|
|
Stranica: 3/27.
|
[ 660 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 30 pro 2009, 23:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Mislim da ova diskusija pripada na podforumu Rat u BiH i Hrvatskoj, tamo već ima topic o Varešu.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 31 pro 2009, 14:03 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 17:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
sred.bosna je napisao/la: frane, ako si to tj. ako nisi balinski provokator. PročitA li ti tekst koji sam napisao?? Gdje ja spomenu hercegovce , gdje ?? Jesam Hercegovinu i to je točno svi mudžahedini su došli preko RH i Hercegovine za veliki NOVAC koji su DA hercegovci uzeli na čelu s pok. Šuškom zana se kada je to upitanju zašto su napravljene banke Slavonska i Glumina koje su poslje rata i programirano propale. Sam je i Granić min. inozemni poslova u to vrijeme u emisiji Nedjlejom u 2 rekao to jasno i opisao jedan događaj sa Iranskim veleposlanikom kada je ON tražio od hrvatski vlasti da pomognu muslimane , a Mato kao da ga odbije rekao mu da su troškovi veliki i reko mu 200 mil. doara ovaj je kaže odmah pristao i kako kaže granić tada se on zapanjio Iranskom spremnošću, a to je samo jedan primjer a kasnije znamo kako su novci uzimani na RAČUN naše krvi, suza i patnjih svih vsta stupnjeva.
Što se tiće broja o 40 000 , da 40 000 rekao sam da je to izvješće unprofora ,a imam i presliku naše službe iz gruda koja je istu tu informaciju dala, a zašto pitaj se ti i takvi kao ti veliki turbo hrvati iz hercegovine. Znamo MI koliki je broj na nas krenuao ,a on je bio u svakom slućaju nenaravan. Jesi svjestan ti kakve gluposti pišeš? Niti je Slavonska banka osnovana poslije rata, niti je propala.
|
|
Vrh |
|
 |
sred.bosna
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 02 sij 2010, 15:54 |
|
|
frane, ti ili nećeš da pročitaš oni što piše ili nešto nije uredu?? Pa nisam nigdje napisao da je slavonska banak -Slavonija -di, tako se čni mi se zvala, kao i Glumina banka osnovaNA poslje rata, pročitaj pa češ vidjeti šta sam napisao da se ne ponavljam. A možeš i provjeriti i jesu li spomenute banke isto tako propale i kada .
|
|
Vrh |
|
 |
frane
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 02 sij 2010, 17:20 |
|
|
sred.bosna je napisao/la: frane, ti ili nećeš da pročitaš oni što piše ili nešto nije uredu?? Pa nisam nigdje napisao da je slavonska banak -Slavonija -di, tako se čni mi se zvala, kao i Glumina banka osnovaNA poslje rata, pročitaj pa češ vidjeti šta sam napisao da se ne ponavljam. A možeš i provjeriti i jesu li spomenute banke isto tako propale i kada . kome se ti obracas ?
_________________ Zadar glavni grad Hrvatske
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 02 sij 2010, 17:40 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 17:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
sred.bosna je napisao/la: frane, ti ili nećeš da pročitaš oni što piše ili nešto nije uredu?? Pa nisam nigdje napisao da je slavonska banak -Slavonija -di, tako se čni mi se zvala, kao i Glumina banka osnovaNA poslje rata, pročitaj pa češ vidjeti šta sam napisao da se ne ponavljam. A možeš i provjeriti i jesu li spomenute banke isto tako propale i kada . Malo si mi neki smušen, pročitaj još jednom šta si napisao. Slavonska banka ti je osnovana u Osijeku prije rata, a postoji i danas, kupila ju je Hypo banka prije par godina. Slavonija DI je drvna industrija iz Slavonskog Broda: http://www.slavonija-di.hr/O kakvoj ti banci pričaš, pojma nemam, niti me posebno zanima, samo nastojim ispraviti gluposti koje pišeš.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 10 sij 2010, 11:02 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 8509 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Robbie MO je napisao/la: Dobrodošao Jozo! Slažem se s tobom.  Hvala na dobrodošlici. Evo nakon provedenih blagdana u Varešu nekako nisam više tako pesimističan kao što sam nekad bio. Eto ja opet imam nekave nade da će biti bolje i da ne će samo od nas ostati groblja u Varešu. 
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
 |
DarthCroat
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 22 sij 2010, 14:07 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Dobrodošao Jozo! Slažem se s tobom.  Hvala na dobrodošlici. Evo nakon provedenih blagdana u Varešu nekako nisam više tako pesimističan kao što sam nekad bio. Eto ja opet imam nekave nade da će biti bolje i da ne će samo od nas ostati groblja u Varešu.  Pa ako pogledaš župne podatke o krštenim i umrlim,onda se čudim zašto si prestao biti pesimističan. Mi u Vareš možemo doći samo kao turisti,za Hrvate tamo više nikada neće biti života.
|
 |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 01 vel 2010, 09:08 |
|
|
DarthCroat je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la: Hvala na dobrodošlici. Evo nakon provedenih blagdana u Varešu nekako nisam više tako pesimističan kao što sam nekad bio. Eto ja opet imam nekave nade da će biti bolje i da ne će samo od nas ostati groblja u Varešu.  Pa ako pogledaš župne podatke o krštenim i umrlim,onda se čudim zašto si prestao biti pesimističan. Mi u Vareš možemo doći samo kao turisti,za Hrvate tamo više nikada neće biti života. slažem se. ali nedavno je u varešu otvoren dom za nezbrinutu djecu, što mi govori da katolička crkva nije digla ruke od vareša.
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
 |
ALF
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 04 vel 2010, 15:05 |
|
|
Par slika...
Privitak/ci: |

P1010029.JPG [ 231.5 KiB | Pogledano 9120 put/a. ]
|

P1010030.JPG [ 175.07 KiB | Pogledano 9120 put/a. ]
|

P1010031.JPG [ 127.61 KiB | Pogledano 9120 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 06 vel 2010, 09:06 |
|
|
alf, sve je to loše, samo se ja ne mirim s činjenicama
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
 |
DarthCroat
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 06 vel 2010, 11:41 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: alf, sve je to loše, samo se ja ne mirim s činjenicama Mislim da bi trebao. Ja takođe nisam dosta dugo,ali ne treba okretati glavu od stvarnosti. 
|
 |
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 06 vel 2010, 11:52 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 10:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
|
Ne treba okretat glavu od stvarnosti dečki, ali ne zaboravite...tamo su vaši korijeni, vaša groblja......vaše uspomene, dok god ima ljudi koji će ga obilaziti, koji će održavati i njegovati njegovu tradiciju Vareš neće biti zaboravljen, previše je pesimizma u BIH hrvata, bilo je jedno vrijeme kad nas nije bilo ni 10 000 u bosni pa smo opstali, za tu zemlju vezali nas korijeni duboki.... 
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
 |
Vitez
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 06 vel 2010, 12:33 |
|
Pridružen/a: 01 lis 2009, 18:48 Postovi: 66 Lokacija: Lašvanska dolina
|
TG-B.B.B je napisao/la: Ne treba okretat glavu od stvarnosti dečki, ali ne zaboravite...tamo su vaši korijeni, vaša groblja......vaše uspomene, dok god ima ljudi koji će ga obilaziti, koji će održavati i njegovati njegovu tradiciju Vareš neće biti zaboravljen, previše je pesimizma u BIH hrvata, bilo je jedno vrijeme kad nas nije bilo ni 10 000 u bosni pa smo opstali, za tu zemlju vezali nas korijeni duboki....  Tako je. Trebamo se boriti sami za sebe. Neće nam niko pomoči ako sami sebi ne želimo pomoči. Opstali smo u ratu opstat čemo i u miru
|
|
Vrh |
|
 |
ALF
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 06 vel 2010, 13:03 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: alf, sve je to loše, samo se ja ne mirim s činjenicama Namjera mi je bila pokazati prirodu,nisam grad uopće stigao slikati,iz auta su i ove.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 07 vel 2010, 19:08 |
|
|
ALF je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la: alf, sve je to loše, samo se ja ne mirim s činjenicama Namjera mi je bila pokazati prirodu,nisam grad uopće stigao slikati,iz auta su i ove. ma slike su ok. al slikao si sve šta je propalo. na to sam mislio da je loše :)
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 07 vel 2010, 19:10 |
|
|
Vitez je napisao/la: TG-B.B.B je napisao/la: Ne treba okretat glavu od stvarnosti dečki, ali ne zaboravite...tamo su vaši korijeni, vaša groblja......vaše uspomene, dok god ima ljudi koji će ga obilaziti, koji će održavati i njegovati njegovu tradiciju Vareš neće biti zaboravljen, previše je pesimizma u BIH hrvata, bilo je jedno vrijeme kad nas nije bilo ni 10 000 u bosni pa smo opstali, za tu zemlju vezali nas korijeni duboki....  Tako je. Trebamo se boriti sami za sebe. Neće nam niko pomoči ako sami sebi ne želimo pomoči. Opstali smo u ratu opstat čemo i u miru točno. u tome i je poanta. kako kaže jedan moj prijatelj iz livna nas hrvate uvijek spasi nekakav povijesni apsurd... i to je ono što ja mislim kad kažem da se ne mirim s činjenicama.
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
 |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 01 tra 2010, 11:48 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Je li izgubljen za Hrvate. Nadamo se da ne. Topic o Varešu. Veom lose izgleda hrvata jos ima ali gotovo sve starije dobi nema mladi zato da i ako ad jos ima Hrvata nece in dugo bit  Zalosno.
|
|
Vrh |
|
 |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 01 tra 2010, 11:53 |
|
|
Mi mozemo obilzati i rodbinamoja ce uvjek ic u Sutjesku obilazit groblje i zapalne kuce ali dalje.. ocel njihova djeca?? ako da sta je sa unucad?? sigurno vise ne. i onda??? Vazno je ko je tamo imal tamo zivi imal tamo buducnot?? I tu kao sto sma napiso lose izgleda jer mladezi nema i ako malo ima sele se jer buducnosti NAZALOST nema. Svakako da niej sve crno ali jest tamno sivo.
|
|
Vrh |
|
 |
Ultras1986
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 01 tra 2010, 15:41 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Mi mozemo obilzati i rodbinamoja ce uvjek ic u Sutjesku obilazit groblje i zapalne kuce ali dalje.. ocel njihova djeca?? ako da sta je sa unucad?? sigurno vise ne. i onda??? Vazno je ko je tamo imal tamo zivi imal tamo buducnot?? I tu kao sto sma napiso lose izgleda jer mladezi nema i ako malo ima sele se jer buducnosti NAZALOST nema. Svakako da niej sve crno ali jest tamno sivo. Vuče gdje si sada, u trokutu Mostar-Čapljina-Stolac ili negdje van BiH ?
|
|
Vrh |
|
 |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 02 tra 2010, 09:54 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: VUKsaJUGA je napisao/la: Mi mozemo obilzati i rodbinamoja ce uvjek ic u Sutjesku obilazit groblje i zapalne kuce ali dalje.. ocel njihova djeca?? ako da sta je sa unucad?? sigurno vise ne. i onda??? Vazno je ko je tamo imal tamo zivi imal tamo buducnot?? I tu kao sto sma napiso lose izgleda jer mladezi nema i ako malo ima sele se jer buducnosti NAZALOST nema. Svakako da niej sve crno ali jest tamno sivo. Vuče gdje si sada, u trokutu Mostar-Čapljina-Stolac ili negdje van BiH ? Van BiH ja sam u ratu sa tarcima izaso iz bosne i osto tamo ma da ozbiljno razmisljam o povratku samo kuda?? kuce nemam a vamo sam skolu zavrsio i to jaku skolu a tamo neznam jel mi kurcu vrijedi?!? Ima nas sa mog kraja u tom trokutu imam i ja daljne fam. tamo bio sam cak kratko tamo u ratu, ali starci su htjeli dalje.
|
|
Vrh |
|
 |
Ultras1986
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 13 tra 2010, 21:16 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Apostol
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 02 lip 2010, 17:59 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2010, 00:14 Postovi: 51 Lokacija: Knin - Vareš - Orašje
|
Posto sam iz Varesa odmah cu objaviti neke informacije vezano za njega. Prema zadnjem listu Bobovca u Zupi Vares je krsteno dvoje, a umrlo 11 ljudi. Ovakav trend je izrazen vec godinama, pa cak i od zavrsetka rata Hrvati su rijetko u kojem mjescu imali pozitivan prirastaj, a takoder i Hrvati iz Varesa su kroz godine emigrirali, a ono sto je dobro da je emigracijski proces za sigurno zavrsio ali stanje je ocajno a bi to bio ohrabrujuci podatak. Takoder i zupa Vijaka pripada opcini Vares ( sjevero - zapadni dio opcine ), tamo prema zadnjem broju Bobovca nitko nije umro, a ni rodio se.
Sada da jos kazem nesto sto se tice omjera muslimana i Hrvata u Varesu i njegovoj opcini.
U samom gradu Hrvati cine sigurnih 35 - 40 % a na nivou opcine oko 32 - 38 %. U Vares Majdanu - juznom - industrisjkom dijelu Varesa koji je odvojen 1991. od gradskog naselja zivi oko 350 Hrvati sto nam daje postotak od oko 35 %. Broj Hrvata u opcini ne prelazi sigurno preko 3100. Cijeli sjeverni dio opcine Vares je s apsolutnnom vecinom Hrvata sa oko 95 % i takvo je stanje i u sjevernom dijelu grada sve do pred sami centar. Spajanjem ovog prostora Hrvata sa Istocnim dijelovima opcine Kakanj s centrom u sjevernom Varesu daje mogucnost za novu hrvatsku opcinu sa kojih 5000 ljudi ( 4500 Hrvata )ali ne vjerujem da za to ima politicke volje. Za sada toliko, a ako imate nekih upita, slobodno.......
|
|
Vrh |
|
 |
goLLe
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 02 lip 2010, 18:38 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:21 Postovi: 552 Lokacija: na rijeci
|
Apostol je napisao/la: Posto sam iz Varesa odmah cu objaviti neke informacije vezano za njega. Prema zadnjem listu Bobovca u Zupi Vares je krsteno dvoje, a umrlo 11 ljudi. Ovakav trend je izrazen vec godinama, pa cak i od zavrsetka rata Hrvati su rijetko u kojem mjescu imali pozitivan prirastaj, a takoder i Hrvati iz Varesa su kroz godine emigrirali, a ono sto je dobro da je emigracijski proces za sigurno zavrsio ali stanje je ocajno a bi to bio ohrabrujuci podatak. Takoder i zupa Vijaka pripada opcini Vares ( sjevero - zapadni dio opcine ), tamo prema zadnjem broju Bobovca nitko nije umro, a ni rodio se.
Sada da jos kazem nesto sto se tice omjera muslimana i Hrvata u Varesu i njegovoj opcini.
U samom gradu Hrvati cine sigurnih 35 - 40 % a na nivou opcine oko 32 - 38 %. U Vares Majdanu - juznom - industrisjkom dijelu Varesa koji je odvojen 1991. od gradskog naselja zivi oko 350 Hrvati sto nam daje postotak od oko 35 %. Broj Hrvata u opcini ne prelazi sigurno preko 3100. Cijeli sjeverni dio opcine Vares je s apsolutnnom vecinom Hrvata sa oko 95 % i takvo je stanje i u sjevernom dijelu grada sve do pred sami centar. Spajanjem ovog prostora Hrvata sa Istocnim dijelovima opcine Kakanj s centrom u sjevernom Varesu daje mogucnost za novu hrvatsku opcinu sa kojih 5000 ljudi ( 4500 Hrvata )ali ne vjerujem da za to ima politicke volje. Za sada toliko, a ako imate nekih upita, slobodno....... Trenutno stanje? Kakav je omjer po godinama, ima li mladih ljudi išta, ili su većina starci?
_________________ "Teško domu bez ljubavi bratske, ko i Bosni bez zemlje Hrvatske" Tiocfaidh ár lá
|
|
Vrh |
|
 |
Apostol
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 02 lip 2010, 18:54 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2010, 00:14 Postovi: 51 Lokacija: Knin - Vareš - Orašje
|
Da. Sve sto sam naveo je trenutno stanje. Sto se tice pucanstva do 21 godine je vrlo lose, omjer Hrvata i muslimana je 75% - 25%, a ostalih mladih zapravo i nema. Da spomenem jos da Hrvati u Varesu nisu potlaceni i medu mladima nema nacionalnih sukoba, a ako kada zna i biti to je vecinom preko ljeta kada u Vares dode oko 4000 hrvatskih emigranata.......ti sukobi zapocinju vecinom iz ljubomore i zavisti muslimana na spram kud i kamo bogatijih emigranata. Ali manje vise muslimani su korektni prema Hrvatima, a kroz Bozic i Novu Godinu dobar dio grada bude okicen katolickim ukrasima - posebno oko crkve i prema sjeveru. Da situacija ne bude toliko losa zelim spomenuti da Vares nikada nije imao jak natalitet, a takoder i vareski muslimani se kroz povijest nisu odlikovali jacim natalitetom. Prosjek do 1991. kod muslimana je bio veoma slican nasemu, mozda cak i nesto nizi. Sada su zadrazali muslimani otprilike isti natalitet kao prije rata ( nesto smanjen ) u globalu gledajuci vrlo slab prirodni prirastaj koji se totalno neutralizira emigracijom mladih muslimana. Zakljucak; muslimani u Vraesu stagniraju ili cak malo padaju........
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Vareš Postano: 02 lip 2010, 18:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60766 Lokacija: DAZP HQ
|
Apostol je napisao/la: Da. Sve sto sam naveo je trenutno stanje. Sto se tice pucanstva do 21 godine je vrlo lose, omjer Hrvata i muslimana je 75% - 25%, a ostalih mladih zapravo i nema. Da spomenem jos da Hrvati u Varesu nisu potlaceni i medu mladima nema nacionalnih sukoba, a ako kada zna i biti to je vecinom preko ljeta kada u Vares dode oko 4000 hrvatskih emigranata.......ti sukobi zapocinju vecinom iz ljubomore i zavisti muslimana na spram kud i kamo bogatijih emigranata. Ali manje vise muslimani su korektni prema Hrvatima, a kroz Bozic i Novu Godinu dobar dio grada bude okicen katolickim ukrasima - posebno oko crkve i prema sjeveru. Da situacija ne bude toliko losa zelim spomenuti da Vares nikada nije imao jak natalitet, a takoder i vareski muslimani se kroz povijest nisu odlikovali jacim natalitetom. Prosjek do 1991. kod muslimana je bio veoma slican nasemu, mozda cak i nesto nizi. Sada su zadrazali muslimani otprilike isti natalitet kao prije rata ( nesto smanjen ) u globalu gledajuci vrlo slab prirodni prirastaj koji se totalno neutralizira emigracijom mladih muslimana. Zakljucak; muslimani u Vraesu stagniraju ili cak malo padaju........ kud odlaze uglavnom?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|