naoružani vojnici VRSa su spriječili proboj masovnim ubijanjem zarobljenika, bacali su bombe u masu, pucali u zbijena tijela. Nesposobni da situaciju stave pod kontrolu - pobili su nekoliko stotina ljudi...

Iz presude Krsticu.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 09:15 

Ko nije ubijao djecu, šta kakite? Ne znam da u normalnoj vojsci(ona koja nije 100% sastavljena od poludivljaka) jedan vojnik ima ovlasti ubiti ratne zarobljenike. Znači, ili su divljaci koje je trebalo kazniti odmah ili su imali neka naređenja.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 09:38 

storaB je napisao/la:

Nadovezao bih se na jednu priču, negdje krajem 1994.e godine u jednom zvorničkom selu Drinjača,i to u srpskom dijelu tog sela ubijen je maloljetni mladić bošnjačke nacionalnosti... Otac kada je saznao za tu vijest i za vijest ko je otprilike najodgovorniji za ubistvo tog mladića,koga je po svemu sudeći zalutali metak ili bomba ubili, sačekao je iz rova Srbina komšiju, uhvatio,zavezao za ogradu koja je ogradila njegovo imanje i kuću i udarao sve dok ovaj nije umro.... Danas taj bošnjak živi u okolini Sarajeva,zamjenio je tu kuću u Drinjači.

Znam takođe i za jednu priču iz Ljubnića,selo oko Ilijaša.... Srbinu su silovali kćerku,maloljetnu,a potom i ubili brata... On je izvršio osvetu tako što je ubio tog silovatelja...

Ja iako praktično sam 95% siguran ko je ubio mog starog,smatram da su te osvete,naročito prema maloljetnim i potpuno nevinim licima kao što su djeca totalno bespotrebne i na kraju krajeva neće vratiti život.

Ja ne mogu da vjerujem u ove srpske bisere na temi.

Kad je počeo rat u BiH ?Kad je Podrinje etnički očišćeno od nesrpskog zivlja ?Odakle 1994g dok su Srbi bili po rovovima u RS-u po zvorničkim općinama slobodnih Bošnjaka, koji se još šetaju po srpskoj teritoriji i nekaznjeno ubijaju Srbe.

Mnogo ste tolerantni i dobri ljudi bre !

Blamaza na kub.Svakodnevna, kako tvoja tako i sunarodnjaka iz BG, Voše i BL.

Mladića ubio zalutali metak ili bomba ?A mozda i tenkovska granata ?Krmača ?Zolja ?

Ovo je tako degradirajuće..

Mozeš Ti shvatiti da postoji razlika u ozljedama i ranama na tijelu ?

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 10:45 

U Vitezu je u jednoj akciji ubijeno preko 1000 mudžahedina, na Zavrtaljci, Vozuči i na sličnim linijama boga pitaj kolko, a nezna se gdje su ukopani. Ja sam 99% siguran da su ukopani u Srebrenici jer ih sigurno nije niko vozio u arapske zemlje.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 10:47 

Croat 92 je napisao/la:
U Vitezu je u jednoj akciji ubijeno preko 1000 mudžahedina

Ma daj čovječe... :smajl049

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 11:26 

Broj streljanih zarobljenih Muslimana krece se izmedje 3.000 i 3.500 i to se moze okarakterisati kao zlocin nad ratnim zarobljenicima. Motiv,i direktan uzrok tog zlocina su pokolji i teroristicki napadi koje su izvodili Muslimani iz navodno "demilitarizovane zone" Srebrenica. Da stvar bude gora oni su to vrlo cesto radili na najvece pravoslavne praznike,Bozic,Petrovdan i dr.

Ostale zrtve Srebrenice nisu vidjele streljanja jer su izginuli u proboju prema Tuzli,i u zasjedama VRS. Na Crnom vrhu je bila najveca masovna grobnica zaro sto je na tom mjestu,u zasjedi Vojske Republike Srpske likvidirano izmedju 400 i 500 naoruzanih muslimanskih vojnika za pola sata. Zabiljezeni su i slucajevi samoubistava kod muslimanskih vojnika,jer su znali sta ih ceka ako budu zarobljeni zivi. Nisu smjeli da se predaju zbog zlocina koje su prethodno pocinili nad srpskim stanovnistvom.

Najvise Srebrenicana su pobili ljudi cije su porodice pobijene u teroristickim napadima koji su prethodili oslobodjenju Srebrenice i bili glavni uzrok ciscenja enklave.

A u toj velikosrpskoj mitomaniji vazda neke potrebe za orgazmičnim osvetama i tu počinje i završava sva priča o postupcima u ime srpstva. Dovoljno je prizvati nebesko "zaveštanje" i možeš klati i ubijati koliko želiš? Jasno je da u to nitko ne vjeruje osim onih koji su samo željeli ubiti, pa sad malo pokušavaju saprati krvave ruke nenuloznim teorijama i formi intriga i spletki. Tisuća ljudi iz Srebrenice nema, postoje masovne grobnice, posmrtni ostaci, svjedoci, snimci...i potpuno je suludo mitomanski, u rangu pomahnitalih Matije Bećkovića ili Koste Čavoškog, bljuvati ovakav fašizam.

U pogledu Mustafića, iako ne sporim da su razne unutarbošnjačke igrarije bile moguće (ali to ne spori tužnu činjenicu četničkih zločina i etničkog čišćenja), on mi više liči na onog Dodikovog antiterorističkog jataka Margetića , koji se okreće zarad sitnog interesa. Pokušaj da se bombastično uzdigne i pojedinac i ideologija, za istinu nikome nije stalo.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 13:12 

Popisnova je napisao/la:

Pokušaj da se bombastično uzdigne i pojedinac i ideologija, za istinu nikome nije stalo.

Istina bi morala biti na prvom mjestu.
Istina sigurno nije 8000,7000 pobijenih neduznih ljudi.Ratni zlocin je pocinjen,kolikih je razmjera bio, jos se ne zna.
Treba poci od onoga sto se zna:
Citat:
35 632 prezivjele osobe registrovane od strane UN-a u prvom talasu nakon pada Srebrenice(popis onih sto su zivi stigli u Tuzlu,Kladanj i ostala mjesta nakon pada Srebrenice
-oko 3000 naknadno pristiglih koji su se probili na teritoriju pod kontrolom ARBIH
-oko 2000 poginulih u proboju u koloni-legitiman vojni cilj
-oko 2000 poginulih prije jula 1995
Znaci najmanje 42.000 Srebrenicana ni po kojoj osnovi nije dio genocida jer je oko 38-39.000 prezivilo, a oko 4000 poginulo prije pada ili tokom proboja.
Da bi bila tacna prica o genocidu, onda bi tamo trebalo bilo oko 50.000 ljudi. Dokumenti pokazuju drugacije.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 14:05 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
storaB je napisao/la:

Ja ne mogu da vjerujem u ove srpske bisere na temi.

Kad je počeo rat u BiH ?Kad je Podrinje etnički očišćeno od nesrpskog zivlja ?Odakle 1994g dok su Srbi bili po rovovima u RS-u po zvorničkim općinama slobodnih Bošnjaka, koji se još šetaju po srpskoj teritoriji i nekaznjeno ubijaju Srbe.

Mnogo ste tolerantni i dobri ljudi bre !

Blamaza na kub.Svakodnevna, kako tvoja tako i sunarodnjaka iz BG, Voše i BL.

Mladića ubio zalutali metak ili bomba ?A mozda i tenkovska granata ?Krmača ?Zolja ?

Ovo je tako degradirajuće..

Mozeš Ti shvatiti da postoji razlika u ozljedama i ranama na tijelu ?

Slusaj ti mali zeleni isprdku, wannabe Hrvatice, fanu Pavelica i ustasa... zatvori tu govnaru vise... svaki dan ovde vredjas i ponizavas ljude svojim lajavim jezikom...

Ti nekome da pricas o ratu...dok si srala u pelene, a posle pobegla u Bec odakle i danas trujes svaki dan, momak je izgubio oca, od golorukih dobrih Bosnjana, slavne Harmije... jos ne poziva na osvetu nego stoicki prihvata sve to...

Barem to kad procitas, da ustuknes malo... ne vredi, moras jutarnju dozu izmeta da izbacis...

Za takve kao ti, i more drugih trovaca...znas koje ste batine zasluzili... izgleda nije bilo dovoljno :neznam

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 14:23 

Nemojte prijetiti jedni drugima. Što nije bilo dovoljno? :ucelo

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 14:35 

Divlja svinja5 je napisao/la:
Nemojte prijetiti jedni drugima. Što nije bilo dovoljno? :ucelo

Nema pretnje, samo konstatacija da za takve dzumare koje seju mrznju od jutra do sutra...batina je iz raja izasla...

Ovaj decko storaB prica najnormalnije neka svoja teska iskustva, i nakaci mu se ovaj parazit sa svojim bljuvotinama...a posle isti ti kukaju - jao Srebrenica, jao cetnici, silovanja...i svi drugi zacini iz napamet naucene tirade...a ovamo misli da moze da kenja...

Ne moze...i zato mi je izuzetno drago sto vise nikad necemo deliti zivotni prostor sa takvim licemerima i podlacima... ende...nek se sami dave u svojoj mrznji :neznam

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 14:46 

A što tamo gdje si ti nema licemjera i podlaca? Ili ih ima manje nego drugdje? Pa opet dijelite Lebensraum.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 14:54 

Divlja svinja5 je napisao/la:
A što tamo gdje si ti nema licemjera i podlaca? Ili ih ima manje nego drugdje? Pa opet dijelite Lebensraum.

Ja ne pricam o svim Bosnjacima, nego o ovakvim pojavama kojih ima kao glista posle kishe... oni posteni ljudi koji su propatili i danas se muce, nikad nece ovako poganim jezikom pricati... oni su se vratili, i danas zive i u toj Srebrenici, Zvorniku...nikad losu rec o njima necu reci...

Najbezobrazniji su ovi sto sa pristojne distance, iz ususkanih domova zapadne Evrope i Amerike huskaju ljude svojom patologijom...al ce zato ponosno da se pohvale da su im dede bile u ustasama, da je trebalo sve Srbe proterati, pa ako vec nisu, zive za taj dan...

Imam zero tolerancije prema takvima, nema tu ni slobode govora, ni prava na "svoje misljenje"...jer od takvih nakaza na svim stranama pocinje svo zlo sto nam se dogadjalo...

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 15:04 

Ovaj izljev mrznje zahtijeva sankcije.Nadam se da će moderatori obaviti svoju duznost.Petak je, ne svodi mi se tema na osobne uvrede i prepucavanja ...

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 15:09 

Čuj izlijev mržnje, pa čovijek ti rekao ono što si tražila da ti se kaže. Uostalom, gdje ti vidiš bilo kakav izlijev mržnje?

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 15:13 

budimo realni je napisao/la:
Čuj izlijev mržnje, pa čovijek ti rekao ono što si tražila da ti se kaže. Uostalom, gdje ti vidiš bilo kakav izlijev mržnje?

Onaj tko ne moze osobne osjećaje odvojiti od virtualnih prepucavanja, neka si isključi Internet ..Biće zdraviji :)

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, finonastupic, iprodano i 31 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: