|
|
Stranica: 22/26.
|
[ 642 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:14 |
|
|
Novdan je napisao/la: Tetejac je počeo trkeljati o međunarodno priznatoj BiH. Dakle pozvao se na legalitet. Legalno gledano, HDZ je bio u koaliciji s SDA jednako kao i sa SDS-om. No to ne mijenja poantu da je jedna stvar imati savez s muslimanima, a druga je pridružiti im se. On se poziva na neki sentiment, feeling, osobna iskustva. A to, kao što si lijepo pokazao, baš i nije uvijek točno. Alija nije imao nikakav legitimitet, ali smo ga mi držali na životu čisto zato jer smo ratovali sa Srbima. Po mome je to bila debela greška, trebali smo pustiti Srbima da završe s njima uzduž i poprijeko.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:15 |
|
|
tetejac je napisao/la: Daj molim te. Kad smo to mi u BiH vezali zastave sa Srbima i sds?  A tko je rekao da smo to radili? "Samo" smo vladali skupa s njima, u koaliciji, par mjeseci. Ništa više.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:17 |
|
|
Novdan je napisao/la: Jel ti razumiješ da legitimitet Hrvata u BiH ima Mate Boban, a ne Dobroslav Paraga ili Alija Izetbegović? Jel razumiješ da je hrvatska strana Slobodan Praljak, a ne Sefer Halilović?
Jel razumiješ da je jedna stvar biti u privremenom savezu s nekim zbog specifičnih o kolnosti, a druga prijeći na tuđu stranu? Je li tetejac?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:18 |
|
|
Novdan je napisao/la: Jel ti razumiješ da legitimitet Hrvata u BiH ima Mate Boban, a ne Dobroslav Paraga ili Alija Izetbegović? Jel razumiješ da je hrvatska strana Slobodan Praljak, a ne Sefer Halilović?
Jel razumiješ da je jedna stvar biti u privremenom savezu s nekim zbog specifičnih o kolnosti, a druga prijeći na tuđu stranu? Ne seri više o Praljku, spavali smo u istoj sobi dok sam se borio protiv muslimana u BiH. Ti si tupan i za politiku i za rat. Sa vama takvima nebi imali nino o što danas imamo. Mi smo se u BiH zajebali debelo ali to je neka druga priča.
_________________ Idi kući maži supe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:19 |
|
|
tetejac je napisao/la: Novdan je napisao/la: Jel ti razumiješ da legitimitet Hrvata u BiH ima Mate Boban, a ne Dobroslav Paraga ili Alija Izetbegović? Jel razumiješ da je hrvatska strana Slobodan Praljak, a ne Sefer Halilović?
Jel razumiješ da je jedna stvar biti u privremenom savezu s nekim zbog specifičnih o kolnosti, a druga prijeći na tuđu stranu? Ne seri više o Praljku, spavali smo u istoj sobi dok sam se borio protiv muslimana u BiH. Ti si tupan i za politiku i za rat. Sa vama takvima nebi imali nino o što danas imamo. Mi smo se u BiH zajebali debelo ali to je neka druga priča. I kako komentiraš da ga tvoj poglavnik Dobroslav Paraga naziva ratnim zločincem i krivcem za uništenje HOS-a u BiH? Btw ovo što si mi rekao nije odgovor na moja pitanja
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:19 |
|
|
Ceha je napisao/la: tetejac je napisao/la: Daj molim te. Kad smo to mi u BiH vezali zastave sa Srbima i sds?  A tko je rekao da smo to radili? "Samo" smo vladali skupa s njima, u koaliciji, par mjeseci. Ništa više. Pa rekao je ovaj novdan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:20 |
|
|
tetejac je napisao/la: Ceha je napisao/la: A tko je rekao da smo to radili?
"Samo" smo vladali skupa s njima, u koaliciji, par mjeseci. Ništa više. Pa rekao je ovaj novdan. Govorio sam o političkoj koaliciji HDZ/SDA/SDS koja je uspostavila i podijelila vlast u BiH
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:23 |
|
|
Ceha je napisao/la: tetejac je napisao/la: Boli me kurac za obojicu. Bio sam na nekim skupovima i osnivanjima hdz-a pa znam sam ne trebaš mi ti srat ovde. Recimo u Junuzovoj Zenici u domu kulture kad se osnivao hdz pa znam jako dobro kako je to išlo i kakv je program bio. Ne seri. Ok. Ajd sad malo razmisli. Braniš čovjeka komu je desna ruka bio udbaš (po tvome), žena muslimanka, koji je priznao islamskog Srbina za glavnog zapovjednika i radio probleme HVOu. Koga danas veličaju raznorazni yugići, udbaši i slični. Ajd probaj dati neki smisleni argument po kojem bi on trebao biti bilo što više od korisnog idiota takvima? Razmisli i ti. I ti braniš Tuđmana kojem je udbašija govorila šta da radi. Razmisli i ti malo. Nije mala stvar oba jastreba prebit.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:24 |
|
|
Evo što osnivač HSP-a u BiH i nesuđeni poglavnik Dobroslav Paraga piše o Slobodanu Praljku: Citat: Tužitelj Kenneth Scott tada je pročitao tajno snimljen stenogram razgovora između predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana i Slobodana Praljka, načelnika Stožera HVO-a koji je izvršio suicid prigodom izricanja pravomoćne presude u Haagu 2017. godine, jer nije imao savjesti i snage suočiti se sa kaznom za zla koja je počinio.
Slobodan Praljak potvrdio je Franji Tuđmanu da je on, to jest, Praljak, bio, „osobno uključen sa Prkačinom u uništavanje HOS“. Na sastanku u Tuđmanovu uredu 26. rujna 1992. Praljak je izjavio: Naziva ga ratnim zločincem koji nije imao snage suočiti se sa svim zlima koje je počinio. I evo još te, tetejče, po treći put pozivam da odgovoriš na ovo: Jel ti razumiješ da legitimitet Hrvata u BiH ima Mate Boban, a ne Dobroslav Paraga ili Alija Izetbegović? Jel razumiješ da je hrvatska strana Slobodan Praljak, a ne Sefer Halilović? Jel razumiješ da je jedna stvar biti u privremenom savezu s nekim zbog specifičnih o kolnosti, a druga prijeći na tuđu stranu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:27 |
|
|
Novdan je napisao/la: Evo što osnivač HSP-a u BiH i nesuđeni poglavnik Dobroslav Paraga piše o Slobodanu Praljku: Citat: Tužitelj Kenneth Scott tada je pročitao tajno snimljen stenogram razgovora između predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana i Slobodana Praljka, načelnika Stožera HVO-a koji je izvršio suicid prigodom izricanja pravomoćne presude u Haagu 2017. godine, jer nije imao savjesti i snage suočiti se sa kaznom za zla koja je počinio.
Slobodan Praljak potvrdio je Franji Tuđmanu da je on, to jest, Praljak, bio, „osobno uključen sa Prkačinom u uništavanje HOS“. Na sastanku u Tuđmanovu uredu 26. rujna 1992. Praljak je izjavio: Naziva ga ratnim zločincem koji nije imao snage suočiti se sa svim zlima koje je počinio. I evo još te, tetejče, po treći put pozivam da odgovoriš na ovo: Jel ti razumiješ da legitimitet Hrvata u BiH ima Mate Boban, a ne Dobroslav Paraga ili Alija Izetbegović? Jel razumiješ da je hrvatska strana Slobodan Praljak, a ne Sefer Halilović? Jel razumiješ da je jedna stvar biti u privremenom savezu s nekim zbog specifičnih o kolnosti, a druga prijeći na tuđu stranu? Tupane HOS je prešao na našu stranu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:32 |
|
|
tetejac je napisao/la: Novdan je napisao/la: Evo što osnivač HSP-a u BiH i nesuđeni poglavnik Dobroslav Paraga piše o Slobodanu Praljku:
Naziva ga ratnim zločincem koji nije imao snage suočiti se sa svim zlima koje je počinio.
I evo još te, tetejče, po treći put pozivam da odgovoriš na ovo:
Jel ti razumiješ da legitimitet Hrvata u BiH ima Mate Boban, a ne Dobroslav Paraga ili Alija Izetbegović? Jel razumiješ da je hrvatska strana Slobodan Praljak, a ne Sefer Halilović?
Jel razumiješ da je jedna stvar biti u privremenom savezu s nekim zbog specifičnih o kolnosti, a druga prijeći na tuđu stranu? Tupane HOS je prešao na našu stranu. Haha pa prešli su kad je ubijen veleizdajnik Kraljević. Kraljević je prešao na muslimansku stranu, nakon čega je ubijen, a Hrvati su iz HOS-a prešli u HVO. Osim muslimana, oni su prešli u ARBIH. Nije problem u običnim Hrvatima HOS-ovcima, već u veleizdajnicima Kraljeviću i Paragi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:34 |
|
|
tetejac je napisao/la: Ceha je napisao/la: Sigurno znaš više ljudi od mene u Australiji. Ali kakve to veze ima s bilo čim? Ni ja ni ti ih ne znam sve. A službene brojke su onakve kakve sam stavio.
A pitanje je jasno, ok ne znaš, sve pet.
Pa ima veze. Ti znaš 5 ljudi ja znam 500. Od tih 500, 30 ih ima naše državljanstvo. O mladima i drugoj/trećoj generaciji da ne govorim. Daj ne seri. U Australiji ima parsto tisuća Hrvata, uzorak ti je premali za generalizaciju...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:35 |
|
|
tetejac je napisao/la: Ceha je napisao/la: Nedokazan si.
Pogotovo 90ih je mogao biti i je. Bez obzira na sve. Pa evo sad je Milanović i nije moj predsjednik a glasao sam za njega. Imaš problem s tim? Jedno je pokazati neslaganje s nečijom politikom, a drugo odbiti poslušnost u vojsci.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:36 |
|
|
Ceha je napisao/la: tetejac je napisao/la: Pa ima veze. Ti znaš 5 ljudi ja znam 500. Od tih 500, 30 ih ima naše državljanstvo. O mladima i drugoj/trećoj generaciji da ne govorim. Daj ne seri. U Australiji ima parsto tisuća Hrvata, uzorak ti je premali za generalizaciju... Pa jebote rekao sam samo da znam više ljudi od tebe. Koji je tebi kurac? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:39 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:40 |
|
|
Ceha je napisao/la: tetejac je napisao/la: Pa evo sad je Milanović i nije moj predsjednik a glasao sam za njega. Imaš problem s tim? Jedno je pokazati neslaganje s nečijom politikom, a drugo odbiti poslušnost u vojsci. Kome je Kraljević odbio poslušnost?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:41 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:41 |
|
|
tetejac je napisao/la: Razmisli i ti. I ti braniš Tuđmana kojem je udbašija govorila šta da radi. Razmisli i ti malo. Nije mala stvar oba jastreba prebit. Tuđman je radio greške, napravio je gomilu pizdarija. Ali je dobio rat. Da se slušalo Paragu, Hrvatska bi bila ono što se vidi s tornjeva zg katedrale, muslimani bi dobili neki emirat u Dalmacija, a ostalo bi bila Srbija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:42 |
|
|
Ceha je napisao/la: tetejac je napisao/la: Razmisli i ti. I ti braniš Tuđmana kojem je udbašija govorila šta da radi. Razmisli i ti malo. Nije mala stvar oba jastreba prebit. Tuđman je radio greške, napravio je gomilu pizdarija. Ali je dobio rat. Da se slušalo Paragu, Hrvatska bi bila ono što se vidi s tornjeva zg katedrale, muslimani bi dobili neki emirat u Dalmacija, a ostalo bi bila Srbija. Pa nisam ja za Paragu čovječe koji je tebi kurac?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:43 |
|
|
Ceha je napisao/la: tetejac je napisao/la: Razmisli i ti. I ti braniš Tuđmana kojem je udbašija govorila šta da radi. Razmisli i ti malo. Nije mala stvar oba jastreba prebit. Tuđman je radio greške, napravio je gomilu pizdarija. Ali je dobio rat. Da se slušalo Paragu, Hrvatska bi bila ono što se vidi s tornjeva zg katedrale, muslimani bi dobili neki emirat u Dalmacija, a ostalo bi bila Srbija. Reci ti meni kako gledaš Tuđmanovu politiku što se tiče BiH?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:44 |
|
|
tetejac je napisao/la: Ceha je napisao/la: Tuđman je radio greške, napravio je gomilu pizdarija. Ali je dobio rat.
Da se slušalo Paragu, Hrvatska bi bila ono što se vidi s tornjeva zg katedrale, muslimani bi dobili neki emirat u Dalmacija, a ostalo bi bila Srbija.
Reci ti meni kako gledaš Tuđmanovu politiku što se tiče BiH? Pa jest, dobio je rat al preko leđa naših u BiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:44 |
|
|
tetejac je napisao/la: Ceha je napisao/la: Daj ne seri. U Australiji ima parsto tisuća Hrvata, uzorak ti je premali za generalizaciju...
Pa jebote rekao sam samo da znam više ljudi od tebe. Koji je tebi kurac?  I ja sam ti rekao da je to vjerojatno istina, ali da je potpuno nebitno za diskusiju. Po službenim podacima većina Australskih Hrvata ima HR državljanstvo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:45 |
|
|
tetejac je napisao/la: Ceha je napisao/la: Jedno je pokazati neslaganje s nečijom politikom, a drugo odbiti poslušnost u vojsci.
Kome je Kraljević odbio poslušnost? Tuđmanu. I ljudima koji su nastupali u njegovo ime.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:46 |
|
|
tetejac je napisao/la: Znam ja dobro šta je Paraga ne trebaš mi ti ovde srat. Jasno ti je da je meni uopće glupo neke stvari povlačit tu? Koja je razlika između Kraljevića i Parage? Čim netko krene s*at o Karađorđevu, il je udbaš, ili je udbaški idiot. Tu nema nekih iznimaka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade Postano: 27 pro 2025, 17:47 |
|
|
tetejac je napisao/la: Ceha je napisao/la: Tuđman je radio greške, napravio je gomilu pizdarija. Ali je dobio rat.
Da se slušalo Paragu, Hrvatska bi bila ono što se vidi s tornjeva zg katedrale, muslimani bi dobili neki emirat u Dalmacija, a ostalo bi bila Srbija.
Pa nisam ja za Paragu čovječe koji je tebi kurac? Sve ok. Objasni mi razliku između Parage i Kraljevića u BiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|