HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 pro 2024, 23:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 890 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 36  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Novi Travnik
PostPostano: 26 stu 2009, 18:14 

Evo, nova karta - izbori za načelnika općine Novi Travnik održani 2008.g.

U legendi (donji lijevi kut) su navedena imena stranaka/koalicija koje stoje iza kandidata, a Marko Vidak je bio neovisni kandidat, pa stoji njegovo prezime. Sve se može provjeriti na izbori.ba.

Nisam zbrajao rezultate za cijeli grad Novi Travnik već sam prikazao odvojeno rezultate za biračka mjesta Novi Travnik 1-6 te Kalinska 1-4 jer oni odražavaju podjelu grada na dva dijela: hrvatski i bošnjački. Izračunati za cijeli grad zajedno nije problem, samo zatražite.

Može biti da sam poneko naselje krivo ubicirao, ali to se da ispraviti i ne utječe na rezultate biračkih mjesta. Uskoro ću uploadati čistu kartu općine samo s imenima naselja.

slika

http://img99.imageshack.us/img99/6156/novitravnikizbornejedin.jpg

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 18:20 

Registrirani birači 2008 (plavo-Hrvati, crveno-ostali). Većina (plavo- Hrvati, zeleno- ostali)

Privitak/ci:
N. Travnik.PNG
N. Travnik.PNG [ 137.42 KiB | Pogledano 14217 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 23:50 

Još dvije verzije karte općine.

1.) Izborna karta u manjem formatu:

slika

http://img228.imageshack.us/img228/6156/novitravnikizbornejedin.jpg

2.) Karta naselja - molio bih nekoga da verificira jesu li naselja točno locirana.

slika

http://img228.imageshack.us/img228/8650/novitravnikizboribijela.jpg

Vrh

PostPostano: 29 stu 2009, 14:46 

evo na početku teme imaš karte,ako ti trebaju vektorske za uvećanja,javi na pp.

viewtopic.php?f=17&t=106

Vrh

PostPostano: 29 stu 2009, 15:21 

Mar-kan je napisao/la:
evo na početku teme imaš karte,ako ti trebaju vektorske za uvećanja,javi na pp.

viewtopic.php?f=17&t=106

Hvala na svraćanju pozornosti na karte. :palacgore1

Čitam ja sve teme o SB od prve do zadnje stranice.

One su podijeljene po MZ, a moja karta po naseljima.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2009, 18:13 

Baš se jedna karta i zove naselja.jpg,na prvoj stranici.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2009, 22:31 

Mar-kan je napisao/la:
Baš se jedna karta i zove naselja.jpg,na prvoj stranici.

Zove se naselja, ali prikazuje samo granice mjesnih zajednica. :neznam :001_smile

Ali svoju kartu sam provjeravao pomoć karata koje pokazuju udjele naroda, pa vjerujem da je ipak točna.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2009, 12:21 

Naziv radiopostaja im smeta te ga žele ugasiti

NOVI TRAVNIK - Nakon što su 17 godina bili u eteru i svojim slušateljima donosili najnovije vijesti iz grada, ali i šireg okruženja, Radiopostaja Novi Travnik nalazi se pred gašenjem.

Upravo to tvrde djelatnici ovoga radija, kojega je, kao i većinu ostalih, u to vrijeme osnovalo lokalno Općinsko vijeće. Sudbina gašenja, tvrde oni, neminovna je jer je Općinsko vijeće Novoga Travnika “diglo ruke” od ove medijske kuće, u cijelosti ih “izbacujući” iz općinskog proračuna.

Do sada su nam uplaćivali po 1500 maraka mjesečno, a sada, pravdajući se teškom ekonomskom situacijom, i općinski načelnik, ali i naše Općinsko vijeće, tvrde kako to više nisu u mogućnosti činiti”, kažu nam djelatnici RP Novi Travnik. Sumnjaju da je pozadina cijele priče naziv “radiopostaja” i činjenica da se na ovom radiju koriste hrvatskim književnim jezikom, jer, kako kažu, “kako onda opravdati potez novotravničke općinske vlasti kojim RTV-u Travnik, kojoj je osnivač SDA, daju novac, a za nas ga nema”. Navodno se radi o iznosima od 1000 maraka mjesečno koje RTV Travnik iz susjednog grada dobiva za usluge praćenja rada OV-a i općinskog načelnika.

Osim nebrige od općinske vlasti djelatnici ističu i nacionalno pitanje, koje je, prema njihovom mišljenju, ključni razlog za takvo ponašanje. U pokušaju da o ovom slučaju saznamo mišljenje i načelnika općine Novi Travnik Refika Lende njegova tajnica nam je prenijela stav načelnika kako će se u idućim danima sastati s ravnateljicom te medijske kuće i predsjednikom njihovog Upravnog odbora. Djelatnici ovog radija tvrde nam da se načelnik već ranije susretao s njihovim rukovodstvom.

U Novome Travniku u proteklom su se razdoblju mogla čuti i negodovanja i oko imenovanja nove ravnateljice RP Novi Travnik, ali i predsjednika Upravnog odbora. Naime, prvi put u povijesti tog radija, koji je dugi niz godina nosio prefiks “hrvatski”, imenovana je Bošnjakinja Emela Aganović, a i predsjednik UO-a je Bošnjak. Najglasniji u osudi “nacionalne nejednakosti” kako na radiju, ali i u samoj Općini, kao tijelu uprave bili su u HSS-NHI-u. Predsjednik Općinske organizacije te stranke Anto Lozančić, govoreći o ovom problemu, ističe kako “vladajuće strukture u Novom Travniku nisu imale sluha za probleme RP Novi Travnik”. Govoreći o sudbini RP Novi Travnik, Lozančić kaže “kako nekome nije u interesu da ta medijska kuća postoji kao radiopostaja i ide se na njezino gašenje”, što potkrjepljuje činjenicom da u općinskom proračunu nisu predviđena sredstva za te namjene.
Dnevni list.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2009, 17:29 

Mar-kan je napisao/la:
Naziv radiopostaja im smeta te ga žele ugasiti

NOVI TRAVNIK - Nakon što su 17 godina bili u eteru i svojim slušateljima donosili najnovije vijesti iz grada, ali i šireg okruženja, Radiopostaja Novi Travnik nalazi se pred gašenjem.

Upravo to tvrde djelatnici ovoga radija, kojega je, kao i većinu ostalih, u to vrijeme osnovalo lokalno Općinsko vijeće. Sudbina gašenja, tvrde oni, neminovna je jer je Općinsko vijeće Novoga Travnika “diglo ruke” od ove medijske kuće, u cijelosti ih “izbacujući” iz općinskog proračuna.

Do sada su nam uplaćivali po 1500 maraka mjesečno, a sada, pravdajući se teškom ekonomskom situacijom, i općinski načelnik, ali i naše Općinsko vijeće, tvrde kako to više nisu u mogućnosti činiti”, kažu nam djelatnici RP Novi Travnik. Sumnjaju da je pozadina cijele priče naziv “radiopostaja” i činjenica da se na ovom radiju koriste hrvatskim književnim jezikom, jer, kako kažu, “kako onda opravdati potez novotravničke općinske vlasti kojim RTV-u Travnik, kojoj je osnivač SDA, daju novac, a za nas ga nema”. Navodno se radi o iznosima od 1000 maraka mjesečno koje RTV Travnik iz susjednog grada dobiva za usluge praćenja rada OV-a i općinskog načelnika.

Osim nebrige od općinske vlasti djelatnici ističu i nacionalno pitanje, koje je, prema njihovom mišljenju, ključni razlog za takvo ponašanje. U pokušaju da o ovom slučaju saznamo mišljenje i načelnika općine Novi Travnik Refika Lende njegova tajnica nam je prenijela stav načelnika kako će se u idućim danima sastati s ravnateljicom te medijske kuće i predsjednikom njihovog Upravnog odbora. Djelatnici ovog radija tvrde nam da se načelnik već ranije susretao s njihovim rukovodstvom.

U Novome Travniku u proteklom su se razdoblju mogla čuti i negodovanja i oko imenovanja nove ravnateljice RP Novi Travnik, ali i predsjednika Upravnog odbora. Naime, prvi put u povijesti tog radija, koji je dugi niz godina nosio prefiks “hrvatski”, imenovana je Bošnjakinja Emela Aganović, a i predsjednik UO-a je Bošnjak. Najglasniji u osudi “nacionalne nejednakosti” kako na radiju, ali i u samoj Općini, kao tijelu uprave bili su u HSS-NHI-u. Predsjednik Općinske organizacije te stranke Anto Lozančić, govoreći o ovom problemu, ističe kako “vladajuće strukture u Novom Travniku nisu imale sluha za probleme RP Novi Travnik”. Govoreći o sudbini RP Novi Travnik, Lozančić kaže “kako nekome nije u interesu da ta medijska kuća postoji kao radiopostaja i ide se na njezino gašenje”, što potkrjepljuje činjenicom da u općinskom proračunu nisu predviđena sredstva za te namjene.
Dnevni list.

Muslimani na vlasti. :rigam

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 12:15 

Etnička karta općine Novi Travnik prema rezultatima izbora 2008:

slika

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 12:29 

Starfucker226 je napisao/la:

Možeš li napisati po kojem je kriteriju napravljena karta - glasovima za stranačke liste ili glasovima za kandidate za načelnika?

Ako je po listama - kako si podijelio stranke?

Ako je za načelnika - kako si riješio Vidaka?

Ili si se oslonio na Ultrasove podatke?

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 12:43 

Na ovim zadnjim izborimau NT je napravljena ista greska kao i u Jajcu.Doslo je do cjepanja glasova na milijun kanditata umjesto da se ide na hrvastku koaliciju s jednim kanditaom.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 12:52 

Glazbenik je napisao/la:
Možeš li napisati po kojem je kriteriju napravljena karta - glasovima za stranačke liste ili glasovima za kandidate za načelnika?

Kad sam radio ovu kartu, oslonio sam se na Ultrasove podatke

Inače, kad sam radio procjene etničkog sastava cjelih općina, u slučaju Novog Travnika nisam računao prema glasovima za načelnika, nego prema glasovima za stranke, one sa hrvatskim predznakom pribrojio Hrvatima, muslimanske stranke pribrojio Muslimanima, a glasove multietničkih stranaka podijelio na osnovu toga koliko je kandidata iz kojeg naroda i kako su prošli na izborima, koliko te stranke dobivaju glasova u čistim hrvatskim i muslimanskim mjestima općine, itd.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 19:08 

Moze li neko nacrtat liniju tokom rata HVO- Muslimanski ekstremisti?

Vrh

PostPostano: 03 pro 2009, 02:05 

Glazbenik je napisao/la:
Starfucker226 je napisao/la:

Za N. Travnik su rezultati zbroj glasova za hrvatske stranke i hrvatske kandidate u pojedinim strankama, projicirani na ukupno registrirane birače u pojedinim izbornim jedinicama.

Starfucker svaka čast za pite, nek se nađe. Ako ti se dalo mogao si na velikoj karti što sam stavio isto uraditi ?

Vrh

PostPostano: 03 pro 2009, 02:07 

PS nekako mi nesrazmjerno velika pita za grad izgleda u odnosu na druge izborne jedinice, da nije neki lapsus ?

Vrh

PostPostano: 03 pro 2009, 14:44 

Ultras1986 je napisao/la:
Starfucker svaka čast za pite, nek se nađe. Ako ti se dalo mogao si na velikoj karti što sam stavio isto uraditi ?

Napravio bi i prije nešto sa pitama da sam znao kako se radi, tek prije par dana sam shvatio kako se radi. Napravit ću i na onoj tvojoj velikoj karti kad budem imo malo više vremena, za izradu karte sa pitama treba mi više vremena nego što sam očekivao.

Citat:
PS nekako mi nesrazmjerno velika pita za grad izgleda u odnosu na druge izborne jedinice, da nije neki lapsus ?

Nije lapsus, ovdje sam radio da razlika u veličini pite prema pikselima između dva mjesta bude srazmjerna razlici u broju birača, tako je ispalo kad sam unesao podatke.

Kad budem pravio neku veću kartu ne znam baš da ću moći skroz poštovati taj srazmjer, jer jednostavno neka mjesta ispadaju prevelika dok se druga jedva vide, morat ću napravit veličinu pita po malo drugačijem kriteriju, recimo pita za Travnik bi pokrila sva okolna mjesta, a ako uvećam kartu opet ne valja jer nije pregledno sa jednom ogromnom pitom i okolo sve skroz sitne pite koje se jedva vide.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2009, 14:46 

Uskopljak je napisao/la:

Topografska ili google?google je bolja,jel ima negdje?

Vrh

PostPostano: 04 pro 2009, 00:27 

Mar-kan je napisao/la:
Uskopljak je napisao/la:

Topografska ili google?google je bolja,jel ima negdje?

Evo okvirno google, ako treba veća, reci. Tromeđa Travnik-N.Travnik-Vitez

Privitak/ci:
VTNT.jpg
VTNT.jpg [ 244.51 KiB | Pogledano 13934 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 04 pro 2009, 11:04 

Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
Ugrubo crta bojišnice TR I NT

slika

Vrh

PostPostano: 04 pro 2009, 19:04 

1. Dakle dio slimene je bio naš?

2. Zar nisu ovo Pokrajčići i Zabilje (hrvatska naselja) jesu bili naši ili njihovi u ratu ?

PS Markane mogao si nastaviti prema Vitezu...

Privitak/ci:
novitravnik.jpg
novitravnik.jpg [ 248.44 KiB | Pogledano 13867 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 04 pro 2009, 19:45 

Ima malo ispravki na toj karti.Napravićemo morfing na topografskoj karti uz ovu sa google.Samo je problemčić što je ova mapa 8 Mb.Ovdje je umanjena 10x.

slika

Vrh

PostPostano: 04 pro 2009, 21:49 

Meni treba ta karta od svih 8 MB. je li imaš negdje link ili na pp.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2009, 22:17 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Meni treba ta karta od svih 8 MB. je li imaš negdje link ili na pp.

Poslaću ti link na pp,da ne ostavljam ovdje,zagušiće forum.

Vrh

PostPostano: 05 pro 2009, 01:27 

moze i meni na PP? :palacgore1

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 890 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 36  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: