|
|
Stranica: 6/15.
|
[ 355 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
teranova je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Prije bi se reklo da su pobjede u balkanskim ratovima pojačale dotok adrenalina, i pojačale apetit za nastavkom širenja utjecaja, ovog puta prema zapadu. A na putu je ipak stajala imperija koja nije bila uzdrmana koliko i "bolesnik sa Bosfora".
Pitaj Gavrila Principa šta je mislio kad je pucao. Srbiji rat u tom trenutku nije bio potreban, ponavljam. Baš sad sa ćerkom ponavljam lekcije za kontrolni. Tako piše u udžbeniku. Zašto da ne...opijeni pobjedama i uspjesima, "moćna" Rusija drži zaleđe...trula A-U, BiH sa srpskom većinom...
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:43 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: mara je napisao/la:
Deutsch-Ostafrika ....
Tanganyika Sta se kesis, ozbiljna stvar, da su Svabe ostale danas ne bi imali problema s istocnjacima!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:47 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: teranova je napisao/la: Pitaj Gavrila Principa šta je mislio kad je pucao. Srbiji rat u tom trenutku nije bio potreban, ponavljam. Baš sad sa ćerkom ponavljam lekcije za kontrolni. Tako piše u udžbeniku. Zašto da ne...opijeni pobjedama i uspjesima, "moćna" Rusija drži zaleđe...trula A-U, BiH sa srpskom većinom... Mislim da nije tako. Narod je bio iscrpljen netom završenim ratovima i ne verujem da je imao kamikaza sindrom.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
mara je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Tanganyika Sta se kesis, ozbiljna stvar, da su Svabe ostale danas ne bi imali problema s istocnjacima! Ako je tko gledao film "Afrička kraljica" (Bogart i Hepburn), radnja je smještena na Victoria jezeru mislim, na granici sa Tanganyikom, sredili su njemački ratni brod
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:49 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: mara je napisao/la: Sta se kesis, ozbiljna stvar, da su Svabe ostale danas ne bi imali problema s istocnjacima! Ako je tko gledao film "Afrička kraljica" (Bogart i Hepburn), radnja je smještena na Victoria jezeru mislim, na granici sa Tanganyikom, sredili su njemački ratni brod Sad si dao srbekima povoda za propagandu na temleju filma, pljacka treceg reicha!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:52 |
|
|
mara je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Ako je tko gledao film "Afrička kraljica" (Bogart i Hepburn), radnja je smještena na Victoria jezeru mislim, na granici sa Tanganyikom, sredili su njemački ratni brod Sad si dao srbekima povoda za propagandu na temleju filma, pljacka treceg reicha! Kako mrzim taj debilni film! Isto kao i Balkan express.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:53 |
|
|
teranova je napisao/la:
Ko kaže da smo mi odlučili rat? To važi za Balkan jedino. Voliš da vređaš pa to ti je!
ma kakav Balkan..to kajzer Vilhelm piše.. je ne vrijeđam nikad, normalne ljude, a ostale dijagnosticiram..
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:54 |
|
|
teranova je napisao/la: mara je napisao/la: Sad si dao srbekima povoda za propagandu na temleju filma, pljacka treceg reicha! Kako mrzim taj debilni film! Isto kao i Balkan express. samo sam ga jednom gledala, ne sjecam se vise ni dal je bio dobar, al sjecam se naziva
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:54 |
|
|
teranova je napisao/la: mara je napisao/la: Sad si dao srbekima povoda za propagandu na temleju filma, pljacka treceg reicha! Kako mrzim taj debilni film! Isto kao i Balkan express. Baš ću uskoro kad uhvatim vremena pogledat "Sveti Georgije ubija aždahu", da vidimo valja li išta ta grandiozna produkcija i budžet.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:58 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: teranova je napisao/la: Kako mrzim taj debilni film! Isto kao i Balkan express.
Baš ću uskoro kad uhvatim vremena pogledat "Sveti Georgije ubija aždahu", da vidimo valja li išta ta grandiozna produkcija i budžet. Bolje pogledaj "Čarlston za Ognjenku". Ludnica od slike, muzike i efekata. Period posle Prvog sv.rata, manjak muškaraca i potraga za istima. Savršen je.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 16:59 |
|
|
teranova je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Baš ću uskoro kad uhvatim vremena pogledat "Sveti Georgije ubija aždahu", da vidimo valja li išta ta grandiozna produkcija i budžet.
Bolje pogledaj Čarlston za Ognjenku. Ludnica od slike, muzike i efekata. Period posle Prvog sv.rata, manjak muškaraca i potraga za istima. Savršen je. Meni se gleda ratni film a ne neka romantično humoristička sapunica.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 17:02 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: teranova je napisao/la:
Bolje pogledaj Čarlston za Ognjenku. Ludnica od slike, muzike i efekata. Period posle Prvog sv.rata, manjak muškaraca i potraga za istima. Savršen je.
Meni se gleda ratni film a ne neka romantično humoristička sapunica. Nije to sapunica!
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 17:11 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: teranova je napisao/la: Kako mrzim taj debilni film! Isto kao i Balkan express.
Baš ću uskoro kad uhvatim vremena pogledat "Sveti Georgije ubija aždahu", da vidimo valja li išta ta grandiozna produkcija i budžet. teški trash.. razočarenje..
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 17:14 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Baš ću uskoro kad uhvatim vremena pogledat "Sveti Georgije ubija aždahu", da vidimo valja li išta ta grandiozna produkcija i budžet.
teški trash.. razočarenje.. Stari i stara su već pogledali, spomenuli su mi kad smo se čuli i rekli da im je bio poprilično dosadan film. Čudno za ratnu produkciju.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 17:15 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Baš ću uskoro kad uhvatim vremena pogledat "Sveti Georgije ubija aždahu", da vidimo valja li išta ta grandiozna produkcija i budžet.
teški trash.. razočarenje.. Ko hoće da vidi srpsku priču o Prvom svetskom ratu, nek pogleda dokumentarno-igrani film "Gde cveta limun žut". Narator je Dragan Nikolić, čiji je deda i sam ostavio kosti u prelazu preko Albanije.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 17:16 |
|
|
teranova je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la:
teški trash..
razočarenje..
Ko hoće da vidi srpsku priču o Prvom svetskom ratu, nek pogleda dokumentarno-igrani film "Gde cveta limun žut". Narator je Dragan Nikolić, čiji je deda i sam ostavio kosti u prelazu preko Albanije. gledao sam to..
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 17:19 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: teranova je napisao/la:
Ko hoće da vidi srpsku priču o Prvom svetskom ratu, nek pogleda dokumentarno-igrani film "Gde cveta limun žut". Narator je Dragan Nikolić, čiji je deda i sam ostavio kosti u prelazu preko Albanije.
gledao sam to.. Stvarno je dobro urađeno. Ima na jutubu sve. Evo prvog dela
|
|
Vrh |
|
|
Alex
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 17:39 |
|
Pridružen/a: 12 sij 2010, 16:05 Postovi: 630 Lokacija: Beograd, Srbija
|
Citat: meni je fascinatna njihova uvjerenost da su oni odlučili rat.. Odlučivali su prilikom proboja Solunskog fronta zajedno sa saveznicima, prilikom bitke na Kajmakčelanu i oslobođenju Srbije. O tom ratu ja mislim, ne o svim frontovima u Evropi. Nemoj da relativizuleš neke sasvim jasne stvari.
|
|
Vrh |
|
|
zrinki_frank
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 17:49 |
|
|
Dobar filmić, sviđa mi se...
Jedna scena mi je smješna
''Gospodine Prestolonasledniče stanite, dalje ne možete to je naređenje''
U njihovom razgovoru iskre frcaju na sve strane... Šta mislite je kralj mazno engleskinju ?
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 19:18 |
|
|
malo prepatetično al dobro..
da su htjeli napraviti pravi dokumantarac onda bi rekli da je srpska vojska u povlačenja radila svašta svom narodu..
previše su pričali o aranutskim zasjedama i istina je da su ih ovi propuštali, čak pomagali a par incidenata je dignuto na najvišu razinu.
To valjda zbog kasnijih problema sa Kosovarima.
jedna crtica usput..Apisa i ekipu su osudili i strijeljali pod izlikom da su napravili atentat u Sarajevu iako Apis 99% nije imao veze sa atentatom. Navodno je AU nudila separatni mir silama Antante i to je bio od Srbije kao..znak dobre volje..
ustvari strijeljali su Apisa i društvo jer je on navodno spremao vojni puč i govorio kako će svi koji su krivi za krah Srbije završiti na vrhu njegove sablje..
Inscenirali su pokušaj atentata na Aleksandra..na Krfu i strijeljali crnorukaše.
dvorski obračun...bela ruka-crna ruka.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 19:34 |
|
|
Ti bolje znaš srpsku istoriju od mene. Čestitam.
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 20:16 |
|
|
Alex je napisao/la: caporegime je napisao/la: jest alexe. ali i srbija je bila gladna teritorija na zapad. pa kad se dva gladuša nađu na granici.... Svakoj državi tog vremena je bio cilj da se širi i da raste. Tako se prosperitet, moć i uticaj jedino sticao u tim vremenima. Bilo je i sukoba interesa pa i neizbežnih ratova. Sva pitanja su se rešavala bajonetima i prema broju bajoneta se merila snaga svake države. prema tome nemoj pričati kako je jadna srbija bila žrtva većeg susjeda kji ju je htio progutati. netko je htio na istok a netko je htio na zapad. u odnosu na tadašnje vrijeme i prilike nije AU napravila ništa više nego srbija ratujući u balkanskim ratovima.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 20:20 |
|
|
teranova je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Mislim da ga je pogodilo suptilno provlačenje teze o "naivnim" Srbima koji su podmetnuli leđa za nezahvalnu braću.
Poanta je da se Srbija, kao i sve ostale države vodila konkretnim interesima, širenju teritorije i/ili utjecaja.
Činjenica je da Srbiji rat nije bio potreban, jer tek što je izašla iz Balkanskih ratova 1912/3. To dosta govori. U novije vreme se čin Mladobosanaca stavlja pod lupu u smislu korisnosti za srpski narod. AU monarhiji je to bio dobrodošao povod za objavu rata, koji je odneo živote stotine hiljada Srba i trajno osakatio demografsku vitalnost istih. pa šta ste se kurčili onda? svima su znane veze organizacije crna ruka i mlade bosne. franz ferdinand je imao namjeru utjecati na stvaranje i slavenske pored austrijske i ugarske sastavnice. to bi definitivno pomoglo u rješavanju slavenskog pitanja i s druge strane stavilo srbiji rampu na drinu i dunav, jer se u njoj više ne bi vidjela prijateljska zemlja i narod, a koji stav su srpski političari iskorištavali da bi se tim putem domogli teritorijalnih dobitaka, bilo u uzimanju manjeg dijela kao velike srbije a bilo u uzimanju svega kao neke nadnacionalne države u kojoj bi dominirali. zato je i izvršen atentat. sve je nažalost počelo zbog srpske gramzivosti.
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 20:27 |
|
|
Alex je napisao/la: Citat: meni je fascinatna njihova uvjerenost da su oni odlučili rat.. Odlučivali su prilikom proboja Solunskog fronta zajedno sa saveznicima, prilikom bitke na Kajmakčelanu i oslobođenju Srbije. O tom ratu ja mislim, ne o svim frontovima u Evropi. Nemoj da relativizuleš neke sasvim jasne stvari. ajde sine prouči malo raspored snaga, brojnost omjere i među samim saveznicima. onda vidi kada je probijen solunski front i je li uopće poslije bilo bitaka. pa to je bio kraj rata, propala austrougarska, vojska odlazi kućama, sve se raspada a srpska vojska polako ide za austrijancima i ulazi u mjesta koje ovi napuštaju. pa navedi mi ijednu bitku u kojoj su se jebeni austrijanci odlučili braniti a su srbi svojom snagom tu obranu probili negdje tamo pred kraj 1918. ajmo alex..kronologija, odnos snaga, tko je sve bio na tom terenu....to ti nama nabavi a ne slike nekih vojvoda i prinčeva koje kačiš dok drkaš na povijesne nebuloze suvremene srbije. u srpskoj vojsci se nalazio i dobrovoljački korpus. znaš li ko ga je najviše činio? hrvati koji su dezertirali po galici i bukovini jer nisu htjeli ići za cara. pa nakraju morali za kralja. osim cera i kolubare srpska vojska u 1. svj. ratu nije učinila ništa vrijedna spomena. kraj su dočekali napredujući tamo gdje ih nitko ionako nije ni zaustavljao
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Prvi sv(j)etski rat (1914-1918) Postano: 11 vel 2010, 21:00 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|