HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 ožu 2025, 09:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 355 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918)
PostPostano: 24 vel 2010, 13:35 

Ispadate samo nemoćni, Srbi štancaju podatke (pa makar i bili mitomanski) a vi se gađate uvredama. Neupućen čovjek bi pomislio da su u pravu, a da se Hrvati od muke časte epitetima.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 13:36 

Alex je napisao/la:
bonislav je napisao/la:

Evo upisa jednog srpskog forumaša, čiji je deda Srbin služio u WW1 - stacioniran u Zagrebu:

moj deda je bio za vreme 1.s.r u zagrebu u nekom stabu,kao kapetan u rezervi,nesto kao oficir za vezu u dalekoj pozadini...majkin otac...za ocevog dedu neznam :hrvatinic

Srbi iz BIH su uglavnom slani na Italijanski front i doziveli su velike odamzde u samoj BIH od strane AU posle svaki Cerske bitke, jer se gubitnička AU vojska iživljavala nad civilima dok na frontu potpuna proast, Srbi ih pregaziše. Otu.da njihove frustracije i zločini nad Srbima
Postojali su logri za Srbe neki su brojali i po nekoliko hiljada zatvorenika. Bilo ih i u Novom Gradu, Prijedoru ( danasnja gimnazija je bila nekadasnj prvo civilni a zatim vojni zatvor za Srbe ) Banja Luka , Doboj i td....

Tako je , i sami neki Hrvati-oficiri su protestvovali i bunili se zbog zločina u Mačvi i posle u BiH na srpskim stanovništvom!

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 13:38 

joe enter je napisao/la:
Tako je , i sami neki Hrvati-oficiri su protestvovali

"Neki Hrvati-oficiri"...

To su ti "podatci" i "brojke" o kojima Ministry of Sound priča...

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 13:40 

pjosip je napisao/la:
joe enter je napisao/la:
Ti Nemci kojima Nedić anus liže su dočekani u Zagrebu sa cvećem , tako da nemoj molim te više niti pominjati to jer se brukaš!

Nije Nedić bio sam. Bio je i Ljotić.

A sad pročitaj kako o hrabrom srpskom otporu:

"Kako je Beograd osvojilo sedam pijanih Švaba - Srpsko Nasledje"

http://www.srpsko-nasledje.rs/sr-l/1998 ... le-04.html

Mislim da naslov govori sve.

Slušaj tema je 1.sv.rat! , ako hoćeš o tome ti govoriti otvori temu , pa možemo diskutovati nema problema!

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 13:44 

ministre....tko god pročita temu od početka shvatit će da srbi na ovoj temi trpaju podatke koje ni sami ne znaju protumačiti na pravi način.
a za srbe svako neslaganje s njihovom istinom proglasit će nekulturoim i primitivizmom, vrijeđanjem i slično.
to je matrica po kojoj se uvijek ponašaju.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 13:46 

pjosip je napisao/la:
joe enter je napisao/la:
Tako je , i sami neki Hrvati-oficiri su protestvovali

"Neki Hrvati-oficiri"...

To su ti "podatci" i "brojke" o kojima Ministry of Sound priča...

Pa nisu ni neki , već ih je bilo dosta , što pokazuje i jak jugoslovenski pokret kod Hrvata ipak , i što su dočekali oslobodioce 1918

http://www.jeromes.fr/vojin/u_zagrebu_1918.jpg

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 13:50 

joe enter je napisao/la:
Pa nisu ni neki , već ih je bilo dosta , što pokazuje i jak jugoslovenski pokret kod Hrvata ipak , i što su dočekali oslobodioce 1918

I zašto onda ovdje stavljaš proglase režimskih organa u Hrvatskoj iz 1914.?

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 13:54 

srbi! hoćete li molim vas pojasniti, koga je to oslobađala srpska vojska?
koje je to bitke vodila da bi oslobodila hrvate?
pod ovom slikom piše o hrabroj srpskoj vojsci koja je porazila austriju, bugare, turke, nijemce...
kada, jebo va s otac, kada? gdje?
vukli se na krilima antantine pobjede i šunjali se za povlačećom AU i njemačkom vojskom.
koga ste vi to oslobađali?

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 14:01 

caporegime je napisao/la:
Real gone je napisao/la:

ne lupetaj. nek je i nekoliko ljudi, navedena je činjenica i ja nemam potrebu za bilo kakvom analizom toga. to je vaša istorija i vaša stvar.

ti si ovde instruktor omalovažavanja. dakle, ne budi licemer.
ž

znači po tvojoj logici onda smo i ruse pobijedili jer više je bilo dobrovoljaca rusa kod srba nego što su amerikanci obučili hrvatskih vojnika.
ja nikoga ne omalovažama, samo dovodim u granice realnosti.
a to što se vi svoje mitove digli do nebesa vaš problem.
ako to nisi usojela zaključiti nego izjednačuješ stvari koje se ne mogu usporediti uzmi si nazad titulu licemjera, bolje ti stoji.

nema potrebe baviti se mitovima ovde.

vrlo je jasno ko pizdi, a ko ne. :001_smile

još uvek mi nije jasno kako objašnjavaš silno interesovanje dežurne ekipe ovde za srpsku istoriju...mislim ono, čak i da je cela lažna, koji to klinac vas zanima (u smislu demantovanja i omalovažavanja čak i istinitih stvari i podataka) kad ste po sopstvenoj priči jedva čekali odvajanje od istočnih suseda.. :neznam

slika

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 14:02 

bonislav je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Pa zato što su promenili mišljenje kad su videli AU ode u propast , pa ih je bilo dosta Jugoslovena!

1914 je bila hajka na Srbe , a prvih ratnih godina da ne govorim , bilo je ljudi koji su govorili protiv zločina nad Srbima , ali su završili u zatvoru , primer ti je onaj što je naredio pucanje i ubistvo vojnika AU koji se nisu hteli predati u baciti oružje!, pa je njih 13 ubijeno u Zagrebu kad jeu šla srpska vojska!

Onaj plakat nije režimski proglas nego govori o činjeničnom stanju , a to je da je pao Beograd sa učešćem rodoljuba Hrvata za cara i Hrvatsku , što je trebalo proslaviti i u crkvi služiti misu za hrabro poginule!

Da je bio režimski proglas bila bi neka pobuna protiv laži , tj. da hrvatski vojnici nisu bili tamo , ili da ih treba vratiti jer oni ne bi trebali da ratuju protiv Srba!

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 14:06 

joe enter je napisao/la:
bonislav je napisao/la:

Pa zato što su promenili mišljenje kad su videli AU ode u propast , pa ih je bilo dosta Jugoslovena!

1914 je bila hajka na Srbe , a prvih ratnih godina da ne govorim , bilo je ljudi koji su govorili protiv zločina nad Srbima , ali su završili u zatvoru , primer ti je onaj što je naredio pucanje i ubistvo vojnika AU koji se nisu hteli predati u baciti oružje!, pa je njih 13 ubijeno u Zagrebu kad jeu šla srpska vojska!

Onaj plakat nije režimski proglas nego govori o činjeničnom stanju , a to je da je pao Beograd sa učešćem rodoljuba Hrvata za cara i Hrvatsku , što je trebalo proslaviti i u crkvi služiti misu za hrabro poginule!

Da je bio režimski proglas bila bi neka pobuna protiv laži , tj. da hrvatski vojnici nisu bili tamo , ili da ih treba vratiti jer oni ne bi trebali da ratuju protiv Srba!

Dakle činjenično je stanje da su u prvoj polovici 40ih Srbijanci masovno podržavali Treći Reich, pa je tako, to je činjenica, na desetke tisuća Srbijanaca otišlo na školovanje, sepcijalizaciju, i rad, u Hitlerovu Njemačku?

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 14:07 

primer ti je onaj što je naredio pucanje i ubistvo vojnika AU koji se nisu hteli predati u baciti oružje!, pa je njih 13 ubijeno u Zagrebu kad jeu šla srpska vojska!

što pričaš kad ništa ne znaš!? to nisu bili AU vojnici nego vojnici države shs, koja je osnovana puno prije nego je tvoja jadna vojska šunjajući se oko repova austrijskih konja ušla u glavnu ti palanku!

http://hr.wikipedia.org/wiki/Prosina%C4 ... sinca_1918.

nikakva ratna djelovanja nisu bila u igri iako ti i dalje vjeruješ kako je tvoja vojska puškom oslobađala jadne hrvate.
da vam nisu francuzi i ostala ekipa držali solunski front imali besplatan tečaj plivanja po egejskom moru.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 14:14 

bonislav je napisao/la:

Dakle činjenično je stanje da su u prvoj polovici 40ih Srbijanci masovno podržavali Treći Reich, pa je tako, to je činjenica, na desetke tisuća Srbijanaca otišlo na školovanje, sepcijalizaciju, i rad, u Hitlerovu Njemačku?

Jeste tako je , moj deda-stric je bio 4 godine na doškolovavanju kao i deseci hiljada drugih , mnogi su se izgubili kad su dobili i nikad se nisu vratili , a neki su se vratili jedno 40 kila manje i sa psihičkim problemima zbog masivnog gradiva i učenja istog!

Ej boni tema je 1.sv.rat , mani se ove priče!

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 14:17 

joe enter je napisao/la:
Jeste tako je , moj deda-stric je bio 4 godine na doškolovavanju kao i deseci hiljada drugih , mnogi su se izgubili kad su dobili i nikad se nisu vratili , a neki su se vratili jedno 40 kila manje i sa psihičkim problemima zbog masivnog gradiva i učenja istog!

:smijeh

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 14:21 

Viđe vještog izbjegavanja činjenica:

http://www.srpsko-nasledje.rs/sr-l/1998 ... cle-4.html

Za razliku od Čeha, iz Osmog (praškog) korpusa austrougarske vojske, borci Trinaestog (zagrebačkog), nikad se nisu predavali, najčešće se boreći do poslednjeg metka. Beč je ovako računao, gurajući Hrvate, Slovence i Ličane protiv Srbije: ako naši pukovi pobede, nema šta da brinemo, a ako srbijanski pukovi potuku naše, kod slovenskog življa Monarhije ostaće strašna mržnja na Srbiju.

Ličane. :smijeh

U borbama na Gučevu, 13. zagrebački korpus naneo je Srbima mnogo jada. U bici na bajonet, sa braćom Hrvatima i Ličanima izginuo je čitav Rudnički odred četničkog vojvode Vojina Tankosića.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 14:23 

Real gone je napisao/la:
ž

znači po tvojoj logici onda smo i ruse pobijedili jer više je bilo dobrovoljaca rusa kod srba nego što su amerikanci obučili hrvatskih vojnika.
ja nikoga ne omalovažama, samo dovodim u granice realnosti.
a to što se vi svoje mitove digli do nebesa vaš problem.
ako to nisi usojela zaključiti nego izjednačuješ stvari koje se ne mogu usporediti uzmi si nazad titulu licemjera, bolje ti stoji.

još uvek mi nije jasno kako objašnjavaš silno interesovanje dežurne ekipe ovde za srpsku istoriju...mislim ono, čak i da je cela lažna, koji to klinac vas zanima (u smislu demantovanja i omalovažavanja čak i istinitih stvari i podataka) kad ste po sopstvenoj priči jedva čekali odvajanje od istočnih suseda.. :neznam

e jesi u kurcu...
pa tvoja ekipa konstantno postavlja takve teme. i priča nebuloze.
e da mi srbin priča neke svoje nebuloze koje se dotiču i mene...nema šanse da mu ne odgovorim.

dogovorite se....manje srpskih tema pa ćeš vidjeti koliko će ekipu ovdje zaboliti neka stvar za srbe i istoriju im.
da vas nema što potencirate te teme zaboravili bi i da postojite.
baš ste obrazopančari. počnete prvi pa onda nama prebsacujete zanimanje i raspravu na temu srpske prošlosti. =)) =)) =))
iako si ti u cijeloj priči koliko-toliko na mjestu.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 14:25 

bonislav je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Šta se smeješ ??!! , ostaje ti samo da se rugaš žrtvama i uspesima srpske vosjke u 1.sv.ratu , čak cinično govriš o školovanju Srba u Hitlerovoj Nemačkoj , ali neka to je vaš način razmišljanja i niko vam ga neće oduzeti , zaista ga zaslužujete!

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 14:32 

joe enter je napisao/la:
bonislav je napisao/la:

Šta se smeješ ??!! , ostaje ti samo da se rugaš žrtvama i uspesima srpske vosjke u 1.sv.ratu , čak cinično govriš o školovanju Srba u Hitlerovoj Nemačkoj , ali neka to je vaš način razmišljanja i niko vam ga neće oduzeti , zaista ga zaslužujete!

pa kako se ne bi smijali vašoj uvjerenosti u svoju nadmoć u koju nitko više ne vjeruje i koja je postala ništa više nego tema za sprdnju. ali neka to je vaš način razmišljanja i niko vam ga neće oduzeti , zaista ga zaslužujete
nadam se da moja vojska u budućnosti nikada neće toliko otići u *** da po vašim kriterijima vrednuje uspjehe.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 14:33 

Real gone je napisao/la:

e jesi u kurcu...
e da mi srbin priča neke svoje nebuloze koje se dotiču i mene...nema šanse da mu ne odgovorim.

dogovorite se....manje srpskih tema pa ćeš vidjeti koliko će ekipu ovdje zaboliti neka stvar za srbe i istoriju im.
baš ste obrazopančari. počnete prvi pa onda nama prebsacujete zanimanje i raspravu na temu srpske prošlosti. =)) =)) =))

e jesam..nešto mi nije dan, pa taman tebi da se okačim na grbaču, s obzirom da si ti onako baš "umeren".. :palacgore1

objasni mi podvučeno, kako to tebe dotiče nacionalna istorija Srbije, te WW1 i bitke na njenoj teritoriji..

slika

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 14:40 

joe enter je napisao/la:
Slušaj tema je 1.sv.rat! , ako hoćeš o tome ti govoriti otvori temu , pa možemo diskutovati nema problema!

Može i to.

Šta kažeš na izjavu Georgesa Clemeceau da su se u prvom svjetskom ratu "Srbi dovukli na repovima savezničkih konja. Oni su strvinari savezničkih pobjeda".

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 14:41 

Real gone je napisao/la:

e jesi u kurcu...

e jesam..nešto mi nije dan, pa taman tebi da se okačim na grbaču, s obzirom da si ti onako baš "umeren".. :palacgore1

objasni mi podvučeno, kako to tebe dotiče nacionalna istorija Srbije, te WW1 i bitke na njenoj teritoriji..

zato jer netko meni nabija na nos time kako je moj narod napadao srbiju, radio zločine a srbi, anđeli bezgrešjni, junačine i supermeni eto nagradiše nas oslobođenjem od austrijskog ropstva i podavši nam čast da služimo njihovom kralju i radimo za gradnju velebne nam prestonice i nove srpske elite.
dovoljno? ima još ako te zanima.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 14:45 

joe enter je napisao/la:

Prije dobrih 10-ak godina u zagrebačkom Globusu je izašao intervju sa jednim bečkim povjesničarem koji je istraživao srpsku okrutnost u 1. svjetskom ratu. Nažalost sad nemam link, ali da čovjek ima pravo potvrdio mi je moj bivši šef, inače Francuz čiji je pradjed bio francuski vojnik na Solunskom frontu. Uglavnom njegov pradjed nije podnosio Srbe i stalno je govorio da su se ti ljudi strašno iživljavali nad zarobljenim vojnicima i da nemaju vojničke časti.

To me podsjeća na priču iz drugog svjetskog rata i kako se po srpskim krajevima u Bosni pričalo kako su neki obolili od "partizanske bolesti".

To je bila šifra za progone savjesti koljača.

AKo pogledaš način na koji Srbi "smjenjuju" svoje dinastije (Obrenovići, nerijetko ubijaju i trudne žene- opet Obrenovići pa Habsburzi) i obračunavaju se sa političkim protivnicima onda je jasno kako postoji neprekinut niz nevjerojatne okrutnosti.

Dodaj tome i sklonost optuživanju druge strane za okrutnost (čuj Austrijanci ih poklali a Nijemci bili "super") i upravo te dvije pobrojane karakteristike: okrutnost i prebacivanje odgovornosti na drugu stranu čine i glavne odlike tog mentaliteta a i državne politike koja konstantno teži ka ekspanziji i predstavlja vjerojatno jedine ostatke kolonijalističkog ponašanja u Europi u 21. stoljeću.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 14:50 

pjosip je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Prije dobrih 10-ak godina u zagrebačkom Globusu je izašao intervju sa jednim bečkim povjesničarem koji je istraživao srpsku okrutnost u 1. svjetskom ratu. Nažalost sad nemam link, ali da čovjek ima pravo potvrdio mi je moj bivši šef, inače Francuz čiji je pradjed bio francuski vojnik na Solunskom frontu. Uglavnom njegov pradjed nije podnosio Srbe i stalno je govorio da su se ti ljudi strašno iživljavali nad zarobljenim vojnicima i da nemaju vojničke časti.

Pa dobro , pitaj još tog tipa šta mu je pradeda pričao , ostaćemo uskraćeni još za koji ovakav podatak!?

Stvarno su srpski vojnici bez časti?! . prepolovili stanovništvo Srbije a oni tako sa nekim zarobljenicima?! , stvarno nije u redu!

Pitaj šta su radili engleski vojnici sa nemačkim zarobljenim , ili nemački sa srpskim i ruskim i engleskim takođe??!! , mani se ove glupe priče omalovažavanja svega jer sam sebe tako omalovažavaš , a nažalost nisi toga svestan!

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 14:52 

Joe enter, znas kako su zavrsili Hrvati zarobljenici s ruskog fronta koji su se htjeli boriti na strani Srbije?

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 14:53 

Real gone je napisao/la:

zato jer netko meni nabija na nos time kako je moj narod napadao srbiju, radio zločine a srbi, anđeli bezgrešjni, junačine i supermeni eto nagradiše nas oslobođenjem od austrijskog ropstva i podavši nam čast da služimo njihovom kralju i radimo za gradnju velebne nam prestonice i nove srpske elite.
dovoljno? ima još ako te zanima.

Capo, niko tebi ništa na nos nije nabijao. Kidišeš na ovo temu kao besan. Ti i još dvoje-troje ste nametnuli priču o Hrvatima u AU vojsci, nije mi bila namera da se raspravlja o sukobu Hrvata i Srba kada sam temu otvorio. Samo vama nekoliko je to najbitnije, dok svetski istoričari ne pridaju značaj nacionalnom sastavu gubitničke vojske u I svetskom ratu. Pukli su, pa su pukli, AU više ne postoji, a Austrija i Mađarska nisu ni senka onoga što su nekada bile. Uz sav tvoj nekonstruktivan pristup temi, služiš se najgorim uvredama na račun Srba.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 355 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: