HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 ruj 2025, 21:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 95837 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276 ... 3834  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji
PostPostano: 28 lip 2013, 16:32 

Ronaldinho je napisao/la:
Meni je baš smisno sta se Bosnjaci raduju propasti Hrvata u sred. Bosni, jer ako im se ostvare mokri snovi ne postoji ništa sto ce sprijeciti mirni razlaz BiH, svi Hrvati ce biti na liniji Mostar-Kupres, Srbi su vec zacementirani u RS, te ce morat trampiti Brcko za neki koridor do Bihaca, tako da je za nas win-win situacija.

u SBŽ-u, Žepču i Usori živi debelo preko 100 tisuća Hrvata, dodaju li se tome i Hrvati u Zenici, Zavidovićima, Maglaju, Varešu, Kraljevskoj Sutjesci, ta je brojka i značajno veća i to nije zanemariva populacija jer BIH ima 3 milijuna ljudi, a ne 30. načekat će se čekajući. :zubati

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 16:33 

U vašem je, znači, interesu da vas nema? :D

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 19:21 

Upozorenja: -2
dudu je napisao/la:
Ronaldinho je napisao/la:
Meni je baš smisno sta se Bosnjaci raduju propasti Hrvata u sred. Bosni, jer ako im se ostvare mokri snovi ne postoji ništa sto ce sprijeciti mirni razlaz BiH, svi Hrvati ce biti na liniji Mostar-Kupres, Srbi su vec zacementirani u RS, te ce morat trampiti Brcko za neki koridor do Bihaca, tako da je za nas win-win situacija.

u SBŽ-u, Žepču i Usori živi debelo preko 100 tisuća Hrvata, dodaju li se tome i Hrvati u Zenici, Zavidovićima, Maglaju, Varešu, Kraljevskoj Sutjesci, ta je brojka i značajno veća i to nije zanemariva populacija jer BIH ima 3 milijuna ljudi, a ne 30. načekat će se čekajući. :zubati

Čuj dudeka i matematike, Bosna ima 3 miliona stanovnika!? :palacgore2

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 19:23 

Upozorenja: -2
Mostarac u Nevesinju sve nasmijao do suza: «Majke mi moje» hit na internetu

Hit na internetu postao je intervju koji je Alternativna televizija odradila u Nevesinju sa slučajnim prolaznikom u okviru autorske emisije Jedan na jedan.
U kratkom razgovoru, Mostarac koji je u toku rata izbjegao u Nevesinje, bezbroj puta je ponovio uzrečicu “majke mi moje"!
Ovaj video je ubrzo postao pravi hit u BiH, a i šire.
Pogledajte ovog simpatičnog Mostarca.
Majke mi moje!

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... xqV3Ll94WU

Nema šta istočna Bosna je pukla načisto!!!

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 20:05 

Ko drugi nego ja je napisao/la:
...Na pijacama i supermarketima u Doboju prodaju zastave sa ljiljanima, koje ni u Sarajevu ne možeš tako lahko naći...

haha :smajl007

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 20:24 

Lebowski je napisao/la:
Pašćemo na 55%.

prosjecnog IQ-a

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 21:29 

...Na pijacama i supermarketima u Doboju prodaju zastave sa ljiljanima, koje ni u Sarajevu ne možeš tako lahko naći...

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300 ... rmarketima

Glupi Slovenci. Ne kontaju da se zbog takvih stari ođe i bez glave može ostati.

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 21:49 

Citat:
U tu trgovinu više nikada srpska noga ne treba da udje.Nas Srbe niko ne uzima za ozbiljno,pogledajte samo na kom jeziku su sve reklame. Prevode čak i reklame iz Srbije na ovo čudo od hrvatsko-muslimanskog jezika i poturaju ih nama Srbima.

Ima i kod vas bolida, stovani gospodine Aga, a? :D

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 21:57 

Aztec je napisao/la:

A šta moremo gospodine Aztec, nijesmo svi savršeni poput vas i mene :D

Nego, viđu ovo:

- Da, zastavica više nema u prodaji, tačnije one su povučene iz našeg marketa - potvrdila nam je Edina Porča, v.d. upravnika ovdašnjeg "Tuš" marketa.

Izgleda da su Slovenci kolateralna šteta jer je šefica marketa izvjesna gospođa Edina.
Gospođo Edina, lakše to malo, nije vam Prnjavor Ajvatovica =))

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 22:04 

Srbi su pravi multietnićari, njima manjine šefuju i direktuju. :D

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 22:07 

dudu je napisao/la:
Srbi su pravi multietnićari, njima manjine šefuju i direktuju. :D

Al' u kurcu :D

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 22:12 

Agathonikos je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

A šta moremo gospodine Aztec, nijesmo svi savršeni poput vas i mene :D

Nego, viđu ovo:

- Da, zastavica više nema u prodaji, tačnije one su povučene iz našeg marketa - potvrdila nam je Edina Porča, v.d. upravnika ovdašnjeg "Tuš" marketa.

Izgleda da su Slovenci kolateralna šteta jer je šefica marketa izvjesna gospođa Edina.
Gospođo Edina, lakše to malo, nije vam Prnjavor Ajvatovica =))

Istina, g. Aga, istina. :D

Nego, je ovaj Tus slovenski ili slovenacki? Ako je slovenski to ce Todoric kupiti. :D

EDIT: Evo, dosli smo do jezicne prepreke. Slovenski i slovenacki je jedno te isto? :zubati Ja nekako otisao na Slovake. Kad je sve to isto... I onda kazu sve je to isti jezik... :kava

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 22:19 

Lebowski je napisao/la:
Pašćemo na 55%.

Možete vi ići i na 230% ali ovdje u BiH vaše nacionalne "bošnjačke/bosanske države" nikad nećete imati. Ni metra. Ni u snu ni na javi. Ni sad ni za 1000 godina.

Ni Hrvati ni Srbi od svoje BiH NIKAD odustati neće kolko god da ih bude u postocima

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 22:21 

ivololaribar je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:
Pašćemo na 55%.

Možete vi ići i na 230% ali ovdje u BiH vaše nacionalne "bošnjačke/bosanske države" nikad nećete imati. Ni metra. Ni u snu ni na javi. Ni sad ni za 1000 godina.

Ni Hrvati ni Srbi od svoje BiH NIKAD odustati neće kolko god da ih bude u postocima

Čekaćemo mi i 100 0000 godina. :D

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 22:25 

Aztec je napisao/la:

Nego, je ovaj Tus slovenski ili slovenacki? Ako je slovenski to ce Todoric kupiti. :D

EDIT: Evo, dosli smo do jezicne prepreke. Slovenski i slovenacki je jedno te isto? :zubati Ja nekako otisao na Slovake. Kad je sve to isto... I onda kazu sve je to isti jezik... :kava

A šta ako jeste, s obzirom da bi sve ovo što ste vi napisali, napisao i ja, a samo bih umjesto "slovenski" napisao "slovenački" =)) :D

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 22:26 

Lebowski je napisao/la:
ivololaribar je napisao/la:

Čekaćemo mi i 100 0000 godina. :D

Jedan čeko pa se usro :zubati

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 22:35 

Aztec je napisao/la:

A šta ako jeste, s obzirom da bi sve ovo što ste vi napisali, napisao i ja, a samo bih umjesto "slovenski" napisao "slovenački" =)) :D

Zanimalo me cisto informativno. :zubati

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 22:37 

Aztec je napisao/la:

Mislio sam na ovaj detalj:

Citat:
I onda kazu sve je to isti jezik...

:D

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 22:48 

Aztec je napisao/la:

Mislio sam na ovaj detalj:

Citat:
I onda kazu sve je to isti jezik...

:D

Aaa... ma ko mu jebe mater, stovani gospodine. :D

Pa, dosta je to slicno g. Aga (al ipak uz neke razlike, vec u samoj RH g. Aga ovisi od podrucja i govora, i moze itekako doci do nerazumijevanja), al mislim da bi centralni problem predstavljalo kako bi se taj jezik zvao. Npr. Hrvatima se sigurno ne bi svidjela ideja da pricaju srpskim, kao sto, a slozicete se, stovani gospodine Aga, se ni Srbekima ne bi svidjelo da pricaju hrvatskim. Pa je onda najsretnije rjesenje da imamo odvojene nazive, i svi sretni, ha ja. :D A tu su jos i Dobri Bosnjani, koji, covjek bi rekao pricaju bosnjackim, al ne ne, oni pricaju bosanskim. :D

I na kraju krajeva, svi su ti jezici ioanko nabijeni turcizmima "amerikanizmima" i inim mimima... Od tud ovi famozni pokusaji novh hrv. rijeci.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 23:03 

Apsolutno, gospodine Aztec :D

Nego, kad već pominjete Srbe, Hrvate i Bošnjake, pomenite i nas Bosance i Hercegovce, valjda smo i mi neki faktor ikurac u našoj državi Bosni i Hercegovini :D

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 23:07 

Apsolutno g. Aga. :D Mora da smo neki kurac, imamo i jezik, samo sto ga govori narod nekog drugog imena. Joj, glava me odma zaboli. :D

G. Aga, jeste bacili oko na pjesmicu u mom potpisu? Ako niste, svakako dajte. :D

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 23:21 

Kako da ne, gospodine Aztec. Ja sam vam inače veliki ljubitelj poezije, posebno amerikanske beat poezije (Kerouac, Ginsberg itd), zatim ruske i ine i kao takav, osjećam se sasma kompetentnim da vas pohvalim na ovom predivnom poetskom uratku koji dodatno krasi ionako prekrasne vaše postove, gospodine Aztec :D

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 23:45 

Vidim masu gluposti napisanih u zadnjih 7 dana.
Vaše teze:
1-pravoslavni idu preko 10.000 živorođenih (jedva)
2-slabe migracije ka Zenici i Tuzli
3-odlične migracije ka Bijeljini i Banja Luci

Moj odgovor:
1- Pa šta ! Ne tako davno bilo ih je 12.000. Svake godine su u minusu, rekord je bio 2007 (-3.239), sada su nešto preko 2.500 hiljade minusa u šumskoj. Svake godine u Bosni ima preko 3.000 hiljade pravoslavnih manje, uglavnom od 3.000 do 5.500 hiljada manje u zadnjih deset godina. I dalje su minusu, i dalje sele za Srbistan, i dalje imaju najstariju populaciju.
U megapolisu Istočno Sarajevo se rodi godišnje nešto preko 500 beba a tvrde da ima preko 100.000 stanovnika. Ko zna možda se rađaju na Koševu!? U Srebrenici i Doboju su pukli, bespovratno. Čine preko 80% umrlih u Srebrenici za 2011 god., Bošnjaci preko 60% živorođenih. To nije incident, to je trend zadnjih 5 godina. Bošnjaci usto bilježe povratak(istina u malom broju) dok pravoslavni sele za Bijeljinu a pogotovo Srbistan.
Doboj je pukao načisto, najstariji grad u zemlji sa preko 15.000 penzionera. Svake godine ima 1000 pravoslavnih manje u Doboju. U Doboju živi oko 15.000 Bošnjaka a uzmite kartu i pogledajte kakvo mu je okruženje. Na pijacama i supermarketima u Doboju prodaju zastave sa ljiljanima, koje ni u Sarajevu ne možeš tako lahko naći. Ista stvar u Prijedoru, gdje domaći pravoslavci ne mogu ekonomski parirati bogatim povratnicima iz skandinavskih zemalja. Broj poslovnih prostora u gradu koji su u Bošnjačkom vlasništvu stalno raste itd. Mogu do sutra!

2-Samo dokaz da su manja naselja u okolini Tuzle i Zenice dovoljno atraktivna da zadrže svoje stanovništvo. Što ne možemo reći za naselja istočne Bosne ispod Zvornika i prostor između Bijeljine i Banja Luke. Činjenica je i da je Tuzla vjerovatno najsiromašniji veliki grad u BiH pa ne predstavlja veliki magnet za stanovnike okolnih mjesta koja uglavnom bolje žive od nje, pogotovo Gradačac, Gračanica i sl. gdje su ljudi poduzetniji i bolje su se snašli u tranzicijskom periodu. Zenica je sa druge strane tipični ex-yu industrijski grad i kao takav nema kapacitet da privlači nove stanovnike jer znamo da nam se industrija svodi na očuvanje postojećeg a ne rast. Univerzitet nije dovoljan pogotovo kada je u blizini Sarajevo.

3-Savršeno ! Baš ono što mi želimo. Ako već ostajete u šumskoj da se grupišete u dva centra Bijeljina i Banja Luka. Vidimo na primjeru Srebrenice kako se to pozitivno odražava na naš rast. U Banja Luci su pare šumske i njezin rast je prirodan dok je Bijeljina nešto sasvim drugo. Ljudi u Bijeljinu dolaze samo da bi živjeli u gradu, mnogi od njih su bivši stanovnici Sarajeva, Zenice, Tuzle, Mostara kojima su navikli na život u urbanoj sredini i žele da tako i ostane. Opet je sve više onih koji dolaze iz ruralnih pustoši istočne Bosne samo da bi okusili "čari" života u gradu. Univerzitet je tu, ali posla nema. I ono malo prijeratne industrije je propalo ili na ivici propasti a privatno poduzetništvo ne postoji. A broj stanovnika raste i raste, odlično!!! Kada jednom konačno odete za Srbistan ili ove dvije palanke sve što će ostati je šume, livade i poneko Bošnjačko naselje poput Srebrenice, Bratunca a u malo daljoj budućnosti i Doboja i Prijdora. :kava

Zanemariću šovinizam i slabašnu edukaciju.

1. Možda bi više se vi trebali brinuti što je razlika još i veća u Fedi,a Hrvati bogme u Herceg Bosni imaju sasvim pristojne brojke. Koliko muslimana je manje svake godine? 3000?5000?10000? Neko u Srbiju,neko u Siriju,svak valjda voli tamo gdje pripada, samo je problem što Alžirci,Saudijci,Egipćani pojedini ne žele napuštati Bosniu.
Što se IS tiče,to je samo dokaz koliko ti zapravo pojma nemaš. IS nema više od 60000 stanovnika. Tako da je i brojka rođenih sasvim korektna,naravno IS poslednjih godina u migracionom,ali i još nekim elementima bilježi značajan plus, Srbi su jednostavno od ničega napravili grad. Ono što vi Bošnjaci nikada niste umjeli, sve što znate je od tuđeg napraviti lošije, Sarajevo je pravi primjer.
Što se Srebrenice tiče još jedan dokaz koliko ne znaš. Gdje se rađa većina Srebreničana, u Srebrenici? E moj ti..... U toj istoj Srebrenici činite max. 40% stanovništva.

A što smatraš Kozarac i slične prčije nekim savršenim segmentom za bošnjaštvo to je posebna priča...Što ne pomeneš kolika je stopa smrtnosti povratnika Bošnjaka u Bn,Zvorniku,Doboju,Prijedoru? A koliko se rađa? Odnos je jelte 1:2,5, dakako.

2. Gradačac, Gračanica, Goražde, Živinice,Kalesija, iskreno (bez obzira koji je narod tu većina, kom entitetu pripada) to je prosto najružniji dio zemlje, ružniji čak i od Čemerna i Han Pijeska i Rudog.... Koliko je razvijen vjerovatno govore i konji koji su redovna pojava u gradskom saobraćaju, nekakve začaurene tende i nikakav urbanistički red.... Prosto ne vidim nijedan sadržaj koji pomenutom stanovništvu može srediti i popraviti način života,jedino što zadržava stanovništvo je nekoliko jakih firmi u Gradačcu....

3. Majmune, REPUBLIKA SRPSKA je međunarodno priznat entitet, svoje komplekse pri ispisivanju naziva ostavi na klitorisu.
Istočno Sarajevo si ponovo zaboravio,namjerno naravno. Ali mi je najčudnije sa kakvom ti sigurnošću pričaš o nekakvom vašem procvatu o nekakvom otvaranju pekara mesara frizerskih salona i ostalih stvari, o nekakvom priraštaju koji samo Sejfo Tokić može uz pomoć fotošopa predstaviti,a suštinski 80% povratnika je odavno prešlo 50tu. Djeca nakon završene osnovne ili srednje odlaze iz RS u Tuzlu,Sarajevo,Bihać, a jadni i nemoćni starci se za milostinju mole lokalnim srpskim vlastima.... Sve čemu se vi možete nadati je jedan kvalitetan, tvrd i velik pravoslavni koji će ući u garažu.... A do 5898e većina ste u prćijama poput Kozarca,Janje,Diviča,pojedinim selima Srebrenice i Bratunca.... Sa nadmorske visine od 1000 i kusur sišli ste na 500 i ispod i evidentno shvatili da je asfalt,a trotoar pogotovu sasvim adekvatan u 21om vijeku, a da je do tada jedini saznajni graditeljski makadam odavno prevaziđen....

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 23:51 

Ko mi dira Gračanicu? Otvaramo i fakultete uskoro. :D

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 23:53 

Leb, nisam ranije nešto bio upoznat sa Gračanicom,znam da ima dosta stanovnika,ali realno ono što sam vidio (možda je subjektivno) mogu ladno uporediti sa Sokocem ili recimo Srebrenicom,nigdje plana reda, ima nekakvih brenti, tržnjaka,ali tuga velika....

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 95837 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276 ... 3834  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Fox, pakovic i 45 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: