|
|
Stranica: 18/345.
|
[ 8622 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 30 sij 2014, 15:19 |
|
|
SDB je napisao/la: Guardian je ljevičarski list, koji itekako kritizira establishment (pogotovo sad kad su konzervativci na vlasti) i Ameriku. Oni su oko Sirije odigrali bitnu ulogu u sprečavanju napada. Mislim da to ne mora automatski da znači da nisu rusofobni, ali ajde, ne tvrdim ništa, pošto ne čitam taj list i informacije su mi samo iz druge ruke.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 30 sij 2014, 15:19 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Napisao sam gore. Oni su ljevičari i s te pozicije će kritizirati baćušku, ali i svoje imperijaliste.
Malo proguglajte što su pisali o Siriji, a i o nekim nedokazanim vezama s KGB-om..
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 30 sij 2014, 15:21 |
|
|
I love the smell of democracy in the morning...
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 30 sij 2014, 15:24 |
|
|
Pamatniji ljudi i narodi bi se zapitali koliko podjela na ovoj temi ima veze s Ukrajinom, a koliko s nacionalnošću na ovim nesretnim prostorima...
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 30 sij 2014, 15:26 |
|
|
doc je napisao/la: Pamatniji ljudi i narodi bi se zapitali koliko podjela na ovoj temi ima veze s Ukrajinom, a koliko s nacionalnošću na ovim nesretnim prostorima... Odakle Vam samo ta ideja?
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 30 sij 2014, 15:34 |
|
|
SDB je napisao/la: doc je napisao/la: Pametniji ljudi i narodi bi se zapitali koliko podjela na ovoj temi ima veze s Ukrajinom, a koliko s nacionalnošću na ovim nesretnim prostorima... Odakle Vam samo ta ideja? I ja svašta pišem.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 30 sij 2014, 15:46 |
|
|
Što, mislite da su Hrvati skloniji da pružaju podršku neonacistima od Srba? Da se kojim slučajem ovo dešava u bratskim SAD, već bi vatrogasci prali telesne ostatke demonstranata sa ulica. Naravno, niko reč ne bi rekao.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 30 sij 2014, 15:51 |
|
|
Pa budući je Rusija zemlja sa daleko najviše neonacista nekako sumnjam...
Mada meni ta činjenica ne smeta da mi Rusija bude draga u nekim stvarima...
|
|
Vrh |
|
|
max soldo
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 30 sij 2014, 17:36 |
|
|
SDB je napisao/la: Napisao sam gore. Oni su ljevičari i s te pozicije će kritizirati baćušku, ali i svoje imperijaliste.
Malo proguglajte što su pisali o Siriji, a i o nekim nedokazanim vezama s KGB-om.. Citam ja Guardian svaki dan. Vecinom su njihove clanke bili za napad na Siriju. Daleko vecina clanaka su isto za 'demokraciju u Ukraijini'. Ovaj od Milnea je jedini sto sam procitao da nije.
_________________ Salo - Chic Nihilism
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 30 sij 2014, 22:04 |
|
|
max soldo je napisao/la: SDB je napisao/la: Napisao sam gore. Oni su ljevičari i s te pozicije će kritizirati baćušku, ali i svoje imperijaliste.
Malo proguglajte što su pisali o Siriji, a i o nekim nedokazanim vezama s KGB-om.. Citam ja Guardian svaki dan. Vecinom su njihove clanke bili za napad na Siriju. Daleko vecina clanaka su isto za 'demokraciju u Ukraijini'. Ovaj od Milnea je jedini sto sam procitao da nije. Ipak su oni lijevi mainstream, ali činjenica je da ima više pluralizma nego u većini drugih mainstream tiskovina, bar je to moj dojam. U svakom slučaju, previše da bi se govorilo o "rusofobiji".
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 30 sij 2014, 23:00 |
|
|
Engleska seruckanja
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 31 sij 2014, 01:23 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Al' puntar brani neonaci braću. Sjor Aga, samo onako iz zanimacije, koga su ono u WWII simpatizirali kozaci? Ne samo ukrajinski, vec opcenito. Cije trupe su pozdravljali, i u cije su redove masovno stupali?
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
max soldo
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 31 sij 2014, 01:29 |
|
|
SDB je napisao/la: max soldo je napisao/la: Citam ja Guardian svaki dan. Vecinom su njihove clanke bili za napad na Siriju. Daleko vecina clanaka su isto za 'demokraciju u Ukraijini'. Ovaj od Milnea je jedini sto sam procitao da nije.
Ipak su oni lijevi mainstream, ali činjenica je da ima više pluralizma nego u većini drugih mainstream tiskovina, bar je to moj dojam. U svakom slučaju, previše da bi se govorilo o "rusofobiji". Ima malo vise pluralizma, u tome si u pravu....ali jesu krenuli veliku hajku na Rusiju.
_________________ Salo - Chic Nihilism
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 31 sij 2014, 12:25 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Sjor Aga, samo onako iz zanimacije, koga su ono u WWII simpatizirali kozaci? Ne samo ukrajinski, vec opcenito. Cije trupe su pozdravljali, i u cije su redove masovno stupali?
S obzirom na njihov urođeni antiboljševizam i odanost ruskoj (carskoj) ideji, neki se jesu borili protiv C. Armije ali nikad nisu bili niti su sad u nekakvom nazi fazonu niti su mjerili kukuruze za razliku od ovih ušiju sa zapada Ukrajine. S druge strane, mnogi Kozaci su bili u C. Armiji pa ako nekad navratite u Berlin, priupitajte Berlinčane da li ih se još sjećaju, a posebno sibirske i uralske Kozake, gospodine Puntar
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 31 sij 2014, 12:35 |
|
|
Nesto slicno cetnicima. Jedni sa Njemcima drugi sa Talijanima
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 31 sij 2014, 22:34 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: Sjor Aga, samo onako iz zanimacije, koga su ono u WWII simpatizirali kozaci? Ne samo ukrajinski, vec opcenito. Cije trupe su pozdravljali, i u cije su redove masovno stupali?
S obzirom na njihov urođeni antiboljševizam i odanost ruskoj (carskoj) ideji, neki se jesu borili protiv C. Armije ali nikad nisu bili niti su sad u nekakvom nazi fazonu niti su mjerili kukuruze za razliku od ovih ušiju sa zapada Ukrajine. S druge strane, mnogi Kozaci su bili u C. Armiji pa ako nekad navratite u Berlin, priupitajte Berlinčane da li ih se još sjećaju, a posebno sibirske i uralske Kozake, gospodine Puntar Sjor Aga, bolje ste upucen nego ja, jel' istina da su ruski, ne ukrajinski Kozaci ocekivali od Reicha da in osigura slobodnu kozacku republiku, i da su pozdravljali Njemce kao osloboditelje? Borili su se u Wehrmachtu, jesu mirili kukuruz ili ne, zar je to za vas razlika, sjor Aga? Inace, pitat cu Berlincane, a pitajte vi na Fruskoj Gori sto su tamo Kozaci radili dok su ganjali partizane, neki kazu da su i cetnike ganjali, negdi drugdi.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 31 sij 2014, 22:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23900 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
U proljeće ratovi počinju. Ako ovo ostane još mjesec dana, moglo bi svašta biti.
Iako pozornost svijeta polako silazi sa Ukrajine.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 31 sij 2014, 23:27 |
|
|
@gospodin Puntar
Nebitno je odakle si, ako si Kozak koji drži do kozaštva, onda si uz pravoslavlje, odan i idejama koje sam gore naveo, tako je bilo tad, tako je i danas. Sa boljševicima povratak na te vrijednosti bio je nemoguć, pa otud i ta epizoda sa Kozacima i nacistima u kojima se vidjeli manje zlo od boljševika i crvene Rusije. Međutim bilo je i onih koji su bez obzira na živu vezu sa tim tradicija, otišli u C. Armiju, shvatajući da je i crvena Rusija bolje nego nikakva a bilo je i onih čije su kozačke tradicije već ubijene boljševičkom torturom do 2. rata.
U svemu tome, ima i preuveličavanja, jer Švabama je bilo u interesu da uvećaju broj Rusa u svojim redovima i da im daju na značaju pa otud i Kozaci u SS divizijama a i samim komunistima je odgovarala ta priča, kako bi kozački duh ubijali i nakon rata, bez obzira što su pokazali veliko junaštvo u ratu itd. gospodine Puntar. Kad sam rekao da nisu mjerili kukuruze, shvatite to kao simboliku jer ako su neki bili u SS, onda su ih morali mjeriti bez obzira što kozaštvo i nacizam nemaju spona u ideološkom smislu pa tako ni danas niko ko drži do kozaštva među Kozacima neće mjeriti kukuruz, za razliku od nekog ko njeguje recimo ustaške tradicije kome su mjerenje kukuruza, veličanje Rajha itd stvari bez kojih ga je teško zamisliti, gospodine Puntar.
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 01 vel 2014, 01:51 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 01 vel 2014, 02:00 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 01 vel 2014, 02:03 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 01 vel 2014, 02:07 |
|
|
Poljski i češki znanstvenici uglavnom ignoriraju postojanje Bijelih Hrvata, koji se smatraju precima današnjih Hrvata. Prema povjesničaru Nevenu Budaku razlog tomu je: što u njihovim nacionalnim povijestima ne bi bilo popularno tumačenje da je u stvaranju srednjovjekovne državnosti Čeha i Poljaka sudjelovao netko drugi, pa možda i ti pradavni Hrvati, koji su živjeli na tom području.
U Ukrajini, koja pretendira na poziciju "majke svih slavenskih naroda", termin Bijeli Hrvati rado se prihvaća, pa je i jedan od braće osnivača Kijevske Rusi, najstarije slavenske državne tvorevine, nosio ime koje se, kroz lingvističke promjene, može dešifrirati kao Hrvat. Naime, zvao se Horiv. Intrigira i podatak, koji iznosi stručnjak Eugen Paščenko, da su Poljički statut i zakonik Kijevska pravda, najvažniji srednjovjekovni dokumenti Hrvata i Ukrajinaca, frapantno sličn
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 01 vel 2014, 11:22 |
|
|
Kako se primio na ove katoličkoukrajinske nacionaliste, ko baba na pemziju
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 01 vel 2014, 14:15 |
|
|
Nešto slično kao vi na drugu bandu...
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Ukrajina - Million man march.... Postano: 01 vel 2014, 18:20 |
|
|
Citat: Ukrajina: Moguća intervencija vojske
Ukrajinska opozicija je na sastanku sa evropskim zvaničnicima upozorila na "vrlo izvjesnu intervenciju vojske" protiv demonstranata koji više od dva mjeseca protestuju u Kijevu.
Na to je upozorio jedan od lidera ukrajinske opozicije Arsenij Jacenjuk, koji se u Minhenu, gdje se održava bezbjednosna konferencija, sastao sa evropskim zvaničnicima, među kojima je bila i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton.
Jacenjuk je "obavijestio zvaničnike da je vrlo izvjesno da će vlast pribeći sili, uključujući angažovanje vojske", saopštila je stranka bivše premijerke Ukrajine Julija Timošenko, koja je u zatvoru, Batkivščina, na čijem čelu je Jacenjuk.
Ukrajinska vojska je juče pozvala predsjednika Viktora Janukoviča da preduzme "hitne mere" radi "stabilazacije" situacije u zemlji.
Za danas je na marginama Konferencije o bezbjednosti u Minhenu najavljen sastanak američkog državnog sekretara Džona Kerija s predstavnicima ukrajinske opozicije, među kojima su Jacenjuk i bivši bokser Vitalij Kličko.
Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton rekla je sinoć da je "duboko uznemirena" zbog nasilja i zastrašivanja u Ukrajini, posebno zbog navoda o mučenju opozicionog aktiviste.
U Kijevu je u jednoj privatnoj klinici smješten opoziconi aktivista Dmitro Bulatov, koji je krajem januara otet i nedjelju dana mučen. Vlasti žele da on bude u kućnom pritvoru, jer je osumnjičen za organizovanje masovnih nemira.
Ukrajinska opozicija već više od dva mjeseca protestuje zahtijevajući, između ostalog, odlazak sa vlasti Janukoviča zbog njegovog odbijanja da potpiše sporazum o pridruživanju EU. Izvor: http://www.banjalukalive.com/globus/ukrajina-moguca-intervencija-vojske.html
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: mrnjav i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|