Srbi s punim pravom mogu slaviti pad Blizanaca, jer su do tada bili pojam za čudne, bradate, zločinačke divljake, od '95. do 2001. su bili spomenuti u valjda svakom trećem filmu.
Blokirana peticija Srpkinje koja je Šimunića usporedila s Hitlerom u želji da se Hrvatsku izbaci sa Svjetskog prvenstva Meditacijske grupe tvrdi da oni nisu podnositelji peticije i da se ne bave političkim aktivnostima. Nakon tih tvrdnji Change.org je istražio, ali i povukao peticiju. Pod sumnjom su i da su falsificirali glasove prvih nekoliko dana. Nemoguće je da je preko noći priljev glasača konstantan te da iznosi od pet do osam glasova po minuti. Ti glasovi pristizali su iz Beograda i Srbije. Stoga je peticija službeno zaustavljena, a do sada je uspjela sakupiti 32 943 glasača.
Ogorčena Šimunićevim istupom nakon utakmice između Hrvatske i Islanda Mira Jovanović iz Banja Luke, članica Organizacije za obrazovanje o holokaustu i genocidu 'Nefesh Haya' koja se bori protiv mržnje, odlučila je pokrenuti peticiju u želji da se Hrvatska nogometna reprezentacija izbaci sa Svjetskog prvenstva.
Američko-židovska agencija koja na internetu prati aktivnosti američko-židovskih te izraelskih institucija istražila je autentičnost peticije koju je ova Srpkinja protiv Šimunića pokrenula na stranici Change.org.
Bilo im je sumnjivo da Izraelska meditacijska grupa (www.nefeshhaya.com) koja nije povezana s politikom podnosi ovakvu peticiju ispod koje je potpisana osoba srpske nacionalnosti. Nadležna osoba iz Meditacijske grupe tvrdi da oni nisu podnositelji peticije i da se ne bave političkim aktivnostima.
Nakon tih tvrdnji Change.org je istražio, ali i povukao peticiju. Pod sumnjom su i da su falsificirali glasove prvih nekoliko dana. Nemoguće je da je preko noći priljev glasača konstantan te da iznosi od pet do osam glasova po minuti. Ti glasovi pristizali su iz Beograda i Srbije. Stoga je peticija službeno zaustavljena, a do sada je uspjela sakupiti 32 943 glasača.
Podsjetimo, Srpkinja ogorčena Šimunićevim potezom napravila je konkretne poteze te poslala pismo FIFI. U njemu navodi razloge zbog kojih je važno našu reprezentaciju ukloniti s najvažnijeg nogometnog natjecana. Dakako, odmah ispod engleske verzije pisma stavila je i prijevod na srpskom jeziku.
Pismo počinje zahvalom FIFI jer je pokrenula disciplinski postupak protiv našeg nogometaša. Par redova kasnije Šimunića gotovo da naziva Hitlerom. "Dosta je bilo. Šimunić kaže: 'Za dom', a publika odgovara 'Spremni' – i, ponavlja ovu frazu četiri puta – frazu koja je bila pozdrav tijekom Drugog svjetskog rata, za vrijeme ustaškog pro-nacističkog režima od 1941.-1945. Pod tim rasističkim režimom ustaše su ubile tisuće i tisuće Srba, Židova i Roma. Zamislite da u Berlinu nogometni reprezentativac Njemačke u 21. stoljeću uzvikne: 'Sieg Heil'!?".
Citirala je i djelo "Osam etapa genocida" pisca Stentona, valjda sugerirajući da je ovo jedna od tih etapa. Izvrće tako i hrvatsku politiku i događaje koji se zbivaju posljednjih mjeseci "Nova članica EU, sve više napreduje u antisrpskom stavu i postupcima. Postalo je društveno prihvatljivo uništavati ćirilične table, prihvatljivo je dijeliti plakate 'Srpsko obiteljsko stablo' koji prikazuju ljude obješene o stablo."
Pismo završava s molbom da ne kazne Šimunića i reprezentaciju samo s novčanom kaznom već "razmislite o isključenju Šimunića sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu! Na međunarodnim natjecanjima nam nisu potrebni igrači-rasisti."
Istodobno na istoj stranici legitimna je peticija 'Podržimo dignitet Joea Šimunića, Hrvatske nogometne reprezentacije i hrvatskog naroda pred neutemeljenim napadima novina i pro-komunističkih stranaka i grupa u Hrvatskoj i svijetu'. Potpisom ove peticije koja se dostavlja FIFI objašnjava se da je navijanje koje je naš nogometaš vodio izraz njegova domoljublja i nema političkih konotacija niti veze s ideologijama i režimima u prošlosti. Peticija je na engleskom i objašnjava povijest navijačkih izraza, a do sada je sakupila 33 270 podupiratelja.
E sad, ja san nikidan govorija Junuzu kako je vase jedino zanimanje po svitu Hrvate prozivati za fasiste, naciste i slicno. Hos' ti meni virovati da mi prije par godina uletila u ruku knjiga napisana od nekog svapskog kriticara katolicke crkve, i nekog srpskog profesora iz Novog Sada. U knjizi fino opisuju Starcevica kao prithodnika Hitlera, da, stvarno, a Hrvate kao krvoloke broj jedan. Knjiga je na njemackon jeziku, da se razumimo.
A onda onaj blidi cetnik zvan Nikolic hladno tamo podrzava nekakve Bunjevce po nacionalnosti, a fukare iz SDP-a i HDZ-a sutu kao zalivene.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
E sad, ja san nikidan govorija Junuzu kako je vase jedino zanimanje po svitu Hrvate prozivati za fasiste, naciste i slicno.
Ma nije, naprotiv. Ti ako gledaš recimo srbijanske vijesti, to izvještava redovno vremensku prognozu za "region", kad se nešto desi u Hrvatskoj, tipa neki udes ili poplava, to je vijest kao da se desilo u Valjevu, a recimo iz Bugarske ili Rumunije to nikad nije vijest. Kad pričaju o Oluji, čak govore "vojno-policijska akcija", samo što ne kažu redarstvena, da ne pominjem ono Tadićevo proseravanje o Severini i svjetioniku na dalmatinskom ostrvu...
Naravno uvijek imaš taj dio javnosti koji baš ne miriše Hrvate, ali on obično ne dolazi do izražaja. Dok niste počeli sa ovim slatkim akcijama, te za dom te ćirilica te ovo te ono...
Citat:
Hos' ti meni virovati da mi prije par godina uletila u ruku knjiga napisana od nekog svapskog kriticara katolicke crkve, i nekog srpskog profesora iz Novog Sada. U knjizi fino opisuju Starcevica kao prithodnika Hitlera, da, stvarno, a Hrvate kao krvoloke broj jedan. Knjiga je na njemackon jeziku, da se razumimo.
Pa, ako je urađena uz poštovanje naučnih kriterijuma i ako su to zaključci do kog je ozbiljno istraživanje dovelo...
Citat:
A onda onaj blidi cetnik zvan Nikolic hladno tamo podrzava nekakve Bunjevce po nacionalnosti, a fukare iz SDP-a i HDZ-a sutu kao zalivene.
Oni bi imali pravo da reaguju da neko Hrvatima brani jezik, pismo, identitet... a ne da tjeraju nekog ko neće da se izjašnjava kao Hrvat da se tako izjašnjava. Rumuni slično kidišu na Vlahe, pa im slaba vajda.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
E sad, ja san nikidan govorija Junuzu kako je vase jedino zanimanje po svitu Hrvate prozivati za fasiste, naciste i slicno.
Ma nije, naprotiv. Ti ako gledaš recimo srbijanske vijesti, to izvještava redovno vremensku prognozu za "region", kad se nešto desi u Hrvatskoj, tipa neki udes ili poplava, to je vijest kao da se desilo u Valjevu, a recimo iz Bugarske ili Rumunije to nikad nije vijest. Kad pričaju o Oluji, čak govore "vojno-policijska akcija", samo što ne kažu redarstvena, da ne pominjem ono Tadićevo proseravanje o Severini i svjetioniku na dalmatinskom ostrvu...
Naravno uvijek imaš taj dio javnosti koji baš ne miriše Hrvate, ali on obično ne dolazi do izražaja. Dok niste počeli sa ovim slatkim akcijama, te za dom te ćirilica te ovo te ono...
Citat:
Hos' ti meni virovati da mi prije par godina uletila u ruku knjiga napisana od nekog svapskog kriticara katolicke crkve, i nekog srpskog profesora iz Novog Sada. U knjizi fino opisuju Starcevica kao prithodnika Hitlera, da, stvarno, a Hrvate kao krvoloke broj jedan. Knjiga je na njemackon jeziku, da se razumimo.
Pa, ako je urađena uz poštovanje naučnih kriterijuma i ako su to zaključci do kog je ozbiljno istraživanje dovelo...
Citat:
Oni bi imali pravo da reaguju da neko Hrvatima brani jezik, pismo, identitet... a ne da tjeraju nekog ko neće da se izjašnjava kao Hrvat da se tako izjašnjava. Rumuni slično kidišu na Vlahe, pa im slaba vajda.
Ma da, obicno ne......UN sjednice 10.travnja. Aj Meto, nismo sa kruske pali.
Sto se tice naucnog rada, jaki je to naucni rad, Milosevica su proglasili za modernog socijalistu....a i pratin uradke srpskih journalista/ica tu, znan sto pisu kad je Hrvatska u pitanju, a nisu to bas poplave.
Zato velin da iman bolji uvid kakvu sliku o Hrvatima Srbi sire spram vani, i to ne od jucer. Sto je vase pravo, samo sto bi se hrvatska diplomacija morala jace ukljuciti u problem oko Srebrenice i nagalasivanja ko su fuckin nacisti sa genocidon u 95 godini. Ko je velikosrpski agresor na goloruke Hrvate, Slovenceke i Muslimane, a ko je predsjednik drzave Srbije, kakav fasist je Vucic...
Ima materijala, a nece ovaj boljsevik uvik biti na celu Hrvatske.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
Mija Martina Barbarić tvrdi: Nama Hrvatima nije mjesto u Sarajevu
Mija Martina Barbarić, glasnogovornica federalnog Ministarstva turizma protiv koje se vodi disciplinski postupak zbog podrške hrvatskom reprezentativcu Josipu Šimunića statusom na Facebooku u kojem je napisala "Za dom spremni", tvrdi da joj prijete smrću.
U pismu koje je Barbarić poslala portalu republikainfo.com, ona optužuje kolege sa BHT-a, RSG-a, FTV-a i Oslobođenja zbog, kako je navela, javnog linča. Ipak, kaže da nije fašista, nego domoljub i da bi sve ponovila, jer ne smatra da je išta loše učinila.
"Nakon ovih desetak dana, svašta se izdogađalo, istina, čak i preraslo u nešto puno veće od mog statusa koji je u krajnju ruku bio dobronamjeran, pun ljubavi, za domovinu, za obitelj i za nešto za što se vrijedi boriti - za dom. Hrvatska je kao i Bosna i Hercegovina moja domovina i moja zemlja", navela je Barbarić na početku pisma.
"Ja nisam nikakav fašista kako su me okarakterizirali, niti sam ikada bila, ali veliki domoljub jesam. Zasmetalo je mnogima što nisam rekla što mrzim, već što sam rekla što volim. Tu je problem nastao. Zahvaljujem se svima koji su me podržali, jer su samim tim ustvari podigli svoj glas i za svoju slobodu govora, da vas se ne diskriminira i linčuje ako ne mislite poput ostalih", stoji između ostalog u pismu.
"Često sam imala pitanje ovih dana, ako bih mogla vratiti vrijeme, bili ponovila ovo što sam uradila. Odgovaram jasno i glasno da bi jer se nemam razloga nikome ispričavati za nešto što nisam kriva, i jer nisam ništa krivo rekla. Svoja uvjerenja, kao Mija Martina Barbarić, ne kao glasnogovornik, izražavala sam i prije, govorila ih kad god sam imala potrebu reći svoje mišljenje, no očito je da današnje vrijeme ne dozvoljava slobodan govor, ne dozvoljava drugačije mišljenje i ne trpi istinu", napisala je Barbarić.
"Nije me ponijelo nikakvo neznanje, niti euforija, već čisto domoljublje i nepravda koja je nanesena prvo Šimuniću, a sada i meni, pa i kolegi Daliboru Raviću, što također smatram van pameti", dodaje u pismu.
"Drago mi je isto tako da je Vlada pokazala svoju ekspeditivnost i da su se očitovali da to nije njihovo stajalište, kao što i nije, jer ja nisam pričala u njihovo ime, a iza svojih riječi stojim. Imali smo dakle primjer da se sve može po žurnom postupku pokrenuti i rješavati kada se to 'hoće', bar sada znamo da za mnoge ostale probleme ne moramo tražiti krivce u drugima i stalno prebacivati lopticu u tuđe dvorište. Sustavno nas se lijepo želi poslati kući, jer nama Hrvatima nije mjesto u Sarajevu", tvrdi Barbarić.
"Što se tiče moga posla, trenutno ne radim, jer pritisak je iznimno velik, čak sam morala potražiti pomoć od MUP-a obzirom da sam primila velik broj mailova prijetnja smrću, a i čekam rezultat disciplinskog postupka. I to je naša realnost - demokratsko, slobodno i multietničko društvo, kojim se diči pučanstvo prvo Sarajeva, pa i ostatka BiH", stoji na kraju pisma Mije Martine Barbarić upućenog na adresu portala republikainfo.com.
Ah ti fašisti iz "platforme". Islamisti i fašisti iz SDP BiH su nam uništili državu za puno godina, treba im sjeme zatrijeti dok ne bude kasno.
Citat:
Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine daje neupitnu potporu Josipu Šimuniću, Miji Martini Barbarić i milijunima hrvatskih domoljuba kojima je na srcu istinsko bilo hrvatskoga nacionalnoga bića. Svi oni imaju takvu jakost duha da ih nije mogla sputati sekularističko komunistička antihrvatska stega koja se nadvila nad hrvatsku društvenu zbilju kako bi se očitovali kako im nalaže privrženost svome rodu i svome domu.
Pitamo se tko su ti koji su definirali kako je hrvatski tradicionalni domoljubni usklik: Za dom! Spremni! – ustaški i kao takav žigosan. U HSP BiH držimo da su to oni kojima nije na srcu sloboda hrvatskoga naroda, kojima u mislima nije dobrobit hrvatskoga naroda i kojima u glavama kolaju samo zlobne antihrvatske misli. To su novo sekularisti i zaostali komunisti koji su se udružili s velikosrpskim elementom i koji nažalost trenutačno određuju političku, a evo žele odrediti i društvenu zbilju u Republici Hrvatskoj ali i u BiH.
HSP BiH drži kako je domoljubni tradicionalni usklik Josipa Šimunića poziv svim istinskim i iskonskim Hrvatima kazati: dosta! onima koji nam žele odrediti što je to domoljubno, a što ne.
Za ovakvo stanje optužujemo vladajući HDZ koji decenijama pljačka hrvatski narod dok na polju društvenih odnosa i ćudoređnoga katoličkoga odnosa među ljudima nije ništa učinio. Njihovom zaslugom u Ustavu Republike Hrvatske je naznačeno da je ona utemeljena na nasadama ZAVNOH-a. Kako će jedna suverena država biti utemeljena na načelima koji su zauzeti na jednome proširenome sastanku zločinačke komunističke partije. Onda nas ne treba čuditi kako sudbinu Hrvata na ovim prostorima određuju Jovanovići, Pupovci, Mesići, Milanovići i drugi inovjerci.
HSP BiH drži kako se nedjela ustaškoga režima za vrijeme NDH ne smiju od mrzitelja hrvatskoga naroda koristiti u svrhu mača nad glavom svim Hrvatima kako su oni u naravi ustaše i kako kao takvi nisu vrijedni ni dostojni slobode.
Domoljubni čin Josipa Šimunića držimo kao sveti čin osvješćenja i otrježnjenja svih istinskih Hrvata. Smatramo kako je ovim usklikom učinio više za sazrijevanje hrvatske društvene zbilje nego sve hrvatske političke stranke i svi hrvatski intelektualci zajedno.
HSP BiH nikada se u svojoj povijesti nije odrekla tradicionalnoga narodnosnoga usklika ZA DOM! SPREMNI! Smatramo kako svakome dobronamjernome čovjeku bez obzira na naciju i vjeru ne može smetati način iskazivanja osjećanje hrvatskoga čovjeka niti taj način iskazivanja nacionalnoga ponosa može biti okužen ako su određene grupacije koje su počinile zločin u određenom vremenu također koristile taj izraz. Inače u protivnom Hrvati bi morali izmisliti novi jezik, novu valutu, nova nazivlja i mnogo toga jer su to ustaše koristile.
HSP BiH smatra kako se konačno u glavama mnogih nedobronamjernih skupina s ovih prostora mora izbrisati težnja kojom se zbog zločinačke ustaške vlasti nameće stigma cijelome hrvatskome narodu i njegovoj hrvatskoj državi, ma koja ona bila, kao nečemu što je po prirodi loše. Jedno je vlast koja je smjenjiva, a drugo su narod i država i Hrvati imaju pravo na svoju državu u povijesnim okvirima.
Oni puno više mrze Hrvate nego Srbe. Jer im Hrvati ne daju to što im nadohvat ruke. Ta tema na Klix nabrala skoro 900 komentara bošnjačkog fašizma i šovinizma.
Jedan od nogometaša hrvatske reprezentacije zgrabio je mikrofon na kvalifikacijskoj utakmici s reprezentacijom Islanda i pozdravio publiku zloglasnim ustaškim pozdravom “za dom spremni“ (ustaški pokret bio je marionetski režim njemačkog nacističkog režima za vrijeme Drugog svjetskog rata), što je naišlo na podršku i odobravanje velikog dijela od više od 30.000 gledatelja koji su se pridružili skandiranju (taj događaj ispituje Fifa i potencijalno hrvatske vlasti). Taj događaj probudio je široko rasprostranjeni strah među Srbima.
-----------
I ovo oni ozbiljno salju vladama around the globe. Usrali se od Simunica i navijaca. Upucajte se.
Ko je ovaj srbzid isprdak. Jesu ga potkovali srbi ispade da smo gori srbima no zidovi palestincima
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.