|
|
Stranica: 7/55.
|
[ 1363 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 02 srp 2013, 22:54 |
|
|
Zadro, ti si dobro upucen u politicka zbivanja, jeli istina da su napadi Merkelice na Orbana povezani sa njegovon politikon smanjenja cijena struje, sto direktno skodi njemackin ''prodavacima'' struje?
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 02 srp 2013, 22:59 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
puntar2.0 je napisao/la: Zadro, ti si dobro upucen u politicka zbivanja, jeli istina da su napadi Merkelice na Orbana povezani sa njegovon politikon smanjenja cijena struje, sto dirketno skodi njemackin ''prodavacima'' struje? Ne bavim se odnosima Njemačke i Mađarske no sigurno je da njihove nesuglasice nisu stvorene temeljem vrijednosnih prosudbi kao što su primjerice mađarske trzavice sa UK, Nizozemskom, Belgijom i odnedavno Francuskom. S obzirom da Orban ima socijalno osjetljivu politiku ne bih se čudio da je osnovica njihovih nesuglasica upravo ta socijalno osjetljiva politika koja očito remeti Nijemcima određene izvozne sektore u Mađarskoj.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 02 srp 2013, 23:07 |
|
|
Cudno, zar nisu zajedno u ovoj stranci: http://hr.wikipedia.org/wiki/Europska_p ... ka_strankaFino to Angela tretira ''saveznike'', sto mislis ako dodje crni Marko na vlast, da nebi njega prozvala za stetnog nacionalistu ako bude ima muda stititi interes hrvatskih gradjana, kontra interesa njemackog vele-kapitala. I, zar smo zaboravili da je i pokojni Tudjman zna kontrirati Njemcima? Nije poznato vise?
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 02 srp 2013, 23:10 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17412 Lokacija: יום טוב
|
puntar2.0 je napisao/la: cak i tradicionalno kroatofilna FAZ je napisala smrdljivi clanak, ne cu ni naslov privoditi jer mi se odma riga.
o čemu ti? ljudi objektivno pišu - visoka nezaposlenost, previše birokracije, korupcija... šta bi trebali, pisat da smo raj na zemlji???
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 02 srp 2013, 23:15 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Cudno, zar nisu zajedno u ovoj stranci: http://hr.wikipedia.org/wiki/Europska_p ... ka_strankaFino to Angela tretira ''saveznike'', sto mislis ako dodje crni Marko na vlast, da nebi njega prozvala za stetnog nacionalistu ako bude ima muda stititi interes hrvatskih gradjana, kontra interesa njemackog vele-kapitala. I, zar smo zaboravili da je i pokojni Tudjman zna kontrirati Njemcima? Nije poznato vise? Ne će .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 02 srp 2013, 23:17 |
|
|
Dobro da ne ce, Orbanu je porucila neizravno da ce ga skinuti sa vlasti. Ali dobro, tu imamo razlican vid stvari, i ok.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 02 srp 2013, 23:19 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Dobro da ne ce, Orbanu je porucila neizravno da ce ga skinuti sa vlasti. Ali dobro, tu imamo razlican vid stvari, i ok. Kao što rekoh, njega ne skida zbog toga. A i Orban bi mogao promijeniti pristup jer nije dovoljno velik da se svima odupire, Njemačka mu je tu najveći prirodni saveznik.
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 02 srp 2013, 23:21 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: cak i tradicionalno kroatofilna FAZ je napisala smrdljivi clanak, ne cu ni naslov privoditi jer mi se odma riga.
o čemu ti? ljudi objektivno pišu - visoka nezaposlenost, previše birokracije, korupcija... šta bi trebali, pisat da smo raj na zemlji??? http://www.faz.net/aktuell/politik/euro ... 38-l1.htmlOvo je drugi clanak, de malo privedi komentare.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 02 srp 2013, 23:29 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Cudno, zar nisu zajedno u ovoj stranci: http://hr.wikipedia.org/wiki/Europska_p ... ka_strankaFino to Angela tretira ''saveznike'', sto mislis ako dodje crni Marko na vlast, da nebi njega prozvala za stetnog nacionalistu ako bude ima muda stititi interes hrvatskih gradjana, kontra interesa njemackog vele-kapitala. I, zar smo zaboravili da je i pokojni Tudjman zna kontrirati Njemcima? Nije poznato vise? Merkelica možebitno ima i cilj slabiti i blatiti Hrvatsku dok je SDP na vlasti, njoj je očito bitno da ova vlada što prije padne. To nam govori da nam Njmačka nažalost ne može biti strateški partner budući da nema konstante u vanjskoj politici...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 02 srp 2013, 23:31 |
|
|
volvoks je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: Cudno, zar nisu zajedno u ovoj stranci: http://hr.wikipedia.org/wiki/Europska_p ... ka_strankaFino to Angela tretira ''saveznike'', sto mislis ako dodje crni Marko na vlast, da nebi njega prozvala za stetnog nacionalistu ako bude ima muda stititi interes hrvatskih gradjana, kontra interesa njemackog vele-kapitala. I, zar smo zaboravili da je i pokojni Tudjman zna kontrirati Njemcima? Nije poznato vise? Merkelica možebitno ima i cilj slabiti i blatiti Hrvatsku dok je SDP na vladti, njoj je očito da ova vlada što prije padne. To nam govori da nam Njmačka nažalost ne može biti strateški partner budući da nema konstante u vanjskoj politici... Prvi dio napiše dobro i onda posere sve što je napisao. Kako si ti siguran da smo mi bili konstantni u vanjskoj politici? Vanjska politika se jednom promijenila i to drastično. Zahvaljujući prethodniku ovoga koji je sada na vlasti.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 02 srp 2013, 23:39 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: ZGabriel je napisao/la:
o čemu ti? ljudi objektivno pišu - visoka nezaposlenost, previše birokracije, korupcija... šta bi trebali, pisat da smo raj na zemlji??? http://www.faz.net/aktuell/politik/euro ... 38-l1.htmlOvo je drugi clanak, de malo privedi komentare. ne čitam komentare. ako je Njemačka uspjela "progutati" DDR bez većih lomova, snaći će se i s nama. samo i mi moramo malo potegnut.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 02 srp 2013, 23:43 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: volvoks je napisao/la: Merkelica možebitno ima i cilj slabiti i blatiti Hrvatsku dok je SDP na vladti, njoj je očito da ova vlada što prije padne. To nam govori da nam Njmačka nažalost ne može biti strateški partner budući da nema konstante u vanjskoj politici... Prvi dio napiše dobro i onda posere sve što je napisao. Kako si ti siguran da smo mi bili konstantni u vanjskoj politici? Vanjska politika se jednom promijenila i to drastično. Zahvaljujući prethodniku ovoga koji je sada na vlasti. Nijemci su prvi počeli sa hlađenjem odnosa, još 1993. zbog Herceg-Bosne, makar se slažem da se Račan malo previše približio Britaniji. No, ne slažem se da smo samo mi činili greške u odnosima s Njemačkom, i oni su, poglavito u gospodarskom sektoru. Gdje su proizvodni pogoni kojih su pune Mađarska, Češka i Slovačka?? A Češka ih je zaebala puno više puta nego mi. Nislim, uspoređivati odbijanje naknade za Benešive dekrete i Perkovića je smiješno...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 02 srp 2013, 23:49 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Divlja svinja5 je napisao/la: BBC je napisao/la: I što su slagali ? Meni je najjače bilo kad su nakon presude Praljku, Prliću i ostalima na hrvatskoj (ne bosanskoj!) stranici DW-a dali kilometarske kolumne nekog Muslimana i Srbina, valjda dopisnika iz Sarajeva i BL, koje su u biti bile naslađivanje navedenim presudama. Naravno da je to vjernim pratiteljima Sa-X-a, Avaza i drugih krkanskih sarajevskih medija promaklo. Nemoj kopirati Milanovića, jedan glupan dosta. I tebi kao i njemu interesi Hrvatske i branitelji bitni kao lanjski snijeg. Nismo sisali vesla da bi nas neki seronje Purgeri mogli varati.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 02 srp 2013, 23:52 |
|
|
Dotepenci. Molim lepo. I on i drug precednik su se skučili u stanovima bivših purgera koji su se očito ogriješili o antifašizam pa ih je Perkovićev tata valjda s pravom preselio na onaj svijet. Nemoja nama livanjske zetove i baškovodske tetkice trpati.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 02 srp 2013, 23:54 |
|
|
Neki vrlo neiskreni *** jest.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 02 srp 2013, 23:54 |
|
|
doc je napisao/la: Dotepenci. Molim lepo. I on i drug precednik su se skučili u stanovima bivših purgera koji su se očito ogriješili o antifašizam pa ih je Perkovićev tata valjda s pravom preselio na onaj svijet. Nemoja nama livanjske zetove i baškovodske tetkice trpati. Crveni dalmatinci u principu čine većinu današnje elite, malo je tu pravih Purgera, pa čak i Zagoraca...
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 02 srp 2013, 23:55 |
|
|
BBC je napisao/la: Divlja svinja5 je napisao/la: Meni je najjače bilo kad su nakon presude Praljku, Prliću i ostalima na hrvatskoj (ne bosanskoj!) stranici DW-a dali kilometarske kolumne nekog Muslimana i Srbina, valjda dopisnika iz Sarajeva i BL, koje su u biti bile naslađivanje navedenim presudama. Naravno da je to vjernim pratiteljima Sa-X-a, Avaza i drugih krkanskih sarajevskih medija promaklo.
Nemoj kopirati Milanovića, jedan glupan dosta. I tebi kao i njemu interesi Hrvatske i branitelji bitni kao lanjski snijeg. Nismo sisali vesla da bi nas neki seronje Purgeri mogli varati. Milanović je purger koliko sam ja Parižanka.
|
|
Vrh |
|
|
limpus
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 03 srp 2013, 10:01 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: BBC je napisao/la: Nemoj kopirati Milanovića, jedan glupan dosta. I tebi kao i njemu interesi Hrvatske i branitelji bitni kao lanjski snijeg. Nismo sisali vesla da bi nas neki seronje Purgeri mogli varati.
Milanović je purger koliko sam ja Parižanka. Bonžur.
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 03 srp 2013, 11:11 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Ako se smijem uključiti u aktualnu raspravu, što se mene tiče, u svakom smislu (svjetonazorskom, unutarnjem, vanjskopolitičkom, karakternom) Orban > Merkel.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 03 srp 2013, 11:23 |
|
|
Jedini problem je što je Njemačka > Mađarska (doduše ne i za nas :) Ovako su ipak puno bolji susedi.
Orbanu bi bilo pametnije da ipak malo leti ispod radara, a Merkelici da se ne bahati bespotrebno. Ne isplati se na kraju.
|
|
Vrh |
|
|
Bagulin
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 03 srp 2013, 13:09 |
|
Pridružen/a: 21 sij 2012, 13:18 Postovi: 1134 Lokacija: Res Publica Croatia - Unio Europaea
|
počelo je stiskanje jajca udbaškoj vrhuški ... vidit ćemo koliko su spremni žrtvovati? http://www.vecernji.hr/vijesti/cekali-s ... nak-578360Hrvatsku i Njemačku veže snažno prijateljstvo. A ovako se ne postupa prema prijateljima – komentirao je danas predsjednik odbora za europska pitanja njemačkog Bundestaga Gunther Krichbaum poteze hrvatskih vlasti, posebice donošenje tzv. Lex Perković. Rezultat, a ne isprike Onako kako taj zastupnik CDU-a, stranke kancelarke Angele Merkel, vidi situaciju s izmjenom zakona po kojem europski uhidbeni nalog vrijedi samo za zločine počinjenje nakon 7. kolovoza 2002. može se svesti u tri riječi iako ih on – diplomatski – nije izrekao: Izigrali ste nas. – Njemačka je posljednja ratificirala hrvatski pristupni sporazum jer smo željeli da se Hrvatska do samog kraja ne opusti i ne uspori s reformama. Stoga taj pritisak. I onda, kad ratificiramo, nekoliko tjedana poslije Vlada predlaže, a Sabor potvrđuje zakon koji, po meni, krši preuzete obveze. Da je Hrvatska ovaj zakon donijela prije nego što je Njemačka ratificirala, vjerujte da bi stvari u Njemačkoj bile drukčije – govori. Potpisano se mora provoditi, kaže Krichbaum. Izmjenu zakona izravno veže uz Josipa Perkovića. Na pitanje znači li to da ne vjeruje objašnjenima hrvatskog ministra pravosuđa Orsata Miljenića te premijera Zorana Milanovića da se zakon donosi zbog poplave uhidbenih naloga koji se očekuju, ali i zbog zaštite branitelja, kaže: – Pametan čovjek mi je jednom rekao: Nisu važne isprike, već rezultat. Objašnjenja su i te kako potrebna, želio bih da me se uvjeri da griješim, no smatram da je zakon imao samo jednu svrhu – zaštititi Perkovića. Donesen je na brzinu, i to nakon što je hrvatska strana dobila informaciju o uhidbenom nalogu – govori te napominje kako – za razliku od Hrvatske – u Njemačkoj ubojstvo ne zastarijeva, ali i da Njemačka a priori ne tvrdi da je Perković kriv. Unatoč tomu, Njemačka ne namjerava inicirati nikakve poteze prema EK. – Sada ste članica EU. Nije posao Njemačke nadzirati kako provodite preuzete obveze. EU ima mehanizme i uvjeren sam da će reagirati i donijeti pravu odluku. Imam puno povjerenje u EK – kaže te napominje da nije neuobičajeno da EK reagira kad smatra da država “iskoči” iz europskih zakona. Tako je lani predsjednik EK Barroso pozvao bugarskog premijera Victora Pontu, a i Njemačka je bila pod udarom zbog Volkswagena, no Krichbaum smatra da će u ovom slučaju “biti dovoljna potpredsjednica Viviane Reding”. A. Merkel čuvala sebe? Na pitanje jesu li promjene Ustava po kojima politička ubojstva ne zastarijevaju bila dovoljna da Njemačka prepusti Perkovića, kaže: – Hrvatska je suverena država, smije činiti što želi, ali ako se to ne kosi s europskim zakonima. Ipak, nije htio komentirati informacije iz diplomatskih krugova da je kancelarka Merkel izostala s proslave u Zagrebu zbog toga jer nije željela “otvarati bokove” za kritike u predizborno vrijeme, a i za vrijeme nezadovoljstva proširenjem i bailoutima, na što se lijepo nadovezao i slučaj Perković koji je u njemačkim medijima bio izuzetno popraćen.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 03 srp 2013, 13:10 |
|
|
volvoks je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Prvi dio napiše dobro i onda posere sve što je napisao. Kako si ti siguran da smo mi bili konstantni u vanjskoj politici? Vanjska politika se jednom promijenila i to drastično. Zahvaljujući prethodniku ovoga koji je sada na vlasti.
Nijemci su prvi počeli sa hlađenjem odnosa, još 1993. zbog Herceg-Bosne, makar se slažem da se Račan malo previše približio Britaniji. No, ne slažem se da smo samo mi činili greške u odnosima s Njemačkom, i oni su, poglavito u gospodarskom sektoru. Gdje su proizvodni pogoni kojih su pune Mađarska, Češka i Slovačka?? A Češka ih je zaebala puno više puta nego mi. Nislim, uspoređivati odbijanje naknade za Benešive dekrete i Perkovića je smiješno... Glede Herceg Bosne su priče za malu djecu, Kohlu je trebalo udaljavanje od Tuđmana u trenutcima nakon VRO Maslenica jer bi inače navukao i neugodne posljedice na Njemačku. Ispod stola, cijelo desetljeće su odnosi bili na vrhuncu, to jest do Račana. Česi ih ne mogu zajebati toliko koliko možemo mi jer se Česi ne nalaze na toliko bitnom strateškom položaju kao mi. Niti će se ikad nalaziti. Obala toplog mora i gospodarenjem najrazvedenijim i najuvučenijim dijelom tog istog mora su prednosti koje itekako više znače od svih koje Češka ima. O položaju koji je savršen za proboj kapitala na jugoistično tržište da ne pričamo.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 03 srp 2013, 13:12 |
|
|
doc je napisao/la: Orbanu bi bilo pametnije da ipak malo leti ispod radara, a Merkelici da se ne bahati bespotrebno. Ne isplati se na kraju. Otprilike to je sukus svega. Merkelica je i više nego dobar upravljač Njemačkom, problem je nastup prema vani koji navlači bijes određenog dijela Europe i to štoviše onih država koje su njima strateški bitne (Mađarska npr.) . Orban bi se isto mogao sa nekim svojim izjavama primiriti. Panzeri nikome nisu trebali.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 06 srp 2013, 17:59 |
|
|
Ugledni odvjetnik Željko Olujić odgovara na tekst odvjetnika Ante Nobila Olujić: Nobilo laže, glupost je da zakon štiti hrvatske borce- Nije riječ prvenstveno u Perkoviću, nego o komunizmu, ističe Željko Olujić. http://www.vecernji.hr/vijesti/olujic-n ... nak-580198
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo Postano: 06 srp 2013, 18:57 |
|
|
Na tisuće i tisuće vila na Jadranu, ovi krkani i svojim izborom pokazuju da im komunizam i Jugoslavija draži nego Hrvatska i njihov narod. Citat: Premijer Milanović odmara se na Hvaru u državnoj vili Kovač Premijer vikend provodi u kući od dvjestotinjak kvadrata koja je bila omiljena rezidencija partijskog funkcionera Vladimira Bakarića.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|