HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 29 lip 2026, 10:04.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 218 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: HVO Bihać
PostPostano: 13 kol 2011, 13:16 

Pessimus dux je napisao/la:
Tomislav Dretar je napisao/la:
Pis'o Tomo Dretar u odgovor na peksinluk Pessimusa duxa zvanog rex: kako se zove to što ste napisali i objavili, navedite referencu inače umuknite!

Nema sad izvlačenja, svoje "znanje" latinskoga već ste pokazali. :D
I zašto nije objavljeno moje tumačenje zloupotrebe riječi dux umjesto rex? I srodstva između riječi pessimus i peksim? Nije fer, što će peksin misliti o meni opast će mi rejting još niže kod tog autoriteta od kojeg tražim da navede reference za svoje objavljene radove kako bismo bili ravnopravni.

Ne mogu ja nikako biti ravnopravan s Vama, vi ste osnovali HVO, izmislili Hrvoja Jurića i Ivicu Lučića, branili ustavni poredak BIH, suprotstavili se bobanovskim fantomima, objavljivali na stranim jezicima, pisali na francuskom pod pseudonimom Thomas Dretart,
Citat:
preveli Kur'an...

Velik ste Vi čovjek. :smajl007 :aleale

Citat:
I Bibliju mali moj, i nisam izmislio nikoga, nego pomogao da dodju na vidjelo. To Ti nisi kadar ciniti, jer su susto zlo. Za Tebe biti dobar ljudima je za ismijavanje. Tupane, 2500 stranica Ekumnskog prijevoda biblije s 6500 podrubnica, to je posao od godinu dana. Trebalo je ukucati oko 11 000 000 znakova, kako kaze moj Word. prije toga trebalo je fotokopirati , stranicu po stranicu 2 500 stranica. Znas li koliko je sati trebalo stajati pokraj kopirnog aparata? I na kraju, trebalo je sve lektorirati; nekoliko puta procitati tekstove, i sve to prenijeti na Zikipediju gdje me je c ekao Mir Harven da me proglasi idiotom jer sam to pokusao unijeti u Zikipediju a ne u Kikizvor. Da nije bilo Andreja Salova, kojem si se takodjer popeo na kurac istim vilenstinama kao i meni, nikad taj prijevod ne bi bio objvljen, eto takav si Ti Hrvat i sudeci po Tebi svi su Hrvati Hercegovci fra Filip Majstorovic; a zatim sam ta dva prijevoda transkribirao na bosanski i srpski i sve to kao poklon. Tako sad Hrvati ne duguju Srbima Vukov prijevod Biblije, daleko manjeg obujma; a Bosnjaci su dobili svoju verziju Biblije i Hrvati svoju verziju Kurana za koju znalci kazu da je odlicno prevedena i bolja od svih bosnjackih prijevoda. Tako pravi Hrvat postupa, pun je zlobe i zla, jala i kala, podmece klipove pod noge onima koji nisu kao on, ljubi mafijasa Gotovinu i sanja veliku Hrvatsku a zene mu bjeze i udaju se za Talijane, pravi je Hrvat na putu izumiranja, kao i pravi Srbin pravi ce Hrvat izumrijeti za oko 150 godina ako nastavi ovaj trend narastanja. Nesto Vam Bog nije sklon Vama PRAVIM HRVATIMA, VAMA CISTIM HRVATIMA koji zaboravljate oprati noge prije spavanje, hvalite se velikim vjerovanjem u Boga i izmisljate znanost koja dokazuje da je Jesua Bog, kao da isus mora nuzno imati bozansku narav da bi obavio svoju zadacu.Sram te bilo zajedno s vrlim zegarskim i vedropoljskim licemjerima koji mi ne mogu oprostiti sto znam da su spremali puc protiv svoje domovine. Mislim na neke ljude poimence a ne za narod koji trazi nacin da prezivi. Takvi kao Ti i stanovit broj velikih Hrvata iz raznih krajeva svijeta ste opasnost po ljudskost , vi ste dio opceg Zla.

Privitak/ci:
800px-hvo_bihac_je_dio_ustrojstva_bih.jpg
800px-hvo_bihac_je_dio_ustrojstva_bih.jpg [ 27.01 KiB | Pogledano 6152 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 13:23 

Pis'o Tomo Dretar u odgovor na peksinluk Pessimusa duxa zvanog rex: kako se zove to što ste napisali i objavili, navedite referencu inače umuknite!

I zašto nije objavljeno moje tumačenje zloupotrebe riječi dux umjesto rex? I srodstva između riječi pessimus i peksim? Nije fer, što će peksin misliti o meni opast će mi rejting još niže kod tog autoriteta od kojeg tražim da navede reference za svoje objavljene radove kako bismo bili ravnopravni.

Ne mogu ja nikako biti ravnopravan s Vama, vi ste osnovali HVO, izmislili Hrvoja Jurića i Ivicu Lučića, branili ustavni poredak BIH, suprotstavili se bobanovskim fantomima, objavljivali na stranim jezicima, pisali na francuskom pod pseudonimom Thomas Dretart, preveli Kur'an...

Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 13:32 

Ne mogu ja nikako biti ravnopravan s Vama, vi ste osnovali HVO, izmislili Hrvoja Jurića i Ivicu Lučića, branili ustavni poredak BIH, suprotstavili se bobanovskim fantomima, objavljivali na stranim jezicima, pisali na francuskom pod pseudonimom Thomas Dretart, preveli Kur'an...

Ti se čas nazivaš Pessimus čas drukčije. Koji si Ti? Ja sam ovaj:

Privitak/ci:
Tomislav le beau aux cheveux longues.jpg
Tomislav le beau aux cheveux longues.jpg [ 5.17 KiB | Pogledano 6146 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 13:42 

Ne mogu ja nikako biti ravnopravan s Vama, vi ste osnovali HVO, izmislili Hrvoja Jurića i Ivicu Lučića, branili ustavni poredak BIH, suprotstavili se bobanovskim fantomima, objavljivali na stranim jezicima, pisali na francuskom pod pseudonimom Thomas Dretart,

Citat:
I Bibliju mali moj, i nisam izmislio nikoga, nego pomogao da dodju na vidjelo. To Ti nisi kadar ciniti, jer su susto zlo. Za Tebe biti dobar ljudima je za ismijavanje. Tupane, 2500 stranica Ekumnskog prijevoda biblije s 6500 podrubnica, to je posao od godinu dana. Trebalo je ukucati oko 11 000 000 znakova, kako kaze moj Word. prije toga trebalo je fotokopirati , stranicu po stranicu 2 500 stranica. Znas li koliko je sati trebalo stajati pokraj kopirnog aparata? I na kraju, trebalo je sve lektorirati; nekoliko puta procitati tekstove, i sve to prenijeti na Zikipediju gdje me je c ekao Mir Harven da me proglasi idiotom jer sam to pokusao unijeti u Zikipediju a ne u Kikizvor. Da nije bilo Andreja Salova, kojem si se takodjer popeo na kurac istim vilenstinama kao i meni, nikad taj prijevod ne bi bio objvljen, eto takav si Ti Hrvat i sudeci po Tebi svi su Hrvati Hercegovci fra Filip Majstorovic; a zatim sam ta dva prijevoda transkribirao na bosanski i srpski i sve to kao poklon. Tako sad Hrvati ne duguju Srbima Vukov prijevod Biblije, daleko manjeg obujma; a Bosnjaci su dobili svoju verziju Biblije i Hrvati svoju verziju Kurana za koju znalci kazu da je odlicno prevedena i bolja od svih bosnjackih prijevoda. Tako pravi Hrvat postupa, pun je zlobe i zla, jala i kala, podmece klipove pod noge onima koji nisu kao on, ljubi mafijasa Gotovinu i sanja veliku Hrvatsku a zene mu bjeze i udaju se za Talijane, pravi je Hrvat na putu izumiranja, kao i pravi Srbin pravi ce Hrvat izumrijeti za oko 150 godina ako nastavi ovaj trend narastanja. Nesto Vam Bog nije sklon Vama PRAVIM HRVATIMA, VAMA CISTIM HRVATIMA koji zaboravljate oprati noge prije spavanje, hvalite se velikim vjerovanjem u Boga i izmisljate znanost koja dokazuje da je Jesua Bog, kao da isus mora nuzno imati bozansku narav da bi obavio svoju zadacu.Sram te bilo zajedno s vrlim zegarskim i vedropoljskim licemjerima koji mi ne mogu oprostiti sto znam da su spremali puc protiv svoje domovine. Mislim na neke ljude poimence a ne za narod koji trazi nacin da prezivi. Takvi kao Ti i stanovit broj velikih Hrvata iz raznih krajeva svijeta ste opasnost po ljudskost , vi ste dio opceg Zla.

Možda će se Bišćani koji slave obljetnice na ovoj slici nekoga prepoznati: ovo je prvi HVO Bihać - sve sami Žegarčani i Vedropoljci, pa prepoznajući i sjećajući se i mene se nepoznatog sjetiti se, prisjetiti se svoje savjesti i sramne izdaje Bihaća, Bosne i Bošnjaka koji su ih tijekom četničke agresije zaštitili od četničkog pokolja. Šta bi jadni uradili bez Bošnjaka? Dva milijuna srba i njihova četnička vojske od oko 200 000 bradonja i 5 tisuća nenaoružanih Hrvata u Bihaću i okolo njega? I još imate hrabrosti i obraza kurčiti se. Šta biste vi veliki Hrvati iz Hercegovine uradili da nije bilo Dalmatinaca i Slavonaca, da nisu Bošnjaci branili s Hrvatima i Sisak i Karlovac i zadar i Vukovar. Malo je koji Bošnjak bio u Hrvatskoj da nije uzeo oružje i branio svoju domovinu Hrvatsku, a vi? Sram da bude takve kao što si Ti. Smradu i sramoto Hrvata!

Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 13:48 

I Bibliju mali moj, i nisam izmislio nikoga, nego pomogao da dodju na vidjelo.

I Bibliju, kako to zaboravih navesti. Oprostite mi, molim Vas, uvaženi gospodine. :blush
To Ti nisi kadar ciniti, jer su susto zlo. Za Tebe biti dobar ljudima je za ismijavanje. Tupane, 2500 stranica Ekumnskog prijevoda biblije s 6500 podrubnica, to je posao od godinu dana. Trebalo je ukucati oko 11 000 000 znakova, kako kaze moj Word. prije toga trebalo je fotokopirati , stranicu po stranicu 2 500 stranica. Znas li koliko je sati trebalo stajati pokraj kopirnog aparata?

Ponavljam, iznimno cijenim Vaš trud i doprinos općem Dobru. :thumbup1
I na kraju, trebalo je sve lektorirati; nekoliko puta procitati tekstove, i sve to prenijeti na Zikipediju gdje me je c ekao Mir Harven da me proglasi idiotom jer sam to pokusao unijeti u Zikipediju a ne u Kikizvor. Da nije bilo Andreja Salova, kojem si se takodjer popeo na kurac istim vilenstinama kao i meni, nikad taj prijevod ne bi bio objvljen

Ne znam tko su Vam ta gospoda o kojima bulaznite, Mir Harven i Andrej Šalov, pretpostavljam suradnici na wikipediji s kojima ste u nekakvim odnosima.

P.S. Jel previše palite korov u zadnje vrijeme? :smajl034
eto takav si Ti Hrvat i sudeci po Tebi svi su Hrvati Hercegovci fra Filip Majstorovic;

Nemojte suditi po meni jer ja sam samo beznačajna točkica, a poznat mi je jedino fra Miroslav Filipović (Majstorović) kao ličnost iz razdoblja Drugog svjetskog rata, nikakav Filip Majstorović.
a zatim sam ta dva prijevoda transkribirao na bosanski i srpski i sve to kao poklon. Tako sad Hrvati ne duguju Srbima Vukov prijevod Biblije, daleko manjeg obujma; a Bosnjaci su dobili svoju verziju Biblije i Hrvati svoju verziju Kurana za koju znalci kazu da je odlicno prevedena i bolja od svih bosnjackih prijevoda.

Na Vašu žalost, tijekom studija na fakultetu odabrao sam izborni predmet Jezik hrvatskog biblijskog prvotiska pa sam upoznat s navedenom problematikom i mogu reći kako je podebljana izjava glupost, jer su Hrvati imali cjelovit objavljen prijevod Biblije još 1831. u Budimu (preveo Matija Petar Katančić, sredio i uredio Grgur Čevapović). Dakle, gotovo 50 godina prije no što je prvi put objavljen Vukov i Daničićev prijevod u Zagrebu.

Osim toga, cjelovit prijevod uradio je i Bartol Kašić još 1630., ali on nije objavljen zbog spora s Kongregacijom za širenje vjere.
Tako pravi Hrvat postupa, pun je zlobe i zla, jala i kala, podmece klipove pod noge onima koji nisu kao on, ljubi mafijasa Gotovinu i sanja veliku Hrvatsku a zene mu bjeze i udaju se za Talijane, pravi je Hrvat na putu izumiranja, kao i pravi Srbin pravi ce Hrvat izumrijeti za oko 150 godina ako nastavi ovaj trend narastanja. Nesto Vam Bog nije sklon Vama PRAVIM HRVATIMA, VAMA CISTIM HRVATIMA koji zaboravljate oprati noge prije spavanje, hvalite se velikim vjerovanjem u Boga i izmisljate znanost koja dokazuje da je Jesua Bog, kao da isus mora nuzno imati bozansku narav da bi obavio svoju zadacu.

:ucelo :dragobojic
Sram te bilo zajedno s vrlim zegarskim i vedropoljskim licemjerima koji mi ne mogu oprostiti sto znam da su spremali puc protiv svoje domovine. Mislim na neke ljude poimence a ne za narod koji trazi nacin da prezivi.

Sram me bilo i stid. :oops
Takvi kao Ti i stanovit broj velikih Hrvata iz raznih krajeva svijeta ste opasnost po ljudskost , vi ste dio opceg Zla.

Pa bježite onda dalje od tog zla, jer Vi ste oličenje morala, poštenja, čistoće, snage i hrabrosti.

Pravi gospodin, vitez među damama, Apolon među muškarcima! :thumbup

Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 13:50 

Veoma pristao gospodin u zlatnim godinama. Uvjeren sam kako se dame otimaju za ovako naočitog pjesnika. :D

Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 13:52 

Slučajno, listajući po hrvatskoj wikipediji, naiđem na prilično očitu probošnjačku propagandu na sljedećim stranicama:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Tomislav_Dretar

http://hr.wikipedia.org/wiki/Vlado_%C5%A0anti%C4%87

S jedne strane kada se govori o Tomislavu Dretaru, piše sljedeće:

"U obrambeno-oslobodilačkom ratu u BiH obavlja niz političkih dužnosti na razini Okruga i Općine Bihać, te zapovijeda hrvatskim oružanim snagama pridruženim Armiji RBiH do 1993. godine.
Autor teksta ne poziva se ni na kakav izvor kojim bi potkrijepio svoju tezu da je Hrvatska republika Herceg-Bosna u samoj svojoj osnovi u suprotnosti s Ustavom BIH.

S druge strane, vjerujem da se dobar dio ovog teksta o Vladi Šantiću zasniva na raznoraznim insinuacijama i pristranim komentarima iz druge ili treće ruke, a dio je zasigurno i svjesna propaganda, jer nema nikakvih izvora koji potkrepljuju izrečene teze:

[b][i]"Isključen iz članstva HDZ-a odlukom Predsjedništva Općinskog HDZ-a Bihać zbog destruktivnog djelovanja preko svojih simpatizera. Podrivao je akcije HDZ-a i nagovarao na opstruiranje odluka novokonstituirane Skupštine i njenih organa, što je bilo izravno onemogućavanje obrambenih priprema hrvatskog naroda. Osim toga unosio je smutnje u bošnjacko - hrvatske međunacionalne odnose, što je bilo pogubno po 7 postotnu populaciju Hrvata u Bihaću. No, voljom Mate Bobana nastavio je obnašati funkciju potpredsjednika HDZ-a BiH. Otišao u "Herceg-Bosnu" i ondje obnašao dužnost Zapovjednika bojišnice kod Kupresa, koji je izgubio. Po tome vraća se u Bihać. Postavljen je od strane bošnjačkih čelnika Irfana Ljubijankića i Nenada Ibrahimpašića, bez suglasnosti, ali uz otvoreno protivljenje hrvatskih predstavnika, za Načelnika štaba novoosnovane 2. Hrvatsko-muslimanske pješačke brigade."

Autore,autore,

Šta će meni citirati izvor, dosta mi je Ustav spomenuti, Bobana poznavati iz vremena kad je bio direktor Centra za kulturu u Imotskom i bio zadrti boljševik koji je Goranu Babiću, kad je sastavljana ekipa pjesnika za Imotske večeri poezije, rekao: Dok sam ja ovdje taj ustaša neće ući u Imotski. Poslije sam mu smetao jer sam bio partizan. Ja kao negativac nikad nisam postao vlasnikom bilo kakve nekretnine, a on vlasnik hotela Panorama koji ima, čini mi se 15 katova. Izgleda da je skupio lovu sadeći duhan po Hercegovini. Ja sam usput bio ratnik, jer sam znao "što da se radi".
Osnovao sam HVO, spriječio da u njega uđe bobanovski fantom , izgradio obrambenu strukturu Hrvata i osnovao prvu zrakoplovnu postrojbu u obrani BiH. Za jednog pjesnika dosta. Nisam sjeo u bilo čiju stolicu. Ono što sam iznio sa sobom bila je moja glava. Kažu oni iz Vedrog polja: Odnio nam podatke. Kakve podatke kukala im majka. Sve je bilo u mojoj glavi, kao i sada.
:tank

Privitak/ci:
Opaska: Ovo je moment očekivanja prvog aviona iz Zagreba. Brigadir, Goran Bulut, Tonči, Tomo i tri barjaka. Za ovo smo krenuli u rat a ne za Bobana i Herceg-Bosnu. HR Herceg-Bosna nije zločinačka tvorevina kao Republika srpska, ali jeste izdajnička.
Moja%20strana%20rata.JPG
Moja%20strana%20rata.JPG [ 9.3 KiB | Pogledano 6135 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 13:55 

Veoma pristao gospodin u zlatnim godinama. Uvjeren sam kako se dame otimaju za ovako naočitog pjesnika. :D

Ne bismo trebali da se izrugujemo nekomu zbog njegovog izgleda, pogotovo jer ovaj čovjek izgleda sasvim pristojno.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 13:56 

Citat:
Pokažite vi sebe. Ja imam gotovo 70 godina, a vi?

Privitak/ci:
Opaska: Evo s kim se ja družim, a preko mene i hrvatska kultura. Samo kad bi Ti to shvatio, ali shvatit će Tvoji potomci.
Tomislav Dretar-à la source du sublimisme.jpg
Tomislav Dretar-à la source du sublimisme.jpg [ 30.61 KiB | Pogledano 6134 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 14:00 

Šta biste vi veliki Hrvati iz Hercegovine uradili da nije bilo Dalmatinaca i Slavonaca

A kakvi su to "veliki Hrvati"? :neznam

Ja znam i priznajem samo one koji su radili u interesu hrvatskog naroda i hrvatske državnosti, a za mene su to u Domovinskom ratu bili: Tuđman, Gotovina, Praljak, Dario Kordić, Mate Šarlija Daidža, Blago Zadro, Andrija Matijaš Pauk, Marko Babić, te mnogi drugi znani i neznani junaci, heroji koji žive oko mene, roditelji mojih prijatelja, moji rođaci i znanci, te naposljetku i moji roditelji.
da nisu Bošnjaci branili s Hrvatima i Sisak i Karlovac i zadar i Vukovar. Malo je koji Bošnjak bio u Hrvatskoj da nije uzeo oružje i branio svoju domovinu Hrvatsku, a vi?

Svaka čast svima koji su branili hrvatski narod, bez obzira koje nacije bili. Bilo je tu i Mađara i Srba i Čeha i Slovaka i Rusina i stranih dobrovoljaca poput onog Francuza iz Vukovara, Jeana Michela Nicolliera, pa i nešto Bošnjaka, ali više Muslimana i muslimana po vjeroispovijesti koji su se nacionalno osjećali Hrvatima i Hrvatsku smatrali svojom domovinom. Hvala im svima. :klanjam
Sram da bude takve kao što si Ti. Smradu i sramoto Hrvata!

Evo, sramim se i crvenim od stida. :blushing

Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 14:02 

Tema je HVO Bihać.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 14:03 

Dragica88 je napisao/la:
Ne bismo trebali da se izrugujemo nekomu zbog njegovog izgleda, pogotovo jer ovaj čovjek izgleda sasvim pristojno.

Ne bi trebalo da mene dotični naziva raznoraznim imenima i konstantno vrijeđa, te izbacuje frustracije, ali to mu je valjda u prirodi, nije u stanju konstruktivno razgovarati i smireno raspravljati.

Ne želim se spuštati na njegovu razinu, ali mu ne ću ni ostati dužan. :wink

Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 14:05 

Pokažite vi sebe. Ja imam gotovo 70 godina, a vi?

Ja imam 100. Evo me na slici:

slika

Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 14:08 

I Bibliju mali moj, i nisam izmislio nikoga, nego pomogao da dodju na vidjelo.

I Bibliju, kako to zaboravih navesti. Oprostite mi, molim Vas, uvaženi gospodine. :blush
To Ti nisi kadar ciniti, jer su susto zlo. Za Tebe biti dobar ljudima je za ismijavanje. Tupane, 2500 stranica Ekumnskog prijevoda biblije s 6500 podrubnica, to je posao od godinu dana. Trebalo je ukucati oko 11 000 000 znakova, kako kaze moj Word. prije toga trebalo je fotokopirati , stranicu po stranicu 2 500 stranica. Znas li koliko je sati trebalo stajati pokraj kopirnog aparata?

I na kraju, trebalo je sve lektorirati; nekoliko puta procitati tekstove, i sve to prenijeti na Zikipediju gdje me je c ekao Mir Harven da me proglasi idiotom jer sam to pokusao unijeti u Zikipediju a ne u Kikizvor. Da nije bilo Andreja Salova, kojem si se takodjer popeo na kurac istim vilenstinama kao i meni, nikad taj prijevod ne bi bio objvljen

Ne znam tko su Vam ta gospoda o kojima bulaznite, Mir Harven i Andrej Šalov, pretpostavljam suradnici na wikipediji s kojima ste u nekakvim odnosima.

eto takav si Ti Hrvat i sudeci po Tebi svi su Hrvati Hercegovci fra Filip Majstorovic;

Nemojte suditi po meni jer ja sam samo beznačajna točkica, a poznat mi je jedino fra Miroslav Filipović (Majstorović) kao ličnost iz razdoblja Drugog svjetskog rata, nikakav Filip Majstorović.
a zatim sam ta dva prijevoda transkribirao na bosanski i srpski i sve to kao poklon. Tako sad Hrvati ne duguju Srbima Vukov prijevod Biblije, daleko manjeg obujma; a Bosnjaci su dobili svoju verziju Biblije i Hrvati svoju verziju Kurana za koju znalci kazu da je odlicno prevedena i bolja od svih bosnjackih prijevoda.

Na Vašu žalost, tijekom studija na fakultetu odabrao sam izborni predmet Jezik hrvatskog biblijskog prvotiska pa sam upoznat s navedenom problematikom i mogu reći kako je podebljana izjava glupost, jer su Hrvati imali cjelovit objavljen prijevod Biblije još 1831. u Budimu (preveo Matija Petar Katančić, sredio i uredio Grgur Čevapović). Dakle, gotovo 50 godina prije no što je prvi put objavljen Vukov i Daničićev prijevod u Zagrebu.

Osim toga, cjelovit prijevod uradio je i Bartol Kašić još 1630., ali on nije objavljen zbog spora s Kongregacijom za širenje vjere.
Tako pravi Hrvat postupa, pun je zlobe i zla, jala i kala, podmece klipove pod noge onima koji nisu kao on, ljubi mafijasa Gotovinu i sanja veliku Hrvatsku a zene mu bjeze i udaju se za Talijane, pravi je Hrvat na putu izumiranja, kao i pravi Srbin pravi ce Hrvat izumrijeti za oko 150 godina ako nastavi ovaj trend narastanja. Nesto Vam Bog nije sklon Vama PRAVIM HRVATIMA, VAMA CISTIM HRVATIMA koji zaboravljate oprati noge prije spavanje, hvalite se velikim vjerovanjem u Boga i izmisljate znanost koja dokazuje da je Jesua Bog, kao da isus mora nuzno imati bozansku narav da bi obavio svoju zadacu.

Sram te bilo zajedno s vrlim zegarskim i vedropoljskim licemjerima koji mi ne mogu oprostiti sto znam da su spremali puc protiv svoje domovine. Mislim na neke ljude poimence a ne za narod koji trazi nacin da prezivi.

Takvi kao Ti i stanovit broj velikih Hrvata iz raznih krajeva svijeta ste opasnost po ljudskost , vi ste dio opceg Zla.

Pa bježite onda dalje od tog zla, jer Vi ste oličenje morala, poštenja, čistoće, snage i hrabrosti.

Citat:
Samo se Ti izruguj, ali ovo su pokazi otkud tvoja zloba izbija.

Privitak/ci:
Opaska: Vidiš, ovo je Lana Derkač, vrsna hrvatska pjesnikinja, moja sunarodnica i susjetka iz Požege. Velika dama hrvatske poezije. A ovo okolo su moji prijatelji vrsni belgijski književnici. Vidiš ovog sjedokosog, Gérarda Adama, koji se potrudio i naučio hrvatski , pukovnik kraljevske vojske Belgije, koji je bio u misiji u Šantićima i liječio , liječnik je, vojni, našu raju lijekovima namijenjenim vojsci, respektabilni autor i izdavač, prevoditelj s hrvatskom i izdavač hrvatskih i bosanskih knjiga, a od ove godine i Vidosava Stevanovića, Mirko Kovač, Vidosav Stevanović, Petar Gudelj, Božica Jelušić, Dražen Katunarić, Tomislav Dretar....izrugujući se meni izruguješ se ovom čovjeku. Nasuprot Tvojim izvorima iz Bihaća, mada si morao priznati da ipak ima netko tko me ondje poznaje, dakle ovaj čovjek zna tko sam ja inače ne bi se družio sa mnom. Tako je to moj veliki Hrvatu! Stidiš li se i znaš li išta drugo osim izrugivati se? Zar si zaista toliko impotentan?
Rédacteur en chef de M.E.O.  avec ses poètes Baba, Derkač et Dretar-2.jpg
Rédacteur en chef de M.E.O. avec ses poètes Baba, Derkač et Dretar-2.jpg [ 18.27 KiB | Pogledano 6123 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 14:18 

Dobro, pun sam zlobe i dio sam apsolutnog Zla, to smo utvrdili. :wink

Jel ima još nešto? :zubati

Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 14:19 

Dragica88 je napisao/la:

Ne bi trebalo da mene dotični naziva raznoraznim imenima i konstantno vrijeđa, te izbacuje frustracije, ali to mu je valjda u prirodi, nije u stanju konstruktivno razgovarati i smireno raspravljati.

Ne želim se spuštati na njegovu razinu, ali mu ne ću ni ostati dužan. :wink

Citat:
Da ja Tebe vrijeđam i imam frustracije, a tko Te ne bi vrijeđao nakon Tvojeg lažnog optuživanja kojim je otvoren ova tema i konstantnog izrugivanja.
Ja da sam destruktivane naravi, ne bih uspio ništa konstruirati, a imam bibliografiju s preko 300 bibliografskih jedinica, od kojih su 18 knjige u četiri jezika i prijevodi s njemačkog (Celan), francuskog (desetak knjiga), latinskog (Interrogatio Iohannis). Dakle sam sebi proturječiš, čak i kad priznaješ svoju grješku rugaš se jer si nesposoban za nešto više. Ono što meni lijepiš, pripada Tebi
[/img].

Privitak/ci:
Opaska: A ovo je Prvi časnik HVO Bihać u ljeto 1992g.
Tomislav_Dretar_1992.jpg
Tomislav_Dretar_1992.jpg [ 26.26 KiB | Pogledano 6112 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 14:21 

zlatni_ljiljan je napisao/la:
Ja sam uvjeren da bi gospodin Dretar odradio tvoju zenku bolje nego ti hudnjache bezimeni,ja bi mu pomogao pa bi je raznjeli u zweitu onako "bihacki" brutalno...prestani prozivati covjeka siso klosharska

Pa i ja sam uvjeren u to, pošto ste vi svjetski poznati praktikanti Kama Sutre. :D

Morat ću pitati neku djevojku bi li se htjela podvrgnuti tom zahvatu dvojice majstora. =))

Javim kroz par dana. :wink

Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 14:22 

Da ja Tebe vrijeđam i imam frustracije, a tko Te ne bi vrijeđao nakon Tvojeg lažnog optuživanja kojim je otvoren ova tema i konstantnog izrugivanja.
Ja da sam destruktivane naravi, ne bih uspio ništa konstruirati, a imam bibliografiju s preko 300 bibliografskih jedinica, od kojih su 18 knjige u četiri jezika i prijevodi s njemačkog (Celan), francuskog (desetak knjiga), latinskog (Interrogatio Iohannis). Dakle sam sebi proturječiš, čak i kad priznaješ svoju grješku rugaš se jer si nesposoban za nešto više. Ono što meni lijepiš, pripada Tebi

Moćno. :thumbup

Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 14:30 

Mar-kan je napisao/la:
Tema je HVO Bihać.

Pa ja se teme i držim. Ovo je HVO Bihać, a ono je naličje koje je zbog gluposti tadašnjeg zapovjednika odnijelo 120 života hrvatskih vojnika,
velik broj civilnih žrtava, nanijelo sramotu izdaje Hrvatima i raspirilo mržnju među narodima

Privitak/ci:
Opaska: I ovo je zapovjednik bihačkog HVO-a Tomislav Dretar.
Comandant de forces croates en Armée de Bosnie-Herzégovine 1992 - 1993 colonel Tomislav Dretar.png
Comandant de forces croates en Armée de Bosnie-Herzégovine 1992 - 1993 colonel Tomislav Dretar.png [ 14.01 KiB | Pogledano 6100 put/a. ]
Comandant de forces croates en Armée de Bosnie-Herzégovine 1992 - 1993 colonel Tomislav Dretar.png
Comandant de forces croates en Armée de Bosnie-Herzégovine 1992 - 1993 colonel Tomislav Dretar.png [ 14.01 KiB | Pogledano 6100 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 14:44 

Pišite pregledno postove,bez citiranja samog sebe u tekućem postu,kao ovaj gore ispravljeni.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 14:48 

Ti

Citat:

Ja nisam Tvrdio da je Vuk-Daničićev prijevod Prvi cjeloviti prijevod, valjda sam nešto doznao o povijesti hrvatskih prijevoda Bivlije, nego sam rekao da Hrvati ne duguju Srbima taj prijevod jer se širila knjiga, kroatizirana a i Londonsko izdanje 1848. Koje i sad posjedujem i koje je Petar Šimić, zidarski obrtnik iz Bihaća poklonio mojem pradjedu Stjepanu , početkom dvadesetog stoljeća cerničkom načelniku, prilikom potpisivanja ugovora o restauriranju franjevačke crkve u Cerniku čemu je moj pradjed bio jedan od glavnih donatora. Moj prijevod Ekumenskog prijevoda biblije je ipak po nečemu prvi u Hrvata. Prvi ekumenski prijevod koji sadržava i pravoslavne i protestantske tekstove. Veoma sam počašćen dobrohotnošću Srba i Bošnjaka da su prihvatili moje prijevode staviti na svoje Wikiizvore. Makar me neki ne ubrajali u Hrvate, to je ipak hrvatsko uzdarje, a ne ono što je Glavaš činio, a i Gotovina vaš heroj.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 14:52 

Mar-kan je napisao/la:
Pišite pregledno postove,bez citiranja samog sebe u tekućem postu,kao ovaj gore ispravljeni.

Žao mi je što vam dajem posla. Ne činim to namjerno, nego nastojim odgovoriti citirajući citirano, a ne znam to raditi kako treba. Nije to moje namjerno podebljavanje egocentrizma. Zaista žalim, no, više se neću oglašavati, pa će i problemi prestati. Bilježim se s poštovanjem, Tomislav Dretar.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 15:06 

U kojem to Bihacu nitko nije cuo za mene? Onom ili ovom? A zašto me osporavaju kad ne postojim. Uostalom. boli me uho sto svicarska nema mora, ima mornaricu. Ismijavati se mojem radu je slika idiota' Zar nisam preveo Bibliju i Kuran i još desetak knjiga'. Postoje knjige, a Ti govnaru pravi od svog cace budalu' Mislis mene okretati. Ja tom HVO-u ne pripadam. I ja nisam Madzar, ja sam Hrvat. Sta Madzari znaju o onom cime se ja bavim. Ja nisam folklorni Hrvat, ne nosim opanke niti pjevam rere niti gangam niti kao Ti Bišcani iz okolnih sela. Mi jednostavno ne pripadamo istom narodu. Ja ne stavljam škrlak da bih bio Hrvat.

Opa, osjećam li ja to kod našeg pjesnika i ratnika neki šovinizam prema Hrvatima koji su eventualno mađarskog porijekla i klasični urbanošovinistički diskurs prema sunarodnjacima iz ruralnih krajeva, koji čuvaju tradiciju i običaje u pjesmi, odijevanju i običajima?

Ništa nisi shvatio. To ime su im dali da im oduzmu hrvatstvo. Oni nisu izvorni Bišćani već Hrvati doseljeni iz Like i Dalmacije i hercegovine (Šantići - kumovi).
A o ruraloč podrijetli bolje je da slijediš Tuđmana koji se stidi Balkanaca, dakle i Dubrovčana, i Dalmatinaca i Hercegovaca i Bosanaca i Kosovara i Bugara u regionalne pripadnosti, jer Hrvati koji potječu iz tih krajeva su Balkanci, a Hrvatska se stidi Balkanaca, svojeg balkanskog podrijetla. To je srž tužmanštine, smisao njegove kulturalne ideje kao da i sam nije seoskog podrijetla, a da se ne govori o Glavašu, Bobanu, i drugim primitivcima koji su to po svojem umnom habitusu a ne po ruralnom podrijetlu.

Svaka čast. :rigam

To o Glavasu pricaj svojoj babi, on je bio skladistar, a mozda je je stigao zavrsiti srednju ekonomsku pa ga na koji mjesec pred rat namjestili za tajnika ^kole: Velike razlike u naobrazbi. I skladistar mora imati obrazovanje istog stupnja kao i skolski tajnik. Birotehnicka skola u Osijeku.

Činjenice ću uvijek iznositi, pa i svojoj babi ako treba. :thumbup

Glavaš je više godina bio tajnik u EMŠC-u, međutim, ne kužim to omalovažavanje i obezvrjeđivanje neke osobe i njezinog sudjelovanja u Domovinskom ratu na temelju njegova obrazovanja ili zanimanja. Što Vi mislite, da su pokojni Blago Zadro, Marko Babić, Željko Leventić Okac (rođak moga oca) i ostali heroji s Trpinjske ceste i drugih bojišta diljem RH i BIH bili fakultetski obrazovani, znanstvenici, pjesnici, likovni umjetnici, arhitekti? :ucelo

Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 15:28 

Naravno da se ne možeš mjeriti sa mnom. No oprošteno Ti je. Ja se, naime, mjerim samo sa sobom, onim pređašnjim i onim sutrašnjim. Ako si u stanju shvatiti to znači da , budući da postoji samo Ja, "Le moi" a drugo su utvare, ljudskoj partikuli nemoguće je prispodobljavati se drugom identitetu. Ili drukčije, dva unikata ne mogu biti uspoređena. Ja današnji zaista sam velik u odnosu na sebe onog koji je bio star samo mjesec dana. Ali sam neznatan u odnosu na onog koji , budućio bio seoskim učiteljem, organizirao seljane Velikog Badića da u najvećem siromaštvu izgrade cestu, elektrificiraju selo, izgrade više javnih česmi, počnu slati djecu u nastavak školovanja nakon završenog četvrtog razreda, u odnosu na onog učitelja Tomu koji , kako tvrdi suvremena psihologija, sudjeluje u čudesnom preobražaju ljudskog (dječjeg) uma iz stanja odsustva apstrakcije pokreće razum u transformiranje zvučnog signala u grafičku ikonu, ispuniti ih sadržajem značenja različitih priroda i sintetizirati u proces čitanja, razumijevanja i memoriziranja. Psiholozi to nazivaju čudesnim zbivanjem. I to sam čudesno dobro radio. Netom izašao iz učiteljske škole u Bihaću, iz iste klupe u kojoj je sjedio i veliki Petar Gudelj, izumio sam metodu globalnog čitanja iako sam u školi učio metodiku sricanja, slovkanja i slogovanja. Shvatio sam da u globalnom čitanju mora biti sadržano i slovkanje, ali zatvorenih usta, jer tako sam ja naučio čitati u svojoj petoj godini života, što danas u Europi nije ništa neobično, ali 1950. u Novoj Gradiški je bilo wunderkindlich. I to je ono što je najvrijednije u mojem životnom putu i to je ono po čemu smo nas dvojica neusporedivi. Ja sam shvatio tko sam, što sam prepoznajući svoje granice i mogućnosti, a Vi još uvijek tragate za sobom i činite to na krivi način. Vi sebi zatvarate pogled u sebe samog. Vi ne znate niti ćete znati ni tko ste ni što možete. Vi uživate u imbecilnoj igri skrivača, to je duhovna onanija, vi uživate u čačkanju anusa. Vi ste još u analnoj fazi. Zbogom moj gosparu, možda ipak uspijete pronaći sebe, možda na nekoj folklornoj rera zabavi. Nemam ništa protiv rere u kulturološkom smislu, ona je odjek naših praotaca - Ilira, ali mi smo u vremenu kad se ljudi ne okupljaju na pećinskim sijelima. :dinamo1

Vrh

PostPostano: 13 kol 2011, 15:54 

Bilo bi dobro kada bi se netko posvetio ovome i sličnim primjerima, ako ima netko na forumu aktivan tko uređuje članke na wikipediji i bavi se time...

Pa Mir Harven, koji kaže da sebe ne prepoznaje , je u uredništvu Vašeg sajta i vršlja po svim Wikipedijama b-h-s govora. Intuicija mi kaže da je pessimus glavom i bradom Mir Harven. No, evo Okružnog HVO-a u selu Šmrekovac ponad Velike Kladuše u momentu osnivanja 18. srpnja 1992.g.

Evo očevidnog dokumenta o osnivanju Okružnog HVO-a Bihać u selu Šmrekovac ponad Velike Kladuše u dvorištu kuće Miće Cindrića, potonjeg člana Zapovjedništva.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 218 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: