|
|
Stranica: 5/5.
|
[ 107 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
rastko
|
Naslov: Re: Zašto Srbi slave kosovski boj? Postano: 16 vel 2013, 05:15 |
|
|
Tulkas je napisao/la: ZlatkoZG je napisao/la: Nikad nisu ratovali međusobno jer nisu dijelili životni prostor niti su se njihovi vladari i vlastela borili za iste zemlje. Kada se to dvoje promijenilo , rat je bio logična posljedica nemogućnosti zajedničkog upravljanja zemljama i dobrima, iza svake nacionalne politike stoje konkretni interesi.
Vidis. Ti si to lijepo objasnio, ali po nekima djelili smo mi prostor vec poodavno (ja mislim da si ti u pravu). Zar velikosrpski mitomani ne baljezgaju o Srbima svugdje na hrvatskim prostorima jos od 8. stoljeca?? Ima takvih bolida vjeruj Broj konvertita sa Rimsko katolicke na pravoslavnu vjeru se precenjuje,sem toga cak i tamo gde znamo po istoriskim spisima za pojedina mesta i pojedine familije da je bilo prelazaka,to negovori nista o poreklu vjernika,Srbi relativno kasno prelaze na pravoslavlje ,samim tim nevidim razlog da se sumlja u eticku pripadnost sadasnji Srba ,sem toga koliko znam takvi podaci postoje pouzdano za samo tri grada . Sto se tice Hrvacki teritorija zanima me na koje mislis:Crvenu Hrvacku,Dalmaciju ,Slavoniju,eventualno Vojvodinu do Transilvanije na istoku a na zapadu Italiju do Marseja?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
rastko
|
Naslov: Re: Zašto Srbi slave kosovski boj? Postano: 16 vel 2013, 05:29 |
|
|
daramo je napisao/la: Zar upravo ovo nije dokaz toga nijekanja?
Postoje brojni povijesni dokazi i spisi koji svjedoče sudjelovanje vojske bosanskog kraljevstva. Ne bi baš moglo reći da su 20 000 vojnika (plaćenići), ta je vojska svakome normalnom očita i dovoljan dokaz savezništva i pomoći kršćanskoj braći u nevolji, koliko god vas ta činjenica bolila i vi je krivotvorili, tada ste saveznike imali ne samo u Hrvatima i Albancima nego i u cijeloj Europi, uključujući i u katoličkom zapadu.
Sudjeluju ne samo vojska bosanskog i hrvatsko-ugarskog kraljevstva, nego i Poljaci, Česi itd šalju pomoć u istoj mjeri kao što su Hrvatima i Mađarima pomagali stoljećima poslije da se obrani kršćanska Europa. Kao prvo naravno da su dosli Albanci,ko sto su i Madari iz Vojvodine ratovali za Jugoslaviju 91,Cesi jesu poslali odrede ali oni su zaustavljeni od Madara,stiglo ih je jako malo,a ovo za Hrvate je najobicnija glupost na koju se moze gledat ko na salu.Za ovo Ugarsko-Hrvatsko kraljevstvo iskreno neznam da je ucestvovalo niti znam gde se nalazilo ,znam samo da je Ugarsko kraljevstvo vec par godina posle Kosovske bitke krenulo da potiskuje tada jos nezavisno Srpsko kraljevstvo,bolje receno zemlje koje su nekad pripadale tom kraljevstvu zbog cega uopste pocinje osipanje tih zemalja u Turski tabor,vlastela pokusava da sacuva svoje vlasnistvo,prihvatanje vazalstva kasnije i vjere odredene Srpske vlastele , nakraju i Srpske osvete kod Nikropolja cime je ucementirana Turska prevlast na Balkanu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bijeli Brijeg
|
Naslov: Re: Zašto Srbi slave kosovski boj? Postano: 18 vel 2013, 00:08 |
|
Pridružen/a: 22 tra 2011, 15:29 Postovi: 161 Lokacija: iznad stadiona
|
rastko je napisao/la: daramo je napisao/la: Zar upravo ovo nije dokaz toga nijekanja?
Postoje brojni povijesni dokazi i spisi koji svjedoče sudjelovanje vojske bosanskog kraljevstva. Ne bi baš moglo reći da su 20 000 vojnika (plaćenići), ta je vojska svakome normalnom očita i dovoljan dokaz savezništva i pomoći kršćanskoj braći u nevolji, koliko god vas ta činjenica bolila i vi je krivotvorili, tada ste saveznike imali ne samo u Hrvatima i Albancima nego i u cijeloj Europi, uključujući i u katoličkom zapadu.
Sudjeluju ne samo vojska bosanskog i hrvatsko-ugarskog kraljevstva, nego i Poljaci, Česi itd šalju pomoć u istoj mjeri kao što su Hrvatima i Mađarima pomagali stoljećima poslije da se obrani kršćanska Europa. Kao prvo naravno da su dosli Albanci,ko sto su i Madari iz Vojvodine ratovali za Jugoslaviju 91,Cesi jesu poslali odrede ali oni su zaustavljeni od Madara,stiglo ih je jako malo,a ovo za Hrvate je najobicnija glupost na koju se moze gledat ko na salu.Za ovo Ugarsko-Hrvatsko kraljevstvo iskreno neznam da je ucestvovalo niti znam gde se nalazilo ,znam samo da je Ugarsko kraljevstvo vec par godina posle Kosovske bitke krenulo da potiskuje tada jos nezavisno Srpsko kraljevstvo,bolje receno zemlje koje su nekad pripadale tom kraljevstvu zbog cega uopste pocinje osipanje tih zemalja u Turski tabor,vlastela pokusava da sacuva svoje vlasnistvo,prihvatanje vazalstva kasnije i vjere odredene Srpske vlastele , nakraju i Srpske osvete kod Nikropolja cime je ucementirana Turska prevlast na Balkanu 
_________________ HŠKZ
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vet
|
Naslov: Re: Zašto Srbi slave kosovski boj? Postano: 18 vel 2013, 12:46 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bubica74
|
Naslov: Re: Zašto Srbi slave kosovski boj? Postano: 18 vel 2013, 13:10 |
|
|
vet je napisao/la: Nikropolje? Gdje je to? Vjerovatno je mislio na Nikopolje u Bugarskoj, gdje se 1396. odigrala velika bitka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
rastko
|
Naslov: Re: Zašto Srbi slave kosovski boj? Postano: 18 vel 2013, 13:22 |
|
|
|
Mozes se ti smijati ali tada omrzeniji od Turaka bili su Madari,Stefan Lazarevic je mogo da izabere neutralnost ko sto su i drugi vazali Turaka,on je medutim zbog konkurencije sa drugim vlastelama ali i zbog gubitaka koje su bili cak i znacajniji od Kosovske bitke odlucuje za aktivniju ulogu,sto omoguava poslednji uspon Srbije.Ja razumem tadasnje gledanje na te stvari,sa Turcima se borilo a Madari su napali podmuklo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vet
|
Naslov: Re: Zašto Srbi slave kosovski boj? Postano: 18 vel 2013, 13:52 |
|
|
bubica74 je napisao/la: vet je napisao/la: Nikropolje? Gdje je to? Vjerovatno je mislio na Nikopolje u Bugarskoj, gdje se 1396. odigrala velika bitka. 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|