HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 vel 2025, 00:57.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8622 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234 ... 345  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 25 sij 2015, 20:39 

Snage lojalne Kijevu su menjali neke šabane i probisvete koji veze sa opolčenjem nemaju za svoje zarobljene, pa onda i ne čudi Zaharčenkova poruka ukrajinskim majkama da od sada svoje sinove šalju jedino u smrt i da više neće biti razmene zarobljenika.

Nego, jel imate neke informacije o situaciji oko Debaljceva?

Vrh

PostPostano: 25 sij 2015, 20:48 

Ništa konkretno jer danas nisam posebno pratio vijesti. Izdvojio bih informaciju da je Papasnaja u novoruskim rukama a to je na sjeveru ovog Debaljcevskog džepa. Tu su i vijesti da su uzeta neka naselja s rubova tog džepa i da je s tim uzimanjem, on sužen. Za Debaljcevo nisam upratio osim informacija o razmjeni art. vatre i izvještaja o njihovom teškom položaju u džepu, pri čemu su linkovani i njihovi izvori.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2015, 20:58 

Agathonikos je napisao/la:
Ništa konkretno jer danas nisam posebno pratio vijesti. Izdvojio bih informaciju da je Papasnaja u novoruskim rukama a to je na sjeveru ovog Debaljcevskog džepa. Tu su i vijesti da su uzeta neka naselja s rubova tog džepa i da je s tim uzimanjem, on sužen. Za Debaljcevo nisam upratio osim informacija o razmjeni art. vatre i izvještaja o njihovom teškom položaju u džepu, pri čemu su linkovani i njihovi izvori.

Šta im još fali da zatvore obruč oko Debaljceva? Svetlodarsk? Ako je tako, po mapi izgleda da je to jako blizu i da su nadomak opkoljavanja.

Jel imaju Porošenkovci neke rezerve u pozadini koji bi mogli da pokušaju proboj tog budućeg obruča ili su uleteli u kotao sa svim sa čime raspolažu kao i svaki put do sada?

Izvinjavam se što ovoliko dosađujem sa pitanjima. :D

Vrh

PostPostano: 25 sij 2015, 21:01 

Citam da su dreku digli ''posmatraci ''OEBS-a ..
Nadam se da ce Novorusi , kada krenu u oslobadjanje okupiranih teritorija , prvo tu bagru rastjerati .
Kada je hunta zive spalila pedeset ljudi u Odesi , ili svakodnevno ubijala civile zasipajuci novoruska naselja ,ili kada je prije par dana pogodjen autobus i ubijeno deset novoruskih civila , nikom nista , nisu se ni javili.

Mozda je ovo u Mariupolju poruka hunti da je '' dara prevrsila mjeru '' ?

Vrh

PostPostano: 25 sij 2015, 21:11 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Šta im još fali da zatvore obruč oko Debaljceva? Svetlodarsk? Ako je tako, po mapi izgleda da je to jako blizu i da su nadomak opkoljavanja.

Jel imaju Porošenkovci neke rezerve u pozadini koji bi mogli da pokušaju proboj tog budućeg obruča ili su uleteli u kotao sa svim sa čime raspolažu kao i svaki put do sada?

Sve je to pod znakom pitanja, jer su i informacije raznolike. Po jednima, hunta je pukla što se rezerve tiče jer i ono malo što su navukli u ovoj posljednjoj 4. mobilizaciji je raspršeno širom fronta, jer Novorusi udaraju na 4 fronta, donjeckom, gorlovskom, luganskom i mariupoljskom uz djelovanja i po sporednim linijama fronta tako da i tu moguću huntinu rezervu razvlače maksimalno. Tu je i informacija da se na tu mobilizaciju npr. u Odesi odazvao samo jedan čovjek. Drugi kažu da imaju rezerve za popuniti front u slučaju jake novoruske ofanzive i da se čeka na novorusko izlijetanje pred rudu, u smislu uzimanja nečeg što ne možeš pokriti na duži rok itd. Znači ima raznoraznih mišljenja a koje je najtačnije, veze nemam.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2015, 21:12 

Svarog je napisao/la:
Nadam se da ce Novorusi , prvo tu bagru rastjerati kada krenu u oslobadjanje okupiranih teritorija.
Kada je Hunta zive spalila pedeset ljudi u Odesi , ili svakodnevno ubijala civile zasipajuci novoruska naselja ,ili kada je prije par dana pogodjen autobus i ubijeno deset novoruskih civila , nikom nista , nisu se ni javili.

Mozda je ovo u Mariupolju poruka Hunti da je '' Dara prevrsila mjeru '' ?

Ne verujem da opolčenje ima snagu da zauzme Mariupolj. To je grad od 450.000 ljudi, a Novorusi su već dovoljno razvučeni i nisu baš toliko brojna vojska da mogu da zauzmu Mariupolj i da istovremeno drže i ostale delove fronta. To oko Mariupolja je verovatno diverzija. Kad snage lojalne Kijevu prebace snage da brane Mariupolj, opolčenje ih opkoli oko Debaljceva na severozapadu i tamo im jebe sve po spisku.

Mada, ovo su samo moje spekulacije, ne tvrdim rezolutno da se baš to dešava.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2015, 21:19 

Sve je to pod znakom pitanja, jer su i informacije raznolike. Po jednima, hunta je pukla što se rezerve tiče jer i ono malo što su navukli u ovoj posljednjoj 4. mobilizaciji je raspršeno širom fronta, jer Novorusi udaraju na 4 fronta, donjeckom, gorlovskom, luganskom i mariupoljskom uz djelovanja i po sporednim linijama fronta tako da i tu moguću huntinu rezervu razvlače maksimalno. Tu je i informacija da se na tu mobilizaciju npr. u Odesi odazvao samo jedan čovjek. Drugi kažu da imaju rezerve za popuniti front u slučaju jake novoruske ofanzive i da se čeka na novorusko izlijetanje pred rudu, u smislu uzimanja nečeg što ne možeš pokriti na duži rok itd. Znači ima raznoraznih mišljenja a koje je najtačnije, veze nemam.

Da, tako nešto sam i ja pročitao. Videćemo za par dana šta će biti. Možda već i sutra, ako je informacija u vezi Popasnaje tačna,

Vrh

PostPostano: 25 sij 2015, 21:30 

Partizanija..

Ovakvih situacija bi moglo biti sve vise .
I to ce biti velika nezgoda za huntu .

Vrh

PostPostano: 25 sij 2015, 22:00 

slika

slika

Ovo je džip u kojem je nekidan "stradao" gospodin Dmitrij (Jaroš), vožd tzv. Desnog Sektora.
Ko je pratio njegova "stradanija", ovo je već 4 ili 5 put da je ranjen, nekako uvijek kad je huntinim snagama najgore. Biće da sam sebe ranjava kako bi na vrijeme šturnuo iz prčevine. To je i inače mišljenje ukr. ljubitelja Gitlera iz raznih bataljuna koji su međusobno isposvađani po tajkunskim linijama.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2015, 22:04 

Svarog je napisao/la:
Nadam se da ce Novorusi , prvo tu bagru rastjerati kada krenu u oslobadjanje okupiranih teritorija.
Kada je Hunta zive spalila pedeset ljudi u Odesi , ili svakodnevno ubijala civile zasipajuci novoruska naselja ,ili kada je prije par dana pogodjen autobus i ubijeno deset novoruskih civila , nikom nista , nisu se ni javili.

Mozda je ovo u Mariupolju poruka Hunti da je '' Dara prevrsila mjeru '' ?

Ne verujem da opolčenje ima snagu da zauzme Mariupolj. To je grad od 450.000 ljudi, a Novorusi su već dovoljno razvučeni i nisu baš toliko brojna vojska da mogu da zauzmu Mariupolj i da istovremeno drže i ostale delove fronta. To oko Mariupolja je verovatno diverzija. Kad snage lojalne Kijevu prebace snage da brane Mariupolj, opolčenje ih opkoli oko Debaljceva na severozapadu i tamo im jebe sve po spisku.

Koliko vidim po kartama , Mariupolj je opkoljena enklava , ili je jako blizu toga .

Siguran sam da ce u Moskvi znati sta i kako treba , ima tamo svakakih mahera.

Pratim desavanja ..i moram priznati da cesto pravim poredjenja sa situacijom koju smo imali ovdje .
Rusija je cvrsto stala uz Novorusiju , bas kao sto je i Srbija svojevremono uz Srpsku
Razlika u odnosu snaga Kijeva i Moskve je neuporedivo veca ( u korist Moskve) nego sto je bila 90' izmedju Beograda i Sarajeva koje je u svakom pogledu za Beograd kasaba .
Osim toga , na Moskvu niko ne smije baciti ni petardu , a Beogradu je citave devedesete prijeceno bombardovanjem , da bi ga na kraju NATO i bombardovao.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2015, 22:11 

slika

slika

Ovo je džip u kojem je nekidan "stradao" gospodin Dmitrij (Jaroš), vožd tzv. Desnog Sektora.
Ko je pratio njegova "stradanija", ovo je već 4 ili 5 put da je ranjen, nekako uvijek kad je huntinim snagama najgore. Biće da sam sebe ranjava kako bi na vrijeme šturnuo iz prčevine. To je i inače mišljenje ukr. ljubitelja Gitlera iz raznih bataljuna koji su međusobno isposvađani po tajkunskim linijama.

Ali vidi ti taj ponosan izraz lica ranjenog junaka dok se fotografiše sa tri ustreptale ukrajinske patriotkinje. =))

Vrh

PostPostano: 25 sij 2015, 22:12 

Svarog je napisao/la:

Koliko vidim po kartama , Mariupolj je opkoljena enklava , ili je jako blizu toga .

Pratim desavanja ..i moram priznati da cesto pravim poredjenja sa situacijom koju smo imali ovdje .
Rusija je cvrsto stala uz Novorusiju , bas kao sto je i Srbija svojevremono uz Srpsku
Razlika u odnosu snaga Kijeva i Moskve je neuporedivo veca ( u korist Moskve) nego sto je bila 90' izmedju Beograda i Sarajeva koje je u svakom pogledu za Beograd kasaba .
Osim toga , na Moskvu niko ne smije baciti ni petardu , a Beogradu je citave devedesete prijeceno bombardovanjem , da bi ga na kraju NATO i bombardovao.

Koliko ja znam, Mariupolj nije opkoljen, niti blizu opkoljavanja.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2015, 22:13 

Ali vidi ti taj ponosan izraz lica ranjenog junaka dok se fotografiše sa tri ustreptale ukrajinske patriotkinje. =))

Smešan je ko bioskop :D

Vrh

PostPostano: 25 sij 2015, 22:18 

Gospodin Svarog je najvjerovatnije naišao na ljetošnju kartu Mariupolja, gdje se kalkulisalo o tome da li je okružen ili nije.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2015, 22:36 

Svarog je napisao/la:

Znam onoliko , koliko procitam , cujem i vidim u raznoraznim medijima..
Evo naprimer jednog..
nedelja , 25.1.2015
http://www.24sata.hr/svijet/separatisti-najavili-osvajanje-mariupolja-poginulo-30-ljudi-403460

PS.
A evo , sad od tebe saznah da nije bas tako..bar ne jos.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2015, 22:41 

slika

slika

Evo i najnovijih mapa koje govore o vrlo teškom položaju po huntine snage u Debaljcevačkom džepu. Ne znam koliko su relevantne ali neka ih tutekare, možda se i pokažu kao takove :D

Vrh

PostPostano: 25 sij 2015, 22:53 

Kako Srbeki bacaju ukrajinske toponime, ne vjerujem da se baš devedesetih po Beogradu u toj mjeri pratio napredak bosanskih im sunarodnjaka :zubati

Vrh

PostPostano: 25 sij 2015, 22:56 

Nekako uvijek uleti ovakav padobranski komentar o Srbekima kad hunti, kao ispostavi EU i NATO, ne cvetaju ruže :D

Vrh

PostPostano: 25 sij 2015, 23:30 

Pojavila se vijest da je opkoljavanje Djebaljcjeva napokon zavrseno spajanjem snaga LNR i DNR,da je u kotlu oko 7500 vojnika.

Vrh

PostPostano: 26 sij 2015, 00:05 

http://www.vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=7&idnovost=55038&Rat-u-Ukrajini---iz-minuta-u-minut#.VMVnOdLF_xA

:kava Od sad najsvjezije informacije i iz prve ruke.

Vrh

PostPostano: 26 sij 2015, 07:44 

Aga ne ostavlja previše sumnje kako bi se osobno odnosio prema ratnim zarobljenicima u nekom eventualnom ratu, mislim ako se već nije usavršio u onom prošlom. Gadljiv sadizam nemušto prikriven nekakvim "pravedničkim" gnjevom. Od sada sankcioniranje (sve do trajnog bana) nad svakim oblikom likovanja zbog poginulih ili tretmana ratnih zarobljenika bilo koje strane.

Vrh

PostPostano: 26 sij 2015, 09:54 

Ministry of Sound je napisao/la:
Aga ne ostavlja previše sumnje kako bi se osobno odnosio prema ratnim zarobljenicima u nekom eventualnom ratu, mislim ako se već nije usavršio u onom prošlom. Gadljiv sadizam nemušto prikriven nekakvim "pravedničkim" gnjevom. Od sada sankcioniranje (sve do trajnog bana) nad svakim oblikom likovanja zbog poginulih ili tretmana ratnih zarobljenika bilo koje strane.

Kumašine, smanji doživljaj jer ti je ovo što si napisao najšupačkije moguće opravdanje za brisanje nečijih postova.

Vrh

PostPostano: 26 sij 2015, 11:21 

S kojim razlogom, a narocito s kojim pravom, gospodine Ministre brisete komentare kad nicim nisu prekrsili pravila portala? Ako se ja dobro sjecam, niti jedne ruzne rijeci nije bilo izmedju Agathonikosa i mene, vec samo razmimoilazenje u pogledima na svijet. Mozda cete reci da je bilo OFF TOPIC, ali ste uklonili dosta toga sto je direktno vezano za samu temu.
Ne bih se ja vise ovde izlagao rijecima, jer ipak se zna ko je gazda i ko osmisljava demokratiju ovdje.

Vrh

PostPostano: 26 sij 2015, 12:13 

Nije stvar u tome već u neviđeno stručnim psihološkim zapažanjima gospodina Ministra gdje je na osnovu jednog klipa o zarobljenim huntinim tzv. Kiborzima i mom zapažanju da ih nimalo ne žalim s obzirom na ono što su radili po Donjecku, zaključio da bih ja da sam na mjestu tih Novorusa, umjesto ponekog šamara u novoruskom slučaju, istim tim likovima vadio oči i rezao uši, klještima odvrtao noseve, testerom odvajao udove a gaterom glave, je li tako gospodine Ministre?

Vrh

PostPostano: 26 sij 2015, 12:26 

Kijevski novinar M. Mishishin: "SAD žele da se Europa bori protiv Rusije, jer znaju da ih ovdje čeka drugi Vijetnam ili Afganistan - Bolje je da se naši lideri ubiju kao nacističke vođe i spase zemlju!"

Mihail Mishishin, ukrajinski novinar rođen u Lavovu, a živi i radi u Kijevu, danas je na svojoj Facebook stranici prokomentirao odnos vlade u Kijevu i Sjedinjenih Američkih Država prema Ukrajini i životima ukrajinskih vojnika i civila, i rijedak je primjer ove vrsti novinarstva u Kijevu. U svom jučerašnjem postu, Mihail Mishishin piše:

„Čemu se nadaju ukrajinske vlasti? Pomoći NATO saveza? Međutim, NATO neće tako besramno ubijati svoje vojnike i slati ih u sigurnu smrt kao ukrajinski vlastodršci.

.
.
.

http://voxbblog.blogspot.com/2015/01/ki ... -zele.html

Zanimljivo razmišljanje gospodina Mihaila.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8622 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234 ... 345  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: