HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 31 svi 2026, 23:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 218 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: HVO Bihać
PostPostano: 16 kol 2011, 21:26 

lider30 je napisao/la:
Točno muslimanska politika traži ove labilne, željne pozornosti i frustrirane, da ih pokazuje k'o cirkuske mede svim BiH Hrvatima.

Tipično vatikanska politika traži licecjerne, lažljive, nemoralne, lukave, pohlepne. Ližu oltare i potkradaju susjede.

Vrh

PostPostano: 16 kol 2011, 21:31 

Citat:
Ministry of Sound je napisao/la:
Iskreno, mislio sam da je ovaj dezerter-djedica Drele malo opasniji protivnik i udarnik, a na takvo razmišljanje me navela djelatnost dotičnoga na internetu. Čovjek provodi penzionerske dane otvarajući i uređujući članke na Wikipediji samom sebi, časteći sebe epitetima i zaslugama kojih se ne bi stidili ni Napoleon a bome ni Gotovina. Taj je osnovao sve moguće i žive jedinice u i oko Bihaća, obranio Bihać, sve u maniri profinjenog intelektualca-filozofa-ratnika.

A prava istina je da je dotični zbrisao iz Bihaća ratne 1992, dokopao se zapada, a lokalni Hrvati ga preziru, kao što se da vidjeti po upisima na ovoj temi. Predvidljivo, podršku je dobio samo od Muslimana, na račun svojih "bobanovskih" onanija.

Lažov, dezerter, borac protiv vjetrenjača i pomahnitali penzioner - Tomislav "Drele" Dretar.

Što se Tebe tiče, stvari stoje drukčije. Ti praviš istinske ekscese u svojoj logici, a zato što ne znaš što je to silogizam.ne znaš kategorizirati stvari niti im odrediti rod. Recimo u zaključku bi sve bilo dobro kao etiketa da nema nečega što je u alogičnoj vezi s iskazima "lažov", "dezerter" i "pomahnitali penzioner", koji jesu jednog roda i kategorijalno dobro poredani, ali red im rastura sintagma "borac protiv vjetrenjača". Naime, one prve tri kvalitativne oznake moje osobe imaju negativni rod, a ova zadnja pozitivni. One su, te kategorijalne oznake, međusobno poništavajuće. Teza i antiteza u silogizmu ne mogu zajedno ući u zaključak jer su se poništile i više ne postoje kao entitet. Ja ću , ipak, i Tebe voljeti kao neprijatelja svoga, jao mama pa ja ću u dupli raj, volim dva svoja neprijatelja, dušom i tilom, kako bi rekao moj prijatelj Petar Gudelj, koji se mora crvenjeti zbog svojih sunarodnika u Makarskoj koji pišu da im gosti iz BiH nisu dobro došli. Znači li to...Da, da, znači da ni Hrvati Hercegovci nisu dobro došli u Makarsku, jer su predstavljeni po najgorem ološu. Pitajte Gorana Ivaniševića šta misli i najezdi skakavaca u Split i Dalmaciju. Vidiš, ja sam kao Slavonac i dijelom Dalmatinac i Ličanin (moji rodovi su Komljenovići-Tomljenović, Rivići, Čorkovi- recimo nekadašnji dvostruki svjetski prvak u nekoj vrsti hrvanja Josip Čorak iz Petrinje je unuk istok čovjeka koji je meni pradjed. Tko bi vama Hercegovcima vjerovao - dođe dečko Hrvat iz Sarajeva, sigurno je muslimanska ulizica i upucaju ga Hrvatine iz službenog oružja. I tko sad s Vama bio u istom rodu. Ja nikada.

To što mene lokalni Hrvati preziru dijelom je točno jer seljačići su uvijek prezirali visoku gospodu. Recimo ne prezire me prof. Drago Mažar, ni prof. Irena Mažar, ni mr. Nedjeljko Radošević, ni general Stipetić, ali on nije Kaurin, ali zato ni gopođa M. Šimić (i njen muž) , službenica nekadašnjeg Muzeja AVNOJ ne prezire me, ni dr Krešimir Ižaković me ne prezire iako me ne voli, pa gospodin M ilan Keča i gosp. Dragica Keča i njihovi sinovi ne preziru me...Treba li još?

Ja sebi ne pribavljam nikakve epitete. Znaš li Ti uopće što je epitet? Epitet je riječ grčkog podrijetla i znači "pridjevak". Gramatički gledano vrsta riječi pridjev - lijep, uzvišen, junačan, pametan, silan, pronicljiv, vidovit...nadam se da sad znaš jer izgleda nisi bio u školi onog dana kad se govorilo o toj vrsti riječi. Sad se epiteti koriste samo u funkciji stilskih figura ukrašavanja, ali uvijek kao pridjevi. I sad mi reci, po duši, koji sam ja to pridjev koristio govoreći o onome što sam učinio? Ja sam samo imenice upotrebljavao. Gola statistika, nikakvog ukrašavanja. Ništa, ni jednu imenicu, ni jedan fakat, činjenicu koju sam naveo nisi u stanju pobiti jer su to neoborive istine, od osnivanja Prve bihaćke hrvatske pješačke pukovnije 12. lipnja 1992. ili još prije otimanja dvaju aviona i slanja pilota na obuku u Zagreb pa do rukovodjenja 51. sjednicom Predsjedništva općine Bihać na kojima sam odolijevo srpskim naletima osvajanja bihaćke terotorije administrativnim putovima, ismijao sam ih zbog proglašavanja hrvatskih plemića čije kosti leže u grobnici pokraj ostataka crkve sv. Ante Padovanskog srpskim plemićima, sve to i još mnogo drugih stvari između toga su sušta istina. Neoboriva. Nema epiteta. AAli za siromašne djelima i znanjima tuđa djela su dokaz njihove vlastite bezvrijednosti i postaju slava slavnog čovjeka i to je ono što smeta takvim jadnicima kao što si Ti. Znaš, ja nisam onaj koji je kupovao diplome već sam ih krvavim žuljeljem guze. na tvrdoj stolici da mi um ne zaspe i umovanjem, naravno, zasluzio.Diplome su mi dala sveucilsta u Zagrebu, Rijeci, Sarajevu i Bruxellesu i ona, ta sveucilista garantiraju da sam ja znalac nekih stvari koje mli omogucuju da izvodim jezicne finese i bravure koje Tebe i slicne Tebi mediokritete i intelektualne probisvjete bole do besvjesti. Da dodam jos i to, a sto mozes provjeriti na Internetu - Hrvatsko ministarstvo za kulturu mi je povjerilo prevodjenje vec triju knjiga poznatih hrvatskih pisaca, ne onih Tvojih iz Tvojih sela, vec iz sredista hrvatske suvremenosti, a upravo sad radim na na tri projekta koja financira to isto Ministarstvo- jedna antologija - poetski sublimizam, sto Ti ne vrijedi objasnjavati jer neces shvatiti, pa izabrane pjesme najveceg hrvatskog pjesnika 20. stoljeca - Petra Gudelja, pa izabrane pjesme Bozice jelusic, najvece zivuce hrvatske pjesnikinje. Vidis. ovo su za Tebe sve epiteti, jer Ti tome nisi dorastao, mamlaz bio mamlaz ostao, to nije za Tebe i da li bi Ministarstvo kulture Hrvatske u koju bi zelio uci pod svaku cijenu, ali nikad neces biti pravi Hrvat jer nisi rodjeni nego rirodjeni Hrvat, a ja sam rodjeni Hrvat i uvijek sam bio Hrvat i samo Hrvat' Nikad se nisam krio iza nikakvih regionalnih ni fiolklor nih imena. Vidiđ koliko sam Ti vremena posvetio. Zabiljezi sebi ovo da imas za uspomenu, da mozes reci da je Tomislav Dretar Tebi osobno pisao pisma i u njima ti govorio o Tvojim vrijednostima. A sad se skini s ekrana ako nemas dokaza ZA ONO STO TVRDIS. Ja za sve svoje navode imam dokaze. Ne trebaju mi nikakvi izvori jer ja sam izvor kojeg se citira i priciva kao argument. Hajde pikolo, picajolo, picaboj gubi se!

Ah da, osnovao sam sve postojece postrojbe HVO-a u Bihacu. postoje¸e u ono vrijeme dok sam bio u Bihacu do rujna mjeseca 1992. Jednu jedinu onu 101. koja je postrojena u Zegaru 12' lipnja 1992. godine. I volio bih da mi kazes kako se to moglo pobjeci iz Bihaca' Onqko kqko su pobjegli sinovi dr Santica moglo se sve do Zabrani izlaska iz Bihaca, kasnije ni Srbi nisu pustali prolazak kroz svoju teritoriju. Ja sam otisao legalno , avionom, trecim lijetom po Odluci Skupđtine Okruga Bihac. U Zagrebu me Ministarstvo obrane RH - MORH, poslalo na službeni put bez povratka. Predlazem Ti da pitas konzula Bernarda Jurlinu sta on zna o ovome. Njega su tadasnji celnici HVO-a i HDZ-a pokusali u slicne stvari, ali on je skolovan covjek i zna svoj posao pa je dao strucnjacima za takve stvari da izvre strazivanja i na kraju su lajavci na odgovornim mljestima zasutjeli, a mala lajava pascad je nastavila lajati evo vec dvadeset godina skoro. Pa sto se toliko trudite da dokazete da ne postojim kao netko drugi a ne onaj za kojeg bi me vi htjeli držati? Interesantno. Bunar presahnuo a vi pijete li pijete, što li samo pijete kad je bunar suh i vode nema što i vi sami konstatirate.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2011, 09:20 

Iskreno, mislio sam da je ovaj dezerter-djedica Drele malo opasniji protivnik i udarnik, a na takvo razmišljanje me navela djelatnost dotičnoga na internetu. Čovjek provodi penzionerske dane otvarajući i uređujući članke na Wikipediji samom sebi, časteći sebe epitetima i zaslugama kojih se ne bi stidili ni Napoleon a bome ni Gotovina. Taj je osnovao sve moguće i žive jedinice u i oko Bihaća, obranio Bihać, sve u maniri profinjenog intelektualca-filozofa-ratnika.

A prava istina je da je dotični zbrisao iz Bihaća ratne 1992, dokopao se zapada, a lokalni Hrvati ga preziru, kao što se da vidjeti po upisima na ovoj temi. Predvidljivo, podršku je dobio samo od Muslimana, na račun svojih "bobanovskih" onanija.

Lažov, dezerter, borac protiv vjetrenjača i pomahnitali penzioner - Tomislav "Drele" Dretar.

Evo, picajolo, malo filozofije za tebe. Besplatne. Upravo je objaveljena u casopisu Rijeci u Brckom. A u tisku je kao knjiga u Bruxellesu, na hrvatskom , a francuska verzija je u prijevodu. Tesko je naci prevoditelja filozofijskih djela, zbog, zamrsene sintakse i takvim kao Tebi nedostupnih znacenja spoznajnih dometa.

http://thomasdretart.over-blog.com/arti ... 33284.html
http://thomasdretart.over-blog.com/arti ... 35352.html

Privitak/ci:
Opaska: Evo, Tebi vjerojatno dva najomraznija covjeka na svijetu.
Tunju sam i sam morao kasnije sahraniti kao filozofa koji ako je filozof onda je njegovo "umovanje" filozofija izdaje a on izdajnik filozofije spoznaje, jer ju je pretvorio u puku demagogiju.

Momo i Uzeir.jpg
Momo i Uzeir.jpg [ 63.78 KiB | Pogledano 7323 put/a. ]
Momo i Uzeir.jpg
Momo i Uzeir.jpg [ 63.78 KiB | Pogledano 7323 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 17 kol 2011, 10:00 

asantic1 je napisao/la:
Dretaru, sramoto jedna. Kad smo prošle godine raspravljali pomislio sam kako si se popravio, ali javio si se u gorem obliku neko ikad. Kako te nije sramota sitni sverceru cigarama s početka rata. Sad više nismo ni kukavice, već seljaci u opancima, vlasi i što sve nisam pročitao na ovih šest stranica. Koji si ti gad, to ne mogu vjerovati. Trebao si do sad umrijeti od navodnog raka, a ti još uvijek sipaš svoj otrov i vrijeđaš sve živo i mrtvo. Bruko jedna. Nazivaš se filozofom, pjesnikom ..., a riječnik ti je gori od bilo kojeg ''seljaka'' kaurina ili madžara. Mislio sam kako smo donekle ''pomirili'' stavove, ali prije bih rekao kako si puno bolesniji nego prije godinu dana.
A ti zlatni ljiljanu, jesi li upoznao Čifuta u 4. bataljunu 501.br., kad je prisilno unovačen i ošišan do gole kože. Jesi našao ljudeskaru, crna zemlja se njega stidi što je po njoj hodao. Čega se pametan stidi...

Grješan sam, priznajem. Sramota za svoju župu. Ali Ti, kmete, šuti. Idi na misu i balegaj po poštenom svijetu. Kod mene nisi mogao biti ni noćni čuvar, a kod Vlade Šantića si bio dozapovjednik. Pametni ljudi, kritički umovi, što je osnovni zahtjev da bi umovanja uopće bilo, znaju da Glavni sebi bira lieutenanta (poručnika) poslušnika, spremnog na sve za svog gospodara. To što je Vlado bio general, ne može ga spasiti od gluposti kao umne i poslušnosti Vođi kao moralne osobine. Oni koji dopuštaju sebi luksuz da se prostru pred Vođom kako bi ih gazio, zna se, nemilosrdno gaze sve svoje poslušnike eda bi bi narasli u svojim vlastitim, a i tuđim očima. Da bi postao Dozapovjednik morao si, jadan Ti, svašta pretrpjeti. Zato toliko i voliš Vladu Šantića, a sebi pridjevaš titulu "AŠantić1", jer postoji još nekoliko AŠantića u Vedrom Polju, dotur, i neki drugi.... Dotur je za Tebe broj dva. On je ipak vrstan liječnik, mada drapaše lovu od sirotinje onda kad nije bilo privatne prakse kao isplativem trebalo je za njeovu ortopediju investirati mnogo nivaca koje je oin investirao u najveću kuću u Vedrom Polju, zbog koje, zbog ogromnom Pitbulla, a i drugih stvari preziralo cijelo Vedro Polje. Dakle, Vedropoljci nešto jako vole prezirati ljude i ja nisam jedini kojeg preziru, pa nisam u depresiji. I da mu se vratim.Naime, uzimao je dotur najmanje 200DM u ordinaciji koju nije izgradio ni održavao svojim novcima, koristeći instrumente i ekipu koju nije plaćao, liječeći bolesnike u sobama čiji najam nije plaćao, lijekovima i instrumentima koje nije kupovao. Kako se to zove? Od čega je napravio onoliku kuću? Od tatine penzije iz Njemačke koja je iznosila oko 750 DM? To se zove lopovluk koji je lako dokaziv. Jednom mu je jedan čovjek dao 50 DM a on bacio rekavši da to nije ni za čokoladu. Ako je takav broj dva u Kaurima, a Ti broj 1, može se samo misliti kakav si ti. Vlajo, idi k ovcama, za Tebe su svi ostali AŠantići u Vedrom polju anđeli. Pitaj Antu-Bijelog šta sam mu odgovorio kad mi je predložio da i ja ukrcam svoju obitelj u autobus koji je u Njemačku odveo obitelji i članove obitelji mnogih Kaura iz Vedrog polja, među njima i sinove dr Šantića. Ti Kauri su to učinili istog onog dana kad sam ja objavio zabranu napuštanja Bihača od strane Hrvata, na Radio Bihaću. Dotur je bio dopredsjednik HVO-a i prvi je prekršio Odluku Predsjedništba na temelju koje sam ja izdao Zapovijed, dakle, već to govori da sam bio zapovjednik HVO-a, jer samo zapovjednik izdaje zapovijedi, ma šta pacovi kao Ti i oni iz Udruga raznih vrsta Hrvata pričali. Moja je obitelj ostala u Bihaću i tada i poslije, nije pobjegla. A ni ja, već sam objasnio da sam otišao u Zagreb po nalogu Okružne skupštine (Nedjeljko Radošević Ti je dao krivu dojavu, krivo, lažno tumačenje, jer informacija o mom odlasku je bila vojna tajna zbog opasnosti po avion kojim sam trebao otputovati, a i osiguranja Zapovjednika HVO-a Bihać koji nije bio ulična sprdnja već poštovan čovjek, podpredsjednik Općine, zapravo Predsjedništva bihaćke općine. To znači da je od Hrvata samo Nedjeljko Radošević to znao jer je sudjelovao u donošenju te odluke, pa je on samo i mogao rastrubiti i izvrnuti značenje ovakvih akata. Znači, da iza sve ove datipametstane kampanje stoji on. Zašto on i dotur nisu izdajnici a ja jesam? Interesantno. ) I sad, slugane, marš natragan u katun, k ovcama. Nije Tvoje među serdarima biti i prditi na usta!

Vrh

PostPostano: 17 kol 2011, 10:17 

ode Tomo, ne javi se nikom,...pun mi je qrac dezerterskih traktata i pravdanja. Sačekat ću ostale jer vidim da im se sviđaš sa ovim svojim okajanjima i pravdanjima "bježanije po zadatku", za koju imaš eto i potvrdu sa najvišeg ranga, inače ja bih te nogiro odma-nama.

imao sam jednog "specijalca" kojem je osobno Tuđman dao "izlaznicu", sve po zakonu i redu ode momak na tajni zadatak i ne vrati se više nikad, birvaktile '92...

Vrh

PostPostano: 17 kol 2011, 10:30 

Citat:
Eh moj jado, bas si jadan. Ima bar jedan jedan posten covjek reci da se dogodilo nesto drugo. Da sam jedanput iz tada centralnog skladista i Kladusi dobio sljedovanje za bihacku postrojbu i lijepo ju podijelio vojnicima na Zavaljum jednu šteku a dvije dao Branku Čavoru, zapovjedniku da ih dijeli. Nije to bio sanduk, nego tri šteke, sramoto nijedna Kako Te nije sramota. Gadis mi se. Samo dokazujes da sam imao pravo sto te NISAM PRIMIO ZA TJELOHRANITELJA. UBIO BI ME S LEDJA. OGAVAN SI. Sad sam ja švercer cigarama, a ne Ti, kojeg sam vadio iz zatvora u kojem si bio zbog sumnje za šverc a ne zbog noćne promenade. zašto li samo Ti mene nisi vadio iz zatvora zbog sumnjičenja za šverc, već ja Tebe, Dozapovjedniče?

A moj otac, domobranski poručnik, zapovjednik postaje u selu Vrba, na granici Nedićeve srbije, poginuo na kraju rata, dezertirao je iz zločinačkih postrojbi u koje je ušao, u Ustaše, kao student prve godine Šumarskog fakulteta u Zagrebu, jer je bio domoljub i nije htio sudjelovati u zločinima Plave SS divizije u koju je poslan po Zapovijedi Dide Kvaternika osobno. Upravo zato što nije bio kukavica. Dezertiranje nije uvijek kukavičluk. Ulog je suviše veliki. A ja nisam dezertirao iz Bihaća . Prvo sam Odlukom Okružne skupštine poslan u Zagreb, a odatle mi promijenjen cilj putovanja. Budući da sam ja prirodni Hrvat, tj. rođeni, a ne pripisani kao vi kozari s katuna, ja mogu biti prizvan samo od svoje domovine čije sam državljanstvo imao sve do 2002. kao jedino, kad sam primio i BiH državljanstvo. Mogao sam mirno u svojoj pedesetoj godini života sjediti na sjednicama ili u podrumu. I reci mi kako to da mi Ti budeš jednom prilikom vojna pratnja kad sam ja nitko i ništa? Kad se bivši sluga digne na gospodara on je neumoljiv. To iz tebe govori kmet, hercegovački ovčar, vlah od koza koji se probudio u svojem morlačkom brlogu. I dosadan si vlajo. uvijek isto. trla baba lan da joj prodje dan.

Nikad ja nisam trebao biti tvoj tjelohranitelj, jer takvim poslovima se ja nisam bavio. Pošao sam u tvoju pratnju kao Rajanov najbolji prijatelj, kako bih bio uz njega, a ne uz tebe i nismo završili u zatvoru u Kladuši zbog šverca cigaretama već zbog policijskog sata, idiote jedan šizofrenični. Pojma nemaš ni o čemu pišeš. A to što ti je Rajan rekao kako sam sumnjiv tip okači znaš već gdje, pa Rajan i ja smo bili kao braća. A cigare si nudio vojnicima koji su kopali rovove, što mi je potvrdio moj stric, a on ne laže, tvoru jedan ugarski. Podrijetlo si izmislio kao i sve ostalo. Slavonac si i odmah čistokrvni Hrvat, a ne znaš kako su Slavoniju naselili bosanci poslije Mađara, koji su pobjegli poslije turske provale, magarac jedan stari, pogotovo pogranične dijelove otkud si i ti. Bihaćki Hrvati su uglavnom potomci starih Bišćana, onih Bišćana koji su stanovali u Bihaću prije turskog osvajanja i koji su nakon zauzeća protjerani iz grada u okolna sela, u ''katune'' u kojima i danas žive i onog Bihaća u kojem je zasjedao hrvatski sabor. To bi trebao znati, pa ti si izdao reprint izdanja knjige Radoslava Lopašića, samo je izgleda nisi pročitao, sluganu komunistički. Pradid ti je služio grofa pa ti je to ostalo u krvi.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2011, 11:00 

Tomislav Dretar je napisao/la:
Grješan sam, priznajem. Sramota za svoju župu. Ali Ti, kmete, šuti. Idi na misu i balegaj po poštenom svijetu. Kod mene nisi mogao biti ni noćni čuvar, a kod Vlade Šantića si bio dozapovjednik. Pametni ljudi, kritički umovi, što je osnovni zahtjev da bi umovanja uopće bilo, znaju da Glavni sebi bira lieutenanta (poručnika) poslušnika, spremnog na sve za svog gospodara. To što je Vlado bio general, ne može ga spasiti od gluposti kao umne i poslušnosti Vođi kao moralne osobine. Oni koji dopuštaju sebi luksuz da se prostru pred Vođom kako bi ih gazio, zna se, nemilosrdno gaze sve svoje poslušnike eda bi bi narasli u svojim vlastitim, a i tuđim očima. Da bi postao Dozapovjednik morao si, jadan Ti, svašta pretrpjeti. Zato toliko i voliš Vladu Šantića, a sebi pridjevaš titulu "AŠantić1", jer postoji još nekoliko AŠantića u Vedrom Polju, dotur, i neki drugi.... Dotur je za Tebe broj dva. On je ipak vrstan liječnik, mada drapaše lovu od sirotinje onda kad nije bilo privatne prakse kao isplativem trebalo je za njeovu ortopediju investirati mnogo nivaca koje je oin investirao u najveću kuću u Vedrom Polju, zbog koje, zbog ogromnom Pitbulla, a i drugih stvari preziralo cijelo Vedro Polje. Dakle, Vedropoljci nešto jako vole prezirati ljude i ja nisam jedini kojeg preziru, pa nisam u depresiji. I da mu se vratim.Naime, uzimao je dotur najmanje 200DM u ordinaciji koju nije izgradio ni održavao svojim novcima, koristeći instrumente i ekipu koju nije plaćao, liječeći bolesnike u sobama čiji najam nije plaćao, lijekovima i instrumentima koje nije kupovao. Kako se to zove? Od čega je napravio onoliku kuću? Od tatine penzije iz Njemačke koja je iznosila oko 750 DM? To se zove lopovluk koji je lako dokaziv. Jednom mu je jedan čovjek dao 50 DM a on bacio rekavši da to nije ni za čokoladu. Ako je takav broj dva u Kaurima, a Ti broj 1, može se samo misliti kakav si ti. Vlajo, idi k ovcama, za Tebe su svi ostali AŠantići u Vedrom polju anđeli. Pitaj Antu-Bijelog šta sam mu odgovorio kad mi je predložio da i ja ukrcam svoju obitelj u autobus koji je u Njemačku odveo obitelji i članove obitelji mnogih Kaura iz Vedrog polja, među njima i sinove dr Šantića. Ti Kauri su to učinili istog onog dana kad sam ja objavio zabranu napuštanja Bihača od strane Hrvata, na Radio Bihaću. Dotur je bio dopredsjednik HVO-a i prvi je prekršio Odluku Predsjedništba na temelju koje sam ja izdao Zapovijed, dakle, već to govori da sam bio zapovjednik HVO-a, jer samo zapovjednik izdaje zapovijedi, ma šta pacovi kao Ti i oni iz Udruga raznih vrsta Hrvata pričali. Moja je obitelj ostala u Bihaću i tada i poslije, nije pobjegla. A ni ja, već sam objasnio da sam otišao u Zagreb po nalogu Okružne skupštine (Nedjeljko Radošević Ti je dao krivu dojavu, krivo, lažno tumačenje, jer informacija o mom odlasku je bila vojna tajna zbog opasnosti po avion kojim sam trebao otputovati, a i osiguranja Zapovjednika HVO-a Bihać koji nije bio ulična sprdnja već poštovan čovjek, podpredsjednik Općine, zapravo Predsjedništva bihaćke općine. To znači da je od Hrvata samo Nedjeljko Radošević to znao jer je sudjelovao u donošenju te odluke, pa je on samo i mogao rastrubiti i izvrnuti značenje ovakvih akata. Znači, da iza sve ove datipametstane kampanje stoji on. Zašto on i dotur nisu izdajnici a ja jesam? Interesantno. ) I sad, slugane, marš natragan u katun, k ovcama. Nije Tvoje među serdarima biti i prditi na usta!

Vidim ja kako ti pojma nemaš tko sam ja i sve što ti je netko skrivio hoćeš meni natovariti, već sam ti jednom rekao iz prazne pucaš ''serdaru''. U vrijeme kad si ti osnovao hrvatsko-muslimansku brigadu (ne HVO), ja sam bio u postrojbi kod Šargana zajedno sa Rajanom, i sve te negativnosti koje navodiš ne možeš meni pripisati jer sa dr. Šantićem nikad nisam bio u dobrim odnosima, sa generalom kako tako, ali uglavnom hladno, kad je formirao HVO u studenom '92. istjerao sam ga iz vojarne u V. Polju. Poslije smo malo raskravili, ali nikad ništa posebno. Meni nitko ništa u ratu nije ništa dao niti poklonio. Roditelji su mi bili u Hrvatskoj i iz Bihaća sam mogao otići kad sam htio (trebalo mi je 2000 DM i putovnica, a to sam sve imao), ali nisam htio otići. Ti si u ljeto '92. nekoliko puta pokušao pobjeći iz Bihaća, a ja sam samo jednom bio u pratnji, na Rajanov nagovor, kad niste uspjeli naći vodiča. Ti se mene ne sjećaš, a što bi se i sjećao momka od 21 godine obučenog u crno, ali ti ne smeta vrijeđati me na pasja preskakala, što samo dokazuje kako ti je šizofrenija uznapredovala. Ja sam napisao jedan post na forumu o HVO Bihać, doduše po sjećanju, ali tko god ga je pročitao od pripadnika HVO rekao je kako ga potpisuje. Ništa nisam slagao, ništa uljepšao kako je bilo tako je i opisano. Ovo što ti pišeš znaš samo ti i nitko više. Zato, samozvani hrvatski plemiću, više ti neću odgovarati. S čovjekom tako niskih moralnih i ljudskih kvaliteta ne želim polemizirati. Kad bi ti pročitao što si sve napisao o nama u proteklih šest stranica, trebao bi se bar malo zapitati o sebi i porazgovarati sa stručnom osobom. Znam ja kako ćeš ti uzvrati - kozari, katuni, ovčari, morlaci, vlasi, ali me nije briga, za mene si nitko i ništa, a i za veliku većinu Hrvata Bihaća, i to ne samo kozara, ovčara i vlaha već i i intelektualaca. Zato bih te molio sjaši sa jednog ovako dobrog foruma, kad već nemaš što pametno reći. Pozdravi hanumu kod kuće i čuvaj se sikiracije jer bi se rak mogao ponovo pojaviti.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2011, 11:24 

Čitam, kako se ovdje fino i filozofski vrijeđa koristeći do besvjesti razne fraze i frazetine ,filozof piše kilometarske postove samo da bi nekome uvijeno rekao da je gofno ,a on sam Bog koji hoda po zemlji ,prožimajući svoje tekstove neizostavnom mržnjom prema svemu hercegovačkom.
Gospon, ne služite se prekrasnim riječima kako biste mrzili .Uzdravlje gospon!

-Nego, kako je tema HVO _BIHAĆ ,pitat ću one koji nisu utekli 1992.godine ,TKO je oslobodio Bihać i koja akcija ?

Vrh

PostPostano: 17 kol 2011, 11:34 

nema više dezerterskih isprika, ide metla od sada..., vjerovatno i za do sada ovo izbljuvano.

dezerter, ajde letaj, evo ti potvrda da sam te ja izbacio sa foruma, pa se pravdaj okolo...:wink

Vrh

PostPostano: 21 kol 2011, 09:29 

Serete ko foke,i ne kontam zasto ste covjeka banirali?Zato sto pise istinu,koji je to forumas reprezentant lokalnih Hrvata iz Bihaca?Smijesni ste ,neki anonimusi balavurdija madzarska su reperezentativniji od Tome ,ma dajte molim vas...

Stvarno mi se pocinjete gaditi!

Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad

Vrh

PostPostano: 21 kol 2011, 09:40 

zlatni_ljiljan je napisao/la:

:crying

Vrh

PostPostano: 21 kol 2011, 11:08 

Serete ko foke,i ne kontam zasto ste covjeka banirali?Zato sto pise istinu,koji je to forumas reprezentant lokalnih Hrvata iz Bihaca?Smijesni ste ,neki anonimusi balavurdija madzarska su reperezentativniji od Tome ,ma dajte molim vas...

Zovi ga na neki vaš forum, pa serite po Hrvatima do mile volje brate dragi.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2011, 11:43 

Crvena Sonja je napisao/la:
Čitam, kako se ovdje fino i filozofski vrijeđa koristeći do besvjesti razne fraze i frazetine ,filozof piše kilometarske postove samo da bi nekome uvijeno rekao da je gofno ,a on sam Bog koji hoda po zemlji ,prožimajući svoje tekstove neizostavnom mržnjom prema svemu hercegovačkom.

-Nego, kako je tema HVO _BIHAĆ ,pitat ću one koji nisu utekli 1992.godine ,TKO je oslobodio Bihać i koja akcija ?

Ko ga je oslobodio? Da nije pe-shes satnija AVO-a sluchajno?

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

PostPostano: 21 kol 2011, 11:49 

alo janjicar,previse je se lokalnih bihackih hrvata javilo na ovu temu i pokazalo koliki je doticni gospodin psihopat i dezerter

mozda je tvoje pismo bosancica pa nisi upratio radnju fabule

Vrh

PostPostano: 21 kol 2011, 11:49 

Ma sami su se oslobodili. To sto se datum poklopio sa olujom nema veze. Jos bljujete po hrvatima. Barem muslimani iz bihaca bi trebali da na jarbolu opcine ljube svako jutro sahovnicu. Srebrenica bi bila odmor na more za Bihac.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2011, 11:51 

asantic1 je napisao/la:
Dretaru, sramoto jedna. Kad smo prošle godine raspravljali pomislio sam kako si se popravio, ali javio si se u gorem obliku neko ikad. Kako te nije sramota sitni sverceru cigarama s početka rata. Sad više nismo ni kukavice, već seljaci u opancima, vlasi i što sve nisam pročitao na ovih šest stranica. Koji si ti gad, to ne mogu vjerovati. Trebao si do sad umrijeti od navodnog raka, a ti još uvijek sipaš svoj otrov i vrijeđaš sve živo i mrtvo. Bruko jedna. Nazivaš se filozofom, pjesnikom ..., a riječnik ti je gori od bilo kojeg ''seljaka'' kaurina ili madžara. Mislio sam kako smo donekle ''pomirili'' stavove, ali prije bih rekao kako si puno bolesniji nego prije godinu dana.
A ti zlatni ljiljanu, jesi li upoznao Čifuta u 4. bataljunu 501.br., kad je prisilno unovačen i ošišan do gole kože. Jesi našao ljudeskaru, crna zemlja se njega stidi što je po njoj hodao. Čega se pametan stidi...

Cuj jarane, Gandra je za tebe izmislio zivot,dok si ti sa motokultivatorom pomago caci pod Baljevcem da navuchete ogranaka za zime,Gandra Chifut je valjo levate ko sto si ti,ja znam da si ti fin,kulturan i da te mati vazda upozoravala da se ne druzis slucajno sa ljudima kao sto sam ja ili Dragan,ali medalja ima dvije strane,ko ste vi da sudite o nekome?Vi madzarija ste shatro fini,radishni,ovo ,ono,al ja znam da ste podli,shkrti,jebali bi se za marku ,ne moze vam makovo zrno kroz gujscu proci,a ovo pishem jer vas poznam ko prepoljenu banku,jer znam svaku kucu od Lukine kafane do Grane Bruce Leeja :zubati

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

PostPostano: 21 kol 2011, 11:51 

pagan je napisao/la:

alo janjicar,previse je se lokalnih bihackih hrvata javilo na ovu temu i pokazalo koliki je doticni gospodin psihopat i dezerter

Ma tipicno za njih. Ta osoba je Hrvat, nitko od hrvata ga ne voli, i javlja se neki baki, koji kaze hrvatima da je taj isti nenadjebiv. Sjeti se komsica, i sve bi ti jasno bilo.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2011, 11:53 

pagan je napisao/la:

Ne zabadaj nosinu dje ti nije mjesto,jedini bihacki Hrvat je Santic ovdje,a jedini kompetentan na ovoj temi je Tomo ,moja malenkost i Shantic jer smo svjedoci jednog vremena,ostali uz duzno poshtovanje nemaju pojma o deshavanjima u nashoj carshiji,to bi isto bilo kad bi ja pricho ljudima iz Bugojna sta se desilo na Gorici ili u Chipuljicu itd

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

PostPostano: 21 kol 2011, 12:37 

Smirite se dečki. U Bihaću smo valjali jedni drugima, 5 korpus se tukao 4 godine i na sebe vezao ogromne snage kako bosanskih tako i hrvatskih Srba. U našim transkriptima pred Oluju jasno piše da su naši časnici 5 korpus smatrali za "ubačeni korpus HV-a u neprijateljskoj pozadini". Tako da je podjednako neprihvatljivo (ako ćemo biti pošteni) nipodaštavanje njihovog doprinosa, kao i zasluge HV-a za Bihać.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2011, 12:38 

pagan je napisao/la:

Ne zabadaj nosinu dje ti nije mjesto,jedini bihacki Hrvat je Santic ovdje,a jedini kompetentan na ovoj temi je Tomo ,moja malenkost i Shantic jer smo svjedoci jednog vremena,ostali uz duzno poshtovanje nemaju pojma o deshavanjima u nashoj carshiji,to bi isto bilo kad bi ja pricho ljudima iz Bugojna sta se desilo na Gorici ili u Chipuljicu itd

Nije jedini, javio se i Žegar, a na ostalim temama (Šantic i Zima) i par ostalih, tako da mu je sudbina zapečaćena.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2011, 12:47 

ne brisi mi postove.... minirat cu internet :)

Vrh

PostPostano: 21 kol 2011, 12:56 

Fascinantno mi je kako su mi bihaćki Hrvati "Madžari"...to valjda datira iz doba kad su ovi pod Turcima sebe smatrali pravim Hrvatima, a ove naše sa slobodnog teritorija Mađarima.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2011, 14:34 

Fascinantno mi je kako su mi bihaćki Hrvati "Madžari"...to valjda datira iz doba kad su ovi pod Turcima sebe smatrali pravim Hrvatima, a ove naše sa slobodnog teritorija Mađarima.

Nisu svi bihacki Hrvati "madzari" recimo one sa Skochaja se vazda zvalo kaurima za razliku od Hrvata iz Zegara recimo,iskreno recheno ni sam ne znam zasto...

PS molio bi da se Tomu odblokira i pusti da pishe,jer covjek vam nije nista skrivio samo pise istinu...

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

PostPostano: 22 kol 2011, 11:18 

AVO -koliko ja znam, nije postojao !
Schta mene pihtaschschschschs,neka pischuschu oni koji znaju .

Vrh

PostPostano: 22 kol 2011, 17:29 

Pa nije valjda da samo Tomo zna sta se desavalo u Bihacu i ova vucibatina Ljiljan pardon KAKTUS.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 218 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: