HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 lis 2025, 11:20.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 218 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: HVO Bihać
PostPostano: 15 kol 2011, 13:13 

Bobovac je napisao/la:
Stvarno, tko je više taj neki Mir Harven??

I ja bih to volio znati tko je Mir Harven. To je osoba jako dobro obavijestena o mnogim stvarima, ali toliko napasna da nema druge osobe koja bi s njim dugo mogla razmjenjivati ideje. On je sa svakim na ratnoj nozi. Cak i s onima koji su nesumnjivo dobri Hrvati, a ne kao ja sto sam - lopov, izdajica, otpadnik, skitnica, umisljena budala, samohvalisa, nisam cak niciji, a pogotovo nisam zegarski. Jedino sto sam uspio doznati da jedanput nije mogao nesto uciniti na hr' Wikipediji zbog toga sto je je preopterecen bio radnjala u Urednistvu Portala Herceg-Bosna. Mozda je jos tu, a ako je otisao onda je vec bliza mogucnost da ga se locira. Vi koji poznajete clanove Urednistva, povijest sastava Urednistva mozete to doznati. Nikad nisam koristio trazilicu da pokusam identificirati tog gospodina. Sjecam se da je prilikom postavljanja mog prijevoda Biblije koristio razne smicalice i nepodopstine (sad kad sam dobio na poklon buduceg klijena sudskog tribunala iz Zegara nema potrebe vise igrati Budalinu Talu, biti nepristojan, arogantan i td. moja strategija se na kraju isplatila, sad imam dva, a ne samo jednog optuženika za klevetu, oba iz Bihaca, a nemate pojma dokle ce to sudjenje dovesti. no o tom po tom) da bi me sprijecio u objavljivanju mog prijevoda francuskog Ekumenskog prijevoda Biblije (ta knjiga koju sam ja prevodio je prijevod zbog toga sto se radi o prijevodima papirusa, a ne neke vec psolozene i objavljene knjige na jednom jeziku) i na kraju kad su admini na hr.Wikizvoru onemogucili njega u onemogucavanju mojeg rada, on se dao na posao i prenio Saricev prijevod s portala Herceg-Bosne na Wikizvor da bude prva Biblija na Wikipediji. Pa sad recite tko je ovdje jalan, zloban, zavidljiv...). Sad su upotrijebiti trazilicu da vidim sto ima o Mir Harvenu. Dakle, ako je to ta osoba, a čini se da jest , Mir Harven je osoba širokog spektra zanimanja i znanja. (Za Lidera 30 bila bi to veoma labilna osoba, jer se ne bavi samo jednom stvari.) pozamašnjih znanja i možda se samo zafrkava svadjajuci se s cijelim svijetom. Glumi Budalinu Talu, kojeg na žalost nitko nije pretvorio u književni, romaneskni niti dramatički, prototip, a toliko mogućnosti nudi. Bio bi to junak u istoj ravni s Faustom, Hamletom, Gargantuom, Don Kihot ili Falstaff, ali iz Bosne. Odlično govori engleski, piše kratke književne preporuke za Online knjižaru Amazon.ca. Možda živi i Kanadi ili samo zameće tragove, jer može pisati i na USA Amazonu. Ali, predstavlja se Hrvatom i na veliku žalost nije katolik već scientist, kakvih je malo u Hrvata gdje svi moraju biti katolici ili muslimani koje se mora mrzjeti, ali sad se sve češće govori i o pravoslavnim Hrvatima, što može biti dijelom točno kad se radi o nekim tipovima pravoslavlja u Hrvatskoj gdje nije dovršeno posrbljavanje. Dakle, evo što sam našao , a ima dosta toga, pa ako vas zanima potražite sami.

E-mail: [email protected]
In My Own Words:
Croatian scientist interested in blending esotericism and science. Also, sensitive to various arts and other fields of human endeavour.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2011, 13:31 

Pessimus dux je napisao/la:
Tomislav Dretar je napisao/la:
Ništa nisi shvatio. To ime su im dali da im oduzmu hrvatstvo. Oni nisu izvorni Bišćani već Hrvati doseljeni iz Like i Dalmacije i hercegovine (Šantići - kumovi).

I na temelju toga su manje vrijedni kao dio populacije hrvatskog naroda, gospodine umjetniče? :neznam

Opet diskriminacija i predrasude na temelju teritorijalne pripadnosti ili porijekla. Čisti šovinistički diskurs u svojem esencijalnom obliku.
A o ruraloč podrijetli bolje je da slijediš Tuđmana koji se stidi Balkanaca, dakle i Dubrovčana, i Dalmatinaca i Hercegovaca i Bosanaca i Kosovara i Bugara u regionalne pripadnosti, jer Hrvati koji potječu iz tih krajeva su Balkanci, a Hrvatska se stidi Balkanaca, svojeg balkanskog podrijetla.

Citat?

Osim toga, da Vas malo uputim; Dalmacija i Dubrovnik nikako ne pripadaju nekakvom balkanskom kulturno-civilizacijskom krugu (kulturna baština i nasljeđe Bizanta i Osmanskog Carstva, pravoslavlje, islam, ćirilica...), već mediteranskom (kulturna baština i nasljeđe Zapadnog Rimskog Carstva i Mletačke Republike, rimokatolicizam, latinica...) dok je područje Bosne i Hercegovine upravo na razmeđi i sjecištu triju kulturno-civilizacijskih krugova, srednjoeuropskog (kulturna baština i nasljeđe Austro-Ugarske Monarhije, rimokatolicizam, protestantizam, latinica...), mediteranskog i balkanskog.
To je srž tužmanštine, smisao njegove kulturalne ideje kao da i sam nije seoskog podrijetla, a da se ne govori o Glavašu, Bobanu, i drugim primitivcima koji su to po svojem umnom habitusu a ne po ruralnom podrijetlu.

Vi ste, gospodine pjesniče, po svojoj razini komunikacijskih vještina, neuvažavanju drugačijeg mišljenja i vulgarnom načinu ophođenja, predstavljenom i ovdje na forumu, pokazali lice koje Vas smješta daleko ispod razine u koju smještate navedene "primitivce".

Ja o zemljopisu, Ti o kulturno-civilizacijskom krugu. Pa čovječe, moje dodiplomske studije su - kulturologija. Nešto sam ipak naučio. To gdje me Ti smještaš sad mi je potpuno nevažno. Ako lutaš po Amazonu, tj. ako si Ti onaj za kojeg se pitaš tko je on, onda možeš otići na na francuski Amazon, ondje prodaju desetak mojih knjiga. Ne misle svi kao Ti. Primitivac? Da, ima u meni i jedan primitivac. To je valjda zbog toga što pišem i promišljam poeziju, koja mi daje više mogućnosti u svom sukobu s filozofijom nego roman koji je recimo realizacija filozofije. Volim ga čitati kao i filozofiju, ali vidio sam realizaciju filozofije u boljševizmu pa ne bih više. Usprkos Tvojem uvjerenju ja nisam niti ogrnut habitom primitivca niti je on moj potpuni sadržaj, pogotovo ne esencija niti duh. Naime, ja pišem i neke druge stvari a ne samo ovo ovdje gdje se praznim da bih mogao pustiti na slobodu svoje finese. Stoj mi dobro u svojoj stojnoj kući, i prije spavanja prebroj' ovce i jarce, a kad ih vodiš na pašu nemoj im samo pipati leđa već pogledaj ih i iz donjeg rakursa, da Ti ne promakne Tvoje prvo Ja koje je zbrisalo iz Tvoje zmazane duše.
Glede moje razine, odnosno lociranja moje osobe ispod svake ljudske razine, trebaš voditi računa i o drugim mišljenjima o meni, poput onoga iz Zegara, cinis či nepravdu. Ja ipak imam neki identitet. Recimo Falstaff, ali Ti si Arkan!

Vrh

PostPostano: 15 kol 2011, 15:21 

Iskreno, mislio sam da je ovaj dezerter-djedica Drele malo opasniji protivnik i udarnik, a na takvo razmišljanje me navela djelatnost dotičnoga na internetu. Čovjek provodi penzionerske dane otvarajući i uređujući članke na Wikipediji samom sebi, časteći sebe epitetima i zaslugama kojih se ne bi stidili ni Napoleon a bome ni Gotovina. Taj je osnovao sve moguće i žive jedinice u i oko Bihaća, obranio Bihać, sve u maniri profinjenog intelektualca-filozofa-ratnika.

A prava istina je da je dotični zbrisao iz Bihaća ratne 1992, dokopao se zapada, a lokalni Hrvati ga preziru, kao što se da vidjeti po upisima na ovoj temi. Predvidljivo, podršku je dobio samo od Muslimana, na račun svojih "bobanovskih" onanija.

Lažov, dezerter, borac protiv vjetrenjača i pomahnitali penzioner - Tomislav "Drele" Dretar.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2011, 16:30 

Stoj mi dobro u svojoj stojnoj kući, i prije spavanja prebroj' ovce i jarce, a kad ih vodiš na pašu nemoj im samo pipati leđa već pogledaj ih i iz donjeg rakursa, da Ti ne promakne Tvoje prvo Ja koje je zbrisalo iz Tvoje zmazane duše.

Jel mi zmazana samo duša ili je i tijelo? :D

Glede moje razine, odnosno lociranja moje osobe ispod svake ljudske razine, trebaš voditi računa i o drugim mišljenjima o meni, poput onoga iz Zegara, cinis či nepravdu. Ja ipak imam neki identitet. Recimo Falstaff, ali Ti si Arkan!

Pa taj trune u zemlji već 10-ak godina tako da nikako ne mogu biti on. :nanana

Vrh

PostPostano: 15 kol 2011, 21:58 

Stoj mi dobro u svojoj stojnoj kući, i prije spavanja prebroj' ovce i jarce, a kad ih vodiš na pašu nemoj im samo pipati leđa već pogledaj ih i iz donjeg rakursa, da Ti ne promakne Tvoje prvo Ja koje je zbrisalo iz Tvoje zmazane duše.

Jel mi zmazana samo duša ili je i tijelo? :D

Glede moje razine, odnosno lociranja moje osobe ispod svake ljudske razine, trebaš voditi računa i o drugim mišljenjima o meni, poput onoga iz Zegara, činiš mi nepravdu. Ja ipak imam neki identitet. Recimo Falstaff, ali Ti si Arkan!

Pa taj trune u zemlji već 10-ak godina tako da nikako ne mogu biti on. :nanana

Vidiš, moj znalče latinskog jezika, arcane (arkan) derivira iz latinskog arcanum - misterija , što je opet sinonim ali više pokazuje obrednu misteriju, dakle - tajna. U francuskom argou ta riječ je postala arkan što znači da je vlasnik tog imena neiscrpiva tajna zla, onaj koji bi i vlastitu mater prodao kad treba. Dakle,
nemaš pravo na izrugivanje drugog, jer si sam jadan. Ali ne može čovjek sve znati i to Ti je za oprostiti, ali Ti se ne može oprostiti štvo svoje neznanje koristiš da bi drugome nalijepo sramotu. No, ne brini, ja te ne ljubim kao bližnjega svoga i po tome nisam kršćanin, ali sam kršćanin po nečemu drugom, daleko vrvrijednijem - ja Te ljubim kao neprijatelja svoga, jer bližnjega svoga ljubiti je lako, naročito kad zaglupiš tog bližnjeg svoga i onda mu kradeš iza leđa, što je činio sve i jedan od Tvojih bližnjih, Tudjman , koji je zaslužan za hrvatsku državnost koju su on i njegova dječica, hercegovački rodijaci Boban, Šušak, Praljak, Tuta-Kaka, onaj mali omladinac kojem je ime veron icon (otud ime Veronique - istinita slika, vidim da Ti ipak treba tumačiti strane jezike) što je recimo, zastariv zločin i smrću zločinca se briše, ali je taj Francek isto tako kriv za smrt hrvatskih domoljuba u logoru Jasenovac, među inima i dvojice domobranskih časnika - Vladimira i Krešimira Dretara, i to kao Oblasni vojni komesar koji je imao zadaću likvidirati logor između lipnja i kolovoza 1945. godine, a dogodilo se da su Vladimir, moj otac i Krešimir, moj stric bili čuvani od mobiliziranog austrougarskog časnika Aleksandra Šandora Dretara, svojeg rođenog oca, a mojeg dragog dide Šandora, pa tako Tuđman toliko toga zna o Jasenovcu a i ja s njim. Obojica osobno upleteni, on kao zločinac, a ja kao malodobna žrtva, što sam i danas jer me proganjaju vedropoljski i žegarski sinovi suradnika UDB-e i SDB-a, pa zato moraju biti pravi Hrvati, a ja krivi.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2011, 22:17 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Točno muslimanska politika traži ove labilne, željne pozornosti i frustrirane, da ih pokazuje k'o cirkuske mede svim BiH Hrvatima.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2011, 23:04 

Ministry of Sound je napisao/la:
Iskreno, mislio sam da je ovaj dezerter-djedica Drele malo opasniji protivnik i udarnik, a na takvo razmišljanje me navela djelatnost dotičnoga na internetu. Čovjek provodi penzionerske dane otvarajući i uređujući članke na Wikipediji samom sebi, časteći sebe epitetima i zaslugama kojih se ne bi stidili ni Napoleon a bome ni Gotovina. Taj je osnovao sve moguće i žive jedinice u i oko Bihaća, obranio Bihać, sve u maniri profinjenog intelektualca-filozofa-ratnika.

A prava istina je da je dotični zbrisao iz Bihaća ratne 1992, dokopao se zapada, a lokalni Hrvati ga preziru, kao što se da vidjeti po upisima na ovoj temi. Predvidljivo, podršku je dobio samo od Muslimana, na račun svojih "bobanovskih" onanija.

Lažov, dezerter, borac protiv vjetrenjača i pomahnitali penzioner - Tomislav "Drele" Dretar.

Što se Tebe tiče, stvari stoje drukčije. Ti praviš istinske ekscese u svojoj logici, a zato što ne znaš što je to silogizam.ne znaš kategorizirati stvari niti im odrediti rod. Recimo u zaključku bi sve bilo dobro kao etiketa da nema nečega što je u alogičnoj vezi s iskazima "lažov", "dezerter" i "pomahnitali penzioner", koji jesu jednog roda i kategorijalno dobro poredani, ali red im rastura sintagma "borac protiv vjetrenjača". Naime, one prve tri kvalitativne oznake moje osobe imaju negativni rod, a ova zadnja pozitivni. One su, te kategorijalne oznake, međusobno poništavajuće. Teza i antiteza u silogizmu ne mogu zajedno ući u zaključak jer su se poništile i više ne postoje kao entitet. Ja ću , ipak, i Tebe voljeti kao neprijatelja svoga, jao mama pa ja ću u dupli raj, volim dva svoja neprijatelja, dušom i tilom, kako bi rekao moj prijatelj Petar Gudelj, koji se mora crvenjeti zbog svojih sunarodnika u Makarskoj koji pišu da im gosti iz BiH nisu dobro došli. Znači li to...Da, da, znači da ni Hrvati Hercegovci nisu dobro došli u Makarsku, jer su predstavljeni po najgorem ološu. Pitajte Gorana Ivaniševića šta misli i najezdi skakavaca u Split i Dalmaciju. Vidiš, ja sam kao Slavonac i dijelom Dalmatinac i Ličanin (moji rodovi su Komljenovići-Tomljenović, Rivići, Čorkovi- recimo nekadašnji dvostruki svjetski prvak u nekoj vrsti hrvanja Josip Čorak iz Petrinje je unuk istok čovjeka koji je meni pradjed. Tko bi vama Hercegovcima vjerovao - dođe dečko Hrvat iz Sarajeva, sigurno je muslimanska ulizica i upucaju ga Hrvatine iz službenog oružja. I tko sad s Vama bio u istom rodu. Ja nikada.

To što mene lokalni Hrvati preziru dijelom je točno jer seljačići su uvijek prezirali visoku gospodu. Recimo ne prezire me prof. Drago Mažar, ni prof. Irena Mažar, ni mr. Nedjeljko Radošević, ni general Stipetić, ali on nije Kaurin, ali zato ni gopođa M. Šimić (i njen muž) , službenica nekadašnjeg Muzeja AVNOJ ne prezire me, ni dr Krešimir Ižaković me ne prezire iako me ne voli, pa gospodin M ilan Keča i gosp. Dragica Keča i njihovi sinovi ne preziru me...Treba li još?

Ja sebi ne pribavljam nikakve epitete. Znaš li Ti uopće što je epitet? Epitet je riječ grčkog podrijetla i znači "pridjevak". Gramatički gledano vrsta riječi pridjev - lijep, uzvišen, junačan, pametan, silan, pronicljiv, vidovit...nadam se da sad znaš jer izgleda nisi bio u školi onog dana kad se govorilo o toj vrsti riječi. Sad se epiteti koriste samo u funkciji stilskih figura ukrašavanja, ali uvijek kao pridjevi. I sad mi reci, po duši, koji sam ja to pridjev koristio govoreći o onome što sam učinio? Ja sam samo imenice upotrebljavao. Gola statistika, nikakvog ukrašavanja. Ništa, ni jednu imenicu, ni jedan fakat, činjenicu koju sam naveo nisi u stanju pobiti jer su to neoborive istine, od osnivanja Prve bihaćke hrvatske pješačke pukovnije 12. lipnja 1992. ili još prije otimanja dvaju aviona i slanja pilota na obuku u Zagreb pa do rukovodjenja 51. sjednicom Predsjedništva općine Bihać na kojima sam odolijevo srpskim naletima osvajanja bihaćke terotorije administrativnim putovima, ismijao sam ih zbog proglašavanja hrvatskih plemića čije kosti leže u grobnici pokraj ostataka crkve sv. Ante Padovanskog srpskim plemićima, sve to i još mnogo drugih stvari između toga su sušta istina. Neoboriva. Nema epiteta. AAli za siromašne djelima i znanjima tuđa djela su dokaz njihove vlastite bezvrijednosti i postaju slava slavnog čovjeka i to je ono što smeta takvim jadnicima kao što si Ti. Znaš, ja nisam onaj koji je kupovao diplome već sam ih krvavim žuljeljem guze. na tvrdoj stolici da mi um ne zaspe i umovanjem, naravno, zasluzio.Diplome su mi dala sveucilsta u Zagrebu, Rijeci, Sarajevu i Bruxellesu i ona, ta sveucilista garantiraju da sam ja znalac nekih stvari koje mli omogucuju da izvodim jezicne finese i bravure koje Tebe i slicne Tebi mediokritete i intelektualne probisvjete bole do besvjesti. Da dodam jos i to, a sto mozes provjeriti na Internetu - Hrvatsko ministarstvo za kulturu mi je povjerilo prevodjenje vec triju knjiga poznatih hrvatskih pisaca, ne onih Tvojih iz Tvojih sela, vec iz sredista hrvatske suvremenosti, a upravo sad radim na na tri projekta koja financira to isto Ministarstvo- jedna antologija - poetski sublimizam, sto Ti ne vrijedi objasnjavati jer neces shvatiti, pa izabrane pjesme najveceg hrvatskog pjesnika 20. stoljeca - Petra Gudelja, pa izabrane pjesme Bozice jelusic, najvece zivuce hrvatske pjesnikinje. Vidis. ovo su za Tebe sve epiteti, jer Ti tome nisi dorastao, mamlaz bio mamlaz ostao, to nije za Tebe i da li bi Ministarstvo kulture Hrvatske u koju bi zelio uci pod svaku cijenu, ali nikad neces biti pravi Hrvat jer nisi rodjeni nego rirodjeni Hrvat, a ja sam rodjeni Hrvat i uvijek sam bio Hrvat i samo Hrvat' Nikad se nisam krio iza nikakvih regionalnih ni fiolklor nih imena. Vidiđ koliko sam Ti vremena posvetio. Zabiljezi sebi ovo da imas za uspomenu, da mozes reci da je Tomislav Dretar Tebi osobno pisao pisma i u njima ti govorio o Tvojim vrijednostima. A sad se skini s ekrana ako nemas dokaza ZA ONO STO TVRDIS. Ja za sve svoje navode imam dokaze. Ne trebaju mi nikakvi izvori jer ja sam izvor kojeg se citira i priciva kao argument. Hajde pikolo, picajolo, picaboj gubi se!

Ah da, osnovao sam sve postojece postrojbe HVO-a u Bihacu. postoje¸e u ono vrijeme dok sam bio u Bihacu do rujna mjeseca 1992. Jednu jedinu onu 101. koja je postrojena u Zegaru 12' lipnja 1992. godine. I volio bih da mi kazes kako se to moglo pobjeci iz Bihaca' Onqko kqko su pobjegli sinovi dr Santica moglo se sve do Zabrani izlaska iz Bihaca, kasnije ni Srbi nisu pustali prolazak kroz svoju teritoriju. Ja sam otisao legalno , avionom, trecim lijetom po Odluci Skupđtine Okruga Bihac. U Zagrebu me Ministarstvo obrane RH - MORH, poslalo na službeni put bez povratka. Predlazem Ti da pitas konzula Bernarda Jurlinu sta on zna o ovome. Njega su tadasnji celnici HVO-a i HDZ-a pokusali u slicne stvari, ali on je skolovan covjek i zna svoj posao pa je dao strucnjacima za takve stvari da izvre strazivanja i na kraju su lajavci na odgovornim mljestima zasutjeli, a mala lajava pascad je nastavila lajati evo vec dvadeset godina skoro. Pa sto se toliko trudite da dokazete da ne postojim kao netko drugi a ne onaj za kojeg bi me vi htjeli držati? Interesantno. Bunar presahnuo a vi pijete li pijete, što li samo pijete kad je bunar suh i vode nema što i vi sami konstatirate.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2011, 23:16 

europljanin i intelektualac ispružio jezik,...jedinstveno

metla

Vrh

PostPostano: 16 kol 2011, 00:11 

Dretaru, sramoto jedna. Kad smo prošle godine raspravljali pomislio sam kako si se popravio, ali javio si se u gorem obliku neko ikad. Kako te nije sramota sitni sverceru cigarama s početka rata. Sad više nismo ni kukavice, već seljaci u opancima, vlasi i što sve nisam pročitao na ovih šest stranica. Koji si ti gad, to ne mogu vjerovati. Trebao si do sad umrijeti od navodnog raka, a ti još uvijek sipaš svoj otrov i vrijeđaš sve živo i mrtvo. Bruko jedna. Nazivaš se filozofom, pjesnikom ..., a riječnik ti je gori od bilo kojeg ''seljaka'' kaurina ili madžara. Mislio sam kako smo donekle ''pomirili'' stavove, ali prije bih rekao kako si puno bolesniji nego prije godinu dana.
A ti zlatni ljiljanu, jesi li upoznao Čifuta u 4. bataljunu 501.br., kad je prisilno unovačen i ošišan do gole kože. Jesi našao ljudeskaru, crna zemlja se njega stidi što je po njoj hodao. Čega se pametan stidi...

Vrh

PostPostano: 16 kol 2011, 00:13 

Ovo je naša rasprava od prije godinu dana.
http://www.dalje.com/gn/gn.php?id=colon ... tegorija=0

Vrh

PostPostano: 16 kol 2011, 00:58 

Vidiš, moj znalče latinskog jezika, arcane (arkan) derivira iz latinskog arcanum - misterija , što je opet sinonim ali više pokazuje obrednu misteriju, dakle - tajna. U francuskom argou ta riječ je postala arkan što znači da je vlasnik tog imena neiscrpiva tajna zla, onaj koji bi i vlastitu mater prodao kad treba. Dakle,
nemaš pravo na izrugivanje drugog, jer si sam jadan. Ali ne može čovjek sve znati i to Ti je za oprostiti, ali Ti se ne može oprostiti štvo svoje neznanje koristiš da bi drugome nalijepo sramotu. No, ne brini, ja te ne ljubim kao bližnjega svoga i po tome nisam kršćanin, ali sam kršćanin po nečemu drugom, daleko vrvrijednijem - ja Te ljubim kao neprijatelja svoga, jer bližnjega svoga ljubiti je lako, naročito kad zaglupiš tog bližnjeg svoga i onda mu kradeš iza leđa, što je činio sve i jedan od Tvojih bližnjih, Tudjman , koji je zaslužan za hrvatsku državnost koju su on i njegova dječica, hercegovački rodijaci Boban, Šušak, Praljak, Tuta-Kaka, onaj mali omladinac kojem je ime veron icon (otud ime Veronique - istinita slika, vidim da Ti ipak treba tumačiti strane jezike) što je recimo, zastariv zločin i smrću zločinca se briše, ali je taj Francek isto tako kriv za smrt hrvatskih domoljuba u logoru Jasenovac, među inima i dvojice domobranskih časnika - Vladimira i Krešimira Dretara, i to kao Oblasni vojni komesar koji je imao zadaću likvidirati logor između lipnja i kolovoza 1945. godine, a dogodilo se da su Vladimir, moj otac i Krešimir, moj stric bili čuvani od mobiliziranog austrougarskog časnika Aleksandra Šandora Dretara, svojeg rođenog oca, a mojeg dragog dide Šandora, pa tako Tuđman toliko toga zna o Jasenovcu a i ja s njim. Obojica osobno upleteni, on kao zločinac, a ja kao malodobna žrtva, što sam i danas jer me proganjaju vedropoljski i žegarski sinovi suradnika UDB-e i SDB-a, pa zato moraju biti pravi Hrvati, a ja krivi.

Gospodine pjesniče, prošećite malo, uhvatite boje na ovom ljetnom suncu, negdje uz rijeku ili u parku, to zna zalječiti nagomilanu količinu kompleksa i frustracija. :yes

P.S. Vi ste najpraviji Hrvat! :aleale

Vrh

PostPostano: 16 kol 2011, 03:19 

Gospodin pjesnik, ratnik i boem se ponavlja s tezama i prostaklukom, ovdje mu je nick bio "Budalina Tale", a u raspravi su ga razvalili Herzeg Lager i Bumbar:

http://www.forum.hr/showthread.php?t=435974&page=4

Vrh

PostPostano: 16 kol 2011, 11:57 

http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/bihac-sjecanje-na-trecu-satniju-hvo-a-4007.html

Citat:
Bihać - Sjećanje na Treću satniju HVO-a

slika

Bihać - Sjećanje na Treću satniju HVO-a

U Bihaću je obilježena godišnjica 3. pješačke satnije HVO-a, koju su činili mještani naselja Kralje, Vrkašić i Kalina, a koji su se okupili i oživjeli sjećanje na vrijeme agresije i obrane Bihaćkog okruga u čemu su aktivno sudjelovali i Hrvati.

Misom zadušnicom u crkvi u Kraljama za sve poginule i nestale pripadnike HVO-a regije Bihać, te polaganjem cvijeća na spomen-obilježju u ovom naselju, ukazano je poštovanje svim pripadnicima HVO-a koji su u toj borbi dali i svoj život.

Prema riječima Franje Jurića, dopredsjedavajućeg Općinskog vijeća Bihać, Hrvati iz Bihaća su ponosni na svoju ulogu u tadašnjim bitkama za svoj grad.

U okviru obilježavanja godišnjice prikazan je i dokumentarni filma o Trećoj satniji HVO-a, njenom ratnom putu i braniteljima.

| Oslobođenje| HB.org |

Vrh

PostPostano: 16 kol 2011, 11:58 

asantic1 je napisao/la:
Dretaru, sramoto jedna. Kad smo prošle godine raspravljali pomislio sam kako si se popravio, ali javio si se u gorem obliku neko ikad. Kako te nije sramota sitni sverceru cigarama s početka rata. Sad više nismo ni kukavice, već seljaci u opancima, vlasi i što sve nisam pročitao na ovih šest stranica. Koji si ti gad, to ne mogu vjerovati. Trebao si do sad umrijeti od navodnog raka, a ti još uvijek sipaš svoj otrov i vrijeđaš sve živo i mrtvo. Bruko jedna. Nazivaš se filozofom, pjesnikom ..., a riječnik ti je gori od bilo kojeg ''seljaka'' kaurina ili madžara. Mislio sam kako smo donekle ''pomirili'' stavove, ali prije bih rekao kako si puno bolesniji nego prije godinu dana.
A ti zlatni ljiljanu, jesi li upoznao Čifuta u 4. bataljunu 501.br., kad je prisilno unovačen i ošišan do gole kože. Jesi našao ljudeskaru, crna zemlja se njega stidi što je po njoj hodao. Čega se pametan stidi...

Pa đes ti, nema te na forumu evo 100 godina. Eto nek je ispalo i nešto korisno od pojave Dretara. :zubati

Vrh

PostPostano: 16 kol 2011, 11:59 

Što se Tebe tiče, stvari stoje drukčije. Ti praviš istinske ekscese u svojoj logici, a zato što ne znaš što je to silogizam.ne znaš kategorizirati stvari niti im odrediti rod. Recimo u zaključku bi sve bilo dobro kao etiketa da nema nečega što je u alogičnoj vezi s iskazima "lažov", "dezerter" i "pomahnitali penzioner", koji jesu jednog roda i kategorijalno dobro poredani, ali red im rastura sintagma "borac protiv vjetrenjača". Naime, one prve tri kvalitativne oznake moje osobe imaju negativni rod, a ova zadnja pozitivni. One su, te kategorijalne oznake, međusobno poništavajuće. Teza i antiteza u silogizmu ne mogu zajedno ući u zaključak jer su se poništile i više ne postoje kao entitet. Ja ću , ipak, i Tebe voljeti kao neprijatelja svoga, jao mama pa ja ću u dupli raj, volim dva svoja neprijatelja, dušom i tilom, kako bi rekao moj prijatelj Petar Gudelj, koji se mora crvenjeti zbog svojih sunarodnika u Makarskoj koji pišu da im gosti iz BiH nisu dobro došli. Znači li to...Da, da, znači da ni Hrvati Hercegovci nisu dobro došli u Makarsku, jer su predstavljeni po najgorem ološu. Pitajte Gorana Ivaniševića šta misli i najezdi skakavaca u Split i Dalmaciju. Vidiš, ja sam kao Slavonac i dijelom Dalmatinac i Ličanin (moji rodovi su Komljenovići-Tomljenović, Rivići, Čorkovi- recimo nekadašnji dvostruki svjetski prvak u nekoj vrsti hrvanja Josip Čorak iz Petrinje je unuk istok čovjeka koji je meni pradjed. Tko bi vama Hercegovcima vjerovao - dođe dečko Hrvat iz Sarajeva, sigurno je muslimanska ulizica i upucaju ga Hrvatine iz službenog oružja. I tko sad s Vama bio u istom rodu. Ja nikada.

To što mene lokalni Hrvati preziru dijelom je točno jer seljačići su uvijek prezirali visoku gospodu. Recimo ne prezire me prof. Drago Mažar, ni prof. Irena Mažar, ni mr. Nedjeljko Radošević, ni general Stipetić, ali on nije Kaurin, ali zato ni gopođa M. Šimić (i njen muž) , službenica nekadašnjeg Muzeja AVNOJ ne prezire me, ni dr Krešimir Ižaković me ne prezire iako me ne voli, pa gospodin M ilan Keča i gosp. Dragica Keča i njihovi sinovi ne preziru me...Treba li još?

Ja sebi ne pribavljam nikakve epitete. Znaš li Ti uopće što je epitet? Epitet je riječ grčkog podrijetla i znači "pridjevak". Gramatički gledano vrsta riječi pridjev - lijep, uzvišen, junačan, pametan, silan, pronicljiv, vidovit...nadam se da sad znaš jer izgleda nisi bio u školi onog dana kad se govorilo o toj vrsti riječi. Sad se epiteti koriste samo u funkciji stilskih figura ukrašavanja, ali uvijek kao pridjevi. I sad mi reci, po duši, koji sam ja to pridjev koristio govoreći o onome što sam učinio? Ja sam samo imenice upotrebljavao. Gola statistika, nikakvog ukrašavanja. Ništa, ni jednu imenicu, ni jedan fakat, činjenicu koju sam naveo nisi u stanju pobiti jer su to neoborive istine, od osnivanja Prve bihaćke hrvatske pješačke pukovnije 12. lipnja 1992. ili još prije otimanja dvaju aviona i slanja pilota na obuku u Zagreb pa do rukovodjenja 51. sjednicom Predsjedništva općine Bihać na kojima sam odolijevo srpskim naletima osvajanja bihaćke terotorije administrativnim putovima, ismijao sam ih zbog proglašavanja hrvatskih plemića čije kosti leže u grobnici pokraj ostataka crkve sv. Ante Padovanskog srpskim plemićima, sve to i još mnogo drugih stvari između toga su sušta istina. Neoboriva. Nema epiteta. AAli za siromašne djelima i znanjima tuđa djela su dokaz njihove vlastite bezvrijednosti i postaju slava slavnog čovjeka i to je ono što smeta takvim jadnicima kao što si Ti. Znaš, ja nisam onaj koji je kupovao diplome već sam ih krvavim žuljeljem guze. na tvrdoj stolici da mi um ne zaspe i umovanjem, naravno, zasluzio.Diplome su mi dala sveucilsta u Zagrebu, Rijeci, Sarajevu i Bruxellesu i ona, ta sveucilista garantiraju da sam ja znalac nekih stvari koje mli omogucuju da izvodim jezicne finese i bravure koje Tebe i slicne Tebi mediokritete i intelektualne probisvjete bole do besvjesti. Da dodam jos i to, a sto mozes provjeriti na Internetu - Hrvatsko ministarstvo za kulturu mi je povjerilo prevodjenje vec triju knjiga poznatih hrvatskih pisaca, ne onih Tvojih iz Tvojih sela, vec iz sredista hrvatske suvremenosti, a upravo sad radim na na tri projekta koja financira to isto Ministarstvo- jedna antologija - poetski sublimizam, sto Ti ne vrijedi objasnjavati jer neces shvatiti, pa izabrane pjesme najveceg hrvatskog pjesnika 20. stoljeca - Petra Gudelja, pa izabrane pjesme Bozice jelusic, najvece zivuce hrvatske pjesnikinje. Vidis. ovo su za Tebe sve epiteti, jer Ti tome nisi dorastao, mamlaz bio mamlaz ostao, to nije za Tebe i da li bi Ministarstvo kulture Hrvatske u koju bi zelio uci pod svaku cijenu, ali nikad neces biti pravi Hrvat jer nisi rodjeni nego rirodjeni Hrvat, a ja sam rodjeni Hrvat i uvijek sam bio Hrvat i samo Hrvat' Nikad se nisam krio iza nikakvih regionalnih ni fiolklor nih imena. Vidiđ koliko sam Ti vremena posvetio. Zabiljezi sebi ovo da imas za uspomenu, da mozes reci da je Tomislav Dretar Tebi osobno pisao pisma i u njima ti govorio o Tvojim vrijednostima. A sad se skini s ekrana ako nemas dokaza ZA ONO STO TVRDIS. Ja za sve svoje navode imam dokaze. Ne trebaju mi nikakvi izvori jer ja sam izvor kojeg se citira i priciva kao argument. Hajde pikolo, picajolo, picaboj gubi se!

Ah da, osnovao sam sve postojece postrojbe HVO-a u Bihacu. postoje¸e u ono vrijeme dok sam bio u Bihacu do rujna mjeseca 1992. Jednu jedinu onu 101. koja je postrojena u Zegaru 12' lipnja 1992. godine. I volio bih da mi kazes kako se to moglo pobjeci iz Bihaca' Onqko kqko su pobjegli sinovi dr Santica moglo se sve do Zabrani izlaska iz Bihaca, kasnije ni Srbi nisu pustali prolazak kroz svoju teritoriju. Ja sam otisao legalno , avionom, trecim lijetom po Odluci Skupđtine Okruga Bihac. U Zagrebu me Ministarstvo obrane RH - MORH, poslalo na službeni put bez povratka. Predlazem Ti da pitas konzula Bernarda Jurlinu sta on zna o ovome. Njega su tadasnji celnici HVO-a i HDZ-a pokusali u slicne stvari, ali on je skolovan covjek i zna svoj posao pa je dao strucnjacima za takve stvari da izvre strazivanja i na kraju su lajavci na odgovornim mljestima zasutjeli, a mala lajava pascad je nastavila lajati evo vec dvadeset godina skoro. Pa sto se toliko trudite da dokazete da ne postojim kao netko drugi a ne onaj za kojeg bi me vi htjeli držati? Interesantno. Bunar presahnuo a vi pijete li pijete, što li samo pijete kad je bunar suh i vode nema što i vi sami konstatirate.

slika

slika

Vrh

PostPostano: 16 kol 2011, 16:42 

asantic1 je napisao/la:

Pa đes ti, nema te na forumu evo 100 godina. Eto nek je ispalo i nešto korisno od pojave Dretara. :zubati

Gdje sam? Zbog ovakvih, kao što je Dretar i Zlani ljiljan, sam i prestao pisati po svim forumima, jer nemam ja što ispravljati i objašnjavati takvim tipovima. HVO Bihać je to što jest, a mi, njegovi pripadnici, znamo što je i kako bilo i neće pričati o nama neki ''marksistički filozof'', sin trostrukog dezertera iz II. svjetskog. Genetika je strašna stvar. Tip pobjegao u ljeto 1992.g. i sad svima pametuje, a znam za nekoliko njegovih pokušaja prije nego što je uspio. Skroz jak zapovjednik, tijekom obilazaka prvih crta vojnicima prodaje cigare na komad po masnim cijenama.

Vrh

PostPostano: 16 kol 2011, 17:12 

bumbar92 je napisao/la:

metla

Hopa, evo teške artiljerije iz stranih zemalja, evo dežurnih Hrvata. Ja ispružio jezik a Ti poganiš sve oko sebe.

Vrh

PostPostano: 16 kol 2011, 17:15 

asantic1 je napisao/la:

Gdje sam? Zbog ovakvih, kao što je Dretar i Zlani ljiljan, sam i prestao pisati po svim forumima, jer nemam ja što ispravljati i objašnjavati takvim tipovima. HVO Bihać je to što jest, a mi, njegovi pripadnici, znamo što je i kako bilo i neće pričati o nama neki ''marksistički filozof'', sin trostrukog dezertera iz II. svjetskog. Genetika je strašna stvar. Tip pobjegao u ljeto 1992.g. i sad svima pametuje, a znam za nekoliko njegovih pokušaja prije nego što je uspio. Skroz jak zapovjednik, tijekom obilazaka prvih crta vojnicima prodaje cigare na komad po masnim cijenama.

Sad ja švercer cigarama, a ne Ti, Diplomac iz Livna kojeg sam vadio iz zatvora. Što Ti mene nisi vadio Dozapovjedniče?

Vrh

PostPostano: 16 kol 2011, 17:58 

bumbar92 je napisao/la:

metla

Hopa, evo teške artiljerije iz stranih zemalja, evo dežurnih Hrvata. Ja ispružio jezik a Ti poganiš sve oko sebe.

niđe veze intelektualac, slabo bombaš i to po pogrešnim položajima pradjedovske ti zemlje, a sada tako strane i daleke. Isto, nikad dežurao, većinom stražario, dežure su za stožernike što se češkaju po mudima dok broje bakse cigara ali Ti nisi taj? Jelde?

Vrh

PostPostano: 16 kol 2011, 18:12 

asantic1 je napisao/la:

Vrh

PostPostano: 16 kol 2011, 18:40 

asantic1 je napisao/la:

Eh moj jado, bas si jadan. Ima bar jedan jedan posten covjek reci da se dogodilo nesto drugo. Da sam jedanput iz tada centralnog skladista i Kladusi dobio sljedovanje za bihacku postrojbu i lijepo ju podijelio vojnicima na Zavaljum jednu šteku a dvije dao Branku Čavoru, zapovjedniku da ih dijeli. Nije to bio sanduk, nego tri šteke, sramoto nijedna Kako Te nije sramota. Gadis mi se. Samo dokazujes da sam imao pravo sto te NISAM PRIMIO ZA TJELOHRANITELJA. UBIO BI ME S LEDJA. OGAVAN SI. Sad sam ja švercer cigarama, a ne Ti, kojeg sam vadio iz zatvora u kojem si bio zbog sumnje za šverc a ne zbog noćne promenade. zašto li samo Ti mene nisi vadio iz zatvora zbog sumnjičenja za šverc, već ja Tebe, Dozapovjedniče?

A moj otac, domobranski poručnik, zapovjednik postaje u selu Vrba, na granici Nedićeve srbije, poginuo na kraju rata, dezertirao je iz zločinačkih postrojbi u koje je ušao, u Ustaše, kao student prve godine Šumarskog fakulteta u Zagrebu, jer je bio domoljub i nije htio sudjelovati u zločinima Plave SS divizije u koju je poslan po Zapovijedi Dide Kvaternika osobno. Upravo zato što nije bio kukavica. Dezertiranje nije uvijek kukavičluk. Ulog je suviše veliki. A ja nisam dezertirao iz Bihaća . Prvo sam Odlukom Okružne skupštine poslan u Zagreb, a odatle mi promijenjen cilj putovanja. Budući da sam ja prirodni Hrvat, tj. rođeni, a ne pripisani kao vi kozari s katuna, ja mogu biti prizvan samo od svoje domovine čije sam državljanstvo imao sve do 2002. kao jedino, kad sam primio i BiH državljanstvo. Mogao sam mirno u svojoj pedesetoj godini života sjediti na sjednicama ili u podrumu. I reci mi kako to da mi Ti budeš jednom prilikom vojna pratnja kad sam ja nitko i ništa? Kad se bivši sluga digne na gospodara on je neumoljiv. To iz tebe govori kmet, hercegovački ovčar, vlah od koza koji se probudio u svojem morlačkom brlogu. I dosadan si vlajo. uvijek isto. trla baba lan da joj prodje dan.

Privitak/ci:
Opaska: Evom od lijepog oca lijepa djeca. Gospodin otac, gospodin dida, gospodin pradida, pa sve tako do najudaljenijeg pretka Gregora Dretara, kaštelana baruna Gašpara Draškovića u zamku u Trakošćanu AD 1581.
Vladimir Dretar 001.jpg
Vladimir Dretar 001.jpg [ 17.22 KiB | Pogledano 6417 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 16 kol 2011, 18:51 

asantic1 je napisao/la:

Što opaki karakter može biti opak. Kad smo zavrsili izgradnju aerodroma u Coralicima Okruzna skupstina na sjednici u Cazinu donijela odluku, imaju zapisnici da i ja budem u prvom avionu koji ce se vratiti iz Bihaca. Bio je to u ono vrijeme veliki poduhvat. Osnovali smo avijaciju! Onaj koji ju je stvorio trebao je otici kao prvi hrvatski casnik u Zagreb donijeti glas: Još smo zivi! Mulac koji je bio u mojoj pratnji to dobro zna. Zato sto je uhvacen u svercu izbacio sam ga iz pratnje.
i sad fantazira. Pa Ti studiras vec petnaest godina povijest morao bi nesto i znati o toj znanosti, koja nije samo nabrajanje datuma i imena i izvrtanje cinjenica. Naime drzava ima administraciju, zapisnike, arhivu koja ih cuva. Lako je provjeriti moje navode, ali Tvoje nije moguce. Ti ponovo uvodis delikt misljenja. Ti izmlisljas da znas sta sam ja imao na umu u kojem momentu. Kako se to bjezi iz Bihaca u ljeto 1992.g? Deder, opricaj narodu!

Vrh

PostPostano: 16 kol 2011, 19:13 

Gospodine pjesniče, prošećite malo, uhvatite boje na ovom ljetnom suncu, negdje uz rijeku ili u parku, to zna zalječiti nagomilanu količinu kompleksa i frustracija. :yes

P.S. Vi ste najpraviji Hrvat! :aleale

Vrh

PostPostano: 16 kol 2011, 19:18 

asantic1 je napisao/la:

Opet sebi sam skačeš u usta. Kako ćeš misliti da smo "pomirili" stavove kad si se javio s napadom na mene. Da si štao, šutao bih i ja. Što si tražio to si i dobio. Kako me dragi Bog dobro naputi da Te ne uzmem s Predragom u stalnu pratnju. Govorio je meni Rajan da si Ti sumnjiv tip. A trebao sam pustiti Jakova i Šaru da Te svežu i pritvore na par dana da popušiš duhan koji si švercao. I sad zaklopi gubec kad Matija nisi. Nas je Bijelih Hrvata da budemo poglavari a vi vlaji crljeni da čuvate koze i spavate po katunima i pokrivate se gunjevima. Chute! !

Vrh

PostPostano: 16 kol 2011, 21:25 

Zar Ti uopće znaš misliti?

Kao svaki maloumnik, bio bi dobar čekist, otkineš komad nečega pa onda lijepiš po njemu ono što nazivaš mislima. Misliš da su to misli što ti se mota po praznoj tikvi. I jedino tad zaista misliš, kad miliš da misliš. Sav si od apsurda, a tko te tavog odgoji ? Tata slučaj i mama misterija. Malo sam Te analizirao, nemaš sposobnost povezivanja nepovezivog, davanja smisla jednoj relaciji mogućoj samo geniju, ali kod Tebe nepovezive stvari ne proizvode djelo iznenađujućeg bitka. Ti stavljaš naporedo stvari koje koje jedna drugu u takvom sirovom stanju proždiru kao plamen petreulje. Ti stavljaš asocijaciju na Don Kišota i recimo Falstaffa ili Arkana, ne onog iz karata, već onog iz francuskog argota, zajedno i tako to nudiš kao zaključak koji bi trebao biti moje biće. Prije nego to obajvi moje biće, mora samo po sebi, za sebe i u sebi biti biće, a to što ti nudiš već je Tvoja pamet spržila i pretvorila i Ništa koje ne može biti Nešto. Jer Ništa daje ništa, a Jedan daje Jedan. Ti nemaš zaista ništa za ponuditi. Da Te dalje ne razvaljujem onim što ne razumiješ reći ću Ti samo da sa na dobrom putu za ništavilo. Ne plaši se , nećeš zalutati. Već si u ambisu svoje apsurdne nakaznosti. Ne ovo nije pogrješan sklop. Nakazna apsurdnost je izuzetak da postoji nešeto što je nemoguće, ni kao aporija ni kao supstancija. Ti si apsurdno nakazno biće jer si unakazio apsurd, svoga tatu i obljubio svoju mamu - misteriju. takva mjesta koja Ti zauzimaš postojala su samo u Buchenwaldu i Auschwitzu. Francuzi ih zovu la latrine, zahod, ćenifa u kojima se zbivao apsurd supsancijalne slobode i i sloboda supstancije apsurda - Dreck, Govna kao supstancija i smrad kao pojavna forma koji idu u paru i bivaju svojim postojanjem jedino mjesto gdje su jadni Buchenwalđani i Auschiwitzerci mogli doživjeti trenutke čiste slobode i bezbrižnosti, pripremene ali ipak slobode, namo ni Sonderkommando nije zalazio. Tko izdahne pada u govna, ne ide kroz dimnjak u zrak gdje Celanov Majstor iz Njemačke kopa grob Židovima. Skladište dreka kao prostor slobode. Interesantna teza za eventualni doktorat, ako nisi već doktorirao, moj Falstaffe! A sad ako si išta razumio cestitam Ti. Promoviram te u cast doktora govnarskih znanosti' Doktor apsurda. Jedistven znanstveni rang. Treba Te dici na cast akademika.

Ovo sam Ti samo htio pokazati kao se jednim visokim stupnjem apstraktnog iskaza moze tretirati predmet vrhunskog znacaja po ljudskost. Ako si čitao Camusa onda bi moirao znati da da je život apsurda - revolt, pobuna, a Ti nisi pobunjeni čovjek, već si Sizif. Ti staješ u dreku, ti se ne buniš protiv dreka jer je to tvoj prirodni okoliš. kako će se žaba krastača buniti protiv baruštine kad jedino po njoj opstaje usprkos svim rodama koje naiđu pa ih klopaju.
Zato si ti nakazan apsurd, Bog neka Ti oprosti nakaznost Tvoju i voih Tvojih sudrugova. Javite gazdama da pripreme nevu prepregu, relej, i vaša ekipa je otišla u sunovrat. Ne u cvijet sunovrata, već u ponor gadosti.

I sad cu Te upitati jednu stvar. Misliš li da je ovo primitivni govor ili govor primitivca i ima i ovdje išta primitivno? Da Ti razjasnim ono što nikad nećeš shvatiti usprkos hrpama činjebica koje si natrpao u tu tvoju misiraču na ramenima. Ti nemaš ni invencije ni intuicije, ti nemaš dara. Ti si običan zvekan koji se obnavlja u svojoj vrtnji oko svoje ose pa neuki misle da se to sunce rađa na istoku. Vidiš, mali moj. Tško je napraviti tortu od dreka, to mogu samo veliki pisci kao onaj što je napisao Stilske vježbe i evo ja. Ovo je apstrakcija najvišeg reda , abstrahere znači odvojiti, pojam od predmeta, i baratati njime. Prvotna stvar je primitivna akcija mozga ako se mozak ne može odlijepiti od nje. To je smisao primitivizma i primitivnog čovjeka. Primitivna umjetnost, to je još uv ijek umjetnost, ona ne abstrahira od prirodne ii društvene supstancijalnosti. Zato ja nisam ni primitivac niti imam primitivno ponašanje. Ja smišljeno govorim onako kako Ti mene čuješ i što ti nazivaš primitivizmom. Ti, naime, razumiješ samo primitivni govor. Ja sam ovdje upotrebljavao ružne riječi, ali nisam upadao u univerzum primitivnog govorenja, barem ne sad, samo zato da Ti pokažem kako izgleda moć govorenja iz pera jednog filozofa i Ti ne priznaješ jer ne krekeće u zboru žaba u nekoj palanačkoj žabokrečini. Možeš ovo vječitom studentu povijesti AŠantiću1 podariti da preda kao seminarski rad kad bude imao kolokvij o filozofiji povijesti. Radi se o nemogućem i apsurdnom o slobodi u konclogorima koja je postojala samo na seralištu, tvojoj prirodnoj sredini. Hajd' zdravo, odoh ja malo još razgovarati s Celanom, a Tebi eto Tvojih pa se svojatajte i gangajte, ilirskim zlatom zlatite Rimu vrata.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 218 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: