HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 srp 2026, 00:50.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 3489 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 140  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB
PostPostano: 30 ruj 2011, 09:16 

Ministry of Sound je napisao/la:
Tužno za čitati, modificirano ali i dalje retardirano pravaštvo koje se pokušava snaći u nekim novonastalim okolnostima. Vrvi netočnostima i nebulozama (Blaž, isplanirani rat, Tutići u Ahmićima, Ahmići kao početak H-M rata i sl)...GTFO.

Je li netočno da su Blaža Kraljevića iz zasjede ubili Tutini u Kruševu kod Mostara. A je li istina da su njegove postrojbe, bez ijedne mrlje sudjelovale u oslobađanju Mostara i Hercegovine. Ko je rekao da su Ahmići početak H-M rata, to je nebuloza iskreirana u tvojoj glavi. Je li netočno da je Tutina paravojska sudjelovala u masakru u Ahmićima odmah pored britanskog Un-a i kamera BBC-a. Jesi li toliko naivan da misliš da su se oni tu našli slučajno. Kome je Tuta odgovarao i ko je činio njegove postrojbe. Je li istina da su generalu Blaškiću pred sam odlazak u Haag iz stana ukradeni dokumenti koji bi mu pomogli u obrani. Je li istina da 92 Hrvatska bila rasterećena rata sa krajinskim srbima i mogla više pomoći srednjoj bosni i posavini. Je li istina da su Hrvati u ratu sa muslimanima gadno stradali i da je isti bio ne samo nepotreban nego totalno idiotski. je li istin ada su od njega najviše srbi profitirali. Mislite li da Hrvatsko političko vodstvo nije imalo dovoljno moći da isti izbjegne. Je li istina da je čitavo vodstvo HR Herceg-Bosne regrutirano iz redova UDBA-e. Znadete li vi uopće šta je UDBA.
Jbg, vi ne želite prihvatiti činjenicu da je našpredsjednik Tuđman vodio krivu politiku prema BH. I nije meni Mesić napunio glavu s tim, njega i onakve smatram bolesnim hrvatomrscima, najvećim zlom. A znadete li možda da je taj Tuđman koliko god da ima zasluga u stvaranju hrvatske države ( evo nam je sad, vidite kakva je) 1945. bio general jedne vojske koja je moje didove i njegovu braću klala po Slovenije i gonjala dalje po bivšoj Jugi da se ne zna di su im i kosti završile. Bio obavještajni časnik i general te vojske .

Da dudu istina, tu si u pravu, ostalo mi je da je banovina bila samo hercegovina i dio oko tomislavgrada livna rame i kupresa.
A siux 111, ako vama svima ovo što govorim izaziva smijeh i ruganje, znači da vam je strano izvođenje zaključaka. A ovo sve što sam nadrobio mi nije samom palo na pamet, imam prijatelja koji je u haagu radio na obrani jednog od naših, i imao uvid u svu dokumentaciju, a jedan od članova familije mi je bio jedan od zapovjednika HVO-a u Bosni.

Bog i Hrvati :herceg_bosna :zastava_Hrvata

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2011, 09:18 

Vrbosna HR je napisao/la:
Tužno za čitati, modificirano ali i dalje retardirano pravaštvo koje se pokušava snaći u nekim novonastalim okolnostima. Vrvi netočnostima i nebulozama (Blaž, isplanirani rat, Tutići u Ahmićima, Ahmići kao početak H-M rata i sl)...GTFO.

tipično za cvjećare
jebo ih blaž kraljević
zalijem mu tabut mokraćom :D

To govori sve o tebi, mandrilu...

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2011, 09:22 

Ipak sramotan izljev pravaštva i cvjećarstva na mozak. Nikakvih Tutića nije bilo u Ahmićima, to su nebuloze samo takve. Sve ostalo ti tukne na cvjećarstvo jer se detektiraju one bolesne podjele na Hrvate "komunjare i UDBAše", da bi se na taj način dokazalo da su ti komunisti i udbaši (Tuđman i Boban) započeli rat sa Muslimanima. Ako ti je taj prijatelj koji je sudjelovao u obrani naših u Haagu sličnih svjetonazora kao ti (da nije Ante Nobilo?), nije ni čudo da su izvisili.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2011, 09:29 

Ahmići i Trusina u istom danu, a nije bilo net-a pa da na portalima saznaju vijest. Ako je bilo dogovora bilo ga je između Alije i Franje, a ne između Franje i Slobe i sl.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2011, 09:43 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ahmići i Trusina u istom danu, a nije bilo net-a pa da na portalima saznaju vijest. Ako je bilo dogovora bilo ga je između Alije i Franje, a ne između Franje i Slobe i sl.

kakvi dogovori!?Kao da Abih nije imala svoje planove glede npr. Trusine,oni su je imali u cilju bez bilo kakve veze sa Lašvanskom dolinom.Ako je i došlo do poklapanja datuma,odmah dogovor pao...?

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2011, 09:45 

Mar-kan je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:

kakvi dogovori!?Kao da Abih nije imala svoje planove glede npr. Trusine,oni su je imali u cilju bez bilo kakve veze sa Lašvanskom dolinom.Ako je i došlo do poklapanja datuma,odmah dogovor pao...?

Da Junuze, nemoj izmišljati teorije jer ratni sukobi u općini Konjic traju od ožujka, a Trusina nije bila prvi zločin u toj općini.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2011, 09:57 

Ipak sramotan izljev pravaštva i cvjećarstva na mozak. Nikakvih Tutića nije bilo u Ahmićima, to su nebuloze samo takve. Sve ostalo ti tukne na cvjećarstvo jer se detektiraju one bolesne podjele na Hrvate "komunjare i UDBAše", da bi se na taj način dokazalo da su ti komunisti i udbaši (Tuđman i Boban) započeli rat sa Muslimanima. Ako ti je taj prijatelj koji je sudjelovao u obrani naših u Haagu sličnih svjetonazora kao ti (da nije Ante Nobilo?), nije ni čudo da su izvisili.

Kakvo cvjećarstvo mandrilčino. Rođak mi je 100% invalid a takvim ga napraviše Muslimani. A paraga ni jurišić nisu pravaši nego izdajnici . Nisam ne daj Bože hadezeovac ili kukurikić još gore. Ja sam Hrvat čiji su pretci krvlju zalijevali hrvatsku zemlju od 1914 na dalje i koje su ganjali i batalili orijunaši pa komunisti, i koji su čamili po komunističkim kazamatima a neki su i ubijani u njima. Po dokumentima koje nitko nije izmislio tutići su bili tamo. Taj moj prijetelj je Hrvat podrijetlom iz Rame i Muslimani mu nisu nimalo mili, ni prije ovoga rata a komoli poslije a radio je u obrani jednog od čelnika Herceg -Bosne. A kažeš bolesne podjele hrvata na udbaše i komuniste koji su zametnuli rat sa muslimanima. Činjenica ti je da je udbaško-komunistička klika bila na vlasti do 90 a sada je i da ništa dobra Hrvatima ne donosi. Pogledaj na šta liči Hrvatska, jad i čemer, ruglo moralno i materijalno, politika sluganjstva, bez imalo dostojanstva i brige za domovinu i njene ljude. Kopača po kantama za smeće ima 5 godina se stvorilo tisuće a BMW X-5ica i Audija više neg u Sttutgartu.
A UDBAŠA, tj. jada i čemera od države se nikada nećemo rješiti dok god ima ovakvih ko ti koji ne koriste organ koji se zove mozak...
:herceg_bosna :zastava_Hrvata

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2011, 10:00 

ante1911 je napisao/la:

Kakvo cvjećarstvo mandrilčino. Rođak mi je 100% invalid a takvim ga napraviše Muslimani. A paraga ni jurišić nisu pravaši nego izdajnici . Nisam ne daj Bože hadezeovac ili kukurikić još gore. Ja sam Hrvat čiji su pretci krvlju zalijevali hrvatsku zemlju od 1914 na dalje i koje su ganjali i batalili orijunaši pa komunisti, i koji su čamili po komunističkim kazamatima a neki su i ubijani u njima. Po dokumentima koje nitko nije izmislio tutići su bili tamo. Taj moj prijetelj je Hrvat podrijetlom iz Rame i Muslimani mu nisu nimalo mili, ni prije ovoga rata a komoli poslije a radio je u obrani jednog od čelnika Herceg -Bosne. A kažeš bolesne podjele hrvata na udbaše i komuniste koji su zametnuli rat sa muslimanima. Činjenica ti je da je udbaško-komunistička klika bila na vlasti do 90 a sada je i da ništa dobra Hrvatima ne donosi. Pogledaj na šta liči Hrvatska, jad i čemer, ruglo moralno i materijalno, politika sluganjstva, bez imalo dostojanstva i brige za domovinu i njene ljude. Kopača po kantama za smeće ima 5 godina se stvorilo tisuće a BMW X-5ica i Audija više neg u Sttutgartu.
A UDBAŠA, tj. jada i čemera od države se nikada nećemo rješiti dok god ima ovakvih ko ti koji ne koriste organ koji se zove mozak...

Savršeno me boli đon za tvoje viđenje današnjeg stanja u RH, kao i za tvoje obiteljsko stablo jer to nema veze sa ovom temom. Dakle, ono što neću dopustiti je da se ta opsesija sa "Udbašima" pokuša iskonstruirati na način da bi se "Udbaše" (zapravo Hrvate) optužilo za početak H-M rata, jer nikako ne vidim zašto bi se Muslimani okoristili unutarhrvatskim obračunima. To je klasični paragitis.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2011, 10:44 

ante1911 je napisao/la:

Savršeno me boli đon za tvoje viđenje današnjeg stanja u RH, kao i za tvoje obiteljsko stablo jer to nema veze sa ovom temom. Dakle, ono što neću dopustiti je da se ta opsesija sa "Udbašima" pokuša iskonstruirati na način da bi se "Udbaše" (zapravo Hrvate) optužilo za početak H-M rata, jer nikako ne vidim zašto bi se Muslimani okoristili unutarhrvatskim obračunima. To je klasični paragitis.

Malo me optužuješ da sam musliman pa cvjećar šta li već ne, a kada demantiram onda mi kažeš da te boli đon za moje obiteljsko stablo. Je li misliš i da H-m rat nema veze sa sadašnjim stanjem u BiH. Moje je da su H-M rat dogovorili ti udbaši . I naši i muslimanski i srpski. Svaki ti rat režiraju tajne službe, jbg, rat je dobra stvar, neko i zaradi itd.
A što me sa paragom uspoređuješ da si mi nadohvat, šamar bi ti zviznuo.
Je li misliš da je Dayton, potpisan u trenutku kada je srpska vojska bila u totalnom rasulu donio išta dobra Hrvatima. A provedba, koliko danas donosi dobra BiH Hrvatima.
Je li, BiH Hrvate, T :zastava_Hrvata :herceg_bosna uđman strpao u neku tvorevinu pod imenom federacija u kojoj sada stenju i pod čizmom puno brojnijih Muslimanima. A misliš da tada, u Daytonu, nije mogao ugovoriti 3. entitet, za kojim se sada čezne. Šta misliš da je on bio toliko glup da nije znao da će ih Muslimani batalit, sada im gazde a do lani ratovali sa njima. Ne zaboravi da je tada HVO kontrolirao 25% BiH. A nije li mogao koji mjesec ranije jamit i zapadni dio RS koji bi padao otprilike onako brzo koliko su Srbi mogli bježati. Pa sve prognane Hrvate vratit na ognjišta. I ugovorit treći sa svim krajevima di su prije rata žvjeli Hrvati.
Imaj svoje tzv. mišljenje. Istina ti je da je Tuđman gadno zajeba BiH Hrvate. Rezultati su tu.
A ti ga hvali.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2011, 10:51 

ante1911 je napisao/la:

Malo me optužuješ da sam musliman pa cvjećar šta li već ne, a kada demantiram onda mi kažeš da te boli đon za moje obiteljsko stablo. Je li misliš i da H-m rat nema veze sa sadašnjim stanjem u BiH. Moje je da su H-M rat dogovorili ti udbaši . I naši i muslimanski i srpski. Svaki ti rat režiraju tajne službe, jbg, rat je dobra stvar, neko i zaradi itd.
Je li misliš da je Dayton, potpisan u trenutku kada je srpska vojska bila u totalnom rasulu donio išta dobra Hrvatima. A provedba, koliko danas donosi dobra BiH Hrvatima.
Je li, BiH Hrvate, T :zastava_Hrvata :herceg_bosna uđman strpao u neku tvorevinu pod imenom federacija u kojoj sada stenju i pod čizmom puno brojnijih Muslimanima. A misliš da tada, u Daytonu, nije mogao ugovoriti 3. entitet, za kojim se sada čezne. Šta misliš da je on bio toliko glup da nije znao da će ih Muslimani batalit, sada im gazde a do lani ratovali sa njima. Ne zaboravi da je tada HVO kontrolirao 25% BiH. A nije li mogao koji mjesec ranije jamit i zapadni dio RS koji bi padao otprilike onako brzo koliko su Srbi mogli bježati. Pa sve prognane Hrvate vratit na ognjišta. I ugovorit treći sa svim krajevima di su prije rata žvjeli Hrvati.
Imaj svoje tzv. mišljenje. Istina ti je da je Tuđman gadno zajeba BiH Hrvate. Rezultati su tu.
A ti ga hvali.

Nisam nijednom rekao da si Musliman nego da si modificirani pravaš koji se nekako pokušava snaći u ovim novonastalim okolnostima gdje Muslimani nisu cvijeće. Svejedno je to pravaštvo i vjera u Muslimane jača od tebe da ne možeš priihvatiti jednostavnu činjenicu da su Muslimani neprijateljski raspoloženi narod (koji drži ekvidistancu prema Srbima i Hrvatima), kako u ratu, tako i u miru - i da za taj rat nikako nije bila potreba "režija udbaša", nego je on bio prirodan slijed događaja.

Sudbina entiteta je zapečaćena washingtonskim sporazumom 1994, tako da za vrijeme Daytona to pitanje uopće nije bilo otvoreno.

Njofra nije "zajebao" BiH Hrvate.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2011, 11:44 

ante1911 je napisao/la:

A ti ga hvali.

Nisam nijednom rekao da si Musliman nego da si modificirani pravaš koji se nekako pokušava snaći u ovim novonastalim okolnostima gdje Muslimani nisu cvijeće. Svejedno je to pravaštvo i vjera u Muslimane jača od tebe da ne možeš priihvatiti jednostavnu činjenicu da su Muslimani neprijateljski raspoloženi narod (koji drži ekvidistancu prema Srbima i Hrvatima), kako u ratu, tako i u miru - i da za taj rat nikako nije bila potreba "režija udbaša", nego je on bio prirodan slijed događaja.

Sudbina entiteta je zapečaćena washingtonskim sporazumom 1994, tako da za vrijeme Daytona to pitanje uopće nije bilo otvoreno.

Znaš kako to ide. kada netko hoće da se dokaže da je pravi Hrvat dohvati se priče o Blažu ili o Posavini. Po njihovim teorijama isdpade da je HVO bio u službi udbe i tko zna koga još. Nemoj zamjeriti ovome momku, sigurno je mlad pa je se naslušao priča po kavanama. Vidiš da je svako malo, rekao mu rođak, prijatelj i sl.. Ima ovdje osoba iz S. B. koji su bili tamo za vrijeme rata koji jednostvanim odgovorom mogu reći " tutići nisu bili u S.B. za vrijeme sukoba sa Muslimanima" i takodemantirati ove njegove teorije zavjere.
Inače kada čitam po forumima tutića ispade da ih je bilo tisuće pa su stizali na sve strane, kao da imaju sto života. Ali kako se kaže " u strahu su velike oči".

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2011, 13:11 

novi777 je napisao/la:

Znaš kako to ide. kada netko hoće da se dokaže da je pravi Hrvat dohvati se priče o Blažu ili o Posavini. Po njihovim teorijama isdpade da je HVO bio u službi udbe i tko zna koga još. Nemoj zamjeriti ovome momku, sigurno je mlad pa je se naslušao priča po kavanama. Vidiš da je svako malo, rekao mu rođak, prijatelj i sl.. Ima ovdje osoba iz S. B. koji su bili tamo za vrijeme rata koji jednostvanim odgovorom mogu reći " tutići nisu bili u S.B. za vrijeme sukoba sa Muslimanima" i takodemantirati ove njegove teorije zavjere.
Inače kada čitam po forumima tutića ispade da ih je bilo tisuće pa su stizali na sve strane, kao da imaju sto života. Ali kako se kaže " u strahu su velike oči".

Nikada nisam rekao da je HVO bio u službi UDBE, ne daj Bože, HVO je branio hrvatski narod u BiH, rekao bih da je napravio nešto što izgleda i nemoguće. Samo kažem da je politika tadašnjeg hrvatskog vodstva bila pogrešna. Rezultat se danas vidi. Zar nije i Blaškiić priznao da mu je časnik britanski ponudio da se evakuira sav narod i vojska uz pomoć UN-a. šta misliš da je to ovaj mogao napraviti na svoju ruku. Zaista mi nije namjera da ikoga uvrijedim a najmanje onoga tko se u S.B. borio. Što se tiče mojih izvora, oni su sve a ne sam kavanski. Ako si pročitao moje postove, to si mogao vidjeti. Ja jesam mlad al čini mi se da ih je na ovom forumu pola mlađih od mene. Ne negiram da su muslimani neprijeteljski raspoloženi prema Hrvatima. Inače ako si iz S.B. sigurno si čuo za lika koji je meni dao dio informacija, ali naravno da njegovo ime ovdje neću otkriti. Teorije zavjere ne postoje, postoji samo istina do koje se dolazi metodom zaključivanja. Rat da je samo logičan sljed događaja zbog mržnje ti je BS tj. bull shit, za rat je potrebna mržnja i naredba odozgar. Ili samo ovo potonje.

Entitet iz Daytona da je posljedica Washingtonskog sporazuma. Ma o čemu ti pričaš pa zar se i u Wash. sporazum nije moglo uglavitii pitanje 3. entiteta.

No, pošto se moji argumenti klasificiraju kao kavanske priče ili teorije zavjere, ja niti mogu niti želim ispravljati krive Drine, a meni nabacujete da sam neznalica i islamofil, virujte vi u ono što virujete i živili vi svi meni...

Bog I Hrvati

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2011, 13:24 

Ante, ja se ispričavam ako smo te malo dočekali "na nož", ali ti je upad (ipak sa strane) bio malo čudan. A navikli smo se na hrvatsku ljevicu kada kaki po Hrvatima BiH, pa nam duplo teže pada kada neki uvjetno desničar pomalo vrluda sa nekim tezama. Bilo bi korisnije da si došao sa pitanjima a ne ultimativnim proglasima.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2011, 13:40 

ante1911 je napisao/la:
novi777 je napisao/la:

Znaš kako to ide. kada netko hoće da se dokaže da je pravi Hrvat dohvati se priče o Blažu ili o Posavini. Po njihovim teorijama isdpade da je HVO bio u službi udbe i tko zna koga još. Nemoj zamjeriti ovome

momku, sigurno je mlad pa je se naslušao priča po kavanama. Vidiš da je svako malo, rekao mu rođak, prijatelj i sl.. Ima ovdje osoba iz S. B. koji su bili tamo za vrijeme rata koji jednostvanim odgovorom mogu reći " tutići nisu bili u S.B. za vrijeme sukoba sa Muslimanima" i takodemantirati ove njegove teorije zavjere.

Nikada nisam rekao da je HVO bio u službi UDBE, ne daj Bože, HVO je branio hrvatski narod u BiH, rekao bih da je napravio nešto što izgleda i nemoguće. Samo kažem da je politika tadašnjeg hrvatskog vodstva bila pogrešna. Rezultat se danas vidi. Zar nije i Blaškiić priznao da mu je časnik britanski ponudio da se evakuira sav narod i vojska uz pomoć UN-a. šta misliš da je to ovaj mogao napraviti na svoju ruku. Zaista mi nije namjera da ikoga uvrijedim a najmanje onoga tko se u S.B. borio. Što se tiče mojih izvora, oni su sve a ne sam kavanski. Ako si pročitao moje postove, to si mogao vidjeti. Ja jesam mlad al čini mi se da ih je na ovom forumu pola mlađih od mene. Ne negiram da su muslimani neprijeteljski raspoloženi prema Hrvatima. Inače ako si iz S.B. sigurno si čuo za lika koji je meni dao dio informacija, ali naravno da njegovo ime ovdje neću otkriti. Teorije zavjere ne postoje, postoji samo istina do koje se dolazi metodom zaključivanja. Rat da je samo logičan sljed događaja zbog mržnje ti je BS tj. bull shit, za rat je potrebna mržnja i naredba odozgar. Ili samo ovo potonje.

Entitet iz Daytona da je posljedica Washingtonskog sporazuma. Ma o čemu ti pričaš pa zar se i u Wash. sporazum nije moglo uglavitii pitanje 3. entiteta.

No, pošto se moji argumenti klasificiraju kao kavanske priče ili teorije zavjere, ja niti mogu niti želim ispravljati krive Drine, a meni nabacujete da sam neznalica i islamofil, virujte vi u ono što virujete i živili vi svi meni...

Bog I Hrvati

Nemoj se ljutiti, nisam te mislio ni uvrijediti niti ti nešto pametovati. Mislim da su razlozi ovoga sukoba daleko složeniji i da nisu neka smiješna režija nekih naših političara. Prava istina se naravno neće nikada ni saznati, što je tradicionalno za sva događanja na ovim prostorima kroz cijelu povijest ( pitaj partizane).
Što se tiče ovoga iseljavanja, iskreno volio bi vidjeti toga tko bi '93 došao u S. B. i rekao " vi se trebate iseliti". Ja mislim da bi ga narod u S. B. dobro "ugostio".
Inače došli su oni iz abih sa tom idejom o iseljavanju pa ih pitaj kako su prošli. Mislim da imaš ovdje momaka koji su ih dobro ugostili i spremili na put. Slobodno ih pitaj.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2011, 19:43 

dobrodosao nam Ante

bio si zanimljiv dok nisam procitao o tutinoj ulozi u ahmicima...... klasicni troll

dovidjenja Ante :bihzastava

Vrh

PostPostano: 01 lis 2011, 18:39 

Nikad nekima dokazati,da su turci nahvalili da oharace nase prostore
e moj iksanu,mi ostadosmo na svome ojacasmo karte se preokrenule
kmetuju sad sinan i osman.....ma neke odavde treba skinuti koji ce mi k... sa svojom pricom
Tudjman ovo-ono----On je nama predsjednik bio i osta i takvog ga volimo...

Vrh

PostPostano: 04 lis 2011, 16:40 

Kakva glupost.Nemogu vjerovat koliko ima podjela među nama Hrvatima (komunjare,udbaši,pravaši itd.)
A ovi pravaši su mi najgori.Općenito mislim da je ideja pravaštva dobra,ali nije ni blizu realnosti a najbitnije - nije izvodiva.Pa tko bi od velikih sila dopustio Hrvatsku do Drine,a tek Bošnjaci?Pa smeta im Herceg-Bosna i sve što podsjeća na Hrvate a kamoli do Drine.Pa ovi Bošnjaci nas mrze više nego išta.Mogu reć slobodno da smo ja i stari dali sigurno 2000-2500 kn ukupno za sve "prometne" kazne kad smo išli u Tuzlu ,koja je eto kobajagi "multietnički grad" .Lik nam se (mislim da je Obodnica ,neznam koja ,imaju dvije) zaletio u auto biciklom,izgrebo ga kormanom,ladno otišao i sjeo na klupu gdje se njihova raja okuplja i smijao nam se u lice.Šteta je bila oko 200 eura.Uglavnom došla je policija ,bili su skroz uljudni i zainteresirani ,dok nisu vidili tablice, "doslovno" , su rekli da im se neda takvim glupostima zamarat.A da ne pričam o krađi drva od strane podrinjskih izbjeglica.Eto to su "braća Hrvati Islamske Vjere" sa mog osobnog gledišta. Pola tih pravaša nije ni okusilo život u BiH.Recimo jedna stvar mi je bila zanimljiva,kad sam u čekaonici čuo "Selam Alejkum" ,eto to je po meni nevjerovatno.

Druga stvar.
Moje mišljenje je da su Hrvati u Tuzlanskom kantonu ,na neki način izgubljeni.Možda će me neki popljuvat,al to je očito.
Recimo u Doknju KUD ,je samo KUD ,a ne HKUD ,kao recimo u Husinu.Dobro to je sitnica,ajmo reć i glupost.Ali eto stislo me u srcu kad sam vidio koliko tkz "Hrvata " se u biti ne smatraju Hrvatima ,nego su "Hrvati" samo kad treba reć da mi nismo ugroženi.Želim reć da se smatraju "Bosancima" ,dosta sam tog vidio na Facebooku,kod Tuzlaka.A i skoro negdje sam vidio navijački transparent od "Fukara" ili nekako drugačije,ugl neki navijački klub iz Tuzle.Transparent je bio "Jedna nacija-Tri Vjere" . Žalosno je ako se ljudi odreknu svoga ,što mi se čini ,velik problem kod Hrvata Tuzle.

( O Tuzli sam ovo sve napisao jer me više živcira što se taj grad jako često uzima kao primjer "Tolerancije,Suživota i Multietničnosti" Između Hrvata i Bošnjaka )
Ispričavam se zbog možda ,pomalo i čudnog upada,al ima dodirnih točaka sa temom.

(Nisam Bošnjački Troll,ovo bi bilo moje viđenje situacije,ako treba adminu sam voljan poslat scan osobne)
:zivili

Vrh

PostPostano: 04 lis 2011, 17:11 

Citat:
U najkraćim crtama riječ je o sljedećem - spomenuti animozitet svoju konkret­nu efektivnost ostvaruje tek u zagor­čavanju života našim sugrađanima srpske nacionalnosti. Pritom činjenica da se oni ne mogu oduprijeti rečenom zagorčavanju svodi "pravovjerno hrvatstvo" na dehuma­niziranu ideologiju. Kao takvo, ono postaje odbojnim velikom dijelu etničkih Hrvata, u bitnome utječe na njihovo ograđivanje od svake političnosti utemeljene na nacionalno-interesnim kategorijama i u svijetu u kojem nacionalne politike predstavljaju glavne kreatore političke zbilje vodi njihovu suživljavanju s anacionalnom ili protunacionalnom idejnom alternativom.

ovaj pasus nema direktne veze s ovom temom, ali odlično ukazuje na problem današnje hrvatske desnice, koja ima potpuno iskrivljenu percepciju onoga što je nacionalni interes.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2011, 20:48 

nije lose pogledati...

Vrh

PostPostano: 12 lis 2011, 22:35 

dobar filmić, da više nisam čuo kako je Njofra poslao islamiste u BIH kako bi kompromitirao multi kulti Armiju BIH. :D

Galbraith :ucelo

jesu li već reagirali patrijotske udruge BIH iz Švedske da tuže redatelja radi iznošenja laži :zubati

Vrh

PostPostano: 13 lis 2011, 11:18 

Dobar dokumentarac. Rađen od nepristranih, neutralnih osoba. Puno znači.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2011, 15:26 

Kada covjek pogleda ovakve stvari, dolazi se do zakljucka da Srebrenica i nije tako "nevina" stradala.

Vrh

PostPostano: 17 lis 2011, 09:52 

jel zna tko koliki broj logora je imala tzv. ABIH za Hrvate i koliko je Hrvata stradalo u tim logorima?

ovdje piše da ih je tzv. ABIH imala preko 200 logora za Hrvate :scared
http://www.livno-online.com/bih/2293-ar ... -za-hrvate

malo se zna o logorima za Hrvate, al bitno da su svi čuli o "hercegovačkim konc logorima u kojima su ubijeni na hiljadu nedužnih muslimana", iako znamo da to nisu bili "konc logori" niti da je stradalo "na hiljadu muslimana", smrtno je stradalo 6 muslimana.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2011, 16:08 

Sead Hakalović oslobođen optužbi za ratni zločin
Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) izrekao je oslobađajuću presudu Seadu Hakaloviću optuženom za ratni zločin počinjen nad civilima u mjestu Gostovići (općina Konjic).
Ignjacije Dodik, predsjedavajući Sudskog vijeća Vrhovnog suda FBiH, kazao je da se Hakalović oslobađa optužbe jer nema dokaza da je počinio ratni zločin protiv stanovništva.

Sudija Dodik je istaknuo da se Hakalović oslobađa optužbe da je u ranim jutarnjim satima 23. marta 1993. ušao u kuću Jele Rajić, te da je ispalio rafal iz automatske puške i usmrtio Zvonimira Đopu i ranio Jelu Rajić.

“Nesporno je utvrđeno da su Zvonimir Đopa i Miro Rajić bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) jer su bili naoružani i u vojnim uniformama i nisu imali svojstvo civilnih osoba.

Jela Rajić je također bila pripadnik vojske, a priznato joj je svojstvo ratnog vojnog invalida (RVI). U njenoj kući su boravila dva pripadnika HVO-a i jedan od njih je pucao”, kazao je Dodik.

Dodik je rekao da je Hakalović oslobođen i optužbi za protivpravno zatvaranje sinova Jele Rajić u podrum kuće, jer nije uložena žalba za taj dio oslobađajuće presude Kantonalnog suda u Mostaru.

Hakalović je 24. septembra prošle godine u Kantonalnom sudu u Mostaru oslobođen optužbe da je 23. marta 1993. u mjestu Gostovići lišio života jednu osobu, dok je drugu ranio.

Na presudu Kantonalnog suda u Mostaru žalbu je podnijelo Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U martu ove godine Vrhovni sud FBiH je usvojio žalbu i ukinuo presudu i naložio održavanje ponovnog suđenja.

Obnovljeno suđenje pred Vijećem Vrhovnog suda, kojim predsjedava sudija Ignjacije Dodik, a članice Vijeća su Ljiljana Filipović i Zorica Gogala, počelo je 4. oktobra ove godine.

Predsjedavajući Dodik je kazao da Vijeće Vrhovnog suda nije bilo u prilici da sasluša svjedoke optužbe jer su odbili doći na ovaj sud, te su pročitani iskazi koje su dali u Kantonalom sudu u Mostaru, prenosi BIRN - Justice Report.

(Ignjacija slucajno znam, jebo mu ja mater SDP-ovsku)

Vrh

PostPostano: 19 pro 2011, 21:11 

Zašto Tuđman nije poslao HV u BIH kako bi pomogla u građanskom ratu? Znam za dobrovoljačke snage od 1000 do 1500 ljudi ali to je bila simbolika. Prava pomoć bi bila bar 10 15 tisuća vojnika.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3489 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 140  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 36 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: