|
|
Stranica: 5/9.
|
[ 217 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Aztec
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 14 kol 2014, 22:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Dva dana to sira bude max. Ma mogu i topli al to nije to. Ljepse ih je napraviti u rerni (ili tavi). Ja ih ne poklapam, ngo na kruh nabacam sve kao i za picu, masline, sir, sunka, paradjz moze i pavlaka i naravno paradaj sos i majoneza nije losa na to. kad smo vec kod tosta, imam ono cudo za tost sto se poklapa, al fali mi stari klasicni toster, ipak su sendvici puno bolji iz onog klasicnog tostera. EDIT: Tema ce zavrsiti na kraju kao kulinarski kutak. 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
Kamov
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 14 kol 2014, 22:10 |
|
Pridružen/a: 23 svi 2014, 03:07 Postovi: 745 Lokacija: Planet Zemlja
|
Aztec je napisao/la: Bas si mislio naruciti pizze pa se predomislio i evo odoh kupiti pola kile gaude pa sam napraviti neku improviziranu na kruhu (ko ce se s tijestom peglati). Sto ustedim sutra cu potrositi na sudzukice u gradu.  De ti to probaj bez sira napraviti, više ćeš uštedjeti 
_________________ Došao je tiho i ušao u legendu
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 14 kol 2014, 22:11 |
|
|
Ajde ne seri. 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
Kamov
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 14 kol 2014, 22:15 |
|
Pridružen/a: 23 svi 2014, 03:07 Postovi: 745 Lokacija: Planet Zemlja
|
Aztec je napisao/la: Ajde ne seri.  Ajde probaj malo pristojniji biti, šalio sam se samo!
_________________ Došao je tiho i ušao u legendu
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 14 kol 2014, 22:18 |
|
|
Pa i ja sam. 
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 14 kol 2014, 22:26 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15081 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
dudu je napisao/la: ne nuzno ne zeniti se, koliko maksimalizirati profit od vjencanja i izbjeci krkansku svadbu za 200-300 ljudi.  Ženi se po noći.  Bez vjerskog vjenčanja samo kod matičara i srežeš dosta troškova.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 14 kol 2014, 22:26 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15081 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
dudu je napisao/la: ne nuzno ne zeniti se, koliko maksimalizirati profit od vjencanja i izbjeci krkansku svadbu za 200-300 ljudi.  Ženi se po noći.  Bez vjerskog vjenčanja samo kod matičara i srežeš dosta troškova.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
 |
BGabriel
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 14 kol 2014, 23:56 |
|
|
Aztec je napisao/la: Dva dana to sira bude max. Ma mogu i topli al to nije to. Ljepse ih je napraviti u rerni (ili tavi). Ja ih ne poklapam, ngo na kruh nabacam sve kao i za picu, masline, sir, sunka, paradjz moze i pavlaka i naravno paradaj sos i majoneza nije losa na to. kad smo vec kod tosta, imam ono cudo za tost sto se poklapa, al fali mi stari klasicni toster, ipak su sendvici puno bolji iz onog klasicnog tostera. EDIT: Tema ce zavrsiti na kraju kao kulinarski kutak.  Na hrani se najviše može uštedeti ne da bismo gladovali ili jeli manje kvalitetno, već da ne bismo jeli više nego što nam je potrebno. Npr. ja obožavam sendviče sa integralnim kiflama koje sama napravim i kriškom tvrdog sira, bez šunke ili slanine što obožavam. Pa... ako mi je dobro samo sa sirom, što bih stavljala priloge? To je dupla štednja i novca i sebe, pre svega. Volim da dominira jedan ukus. Kakav je klasični toster po tvome? Imaš onaj što se ubacuje tost i onaj koji poklopcem pritisne sendviče što je po meni bolje jer se ujedno greje i sredina. U takvom tostu pravim galete, vrlo kreativni način uštede pa umesto kupovnog keksa jedemo fini domaći.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 15 kol 2014, 09:22 |
|
|
BGabriel je napisao/la: Aztec je napisao/la: Dva dana to sira bude max. Ma mogu i topli al to nije to. Ljepse ih je napraviti u rerni (ili tavi). Ja ih ne poklapam, ngo na kruh nabacam sve kao i za picu, masline, sir, sunka, paradjz moze i pavlaka i naravno paradaj sos i majoneza nije losa na to. kad smo vec kod tosta, imam ono cudo za tost sto se poklapa, al fali mi stari klasicni toster, ipak su sendvici puno bolji iz onog klasicnog tostera. EDIT: Tema ce zavrsiti na kraju kao kulinarski kutak.  Na hrani se najviše može uštedeti ne da bismo gladovali ili jeli manje kvalitetno, već da ne bismo jeli više nego što nam je potrebno. Npr. ja obožavam sendviče sa integralnim kiflama koje sama napravim i kriškom tvrdog sira, bez šunke ili slanine što obožavam. Pa... ako mi je dobro samo sa sirom, što bih stavljala priloge? To je dupla štednja i novca i sebe, pre svega. Volim da dominira jedan ukus. Kakav je klasični toster po tvome? Imaš onaj što se ubacuje tost i onaj koji poklopcem pritisne sendviče što je po meni bolje jer se ujedno greje i sredina. U takvom tostu pravim galete, vrlo kreativni način uštede pa umesto kupovnog keksa jedemo fini domaći. Istina je da se na hrani najvise moze ustedjeti. Ali si u zabludi za ovo sa sirom.  Npr. ako jedes samo sir, pojesti ces vise sira, a ako jedes sunku i sir, pojesti ces manje sira nego da jedes samo sir, ili da jedes samo sunku. Ali da, i ja volim da mi se ukusi ne mijesaju. Nekad volim buckuris, a nekad i sam uzmem samo jedno, pa tako i sir, svjez kruh i mlijeko (moze i vino). Sir vise jedem nego meso. Ementaler obozavam i livanjski. To samo s kruhom. Gauda i edamer su mi vise za sendvice, tost, spagete i sl., al mogu i sami. Sto se stednje na hrani tice zapravo sam shvatio da je najzdravija hrana ujedno i najeftinija. A klasicni toster mi je taj sto se ubacuje tost. Kruh bude hrskaviji i nekako prhkiji. 
|
|
Vrh |
|
 |
škerac
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 15 kol 2014, 11:48 |
|
|
Kamov je napisao/la: De ti to probaj bez sira napraviti, više ćeš uštedjeti  Jedna trećina hrane proizvedene u svijetu završava u smeću. Hrana je postala smeće u kulturi konzumizma u kojoj svega ima previše. Potrebno je mijenjati navike, način života i goleme viškove hrane podijeliti sa siromašnima. Po nekim podacima u razvijenim zemljama prosjčena obitelj godišnje baca oko 6000 kuna hrane u smeće. Sa tim novcem se može godišnje prehraniti 80-ero djece u nerazvijenim zemljama. U BiH možete na svakom koraku vidjeti ove krajnosti. Na drugu stranu škrtost je grijeh. Prezirem takve ljude.
|
|
Vrh |
|
 |
BGabriel
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 16 kol 2014, 16:35 |
|
|
Aztec je napisao/la: Sto se stednje na hrani tice zapravo sam shvatio da je najzdravija hrana ujedno i najeftinija. Mislio si na način ishrane? Svuda je hrana koja se prodaje kao "zdrava" hrana znatno skuplja. Citat: A klasicni toster mi je taj sto se ubacuje tost. Kruh bude hrskaviji i nekako prhkiji.  To, prhkiji? Zamalo se izražavaš kao Tin Ujević 
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 16 kol 2014, 16:43 |
|
|
Ne znam sta ti ti navodnici znace.  Al stvarno zdrava hrana je najeftinija. Srdelice, girice, mladi sirevi, jaja, svinjski but, pileci fileti... I opcenito tzv. junk food je najskuplji i najneisplativiji. Skuplji je cesto na 100 grama, a jos kad uzmes da npr. u pasteti imas nekih cca 5-6 grama proteina a da kilogram pastete kosta oko 17 - 20 maraka a kila fileta oko 8 maraka dok pileci fileti uz to imaju 30 grama proteina. Tako da je puno, puno jeftinija.
|
|
Vrh |
|
 |
BGabriel
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 16 kol 2014, 16:59 |
|
|
Pod navodnicima je zato što je mnogo važnije kako se hranimo posle toga što biramo zdrave namirnice. Ako kupuješ u radnji za to što si naveo pod etiketom "zdrava hrana" platićeš daleko više nego za ostalo što nije naznačeno. O istinitosti ne bih.
Zašto bi 100 gr bilo skuplje od npr. 300 gr. Cena je po kg pa ti dođe na isto.
Paštete kupuju naivni a može se napravi izvrsna domaća pašteta. Jesi li probao?
U Srbiji a ni i u Hrvatskoj nisam videla da je razdvojeno meso po kategoriji "zdravo" i obično hranjeno dok na zapadu jeste pa tako za malo novca možeš kupiti obično pile i papreno platiti ono koje je tobož uzgajano u dvorištu ili makar otvorenom prostoru. Slično je i sa povrćem a ja sam uverena da je sve to obmana mase.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 16 kol 2014, 17:07 |
|
|
BGabriel je napisao/la: Pod navodnicima je zato što je mnogo važnije kako se hranimo posle toga što biramo zdrave namirnice. Ako kupuješ u radnji za to što si naveo pod etiketom "zdrava hrana" platićeš daleko više nego za ostalo što nije naznačeno. O istinitosti ne bih.
Zašto bi 100 gr bilo skuplje od npr. 300 gr. Cena je po kg pa ti dođe na isto.
Paštete kupuju naivni a može se napravi izvrsna domaća pašteta. Jesi li probao?
U Srbiji a ni i u Hrvatskoj nisam videla da je razdvojeno meso po kategoriji "zdravo" i obično hranjeno dok na zapadu jeste pa tako za malo novca možeš kupiti obično pile i papreno platiti ono koje je tobož uzgajano u dvorištu ili makar otvorenom prostoru. Slično je i sa povrćem a ja sam uverena da je sve to obmana mase. A to da. Al s obzirom da toge i nema kod nas ja sam vise mislio na salame, pastete, razne grickalice itd... A za cijenu oko gramaze. Pa je cijena ista, al nije isplativost. Vjeruj mi da cesto sto platis to i dobijes. Kg. cistog mesa je puno hranjivije od 3 kg. hrenovki, pastete i sl. smeca. To ti bilderi dobro znaju.
|
|
Vrh |
|
 |
BGabriel
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 16 kol 2014, 17:39 |
|
|
Hrenovke, paštete i uopšte suhomesnate prerađevine su zaista smeće i ne moram biti bilder da bih to znala.
Evo načina da se uštedi na kućnoj kozmetici. Npr. kupuješ sapun. Uvek se odlučuješ za onaj koji je po kg jevtiniji (kvalitet je manje-više isti), a ne po komadu jer gramaža i cena znaju da zavaraju.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 16 kol 2014, 17:47 |
|
|
BGabriel je napisao/la: Hrenovke, paštete i uopšte suhomesnate prerađevine su zaista smeće i ne moram biti bilder da bih to znala.
Evo načina da se uštedi na kućnoj kozmetici. Npr. kupuješ sapun. Uvek se odlučuješ za onaj koji je po kg jevtiniji (kvalitet je manje-više isti), a ne po komadu jer gramaža i cena znaju da zavaraju. Ma znam da znas da je smece, al govorim da je uz to to smece i jako skupo. Sto se sapuna tice, isto se mozes tako prevariti. Ja sam sebi jednom kupio onu jeftinu K plus kupku od litar, al to ti moras pola izliti da stvoris pristojnu kolicinu pjene. Ove druge nesto skuplje malo kecnes i otusiras se. Dakle upravo to, cijena zna zavarati da je nesto povoljno.
|
|
Vrh |
|
 |
BGabriel
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 16 kol 2014, 18:24 |
|
|
Nije pena znak kvalitete. Npr. koristim isključivo sapun na bazi bilja, nije aromatozovan ali ima miris biljaka od kojih je napravljen. Doduše nabavljam ga u inostranstvu. Kod nas takođe ima odličnih sapuna na prirodnoj bazi izrađeni u domaćoj tehnologiji. Kod nas su skuplji od običnih, odnosno poznatih marki za koje se pouzdano zna da nisu dobri. Kupti dobar sapun jeste itekakva ušteda. Nije stvar sačuvati novac već zdravlje.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 16 kol 2014, 18:28 |
|
|
Nije nuzno znak kvalitete, al kod ovih jeftinijih sigurno je. Ma lsicno ti je sa svim. Npr. jeftin kecap cesto ima vise vode i secera a manje paradjza za razliku od onog skupljeg. Ja citam sve ono pozadi kad kupujem. A sad vec znam sta uzmem pa sam prestao i citati. 
|
|
Vrh |
|
 |
BGabriel
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 16 kol 2014, 19:25 |
|
|
 Pametno Aztec. I ja obavezno na svakom artiklu pročitam sve što je napisano, uzduž i poporeko, pa čak za najsitnija slova uzmem lupu ako je potrebno. Kečap, pa znaš li ti šta je to? Čist otrov. Kako može nešto da bude upotrebljivo pola godine a da ga nisu dooobro začinili konzervansom? I onda sve to u tobož prehrambenoj plastici. Ona je valjda malo više prerađena od one u koju sipaju ulje za podmazivanje koječega u motoru auta. Užas, pravi biološki rat.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 16 kol 2014, 19:49 |
|
|
BGabriel je napisao/la: :D Pametno Aztec. I ja obavezno na svakom artiklu pročitam sve što je napisano, uzduž i poporeko, pa čak za najsitnija slova uzmem lupu ako je potrebno.
Kečap, pa znaš li ti šta je to? Čist otrov.
Kako može nešto da bude upotrebljivo pola godine a da ga nisu dooobro začinili konzervansom? I onda sve to u tobož prehrambenoj plastici. Ona je valjda malo više prerađena od one u koju sipaju ulje za podmazivanje koječega u motoru auta. Užas, pravi biološki rat. Nije otrov, sto bi bio? Imas kecape bez ikakvih konzervansa, pasterizirane, sterilizirane. Bolji je kecap nego paradajz. A plastika je neizbjezna, tetrapak itd... Sve je to plastika. Samo treba izbjegavati stavljati vruce u plastiku. Bio je jedan dobar kecap u staklenoj boci, al ga nema vise, ovi drugi su mi preslatki. Slucajno sam jednom stavio paradajz koncentrat kad nisam imao kecap u sendvic i odusevio sam se. 
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 16 kol 2014, 20:33 |
|
|
Zašto misliš da je bolji od paradajza? Kečap bi trebao imati samo tri sastojka: sos od paradajza, šećer i ocat. Smo što u ove industrijske uglavnom natrpaju hrpu konzervansa. Zato ga je bolje sam raditi.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 16 kol 2014, 21:30 |
|
|
Zato sto sto se potrosi puno svjezeg paradaza za jednu bocu kecapa, dosta vise nego sto je tezina same boce gotovog proizvoda (naravno za kvalitetnije vise). Za koncentrat naravno jos vise. Plus sto sam citao da je paradajz, mrkva, blitva i jos neke stvari zdravije jesti termicki obradjene jer tijelo te karotenoide tako puno bolje iskoristi, odnosno bolja je apsorpcija. Tim se konzervansima ponekad pridodaje previse paznje. A na kraju krajeva imas kecape bez ikakvih konzervansa... Evo npr... Citat: Ingredients
Tomato Purée (made with 169g of tomatoes per 100g of ketchup), Sugar, Water, Spirit Vinegar, Salt, Citrus Fibres, Flavouring, Spice
No artificial colours & preservatives Suitable for ovo-lacto vegetarians and pesco vegetarians https://www.hellmanns.co.uk/products/ketchup/Sam ga stvarno ne bih imao zivaca raditi.  A ovo je dobar i kvalitetan kecap.  Hainz isto nije los (mada prvi mi je bolji). http://www.heinz.com/grown-not-made.aspxPodravkin ima dosta paradajza al stavljaju na. benzoat kojeg i sam izbjegavam. Isti se stavlja u vecinu gaziranih sokova. Orangina ga nema. 
|
|
Vrh |
|
 |
BGabriel
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 19 kol 2014, 19:58 |
|
|
Aztec je napisao/la: Nije otrov, sto bi bio? Imas kecape bez ikakvih konzervansa, pasterizirane, sterilizirane. Bolji je kecap nego paradajz. A plastika je neizbjezna, tetrapak itd... Sve je to plastika. Samo treba izbjegavati stavljati vruce u plastiku. Bio je jedan dobar kecap u staklenoj boci, al ga nema vise, ovi drugi su mi preslatki. Slucajno sam jednom stavio paradajz koncentrat kad nisam imao kecap u sendvic i odusevio sam se.  Kako plastika neizbežna?! Još ništa nisam ostavila u plastici, isključivo u teglama od stakla. Gde si Aztec?! 
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 19 kol 2014, 20:51 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17438 Lokacija: יום טוב
|
jeste li uštedjeli štogod?  ima li se za izletić na Karibe? 
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Kreativni načini uštede Postano: 19 kol 2014, 23:12 |
|
|
BGabriel je napisao/la: Aztec je napisao/la: Nije otrov, sto bi bio? Imas kecape bez ikakvih konzervansa, pasterizirane, sterilizirane. Bolji je kecap nego paradajz. A plastika je neizbjezna, tetrapak itd... Sve je to plastika. Samo treba izbjegavati stavljati vruce u plastiku. Bio je jedan dobar kecap u staklenoj boci, al ga nema vise, ovi drugi su mi preslatki. Slucajno sam jednom stavio paradajz koncentrat kad nisam imao kecap u sendvic i odusevio sam se.  Kako plastika neizbežna?! Još ništa nisam ostavila u plastici, isključivo u teglama od stakla. Gde si Aztec?!  Cao. A evo me.  dobar ti smajlic. Pa neizbjezna je kad kupujes.  Mlijeko, vrhnje, sokovi... Sve je u plastici.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|