|
|
Stranica: 28/317.
|
[ 7912 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zadar1993
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 15:39 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Netko nepoznati se u sitne sate sulja oko kuca u susjedstvu gdje je u proslih mjesec dana bilo 4-5 provala a provalnici su opisivani kao mladi crnci. Ti kao angazirani zastitnik ne bi provjerio nekoga koji odgovara opisu? Ja bih onda rekao da cinis tesku povrijedu duznosti.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 15:43 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Argumentirao sam da je navodni napadač bio slabiji od navodne žrtve, da nije uobičajno nekog presretati i maltretirati samo zato što se šeće ili je druge boje kože, da je teško vjerovati da bi netko naoružani napao lika s pištoljem, da je teško upucati nekog tko ti je za leđima, da je "bijelac" ranije bio poznat po nasilju... A mogao bih još dosta toga.
Jebe mi se za liberalnu mašineriju, hoću samo pravdu. Otkad su debeli ljudi jači od mladih crnih definiranih pubertetlija, pa nismo u Dalmatinskoj Zagori  Pa ako je naselje privatnog tipa, u čemu je problem pitati nekoga što ti radiš ovdje, je li to razlog da ga počneš mlatiti??
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
POL_GASOL
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 15:43 |
|
|
Obama je na vlasti kao i demokrate, oni su ga namjerno pustili i pobjelili u novinama, sa istim reflektorom koji je Barry koristio u svojoj kampanji da privuče bijele glasače  LED whitening efect reflektor 100W.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 15:47 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Netko nepoznati se u sitne sate sulja oko kuca u susjedstvu gdje je u proslih mjesec dana bilo 4-5 provala a provalnici su opisivani kao mladi crnci. Ti kao angazirani zastitnik ne bi provjerio nekoga koji odgovara opisu? Ja bih onda rekao da cinis tesku povrijedu duznosti. A što da ti šećeš Novim Zegejem pa te neki simpatizer Broza s Cheom na majci i flašom Žuje ide ispitivati i tražiti te da mu polažeš račune?
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 15:48 |
|
|
Da su uloge obrnute... Bilo bi "crnac fašista upucao nedužnog belca koji je izašao da prošeta i udahne svež vazduh".  Preširoko shvaćena samoodbrana. Uostalom ako je debeli bio angažovan u tom trenutku i imao prava da to uradi, a bio je i naoružan, zašto nije izašao sa pištoljem i zaustavio crnca? Kao što policija radi u takvim slučajevima. Ne, nego je prijavio policiji (ispravno), izašao iz kola iako mu je rečeno da ne treba (pogrešno), pratio i legitimisao tipa koji nikakav prekršaj u tom trenutku nije radio (pogrešno), i potom šta? Otišao? Koja je onda svrha svega. O tome pričam. Najbolje da svakoj budali daš pištolj i pravo da se igra vlasti, pa ono ako mu je loš dan, ako mu žena nije dala prethodne noći ili ako se slučajno uplaši, on malo legitimiše i puca. Jbg, demokratija. 
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 15:49 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Netko nepoznati se u sitne sate sulja oko kuca u susjedstvu gdje je u proslih mjesec dana bilo 4-5 provala a provalnici su opisivani kao mladi crnci. Ti kao angazirani zastitnik ne bi provjerio nekoga koji odgovara opisu? Ja bih onda rekao da cinis tesku povrijedu duznosti. A što da ti šećeš Novim Zegejem pa te neki simpatizer Broza s Cheom na majci i flašom Žuje ide ispitivati i tražiti te da mu polažeš račune? Ne silazi Zadro među lumpenproleterijat 
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 15:51 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Da su uloge obrnute... Bilo bi "crnac fašista upucao nedužnog belca koji je izašao da prošeta i udahne svež vazduh".  A jel crnci u Bronxu i Arapi u pariškim predgrađima imaju pravo na svoje "neighbourhood watcheve"? 
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 15:52 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Opet se perecka intenzivna (mržnja ?) energija i osjećaji troše na nebitno, umjesto na probleme njihove braće u BiH.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 15:53 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Netko nepoznati se u sitne sate sulja oko kuca u susjedstvu gdje je u proslih mjesec dana bilo 4-5 provala a provalnici su opisivani kao mladi crnci. Ti kao angazirani zastitnik ne bi provjerio nekoga koji odgovara opisu? Ja bih onda rekao da cinis tesku povrijedu duznosti. A što da ti šećeš Novim Zegejem pa te neki simpatizer Broza s Cheom na majci i flašom Žuje ide ispitivati i tražiti te da mu polažeš račune?  Kako ovaj primjer ima veze s icim? Da je netko slican meni provalio 4 puta zadnjih mjesec dana u stanove po Novom Zagrebu trebala bi me i policija provjeriti a ne samo unajmljeni zastitnik. A sigurno je da tog zastitara ne bih zajebavao a kamoli da bi ga napao s ledja.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 15:55 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Da su uloge obrnute... Bilo bi "crnac fašista upucao nedužnog belca koji je izašao da prošeta i udahne svež vazduh".  A jel crnci u Bronxu i Arapi u pariškim predgrađima imaju pravo na svoje "neighbourhood watcheve"?  Imaju. To sto se sami ne organiziraju ili se ne mogu dogovoriti sigurno nije problem drustva i drzave nego njih samih.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 15:58 |
|
|
Baš bih voleo da vidim reakciju forumaša da ih usred noći zaustavlja, "legitimiše" i juri neki nepoznat tip, bez uniforme i značke.  U ovom slučaju, od situacije gde je mali gangsta mogao eventualno biti priveden zbog sitne krađe (btw, jel dokazano da je radio neku kriminalnu aktivnost tom prilikom?), došli smo do tuče i ubistva.
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 15:58 |
|
|
Nije ovaj lik bio zaštitar, a i da je, nema pravo legitimirati i zaustavljati koga hoće. To može samo policija. On je bio običan stanar tamo. A ako je provalio mlađi bijelac, je li to dovoljno da bude sličan tebi? Zadar1993 je napisao/la: Imaju. To sto se sami ne organiziraju ili se ne mogu dogovoriti sigurno nije problem drustva i drzave nego njih samih. O, organiziraju se oni, ali nisam primjetio da je to ikom (pa ni meni) simpatično. Valjda država ima monopol nad nekim stvarima.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 15:59 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Da su uloge obrnute... Bilo bi "crnac fašista upucao nedužnog belca koji je izašao da prošeta i udahne svež vazduh".  Preširoko shvaćena samoodbrana. Uostalom ako je debeli bio angažovan u tom trenutku i imao prava da to uradi, a bio je i naoružan, zašto nije izašao sa pištoljem i zaustavio crnca? Kao što policija radi u takvim slučajevima. Ne, nego je prijavio policiji (ispravno), izašao iz kola iako mu je rečeno da ne treba (pogrešno), pratio i legitimisao tipa koji nikakav prekršaj u tom trenutku nije radio (pogrešno), i potom šta? Otišao? Koja je onda svrha svega. O tome pričam. Najbolje da svakoj budali daš pištolj i pravo da se igra vlasti, pa ono ako mu je loš dan, ako mu žena nije dala prethodne noći ili ako se slučajno uplaši, on malo legitimiše i puca. Jbg, demokratija.  A to se kao ne radi, pa u dijelove south bronxa dan danas bijelac ne smije ući bez da ga se opljačka, siluje mu se ženu ili što već. Nije onda valjda takav problem zaustavit mladog crnca i pitat ga kaj radi u tuđem, zatvorenom kvartu...
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 16:03 |
|
|
volvoks je napisao/la: A to se kao ne radi, pa u dijelove south bronxa dan danas bijelac ne smije ući bez da ga se opljačka, siluje mu se ženu ili što već. Nije onda valjda takav problem zaustavit mladog crnca i pitat ga kaj radi u tuđem, zatvorenom kvartu... I ne vidim da se vi masovno stavljate na stranu ekipe koja mlati i pljačka belce po kojekakvim geto kvartovima. Ovo je smešno o čemu raspravljamo. Debeli se sam doveo u opasnost i u toj opasnosti reagovao neprimereno. I sad, ne volim da se pozivam na wiki, pa neka neko ispravi ako je citirano neistina ali: Citat: On the evening of February 26, 2012, Zimmerman observed Martin as he returned to the Twin Lakes housing community after having walked to a nearby convenience store.[86] At the time, Zimmerman was driving through the neighborhood on a personal errand.[15]
At approximately 7:09 PM,[Note 4] Zimmerman called the Sanford police non-emergency number to report what he considered a suspicious person in the Twin Lakes community.[88] Zimmerman stated, "We've had some break-ins in my neighborhood, and there's a real suspicious guy."[2] He described an unknown male "just walking around looking about" in the rain and said, "This guy looks like he is up to no good or he is on drugs or something."[89] Zimmerman reported that the person had his hand in his waistband and was walking around looking at homes.[90] On the recording, Zimmerman is heard saying, "these assholes, they always get away."[91][92] About two minutes into the call, Zimmerman said, "he's running."[35] The dispatcher asked, "He's running? Which way is he running?"[93] The sound of a car door chime is heard, indicating Zimmerman opened his car door.[94] Zimmerman followed Martin, eventually losing sight of him.[35] The dispatcher asked Zimmerman if he was following him. When Zimmerman answered, "yeah," the dispatcher said, "We don't need you to do that." Zimmerman responded, "Okay."[95] Zimmerman asked that police call him upon their arrival so he could provide his location.[35] Zimmerman ended the call at 7:15 p.m.[35] After Zimmerman ended his call with police, a violent encounter took place between Martin and Zimmerman, which ended when Zimmerman fatally shot Martin 70 yards (64 m) from the rear door of the townhouse where Martin was staying.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 16:05 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Baš bih voleo da vidim reakciju forumaša da ih usred noći zaustavlja, "legitimiše" i juri neki nepoznat tip, bez uniforme i značke.  U RH svi zastitari moraju imati sluzbenu odoru po kojoj bi bili prepoznati. Ne znam je li i ovaj imao istu no to je ne bitno. Bitno je da ga je "mali djecak" napao nakon zavrsenog razgovora sto ne dvoji ni tuziteljstvo. Ja bih volio vidjeti vas liberale da se nadjete na podu i da vas mlati na mrtvo ime "mali djecak" a imate pistolj pri ruci. Svim srcem bi htio vjerovati da biste se suzdrzali od povlacenja istog i pucanja pa makar za upozorenje, no nekako mi zdrav razum prijeci da u to povjerujem.
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 16:09 |
|
|
Malo o ubojstvima u Chikagu, wikipedia: 76% of victims were African American (77.4% of offenders were), 18.3% were Hispanic (17.3% of offenders), and 5.6% were white (5.3% of offenders). Izgleda da se tučeju međusobno.  Edit: Što mi smajli ne radi? 
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 16:12 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ja bih volio vidjeti vas liberale ..... Koje "Liberale" ?
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 16:12 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: U RH svi zastitari moraju imati sluzbenu odoru po kojoj bi bili prepoznati. Ne znam je li i ovaj imao istu no to je ne bitno. Bitno je da ga je "mali djecak" napao nakon zavrsenog razgovora sto ne dvoji ni tuziteljstvo. Ja bih volio vidjeti vas liberale da se nadjete na podu i da vas mlati na mrtvo ime "mali djecak" a imate pistolj pri ruci. Svim srcem bi htio vjerovati da biste se suzdrzali od povlacenja istog i pucanja pa makar za upozorenje, no nekako mi zdrav razum prijeci da u to povjerujem. Vidiš, lepo rečeno. Službeno lice ima uniformu, ima značku, ima primereno naoružanje i trening za razne situacije. Problem je što debeli nije imao ništa od toga. Vidi crnca, zove policiju (OK, sumnjiv mu je, taj deo je u redu), a onda naoružan izlazi i radi ko zna šta. Fizički nesposoban da savlada klinca od 17 godina, u panici puca. Ne ranjava ga, već ubija. Dakle, bez preke potrebe (ne upada mu mali u kuću, ne napada neku osobu na ulici, ne provaljuje u neku treću kuću), debeli se igra policije i naleće na maloletnika sklonog nasilju (možda je pijan, možda je drogiran nebitno). Zbog sopstvene nesposobnosti da izađe na kraj sa situacijom, ubija istog maloletnika. To ne znači da je mali nevinašce, anđeo ili da je u redu mlatiti nekoga, ali znači da je čitavu situaciju napravo debeli.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 16:18 |
|
|
Vidis Jagnje nije. U kaznenom pravu ne postoji opravdanje za napad ali postoji opravdanje za obranu u vidu nuzne obrane. I sto da stari buco nije imao snage stati na kraj tom malom? Pa nije ga on napao fizicki vec je samo s njim popricao sto nije kazneno djelo niti je opravdanje za napad. Dakle onog trenutka kada ga mali napada on dobiva sasvim legitimno pravo na samoobranu. Ukoliko je prekoracio tu samoobranu onda mozemo govoriti o odgovornosti istoga (tipa da je mali poceo bjezati nakon nekog vremena pa onda ovaj izvadi pistolj i upuca ga) no sud nikakvo prekoracenje nije utvrdio.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 16:19 |
|
|
BBC je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ja bih volio vidjeti vas liberale ..... Koje "Liberale" ? Pardon. Fasiste  .
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 16:20 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: BBC je napisao/la: Koje "Liberale" ?
Pardon. Fasiste  . Koje "fašiste" ? Šalu na stranu, kako se nekome da živcirati oko nekog ubojstva preko oceana. Mislim da je poseban ton imalo židovski zvučno prezime. Ili griješim ?
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 16:24 |
|
|
Da je Zidov ne bi utjecalo na ovo(osim u slucaju da je pripadnik liberalne elite, njima je sve dozvoljeno pa makar bili i bijeli kao Norvezani). Bitno je da je bijel, dobro nije ni to mestik je no ubio je crnca i ima malo bijelih gena. Dovoljno za senzaciju u New York timesu, CNNu i slicnima
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 16:25 |
|
|
BBC je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Pardon. Fasiste  . Koje "fašiste" ? Šalu na stranu, kako se nekome da živcirati oko nekog ubojstva preko oceana. Mislim da je poseban ton imalo židovski zvučno prezime. Ili griješim ? To što je Židov ima najmanje veze, stvar je u tome što je ovo ubojstvo neuobičajebo jako popračeno u američkim medijima, a i liberalna mašinerija se ozbiljno primila ovog slučaja...
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 16:29 |
|
|
Mulat: George Michael Zimmerman was born on October 5, 1983, in Manassas, Virginia,[53] and is the son of Gladys (née Mesa) Zimmerman, who was born in Peru,[2] and Robert Zimmerman, Sr., a retired Virginia magistrate.[54][55] He was raised as a Catholic,[2] in a family that his father has described as "multiracial;" his father is a white American of German descent[56] and his mother is Peruvian with some black ancestry through her Afro-Peruvian maternal grandfather .[2][Note 1] Zimmerman's voter registration record lists him as Hispanic and a registered Democrat.[57][58] Još je i demokrat. Bezze trošite energiju na njega. volvoks je napisao/la: To što je Židov ima najmanje veze, stvar je u tome što je ovo ubojstvo neuobičajebo jako popračeno u američkim medijima, a i liberalna mašinerija se ozbiljno primila ovog slučaja... Židov je kao i ja.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 16:31 |
|
|
Da ga ne prikazuju kao bijelca bi uzalud trosili vrijeme.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|