HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 sij 2025, 04:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1815 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 73  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 20 stu 2009, 10:14 

Ceha je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:
Koje je mjesto sada uključeno u Jajce, a nalazi se između Rike i Bravnica?

http://img222.imageshack.us/img222/484/hrvatskojajce5.jpg mi se čini ok. Mislim da trebaš samo pomaknuti liniju malo sjeverno u onom dijelu Skender Vakufske općine između Dobretića i Vlasinja. Je da je to srpsko naselje, ali (poratna) linija je bila na rijeci ugar što bi obuhvatilo i malo (možda 10%) šumske površine (ne mjesta). Granica na rijeci (riječici) zna biti bolja, pogotovo ako ne dira u ljude.

Gledam popis http://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:Popis_stanovni%C5%A1tva_u_Bosni_i_Hercegovini_1991.:_Jajce
Sela u kojima ima Hrvata a da nismo većina su ti ;
Borci(59/227)
Bravnice(4/868)
Ćusine(2/327)
Divčani(252/1257)
Đumezilije(1/92)
Jezero(33/834)
Kamenice(2/291)
Kovačevac(2/131)
Krušičica(39/913)
Lendići(27/703)
Lupnica(375/1064)
Podlipci(106/269)
Prisoje(105/456)
Prudi(173/614)
Pšenik(1/411)
Stare Kuće(1/45)
Šibenica(282/925)
Vinac(3/1341)
Zdaljevac(101/230)
Ovdje je http://www.hercegbosna.org/forum/viewtopic.php?f=17&t=105&start=100Frane priložio imena i pozicije sela Jajačke općine: a ti si http://www.hercegbosna.org/forum/viewtopic.php?f=17&t=105&start=100 nam dao Zdaljevac, Pšenik, Prude u središtu, Divčane, Lupnicu, Šibenicu i Podlipce na istoku, kao i Šeriće na zapadu (i Ćusine, Kamenice, Drenov Do od Srba).
Na karti ti je ucrtan i Vrbas, kako su Muslimani držali Vinac, mislim da time cjelokupni dio Vrbasa što ga je držao HVO ulazi u novu općinu (samim time i hidroelektrane).
Ovi Hrvati ostaju izvan nove općine:
Borci(59/227)
Bravnice(4/868)
Đumezilije(1/92)
Jezero(33/834)
Kovačevac(2/131)
Krušičica(39/913)
Lendići(27/703)
Prisoje(105/456)
Stare Kuće(1/45)
Vinac(3/1341)
što sveukupno daje broj od 267 Hrvata (popis 1991) od 15811 (sa Dobretićima 20531) što je sveskupa 1.7% (sa Dobretićima 1.3%)
Super posao :HercegBosanac

Hvala na svim podatcima i na uloženom trudu! I na primjedbi da je granica na području prema općini Skender Vakuf (Kneževo) pomaknuta na Ugar.

Borci, Prisoje (dio) i Jezero su već u srpskim rukama, a Kruščica i Lendići bi bili značajni gubitci iz sadašnjeg dijela općine.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 10:23 

Napokon, lokacije hidroelektrana na Vrbasu: HE Jajce I i HE Jajce II.

Označene su plavom bojom:

slika

http://img230.imageshack.us/img230/3172/jajcehidroelektranenavr.jpg

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 12:37 

Glazbenik je napisao/la:
Napokon, lokacije hidroelektrana na Vrbasu: HE Jajce I i HE Jajce II.

Označene su plavom bojom:

slika

http://img230.imageshack.us/img230/3172/jajcehidroelektranenavr.jpg

Ovo objašnjava i zašto je Vlasinje ušlo u Jajce. Osigurati zaleđe hidroelektrani.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 15:58 

Glazbenik je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

http://img222.imageshack.us/img222/484/hrvatskojajce5.jpg mi se čini ok. Mislim da trebaš samo pomaknuti liniju malo sjeverno u onom dijelu Skender Vakufske općine između Dobretića i Vlasinja. Je da je to srpsko naselje, ali (poratna) linija je bila na rijeci ugar što bi obuhvatilo i malo (možda 10%) šumske površine (ne mjesta). Granica na rijeci (riječici) zna biti bolja, pogotovo ako ne dira u ljude.

Gledam popis http://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:Popis_stanovni%C5%A1tva_u_Bosni_i_Hercegovini_1991.:_Jajce
Sela u kojima ima Hrvata a da nismo većina su ti ;
Borci(59/227)
Bravnice(4/868)
Ćusine(2/327)
Divčani(252/1257)
Đumezilije(1/92)
Jezero(33/834)
Kamenice(2/291)
Kovačevac(2/131)
Krušičica(39/913)
Lendići(27/703)
Lupnica(375/1064)
Podlipci(106/269)
Prisoje(105/456)
Prudi(173/614)
Pšenik(1/411)
Stare Kuće(1/45)
Šibenica(282/925)
Vinac(3/1341)
Zdaljevac(101/230)
Ovdje je http://www.hercegbosna.org/forum/viewtopic.php?f=17&t=105&start=100Frane priložio imena i pozicije sela Jajačke općine: a ti si http://www.hercegbosna.org/forum/viewtopic.php?f=17&t=105&start=100 nam dao Zdaljevac, Pšenik, Prude u središtu, Divčane, Lupnicu, Šibenicu i Podlipce na istoku, kao i Šeriće na zapadu (i Ćusine, Kamenice, Drenov Do od Srba).
Na karti ti je ucrtan i Vrbas, kako su Muslimani držali Vinac, mislim da time cjelokupni dio Vrbasa što ga je držao HVO ulazi u novu općinu (samim time i hidroelektrane).
Ovi Hrvati ostaju izvan nove općine:
Borci(59/227)
Bravnice(4/868)
Đumezilije(1/92)
Jezero(33/834)
Kovačevac(2/131)
Krušičica(39/913)
Lendići(27/703)
Prisoje(105/456)
Stare Kuće(1/45)
Vinac(3/1341)
što sveukupno daje broj od 267 Hrvata (popis 1991) od 15811 (sa Dobretićima 20531) što je sveskupa 1.7% (sa Dobretićima 1.3%)
Super posao :HercegBosanac

Hvala na svim podatcima i na uloženom trudu! I na primjedbi da je granica na području prema općini Skender Vakuf (Kneževo) pomaknuta na Ugar.

Borci, Prisoje (dio) i Jezero su već u srpskim rukama, a Kruščica i Lendići bi bili značajni gubitci iz sadašnjeg dijela općine.

Bilo bi ok, da je južna linija na ovoj planini na jugu. Taj prostor čini jednu cjelinu, a mislim da je tu bila i linija fronta 95. Tako bi muslićima ostao Vinac na jugu, a ukoliko bi se mogla podjeliti travnička općina po washingtonskom sporazumu na gradske općine, Jajce bi se preko Korinčana moglo spojiti sa Vitezom i ne bi bilo više izolirana enklava.
Ali to je nategnuto :utege

Vrh

PostPostano: 21 stu 2009, 13:32 

Ceha je napisao/la:
Bilo bi ok, da je južna linija na ovoj planini na jugu. Taj prostor čini jednu cjelinu, a mislim da je tu bila i linija fronta 95. Tako bi muslićima ostao Vinac na jugu, a ukoliko bi se mogla podjeliti travnička općina po washingtonskom sporazumu na gradske općine, Jajce bi se preko Korinčana moglo spojiti sa Vitezom i ne bi bilo više izolirana enklava.

Spajanje s Travnikom stavljam na listu budućih radova. Bio sam već razmišljao o spajanju preko Korićana (na temelju etničke karte), ali sada trebam provjeriti ima li na temi o Travniku popis MZ (mjesnih zajednica) koje su trebale pripasti hrvatskim općinama, pa da se držim toga ili da po karti DZS-a izvodim spajanje (na njoj su naznačene ceste).

Taj planinski greben ću proučiti. Sve što ne narušava hrvatsku većinu u Jajcu je prihvatljivo.

Sada imamo i Google Earth karte Jajca i Središnje Bosne zahvaljujući forumašu vin09mon, pa ćemo vidjeti što se može napraviti. Na toj temi (novootvorenoj na podforumu Srednja Bosna) možemo zatražiti i još Google Earth karata (npr. potez Jajce-Travnik).

Vrh

PostPostano: 21 stu 2009, 17:01 

Google Earth karta: Jajce

Molio bih za pomoć u identifikaciji pojedinih mjesta i zona:
1.) Zona narančasta 1 - to je industrijska zona? Koji se pogoni nalaze u njoj?
2.) Zona crvena 2 - pitanje kao pod 1.)?
3.) Zona žuta 3 - što je to?
4.) Zona ljubičasta (bordeaux) 4 - katoličko groblje (gradsko ili pripada nekom selu)?
5.) Zona ružičasta 5 - ime naselja?
6.) Zona plava 6 - ime naselja?
7.) Zona crna 7 - ime naselja?
8.) Pripada li stadion NK Maestral '95 i je li taj klub jedini korisnik?
9.) 5 naselja u gradu (Bare, Harmani, Katina, Kozluk, Varoš) - jesu li točno zahvaćena - u ojem smjeru bi trebalo pomicati granice?

Klikom na poveznicu moguće je povećati kartu.

slika

http://img80.imageshack.us/img80/7618/jajcegrad.jpg

Vrh

PostPostano: 21 stu 2009, 20:04 

Glazbenik je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Spajanje s Travnikom stavljam na listu budućih radova. Bio sam već razmišljao o spajanju preko Korićana (na temelju etničke karte), ali sada trebam provjeriti ima li na temi o Travniku popis MZ (mjesnih zajednica) koje su trebale pripasti hrvatskim općinama, pa da se držim toga ili da po karti DZS-a izvodim spajanje (na njoj su naznačene ceste).

Taj planinski greben ću proučiti. Sve što ne narušava hrvatsku većinu u Jajcu je prihvatljivo.

Sada imamo i Google Earth karte Jajca i Središnje Bosne zahvaljujući forumašu vin09mon, pa ćemo vidjeti što se može napraviti. Na toj temi (novootvorenoj na podforumu Srednja Bosna) možemo zatražiti i još Google Earth karata (npr. potez Jajce-Travnik).

Vidio na forumu za Travnik. Dobar posao. Ako ovako nastaviš doći ćeš do prilično dobre karte (ili kakva bi barem trebala biti :zivili ) Herceg Bosne :HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 22 stu 2009, 01:18 

Glazbenik je napisao/la:

Ne treba ti klik na poveznicu nego samo klik na ovaj + u gornjem lijevom kutu karte - ovdje imamo auto-resize.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2009, 01:23 

Ministry of Sound je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

Ne treba ti klik na poveznicu nego samo klik na ovaj + u gornjem lijevom kutu karte - ovdje imamo auto-resize.

Napredan forum, lijepo.

Samo napomena za moderatore, ministre!
Ispod slika ili karata koje stavim, stavljam i poveznicu za slučaj da moderatori procjene da su slike ili karte prevelike kako brisanjem slike ne bi nestala mogućnost pristupa slici lil karti.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2009, 01:32 

Glazbenik je napisao/la:

Napredan forum, lijepo.

Samo napomena za moderatore, ministre!
Ispod slika ili karata koje stavim, stavljam i poveznicu za slučaj da moderatori procjene da su slike ili karte prevelike kako brisanjem slike ne bi nestala mogućnost pristupa slici lil karti.

Neće biti brisanja, jer se sa ovom resize aplikacijom slike uguraju u širinu topica, a kasnije po potrebi uvećavaju u prave dimenzije (klikom na +) ali slobodno ti stavi i vanjsku poveznicu, nek se nađe.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2009, 01:34 

Neće biti brisanja, jer se sa ovom resize aplikacijom slike uguraju u širinu topica, a kasnije po potrebi uvećavaju u prave dimenzije (klikom na +) ali slobodno ti stavi i vanjsku poveznicu, nek se nađe.

Sad sam isprobao na par tema. Odlično. Bojao sam se da će moderatori morati manualno raditi resize.

Ako je ovo sve otišlo u off-topic slobodno izbriši par zadnjih postova, razumjeli smo se.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2009, 21:50 

Evo opet, ako nije htjelo skinuti jajce...

http://www.easy-share.com/1908507374/Jajce.JPG

Vrh

PostPostano: 22 stu 2009, 22:01 

Ultras1986 je napisao/la:
Evo opet, ako nije htjelo skinuti jajce...

http://www.easy-share.com/1908507374/Jajce.JPG

Hvala, sad sam uspio.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2009, 20:12 

Prema podatcima s izbori.ba napravio sam pite s rezultatima za pojedina biračka mjesta. Nekoliko napomena: uz svaku pitu označena su imena stranaka, ali rezultati se odnose na rezultate njihovih kandidata za načelnika. Sva biračka mjesta u gradu Jajcu su zbrojena u jednu pitu, a također i oba biračka mjesta u Vincu su zbrojena i predstavljena jednom pitom. Žao mi je što je karta neuredna i što pite veličinom ne održavaju broj birača na biračkom mjestu. Ako netko ima kakav tehnički savjet, samo naprijed. Biračko mjesto Bravnice ima srpsku većinu, ali ovdje su kanidati za načelnika bili samo Hrvat i Bošnjaci.

slika

http://img81.imageshack.us/img81/286/jajceizbori.jpg

Vrh

PostPostano: 23 stu 2009, 21:16 

Hm, sad ne kužim... mislio sam da su na sjeveru Hrvati većina, a ovdje ispada tu negdje pola-pola :neznam

Vrh

PostPostano: 23 stu 2009, 21:38 

Vuco je napisao/la:
Hm, sad ne kužim... mislio sam da su na sjeveru Hrvati većina, a ovdje ispada tu negdje pola-pola :neznam

Prouči donju poveznicu, pa ćeš vidjeti da je npr. u Bešpelju (Gornjem i Donjem) i Barevu koji se po etničkoj karti čine apsolutno hrvatskima, po popisu 1991.g. bio značajan broj Muslimana. Dio Hrvata se u međuvremenu vjerojatno preselio u grad Jajce, pa smo tamo sada apsolutna većina, a prije rata nismo bili ni relativna. Osim toga, biračka mjesta obuhvaćaju više naselja, a mi ne znamo točno koja pa možemo samo pretpostavljati, ali npr. Bošnjaci iz Zdaljevca i Pšenika očito glasaju na biračkim mjestima koja se nalaze u većinski hrvatskim naseljima.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:Popis_stanovni%C5%A1tva_u_Bosni_i_Hercegovini_1991.:_Jajce

Vrh

PostPostano: 23 stu 2009, 22:04 

Glazbenik je napisao/la:
oliver je napisao/la:
Ja sam tebi govorio sta ja znam o stanju u gradu i opstini i rekao si mi da to je samo moje misljenje i da ne vrijedi i da ti stavim samo statisticke podatke. To sam i uradio i sada pitas opet za moje misljenje :confused1

Sam stalno naglašavaš da je statistika kompleksna. Od početka ti naglašavam da uvažavam tvoje mišljenje (npr. autobusi) i da ga podvrgavam testu, a ti se svako malo inatiš.

oliver je napisao/la:
Ja ne znam ko i gdje ide tacno u skolu ali sam pokazao da su cifre koje ste koristili da "dokazete " da su to "Hrvatska " djeca pogresne jer ste koristili pogresan pristup.

Nisi pokazao da su pogrešne, upravo suprotno. Pokazao si da ne razumiješ kako se dolazi do broja učenika po pojedinom programu. Dokazao sam da je mreža područnih škola dovoljno gusta da bošnjačka djeca nisu prisiljena pohađati hrvatske škole. Brojke za školsku djece koje su ranije bili postali drugi forumaši odnose se na učenike koji pohađaju hrvatsku ili bošnjačku školu, a ne na sastav djece u naseljima u kojima se nalazi škola.

oliver je napisao/la:
A za cifre sto se ne podudaraju sa onim iz 1991 mogu da kazem ovako: Na podrucju Jajca ima vrlo malo doseljenika sa strane. Oni koji su bili izbjeglice iz drugih gradova su ili se vratili u svoja stara mjesta ili su ostali u novim sredinama . Sto bi neki izbjeglica iz npr Banja Luke koji je izbjegao u Travnik , zivio tamo nekoliko godina pa se preselio u Jajce ? Isti je slucaj i sa Bosnjacima a i sa BiH Hrvatima . Tako da su velika vecina u Jajcu oni koji su tu zivjeli i prije. Razlika u brojevima je ono sto sam opisao i ranije : Veliki broj od tih koji su upisani kao glasaci nije vise u Jajcu jer se nisu odjavili a zive negdje drugo. Ko , gdje i kako ostavljam tebi i ostalima da razmisle o tome.

To je konkretna tvrdnja. Hvala.

oliver je napisao/la:
Ja sam vec spomenuo one autobuse i auta kojima su dolazili glasaci iz drugih krajeva i svi ti glasaci se vode kao " domaci" jer se jos vode kao stanovnici a ustvari nisu.

Ne, prvo si spomenuo autobuse. Kad sam izračunao da to nije moglo utjecati na ishod izbora u gradu, tek onda si spomenuo aute.

Nisam siguran da si informiran o vrstama glasača.

Molio bih te izravan odgovor: 5.) Uključuješ li i mene među HB statističare koji pokušavaju obmanuti bojovnike iz Zagreba? Da ili ne?

1) Pogledaj kako su dosli do te brojke. Sabrali su svu djecu iz sela koja gravitiraju tim skolama i ako ti je imalo poznato stanje u Jajcu znao bi da nije dovoljan broj podruznih skola da djeca mogu da idu u bas onu skolu koja bi im odgovarala po programu tako da i danas imas Bosnjacke djece koja moraju da uce po hrvatskom programu. Rekao sam ti da znam podatke koje ne mozes naci u statistici jer poznajem ljude koji rade u skolskom sistemu.
2) Ja sam ti spomenuo 4 autobusa za koja ja licno znam a bilo ih je i vise od toga a i auta samo ne znam broj i zato nisam ni pisao o njima. Ja sam ti samo naglasio da se ti glasaci koji su glasali na taj nacin vode kao " trenutni stanovnici " a ustvari zive izvan BiH .
3 ) Smatram i tebe takvim jer se koristis ciframa a nemas pojma o Jajcu kao i vecina ovdje ( vidim da nisi nikada ni bio i da ne znas osnovne podatke o gradu ) a ciframa pokusavate da dokazete svoje politicke ciljeve.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2009, 22:07 

Glazbenik je napisao/la:
Vuco je napisao/la:

Prouči donju poveznicu, pa ćeš vidjeti da je npr. u Bešpelju (Gornjem i Donjem) i Barevu koji se po etničkoj karti čine apsolutno hrvatskima, po popisu 1991.g. bio značajan broj Muslimana. Dio Hrvata se u međuvremenu vjerojatno preselio u grad Jajce, pa smo tamo sada apsolutna većina, a prije rata nismo bili ni relativna. Osim toga, biračka mjesta obuhvaćaju više naselja, a mi ne znamo točno koja pa možemo samo pretpostavljati, ali npr. Bošnjaci iz Zdaljevca i Pšenika očito glasaju na biračkim mjestima koja se nalaze u većinski hrvatskim naseljima.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:Popis_stanovni%C5%A1tva_u_Bosni_i_Hercegovini_1991.:_Jajce

Opet mjesas kruske i jabuke. Koristis podatke iz 1991 kad treba dokazati da su to bili Hrvatski krajevi jer su tada bili u vecini a npr u gradu gledas podatke iz 2008 a zanemarujes podatke iz 1991 jer pokazuju da su tada BiH Hrvati bili tek treci po brojnosti ( tj tek iza Bosnjaka i Bih Srba).

Vrh

PostPostano: 23 stu 2009, 22:08 

iznosi konrkretne brojke, gdje, tko, što, a ne samo paušale.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2009, 22:20 

oliver je napisao/la:
1) Pogledaj kako su dosli do te brojke. Sabrali su svu djecu iz sela koja gravitiraju tim skolama i ako ti je imalo poznato stanje u Jajcu znao bi da nije dovoljan broj podruznih skola da djeca mogu da idu u bas onu skolu koja bi im odgovarala po programu tako da i danas imas Bosnjacke djece koja moraju da uce po hrvatskom programu. Rekao sam ti da znam podatke koje ne mozes naci u statistici jer poznajem ljude koji rade u skolskom sistemu.
2) Ja sam ti spomenuo 4 autobusa za koja ja licno znam a bilo ih je i vise od toga a i auta samo ne znam broj i zato nisam ni pisao o njima. Ja sam ti samo naglasio da se ti glasaci koji su glasali na taj nacin vode kao " trenutni stanovnici " a ustvari zive izvan BiH .
3 ) Smatram i tebe takvim jer se koristis ciframa a nemas pojma o Jajcu kao i vecina ovdje ( vidim da nisi nikada ni bio i da ne znas osnovne podatke o gradu ) a ciframa pokusavate da dokazete svoje politicke ciljeve.

a koje su to osnovne podatke o gradu ?
daj nam napisi bar nesto konkretno , daj neke podatke ,a ne onako "ja sve znam ,vi ne znate" .

oklen su dosli tih "4 autobusi" ? a auta ,koje registracijske oznake ?

Vrh

PostPostano: 23 stu 2009, 22:23 

frane je napisao/la:
oliver je napisao/la:

a koje su to osnovne podatke o gradu ?
daj nam napisi bar nesto konkretno , daj neke podatke ,a ne onako "ja sve znam ,vi ne znate" .

jugoslavenska škola :zubati

ajd olivere, daj te područne škole gdje bošnjaci idu u hrv škole i neke okvirne brojke koliko ih gdje ide.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2009, 22:23 

oliver je napisao/la:

1.) Hvala ti na primjedbama o školama. Često postoji razlika između percepcije i stvarnosti. Ne isključujem mogućnost da neka bošnjačka djeca polaze hrvatske škole. Ipak, s obzirom na stanje u Uskoplju i Busovači, gdje poput Jajca postoji diskrepancija između odnosa Hrvata i Bošnjaka u osnovnim školama i na izborima, za mene pitanje jajačkih škola i nadalje ostaje otvoreno, a na temelju određenih podataka siguran sam da Hrvati bolje stoje među osnovnoškolskom poulacijom, nego bi ti htio da ja mislim.
2.) O 4 autobusa, za koje sam te pitao detaljnji opis nisi mi bio ništa napisao, već si nakon što ti je pokazano da ta 4 autobusa nisu mogla promijeniti stanje, počeo spominjati dodatne automobile i autobuse.
3.) Ako me smatraš HB statističarom, a ne bojovnikom iz Zagreba, to ću shvatiti kao kompliment. Vjerovao ili ne bio sam više puta u Jajcu.

Pozivam te da odgovoriš na sva ranije pitanja koja su ostala neodgovorena. Npr. na sa-x nemaju ni približno aktivnu i kvalitetnu temu o Jajcu kao mi.

Vidiš i sam da je npr. i ova karta izbora rezultat reakcije na tvoja upozorenja, kao što je i slučaj s ranijom analizom školske mreže. Svi podatci su preuzeti od službenih institucija (izbori.ba, fzs.ba itd.)

Vrh

PostPostano: 23 stu 2009, 22:25 

Glazbenik je napisao/la:
Vuco je napisao/la:

Ok, to i je ono što me je zbunilo. Zato su puno bolje ove pite :palacgore1

Vrh

PostPostano: 23 stu 2009, 22:30 

oliver je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

Opet mjesas kruske i jabuke. Koristis podatke iz 1991 kad treba dokazati da su to bili Hrvatski krajevi jer su tada bili u vecini a npr u gradu gledas podatke iz 2008 a zanemarujes podatke iz 1991 jer pokazuju da su tada BiH Hrvati bili tek treci po brojnosti ( tj tek iza Bosnjaka i Bih Srba).

Ne znam čemu takav komentar. Kada sam Vucu uputio na podatke popisa iz 1991.g. reagirao sam na njegovo iznenađenje rezultatima izbora, budući da etnička karta iz 1991.g. koja je u optjecaju doista navodi na pomisao da su tim dijelom jajačke općine dominirali Hrvati. Upravo sam ja ukazivanjem na izvor koji stanje prikazuje nijansiranije pomogao utvrđivanju istine.

S druge strane, čitaj moje postove - pa u njima izričito piše za grad Jajce da Hrvati nisu bili niti relativna većina u njemu 1991.g., nego da su 1991.g. relativna većina bili Muslimani.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2009, 22:33 

Vuco je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

Ok, to i je ono što me je zbunilo. Zato su puno bolje ove pite :palacgore1

Da, i ja sam doživljavao isti kraj kao isključivo hrvatski, prije nego sam počeo izračunavati rezultate lokalnih izbora i popisa stanovništva. Hvala na podršci.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1815 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 73  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: