|
|
Stranica: 5/15.
|
[ 355 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
caporegime
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 14:51 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: hrvatske trupe u sastavu AU vojske su jedine izvršile zadatak i prodrle u Mačvu. Srbi trube o nekim zločinima..možda je bilo i toga ali s obzirom na njihovu sklonost laganju i izmišljanju..
Srbi se kurče pobjedama na Ceru i Kolubari a neće reć da su se predavale cijele divizije bez borbe. Npr predala se cijela češka divizija i tako poremetila cijeli plan AU vojske. Jebeš to.
da, sudjelovali su i Srbi prečani u borbama na strani AU. I to vrlo slatko. ne znam koliko su se uopće osjećali Srbima.
Vojnik Glogovac iz Bileće je dobio najveći čin jer je na nekoj čistini povaljao kao strojničar 200 Srba kako sami srbi kažu...400
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 14:53 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
To govorite samo radi provokacije, ja bi radije konkretne brojke o broju hrvatskih i bosanskih Srba u tim A-U jedinicama. Koliki je % hrvatskih i bosanskih Srba krenuo na Srbiji a koji % je odabrao druga ratišta, Italiju ili istočni front?
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
Alex
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 15:23 |
|
Pridružen/a: 12 sij 2010, 16:05 Postovi: 630 Lokacija: Beograd, Srbija
|
Citat: Cijeli svjet je smatra Austro-ugarsku odlicenjem postenja i medunarodne tolerancije. A vas Srbe kao prvu TERORISTICKU ORGANIZACIJU Ceo svet je video pretnju u AU, to je bila ekspanzionistički nastrojena monarhija, smetala je mnogima. Da nije tako ne bi je rasparčali i uništili u Trianonu posle rata. Protiv nas Srba su se vodile strašne propagande iz Beča, čak je i bečki katolički kler pozivao na rat protiv Srbije. Srbija je bila prepreka ekspanziji na istok, prema Turskoj i Bliskom istoku. Citat: A jedan plemenit narod kao Hrvatski nema sta vremnea gubiti sa slugama SERVIMA. Ovo je moja poslednja poruka tebi, nemoj mi se više obraćati pošto si pun iracionalne mržnje prema Srbima. A i vidim da si zaradio opomenu
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 15:30 |
|
|
jest alexe. ali i srbija je bila gladna teritorija na zapad. pa kad se dva gladuša nađu na granici....
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
|
Alex
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 15:42 |
|
|
Citat: Srbi su svoju državnost izgubili kad su zbrisali na Krf Tehnički i suštinski, nisu izgubili ništa osim teritorije. Kompletna vlada sa ministrima i kompletnom državnom administracijom se prebacila na Krf i tamo obavljala sve svoje poslove. Imaš to prikazano u dokumentarcu "Gde cveta limun žut" na prvoj stranici, a na trećoj str. sam postavio sliku srpske vlade sa Krfa. Citat: dakle ,ne prodaji tu te šupljake jer ste dovukli za repovima savezničkih konja. i kao takvi ste tretirani. To je verovatno stanovište Beča i Budimpešte. Berlin zna da nije tako bilo(Imaš izjave nemačkog cara Kajzera Vilhema 2 koji je prilikom savezničkog proboja Solunskog fronta izjavio da je sramota da 68000 srpskih vojnika odlučuje o ishodu rata). Imaš izjave i mnogih drugih. Saveznici o nama sve najlepše, naravno... Citat: vi dobrohotno pristali na SHS a ne na veliku Srbiju SHS je nama Srbima u to vreme bio ideal ujedinjenja Južnih Slovena. Na žalost svih Južnoslovenskih naroda, to se nije ostvarilo. Među srpskom inteligencijom tog vremena vladala je opšta misao o bratstvu naših naroda. Bilo je doduše i razumnih ljudi koji su govorili da se sa Hrvatima ne ulazi u zajednicu (general Živojin Mišić je imao taj stav). Ali takvi ljudi, kao što je on, su bili u manjini.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 15:53 |
|
|
Znači još jedan srpski mitoman kreten.
Ključat ovo, brisat i banirat..
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
|
Alex
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 15:54 |
|
|
Citat: da, sudjelovali su i Srbi prečani u borbama na strani AU. I to vrlo slatko. ne znam koliko su se uopće osjećali Srbima. Vojnik Glogovac iz Bileće je dobio najveći čin jer je na nekoj čistini povaljao kao strojničar 200 Srba Da, mi Srbi imamo akutni problem izdaje još od nastanka Srbije. To je opevano kroz našu epsku knjiševnost mnogo puta. Što se mene tiče, poklanjam vam tog Glogovca, proglasite ga svecem i dignite mu spomenik, nije mi on bitan. Citat: Srbi trube o nekim zločinima.. Predlažem ti da pronađeš na netu beležke Arčibalta Rajsa, evropski poznatog kriminologa,koji je beležio zločine nad Srbima.
|
|
Vrh |
|
|
Alex
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 15:58 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Znači još jedan srpski mitoman kreten.
Ključat ovo, brisat i banirat.. Postovi su mi čisti kao suza, sve je argumentovano, dokumentovano i prezentirano Imam pravo na svoje mišljenje bez obzira na vaš (Hrvatski) zvaničan i nezvaničan stav o ovim dešavanjima.
|
|
Vrh |
|
|
Alex
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:03 |
|
|
caporegime je napisao/la: jest alexe. ali i srbija je bila gladna teritorija na zapad. pa kad se dva gladuša nađu na granici.... Svakoj državi tog vremena je bio cilj da se širi i da raste. Tako se prosperitet, moć i uticaj jedino sticao u tim vremenima. Bilo je i sukoba interesa pa i neizbežnih ratova. Sva pitanja su se rešavala bajonetima i prema broju bajoneta se merila snaga svake države.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Može se nastaviti argumentirao, Alex je predstavio viđenje iz srpskog kuta, nama treba neki stručnjak da predstavi našu stranu medalje...je li uopće postojala neka hrvatska politika tokom 1 s.r., jugoslavenskom odboru, zatim i o ovoj državi: http://hr.wikipedia.org/wiki/Dr%C5%BEav ... ata_i_Srba
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:17 |
|
|
Alex je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: Znači još jedan srpski mitoman kreten.
Ključat ovo, brisat i banirat.. Postovi su mi čisti kao suza, sve je argumentovano, dokumentovano i prezentirano Imam pravo na svoje mišljenje bez obzira na vaš (Hrvatski) zvaničan i nezvaničan stav o ovim dešavanjima. To nije mišljenje to su srpske mitomanske budalaštine..milion puta pročitane i mogu se samo roditi u bolesnim srpskim umovima. jer nitko normalan ne može pojmiti do kuda može ići bolesna srpska mitomanija.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ne znam da je mitomanija, više glorifikacija stvarne uloge i stvarnog doprinosa savezničkoj pobjedi.
Nekad se jednostavno valja naći na pravoj strani.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:25 |
|
|
Aleksovi postovi su korektni te stoga ne primećujem ni natruhe mitomanije. Inkvizitore, šta ti tu smeta? Bar u Prvom svetskom ratu nije bilo nekih nejasnoća i potreba za istorijskom revizijom kao u Drugom, npr.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:27 |
|
|
Nije mitomanija sranje da je 68 000 vojnika odlučilo rat. Šta koji *** znači ulazak Amerike u rat..šta znači što je Njemačka kapitulirala na francuskom ozemlju. 68 000 srpskih opančara koji su ovisili hoće li talijanski, francuski brodovi doć po njih ili će poumirati na albanskoj obali..oni su odlučili rat.. jebote to nije ni za ludnicu
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:27 |
|
|
teranova je napisao/la: Aleksovi postovi su korektni te stoga ne primećujem ni natruhe mitomanije. Inkvizitore, šta ti tu smeta? Bar u Prvom svetskom ratu nije bilo nekih nejasnoća i potreba za istorijskom revizijom kao u Drugom, npr. Mislim da ga je pogodilo suptilno provlačenje teze o "naivnim" Srbima koji su podmetnuli leđa za nezahvalnu braću. Poanta je da se Srbija, kao i sve ostale države vodila konkretnim interesima, širenju teritorije i/ili utjecaja.
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:28 |
|
|
Da malo skrenemo s ovog prepucavanja!
Jucer sam bas citala da za prvi svjestki rat, Njemci nisu procesuirali ni 10 ljudi!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:32 |
|
|
Kad smo već kod 1 s.r. tko je čitao o njemačkom generalu von Lettowu-Vorbecku? Vođa njemačke vojske u istočnoj Africi (današnja Tanzanija, Angola i sve do Zimbabvea)...izdržao cijeli rat, predali se tek kada su dobili obavijest o kapitulaciji doma... http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Emil_ ... ow-Vorbeck
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:32 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: teranova je napisao/la: Aleksovi postovi su korektni te stoga ne primećujem ni natruhe mitomanije. Inkvizitore, šta ti tu smeta? Bar u Prvom svetskom ratu nije bilo nekih nejasnoća i potreba za istorijskom revizijom kao u Drugom, npr. Mislim da ga je pogodilo suptilno provlačenje teze o "naivnim" Srbima koji su podmetnuli leđa za nezahvalnu braću. Poanta je da se Srbija, kao i sve ostale države vodila konkretnim interesima, širenju teritorije i/ili utjecaja. Činjenica je da Srbiji rat nije bio potreban, jer tek što je izašla iz Balkanskih ratova 1912/3. To dosta govori. U novije vreme se čin Mladobosanaca stavlja pod lupu u smislu korisnosti za srpski narod. AU monarhiji je to bio dobrodošao povod za objavu rata, koji je odneo živote stotine hiljada Srba i trajno osakatio demografsku vitalnost istih.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:35 |
|
|
teranova je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Mislim da ga je pogodilo suptilno provlačenje teze o "naivnim" Srbima koji su podmetnuli leđa za nezahvalnu braću.
Poanta je da se Srbija, kao i sve ostale države vodila konkretnim interesima, širenju teritorije i/ili utjecaja.
Činjenica je da Srbiji rat nije bio potreban, jer tek što je izašla iz Balkanskih ratova 1912/3. To dosta govori. U novije vreme se čin Mladobosanaca stavlja pod lupu u smislu korisnosti za srpski narod. AU monarhiji je to bio dobrodošao povod za objavu rata, koji je odneo živote stotine hiljada Srba i trajno osakatio demografsku vitalnost istih. Prije bi se reklo da su pobjede u balkanskim ratovima pojačale dotok adrenalina, i pojačale apetit za nastavkom širenja utjecaja, ovog puta prema zapadu. A na putu je ipak stajala imperija koja nije bila uzdrmana koliko i "bolesnik sa Bosfora".
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:36 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: teranova je napisao/la: Aleksovi postovi su korektni te stoga ne primećujem ni natruhe mitomanije. Inkvizitore, šta ti tu smeta? Bar u Prvom svetskom ratu nije bilo nekih nejasnoća i potreba za istorijskom revizijom kao u Drugom, npr. Mislim da ga je pogodilo suptilno provlačenje teze o "naivnim" Srbima koji su podmetnuli leđa za nezahvalnu braću. Poanta je da se Srbija, kao i sve ostale države vodila konkretnim interesima, širenju teritorije i/ili utjecaja. ma ne samo to..jebo to, to više ne mogu ni retardiranom pavijanu prodat, koliko se god trudili. meni je fascinatna njihova uvjerenost da su oni odlučili rat.. Amerika je ušla u rat kao i 41-ve. Njemačka gospodarski više nije mogla voditi rat. Slomila se. Zato su i imali onu inflaciju, najveću u povijesti, ne smao zbgo ratnih reparacija nego i zato jer im je privreda krahirala u ratu. Vojno su stajali odlično. Pa njemačka vojska je kapitulirala duboko na francuskom tlu.. . mislim to su općepoznate stvari, dovoljno je otvoriti jedan članak o 1. svj. ratu, nije to svemirska fizika. Ali ne retardanti, imaju svoju povijest i što je najcrnje, oni stvarno vjeruju u ta sranja.. to nije ni za umobolnicu..taj stadij još u psihijatriji nije poznat.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:38 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: teranova je napisao/la:
Činjenica je da Srbiji rat nije bio potreban, jer tek što je izašla iz Balkanskih ratova 1912/3. To dosta govori. U novije vreme se čin Mladobosanaca stavlja pod lupu u smislu korisnosti za srpski narod. AU monarhiji je to bio dobrodošao povod za objavu rata, koji je odneo živote stotine hiljada Srba i trajno osakatio demografsku vitalnost istih.
Prije bi se reklo da su pobjede u balkanskim ratovima pojačale dotok adrenalina, i pojačale apetit za nastavkom širenja utjecaja, ovog puta prema zapadu. A na putu je ipak stajala imperija koja nije bila uzdrmana koliko i "bolesnik sa Bosfora". Pitaj Gavrila Principa šta je mislio kad je pucao. Srbiji rat u tom trenutku nije bio potreban, ponavljam. Baš sad sa ćerkom ponavljam lekcije za kontrolni. Tako piše u udžbeniku.
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:39 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Kad smo već kod 1 s.r. tko je čitao o njemačkom generalu von Lettowu-Vorbecku? Vođa njemačke vojske u istočnoj Africi (današnja Tanzanija, Angola i sve do Zimbabvea)...izdržao cijeli rat, predali se tek kada su dobili obavijest o kapitulaciji doma... http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Emil_ ... ow-VorbeckDeutsch-Ostafrika ....
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:40 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Mislim da ga je pogodilo suptilno provlačenje teze o "naivnim" Srbima koji su podmetnuli leđa za nezahvalnu braću.
Poanta je da se Srbija, kao i sve ostale države vodila konkretnim interesima, širenju teritorije i/ili utjecaja.
ma ne samo to..jebo to, to više ne mogu ni retardiranom pavijanu prodat, koliko se god trudili. meni je fascinatna njihova uvjerenost da su oni odlučili rat.. Amerika je ušla u rat kao i 41-ve. Njemačka gospodarski više nije mogla voditi rat. Slomila se. Zato su i imali onu inflaciju, najveću u povijesti, ne smao zbgo ratnih reparacija nego i zato jer im je privreda krahirala u ratu. Vojno su stajali odlično. Pa njemačka vojska je kapitulirala duboko na francuskom tlu.. . mislim to su općepoznate stvari, dovoljno je otvoriti jedan članak o 1. svj. ratu, nije to svemirska fizika. Ali ne retardanti, imaju svoju povijest i što je najcrnje, oni stvarno vjeruju u ta sranja.. to nije ni za umobolnicu..taj stadij još u psihijatriji nije poznat. Da, Njemci nisu ni skontali kako su mogli izgubiti rat sa obzirom da je pred njima kapitulirala i carska Rusija i da su prebacili ogromne snage sa istočnog na zapadni front. Zato se i razvila ideja o "izdaji" kod kuće, ideja koja je udarila temelje 2 s.r.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Mislim da ga je pogodilo suptilno provlačenje teze o "naivnim" Srbima koji su podmetnuli leđa za nezahvalnu braću.
ma ne samo to..jebo to, to više ne mogu ni retardiranom pavijanu prodat, koliko se god trudili. meni je fascinatna njihova uvjerenost da su oni odlučili rat.. Amerika je ušla u rat kao i 41-ve. Njemačka gospodarski više nije mogla voditi rat. Slomila se. Zato su i imali onu inflaciju, najveću u povijesti, ne smao zbgo ratnih reparacija nego i zato jer im je privreda krahirala u ratu. Vojno su stajali odlično. Pa njemačka vojska je kapitulirala duboko na francuskom tlu.. . mislim to su općepoznate stvari, dovoljno je otvoriti jedan članak o 1. svj. ratu, nije to svemirska fizika. Ali ne retardanti, imaju svoju povijest i što je najcrnje, oni stvarno vjeruju u ta sranja.. to nije ni za umobolnicu..taj stadij još u psihijatriji nije poznat. Ko kaže da smo mi odlučili rat? To važi za Balkan jedino. Voliš da vređaš pa to ti je!
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
|
|
mara je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Kad smo već kod 1 s.r. tko je čitao o njemačkom generalu von Lettowu-Vorbecku? Vođa njemačke vojske u istočnoj Africi (današnja Tanzanija, Angola i sve do Zimbabvea)...izdržao cijeli rat, predali se tek kada su dobili obavijest o kapitulaciji doma... http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Emil_ ... ow-VorbeckDeutsch-Ostafrika .... Tanganyika
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|