HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 sij 2026, 04:51.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 642 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade
PostPostano: 27 pro 2025, 17:49 

Ceha je napisao/la:
tetejac je napisao/la:
Pa jebote rekao sam samo da znam više ljudi od tebe. Koji je tebi kurac? :neznam

I ja sam ti rekao da je to vjerojatno istina, ali da je potpuno nebitno za diskusiju.
Po službenim podacima većina Australskih Hrvata ima HR državljanstvo.

Ti službeni podaci 100% nisu tačni. Ima Hrvata puno više i nema šanse da većina ima HR državljanstvo. Da vidim podatke, čisto me zanima. Može link?

Vrh

Naslov: Re: Tuđman i Šušak zaustavljali HVO kada je odgovarao na muslimanske napade
PostPostano: 27 pro 2025, 17:52 

Ceha je napisao/la:
tetejac je napisao/la:
Pa nisam ja za Paragu čovječe koji je tebi kurac?

Sve ok.
Objasni mi razliku između Parage i Kraljevića u BiH.

Jel ti mene stvarno jebeš ovdje? Paraga je bio predsjednik HSP-a i političar, Blaž je bio vojnik i zapovjednik HOS-a u BiH.

Vrh

PostPostano: 27 pro 2025, 17:53 

tetejac je napisao/la:
Reci ti meni kako gledaš Tuđmanovu politiku što se tiče BiH?

Premekano.
Ono što je napisao Marijan.
Trebao je našamarati muslimane par puta i ne bi bilo nekog rata.
Dakle, da se Rama ponovila u Uskoplju i Novom Travniku, možda još ponegdje, stvari bi se brzo riješile.

No problem je što bi onda imali par novih "Jajca", gdje se situacija baš i nije završila u našu korist.

Recimo da je u lipnju i na ljeto 93. trebao povuć više snaga za obračun s njima, ako je već propustio početak.
Od ove priče s Konjičkim selima, pa nadalje.

Problem je što je UNPROFOR cijelo vrijeme prijetio da će bombardirati nas (imaš izjavu generala Rosea https://www.nacional.hr/otkrivena-najve ... juna-hv-a/ gdje priča kako treba zbombardirati Hrvate da Srbi shvate poruku).

Vrh

PostPostano: 27 pro 2025, 17:54 

Ceha je napisao/la:
tetejac je napisao/la:
Kome je Kraljević odbio poslušnost?

Tuđmanu.
I ljudima koji su nastupali u njegovo ime.

Opet Tuđman. Ne mogu više. Aj adio.

Vrh

PostPostano: 27 pro 2025, 17:55 

tetejac je napisao/la:
tetejac je napisao/la:
Reci ti meni kako gledaš Tuđmanovu politiku što se tiče BiH?

Pa jest, dobio je rat al preko leđa naših u BiH.

Nije.
Žrtvovao je 5% oko Mrkonjića (tu je Pauk nagrabusio) i nije reagirao kada je trebao u Srednjoj Bosni i sjevernoj Hercegovini.
Ali to su sve taktičke, ne strateške pogreške.

Da nije umro i da na vlast nisu došli Mesići i Pusići, Hrvati BiH bi bili u puno boljoj poziciji.

Vrh

PostPostano: 27 pro 2025, 17:56 

tetejac je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

I ja sam ti rekao da je to vjerojatno istina, ali da je potpuno nebitno za diskusiju.
Po službenim podacima većina Australskih Hrvata ima HR državljanstvo.

Ti službeni podaci 100% nisu tačni. Ima Hrvata puno više i nema šanse da većina ima HR državljanstvo. Da vidim podatke, čisto me zanima. Može link?

Dao sam ti u originalnom postu.

Evo opet;
https://hrvatiizvanrh.gov.hr/hrvati-izv ... raliji/751

Vrh

PostPostano: 27 pro 2025, 17:56 

tetejac je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Sve ok.
Objasni mi razliku između Parage i Kraljevića u BiH.

Jel ti mene stvarno jebeš ovdje? Paraga je bio predsjednik HSP-a i političar, Blaž je bio vojnik i zapovjednik HOS-a u BiH.

A čija je vojska bio HOS?

Je li HOS osnovan kao vojno krilo HSPa?

Vrh

PostPostano: 27 pro 2025, 21:02 

tetejac je napisao/la:
Šporet je napisao/la:
Ja sam samo stavio citat, a ako je istina da je taj izrod i udbaš, a Kraljević ga je osobno postavio za svoju desnu ruku u HOS-u, što to onda govori o Kraljeviću?

Nije njega Kraljević postavio. Ti čovječe veze nemaš i pričaš šuplju. I Manolića je Tuđman postavio pa jel Tuđman udbaš? Nemoj bit glup.

Inače, evo ti ga u Kompasu prije 10 dana

Vrh

PostPostano: 27 pro 2025, 21:57 

Haha... Bakir Ustaša

Privitak/ci:
RTV HB_Primorac za Kompas.png
RTV HB_Primorac za Kompas.png [ 338.56 KiB | Pogledano 1400 put/a. ]

PostPostano: 27 pro 2025, 22:14 

daramo je napisao/la:
Da je Kraljević ostao živ svjetska javnost ne bi ni trepnula da JNA zgazi Kraljevićeve naciste u BiH.
Za Srbe bi to bila najveća medijska pobjeda.

Zašto koristite antifa narativ - "nacisti"? Pa ma kakvi bili hrvatski pravaši, HOS-ovci - nacisti nisu bili. To su bile srpske podvale od samog početka, "Labradori", "Opere" i tsl. Kao kada na stadionu ne našaraju "U", nego svastiku?! Odmah znaš kako je to antifa ili udba podvala. Baš svijet zna što su Ustaše, ali zato "nacisti", jao...

A što se tiče "svjetske javnosti"? Pa ta "svjetska javnost" bila je protiv nas ionako. Držali nam embargo, dovodili mudžahedine, zaustavljali hrvatske vojne akcije, kenjali, švercali, špijali, obespravljivali, sudili, .... Živo zlo. I takvi bi nam bili sa ili bez Kraljevića. Pa nije valjda kako mislite da smo nakon smrti Kraljevića postali ljubimci "svjetske javnosti"?! A da je mogla, JNA bi zgazila sve Hrvate, s Kraljevićem ili bez njega. Poseban proljev su mi priče o "dobroj JNA", koja nas je mogla razvaliti, ali eto tako "milosrdni" kakvi su već bili - nisu to željeli uraditi. Ono, Kraljević je mrtav - e sada ih nećemo zgaziti, ništa od naše medijske pobjede... JNA je stigla i napravila zla, dokle je MOGLA, a ne dokle je htjela.
Da je Kraljević ostao živ, moguće je svašta, razni scenariji. Možda bi imali unutar hrvatski rat, možda ne bi, možda bi bio bitan, možda ne, možda bi mu za 2 dana došlo iz guzice u glavu, pa bi se pokajao.... No povezivati to sa "svjetskom javnošću" (baš im je on bio važan) ili napadima JNA - smiješno.

Vrh

PostPostano: 27 pro 2025, 23:47 

Pa ne slažem se.
Da je mogla JNA bi nas zgazila.
MZ je dobrim djelom bila kontra nas, navijala je 91. za Srbe.
To sve stoji

Međutim...
Da smo krenuli slaviti fürera, bili bi jače kontra nas.
Zato i je Tuđman balansirao.
Nama baš i nisu odgovarali strani vojni udari, ili nečija intervencija.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2025, 00:08 

Ceha je napisao/la:
Pa ne slažem se.
Da je mogla JNA bi nas zgazila.
MZ je dobrim djelom bila kontra nas, navijala je 91. za Srbe.
To sve stoji

Međutim...
Da smo krenuli slaviti fürera, bili bi jače kontra nas.
Zato i je Tuđman balansirao.
Nama baš i nisu odgovarali strani vojni udari, ili nečija intervencija.

Ne znam koje ste godište, pa prosipate te "bisere"? Pa tko je onda (DR) od hrvatske opcije "slavio fürera"???! Nismo ga slavili. Zašto bi ga i slavili? Pa što je to onda Tuđman trebao "balansirati"? Borio se protiv nepostojećeg problema? Zašto takvu glupost uopće spominjete? Bile su tada srpske obavještajne podvale, za koje je svakom Hrvatu bilo jasno kako su to laži, Urša koja pjeva Lili Marlen (sa tko zna kakvim motivima) i .....??? Evo sada Ukrajinci slave Banderu, ubojicu Židova i katolika - ali Vam to nije problem i ne prozivate ga kao "nacistu", te kao fenomen koji bi trebalo "balansirati"?!
U ratu, dijelio sam (moj vod) dvorište (2 kuće), sa ekipom u kojoj je bio i jedan Židov - časnik HV, sa svojim šoferom, starijim vojnikom koji se okitio sa značkom "U". I od toga smo pravili zajebanciju. A ne da bi tog časnika mrzili ili mu pravili bilo kakav problem. Nije mi poznato kako je u hrvatskoj vojsci, narodu, pa čak i HOS-u bilo antisemitizma. Kojeg bi onda kao Tuđman trebao suzbijati ("balansirati").
Taj "nacizam" nam podmeću Srbi i antife, ali sada da se više ne ponavljam.

Jedino ako su za Vas "ZDS", "U" i "nacizam" - isto?

Vrh

PostPostano: 28 pro 2025, 02:17 

Daj Divizija, nemoj me za*ebavat.

Di sam ja rekao da smo mi nacisti?
Rekao sam da se oko nekih stvari trebalo paziti, pogotovo s obzirom koliko smo bili "dragi" MZu.
MZ je za Ukrajince, 91. nije bio za nas.

U jednom trenutku je naravno to trebalo sve odjebati, no to nije bila 91.
I naravno da su s*ali raznorazni yugići, samo oni bi to prihvatili isto kao i kunu.

Da Tuđman je trebao balansirati, jer su mu podmetali sve i svašta.
Pa zar su onaj Reutersov naslov o "klanju srpske nejači" u trenucima kada Srbi kolju po Vukovaru, ili posebano snimanje "rušenja Starog mosta", koje je prvi puta prikazano u Londonu par dana prije nego bilo gdje u okolici ne govore dosta?

Nisi glup, nemoj glumit budalu.
ZDS se normalno koristio, nije bilo nikakvih problema oko toga, samo nije bio masovan.
92. i 94. se vjerojatno mogao omasoviti. Odnosno proglasiti službenim u vojsci.
93. ne, jer smo tada imali Maslenicu, Medak i probleme s muslićima.
A 95. su nas zaebavali oko nestanka traktorista.

Bijelo polje je trebalo i moglo biti promijenjeno još 90. ili 91., tu nije bilo realnih smetnji.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2025, 02:19 

Uostalom, ako ćemo baš cjepidlačiti, pogle Talijane i Mussolinija.
Ih zaebava itko oko toga?

Domaći jugići (Oštrić na fhr-u ti je dobar primjer) čak i niječu da je lik radio nešto kontra Hrvata (kao da nismo ljudi, već životinje) i uvijek seru po nepostojećim ustašama.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2025, 10:49 

Ceha je napisao/la:

Rekao sam da se oko nekih stvari trebalo paziti, pogotovo s obzirom koliko smo bili "dragi" MZu.

I naravno da su s*ali raznorazni yugići, samo oni bi to prihvatili isto kao i kunu.

Pa zar su onaj Reutersov naslov o "klanju srpske nejači" u trenucima kada Srbi kolju po Vukovaru, ili posebano snimanje "rušenja Starog mosta", koje je prvi puta prikazano u Londonu par dana prije nego bilo gdje u okolici ne govore dosta?

........

Koja Vas je to "Divizija" spopala? U životu se nisam nikada klonirao, pa neću to učiniti niti za Vas.

Kolega daramo kreće sa pričom o "Kraljevićevim nacistima", a Vi se nadovezujete sa "slavljenjem furera", kao da je to uopće netko (Hrvat) tada (ikada) želio, ali je to srećom Tuđman "balansiranjem" onemogućio. Izmišljotina. Nabrojite 3 hrvatska nacista 1991., pa sve do danas? Koga je to "vulkanizer" Tuđman "balansirao, pa da ne proširi nacizam u Hrvata?
Pa čak ni taj Kraljević, pored svih ludorija i bizarnosti - nacista nije bio.

Naravno, kako se Hrvatima podmetalo, od Zagreba, preko Vukovara, do Mostara i gdje sve ne. Ali da bi Hrvati ikome dali povoda svojim tobožnjim "nacizmom" i "slavljenjem furhera", pa je to Tuđman morao obuzdati?! Koje fantazije?! Vaša priča može imati samo logike, ako se izjednače NDH i nacizam. To je Vaš stav?

Slažemo se, glup nisam. Zato se izražavajte jasno i precizno. A kada drugi put ugurate u istu rečenicu sa Hrvatima, furera, krenete nešto insinuirati, imati ćemo problem. I opet, ako među Hrvatima vidite naciste i one koji slave furera - pa izvolite iza tog stava čvrsto stajati i argumentirajte to. Ili recite kako ni sami ne znate što ste to zapravo napisali.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2025, 14:31 

goran2hr je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

........

Koja Vas je to "Divizija" spopala? U životu se nisam nikada klonirao, pa neću to učiniti niti za Vas.

Kolega daramo kreće sa pričom o "Kraljevićevim nacistima", a Vi se nadovezujete sa "slavljenjem furera", kao da je to uopće netko (Hrvat) tada (ikada) želio, ali je to srećom Tuđman "balansiranjem" onemogućio. Izmišljotina. Nabrojite 3 hrvatska nacista 1991., pa sve do danas? Koga je to "vulkanizer" Tuđman "balansirao, pa da ne proširi nacizam u Hrvata?

Naravno, kako se Hrvatima podmetalo, od Zagreba, preko Vukovara, do Mostara i gdje sve ne. Ali da bi Hrvati ikome dali povoda svojim tobožnjim "nacizmom" i "slavljenjem furhera", pa je to Tuđman morao obuzdati?! Koje fantazije?! Vaša priča može imati samo logike, ako se izjednače NDH i nacizam. To je Vaš stav?

Slažemo se, glup nisam. Zato se izražavajte jasno i precizno. A kada drugi put ugurate u istu rečenicu sa Hrvatima, furera, krenete nešto insinuirati, imati ćemo problem. I opet, ako među Hrvatima vidite naciste i one koji slave furera - pa izvolite iza tog stava čvrsto stajati i argumentirajte to. Ili recite kako ni sami ne znate što ste to zapravo napisali.

Meni pada na pamet ovaj video. Tu ekipa pozdravlja s uzdignutom desnicom, a na zidu pored HOS-ovaca sprejem je nacrtana velika svastika (kukasti križ). Najluđa scena kad ovaj Srbin HOS-ovac kaže da se on ne bori na hrvatskoj strani, nego za neovisnu Bosnu i Hercegovinu. Kakav je to show

Vrh

PostPostano: 28 pro 2025, 14:42 

Ovi Srbi u komentarima pljuju po Čapljini, a meni se grad čini skroz pristojno. Bolji nego Mostar definitivno

Vrh

PostPostano: 28 pro 2025, 15:00 

Novdan je napisao/la:
Ovi Srbi u komentarima pljuju po Čapljini, a meni se grad čini skroz pristojno. Bolji nego Mostar definitivno

Uredan skroz, dio čaršije di su živili Muslimani je dosta zapušten, barem bio kad sam prije par godina zadnji put tamo bio.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2025, 15:44 

Novdan je napisao/la:

Citat:
Gdje su bili ti kampovi?

Tada u tom trenutku su oba ta kampa bila u dva sela. U jedno i drugo pripada općini Ljubuški. Jedno selo je Hardomilja

Hardomilja?

Hardomilja. Tako je. To je na putu od Ljubuškog prema Metkoviću. Znači na hercegovačkoj strani. To je bilo Hardomilja. Onda smo jedno kratko vrijeme imali jedan kamp u Gornjoj Vitini. Njega smo morali napustiti jer su nas beogradski novinari provalili i taj kamp...

Beogradski novinari?

Beogradski novinari

Otkud njih tamo?

Ispričat ću vam i to. Provalili su nas. Tu je pokojni Kraljević naivan ispao. Oni su nas provalili, dojavili vojsci poziciju tog kampa. I vojska je tukla taj kamp iz aviona. A to su odigrali dosta lukavo. Jedan dan je Kraljević mene zvao da mi kaže da su iz Zagreba s preporukom vrha HSP-a došli dvoje njemačkih novinara koji bi htjeli napraviti jednu reportažu o načinu kako se priprema Hrvatska na obranu. Oni su došli pod legendom njemačkih novinara. Kraljević ih je preuzeо, odveli ih u Gornju Vitinu. Meni je bilo sumnjivo kada smo išli u Gornju Vitinu, točno sam vidio da oni cijelim putem snimaju sa kamerom, u stvari, sve oko sebe. I ja sam svaki mogući detalj koji su snimili u kampu u Gornjoj Vitini. Kraljević je tu naivno, bez imalo skrivanja, bez imalo zadrške ispričao im je puno više nego što je trebao i pokazao im puno više nego što treba. Da bi se sutra na večer na JUTEL-u emitirala reportaža čija poruka je bila od prilike ovakva: «Dok demokratske snage teže da sačuvaju kakav-takav mir, dotle se ekstremisti u zapadnoj Hercegovini pripremaju kao da će rat da traje 100 godina.>» Tada je direktor JUTEL-a bio Goran Milić i to je bila udarna reportaža na JUTEL-u sutra na večer. I meni je bilo jasno da se doslovno moramo istu sekundu pokupiti. Ja sam alarmirao momke da kupe sve što imaju gore u tom kampu, da se miču apsolutno odmah. I na vrijeme smo mi pokupili tu opremu,stvari. Jer isti taj dan su bila dva preleta aviona jugoslavenske vojske i jasno raketiranje tog područja.

Isti taj dan?

Isti taj dan.

Oni su, dakle, gledali JUTEL.

Ili je JUTEL za njih radio.

:ucelo

Vrh

PostPostano: 28 pro 2025, 16:10 

Mar-kan je napisao/la:
Kratko sam bio u Hos-u, nikad mi nije bila jasna hosova vojna hijer(an)arhija.

Ima li tebe ovdje negde? :zubati

Vrh

PostPostano: 28 pro 2025, 21:21 

goran2hr je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

........

Zamolio sam te da se ne praviš blesavim.
Mislim da se dosta jasno tu izražavam.

Nema nacista u Hrvata.
Ali za cijele ex-yu su pokušavali sve Hrvate proglasiti nacistima.

Tuđman je morao paziti na svašta.
Dovoljan je podsjetnik priča o salveti.

Pretjerane priče o ww2 su tu išle na hrvatsku štetu, bez obzira koliko bili u pravu u priči.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2025, 21:45 

Ceha je napisao/la:

Nema nacista u Hrvata.

Nemoj tako, ima nas. :)

slika

Vrh

PostPostano: 28 pro 2025, 21:53 

Bobovac je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Nema nacista u Hrvata.

Nemoj tako, ima nas. :)

slika

To je hindu simbol mira i ljubavi, dečki nisi mogli naći pravi, pa su zeli ovaj naopaki, jbg :D

Vrh

PostPostano: 29 pro 2025, 00:09 

Bobovac je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
Kratko sam bio u Hos-u, nikad mi nije bila jasna hosova vojna hijer(an)arhija.

Ima li tebe ovdje negde? :zubati

To su nacisti i treba ih ‘denacifikovat’ :zubati

Vrh

PostPostano: 29 pro 2025, 14:44 

Ceha je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Zamolio sam te da se ne praviš blesavim.
Mislim da se dosta jasno tu izražavam.

Nema nacista u Hrvata.
Ali za cijele ex-yu su pokušavali sve Hrvate proglasiti nacistima.

Tuđman je morao paziti na svašta.
Dovoljan je podsjetnik priča o salveti.

Pretjerane priče o ww2 su tu išle na hrvatsku štetu, bez obzira koliko bili u pravu u priči.

Krenuli ste s pričom o Hrvatima koji bi "slavili fuhrera", ali eto, Tuđman ih je spriječio i "balansirao". I tom besmislicom privukli moju pažnju. Predsjednik Tuđman radio je svašta i imao od dobrih poteza i odluka, do zadnjih budalaština. No da su se, ono, okupili hrvatski nacisti, obuli se u crno, obrijali glave i sa bakljama i palicama krenuli naći prvog Židova da mu učine nešto nažao?! A onda ih Tuđman zaustavio i "izbalansirao"?! Kako hrabro i plemenito od njega... Takvu fantaziju mogli bi samo predavati u satima pseudo povijesti, na ženskim studijima.

I umjesto da reterirate, kažete kako Vas je ponio ovaj val, gdje antife uzdižu Tuđmana i pronalaze njegove izjave gdje hvali Tita, tumače to u svoju korist, pa na tragu toga i Vaš upis o Tuđmanu koji "balasira" hrvatske naciste, Vi izvodite nespretni damage control, posežete za strawmanom i otkrivate toplu vodu.

Da naravno, stranci i neprijatelji, su blatili Hrvate, čine to i danas. No slučaj u kojem je Tuđman zaustavio (obuzdao, "balansirao") tobožnje hrvatske sljedbenike fuhrera - nije se dogodio. I opet, ako vi izjednačavate ZDS, "U" i nacizam, opet se nećemo složiti, no onda taj Vaš upis ima nešto smisla, ovako - banana.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 642 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: