HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 tra 2026, 13:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 4018 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 161  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 11 lip 2016, 00:33 

Kakav im je to post kad se noću najedu pa onda kao nešto glumataju,šatro poste.To je lažan post!

Zna se šta je post.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 04:35 

Black Saturday je napisao/la:
Vrati se na moj zadnji post i fino pročitaj dijelove koje sam quotao gdje sam sebi skačeš u usta.
Ja tebe nigdje nisam učio o islamu nego sam ti postavljao pitanja o proroku i pedofiliji. Kako je tebe očito stid direktno odgovoriti na pitanja (ne samo moja nego i od drugih forumaša koliko vidim), odlučio si zakopati škakljive dijelove teme postovima upućenim nekom svom imaginarnom sugovorniku.
Ovo nije tvoj osobni dnevnik nego forum i bilo bi super kada bi se ponašao u skladu sa tim.

Pitanja bez dobrog nijeta namjere neće biti odgovorna, me zanima me sta.kafiri misle o određenim aspektima islama, ne osjećam se obaveznim odgovarati N procokativna pitanja. Kako bi kafiti mogli napasti na islamsku čast. Božija je mudrost iskušenje ostalo da pise da je u buharija imala 6 pa 9 A zna se da se vremena mijenjaju pa tako i serijatu interpretacija određenih pitanja. Napade na islamsku vjeru neću tolerisati

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 08:51 

Da, sa tih 11000 postova i 69 ispunjenih stranica ove teme, jako se dobro vidi kako te ne zanima mišljenje kjafira.
Što se šerijata tiče i kako se "vremena mijenjaju", želiš reći da je to tada bilo opravdano, jer eto, takvo je doba bilo, no da danas nije dozvoljeno? Ukratko, želiš reći da je prorok, moralna vertikala koji ne griješi, u krivu? :O

Ah, da, ne želiš odgovarati na provokativna pitanja... Idi u miru Božjem.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 09:39 

Šta očekuješ, da će priznati da su njegovi bogovi muki i alah lažovi? :D Sretno.

Mises

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 12:22 

Njegovo pravo je da misli da je njegova vjera najbolja. No kako se nalazi na javnom forumu, bilo bi dobro da skupi muda pa da odgovori na par pitanja o toj "savršenoj" religiji.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 12:50 

Njegovo pravo je da misli da je njegova vjera najbolja. No kako se nalazi na javnom forumu, bilo bi dobro da skupi muda pa da odgovori na par pitanja o toj "savršenoj" religiji.

Nije im to uopce dozvoljeno po istoj toj "religiji". Pise im tamo, bolje umrijeti nego dovoditi vjeru u pitanje. Sto i implicira da se to smece samo macem moze siriti ali i suzbiti.

Non bene pro toto libertas venditur auro!

Srbi RAUS!

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 13:00 

Sve znam, i sam korrisnik je to naveo na prošloj stranici. Prorok je savršen, u vjeru se ne sumnja jer je to znak slabosti, alah zna najbolje, islam je savršen i ne može se mijenjati... Mene zanima kako normalna osoba u 21. stoljeću može bez kritike, komentara, bilo čega... uzimati takve stvari zdravo za gotovo znajući da bi i on trebao život bazirati na "vrijednostima" koje je prorok imao.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 13:08 

Kad mu ukažeš na to da većinu stvari koje ISIL radi su strogo po islamu onda se pravi mutav "nisam ja ekspert za islam, ne mogu odgovoriti koji musliman krivo radi".
Kad treba neke plahte od copy/paste o "časnom" islamu lijepiti onda je veći ekspert i od Kavazovića i ISIL-ovaca.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 13:14 

Mene zanima kako normalna osoba u 21. stoljeću može bez kritike, komentara, bilo čega... uzimati takve stvari zdravo za gotovo znajući da bi i on trebao život bazirati na "vrijednostima" koje je prorok imao.

Pa ovi ovdje su placenici .. nesto drugo po meni ne mogu biti. Oni svaki forum koriste kao mjesto na kojem mogu siriti svoju propagandu, a ne za raspravu, orginalnu namjenu foruma. Da se ima vise pameti to bi im se ili naplacivalo ili bi se baniralo.

A ovi tamosnji, pa oni djecu dizu po Kuranu, a ne po logici, tako da me i ne cudi da su muslimani posluzni zombiji i u odraslim godinama, cak iako dodju u kontakt sa logikom.

Srbi RAUS!

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 13:44 

Plaćenici nisu no neki od njih se mogu opisati kao teški paćenici kojima je "biti musliman" jedino postignuće u životu.
Korrisnik jest hebeno naporan i dosadan, no jedan je od normalnih i ne toliko neiskvarenih, zato i pokušavam dobiti smislen odgovor.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 13:55 

pokušavam dobiti smislen odgovor.

dajem ti kvotu 1.01 za dvicu :smajl034

Srbi RAUS!

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 14:00 

I Leicester je na početku sezone imao kvotu 5000, čuda se događaju. Dokaži im suprotno korrisniče :zubati

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 18:08 

Da, sa tih 11000 postova i 69 ispunjenih stranica ove teme, jako se dobro vidi kako te ne zanima mišljenje kjafira.
Što se šerijata tiče i kako se "vremena mijenjaju", želiš reći da je to tada bilo opravdano, jer eto, takvo je doba bilo, no da danas nije dozvoljeno? Ukratko, želiš reći da je prorok, moralna vertikala koji ne griješi, u krivu? :O

Ah, da, ne želiš odgovarati na provokativna pitanja... Idi u miru Božjem.

Mene zanima ISlamska čast ne mišljenje kafira.
O vjernici,za prisne prijatelje uzimajte samo svoje,ostali vam samo propast zele:jedva cekaju da muka dopadnete,mrznja izbija iz njihovih usta,a jos je gore ono sto kriju njihova prsa.Mi vam iznosimo dokaze,ako pameti imate.Vi njih volite,a oni vas ne vole,a vi vjerujete u sve Knjige.Kad vas sretnu,govore:"Vjerujemo!" - a cim se nadju nasamo,od srdjbe prema vama grizu vrhove prsta svojih.Reci:"Umrite od muke!"Allahu su ,zaista,dobro poznate misli svacije."(Ali-Imran-118,119.)

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 18:32 

Eh, kvrapcu, baš sam se ponadao da bi od tebe nešto dobro moglo ispasti :sad No kako te dobar prijatelj Ali-Imran uči, ja ti ipak želim zlo.
Ništa, samo se ti drži kurana, islama i lopate, i nisi za ništa drugo.

CVV35, pošteno je pošteno.
slika

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 18:33 

Ništa vi ne shvatate ko kaže da Muhamed a.s nije griješio i da je savršen počinio je širk. Tj uzdigao je Muhamed a.s na mjesto Boga, on jest griješio samo što ti njegovi grijesi su između Allaha i njega, ko se usuđuje reći da je poslanik griješio on sebe smatra Bogom taj ko kaže, jer onda on hoće svog poslanika boljeg?
Po svojoj prirodi on je sin Ademov i mora griješit jer to je Božija volja.
"Nema insana na Zemlji koji ne griješi, makar on bio učen i pobožan i makar ga ljudi smatrali dobrim. Samo su poslanici bili oslobođeni i sačuvani od grijeha. Čovjek dok progovori, već je pogriješio, kako se u narodu kaže. Allah, dž.š., je učinio griješnim robove Svoje, da bi se oni kajali, oprosta tražili, kako bi im On ukazao Svoju milost. Grijeha ima velikih i malih, znanih i zaboravljenih, svjesnih i nesvjesnih. Vjernici to znaju i zato sa puno nade čine tevbu i uče dove da im Allah oprosti. Nastoje da što manje griješe u preostalom dijelu svoga ovozemnog života.

U ovom svijetu punom izazova i raznih primamljivih užitaka i naslada zadaća vjernika da opstanu nije nimalo lahka. Međutim, biti u svojoj vjeri i živjeti poštenim životom je velika blagodat i na dunjaluku, a posebno radi spasa i trajne nagrade na Ahiretu. Kako to postići i u tome uspjeti tema je ovog kazivanja.

Grijehe prašta samo Uzvišeni Allah

Grijehe prašta i Svojom milošću obuhvata Svoje robove njihov Stvoritelj i Gospodar Allah, dž.š. Griješni Allahov rob neposredno se obraća svome Stvoritelju i uzda se u Njegov magfiret - oprost. Allah, dž.š., je to obećao svojim dobrim robovima: „Gospodar tvoj mnogo prašta i neizmjerno je milostiv;…“ (sura Kehf, 58. ajet) „Reci: O robovi moji koji ste se prema sebi ogriješili, ne gubite nadu u Allahovu milost! Allah će sigurno, sve grijehe oprostiti. On, doista, mnogo prašta i On je milostiv.“ (sura Zumer, 53. ajet)

Iskrenim vjernicima koji rade dobra djela Allah, dž.š., je obećao oprost i najljepšu, trajnu nagradu: „Onima koji vjeruju i dobra djela čine preći ćemo sigurno preko hrđavih postupaka njihovih, i za ono što su radili, doista, ćemo ih najljepšom nagradom nagraditi.“ (sura Ankebut, 7. ajet) Svojim čvrstim imanom vjernik gaji ljubav prema svom Gospodaru i slijedi Poslanika, s.a.v.s., pa i na taj način postiže Allahovu ljubav i pažnju i oprost grijeha: „Reci: Ako Allaha volite, mene slijedite, i vas će Allah voljeti i grijehe vam oprostiti! - a Allah prašta i samilostan je.“ (sura Ali-Imran, 31. ajet)

Za vjernika je osobito važno da ne ustrajava u griješenju, i da se nakon učinjenog grijeha i straha od kazne svoga Gospodara sjeti i tevbu - pokajanje učini: „I za one koji se, kada grijeh počine ili kad se prema sebi ogriješe, Allaha sjete i oprost za grijehe svoje zamole - a ko će oprostiti grijehe ako ne Allah? - i koji svjesno u grijehu ne ustraju. Njih čeka nagrada - oprost od Gospodara njihova i džennetske bašte kroz koje će rijeke teći…“ (sura Ali-Imran, 135.-136. ajet)

On je griješio ali mu je Bog oprostio u naprijed na čemu se je on opet kajao, citirao sam vam hadis ignorisali ste ga "Aiša ga je pitala zašto se ti kaješ kad su ti oprošteni grijesi, pa zar da ne budem zahvalan.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 18:35 

Eh, kvrapcu, baš sam se ponadao da bi od tebe nešto dobro moglo ispasti :sad No kako te dobar prijatelj Ali-Imran uči, ja ti ipak želim zlo.

slika

Čemu potcjenjivanje, sve radiš kako Kur'an kaže da ćeš raditi.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 18:36 

Ovo je toliko nisko i providno na fazon :"Vjeru za večeru"

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 18:37 

korrisnik je napisao/la:

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 18:38 

cvv35 je napisao/la:

Nije im to uopce dozvoljeno po istoj toj "religiji". Pise im tamo, bolje umrijeti nego dovoditi vjeru u pitanje. Sto i implicira da se to smece samo macem moze siriti ali i suzbiti.

Kršćanstvo je smeće lupaj sad ban Markane, smetaju vam muslimani zato što ih ne možete pokrstiti ili protjerati ko židove, i židovi vam iz istog razloga su u historiji smetali.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 18:38 

korrisnik je napisao/la:

podjebaji koga drugog ako hoćeš odgovore na pitanja pitaj htjeo sam odogovoriti o "Pokoravanju propsima " ali neću.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 18:44 

Ti stvarno misliš da bi prosječan katolik želio tebe, ljubitelja pedofila i zločinaca, da budeš pored njega na molitvi? Ti si još tužniji nego što sam mislio.... Kako ti rekoh, islam/kuran/lopata! Sretno u životu!

Nema potrebe za odgovorima, dovoljno sam bljuvotina pročitao za jedan dan.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 18:47 

Pa da volio bi da sam ja katolik, znam to to si i potvrdio. Dok je meni svejedno hoćeš li ti biti musliman.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 18:49 

i židovi, ni kršćani, neće biti tobom zadovoljni sve dok ne budeš slijedio vjeru njihovuReci: “Allahov put je jedini pravi put!” A ako bi se ti poveo za željama njihovim, nakon znanja koje si dobio, od Allaha te niko ne bi mogao zaštititi, niti pomoći.” , (120) “Oni kojima smo objavili Knjigu, pa je čitaju istinito i ispravno, to su oni koji u nju vjerujuA oni koji u nju ne budu vjerovali, to su sigurni gubitnici.”(121)

Ibn-Džerir kaže: Riječi Uzvišenog: “Ni židovi, ni kršćani, neće biti tobom zadovoljni sve dok ne budeš slijedio vjeru njihovu”, znače: Muhammede! Ni židovi ni kršćani s tobom nikada neće biti zadovoljni, sve dok ne budeš slijedio ono što njih zadovoljava i što im odgovara! Zato, traži da Allah bude zadovoljan istinom s kojom te je poslao. Reci: “Allahov put je jedini pravi put!”, tj. reci, Muhammede, doista je Allahova Uputa s kojom me poslao prava uputa, tj. to je prava vjera. Zatim: “A ako bi se ti poveo za željama njihovim, nakon znanja koje si dobio, od Allaha te niko ne bi mogao zaštititi, niti odbraniti.” U ovim je riječima prijetnja i ukazivanje na veliku opasnost za ummet od slijeđenja puta židova i kršćana, nakon spoznaje dobivene iz Kur’ana i sunneta, Allah nas sačuvao toga! Riječi su upućene Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, a zapovijed njegovim sljedbenicima (ummetu).(vidi belesku 1)

Uzvišeni Allah kaže: “Oni kojima smo objavili Knjigu, pa je čitaju istinito i ispravno…” U vezi s tim Seid i Katade kažu: “To su ashabi Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem”, a Ibn-Mes’ud ističe: “Tako mi Onoga u Čijoj je ruci moj život, ‘istinsko čitanje’ jeste ono kojim se halal dopušta, a haram zabranjuje, čitanje kako je to Allah objavio, pri čemu se nijedna riječ ne može iskriviti, niti bilo što slobodno tumačiti, tj na način suprotan osnovnom smislu.” Ibn-Abbas slično navodi.

Od Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, prenosi se da je on, kada bi naišao na “ajet milosti”, molio Allaha za milost, a kada bi naišao na “ajet kazne”, tražio zaštitu od Allaha. Riječi Uzvišenog: “..To su oni koji u nju vjerujuA oni koji u nju ne budu vjerovali”, predstavljaju predikat za naprijed navedene riječi: “Oni kojima smo objavili Knjigu, pa je čitaju istinito i ispravno.” To znači: onaj ko bude istinski postupao u skladu s knjigama objavljenim ranijim poslanicima i vjerovao u ono sa čime sam te poslao, Muhammede”, što je opet u skladu s riječima Uzvišenog: – Reci: “O Sljedbenici Knjige, vi niste nikakve vjere ako se ne budete pridržavali Tevrata i Indžila, i onoga što vam je objavljeno od Gospodara vašega.” (5:68) Dakle, ako ih se budete istinski pridržavali, u njih istinski vjerovali, potvrdit ćete i prihvatiti izviješća koja se u njima nalaze u vezi s poslanstvom Muhammedovim, sallallahu alejhi ve sellem, njegovim osobinama i svojstvima, odnosno zapovijed da se on slijedi, pomaže i prihvati, što će vas dovesti do istine i dobra i na ovome i na drugom svijetu, kao što Allah Uzvišeni kaže: “Oni koji slijede Poslanika, Vjerovjesnika nepismenog, kojega oni kod sebe u Tevratu i Indžilu nalaze…” (8:157)

Zatim: “Ako oni prime islam, onda su na Pravom putu, a ako odbiju, tvoje je jedino da saopštiš. A Allah dobro vidi robove Svoje.” (3:20) U tom smislu Allah također kaže: “A oni koji u nju ne budu vjerovali, to su sigurno gubitnici”, od-nosno: “A onim saveznicima koji u njega ne vjeruju, boravište je Vatra.” (11:17) U sahihu hadisu stoji: “Tako mi Onoga u Čijoj je ruci moj život, svako iz ovoga naroda, bio židov ili kršćanin, ko bude za mene čuo, a ne bude vjerovao, ući će u Vatru.”

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 18:51 

korrisnik je napisao/la:
Pa da volio bi da sam ja katolik, znam to to si i potvrdio. Dok je meni svejedno hoćeš li ti biti musliman.

Nema pomoći za tebe.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2016, 19:19 

slika

prastam dug, prelagano zaradjen novac :)

muslimani su followeri, oni ne razmisljaju, oni followaju. da, svi.

Srbi RAUS!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4018 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 161  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: