|
|
Stranica: 2/11.
|
[ 264 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Tulkas
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 18:02 |
|
|
Corto bolan ne bio.. Bilo je Srba po Hercegovini, al po Bosni slabo dok vas Turci ne naselise da na glavi dubis..
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 18:03 |
|
|
Cort0 Maltese je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: Šta je to prvovenčani..jel s eon prvi venčo. S kim se venčo. To što je on proglašen od strane pape u tom dobu ne znači ništa. Imaš takvih primjera milion, ali ti si ignorant. Vama je dokaz da je Tvrtko bio Srbinm jer se proglasio kraljem Srbljem... Znači Koloman je bio Hrvat jer se proglasio kraljem Hrvata. vaša perceptivna moć je mizerna a mitomanska svijest grandiozna. Dečec, do dolaska Turka na području zapadno od rijeke Bosne Srbina nije bilo da ti rak izliječi. Ovenčati znači okruniti. Ti si ignorant, ne ja. Non stop ponavljaš tu mantru kako Srba nije bilo u Bosni do Turaka, a dokaza za suprotno ima koliko hoćeš. Obitelj Mrnjavčević, koja je vladala područjem današnje Makedonije potiče iz mjesta blizu Livna. Osnivač dinastije Kosača, Vuk, je bio zapovjednik u vojsci cara Dušana. Muslimanska plemićka obitelj Čengić potiče od od Pavla Orlovića, koji je bio barjaktar kenza Lazara i Vojvoda od Novog Brda na Kosovu. Mehmed paša Sokolović je rodom Srbin iz obitelji iz Hercegovine. Takvih primjera ima bezbroj, a ti i dalje tjeraš istu priču. Na sve to nadodaj i da je papa za kralja Bosne proglasio Srbina, Stefana Nemanjića, i ne znam kako uspijevaš izvući zaključak da Srba nije bilo u Bosni osim u najistočnijim dijelovima. Od mene nisi mogao pročitati da je Tvrtko bio Srbin. Istina da dijelom potiče od Srba, ali ja nikad nisam napisao da je Tvrtko Srbin. S druge strane, Hrvati tako često svojataju Kosače, a dokaza o njihovom srpstvu ima koliko hoćeš. Koje ti dokaze imaš budalašu. Ti i ovaj cirkusant Đo.. Koji navodi epove Andrija Kačića Miošića.. Aj neka vas je naučio pismenosti, inače bi divanili torlački ko što i jeste dotad. Ove boldirane budalaštine ti navodiš kao dokaze.. e čovječe..
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 18:07 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Ne trolaj.
Pa nisam ja Srbin kome se sve kršćanstvo sastoji od toga da se nemušto i nabrzinu prekrsti. Vi uopće niste kršćani, šta se kitite s tim.
vaše svetosavlje nema veze s kršćanstvom.
Čitao sam don Antu Bakovića koji je odrastao i služio u istočnoj Bosni i pola vijeka proveo među Srbima. Kaže da su srpske žene, sve što su znale je da se krste..nijednu molitvu nijednu riječ. Ko nijeme.
Vi ste ateistički narod, ko Nijemci otprilike. To je originalan srpski pravac u hrišćanstvu. Vi ste se utopili u katoličku uniju koja obezličava narodni duh. Možda si u pravu da ličimo na Nemce jer cenimo svoj Volksgeist.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 18:14 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Haloooo Djordje... Sta je bio Lazar u to vrijeme kad je Tvrtko bio kralj Srbljem, veliki bantu Srbin.. Nije se ni Tvrtko po mudima poceso kad je bio Kosovski boj (sem sto je Vlatka poslao). Zasto nije i on krenuo i poslao sve zivo na Kosovo da brani srpstvo i srblje kad je vec kralj svega srpskog.. Ne palamudi vise. Kolko je Dusan grk toliko je tvrtko Srbin..
I jos nesto.. Koliko god vasim bradatim popovima katolici bili heretici , toliko je nase svecenstvo vas smatralo hereticima. Da da , koje vaše svećenstvo u srednjem veku?! , mada znam da su uvek strendžeri bili vaši! Papstvo je jeres osnovna!!! , to je suprotno hrišćanstvu , to je izmišljeno , kao i mnoge druge stvari tipa celibat,stigme,ukazanja.... Ali pazi ovo! Evo ti "oče naš" na glagoljici , tj.prevod!! Otče naš iže jesi na nebesih sveti se ime Tvoje. Pridi cesarstvo Tvoje budi volja Tvoja jako na nebu i na zemlji. Hlib naš vsedanji daj nam ga danas i otpusti nam dlgi naše jakože i mi otpuščaem dlžnikom našim. I ne vavedi nas v napast na izbavi nas od neprijazni.Još su ga preveli da bude "skroz" hrvatski pa je onda cesarstvo umesto carstvo , još i hlib! Nego to nije bitno , već ono kad dolazi pravo katoličanstvo u unutrašnjost baš negde u vreme hercega Šćepana dolazi i ovaj "novi oče naš" sa "kraljevstvom i kruhom"!!
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 18:18 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: Ne trolaj.
Pa nisam ja Srbin kome se sve kršćanstvo sastoji od toga da se nemušto i nabrzinu prekrsti. Vi uopće niste kršćani, šta se kitite s tim.
Čitao sam don Antu Bakovića koji je odrastao i služio u istočnoj Bosni i pola vijeka proveo među Srbima. Kaže da su srpske žene, sve što su znale je da se krste..nijednu molitvu nijednu riječ. Ko nijeme.
Vi ste ateistički narod, ko Nijemci otprilike. To je originalan srpski pravac u hrišćanstvu. Vi ste se utopili u katoličku uniju koja obezličava narodni duh. Možda si u pravu da ličimo na Nemce jer cenimo svoj Volksgeist. Pa ako je odricanje od laganja i budalaste mitomanije gubitak narodnog duha, onda nije šteta. jel i Nijemci toliko lažu...to je teška optužba na taj veliki narod..
|
|
Vrh |
|
|
Der_Stürmer
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 18:21 |
|
|
Samo jedno pitanje odakle tebi da je Stefan Nemanjić proglašen kraljem Bosne i Dalmacije od strane pape, imaš neki izvor?
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 18:22 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Cort0 Maltese je napisao/la: Znači laže vaš Hrvat fra Andrija?! , mora da je bio Orjunaš-udbaš!
|
|
Vrh |
|
|
Cort0 Maltese
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 18:26 |
|
Pridružen/a: 30 svi 2009, 15:48 Postovi: 3256 Lokacija: Lost Continent of Mu
|
Der_Stürmer je napisao/la: Samo jedno pitanje odakle tebi da je Stefan Nemanjić proglašen kraljem Bosne i Dalmacije od strane pape, imaš neki izvor? Encyclopedia Britannica.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 18:28 |
|
|
Der_Stürmer je napisao/la: Samo jedno pitanje odakle tebi da je Stefan Nemanjić proglašen kraljem Bosne i Dalmacije od strane pape, imaš neki izvor? Dobio je krunu od pape , ali je onda sv.Sava izdejstvovao kod vizantinaca srpsku arhiepiskopiju , i onda je krunisan Prvovenčani od samog prvog arhiepiskopa Save ! Papska kruna nije značila kasnije ništa to je bio politički potez u tom momentu i ništa više , jer su svi kraljevi srpski krunisani od srpskih arhiepiskopa iliti patrijarha!
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 18:41 |
|
|
Znaci prebjegao je?? Izdao, presao u heretike?? Nego pitam se Djordjije.. Jesi li ti dosao ovamo da nas uvjeravas kako ste vi u stvari u svemu u pravu, da nam solis pamet ovuda kao sto si kenjao po onom forumu??? Znas li ti kada smo mi imali svoga biskupa i kad su se pocele drzati mise na hrvatskom??? Raspitaj se, procitaj pa onda napisi nesto..
A pobijas i Corta i Aleksija koji se jadni slomise dokazujuci kako je Papa priznao Srpsku vlast nad Bosnom i Dalmacijom..
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 18:43 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: To je originalan srpski pravac u hrišćanstvu. Vi ste se utopili u katoličku uniju koja obezličava narodni duh. Možda si u pravu da ličimo na Nemce jer cenimo svoj Volksgeist. Pa ako je odricanje od laganja i budalaste mitomanije gubitak narodnog duha, onda nije šteta. jel i Nijemci toliko lažu...to je teška optužba na taj veliki narod..[/quote] Gledaj Inkvi. Vi umesto svojih imate jevrejske mitove o bogočoveku i oficijelno tumačenje koje dolazi iz Rima. Mi isto imamo i te jevrejske mitove ali oni su dosta zamagljeni i našom mitologijom. Slično tumačimo ono što je došlo od jevreja, ali u to smo ugurali i ono naše i našli sklad između jednog i drugog. Zašto je bolje prihvatiti potpuno bliskoistočnu mitologiju i odbaciti svoju? Nemoj samo reći da je Isusovo Evanđelje istinito dok su naši mitovi lažni. Pa i samom Isusu je pitanje istinitosti njegovog evanđelja sporedno. Bitno je učenje. E vidiš: uprkos što u srpskom hrišćanstvu ima mnogo srpske nacionalne mitologije i dalje su oni principi iz učenja neupitni: ljubi bližnjega svog, deset zapovesti itd.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 18:43 |
|
|
Vi ste ateistički narod, ko Nijemci otprilike. To je originalan srpski pravac u hrišćanstvu. Vi ste se utopili u katoličku uniju koja obezličava narodni duh. Možda si u pravu da ličimo na Nemce jer cenimo svoj Volksgeist. Kakva katolicka unija? Pripadnost svetoj katolickoj crkvi? Kod pravoslavaca je sasvim normalno da svaka prcija ima svoju crkvu, tako i vi Srbi imate srpsku pravoslavnu crkvu, tko vam je kriv sto niste sposobni za dialog! A to vase svetoslavlje nije nimalo oridjidji srpsko, nego pravoslavno, kod svih pravoslavaca je to ista prica, vi imate zlocinca Savu, grcki, sirijiski .... pravoslavci tamnekog svog itd. ! Kakv je to vas Volksgeist? A koji je to Volksgeist u Njemaca?
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 18:46 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Gledaj Inkvi. Vi umesto svojih imate jevrejske mitove o bogočoveku i oficijelno tumačenje koje dolazi iz Rima. Mi isto imamo i te jevrejske mitove ali oni su dosta zamagljeni i našom mitologijom. Slično tumačimo ono što je došlo od jevreja, ali u to smo ugurali i ono naše i našli sklad između jednog i drugog. Zašto je bolje prihvatiti potpuno bliskoistočnu mitologiju i odbaciti svoju?
Nemoj samo reći da je Isusovo Evanđelje istinito dok su naši mitovi lažni. Pa i samom Isusu je pitanje istinitosti njegovog evanđelja sporedno. Bitno je učenje. E vidiš: uprkos što u srpskom hrišćanstvu ima mnogo srpske nacionalne mitologije i dalje su oni principi iz učenja neupitni: ljubi bližnjega svog, deset zapovesti itd. Da pojednostavnimo stvar, pravoslavlje ste mal nakitili nekim zlocincima poput svetog vam Savice i cica mica gotvo prica, to se zove SPC!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
Cort0 Maltese
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 18:50 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Cort0 Maltese je napisao/la: Ovenčati znači okruniti. Ti si ignorant, ne ja. Non stop ponavljaš tu mantru kako Srba nije bilo u Bosni do Turaka, a dokaza za suprotno ima koliko hoćeš. Obitelj Mrnjavčević, koja je vladala područjem današnje Makedonije potiče iz mjesta blizu Livna. Osnivač dinastije Kosača, Vuk, je bio zapovjednik u vojsci cara Dušana. Muslimanska plemićka obitelj Čengić potiče od od Pavla Orlovića, koji je bio barjaktar kenza Lazara i Vojvoda od Novog Brda na Kosovu. Mehmed paša Sokolović je rodom Srbin iz obitelji iz Hercegovine. Takvih primjera ima bezbroj, a ti i dalje tjeraš istu priču. Na sve to nadodaj i da je papa za kralja Bosne proglasio Srbina, Stefana Nemanjića, i ne znam kako uspijevaš izvući zaključak da Srba nije bilo u Bosni osim u najistočnijim dijelovima. Od mene nisi mogao pročitati da je Tvrtko bio Srbin. Istina da dijelom potiče od Srba, ali ja nikad nisam napisao da je Tvrtko Srbin. S druge strane, Hrvati tako često svojataju Kosače, a dokaza o njihovom srpstvu ima koliko hoćeš. Koje ti dokaze imaš budalašu. Ti i ovaj cirkusant Đo.. Koji navodi epove Andrija Kačića Miošića.. Aj neka vas je naučio pismenosti, inače bi divanili torlački ko što i jeste dotad. Ove boldirane budalaštine ti navodiš kao dokaze.. e čovječe.. Nalazim tvoje znanje iz povijesti isuviše manjkavim da bi okategorizirao ovakvo što. Predlažem ti da upišeš imena koja sam napisao u google i malo se raspitaš prije nego li nastaviš s pisanjem, ovo je besmisleno. Nisi naveo ni jedan izvor kojim podupireš svoje riječi, ja ovdje mogu navesti izvore za sve što sam napisao. Na čemu ti temeljiš svoje pisanje uopće, osim na političkom uvjerenju? Očito ga ne temeljiš na znanju iz povijesti.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 18:55 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Znaci prebjegao je?? Izdao, presao u heretike?? Nego pitam se Djordjije.. Jesi li ti dosao ovamo da nas uvjeravas kako ste vi u stvari u svemu u pravu, da nam solis pamet ovuda kao sto si kenjao po onom forumu??? Znas li ti kada smo mi imali svoga biskupa i kad su se pocele drzati mise na hrvatskom??? Raspitaj se, procitaj pa onda napisi nesto..
A pobijas i Corta i Aleksija koji se jadni slomise dokazujuci kako je Papa priznao Srpsku vlast nad Bosnom i Dalmacijom.. Nisam došao zbog toga , već da diksutujemo činjenično , ali to vama ne odgovara jer nemate odgovora , pa onda ide pljuvanje,podsmevanje,vađenje iz konteksta,ignorancija...! Ja sam postavio temu koja je sasvim jasna i ne soli pamet nikome , a ti pobij tačno svaki podatak koji sam naveo i biće OK! Koji je to hrvatski biskup?! , uaista ne znam?! , a sv.Sava nije biskup već arhibiskup iliti arhiepiskop! A to znači da si autonoman iliti autokefalan , srpski episkupi sami biraju arhiepiskopa , papa i ostali patrijarsi su po crkvenom činu istovetni arhiepiskopu i nemaju uticaj na to po kanonu , ali su Rim,Carigrad,Jerusalim,Antiohija,Aaleksandrija tradicionalne arhiepiskopije pa su prve među jednakima!
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 18:56 |
|
|
Corto, sta kazes na ovo??
Papska kruna nije značila kasnije ništa to je bio politički potez u tom momentu i ništa više , jer su svi kraljevi srpski krunisani od srpskih arhiepiskopa iliti patrijarha!
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 18:59 |
|
|
joe enter je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Znaci prebjegao je?? Izdao, presao u heretike?? Nego pitam se Djordjije.. Jesi li ti dosao ovamo da nas uvjeravas kako ste vi u stvari u svemu u pravu, da nam solis pamet ovuda kao sto si kenjao po onom forumu??? Znas li ti kada smo mi imali svoga biskupa i kad su se pocele drzati mise na hrvatskom??? Raspitaj se, procitaj pa onda napisi nesto..
A pobijas i Corta i Aleksija koji se jadni slomise dokazujuci kako je Papa priznao Srpsku vlast nad Bosnom i Dalmacijom.. Nisam došao zbog toga , već da diksutujemo činjenično , ali to vama ne odgovara jer nemate odgovora , pa onda ide pljuvanje,podsmevanje,vađenje iz konteksta,ignorancija...! Ja sam postavio temu koja je sasvim jasna i ne soli pamet nikome , a ti pobij tačno svaki podatak koji sam naveo i biće OK! Koji je to hrvatski biskup?! , uaista ne znam?! , a sv.Sava nije biskup već arhibiskup iliti arhiepiskop! A to znači da si autonoman iliti autokefalan , srpski episkupi sami biraju arhiepiskopa , papa i ostali patrijarsi su po crkvenom činu istovetni arhiepiskopu i nemaju uticaj na to po kanonu , ali su Rim,Carigrad,Jerusalim,Antiohija,Aaleksandrija tradicionalne arhiepiskopije pa su prve među jednakima! Rekoh ti da cetnikujes kao i na onom forumu... Mi imamo jednog papu za sve katolike svijeta.. Mi smo svi braca a vi pravoslavni svaki imate svoga "Papu" i pola vas se ocima ne da gledat.. A ako si dosao ovdje nabijat nekom na glavu da je nasa vjera hereticka a vasa kao u redu, onda nabijem i tebe i patrijarha i sve ostalo na mog malog Djoleta. kontas??
|
|
Vrh |
|
|
Cort0 Maltese
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 19:02 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Corto, sta kazes na ovo??
Papska kruna nije značila kasnije ništa to je bio politički potez u tom momentu i ništa više , jer su svi kraljevi srpski krunisani od srpskih arhiepiskopa iliti patrijarha! Ne slažem se s time. Kruna koju je Stefan dobio od pape je prvo priznanje srpske državnosti stiglo iz svijeta i itekako je značajno. To što je priznanje stiglo do Vatikana mu samo daje na snazi, jednako kao i tvrdnji da su Srbi itekako postojali u Dalmaciji i Bosni u ranom srednjem vijeku, ako se zna da dolazi od vrha katoličke vjere prema jednom pravoslavnom vladaru i pravoslavnom narodu. Znači da se to ne može osporiti kao pristranost ili nekakvo savezništvo pa da bi Vatikan imao neku korist od toga, nego jednostavno priznavanje stanja na terenu.
|
|
Vrh |
|
|
puntar
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 19:03 |
|
|
Vi ste ateistički narod, ko Nijemci otprilike. To je originalan srpski pravac u hrišćanstvu. Vi ste se utopili u katoličku uniju koja obezličava narodni duh. Možda si u pravu da ličimo na Nemce jer cenimo svoj Volksgeist. kud si vidija narodnog duha u portugalaca,austrijanaca,talijana,svicaraca.ma nemaaaa. eto samo pravoslavni svit kulturoloski i narodno cvate,vidi se na rumunjima sto seru po cestama usrid glavnog grada.
_________________ "Imamo svoju Hrvatsku!"Franjo Tudjman
http://www.youtube.com/watch?v=XW1ICWXU ... re=related
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 19:03 |
|
|
Cort0 Maltese je napisao/la: Nalazim tvoje znanje iz povijesti isuviše manjkavim da bi okategorizirao ovakvo što. Predlažem ti da upišeš imena koja sam napisao u google i malo se raspitaš prije nego li nastaviš s pisanjem, ovo je besmisleno. Nisi naveo ni jedan izvor kojim podupireš svoje riječi, ja ovdje mogu navesti izvore za sve što sam napisao. Na čemu ti temeljiš svoje pisanje uopće, osim na političkom uvjerenju? Očito ga ne temeljiš na znanju iz povijesti. ma šta ti imaš nalazit il ne nalazit.. gusle, gusle su za tebe a ne povijest. pardon, za tebe su i gusle pojam historijske vjerodostojnosti
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 19:05 |
|
|
Koliki je to teritorij Bosne.. Mozda samo onaj uz tok Drine .. I Tvrtko kralj srbljem imao je samo mali dio danasnje Srbije ... Zao mi je, ali dokaza da je Srba bilo u Bosni, nema..
|
|
Vrh |
|
|
puntar
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 19:06 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: To je originalan srpski pravac u hrišćanstvu. Vi ste se utopili u katoličku uniju koja obezličava narodni duh. Možda si u pravu da ličimo na Nemce jer cenimo svoj Volksgeist. Pa ako je odricanje od laganja i budalaste mitomanije gubitak narodnog duha, onda nije šteta. jel i Nijemci toliko lažu...to je teška optužba na taj veliki narod.. Gledaj Inkvi. Vi umesto svojih imate jevrejske mitove o bogočoveku i oficijelno tumačenje koje dolazi iz Rima. Mi isto imamo i te jevrejske mitove ali oni su dosta zamagljeni i našom mitologijom. Slično tumačimo ono što je došlo od jevreja, ali u to smo ugurali i ono naše i našli sklad između jednog i drugog. Zašto je bolje prihvatiti potpuno bliskoistočnu mitologiju i odbaciti svoju? Nemoj samo reći da je Isusovo Evanđelje istinito dok su naši mitovi lažni. Pa i samom Isusu je pitanje istinitosti njegovog evanđelja sporedno. Bitno je učenje. E vidiš: uprkos što u srpskom hrišćanstvu ima mnogo srpske nacionalne mitologije i dalje su oni principi iz učenja neupitni: ljubi bližnjega svog, deset zapovesti itd.[/quote] ma koju vasu mitologiju,od grka ste orla i viru uzeli,a od rusa zastavu.ono sto je muslimanima turska,to je vama bizant.pa dosli solit pamet hrvatima.
_________________ "Imamo svoju Hrvatsku!"Franjo Tudjman
http://www.youtube.com/watch?v=XW1ICWXU ... re=related
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 19:07 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Gledaj Inkvi. Vi umesto svojih imate jevrejske mitove o bogočoveku i oficijelno tumačenje koje dolazi iz Rima. Mi isto imamo i te jevrejske mitove ali oni su dosta zamagljeni i našom mitologijom. Slično tumačimo ono što je došlo od jevreja, ali u to smo ugurali i ono naše i našli sklad između jednog i drugog. Zašto je bolje prihvatiti potpuno bliskoistočnu mitologiju i odbaciti svoju?
Nemoj samo reći da je Isusovo Evanđelje istinito dok su naši mitovi lažni. Pa i samom Isusu je pitanje istinitosti njegovog evanđelja sporedno. Bitno je učenje. E vidiš: uprkos što u srpskom hrišćanstvu ima mnogo srpske nacionalne mitologije i dalje su oni principi iz učenja neupitni: ljubi bližnjega svog, deset zapovesti itd.
E baš ste vi primjer za ljubiti bližnjeg svoga a pogotovo deset zapovjedi, nema Srbina kojeg ne vodi deset zapovjedi kroz život. I to je razlog što vam se sve kršćanstvo svodi na to da se i to rijetki, znate samo nabrzinu, nemušto prekrstit. Ono gledo sam vaše liturgije, to je...mrki popa nevoljko baja nešto..preko volje..nitko ga ništa ne razumi, mrmlja nešto u bradu... Narod šuti, zijeva. To tebi duh.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 19:08 |
|
|
Cort0 Maltese je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Corto, sta kazes na ovo?? Ne slažem se s time. Kruna koju je Stefan dobio od pape je prvo priznanje srpske državnosti stiglo iz svijeta i itekako je značajno. To što je priznanje stiglo do Vatikana mu samo daje na snazi, jednako kao i tvrdnji da su Srbi itekako postojali u Dalmaciji i Bosni u ranom srednjem vijeku, ako se zna da dolazi od vrha katoličke vjere prema jednom pravoslavnom vladaru i pravoslavnom narodu. Znači da se to ne može osporiti kao pristranost ili nekakvo savezništvo pa da bi Vatikan imao neku korist od toga, nego jednostavno priznavanje stanja na terenu. Pa to sam i ja mislio , čista politika i stanje na terenu! Kruna je prvo došlaod pape , a onda je uspstavopžm arhiepiskopije potvrđena od samog sv.Save! , jer arhiepiskop ima pravo krunisati kraljeve , što je i činjeno sa svim ostalim srpskim kraljevima bez aminovanja pape!
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 01 srp 2009, 19:13 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Cort0 Maltese je napisao/la: Ne slažem se s time. Kruna koju je Stefan dobio od pape je prvo priznanje srpske državnosti stiglo iz svijeta i itekako je značajno. To što je priznanje stiglo do Vatikana mu samo daje na snazi, jednako kao i tvrdnji da su Srbi itekako postojali u Dalmaciji i Bosni u ranom srednjem vijeku, ako se zna da dolazi od vrha katoličke vjere prema jednom pravoslavnom vladaru i pravoslavnom narodu. Znači da se to ne može osporiti kao pristranost ili nekakvo savezništvo pa da bi Vatikan imao neku korist od toga, nego jednostavno priznavanje stanja na terenu. Ama baš ništa ne potvrđuje tvoju promašenu tezu o značajnom broju Srba u srednjovjekovnoj Bosni i Dalmaciji. Nikakvi dokumenti, isprave, izvještaji, ljetopisi, baš ništa.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|