HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 lis 2025, 12:03.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 685 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 28  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH
PostPostano: 26 svi 2014, 11:19 

doc je napisao/la:
Nema tu veze nekakva politika ili stajališta niti je to nešto promišljeno.

Baš, glasove dobiva percepcija malo socijalistističkija verzije SDP-a i manje bar nazivno neoliberalna.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 12:20 

Milanović je skupio impresivnu listu dobročinstava: Ruža, Bandić, Holy, Picula...

Ako želiš da ti krene u životu dao Bog da Milanović javno izjavi da si mu neprihvatljiv.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 12:25 

Ministry of Sound je napisao/la:
Jebeni ORaH, mi ni dalje nikako, ali baš nikako ne ulazi u glavu, WTF man? 10%, skoro ravnomjerno raspoređenih po RH, uz nikakvu infrastrukturu...zar je moguće da ima 10% ljudi koji su za nejasne ekološke ciljeve u hrvatskom kontekstu (daj razvoj bilo kakav, održiv ili neodrživ), za legalizaciju droga i prostitucije, te vjerojatno anacionalno-anarhističkih tendencija (za ove zadnje 3 stvari, uopće nisam siguran jesu li u programu). I da takva populacija (emo's?) izlazi na izbore?! Neobjašnjivo. Nešto je Holy rekla da je Hrvatska prva od novih članica EU koja je uspjela izboriti mandat za Zelene. Pereci stvarno pereciraju.

studenti FF-a :zubati

šalim se, ekipa kojoj je puna kapa idiota iz SDP-a ali ne mogu zaokružiti stranku/koaliciju kojoj je prva riječ u nazivu "hrvatska/i", a kamoli neke zadrte demokršćane.
iako je krajnje debilno izletjela iz stranke, vjerujem da mnogi suosjećaju s njom. pa tko ne bi pomogao bližnjemu, pardon, drugu iz Partije?

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

I know who I am 'cause I know who You are.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 12:32 

Ovako se glasovalo u BiH, ispada da je veliki broj ljudi zaokruživao kandidate, a ne samo liste (uspoređujem broj glasova za kandidate sa ukupnim brojeva za listu, valjda je to ispravno). Željana Zovko je stvarno puno bila na terenu u BiH, no sa obzirom na činjenicu da se glasa samo u ambasadi i konzulatima (cirka 3.000 glasača), to je gubitnička strategija.

Nadamo se da Davor Stier neće zaviriti u rezultate u BiH, a ako i pogleda, da će razumjeti zašto.

slika

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 12:36 

Uglavnom ne znam što zaključiti. Na prvu velika pobjeda HDZ-a. Od otpisane stranke, prošle godine pobjeda za dlaku ove prepišali kukuriku i to 2 mjeseca nakon osude. Plus Stožer to je 50%.

Poraz Kukuriku i to Milanovića jer ga je Picula u nemilosti izvukao sa skoro polovicom glasova. Da je išao sam bio bi treća snaga sa 14% glasova.

Šteta što mu je na listi jer je spasio crvene ali dobro za nas da su i Picula i Stier preživjeli.

Ali uz sve to kukuriku dobiva 30% plus Orah, Laburisti i NF još 15%.

Jednostavno brutalna projekcija jupeka kojih od svojih 20-30% praktički uduplaju svoju podršku.

HDZ od 70% uspije izvući 42% plus Stožer ajde 50%.

Budući vrijednosno u društvu zaista tako jest, a politička arena jest podijeljena pola pola nešto malo više za desnicu važno je pitanje zašto je to tako.

Vjerojatnim se čini da je dobar dio hrvatskog naroda politički tulav, nakon rješavanja nacionalnog pitanja pogledi se okreću gospodarstvu, rastu, reformama, korupciji i poštenju, a jupek opcija nudi više proizvoda pa makar je to puka demagogija dobro zvuči, pa se dobar dio navuče.

Jednostavno imaju superiorniju ponudu (pakovanje, ne sadržaj) i puno više okusa pa ljudi probaju.

Tako je i kukuriku izabran. "Jer su pošteni i da provedu reforme". Činilo se da su u prvom slučaju neupitno bolji od HDZ-a, a nitko nije očekivao da će se pokazati ovako nesposobnima.

Pa Laburisti, sad Orah.

Dosta ljudi puši tu priču kako oni nešto znaju, imaju neku "ideju", a svima da u fokusu gospodarstvo i reforme, a onu tu kao nešto nude, a nije za baciti ni socijalno osjetljiva priča (kako jedan moj frend koji odmah što se vratio sa puta u Englesku me davio da idemo potpisati referendum protiv ćirilice, jer kakve manjine samo problema s time ima, zašto svi nebi bili Hrvati i gotovo, ali glasa za laburiste jer su oni tobože za radnike, socijalno su osjetljivi, protiv tajkuna i Todorića su, a kad radiš za tri i pol tisuće kuna to ti je melem, barem za uho)

A tek je slučaj Perković otvorio oči ljudima na ideološkom planu. Mislim da nitko niti u najluđim snovima nije znao da su toliko jaki, da su toliko daleko spremni ići.

Prije toga je velika većina smatrala da je to desničarsko blebetanje.

Plus prednost dobra pozicija u društvu, među "elitom", premoć u medijima koju mi ipak u većini slučaja podcjenjujemo (od možda 10-15% ljudi koji bi prije medijske hajke glasovali protiv braka opet su brutalnom kampanjom uspjeli to uduplati na 33%).

Nadodao bi i "progesivnu", "europsku" ideologiju naspram "nazadnjaka", "ognjištara" koji bi nas pretvorili u neku "katoličku džamahiriju" ili u boljem slučaju vratili u srednji vijek. Zaista dobro koriste svoje međunarodne kontakte, premoć te liberalne ideologije na Zapadu (ili barem odjek onoga što mi čujemo iz naših/njihovih medija o "civiliziranom svijetu", o naprednim vrijednostima, o onome što je cool na njihovim festivalima i preko njihovih NVO-a.

I HDZ koji je umnogome pomogao oslabljivanje hrvatske strane repovima iz 90ih, pa korupcijom i izdajom ideala uništio hrvatsku opciju i tek sad vraća pomalo povjerenje.

Uglavnom jupek opcija ima značajne strateške rezerve i bez razumijevanja toga, ujedinjenja svih snaga koje nešto mogu i djelovanja na javnom društvenom planu i razbijanja monopola javnog diskursa u nekim stvarima...

Jako dobar primjer kako mali broj pojedinaca ili malobrojna grupa može moćnim alatima okupirati skoro po polovicu društva.

96% vs. 0.7% tvrdokornih, pa dodaj 20% trajno zavedenih i 20-25% brijača koje privuče brija...

Respekt.

A mi se veselimo malim pobjedama...

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 12:51 

Eto vama koji žalite Škrleca, izgleda da on ide umjesto Holy.

Baš gledam, čovjek će s 2100 glasova na plaću od par iljada jureka. Pa toliko sam ja mog'o skupit.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 12:56 

Nikad ne treba zaboraviti da je Mirela Holy dobila otkaz zbog maila. Ali je kako to već ide u politici od premijera dobila priliku da da časnu ostavku. Pereci zagrizli na to da je ona jadna bila poštena pa sama napustila vladu.
Da je bilo po njenom i danas bi bila u vladi i slala mailove da zapošljava prijatelje u državnim institucijama.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 13:00 

Dobar posao najmanje popularnog političara u Hrvatskoj
slika

http://www.vecernji.hr/izbori-euparlame ... koj-940960

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 13:04 

HDZ je osvojio 4 mandata, SDP također (3 SDP + 1 ORaH). S tim da su ta 4 HDZ-ova mandata dobrim dijelom isfinancirali ne-HDZ-ovi ljudi (uočiti broj glasova za Ružu i Marijanu Petir). Da Karamarku nije Ruže s HSP AS i Petirke s HSS-om, tada bismo vidjeli koliko stvarno vrijedi taj Plenković-Šuica-Maletić HDZ.

Dobro je da Hrvati u BiH imaju svog trojanskog konja (Davora) u redovima tog i takvog HDZ-a kao sto imaju i Tonina u redovima SDP-a, dobro je da obojica idu u EP. Generalno gledajuci, bez tih pojedinaca, obje te stranke su izrazito nesklone Hrvatima u BiH, otprilike na razini odgovora koje je dobio biskup od Picule 2002.

Mises

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 13:05 

O čem ti melješ?

"Na koncu su u EU parlament ušli unutarstranački oporbenjak Picula, HNS-ovac Radoš (stranka mu teži jedan posto), IDS-ov Jakovčić (s kojim je Milanović ratovao na zadnjim lokalnim podržavajući tada Kajina) i samo jedan pravi pouzdan partijski čovjek, Biljana Borzan."

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 13:05 

Junuze dobio si virus i rušiš databazu.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 13:06 

Nino Raspudić
Počinje okršaj u SDP-u: Prave su izborne pobjednice Petir, Tomašić i Holy

http://www.vecernji.hr/izbori-euparlame ... oly-940890

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 14:19 

protein je napisao/la:
Dobro je da Hrvati u BiH imaju svog trojanskog konja (Davora) u redovima tog i takvog HDZ-a kao sto imaju i Tonina u redovima SDP-a, dobro je da obojica idu u EP. Generalno gledajuci, bez tih pojedinaca, obje te stranke su izrazito nesklone Hrvatima u BiH, otprilike na razini odgovora koje je dobio biskup od Picule 2002.

Nema od njih ništa, sve prave stvari je odradila Dubravka Šuica.

Mislim da će ova Marijana Petir samo o abortusu trkeljati sve te godine.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 14:58 

Jebeni ORaH, mi ni dalje nikako, ali baš nikako ne ulazi u glavu, WTF man? 10%, skoro ravnomjerno raspoređenih po RH, uz nikakvu infrastrukturu...zar je moguće da ima 10% ljudi koji su za nejasne ekološke ciljeve u hrvatskom kontekstu (daj razvoj bilo kakav, održiv ili neodrživ), za legalizaciju droga i prostitucije, te vjerojatno anacionalno-anarhističkih tendencija (za ove zadnje 3 stvari, uopće nisam siguran jesu li u programu). I da takva populacija (emo's?) izlazi na izbore?! Neobjašnjivo. Nešto je Holy rekla da je Hrvatska prva od novih članica EU koja je uspjela izboriti mandat za Zelene. Pereci stvarno pereciraju.

Glasači SDP-a (i ljevije) ogorčeni na Zokija.

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 15:00 

doc je napisao/la:
Milanović je skupio impresivnu listu dobročinstava: Ruža, Bandić, Holy, Picula...

Ako želiš da ti krene u životu dao Bog da Milanović javno izjavi da si mu neprihvatljiv.

Bero, Komadina...

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 15:01 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Pessimus dux je napisao/la:
Znam, više primjera uspješnih mladih ljudi na raznim sveučilištima vani, kojima je u RH onemogućeno ili zaustavljeno napredovanje u znanstveno-istraživačkoj djelatnosti, upravo zbog sustavnog zapostavljanja i obezvrjeđivanja čitavog društveno-humanističkog sektora.

Ja ne znam nikoga. Pogotovo ne filozofe svih fela. Što kaže moj jaro na pitanje ima li u Berlinu posla, kaže ima da se ubiješ, pun Berlin filozofa. Imaju oni i svojih jebivjetara. :laugh
Počnu pričat kako treba zaustavit odljev mozgova i onda odu FER-ovci ili PMF-ovci a mjere zaustavljanja "zaustave" filozofe koji ionako nemaju gdje ići.

U čemu je problem, evo gledaj Holy, ta je išla u srednju neku krojačku, očito je bila nikakva, i onda je vjerojatno roditelji provuku kroz filozofski faks jer je tamo sve subjektivno pa je znanje teško provjerit, na kraju je i kao neka dr. Kad imaš 5 raznih matematika na faksu tu ti se nije lako provlačit na guzove, a ko je dr. e taj jest faca.

Zato imamo ovo što imamo, filozofe koji filozofiraju i troše proračunske pare.

Pravnika sve više i više. Zbog ulaska u EU, prvenstveno (nužni za prekogranično poslovanje+EU institucije)..

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 15:03 

Po intenzitetu angažmana za pitanja BiH Hrvata, očekujem sljedeće (od mogućih 10):

Stier (HDZ): 10
Tomašić (HSP AS): 9
Šuica (HDZ): 8
Plenković (HDZ): 8
Picula (SDP): 7
Petir (HSS): 6
Maletić (HDZ): 6
Jozo Radoš (HNS): 1
Biljana Borzan (SDP): 0
Ivan Jakovčić (IDS): -10
Škrlec (ORaH): minus beskonačnost

Tako nekako otprilike. :wink

Žao mi je što Ribić iz HDSSB-a nije upao, jedan od malog broj kvalitetnih ljudi iz njihove stranačke infrastrukture. Mlad, visokoobrazovan (doktorat na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu), iskusan u poslovima s EU i dokazano sposoban, u svakom slučaju bi po angažmanu bio miljama ispred Radoša, Borzan i ovog orašastog ploda...

Općenito, glas za Savez je glas za SDP i to treba ponavljati pred parlamentarne izbore.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 15:07 

Ja ne znam nikoga. Pogotovo ne filozofe svih fela.

"Filozofi" u širem smislu nisu samo oni koji su završili studij filozofije pa ne mogu raditi po srednjim školama jer su suficitaran kadar, već i povjesničari, lingvisti svih fela (kroatisti, anglisti, germanisti, talijanisti itd.), pedagozi, psiholozi, knjižničari, povjesničari umjetnosti, etnolozi i antropolozi i sl.

U čemu je problem, evo gledaj Holy, ta je išla u srednju neku krojačku, očito je bila nikakva, i onda je vjerojatno roditelji provuku kroz filozofski faks jer je tamo sve subjektivno pa je znanje teško provjerit, na kraju je i kao neka dr. Kad imaš 5 raznih matematika na faksu tu ti se nije lako provlačit na guzove, a ko je dr. e taj jest faca.

Zato imamo ovo što imamo, filozofe koji filozofiraju i troše proračunske pare.

Zato i kažem, treba odabrati Junuzovu doktrinu, odnosno društvo materijalizma i raskrstiti sa svim institucionaliziranim oblicima filozofije, teologije i sličnih disciplina te maksimalno reducirati ulaganja u društveno-humanistički sektor. :aleale :ucelo

Nažalost, zabrinjavajuće je što i Europska komisija dobrim dijelom dijeli Junuzova stajališta:

http://www.ffzg.unizg.hr/files/017328_1.pdf

Ipak, ima dovoljno onih osviještenih koji prepoznaju problem ignoriranja znanstvenih doprinosa društveno-humanističkih znanosti:

http://www.universitas.hr/wp-content/up ... anosti.pdf
http://www.matica.hr/vijenac/369/Polo%C ... ju%C4%87i/

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 15:09 

SDB je napisao/la:
Općenito, glas za Savez je glas za SDP i to treba ponavljati pred parlamentarne izbore.

Stara Sanaderova fora. Mantrati to i naručivati ankete. :smajl007

S druge strane Savezu bi kao obrana bio koristan bilo kakav slogan koji apelira na savjest. Glasuj po savjesti, ne kalkuliraj, nek' ti savjest bude čista, bilo što slično. Osobno mislim da to može polučiti učinak. Ukazati ljudima na to da je njihov glas samo jedan u mnoštvu i da ne vrijedi natovariti si Sanadera (ili Karamarka, Plenkovića, Šuicu i sl.) na savjest zbog kalkuliranja.

Mises

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 15:26 

slika

3 od 4

RH kaže: PROTIV. :laugh

Ne loše.

Dobro da se drugarica Biljana održala, bar netko...

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 15:33 

protein je napisao/la:
SDB je napisao/la:

S druge strane Savezu bi kao obrana bio koristan bilo kakav slogan koji apelira na savjest. Glasuj po savjesti, ne kalkuliraj, nek' ti savjest bude čista, bilo što slično. Osobno mislim da to može polučiti učinak. Ukazati ljudima na to da je njihov glas samo jedan u mnoštvu i da ne vrijedi natovariti si Sanadera (ili Karamarka, Plenkovića, Šuicu i sl.) na savjest zbog kalkuliranja.

Savjest, naravno.

Savjest onih koji su glasali za ukidanje Županijskog doma skupa s trećesiječanjskom koalicijom (HSP)?

Savjest onih koji su podržavali Platformu u BiH (HSP)?

Savjest onih koji su bili spremni pomoći SDP-u da promjenama Ustava spriječi predaju Perkija u Njemačku (HDSSB) od čega su odustali kad su shvatili da bi to bila njihova politička smrt?

Savjest onih koji su htjeli ubacivanjem regionalizma u Ustav ponovno probuditi davno umrtvljeno autonomaštvo (HDSSB)?

Savjest onih koji su doveli Sanadera na vlast u HDZ-u (Glavaš)?

Koja je to savjest, svaka čast. :D

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 15:37 

@SDB ne mislim na pravnike, ni na pravu se nije lako provući kao i na tehničkim faksovima za razliku od FF.

"Filozofi" u širem smislu nisu samo oni koji su završili studij filozofije pa ne mogu raditi po srednjim školama jer su suficitaran kadar, već i povjesničari, lingvisti svih fela (kroatisti, anglisti, germanisti, talijanisti itd.), pedagozi, psiholozi, knjižničari, povjesničari umjetnosti, etnolozi i antropolozi i sl.

Sve odreda ljudi koji trpaju u proračun pare... :zubati Meni je to sve kao hobi, pčelarstvo ili nešto slično ali uz nešto konkretno. Eto i mene zanima i povijest i filozofija ali prije svega treba znat unosit proračun pare a ovo onako usput malo istraživat.

Citat:
Zato i kažem, treba odabrati Junuzovu doktrinu, odnosno društvo materijalizma i raskrstiti sa svim institucionaliziranim oblicima filozofije, teologije i sličnih disciplina te maksimalno reducirati ulaganja u društveno-humanistički sektor. :aleale :ucelo

Nažalost, zabrinjavajuće je što i Europska komisija dobrim dijelom dijeli Junuzova stajališta:

Ipak, ima dovoljno onih osviještenih koji prepoznaju problem ignoriranja znanstvenih doprinosa društveno-humanističkih znanosti:

Pametni ljudi, Nijemci napose. Problem je s njima što su najčešće ograničeni ne na prostor EU nego samo nacionalnih država, a tu se možeš politički provlačit a ne znanjem, kako i jest većina naših filozofskih znanstvenika.

Jebote, ljudi se ubiju dok smisle koju temu za doktorat da uzmu na tehničkim znanostima, a ja se sad mogu sjetit 5-6 tema za doktorirat na FF.

Evo ovdje su 2 dobra primjera. Radoš je završio ETF i uz njega FF, a Petir Teologiju uz PMF, to treba bit usputno.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 15:57 

@SDB ne mislim na pravnike, ni na pravu se nije lako provući kao i na tehničkim faksovima za razliku od FF.

Sve odreda ljudi koji trpaju u proračun pare... :zubati Meni je to sve kao hobi, pčelarstvo ili nešto slično ali uz nešto konkretno. Eto i mene zanima i povijest i filozofija ali prije svega treba znat unosit proračun pare a ovo onako usput malo istraživat.

Citat:

Pametni ljudi, Nijemci napose. Problem je s njima što su najčešće ograničeni ne na prostor EU nego samo nacionalnih država, a tu se možeš politički provlačit a ne znanjem, kako i jest većina naših filozofskih znanstvenika.

Jebote, ljudi se ubiju dok smisle koju temu za doktorat da uzmu na tehničkim znanostima, a ja se sad mogu sjetit 5-6 tema za doktorirat na FF.

Evo ovdje su 2 dobra primjera. Radoš je završio ETF i uz njega FF, a Petir Teologiju uz PMF, to treba bit usputno.

Jezičari (vrhunski) itekako pune proračun jer zarađuju vrlo fine novce.

Što se prirodnih i tehničkih znanosti tiče, tu je dosta čest slučaj fahidiotizma. Puno se krećem među liječnicima, recimo, pa mogu govoriti iz osobnog iskustva, mada ne treba generalizirati.

Potreban je nekakav balans između stručnosti opće prakse i fahidiotizma. Btw., većina ljudi koje se na ovom forumu uzdiže kao društveno-političke uzdanice BiH Hrvata su upravo humanisti.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 16:11 

SDB je napisao/la:
protein je napisao/la:

Savjest, naravno.

Savjest onih koji su glasali za ukidanje Županijskog doma skupa s trećesiječanjskom koalicijom (HSP)?

Savjest onih koji su podržavali Platformu u BiH (HSP)?

Savjest onih koji su bili spremni pomoći SDP-u da promjenama Ustava spriječi predaju Perkija u Njemačku (HDSSB) od čega su odustali kad su shvatili da bi to bila njihova politička smrt?

Savjest onih koji su htjeli ubacivanjem regionalizma u Ustav ponovno probuditi davno umrtvljeno autonomaštvo (HDSSB)?

Savjest onih koji su doveli Sanadera na vlast u HDZ-u (Glavaš)?

Koja je to savjest, svaka čast. :D

Ono što vrijedi u Savezu su HRAST i OS te dio kvalitetnog članstva (ne vrhuške) HDSSB-a i HSP-a. Prvospomenuti su u koaliciju ušli iz želje za okrupnjavanjem domoljubne opcije unatoč tome što njih to oslabljuje kao stranke. Da se tom Savezu pridruže HSS i HSP AS (nemoguće), to bi bila zbilja prava stvar. Jako dobro za Hrvatsku jer bi HDZ imao moćan korektiv koji im ne bi dozvoljavao da se upuštaju u ono u čemu su sve sudjelovali u Sanader-Kosor eri. Pa sami HRAST ih je korigirao dobrano u posljednje vrijeme, a korekcija će biti još nužnija kada budu na vlasti.

Sve to što si nabrojao kao prigovore savjesti za glas Savezu je mizerno, neusporedivo s vrištećim prigovorima savjesti za glas HDZ-u.

Nego, oćel' Jandroković opet bit ministar? :zubati

Mises

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 17:16 

U 22 od 28 općina i gradova u Varaždinskoj Županiji HDZ pobijedio.
Dogodine u Varaždinu :zubati !

To moj je, moj je dom!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 685 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 28  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: