HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 pro 2024, 22:19.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1852 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 75  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu
PostPostano: 17 stu 2013, 15:26 

tuzla255 je napisao/la:
Evo pošto me nije bilo nekoliko dana vidim bili ste aktivni, poneki uvredljivi ali nikako i ubjedljivi.

Ne možeš ti slijepom čovjeku objašnjavati kako je zvjezdano nebo prekrasno. Možeš koristiti najbolje moguće artikulacije, ali džaba. On to sebi nikako ne može pojmiti dok ne progleda.

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 15:56 

tuzla255 je napisao/la:
orleanski je napisao/la:

Okej. Kad je riječ o križu i tome da smo "mi" napravili cirkus stavljanjem Isusa na križ. Tko bi to uopće napravio od normalnih ljudi? Kome bi to uopće palo na pamet? :huh

Ajmo lijepo secirati sve skupa. Bog lijepo poručuje preko proroka: "Čovječe, moje misli nisu tvoje misli i moji putevi nisu tvoji putevi."

Reci mi što znači "islam". Samo mi to odgovori: "Islam znači _____."

"Islam" je rijec koja oznacava predanost, pokornost i potcinjenost. Tako, kao jedna religija, islam znaci potpunu predanost, pokornost i potcinjenost Allahu (Bogu) i Njegovim zakonima.

Osnovna vjerovanja su sljedeca:

Znam ja jako dobro koja su osnova vjerovanja. Ne moraš me ti učiti. :zubati

Ali da se vratim na ovo što zapravo znači "islam". Sam si rekao da islam znači apsolutnu pokornost i predanost Bogu. Dakle, "islam" znači pokornost. Braća Englezi bi rekli: "Submission". Dobro prati o čemu govorimo...

I pokušaj ne kopirati nikakve citate. Pričamo sad ljudski. I otvorenost. Bez ikakva skrivanja iza citata. Dao je Bog i meni i tebi razum. Nadam se da se ne bojiš koristiti ga. Dakle, internet citati su nam ovdje nepotrebni. Da bi me shvatio sada, potreban ti je i otvoren razum i otvoreno srce. Ako si zatvorenog uma i srca, džaba ovo tipkam, pa se nadam da ćeš biti. Rekao si sam da ljudi ne vole čitati duge postove, ali ipak se nadam da ćeš ti ovaj malo duži post pročitati.

Povijest ljudskog roda ima svoje etape i svoja razdoblja. Bog u svojoj ljubavi stvara čovjeka za slobodu. I tad je sve počelo (odnosno, tada sve i dan-danas počinje). Bog daje čovjeku razum (da procijeni stvarnost oko sebe) i slobodnu volju (da odabere ono što želi). I upozorava ga na posljedice, ali se Bog ipak ne miješa u čovjekovu slobodu, jer Bog (koji je Ljubav) ne može protiv sebe. Bog ne može čovjeku zapovijediti da ga zavoli, jer ljubav se ne može nametnuti. Pratiš li me? Dobro je. Ostati skoncentriran i otvoren.

Bog šalje ljudima svoje impulse (iliti poticaje) na način na koji to ljudi mogu shvatiti. Dakle, Bog govori ljudima - ljudskim jezikom, koji je, ako ga usporedimo s božanskom stvarnošću, ograničen i neadekvatan. I tako Bog u jednom trenutku naše povijesti odlučuje uzeti ljudski lik. Zašto? Zašto se Tvorac svega pretvara u - stvorenje? Zašto umjetnik postaje točkica na svom vlastitom platnu? Zato da pokaže ljudima kako to oni zaista trebaju živjeti da bi zaista izgradili sebe na "Božju sliku i priliku" (ne u fizičkom smislu, da te odmah upozorim). On ostaje ono što je bio, a uzima ono što nije bio. To je Božje utjelovljenje. Bog, u liku Isusa iz Nazareta (koji je povijesna konkretna osoba) pokazuje ljudima koji je način života najispravniji. Isus govori o - ljubavi. I u teoriji i u praksi.

U Isusu je Bog našao način da se javi ljudskim bićima na način koji ne izaziva strah (jer strah je ipak primarna ljudska reakcija kad je riječ o odnosu prema Bogu). Ali strah nikad ne djeluje ispravno. U Starom zavjetu nalazimo više slabih nego uzvišenih trenutaka. Nalazimo puno krvi i puno ljudskih negativnosti. U Starom zavjetu nema previše govora o Bogu koji je ljubav. I trebalo je tog čovjeka koji još uvijek živi u Starom zavjetu odgojiti za ljubav. Bio je potreban novi pristup, novi Savez, koji neće isticati veliki ponor između Boga i čovječanstva već će ga, naprotiv, pokušati nadvladati.

Bog ljudima na konkretan način govori kako oni mogu postati "svoji", kako mogu postati bolji. Jer kad je Bog stvorio čovjeka rekao je: "Ovo je vrlo dobro". Ali čovjek, u potrazi za većom slobodom, u potrazi za stvarima koje (još uvijek) ne može dosegnuti, upada u zamku Zla i pada. Na taj se način u čovjeku rađa nemir, a u svijetu zlo.

Isus kaže da je bit cijelog našeg života - predanost Bogu. I opet se vraćam na "islam" (čiji su poruku mnogi krivo protumačili) koji znači - pokornost. I de mi, islamski brate, reci ovo: Ima li veće pokornosti od odlaska na križ? Ima li većeg "submissiona", ima li većeg "islama" od Isusove smrti na križu, kojom je Isus želio poručiti da se za prave ideale treba pomučiti i da se za prave stvari isplati umrijeti? To znači vjerovati Bogu onda i kad je najteže i najgore. Jer lako je biti vjernik kad je sve divno i krasno. Malo je teže vjerovati kad se nađeš u tami i kad ne vidiš ništa oko sebe. U takvoj se situaciji teše karakter i izgrađuje vjera. Evo danas u Evanđelju Isus kaže: "Spasit ćete se svojom postojanošću."

Nastavljam dalje priču o križu... Isus je završio na križu, jer se nije htio pokoriti gradskim i religijskim vlastima koje su zloupotrebljavale Boga te na taj način iskorištavale čovjeka; jer nije htio izdati svoj ideal Ljubavi. I tri dana je proveo u grobu... Tri dana u tišini... Tri dana u prividnom porazu i onda se - diže... Bog Isus na primjeru čovjeka Isusa pokazuje kako Bog ne valja šupljake te da će se svaka "pokornost" 100x isplatiti. Od čovjeka koji je bio mrtav i vjerojatno u procesu raspadanja - odjednom je nastao čovjek koji diše, čovjek čijim mrtvim tijelom ponovno počinje kolati krv, čovjek čije srce ponovno počinje kucati. E upravo na tom kucanju nastala je Crkva, zajednica onih ljudi koji znaju da, unatoč svim negativnostima, sve ima smisla. To je moja vjera. To je ono što me drži živim. To je ono što meni donosi vječnost.

E sad... Slobodno ti citiraj sad meni 100 nekih prizemnih citatat, ali džaba ti. Ja znam da je ovo što ja tvrdim istina. Ova je istina mene vratila iz "mrtvila" i probudila me. Ti kad pokušavaš napadati moje uvjerenje, ti iza toga ne stojiš, jer je tebi netko rekao da je to tako. Ti nisi siguran ni u svoju vjeru, a kamoli u moju "nevjeru". Zato tebi i treba masa tih citata i youtube klipova, a meni je samo dovoljan ovaj moj mir koji je u meni. Eto toliko. Selam s tobom.

I da. Ako si bio otvoren i iskren, navukao sam te na svoj mlin. Posadio sam u tebi klicu Evanđelj. Ona će kad-tad niknuti. :zubati Kad bude počela nicati, bit će ti jako teško. Morat ćeš se odreći nekih svojih krivih slika i krivih mišljenja. Kad se budeš odricao od toga, od tebe će se odricati ljude koje ti voliš. I to je ona poteškoća u nicanju, ali "svojom ćeš se postojanošću spasiti". Tada se ti ovoga uopće nećeš sjećati, ali ovaj će ti post promijeniti život. Još jednom, selam alejkum i faljen Isus! Upravo o ovome Isusu kasnije će jedan apostol pisati: "On je slika Boga nevidljivoga, Prvorođenac svakog stvorenja... on je prije svega i sve stoji u njemu." To je Isus u kojeg možeš pokušati staviti svoje povjerenje. Vjeruj mi... Nemaš šta izgubiti. A možeš puno toga dobiti. Jako puno toga. :wink

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 17:36 

orleanski je napisao/la:
U Starom zavjetu nema previše govora o Bogu koji je ljubav. I trebalo je tog čovjeka koji još uvijek živi u Starom zavjetu odgojiti za ljubav. Bio je potreban novi pristup, novi Savez, koji neće isticati veliki ponor između Boga i čovječanstva već će ga, naprotiv, pokušati nadvladati.

Odličan post :palacgore1

Samo bih dodao još jednu stvar...

Dr.Norman L. Geisler,veliki stručnjak apologeta,piše u svojim istraživanjima- našao je da se riječ "milost" u Bibliji javlja oko tri puta više u Starom nego u Novom zavjetu.Potom je proučio riječ "ljubav" i našao da se javlja otprilike isti broj puta i u Starom i u Novom zavjetu,tako da imamo isti naglasak na ljubav u oba zavjeta...

Dalje piše-da ironija bude veća,moglo bi se reći da Bog više sudi u Novom zavjetu nego u Starom. Na primjer, Stari zavjet veoma malo govori o kazni, ali Novi zavjet itekako govori o tome.
U stvari, Biblija i kaže: "Jer sam ja Gospod, i ja se ne mijenjam." U oba zavjeta imamo identičnog i nepromjenljivog Boga-Boga koji je toliko svet da ne može da gleda grijeh, a opet Boga čije srce puno ljubavi, milosrđa i saosjećajnosti želi da izlije oproštaj na sve one koji se pokaju.

Da još jednom ponovim,mislim da je ovo ključna stvar za Muslimane...
Citat:
Zašto nam je potrebno da Isus žrtvuje svoj život za nas? To je KLJUČNA razlika između Islama i Kršćanstva. Islam poučava da nam Allah sudi na osnovu toga da li nam dobra djela prevagnu loša. Kršćanstvo poučava da niko nije sposoban za to da mu prevagnu dobra ili loša djela. Čak i ako je moguće vagati između dobrih i loših djela, Allah je apsolutno i savršeno svet, tako da On ne može pustiti u nebo nikoga ko je počinio čak i jedan jedini grijeh. On ne može, s obzirom na to da je savršen i svet, pustiti u nebo ništa manje od savršenstva. To nas sve ostavlja na direktnom putu za vječnost u paklu. Allahova svetost zahtijeva vječnu osudu za grijeh. To je razlog zbog kojeg je Isus morao da bude naša žrtva.

Kako Kur’an poučava, Isus je bio bezgrešan. Kako bi ijedno ljudsko biće moglo da živi čitav život bez da napravi grijeh barem jednom? To je nemoguće. Kako je to onda Isusu pošlo za rukom? On je bio više od ljudskog bića. Sam za sebe je tvrdio da je jedno sa Bogom (Ivan 10:30). Isus se proglasio Bogom Tore (Ivan 8:58). Evanđelja jasno poučavaju da je Isus bio Bog u obliku ljudskog bića (Ivan 1:1,14). Bog je znao da smo svi zgriješili i da zbog toga ne možemo ući u nebo. Znao je da je jedini način na koji nam može biti oprošteno taj da naš dug grijeha bude plaćen. Bog je znao da samo on može da plati tako visoku cijenu. On je postao ljudsko biće – Isus Krist – koji je živio bezgrešan život (Sura 3:46; 6:86; 19:19), poučavao savršenu poruku i umro za nas, kako bi platio kaznu za naše grijehe. Bog je to učinio zato što nas je volio, zato što želi da provedemo vječnost u nebu sa Njim.

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 18:08 

Sad ja ne kažem za tebe da si ne vjernik sačuvaj Bože, ja sam ti rekao da u suštini ja i ti smo bliže jedan drugome po svatanju života nego bilo ko drugi i meni Kur'an zabranjuje da te nazivam nevjernikom (to što neko koristi taj naziv to je druga stvar) u Kur'an-u ste vi nazvani sledbenici knjige i čak u prvoj suri u Kur'an-u je molitva koju svaku Musliman(onaj koji praktikuje vjeru) prouči barem 17 puta na dan (minimalno) u kojem se Allah dž.š (dž.š. znači uzvišeni). moli da nas uputi na pravi put a ne na put onih koji su zalutali (kršćani) i onih koji su na sebe srdžbu izazvali (jevreji).
Čak sam u ranijem postu mada sa sadašnje tačke gledišta ja ne mogu pojmit da bi mogo biti u tako jednom velikom ratu saveznik sa kršćanskom vojskom ali čudni su putevi Božiji, nekad misliš da je to loše po tebe a ono ispadne dobro a nekad misliš da je dobro za tebe a ono ispadne loše.

Prema tome ti mene ne moraš ubjeđivat u veličinu Isa a.s i njegovu veličinu i važnost u životima svih ljudi (pa čak i onih koji ga ne vole) i mudrost Allahovih dž.š postupaka tu se slažemo.
Naše razmimoilaženje je u tome da li je Isus Božiji sin i da li razapet.
Ako uzmemo da nas je sve Allah dž.š stvorio onda sa te tačke gledišta svi smo mi Allahova dž.š djeca a ako uzmeš sa druge strane da kažeš da je Isa a.s. (a.s. znači neka je mir na njega) sin Božiji zbog toga što je rođen bez fizičkog oca (čovjeka) onda šta ćemo sa Ademom a.s. (Adam) ili Havom a.s (Evom)????
Pa Adema.s. po toj logici nema ni oca ni majke (u fizičkom smislu).

Sad ja nemam puno potrebe razglabat šta u Bibliji piše, činjenica da je Evanđelje (po Pavlu) napiso čovijek koji je proganjao prve kršćane i da je on ko nadahnut od duha svetog, pa po toj logici i onaj Russel koji je utemeljio Jehovine svjedoke je nadahnut od duha svetog (kako on tvrdi) i po tome ne možeš dokazati da li je nadahnut ili nije.
Kada pogledaš kome bi ti povjerio neki posao to bi sigurno bio čovjek koji ima besprijekornu biografiju prije toga što si mu povjerio posao je li tako.
A ako pogledaš Pavla ko je on bio prije neko što se ko biva sjetio da napiše Evanđelje UBICA koji je protjerivao prve kršćane a ko je bio Barnaba on je bio učenik Ise a.s..
Već sam ti i pokazao link za najstariju Bibliju koja se ne nalazi već u ja mislim kod Armenskih sveštenika (a zna se da je prva biblija i zapisana na Armenskom i grčkom) gdje se nigdje ne spominje da je Isus Bog.
.......................
Ej sad moram ići jer imam neke obaveze al, nastavit ću uskoro odgovor na tvoj post jer da ti kažem cijenim kad se jave ljudi poput tebe sa kulturom dijaloga i skime se može raspravljati jer ovakvi razgovori i meni i tebi pomažu u spoznaji istine i da nas podstakne da naučimo više o svojoj vjeri, jer da je Bog htio da mi svi budemo isti pravio bi nas po kalupu (svi isto visoki ista boja, iste oči ....), al da ne dužim javit ću se uskoro .

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 19:11 

Mar-kan je napisao/la:

Kako Kur’an poučava, Isus je bio bezgrešan. Kako bi ijedno ljudsko biće moglo da živi čitav život bez da napravi grijeh barem jednom? To je nemoguće. Kako je to onda Isusu pošlo za rukom? On je bio više od ljudskog bića. Sam za sebe je tvrdio da je jedno sa Bogom (Ivan 10:30). Isus se proglasio Bogom Tore (Ivan 8:58). Evanđelja jasno poučavaju da je Isus bio Bog u obliku ljudskog bića (Ivan 1:1,14). Bog je znao da smo svi zgriješili i da zbog toga ne možemo ući u nebo. Znao je da je jedini način na koji nam može biti oprošteno taj da naš dug grijeha bude plaćen. Bog je znao da samo on može da plati tako visoku cijenu. On je postao ljudsko biće – Isus Krist – koji je živio bezgrešan život (Sura 3:46; 6:86; 19:19), poučavao savršenu poruku i umro za nas, kako bi platio kaznu za naše grijehe. Bog je to učinio zato što nas je volio, zato što želi da provedemo vječnost u nebu sa Njim.
[/quote]

Gdje ovdje piše da je Isus vodio bezgriješan život

(3,45-47)
- I kada meleci rekoše: "Merjema, Allah te
raduje sinom koji je Riječju od Njega stvoren,
čije je ime Mesih, Isa, sin Merjemin, ugledan i
na ovom i na drugom svijetu i jedan od Allahu
bliskih!" /45/ "On će govoriti ljudima i u
kolijevci, i kao odrastao i jedan od dobrih!"/46/
(misli se u svojim riječima i djelima,tj. on posjeduje ispravno znanje i dobra djela)
- Ona reče: "Gospodaru moj, kako ću ja
imati dijete kada me muškarac nije dodirnuo?!"
"Eto, tako", reče, "Allah stvara što On
hoće! Kada nešto odluči, On samo kaže: 'Budi!'
i to biva!"/47/

(6 84-86)

i Mi mu poklonismo Ishaka i Ja'kuba; i
svakog uputismo - a Nuha smo još prije uputili
- i od potomaka njegovih Davuda, i
Sulejmana, i Ejjuba, i Jusufa, i Musaa, i Haruna
- eto, tako Mi nagra|ujemo one koji dobra
djela čine -/84/
i Zekerijjaa, i Jahjaa, i Isaa, i Iljasa - svi oni su
bili dobri -/85/
i Ismaila, i El-Jese'a i Junusa i Luta - i svima
smo prednost nad svijetom ostalim dali -/86/

i neke pretke njihove i potomke njihove i
braću njihovu - njih smo odabrali i na pravi
put im ukazali. /87/

(19 16-21)
I spomeni u Knjizi Merjemu: kada se od
ukućana svojih na istočnu stranu
povukla,/16/ i od njih zaklon uzela, Mi smo k
njoj meleka Džibrila poslali i on joj se pokazao
u liku savršeno stvorena muškarca./17/"
Utječem se Svemilosnom od tebe, ako se
Njega bojiš!", uzviknu ona./18/" A ja sam
upravo izaslanik Gospodara tvoga", reče on,
"da ti poklonim dječaka čista!"/19/
" Kako }u
imati dječaka?", reče ona, "kad me ni jedan
muškarac dodirnuo nije, a ja nisam bludnica./20/
" To je tako", reče on. Gospodar tvoj je
rekao: 'To je meni lahko', i zato da ga učinimo
znamenjem ljudima i znakom milosti naše.
Tako je unaprijed odre|eno."/21/

Pričamo da ne treba copi paste a Markan iskopira tekst bez da je provjerio tačno šta piše već vjeruje na riječ Normanu :), ja makra sve provjerim prije nego što iskopiram jer nemam se ja šta pretvarat ko ni vi nisam ja veliki stručnjak za vjerska pitanja ali ono što znam ukazuje mi da nisam u zabludi.

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 19:24 

Mar-kan je napisao/la:

Zašto nam je potrebno da Isus žrtvuje svoj život za nas? To je KLJUČNA razlika između Islama i Kršćanstva. Islam poučava da nam Allah sudi na osnovu toga da li nam dobra djela prevagnu loša. Kršćanstvo poučava da niko nije sposoban za to da mu prevagnu dobra ili loša djela. Čak i ako je moguće vagati između dobrih i loših djela, Allah je apsolutno i savršeno svet, tako da On ne može pustiti u nebo nikoga ko je počinio čak i jedan jedini grijeh. On ne može, s obzirom na to da je savršen i svet, pustiti u nebo ništa manje od savršenstva. To nas sve ostavlja na direktnom putu za vječnost u paklu. Allahova svetost zahtijeva vječnu osudu za grijeh. To je razlog zbog kojeg je Isus morao da bude naša žrtva

Islam poučava da mi trebamo da se trudimo da činimo dobra djela ali da se u dženet ulazi Alahovom dž.š milošću

"Bila među Israelićanima dva pobratima. Jedan od njih griješio, a drugi bio
predan ibadetu. Ovaj potonji je stalno vidio da prvi griješi i govorio mu: 'Okani
se!', a on je govorio: 'Prepusti to meni i mom Gospodaru! Nisi valjda poslat da
nada mnom bdiš?' Na to je ovaj rekao: 'Tako mi Allaha, Allah ti neće oprostiti!'
ili: 'Allah te neće uvesti u džennet!' Nakon što su umrli i sastali se kod
Gospodara svjetova, Allah je rekao onome što je bio predan ibadetu: 'Jesi li znao
šta Ja smjeram? Ili si bio u stanju učiniti ono što je u Mojoj moći?!' Griješniku je
rekao: 'Idi i uđi u Moj džennet, Mojom milošću!', a drugom: 'Vodite ga u vatru!'
Ebu Hurejre je rekao: 'Tako mi Onog u čijoj je ruci moja duša, (pobožni) je
izgovorio riječi koje su mu upropastile i ovaj i budući svijet!'"

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 19:26 

orleanski je napisao/la:
tuzla255 je napisao/la:
Evo pošto me nije bilo nekoliko dana vidim bili ste aktivni, poneki uvredljivi ali nikako i ubjedljivi.

Ne možeš ti slijepom čovjeku objašnjavati kako je zvjezdano nebo prekrasno. Možeš koristiti najbolje moguće artikulacije, ali džaba. On to sebi nikako ne može pojmiti dok ne progleda.

To i ja tebi kažem

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 19:41 

bura je napisao/la:
bura je napisao/la:

Ma kako nije sin Bozji kad je rekao: Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina! Slušajte ga! (Mt 17,5)
Bog i jest jedan, tko je rekao da nije?! Samo je jedan Bog, a tri su Bozanske osobe, Otac, Sin i Duh Sveti -Sveto Trojstvo. Bog Otac, Bog Sin (pravi Bog i pravi covjek) i Bog Duh Sveti, i to se spominje u Bibliji. Pa Isus je krsten u ime Oca, Sina i Duha Svetog (Sveto Trojstvo)

Ako je Isus zacet po Duhu Svetom i rodjen od djevice Marije ( a ti vjerujes da je Bogu sve moguce) , sta on moze biti nego pravi Bog i pravi covjek. Od oca Boga i majke Marije koja je bila ljudsko bice i ''hodala po zemlji''. Kao sto rekoh vec, ti imas krv od oca i majke.

I sad mi objasni otkud Bog, i zasto u Kur'anu pise ( odnosno, kakvi su dokazi za to) da Isus nije razapet nego im se samo ucinilo( mislim da tako pise, ispravi me ako grijesim).
Zar to nije malo nelogicno?! [b]Cuj, ucinilo im se?
[/b]

Ccccc, al ga kopi pejstas :D

http://www.islambosna.ba/forum/dijalog- ... peca/?wap2

I nisi mi uopce odgovorio.

Nije mi jasno šta nisam odgovorio pa sve ti je objašnjeno ako si pogledala onaj link za najstariju bibliju sve će ti biti jasno jer mi muslimani mislimo da ova biblija, koju sad ti možda izučavaš, nije stavrna objava od Boga već iskrivljeno vjerovanje od kojih su neki dijelovi zapisani čak i 200 g posle života Ise a.s.

Zar na ovom forumu ne potencirate da je Bog svemoguć i zar on ne može učiniti da ti se nešto učini.

Druga stvar Mislimo da je Isa a.s. Božiji poslanik (ne prorok jer prorok je Milan tarot) a jedan od pokazatelja da je poslanik to da ga ljudi ne mogu ubiti.

I već sam negdje rekao dokaz da je Pavle tu ubačen i da ne može biti onaj preko koga se donosi objava je njegova prošlost. Ne sporim da se čovjek ne može pokajati i da nakon toga bude savršen, ali za objavu trebaš imati čistu biografiju.

Muhameda a.s. su u predislamsko doba zvali el emin (povjerljivi).

Nadam se da sm sad uspio kolko tolko razjasniti, a ako sam promašio nastavi sa podpitanjima.

Ovo sam ukratko jer na ovoliko pitanja ne mogu stići sve napisati jer ja sam ovdje jedan i imam dosta za odgovarati zato nekad ono što mislim kopiram da bi ubrzo odgovor jer to je u suštini to što mislim

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 19:59 

tuzla255 je napisao/la:

Pričamo da ne treba copi paste a Markan iskopira tekst bez da je provjerio tačno šta piše već vjeruje na riječ Normanu :), ja makra sve provjerim prije nego što iskopiram jer nemam se ja šta pretvarat ko ni vi nisam ja veliki stručnjak za vjerska pitanja ali ono što znam ukazuje mi da nisam u zabludi.

Kakav te Norman snašao :zubati

Evo,pa objasni ove sure...

Citat:
His followers are acceptable (true believers) (aamanou minhum) to Allah: Sura 57:27.

Isa is among the true prophets: Sura 1:136

To Him was given Inspiration: Sura 4:136

Isa confirmed the law (the ten commandments) sent before Him: Sura 5:46

Isa was taught b Allah, the Book (Bible),wisdom, the Law, and the Gospel (Injeel):
Sura 5:110

Isa had the same religion as Noah,Abraham, and Moses: Sura 42:13

Isa is the mesenger of Allah: Sura 61:6

References of Isa say He is the Way, the Truth, the Life!Jesus/Isa is the “way” (al sirat
mustaqueem): Sura 43:61.

Jesus/Isa is the “truth” (al haq): Sura 19:34.

Jesus/Isa is the “life” (Min Rouhina): Sura 21:91,66:12.

In Isa you can find the truth, the path of righteousness, and the meaning of life!
He is the straight path (siratun mistaqueem): Sura 3:51, 43:61.

He is the Word of Allah (kalimatu Allah): 3:39, 3:45, 4:171.

He is the gospel or good news: Sura 3:45.

John the Baptist confirms Jesus/Isa as “Word”:Sura 3:39

He and Allah are Lord (rab): 9:31.

He is an example to the children of Israel:Sura 43:57.

Peace (salaam) rests on Him: Sura 19:33.

He has no vanity or wickedness:Sura 19:32.

He is not overbearing or miserable (jabbaran shaqiyyan): Sura 19:32.

He is righteous (saliheen): 3:46, Sura 6:85.

He was a clear sign (be-yinat, meaning “clear and without doubt”) unto men (all mankind):
Sura 1:87, 19:21, 21:91, 43:61.

He is called the messiah: Sura 3:45, 4:157,4:171, 4:172, 5:17 (twice), 5:72 (twice), 5:75,
9:30, 9:31.

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 20:29 

Jel vas ovaj preobratio na islam ? Islamski Jehovin Svjedok.

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 20:56 

BBC je napisao/la:
Jel vas ovaj preobratio na islam ? Islamski Jehovin Svjedok.

Nije se uspjelo sabljom i tiranijom...

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 21:35 

u koji ono krug Danteovog pakla idu izdajnici vjere, prijatelja i domovine? pitanje je retoričko, odgovor je deveti od devet. da se zna.

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 21:38 

Mar-kan je napisao/la:
Kakav te Norman snašao :zubati

Evo,pa objasni ove sure...

Citat:
His followers are acceptable (true believers) (aamanou minhum) to Allah: Sura 57:27.

Isa is among the true prophets: Sura 1:136

Nemoj kopirat nešto što ne znaš reko sam ti da prvo provjeriš šta piše a onda piši prva sura koju sam maloprije i citirao nema 136 ajeta već 7 i nema tog ajeta i na tom mjestu a u krajnjem slučaju šta je tu protivriječno kad piše fino da je Isa među pravim (iskrenim) poslanicima što ti ja govorim ako si već citiro taj ajet pozivam te povjeruješ u njega ja već vjerujem i složili smo se.

Jesus/Isa is the “truth” (al haq): Sura 19:34.

Ne možeš vaditi iz koncepta već pročitaj više ajeta koji su vezani, mada ja i vjerujem da je Isa istina i da je božiji poslanik i to ni jedniom argumentom iz Kur'ana nisi pobio.

(19,34-36)
To je Isa, sin Merjemin, to je prava istina o
njemu, onaj u koga oni sumnjaju./34/.
Nezamislivo je da Allah ima dijete, Uzvišen je
On! Kad nešto odredi, On za to rekne samo:
"Budi!" - i ono bude./35/ Allah je, u stinu, i
moj i vaš Gospodar, zato u ibadetu budite
samo Njemu To je Pravi put./36/ I sljedbenici
Knjige su se o njemu u mišljenju podvojili, pa
teško onima koji ne vjeruju kad budu na Danu
velikom prisutni."/37/

A sad to bi bio Sizifov poso da ja objašnjavam sve redom.

Evo ti link gdje možeš provjeriti

http://gusic.tripod.com/kuran_bos/

A pojašnjenje svih tih ajeta imaš ovdje pa bujrum

http://www.n-um.com/files/Ibn%20Kesir%20tefsir.pdf

A ja bibliju ovdje provjerim

http://biblija.ks.hr/default.aspx

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 21:43 

tuzla255 je napisao/la:

Ne možeš vaditi iz koncepta već pročitaj više ajeta koji su vezani, mada ja i vjerujem da je Isa istina i da je božiji poslanik i to ni jedniom argumentom iz Kur'ana nisi pobio.

E,to sam čekao... :zubati Pozdravio te Timotej!

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 21:51 

dudu je napisao/la:
u koji ono krug Danteovog pakla idu izdajnici vjere, prijatelja i domovine? pitanje je retoričko, odgovor je deveti od devet. da se zna.

A sad retoričko pitanje ako su ti ti prijatelji lopovi i narkomani, ako ti je domovina nešto poput bivše jugoslavije koja je postajala srboslavija...

Ako su ti prijatelji u zabludi ti ih pokušavaš uputit na pravi put, protiv srboslavije si se moro borit a i pitanje domovine sad je relativno jer Božija je cijela zemlja i ti se trebaš boriti da uspostqaviš red i pravednost na njoj.

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 22:07 

Mar-kan je napisao/la:
tuzla255 je napisao/la:

E,to sam čekao... :zubati Pozdravio te Timotej!

Pozdravlja i tebe Timotej i kaže

3-To je dobro i ugodno pred Spasiteljem našim Bogom,

4-koji hoće da se svi ljudi spase i dođu do spoznanja istine.

5-Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek – Krist Isus,

6-koji sebe samoga dade kao otkup za sve. To je u svoje vrijeme dano svjedočanstvo,

7-za koje sam ja postavljen propovjednikom i apostolom – istinu govorim, ne lažem – učiteljem narodâ u vjeri i istini.

I gdje je ovdje Isus rekao da je bog već je fino naglasio da je ČOVJEK da je PROPOVJEDNIK I APOSTOL i da je ONAJ KOJI UČI NAROD ISTINI I VJERI

Puno selama od Timoteja

Ti izvadiš jednu rečenicu iz teksta sastavi ih sve koji govore cijeli tekst i druga stvar ja sam se složio sa svim onim ajetima koje si ti naveo a ti se ne slažeš sa Timotejom

DE SAD IZ CIJELOG OVOG NAĐI MOLIM TE GDJE JE SPOMENUTO DA JE ISUS BOG, ja vjerujem da onaj ko ne vjeruje iskreno u Isa a.s. ne može biti Musliman jer negira jednog od Allahovih poslanika.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2013, 01:16 

tuzla255 je napisao/la:

Ne možeš vaditi iz koncepta

:smajl007 :aleale :smijeh

Vrh

PostPostano: 18 stu 2013, 02:49 

Vrh

PostPostano: 18 stu 2013, 10:43 

slika

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 18 stu 2013, 11:02 

tuzla255 je napisao/la:
dudu je napisao/la:

A sad retoričko pitanje ako su ti ti prijatelji lopovi i narkomani, ako ti je domovina nešto poput bivše jugoslavije koja je postajala srboslavija...

Ako su ti prijatelji u zabludi ti ih pokušavaš uputit na pravi put, protiv srboslavije si se moro borit a i pitanje domovine sad je relativno jer Božija je cijela zemlja i ti se trebaš boriti da uspostqaviš red i pravednost na njoj.

=))

I sve ti je to napričao neki novokomponirani bošnjački "povjesničar"?

:laugh

Vrh

PostPostano: 18 stu 2013, 13:05 

doc je napisao/la:

=))

I sve ti je to napričao neki novokomponirani bošnjački "povjesničar"?

:laugh

Greška nije povjesničar jer samo može biti bošnjački historičar :bihzastava :bih

Vrh

PostPostano: 23 stu 2013, 09:09 

tuzla255 je napisao/la:
Nije mi jasno šta nisam odgovorio pa sve ti je objašnjeno ako si pogledala onaj link za najstariju bibliju sve će ti biti jasno jer mi muslimani mislimo da ova biblija, koju sad ti možda izučavaš, nije stavrna objava od Boga već iskrivljeno vjerovanje od kojih su neki dijelovi zapisani čak i 200 g posle života Ise a.s.

Jok, ne izucavam Bibliju niti namjeravam.. Znam koliko znam i to mi dosta. Ne zelim vise znati.
I sto da ti komentiram ovo gore uvecano.. Ne namjeravam.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2013, 20:14 

bura je napisao/la:
tuzla255 je napisao/la:

Jok, ne izucavam Bibliju niti namjeravam.. Znam koliko znam i to mi dosta. Ne zelim vise znati.
I sto da ti komentiram ovo gore uvecano.. Ne namjeravam.

Nauka je davno potvrdila vjerodostojnost i originalnost biblijskih rukopisa.Tako da ne treba gubiti vrijeme na linkove koji su ovdje postavljeni,obični senzacionalizam.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2013, 02:08 

Mar-kan je napisao/la:
Nauka je davno potvrdila vjerodostojnost i originalnost biblijskih rukopisa.Tako da ne treba gubiti vrijeme na linkove koji su ovdje postavljeni,obični senzacionalizam.

Ma bio sam odlučio da se više ne javljam na ovaj forum jer bzz samo gubim vrijeme jer ko što gore jedan odučesnika u raspravi (jedan od korektnih koji je raspravljao argumentima) ali pošto si ti napisao ovaj dopis iznenadilo me tvoje ne poznavanje tvoje religije jer koliko sam primjetio da si ovdje po ovom pitanju najučeniji i najpristojnijih

Koju verziju je nauka potvrdila da je istinita.
Jer koliko znaš biblija ima više verzija i koju ti smatraš ispravnom Koverdejlova Biblija ,Metjuova Biblija,Velika Biblija, Ženevska Biblija ,Biskupska Biblija, King Džejms Verzija, Ekumensku bibliju, koptsku bibliju, pravoslavnu Bibliju, Bibliju jehovinih svjedoka (eto neću računati evanđelje po Barnabi)....
Evo za primjer ja smatram ove jehovine sektom al oni kažu da je onog njihovog švalera i alkoholičara nadahnuo sveti duh kad je mogo ubicu apostola može i njega.
Druga stvar već sam vam poslo link za armensku bibliju koja je i ujedno najstarija zapisana biblija i u kojoj se ne spominje raspeće i da je Isa a.s. bog.

I šta sad???? Koja od ovih je lažna a koju smatraš ispravnom da dalje ti pošaljem argumente iz Vatikana da bibliju koju ti čitaš nije izvorna i da su vršene izmjene čak i u novije vrijeme ja mislim za vrijeme onog pape njemca.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2013, 02:41 

Uvijek isto, prica o islamu pa skretanje na bibliju....moze li par pitanja o temi?

Promjena pravca klanjanja, prvo Jeruzalem pa onda Mekka:
Nakon sto se zidovi i krscani nisu dali ubjediti, dolazi do promjene price, Kaba je napravljena od Ibrahima i tako muslimanima pripada oduvijek.
Kako se Muhamed to prije nije sjetio?

Ratovi, pljacka i genocid nad zidovima na arapskom poluotoku.
Jel li moguce da je takav jedan covjek donio Bozju rijec kad vidimo da sve, materijalno,politicko,drustveno i naravno vjerski ide njemu u korist.

U kuranu se zove 8 sura "Piljen" i prva recenica je:
Pitaju te o (ratnom); plijenu. Reci: "plijen je Allahov i Poslanikov." Zato se bojte Allaha isređujte (stvari); među sobom i poslušajte Allaha iPoslanika Njegovog, ako ste vjernici.
Cista samokorist, nista vise.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1852 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 75  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: