|
|
Stranica: 30/48.
|
[ 1191 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
komandant mark
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 03 sij 2010, 22:26 |
|
|
lider30 je napisao/la: komandant mark je napisao/la: Mi smo gradjani Republike Hrvatske,Vi ste Hrvatski drzavljani koji zive u inozemstvu (u ovom slucaju vecina u BIH),nasi predstavnici su oni koji predstavljaju RH a vasi su oni koji predstavljaju BH Hrvate u vasem parlamentu tj u Sarajevu.Sva kristalno jasno samo se ti pravis malo neuk ili prepametan. Ovo tehnički nije ispravno. Hrvati izvan RH, a samim tim i BiH imaju svoje predstavnike u Saboru RH preko posebne izborne jedinice. Tocno ali po diktatu HDZ-a RH(citaj Sanadera koji se totalno izgubio u svemu)pa je tako nositelj liste bio Dragan Primorac.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 03 sij 2010, 22:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24104 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
komandant mark je napisao/la: lider30 je napisao/la: Ovo tehnički nije ispravno. Hrvati izvan RH, a samim tim i BiH imaju svoje predstavnike u Saboru RH preko posebne izborne jedinice.
Tocno ali po diktatu HDZ-a RH(citaj Sanadera koji se totalno izgubio u svemu)pa je tako nositelj liste bio Dragan Primorac. Nije točno. U izbornoj jedinici za hrvatske državljane sa nerezidentnim RH prebivalištem se izabire također u demokratskoj proceduri. Dakle, svatko i svaka stranka ima pravo kandidirati svoje kandidate, tj svatko ima šansu delegirati kandidate. Ne izabire se uopće po nikakvim dikataturama, nego točno odražava volju hrvatskih državljana izvan RH.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
komandant mark
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 03 sij 2010, 22:51 |
|
|
mateb je napisao/la: komandant mark je napisao/la: Zanimljivo ima dosta cinjenica pocev od kriminala cije se srce nalazilo u centru HDZ-a pa do vasih podjela unutar BIH.Nije vama nitko kriv za podjele osim vas samih jer s vama zapovjeda vrh HDZ-a u stvari tako je do sada bilo do dolaska gosp.Kosor koja ce izgleda neke stvari promijeniti i na dobrom je putu premda jos treba sacekati i vidjeti njene daljne korake jer ne moze se sve u kratkom roku napraviti.Ali ne trebate vi gledati u Zagreb pogledajte svoje predstavnike pocev od Dragana Covica i Ante Jelavica pa nadalje koji su se enormno obogatili preko noci ali su i dalje nedodirljivi na svojim funkcijama i centrima moci(Jelavic je zbriso i niko ga nije pokusao sprijeciti u tome).Dakle srz vaseg problema su ljudi koji vas predstavljaju tj broje se kao predstavnici BH Hrvata a u biti su samo svoji predstavnici pa vam se zato dogadjaju i Komsici i slicni.Malo me cudi ta vasa naivnost da vise gledate prema Zagrebu (koji i nema odrijesene ruke )vec prema svojoj stvarnosti i mjestima kojih se vas vise ticu.Ko god pobjedio u RH nekih promjena niti nama nece biti a kamoli vama jer predsjednik jedino moze ono sto mu ustav dopusta a to nije u skladu sa vasim ocekivanjima.Poslije 10.01.2010.naglo ce splasnuti tema dijaspora kod oba kandidata jer u RH ima toliko problema da jednostavno necete doci na red.Logicno da ce Hrvatska uvjek pomagati Hrvate iz BIH ali sve prema ustavu i svojim mogucnostima kako i treba ali vrijeme crnih donacija i trpanja novca nasih poreznih obveznika u privatne djepove je proslo.Jos samo malo da se na Mesica osvrnem.Nije svetac niti neka faca ali ima pojedih stvari koje je dobro napravio kao umirovljenje generala koji su htjeli voditi politiku i stil vodjenja drzave koji vise nije bio strogo autokratski kao Tudjmanov vec vise demokratski.Mozda malo ali dovoljno da se odmaknemo od jednog vremena gdje je jedan covjek o svemu odlucivao pa cak i o imenu nogometnog kluba. Da je bar tako bilo... Pa covjece sto cekas ,idealna zemlja za tebe je Sjeverna Koreja.Tamo "Dragi Vodja" o svemu odlucuje.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
komandant mark
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 03 sij 2010, 23:00 |
|
|
lider30 je napisao/la: komandant mark je napisao/la: Tocno ali po diktatu HDZ-a RH(citaj Sanadera koji se totalno izgubio u svemu)pa je tako nositelj liste bio Dragan Primorac. Nije točno. U izbornoj jedinici za hrvatske državljane sa nerezidentnim RH prebivalištem se izabire također u demokratskoj proceduri. Dakle, svatko i svaka stranka ima pravo kandidirati svoje kandidate, tj svatko ima šansu delegirati kandidate. Ne izabire se uopće po nikakvim dikataturama, nego točno odražava volju hrvatskih državljana izvan RH. Koliko se ja sjecam uvjek bi netko iz HDZ-a RH zacepio usta sestrinjskoj stranci u BIH ako bi se htjela mijesati u izbor predstavnika dijaspore.A da li je napravljen referendum koga vi podrzavate u svojoj izbornoj jedinici?Na kraju krajeva nije ni bitno to koliko sami ne vidite(nazalost) da svoje najvece probleme necete rijesiti preko Zagreba i da se morate skupiti i izabrati casne ljude da se izbore za vasa prava u BIH a ne da vas predstavlja Komsic koji se izgleda i stidi sto je Hrvat.Ima nas razlicitih po politickom gledanju i to je dobro jer jednoumlje ne vodi dobrom i nemam ja nista protiv dijaspore (naprotiv)ali se ne mogu sloziti da covjek koji zivi npr.u Mostaru,Vitezu ili Peruu bira predsjednika Republike tj.predsjednika ljudima koji zive u drugoj drzavi(RH).Stoga sam protiv glasova onih ljudi koji niti zive niti rade u RH ali sam i za to da se uvjek pomogne BH Hrvatima ali sve po ustavu i transparentno a ne crnim fondovima od kojih nemate ni vi sami koristi vec samo lopovi i sjedne i s druge strane.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 03 sij 2010, 23:01 |
|
|
lider30 je napisao/la: komandant mark je napisao/la: Tocno ali po diktatu HDZ-a RH(citaj Sanadera koji se totalno izgubio u svemu)pa je tako nositelj liste bio Dragan Primorac. Nije točno. U izbornoj jedinici za hrvatske državljane sa nerezidentnim RH prebivalištem se izabire također u demokratskoj proceduri. Dakle, svatko i svaka stranka ima pravo kandidirati svoje kandidate, tj svatko ima šansu delegirati kandidate. Ne izabire se uopće po nikakvim dikataturama, nego točno odražava volju hrvatskih državljana izvan RH. ...a ta volja očigledno nije po ukusu našeg druga Komandanta Save,pardon Marka!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
komandant mark
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 03 sij 2010, 23:29 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: lider30 je napisao/la: Nije točno. U izbornoj jedinici za hrvatske državljane sa nerezidentnim RH prebivalištem se izabire također u demokratskoj proceduri. Dakle, svatko i svaka stranka ima pravo kandidirati svoje kandidate, tj svatko ima šansu delegirati kandidate. Ne izabire se uopće po nikakvim dikataturama, nego točno odražava volju hrvatskih državljana izvan RH.
...a ta volja očigledno nije po ukusu našeg druga Komandanta Save,pardon Marka! Jadan post i komentar, u nedostatku argumenata pocinjemo sa vrijedjanjem i to je jedino sto je vecina sposobna.Ja ovdje nikog nisam uvrijedio niti to zelim a zalosno je da na ovom forumu nema dovoljno ljudi koji su spremni u argumentiranu raspravu uci vec su to vecinom nacionalisticki i povrsni komentari koji poznaju samo ono sto oni zele.Mene mozete nazivati kako zelite jer meni nije bitno sta mi netko kaze vec ko mi to kaze.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 04 sij 2010, 00:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24104 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
komandant mark je napisao/la: Koliko se ja sjecam uvjek bi netko iz HDZ-a RH zacepio usta sestrinjskoj stranci u BIH ako bi se htjela mijesati u izbor predstavnika dijaspore.A da li je napravljen referendum koga vi podrzavate u svojoj izbornoj jedinici?Na kraju krajeva nije ni bitno to koliko sami ne vidite(nazalost) da svoje najvece probleme necete rijesiti preko Zagreba i da se morate skupiti i izabrati casne ljude da se izbore za vasa prava u BIH a ne da vas predstavlja Komsic koji se izgleda i stidi sto je Hrvat.Ima nas razlicitih po politickom gledanju i to je dobro jer jednoumlje ne vodi dobrom i nemam ja nista protiv dijaspore (naprotiv)ali se ne mogu sloziti da covjek koji zivi npr.u Mostaru,Vitezu ili Peruu bira predsjednika Republike tj.predsjednika ljudima koji zive u drugoj drzavi(RH).Stoga sam protiv glasova onih ljudi koji niti zive niti rade u RH ali sam i za to da se uvjek pomogne BH Hrvatima ali sve po ustavu i transparentno a ne crnim fondovima od kojih nemate ni vi sami koristi vec samo lopovi i sjedne i s druge strane.
Upravo to i jeste problem. Nemamo zakonskih mehanizama spriječiti slučajeve kao Komšić i nemamo instrumenata promijeniti te mehanizme. Je li ti jasno? Okrenemo se Sarajevu i budemo preglašavani ili se miniraju projekti od nacionalnog interesa Hrvata. Pa procesi odlučivanja budu blokirani. Sve po Ustavu, za kojeg Hrvatska jamči da će se provoditi. I kojeg uopće mi nismo željeli, niti je odraz želje hrvatskog naroda u BiH.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 04 sij 2010, 13:02 |
|
|
komandant mark je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: ...a ta volja očigledno nije po ukusu našeg druga Komandanta Save,pardon Marka!
Jadan post i komentar, u nedostatku argumenata pocinjemo sa vrijedjanjem i to je jedino sto je vecina sposobna.Ja ovdje nikog nisam uvrijedio niti to zelim a zalosno je da na ovom forumu nema dovoljno ljudi koji su spremni u argumentiranu raspravu uci vec su to vecinom nacionalisticki i povrsni komentari koji poznaju samo ono sto oni zele.Mene mozete nazivati kako zelite jer meni nije bitno sta mi netko kaze vec ko mi to kaze. Tebi izgleda smeta politika HDZ-a RH,jer uglavnom beučeš protiv njih.Tako da si pogriješio adresu gdje se obraćaš.Centrala im je valjda u Zg?Ti ne ulaziš u raspravu,apriori si zaključio neke stvari i plasiraš ih ovdje.Opet greška.Imaš u RH demokratske procedure ,brate mili, ako ti šta ne paše,pa mijenjaj ako si politički aktivan u RH. E,sad što se tebi ne sviđa što Hrvati BiH imaju Ustavom RH zajamčena neka prava,šta ću ti ja tu sad?Ne sviđa se ni meni što ima takvih razmišljanja poput tvojih,pa šta onda? Eto,toliko,ostaj mi zdravo.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 04 sij 2010, 13:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Komandante Mark, neka RH pomogne Hrvatima BiH da izbore svoja prava u BiH (sami protiv Bošnja i međunarodne zajednice ne možemo), tako da preostaje izbor ili RH ili bosanski Srbi. Ako se Hrvati BiH izbore za svoja prava (uz vašu podršku), neće biti potrebna nikakva pomoć. A bome će i HDZ pasti kao zrela kruška jer se neće skrivati iza parole "zaštitnika naroda".
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
komandant mark
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 04 sij 2010, 13:44 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: komandant mark je napisao/la: Jadan post i komentar, u nedostatku argumenata pocinjemo sa vrijedjanjem i to je jedino sto je vecina sposobna.Ja ovdje nikog nisam uvrijedio niti to zelim a zalosno je da na ovom forumu nema dovoljno ljudi koji su spremni u argumentiranu raspravu uci vec su to vecinom nacionalisticki i povrsni komentari koji poznaju samo ono sto oni zele.Mene mozete nazivati kako zelite jer meni nije bitno sta mi netko kaze vec ko mi to kaze. Tebi izgleda smeta politika HDZ-a RH,jer uglavnom beučeš protiv njih.Tako da si pogriješio adresu gdje se obraćaš.Centrala im je valjda u Zg?Ti ne ulaziš u raspravu,apriori si zaključio neke stvari i plasiraš ih ovdje.Opet greška.Imaš u RH demokratske procedure ,brate mili, ako ti šta ne paše,pa mijenjaj ako si politički aktivan u RH. E,sad što se tebi ne sviđa što Hrvati BiH imaju Ustavom RH zajamčena neka prava,šta ću ti ja tu sad?Ne sviđa se ni meni što ima takvih razmišljanja poput tvojih,pa šta onda? Eto,toliko,ostaj mi zdravo. E ovo je vec nesto drugo,mozemo imati razlicita politicka stajalista ali o svemu mozemo raspravljati kao civilizirani ljudi bez uvreda kako dolikuje normalnim ljudima a nek svatko za sebe zadrzi ono sto misli da je ispravno.Prijatelju meni smeta svaka politika koja se temelji na pljacki i nisam politicki aktivan.Jedina moja politika je forum gdje izrazim svoje misljenje i izbori kada dajem svoj glas premda bi ga nekad zadrzao i nikom ne bih dao.Nisam odusevljen ni jednom politickom opcijom ali gledam manje zlo.Sto se HDZ-a tice normalno da sam njima ogorcen jer tolike afere i pljacke koje su se dogodile( a otkrio se samo djelic svega )je strasno.Nije pogresna adresa pisuci na ovom forumu jer na svim izborima je ucestvovala i dijaspora koja je mahom glasala za HDZ pa i vi snosite dio odgovornosti pa bar moralne.Nisam ja odusevljen ni SDP-om niti ostalim ,mozda mi najbolje trenutno djeluje Jadranka Kosor koja me iznenadila jer je bila Sanaderov intimus ali ocito da je odlucila okrenuti stvari na pravi put.Ne spocitavam ja vama desnu orijentaciju ali nisam za extremizam bilo lijevi ili desni.Vas u BIH voze vec godinama za nos politicari koji se nisu ama bas nizasto izborili osim za svoj djep a to Zagreb ne moze bez njih uciniti.Dakle prvo pogledajte zasto vas vode isti ljudi zasto su se Hrvati toliko razjedinili pa normalno da nemate svog clana predsjednistva kad vas je najmanje a imate najvise kandidata.o tome bi se svi u BIH trebali prvo pozabaviti a tek onda o drugim stvarima.Znam ja kakvo je stanje u BIH jer dole imam i prijatelja i rodbine tako da sve znam iz prve ruke i zbog toga je moje misljenje takvo kakvo je.Sto se tice izbora za predsjednika,otvoreno sam za Ivu Josipovica covjeka koji nema afera i koji ima cist obraz za razliku od Milana Bandica opterecnog silnim aferama koje cu uskoro i USKOK istraziti.Znam da je Bandic ko zna sto obecao dijaspori samo zbog glasova a znam i to da predsjednik RH ima male ovlasti i sva ona obecanja obadvojice da 90 posto ne mogu ispuniti.Ali izmedju njih dva bar za mene dvojbe nema Josipovic je gospodin covjek i moralniji puno od Bandica.Zivi bili pa vidjeli za par dana ali to je samo moje misljenje i mislim da je i BH Hrvatima u cilju da budu u dobrim odnosima sa predsjednikom RH(ko god bude)jer ce se i on tad zalagati za njihov boljitak a ne nazivati ga pogrdno a ocekivati neku podrsku.Pozdrav
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bumbar92
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 04 sij 2010, 14:12 |
|
|
komandant mark je napisao/la: Dakle prvo pogledajte zasto vas vode isti ljudi zasto su se Hrvati toliko razjedinili pa normalno da nemate svog clana predsjednistva kad vas je najmanje a imate najvise kandidata.o tome bi se svi u BIH trebali prvo pozabaviti a tek onda o drugim stvarima. Zar ne bi trebalo prvo pogledati one sa druge strane stola koji "pregovaraju" sa "našim" političarima i kojima je normalno kao i tebi da izmjene izborni zakon sa Petrićem i Eshdownom kako bi Hrvate mogli preglasavati i majorizirati? Još jedan o mantrama, kako Hrvati sami sebe iseljavaju, ubijaju, politički guše, zabranjuju TV kanal, jezik i da su sami krivi za to, a nimalo osvrta na tihu izmjenu izbornog zakona, preglasavanja u vlasti, biranje hrvatskih marioneta, ubistva hrvatskih povratnika i takvim "drugim" političarima koji legalno u institucijama krše Ustav i ljudska prava, ovaj put konstitutivnog naroda. Žrtva je kriva jelte... Ispada da Hrvati sami sebe i preglasavaju i da su zbog toga sami krivi,...možda, jer ja bi pri prvom preglasavanju izišao iz takvih "zajedničkih" institucija i lansirao odjeb pa neka izglasavaju šta hoće ali će na kraju doći do barikade i opstrukcije. To je "greška" hrvatskih političara u BiH što se još vucaraju po Sarajevu i popunjavaju kvorum i kvote, i kao nešto pregovaraju sa onima kojima je nacionalni interes da Hrvati u BiH nemaju svoj TV kanal. Šta imaš sa takvima pregovarati i političariti?...ništa.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 04 sij 2010, 17:51 |
|
|
komandant mark je napisao/la: E ovo je vec nesto drugo,mozemo imati razlicita politicka stajalista ali o svemu mozemo raspravljati kao civilizirani ljudi bez uvreda kako dolikuje normalnim ljudima a nek svatko za sebe zadrzi ono sto misli da je ispravno.Prijatelju meni smeta svaka politika koja se temelji na pljacki i nisam politicki aktivan.Jedina moja politika je forum gdje izrazim svoje misljenje i izbori kada dajem svoj glas premda bi ga nekad zadrzao i nikom ne bih dao.Nisam odusevljen ni jednom politickom opcijom ali gledam manje zlo.Sto se HDZ-a tice normalno da sam njima ogorcen jer tolike afere i pljacke koje su se dogodile( a otkrio se samo djelic svega )je strasno.Nije pogresna adresa pisuci na ovom forumu jer na svim izborima je ucestvovala i dijaspora koja je mahom glasala za HDZ pa i vi snosite dio odgovornosti pa bar moralne.Nisam ja odusevljen ni SDP-om niti ostalim ,mozda mi najbolje trenutno djeluje Jadranka Kosor koja me iznenadila jer je bila Sanaderov intimus ali ocito da je odlucila okrenuti stvari na pravi put.Ne spocitavam ja vama desnu orijentaciju ali nisam za extremizam bilo lijevi ili desni.Vas u BIH voze vec godinama za nos politicari koji se nisu ama bas nizasto izborili osim za svoj djep a to Zagreb ne moze bez njih uciniti.Dakle prvo pogledajte zasto vas vode isti ljudi zasto su se Hrvati toliko razjedinili pa normalno da nemate svog clana predsjednistva kad vas je najmanje a imate najvise kandidata.o tome bi se svi u BIH trebali prvo pozabaviti a tek onda o drugim stvarima.Znam ja kakvo je stanje u BIH jer dole imam i prijatelja i rodbine tako da sve znam iz prve ruke i zbog toga je moje misljenje takvo kakvo je.Sto se tice izbora za predsjednika,otvoreno sam za Ivu Josipovica covjeka koji nema afera i koji ima cist obraz za razliku od Milana Bandica opterecnog silnim aferama koje cu uskoro i USKOK istraziti.Znam da je Bandic ko zna sto obecao dijaspori samo zbog glasova a znam i to da predsjednik RH ima male ovlasti i sva ona obecanja obadvojice da 90 posto ne mogu ispuniti.Ali izmedju njih dva bar za mene dvojbe nema Josipovic je gospodin covjek i moralniji puno od Bandica.Zivi bili pa vidjeli za par dana ali to je samo moje misljenje i mislim da je i BH Hrvatima u cilju da budu u dobrim odnosima sa predsjednikom RH(ko god bude)jer ce se i on tad zalagati za njihov boljitak a ne nazivati ga pogrdno a ocekivati neku podrsku.Pozdrav Ma nemoj. Prvo govoriš - pa nismo Sjeverna Koreja u diskusiji afirmirajući mogućnost izbora, sad bi Hrvatima u BiH prodavao Sjevernu Koreju? Nije primjereno demokraciji, da imaš samo jednog predstavnika. I za manjine je dobro da imaju mogućnost izbora, a kamoli jedan od temeljnih naroda u BiH. To se u nas u Herceg-Bosni kaže dvoličnost. U tebe je očita.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Galinjo
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 04 sij 2010, 18:23 |
|
|
Malo se raspitajte o imovini Čovječije ribice i odakle je. Raspitajte se i o njegovom ocu koji je za vrijeme HR proljeća rekao: Hrvatski nacionalizam ponovno diže glavu; sve to treba preorati i zatrti mu sjeme. Sjetite si i Crvene Hrvatske o kojoj govori. Inače, napisao sam ovdje gotovo referat na temu zašto ne glasati za ovog ateista i masona. I onda se dogodila nekakva greška i nestalo je svega. Zaista mi je naporno sev ponovo napisati, pa vam samo napominjem da se malo raspitate o njegovoj imovini, njegovom ocu, njegovim smicalicama s autorskim pravima, o njegovu veličanju lika i djela Josipa Broza, o tome kako će se zalagati za unitarnu državu u BiH, o tome kako će nastaviti s Mesićevom politikom, o pisanju optužnica za HR generale, o zaobilaženju pitanja o HR vojnicima, o domovinskom ratu, o njegovim optužnicama koje je slao u Hag, o mržnji prema Thompsonu itd.. Ljudi čitajte malo, nemojte samo bezveze davati svoj glas. Saznajte neke stavari o kandidatima.. I izaberite jedino rješenje koje će bar donekle uzdrmati nabujali komunizam u Hrvatskoj i zaustaviti propast Hrvatske države i nas-Hrvata u BiH.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Galinjo
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 04 sij 2010, 18:27 |
|
|
Evo jedan malo stariji članak iz Vijesnika: Josipović - mačak u vreći Ako bi se SDP doista opredijelio za Ivu Josipovića kao predsjedničkoga kandidata, u HDZ-u bi već mogli otvoriti pobjednički pjenušac. Najprije stoga što Josipović ne ostavlja dojam respektabilnog političara, a još manje državnika i lidera kakav bi nesumnjivo trebao i morao biti budući petogodišnji stanovnik Pantovčaka. Da je to tako, mogli smo se uvjeriti nakon njegova televizijskog nastupa u HTV-ovoj emisiji »Nedjeljom u dva«. Naime, od Josipovića ni nakon punih 60 minuta, koliko traje emisija, nismo mogli saznati ništa što u ovom trenutku sigurno zanima hrvatske građane, od primjerice odgovora na pitanje tko ga je uopće iz SDP-a predložio za kandidata i kakav bi suradnički tim okupio da kojim slučajem i uđe u utrku za Mesićeva nasljednika, do toga kako bi kao eventualni budući predsjednik funkcionirao u aktualnoj krizi. Za gotovo sva ta konkretna pitanja Josipović je imao spremljen odgovor: »Prerano je još o tome govoriti«! Pa ako je prerano o tome govoriti, postavlja se sasvim logično pitanje zašto se on uopće prerano samoproglasio predsjedničkim kandidatom. Nije valjda samo zbog toga da brojni mediji danima o Josipoviću »skladaju« panegirike kao o »vrhunskom glazbeniku, profesoru i stručnjaku za haaška pitanja«, ne bi li se interes javnosti odvukao od jedne druge teme o kojoj Josipović nerado govori. Naime, vrsni poznavatelji njegova lika i djela dobro znaju da je pretendent na Mesićev stolac preko krovne udruge HDS uspostavio monopol na tržištu autorskih, srodnih i kopirnih prava. U zagrebačkom SDP-u već i vrapci na grani cvrkuću da ta udruga preko HDS-ZAMP-a godišnje ubire desetine milijuna eura te kako se krajnje nepravedno raspoređuje to silno bogatstvo. Naime, brojni nositelji autorskih prava godinama se bezuspješno žale da dobivaju mrvice, a da se milijunski iznosi plasiraju u projekte koje kontrolira upravo profesor Josipović. Iznose pak koji se na taj način ubiru, pod krinkom zaštite autorskih prava, mnogi nazivaju čistim reketom i klasičnom pljačkom. Josipovićeva udruga autorske milijune plasira ili u projekte pod okriljem HDS-a ili u druge tvrtke, kao što se to svojedobno dogodilo u Gaj grupi. A kada je nakon svega izbila poznata afera u toj posmrtnoj pripomoći, Josipović je elegantno utekao iz Nadzornog odbora Gaj grupe i s mjesta predsjednika NO-a s njom povezane Štedionice Zlatica. Znakovito je da u emisiji »Nedjeljom u 2« na izričit upit o nadzornikovanju Josipović prešućuje NO Gaj grupe vjerojatno zato što je tvrtka ostala upamćena po mešetarenju i utaji novca posmrtne pripomoći. Ipak, ono što je javnost mogla saznati iz spomenutog Josipovićevog televizijskog nastupa jest notorna činjenica njegova maestralnog bogatstva. Kao strastveni kolekcionar skupih i luksuznih stanova, osim što živi u stanu od više od 200 četvornih metara, u njegovoj imovinskoj kartici navedeno je još da ima stan u Zagrebu od 138 kvadrata, stan od 110 kvadrata, ušteđevina mu se popela na 300.000 eura, a slijedi ga supruga s tri stana iz nasljeđa i jednim zemljištem te četvrtinom stana kupljenim za 665.000 kuna, i da ne nabrajamo. Svojom imovinom Josipović je daleko premašio sve dužnosnike SDP-a, a na bogatstvu bi mu mogli pozavidjeti i poznati tajkuni Kerum, Jambo, ali i mnogi drugi. Zato bi bilo pošteno, tvrde u zagrebačkom SDP-u, da u kampanji, ako do nje uopće dođe, Josipović istupi pod egidom »bogatuna za predsjednika« kako građani ne bi birali »mačka u vreći«! http://www.vjesnik.hr/html/2009/02/24/C ... ?r=kom&c=1I još neke stvari: Evo malo priloga za lik i djelo budućeg hrvatskog pravednika, pardon, predsjednika: Otac Ive Josipovića Ante Josipović bio je rigidni komunistički aparatčik i najbliži suradnik Vladimira Bakarića i Milke Planinc u slamanju tzv ‘Maspoka''. Jednome sudioniku tih događaja ostala je u sjećanju rečenica Ante Josipovića izgovorena sedamdesetih godina prošlog stoljeća u uskom krugu istomišljenika koja je glasila ovako: ‘Hrvatski nacionalizam ponovno diže glavu; sve to treba preorati i zatrti mu sjeme''. Uz ovakve informacije, simpatije prema Vesni Pusić postaju mnogo jasnije. Nakon što je proglasivši antifašizam neisključivim odnosno sveuključivim, domenom onih koji nemaju ništa protiv onog drugog (koji misli različito!), istovremeno proglasivši fašistima svakog tko misli drugačije od njih (ova zbrkanost na žalost postaje jasna tek nakon pomnijeg iščitavanja njegova programa) Josipović postaje samo urbana verzija Stipe Mesića. Tamo gdje je Mesić primitivni kafandžija Josipović je uglađeni profesor. Oni koji bez naprezanja razumiju Mesića s jednakom će lakoćom asimilirati Josipovićevu političku platformu uspavani njegovom uglađenom vanjštinom i umjerenošću izričaja. Ivo Josipović voli se hvaliti svojom pravničkom karijerom, posebno onim njezinim dijelom vezanim za ustanovljavanje haškog tribunala. On je neko vrijeme pokušavao postati sucem u Haagu no to mu nije uspjelo budući sile koje su iznjedrile tribunal nisu imale povjerenja u suca iz države zbog koje je sam sud i osnovan. Josipović je jednim dijelom bio uključen u razvoj optužnice protiv hrvatskih generala koji su danas u Haagu te u razvoj koncepcije zločinačkog pothvata iako on to danas vrlo žustro negira, barem u onim rijetkim trenucima kad se tema spominje u javnosti. Kakvu je poziciju pri tom zauzimao jasno je po tome da se npr u haškim procesima od strane tužiteljstva rabe podaci iz njegove knjige (450 Srba civila ubijenih u Oluji u čemu je pretekao i Savu Štrpca). Josipović posve otvoreno u televizijskim emisijama brani jednu od najbezočnijih laži tužiteljstva, onu o prekomjernom granatiranju Knina. Josipović je za savjetnika u kampanji uzeo Dragu Pilsela, potpuno neuravnoteženog (zapravo poremećenog) novinarčića o kojem je na ovome portalu rečeno gotovo sve što je trebalo reći. Ili, što reći na Josipovićevo otvoreno zagovaranje statusa quo u BiH, dakle potpore unitarnoj državi, dominantno muslimanskoj, pri čemu on posve otvoreno kaže da će nastaviti Mesićevu politiku? A što onda reći na njegovu tvrdnju da je poslije njega najbolji kandidat Vesna Pusić koja se ovih dana zaputila u Hercegovinu nudeći BiH Hrvatima zasebnu federalnu jedinicu - dakle potpuni zaokret u odnosu na Josipovićev program? Josipović govori o pravednosti. Jeste li ikad čuli da Josipović spominje istinu o Domovinskom ratu? Josipović ne govori o pravdi i pravu Hrvatske i generala. Ne spominje generale u Hagu? Zašto? Zato što je i sam pisao optužnice za generale. Josipović je obećao sve i svašta. I moguće i nemoguće. I crvenu Hrvatsku i heroje Domovinskog rata i hapšenja i pune zatvore i blagostanje i pravednost... [B]Josipovićeva Hrvatska je veliko Potemkinovo selo. PRIVID I OPSJENA
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Galinjo
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 04 sij 2010, 23:32 |
|
|
Je li Ivo Josipović odvjetnik zloglasne boljševičke strukture 11. dalmatinske brigade ?
Tijekom jednog od predizbornih sučeljavanja Ivo Josipović, jedan od kandidata za predsjednika neovisne Hrvatske, oštro je izjavio kako će, figurativno kazano, slomiti vrat svima onima koji protiv njega pišu na raznim portalima a svoje podatke crpe iz, po njemu, nekakvih para-obavještajnih struktura.
Upravo zbog ove izjave javnosti treba razotkriti od kud SDP-ovom predsjedničkom kandidatu ovakvi boljševički porivi. Kome to jedan ugledni pravnik koji sebe predstavlja pravednikom i deklariranim antifašistom te stremi biti predsjednikom svih hrvatskih državljana prijeti i zbog kojih razloga ?
Potomak rigidnog boljševika
Uzroke ovakvim prijetnjama treba tražiti u svjetonazoru i obiteljskom naslijeđu ali i interesima strukture ljudi iz koje Josipović vuče korijene.
Naime, Ante Josipović, otac predsjedničkog kandidata Ive Josipovića, kao 18-godišnjak je 1942. otišao iz Baške Vode u Biokovo, gdje se priključio malom partizanskom odredu koji je godinu dana kasnije prerastao u 11. dalmatinsku brigadu, partizansku postrojbu poznatu po stravičnim zločinima nad franjevcima na Širokom Brijegu i ratnim zarobljenicima na Kočevskom Rogu.
Naravno, Ante Josipović sa svojom matičnom postrojbom nije bio na Širokom Brijegu niti na Kočevskom Rogu. Nije bio tamo, jer je nešto ranije po partijskoj zadatku poslan u izbjeglički logor u El Shattu. Po povratku je, sudeći prema njegovoj službenoj, biografiji, bio jedan od čelnih ljudi OZNE u Vrgorcu a u dva mandata je bio upravitelj po zlu poznatog Golog otoka. Sudeći prema podacima iz njegove službene biografije, danas 85-godišnji Ante Josipović bio je u vrijeme strahovlade Dušana Dragosavca i Milke Planinc (također ratne pripadnice 11. dalmatinske brigade) dogurao i do uglednog člana CK SKH i jednog od ljudi koji je lomio kralješnicu hrvatskim „proljećarima“.
Ostaci jugoslavenskog sustava žele nastaviti proces skrivanja vlastitih zločina
Državni organi, bar koliko je poznato, nisu do sada obavili razgovore sa Josipovićem-starijim na temu poslijeratnih zločina OZNE u okolici Vrgorca i Ljubuškog ali ni na temu njegove uloge na Golom otoku. Posebice, stariji Josipović nije istražnim organima Republike Hrvatske iznio svoja saznanja o ulozi svojih nekadašnjih suboraca iz 11. dalmatinske brigade u ratnim i poratnim zločinima, pa tako ni o ulozi svoje nekadašnje partijske šefice Milke Planinc, ratne političke komesarke u četi za vezu 11. dalmatinske brigade.
Knjiga Milana Rake i Slavka Družijanića „11. dalmatinska (biokovska) brigada', Split 1987.“ otkriva da su uz Milku Maladu-Planinc pripadnici ove postrojbi bili: Vuk Anđelinović, ujak današnje predsjednice HNS-a Vesne Pusić; Adolf Dragičević, danas akademik i ugledni član HNS-a; Branko Kadijević, rođeni brat Veljka Kadijevića; Albert Štambuk, Stjepan i Jerko Nobilo, Emil Goldstein, Srećko Freundlich, Salamon Finci, Petar Mioč, Simo Dubajić, Ivan Guvo, Ljubo Periša, Andrija Krilić, Grga Markić, Martin Gabričević, Jure Talajić, Ahmed Šeremet, Vicko Mucić, Nikola Maršić, Ljubo Barbarić, Ivo Franković, Dominko Antunović, Milan Rako, Ante Čepić i mnogi drugi. Svjedočenje Ivana Gugića, također pripadnika ove postrojbe, kazuje da je po zapovjedi Dušana Koraća, političkog komesara 26. divizije od pripadnika ove brigade formirana tzv. ubilačka četa odgovorna za smrt nekoliko desetaka tisuća ljudi.
Međutim, nekome je u interesu da se o ovim svirepim ratnim zločinima i dalje šuti. Kad se pogledaju ova imena s pravom se pitamo živi li struktura zloglasne 11. dalmatinske brigade i danas te želi li to na čelo Republike Hrvatske dovesti sebi bliskog predsjednika te tako i dalje sprječavati istrage o zločinima ove postrojbe i njenih pripadnika na koncu i nakon II. Svjetskog rata ?
Služeći se dobro znanom zamjenom teza, predsjednički kandidat SDP-a o ovome šuti. Vlastiti politički prioritet daje suradnji s pravosudnim organima Srbije i sudskim procesima nad hrvatskim braniteljima. Naravno, očekujući od Srbije dokaze za navodne zločine koje su počinili hrvatski branitelji u Domovinskom ratu. Istovremeno, kao zaliven šuti o zločinima sustava na čijim ostacima želi zasjesti u fotelju predsjednika Republike Hrvatske.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bobo mostarac
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 05 sij 2010, 00:11 |
|
|
komandant mark je napisao/la: Hahaha DEZURNI,lijepa opaska samo niti sam ja dezurni niti mislim kome namecati svoje stavove to nije moj stil.Sto se tice stavova pojedinaca koji se drze one ko ne misli kao ja onda ga treba vrijedjati o njima najbolje oni sami govore. --- --- Na kraju krajeva sve ce se na kraju vidjeti i ovdje se bas i ne isplati trositi puno rijeci jer sa ljudima koji se ponasaju tezom ako nisi istog razmisljanja kao mi onda si izrod i komunjara.E dragi moji forumasi to je komunisticka teza koja je upravo to propagirala ako nisi snama onda si neprijatelj a mi normalni ljudi ne zelimo ponovo totaliritarizam opet imati.Zbog svega ovoga se zalazemo i borimo za demokraciju a ne jednoumlje i diktature bilo komunisticke ili nacionalisticke. "Komadant mrak" nema vremena na trosenje i kaze: "... bas i ne isplati trositi puno rijeci jer sa ljudima koji se ponasaju tezom ako nisi istog razmisljanja kao mi onda si izrod i komunjara". ... a zapravo je odgovorio na svaki komentar, koji je bio za Predsjednika Bandica! Obavijest: NA KONCU SV. MISE U KATEDRALI SV. DUJMA U SPLITU, 3.1.2010 Braćo i sestre, U svezi s Ivanovim proslovom (Iv 1,1-18), a i u svezi s događajima u kojima se je našla Hrvatska, pripremajući se za drugi krug izbora, od dvojice preostalih predsjedničkih kandidata, kao odrasle osobe svjesne ne samo svojih prava nego i obveza spojenih s pravima ne ćemo, ni kao vjernici, preskočiti izbore. Najprije moramo biti svjesni današnjeg evanđelja. Ivan propovijeda tako da svi misle da je on Spasitelj, no Ivan nije hrvatski predsjednički kandidat da će se kititi tuđim perjem i zato viče – ja nisam Krist. Toga moraju biti svjesni obojica kandidata i onaj koji molitvenikom hrani svoje duhovne potrebe, a i onaj koji priznaje da nije vjernik, ali ima Bibliju u regalu. Nije rekao kako je često upotrebljava, ako je upotrebljava. Nisu oni spasitelji i jadni smo mi počnemo li vjerovati da nas mogu izvesti iz nagomilanih potreba i kriza, kao neki najnoviji spasitelji, a bez naših napora i odricanja. Misle li tako promašeno, posebno ako obećavaju u divnom spektru – sedam boja i njihovih nijansi, sve staviti pod onu boju pod čijom simbolikom se je prolilo najviše nevine krvi u čovječanstvu. Čuli ste sami da je to jedan od obećanja jednog od naših predsjedničkih kandidata kada izgovori da će postupno sva naša zemlja prijeći pod crvenu boju. Koliko je ona snažna dovoljno je znati da u 20 godina teško ostvarene hrvatske slobode pristaše crvene petokrake uspješe odgoditi pravedno suđenje njihovih zločina ne samo u ratu nego i nakon rata ako netko nije htio slijediti krvavu bandu i njihove suradnike u zemlji i inozemstvu. Davati ocjene o preostaloj dvojici kandidata ne želim, ali isto tako ne želim prešućivati ono što smo od kandidata čuli ili saznali. Mi moramo znati da je izbor spao na dva slova i da bude još teže obojica kandidata su iz one stranke koja, da je bila dosljedna, kada je pao berlinski zid, onda je ona i njezini sljedbenici trebala napustiti političku pozornicu, jer što znači pad berlinskog zida, ako su ostali i pokretni matuni i kamenje od kojega je građen. Pade komunizam, a ostadoše drugovi, koji u svom još malo vodećem stanovniku Pantovčaka, moramo slušati bisere poput: 'Ja sam doveo demokraciju u Hrvatsku!' Ja se ne bih čudio da izjavi kako je on tvorac univerzitetskih priručnika engleskog jezika (Mesić!). Blago Adamu, a i Evi. Njemu je bilo ponuđeno: 'Uzmi ili ostavi!' Njihov način biranja su imali i djeca listopadske (oktobarske) revolucije, kao i njihovi sljedbenici. Sjećate se – 1 kandidat pa biraj. Kad je Tito imao protukandidata? I za kraj. Zamislimo sada tri ženske koje šalju svoje muževe na ribarnicu sa zadatkom da nabave najboljeg zubaca, jer se žele pogostiti, a jedino je ribarnica otvorena. Sve su druge trgovine bile zatvorene. Vrijeme je htjelo da je na ribarnici bio slabi izbor ribe i zato Mate se vratio svojoj ženi, jer nema zubaca, a drugu ribu nije žena naručila; Stipe sav sretan kupio je prekrasno uljepšanog zubaca, koji se je pokazao obični plod šminke. Čim ga je žena otvorila od smrdeži kojom je bio popunjen, bacila ga je da ne gadi atmosferu. Josip, ne uspjevši naći zubaca, a znajući dobro da drugih stvari kod kuće nema uzeo je I. klasu slanih srdela. Što mislite tko je najbolje prošao kraj svoje gladne žene? Josip i njegova Regica. Slasno su pojeli slane srdele i nazdravili dobrim crnjakom. Naši su izbori tome slični i ono što sam rekao pred Božić ponavljam i sada. 'Što je Hrvatska Bogu skrivila i kada će se slijepcima otvoriti oči da zaključe kako nema smisla iza 10 godišnjeg vicastog zamagljivanja istine i često puta otvorenih laži jednog ateiste da ponovo gledamo iste bisere, jer prosuđujemo po prvom dojmu. Neka mi bude dopušteno javno zapitati tko se je usrećio s osobom koja ga je osvojila ili koju je osvojio prvim susretom? Dakle sretno i daj, Bože, da u ponedjeljak 11.1. budemo opušteniji. 'Vol se veže za rogove, a čovjek za riječ.' Sjećate se pred 10-ak godina jednog iz Orahovice kako reče pred milijunskim auditorijem: 'Budem li predsjednik otići ću s Pantovčaka, da ne živim u raskošnosti tog mjesta.' Toliko je taj izjavitelj istinit da bi učinio sve da se i pokopa na Pantovčaku. Evo što kaže današnji 'Večernji list'… o Pantovčaku. Ja moram zahvaliti Bogu što mi je pred 10 godina dao snagu i nadahnutost da napišem o sadašnjem, tada još malo više od mjesec dana, stanovniku Pantovčaka ono što sam napisao i nisam povukao ni kada su me sve novine, crvenom ideologijom zadojene, u Hrvatskoj napale i napadale, jer istina nas jedino može osloboditi. Drago mi je što jedan kandidat izjavi više puta da predsjednik ne smije biti zaštićen imunitetom nego kada pogriješi neka odgovara, kao što mi je draže da netko drži molitvenik i njim se služi, iako mu ne bi škodila Biblija, nego li da netko drži u regalu Bibliju, a njome se služi, vjerojatno na sv. nigdarjevo. Dakle molitva za prosvjetljenje, da se nitko ne pravi važan i ne iziđe na izbore u nedjelju za dobro napaćene i izvarane Hrvatske. Budući da moj narod sve shvaća i kad mu se reče deseti dio, a kada se govori s oltara ne shvaća a da mu se sve nacrta eto me iz neprilika izvlači današnja naslovnica 'Večernjeg lista,. Možete pročitati i s udaljenosti od 20 m što piše: ,BOZANIĆ I CRKVA ĆE GLASOVATI ZA BANDIĆA' - Hvala novinaru što nam je to napisao i dao smjernice, a što nama preostaje nego slušati naše pastire. Nakon toga se je prolomio pljesak.
_________________ Znam dvije istine: Prva: Da ima Boga! Druga: To nisam ja!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Juraj
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 05 sij 2010, 00:29 |
|
|
Evo ja se ispricavam za off, al evo zanima me jel ja smijem tu sad izaci na HR izbore u Novom Travniku, posto imam Hr osobnu i adresu prebivalista u RH, da nece biti kakve zajbeancije tipa, prijavljen da zivi u HR, a glasa iz Bosne itd...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 05 sij 2010, 00:30 |
|
|
Juraj je napisao/la: Evo ja se ispricavam za off, al evo zanima me jel ja smijem tu sad izaci na HR izbore u Novom Travniku, posto imam Hr osobnu i adresu prebivalista u RH, da nece biti kakve zajbeancije tipa, prijavljen da zivi u HR, a glasa iz Bosne itd... Nećeš moći, ako nisi ranije posebno prijavio glasovanje izvan prebivališta.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
komandant mark
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 05 sij 2010, 00:36 |
|
|
Sve u svemu na ovom forumu se ne isplati trositi rijeci i vrijeme.Skup ekstremnih desnicara koji se ponasaju kao i uvjek ko ne misli kao oni oni su sve samo ne normalni.Za onu opasku o jedinstvenom kandidatu za izbor clana predsjednistva BIH mislim da ne stoji.Zbog nacionalnih interesa i specificne situacije zbog brojnosti bolje bi bilo da imate unutar stranaka izbore pa s pobjednikom kao jedinstvenim predstavnikom izadjete na prave izbore ali to je vasa stvar.Uostalom necu trositi vise rijeci na vas jer ionako vasi glasovi nece nista promjeniti na HR izborima a vi i dalje zivite u svojoj zabludi i sanjajte neke svoje snove koje ce vas odvesti tamo gdje se najmanje nadate.VASA STVAR VASA BRIGA.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 05 sij 2010, 00:38 |
|
|
komandant mark je napisao/la: Sve u svemu na ovom forumu se ne isplati trositi rijeci i vrijeme.Skup ekstremnih desnicara koji se ponasaju kao i uvjek ko ne misli kao oni oni su sve samo ne normalni.Za onu opasku o jedinstvenom kandidatu za izbor clana predsjednistva BIH mislim da ne stoji.Zbog nacionalnih interesa i specificne situacije zbog brojnosti bolje bi bilo da imate unutar stranaka izbore pa s pobjednikom kao jedinstvenim predstavnikom izadjete na prave izbore ali to je vasa stvar.Uostalom necu trositi vise rijeci na vas jer ionako vasi glasovi nece nista promjeniti na HR izborima a vi i dalje zivite u svojoj zabludi i sanjajte neke svoje snove koje ce vas odvesti tamo gdje se najmanje nadate.VASA STVAR VASA BRIGA. Auf Wiedersehen. Teško je kad ostaneš bez kontraargumenata. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) I povlačenje je dio borbe. ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bobo mostarac
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 05 sij 2010, 00:44 |
|
|
lider30 je napisao/la: komandant mark je napisao/la: Sve u svemu na ovom forumu se ne isplati trositi rijeci i vrijeme.Skup ekstremnih desnicara koji se ponasaju kao i uvjek ko ne misli kao oni oni su sve samo ne normalni.Za onu opasku o jedinstvenom kandidatu za izbor clana predsjednistva BIH mislim da ne stoji.Zbog nacionalnih interesa i specificne situacije zbog brojnosti bolje bi bilo da imate unutar stranaka izbore pa s pobjednikom kao jedinstvenim predstavnikom izadjete na prave izbore ali to je vasa stvar.Uostalom necu trositi vise rijeci na vas jer ionako vasi glasovi nece nista promjeniti na HR izborima a vi i dalje zivite u svojoj zabludi i sanjajte neke svoje snove koje ce vas odvesti tamo gdje se najmanje nadate.VASA STVAR VASA BRIGA. Auf Wiedersehen. Teško je kad ostaneš bez kontraargumenata. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) I povlačenje je dio borbe. ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif) Komadant mrak, auf Wiedersehen! Ne vjerujem da češ nam puno faliti. Bandić dobio potporu Miroslava Tuđmana Glavna značajka političkoga programa Miroslava Tuđmana je jasna poruka da neće biti kontinuitet ni Mesićeve ni Sanaderove politike, te da se radi zaštite političke, gospodarske i teritorijalne suverenosti Republike Hrvatske odluke moraju donositi u Zagrebu, a ne u Bruxellesu, Londonu ili Haagu.. Podsjetimo ovdje na neke od ključnih stavova toga programa: Hrvatska treba biti zemlja u kojoj će se dobro i dostojanstveno živjeti; zato EU treba biti samo sredstvo za postizanje naših političkih i gospodarskih interesa. Hrvatima u BiH treba pomoći da ostvare jednakopravnost kroz treći entitet. Treba uspostaviti moderno tržišno-socijalno gospodarstvo, treba se zalagati za istinu i pravdu te za kršćanska načela u pristupu obitelji i pravu na život. Predsjednik RH treba biti predsjednik svih hrvatskih državljana. Suprotno tome, predsjednički kandidat prof. dr. Ivo Josipović u svojim istupima daje ocjenu pet Mesiću i njegovom desetgodišnjem predsjednikovanju. Najvažnijim Mesićevim potezom smatra smjenu i progon hrvatskih generala, zagovara tezu da je Mesić "demokratizirao Hrvatsku" i da demokracija počinje 3. siječnja 2000. Kako Hrvatska nakon deset godina nema strateške partnere u svijetu a ni u Europi, kako se podanički odnosi prema tužiteljstvu u Haagu (što je i haški Sud osudio) to je jasno da su takvi stavovi nastavak služinskog odnosa prema Europskoj uniji, a napose odnosa prema tužiteljstvu Suda u Haagu. Karakteristična je njegova poruka da će Hrvatska postati sva "crvena" i da će on osigurati takvoj Hrvatskoj "novu" pravdu! Tvrdnja da je on svjetlo i da će se obračunati s tamom, uporabom državnog aparata protiv "paraobavještajnih struktura" preostalih iz vremena tuđmanizma kojima "će stati za vrat" poznata je SKH retorika, nespojiva s demokracijom. Mentalitet "crvene pravde" vraća Hrvatsku u daleku prošlost "Zapadnog Balkana" te zatvara svaku mogućnost istinskog političkog pluralizma. Prof. dr. Ivo Josipović takvim svojim izjavama implicite najavljuje obračun, ne s korupcijom, nego sa slobodnom misli u Republici Hrvatskoj. Politički program predsjedničkog kandidata Milana Bandića, što ga on u javnim nastupima i televizijskom sučeljavanju iznosi razlikuje se od stavova prof. dr. Ive Josipovića. U prvom redu, Milan Bandić ima pozitivan stav prema suverenoj Hrvatskoj proizašloj iz Domovinskog rata, daje potporu hrvatskim braniteljima i generalima, ne poziva se na kontinuitet Mesićeve politike, a podržao je i osnivanje trećeg entiteta za Hrvate u Bosni i Hercegovini. Napose, uz socijalnu osjetljivost, Milan Bandić deklarira bliskost kršćanskim vrijednostima. Teško je međutim procijeniti kako će se njegove riječi pretvarati u djela. Stoga u ovom prijelomnom trenutku, kada je u pitanju očuvanje državnog suvereniteta Republike Hrvatske, preporučujemo glasačima da suspregnu emocije i pokažu političku zrelost, te izvrše svoju građansku dužnost - izađu na izbore. Da Ivi Josipoviću uskrate svoj glas, a da glasaju za Milana Bandića. Milan Bandić javno zagovara dijelove političkog programa koji bar štiti elementarni interes hrvatske države i njezinih građana, i daje nadu "Da LIJEPA ostane NAŠA". Neizlazak na izbore čini nas suodgovornim za budućnost Hrvatske. U Zagrebu, 4. siječnja 2010. prof. dr. Miroslav Tuđman
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bobo mostarac
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 05 sij 2010, 01:13 |
|
|
Josipović u Haagu nije učinio potrebno
Glavna odgovornost Predsjednika je osobađanje Hrvatske države i optuženih branitelja od sramotne optužbe za zločinački pothvat. To je bitna pravda do čijeg ostvarenja sve drugo je sramotno i spominjati. Kao visoki dužnosnik, branitelj, veleposlanik, delegat u Vijeću Europe i Interparlamentarnoj Uniji iz vremena stvaranja i obrane Hrvatske, i dalje sam nosilac odogovornosti za njenu obranu i dostojanstvo. Danas je Hrvatska jedina država na svijetu čiji Predsjednik kroz deset godina mandata nije pokazao odgovornost i ljubav za branitelje slobode svoje zemlje. U Haagu se provodi suđenje Hrvatskoj i njenim braniteljima, mrtvim i živim, nepravedno zauvijek. Ja duboko poznajem stoljetnu povijest suđenja braniteljima hrvatske slobode, njihovog progona, mučenja, zatvaranja i pogubljenja. Zbog toga od prvih optužbi ulažem trud na sve načine koji znam, obilaskom njihovih domova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, posjetama u zatvorima za vrijeme suđenja i za odsluženju kazni, dočeku iz zatvora, prisustvovanjem suđenju u Hrvatskoj, protestirajući gladovanjem, hodanjem, pisanjem i istupanjem. Molim za njih i nesretan sam. Da barem optuže i uhapse mene, da im mogu olakšati. Što znam i mogu činim sam i svima koji vole Hrvatsku. Molim za njih i nesretan sam. Na ovim izborima smatram da treba izabrati Predsjednika koji će iznad svega preuzeti obavezu za Hrvate u Bosni i Hercegovini i oslobađanje od sramotne optužbe u Hagu. Zbog toga sam konzultirao i optužene, posebno generala Praljka, hrvatskog junaka i mučenika. u ratu je Hrvatsku branio izlažući svoj život a sada je na sudu brani neumornim prikupljanjem i iznošenjem znanja o obrani, što čini veličansvtveni opus hrvatske slobode. Njega sam zatražio ocjenu da li je Josipović kao čovjek, pravnik i politčar učinio što je trebalo za njihovu obranu i ima li povjerenja u njegov budući rad. General Praljak je rekao: "Nije učinio potrebno i ne zaslužuje povjerenje."
dr. Slobodan Lang
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Cigaretica
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 05 sij 2010, 10:46 |
|
|
Ivo Josipović i sve što se događalo poslije iznešenih anketa ,pronađite u Globusu.Sve će vam biti jasno , on je taktičar nad taktičarima.Da će Hrvatska biti crvena , bit će.Koje su sve špekulacije se radile protiv Bandića i nazivale ga lažovom , tamo Vam je istina , da on u biti ima člansku iskaznicu br.2 i da Zoki mora šutiti zbog kampanje , jer namjerava poslije raspisati referendum i zabraniti Dijaspori pravo glasa , imate sve pa čitajte i gledajte za koga ćete glasati.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
josi
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 05 sij 2010, 17:49 |
|
Pridružen/a: 03 sij 2010, 21:19 Postovi: 780 Lokacija: HercegBosna
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
frane
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 05 sij 2010, 17:59 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|