HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 lis 2025, 21:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1852 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 75  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu
PostPostano: 22 lis 2012, 19:50 

Da, pravi se Mujo iz viceva sad. Uvijek na kraju tako bude.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2012, 19:51 

Hamza Yusuf je napisao/la:
ManInBlack je napisao/la:
Na osnovu čega si ti zaključio da se obraćam tebi? Većinu nas ovdje ne zanima ni katoličanstvo / kršćanstvo u čijem smo okrilju rođeni, a da nam sada netko dolazi tumačiti islam.

Imamo mi pametnijeg posla, mi smo ti bolan moderni pagani :)

To je tvoje pravo i nemam ništa protiv toga što tebe ne zanima ali šta ćeš onda na pdf "religija" ? O čemu bi se ovdje pričalo nego o religiji pobugu ,a islam je jedna od tri najbrojnije religije svijeta

Koliko vidim temu nije otvorio hrvat :zubati očito je da ih to ne zanima :zubati i onda dođe jedan :osama da objasni nevjernicima ljepotu islama :zubati

a većinu nas zanima ljepota ljudskog tijela :)

što kažeš na ovo ;)

slika

Vrh

PostPostano: 22 lis 2012, 19:52 

Jah..nije tebi lahko moj dostu sa tolikom mržnjom živjeti

Vrh

PostPostano: 22 lis 2012, 19:53 

Ako već hoćeš Ad Hominem, što želiš reći sa tim avatarom i nickom na jednom hrvatskom forumu ?
Kako ćemo svi mi konvertirati na islam ? Trebalo ti spičiti ban čim si se sa tim pojavio.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2012, 19:53 

Jah..nije tebi lahko moj dostu sa tolikom mržnjom živjeti

Da, mrzim Muhammada. Imam to pravo, tip je odavno mrtav i kriv je za puno zločina. Ja nisam ubijao, on jest. Mogu ga oderati kad poželim.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2012, 19:56 

BBC je napisao/la:
Ako već hoćeš Ad Hominem, što želiš reći sa tim avatarom i nickom na jednom hrvatskom forumu ?
Kako ćemo svi mi konvertirati na islam ? Trebalo ti spičiti ban čim si se sa tim pojavio.

eto ti znaš bolje od mene šta ja želim reći .
Ne reče li prije kako ću ja pobjeći "kao i svi prije" ,a sad zazivaš neki ban ,eee ne valja ti rabota

Vrh

PostPostano: 22 lis 2012, 19:56 

Nijedan kontekst ne opravdava ubijanje, nasilje itd.

Znaci ako toleriras da je pobijeno pleme Banu-Quraiza (600-800 ljudi) na pijaci u Medini
(pod bilo kojim razlogom ili kontekstom, ljudi su mrtvi) onda moras i tolerirati Srebrenicu.

Ako ne, onda se sluzis duplim-moralom.

Isus to ne odobrava u bilo kojem kontekstu. Isus je vratio Lazara od mrtvih

Vrh

PostPostano: 22 lis 2012, 19:58 

Bilic07 je napisao/la:

Znaci ako toleriras da je pobijeno pleme Banu-Quraiza (600-800 ljudi) na pijaci u Medini
(pod bilo kojim razlogom ili kontekstom, ljudi su mrtvi) onda moras i tolerirati Srebrenicu.

Tako jednostavno u biti. Ali bolesni mozgovi islamista ne mogu to skužiti, jer nemaju referencu za moral.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2012, 19:58 

Šta da ti kažem Black ,lijepa žena ,samo što se sve lijepo zamota u svilu i čuva ;)

Vrh

PostPostano: 22 lis 2012, 20:02 

Šta da ti kažem Black ,lijepa žena ,samo što se sve lijepo zamota u svilu i čuva ;)

Ma daj :) zašto bi čuvao ženu zamotanu u svilu?

Vrh

PostPostano: 22 lis 2012, 20:03 

Bilic07 je napisao/la:

Ne toleriram ja ništa ,pišem onako kako je bilo ,malo sam umoran od tolike negativne energije i ljud nabijenih mržnjom koji pričaju o moralu ,pa ću nastaviti kasnije ako Bog da

Vrh

PostPostano: 22 lis 2012, 20:05 

Ne toleriram ja ništa ,pišem onako kako je bilo ,malo sam umoran od tolike negativne energije i ljud nabijenih mržnjom koji pričaju o moralu ,pa ću nastaviti kasnije ako Bog da

A ti si još jedan od onih koji je svjedokom svih tih zbivanja? Putnik kroz vrijeme?

Vrh

PostPostano: 22 lis 2012, 20:07 

A ti si još jedan od onih koji je svjedokom svih tih zbivanja? Putnik kroz vrijeme?

On je jedan od onih koji se trude da naprave u svom okruženju ambijent kao u Muhammadovo doba. Pa se čude što se kolju između sebe i što žive kao sirotinja.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2012, 20:30 

Hamza ne sikiraj se, niko ovdje nece nikog ubjediti.

Npr. pismo Galacanima 1:8
Ali kad bismo vam mi, ili kad bi vam anðeo s neba navješcivao neko evanðelje mimo onoga koje vam mi navijestismo, neka je proklet!

Previse je opozorenja u bibljiji o krivim/laznim poslanicima:
Evanðelje po Mateju, 24
4. Isus im odgovori: "Pazite da vas tko ne zavede!

Prva Ivanova poslanica, 4
Ljubljeni, ne vjerujte svakom duhu, nego provjeravajte duhove jesu li od Boga, jer su mnogi lažni proroci izišli u svijet.

A bas nam islam pokazuje neko drugo evandjelje, hm zanimljivo

Vrh

PostPostano: 22 lis 2012, 20:33 

Vi stvarno mislite da je ogromna mržnja muslimana prema Židovima zbog komada šugave pustinje zvana Palestina i Palestinaca koje bogati šeici neće ni da pogledjau, a sve ih mogu zbrinuti ?

Veze to sa tim nema, to se sve vuče iz Muhammedovog doba. I prema kršćanima je slično tako.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2012, 20:36 

BBC je napisao/la:
Bilic07 je napisao/la:

Tako jednostavno u biti. Ali bolesni mozgovi islamista ne mogu to skužiti, jer nemaju referencu za moral.

Isto tako ne ide jedno sa drugim pravdanje Srebrenice a onda ovdje napadanje nekog drugog za ista dijela. Ti si to radio.

Tako jednostavno u biti. :yes

Vrh

PostPostano: 22 lis 2012, 20:39 

Evo nesto iz starog zavjeta (prije Isusa):

A ti, Betleheme Efrato, najmanji meðu kneževstvima Judinim, iz tebe ce mi izaci onaj koji ce vladati Izraelom; njegov je iskon od davnina, od vjecnih vremena.

Takvih "slucajnosti" koliko hoces

Vrh

PostPostano: 22 lis 2012, 20:42 

Lebowski je napisao/la:

Isto tako ne ide jedno sa drugim pravdanje Srebrenice a onda ovdje napadanje nekog drugog za ista dijela. Ti si to radio.

Možda. Ali ovdje je tema o jednom "proroku" od Boga.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2012, 20:59 

Ovo je isto interesantna konstelacija:
Sura 33:4
Allah nijednom čovjeku dva srca u njedrima njegovim nije dao, a ni žene vaše, od kojih se ziharom rastavljate, materama vašim nije učinio,* niti je posinke vaše sinovima vašim učinio. To su samo vaše riječi, iz usta vaših, a Allah istinu govori i na Pravi put izvodi.
Sura 33: 37
A kad ti reče onome kome je Allah milost darovao, a kome si i ti dobro učinio: "Zadrži ženu svoju i boj se Allaha!" - u sebi si skrivao ono što će Allah objelodaniti i ljudi si se bojao, a preče je da se Allaha bojiš. I pošto je Zejd s njom živio i od nje se razveo, Mi smo je za tebe udali kako se vjernici ne bi ustručavali više da se žene ženama posinaka svojih kad se oni od njih razvedu - kako Allah odredi, onako treba biti

Ako mozes, to nam objasni:
Zar je Allah naredio da se Zeynab (zena Muhamedovog usvojenog sina) rastavi i uda za Muhameda?

Vrh

PostPostano: 22 lis 2012, 21:14 

Bilic07 je napisao/la:
Zar je Allah naredio da se Zeynab (zena Muhamedovog usvojenog sina) rastavi i uda za Muhameda?

To je zanimljiva priča.
Dok je bila zamotana nije mu bila zanimljiva. Jednom neplanirano upao u njenu kuću vidio je polugolu i pošizio za njom.
Vrlo brzo je došao sa novim stihom "od allaha" kako je može oženiti (pojebati), i njegov adoptirani sin se mora od nje rastaviti.

Dobar taj "allah", ispunjavao sve želje malom kriminalcu Muhammadu.

Zbog te priče se možda žene danas po svijetu nepotrebno zamotavaju. Muhamamd bio ljubomoran na svoj harem pa "mu allah poslao stih" da gosti u kući poslanika moraju sa njegovim ženama pričati iza zavjese (upotrijebljena arapska riječ za hijab).

Neki gosti poslije vjenčanja sa Zaynab ostali nekoliko dana, i on ih jednom uhvatio kako prijateljski pričaju s anjegovim ženama i smiju se. Pa (vidi čuda opet) odmah došao novi stih "od allaha" o "hijab".

Vrh

PostPostano: 22 lis 2012, 21:21 

E moj Hamza, mi smo ti temeljni, pagani, Kulinovi potomci, ne volimo ti mi te okupatorske religije... :D

Pusti se ovih katoličkih vehabija, to isto treba prenamijenit. Moramo napravit "Bosanski slučaj".

Vrh

PostPostano: 22 lis 2012, 21:38 

Eh moj Junuze ako ima lijepse poruke od "Ljubavi i oprostaja za cijeli svijet" ja pristajem.
Ali nema jarane, nema.

To je to.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2012, 07:20 

Ne ,ja pišem o cjelim slučajevima ,ništa ne sakrivam i ne vadim iz kontexta ,a vi em ne znate em ste zlonamjerni i totalno nekulturni

Vrh

PostPostano: 23 lis 2012, 07:37 

Bilic07 je napisao/la:
Ovo je isto interesantna konstelacija:
Sura 33:4
Allah nijednom čovjeku dva srca u njedrima njegovim nije dao, a ni žene vaše, od kojih se ziharom rastavljate, materama vašim nije učinio,* niti je posinke vaše sinovima vašim učinio. To su samo vaše riječi, iz usta vaših, a Allah istinu govori i na Pravi put izvodi.
Sura 33: 37
A kad ti reče onome kome je Allah milost darovao, a kome si i ti dobro učinio: "Zadrži ženu svoju i boj se Allaha!" - u sebi si skrivao ono što će Allah objelodaniti i ljudi si se bojao, a preče je da se Allaha bojiš. I pošto je Zejd s njom živio i od nje se razveo, Mi smo je za tebe udali kako se vjernici ne bi ustručavali više da se žene ženama posinaka svojih kad se oni od njih razvedu - kako Allah odredi, onako treba biti

Ne ,čak iz tih ajeta svako normalan može da zaključi da je Zejd tražio da ga Poslanik a.s. razvede ,a Muhamed a.s. ga je odvraćao ,da bi dolaskom tih ajeta mu to bilo dopušteno.
Saznaj cijelu priču
Zejd je bio rob ,kojega je Muhamed a.s. otkupio ,a zatim po straom arapskom običaju uzeo za posinka ,a zatim iz jedne ugledne porodice zaprosio za njega ,za bivšeg roba (obrati pažnju na to i skontaj šta je Muhamed a.s. s tim pokazao ) plemkinju Zeyneb r.a. .
Ona je Zejda prvo odbila ,a zatim pitala Poslanika a.s. "O Habibullah (voljeni Allahov) ,jel to zasita tvoja molba?" i nakon što joj je on rekao da jest ,ona je pristala i udala se za Zejda.
Međutim nakon nekog vremena Zejd je došao Muhamedu a.s. da traži razvod ,jer se nije slagao sa Zeyneb r.a. ,vjerovatno zbog društvene razlike ali mu je Poslanik a.s. rekao da se on toliko založio za taj brak i tražio od Zejda da ostane u braku.
Tad stižu gore navedeni da je Zejdu dopušteno da se razvede ,a Poslaniku a.s. dopušteno da nakon toga oženi Zeyneb jer se ona i pristala udati za Zejda zbog ljubavi prema Muhamedu a.s. ,a time je ujedno i dokinut arapski običaj da se odrasli ljudi proglašavaju svojim posincima i da time faktički postaju krvno srodstvo

Vrh

PostPostano: 23 lis 2012, 08:12 

Bilic07 je napisao/la:
Hamza ne sikiraj se, niko ovdje nece nikog ubjediti.

Npr. pismo Galacanima 1:8
Ali kad bismo vam mi, ili kad bi vam anðeo s neba navješcivao neko evanðelje mimo onoga koje vam mi navijestismo, neka je proklet!

Previse je opozorenja u bibljiji o krivim/laznim poslanicima:
Evanðelje po Mateju, 24
4. Isus im odgovori: "Pazite da vas tko ne zavede!

Prva Ivanova poslanica, 4
Ljubljeni, ne vjerujte svakom duhu, nego provjeravajte duhove jesu li od Boga, jer su mnogi lažni proroci izišli u svijet.

A bas nam islam pokazuje neko drugo evandjelje, hm zanimljivo

Ne sikiram se ja ništa ali eto kad si ti već stručnjak za Bibliju i insistiraš sa citatima ,deder mi objasni nekoliko stvari o "savršenim" biblijskim porukama.
19:26 A on im odgovori: Jer vam kažem da će se svakome koji ima dati: a od onog koji nema uzeće se od njega i ono što ima.
19:27 A one moje neprijatelje koji nisu hteli da ja budem car nad njima, dovedite amo, i isecite preda mnom.
19:28 I kazavši ovo pođe napred, i iđaše gore u Jerusalim.(Luka)

Kako sad to ,ko ima daj mu još ,ko nema uzmi mu što ima ? Neprijatelje koji me ne priznaju dovedite i preda mnom isjecite??

3. Luka Glava 18
(Knjige Novoga zaveta/Sveto Jevanđelje po Luki)
... 18:18 I zapita Ga jedan knez govoreći: Učitelju blagi! Šta da učinim da nasledim život večni? 18:19 A Isus reče mu: Što me zoveš blagim? Niko nije blag osim jednog Boga.

Šta je sad ovo ,čovjek zove Isa a.s. "Blagi" ,a on mu kaže da je samo Bog -Blagi ?! Inače to je jedno od 99 Allahovih imena . Kojom metaform se uspjelo to preokrneuti i zanemariti direktne Isusove a.s. riječi da on nije Bog?

Šta je ovo dalje ,polna diskriminacija i još k tomu naučno dokazana besmislica da je žena nakon poroda ženskog dijeteta duže nečista ?
12:2 Kaži sinovima Izrailjevim, i reci: Kad žena zatrudni i rodi muško, nečista da je sedam dana; kao u dane kad se odvaja radi nemoći svoje, biće nečista.
12:5 A kad rodi žensko, onda da je nečista dve nedelje dana, kao kad se odvaja radi nemoći svoje, i šezdeset i šest dana neka ostane čisteći se od krvi.

ili ovo:

11:5 I svaka žena koje se gologlava moli Bogu ili prorokuje, sramoti glavu svoju; (Korićani)

Ko je sad to izmislio ,opet Muhamed a.s.?

ili npr:
33. Mar. Glava 10
(Knjige Novoga zaveta/Sveto Jevanđelje po Marku)
... 10:12 I ako žena ostavi muža svog i pođe za drugog, čini preljubu.
Zašto se zabrnjuje ženi razvod i izbor bračnog partnera. Znaš li šta piše u Kur'anu za Muhamedove a.s. žene koje su primjer vjernicima:
O Vjerovjesniče, reci ženama svojim: "Ako želite život na ovome svijetu i njegov sjaj, onda se odlučite, daću vam pristojnu otpremu i lijepo ću vas otpustiti.(saveznici)

Nije li ovo diskriminacija?
14:34 Žene vaše da ćute u crkvama; jer se njima ne dopusti da govore, nego da slušaju, kao što i zakon govori.
14:35 Ako li hoće čemu da se nauče, kod kuće muževe svoje neka pitaju; jer je ružno ženi da govori u crkvi.(Korićani)

U Bibliji postoji mnogo matematičkih grešaka. Npr kaže se u "Ezri" 2.poglavlju da je cijela zajednica koja je slijedila Nabukodonzora brojala 42.360 članova ,a ista cifra se kaže i u poglavlju "Nehemije" 42.360 članova. Međutim kad se uzmu ta dva poglavlja u kojima su nabrojani članovi (npr sinovi Paroševi 2172 ,sinovi Arehovi 775) i sabere se dobije se rezultat : u "Ezri" 29.818 ,a u "Nehemiji" 31.089.
Ko to nije znao jednostavne računske operacije sabiranja i kako bi ti to objasnio nekome kome želiš da bude uputa ? Sumnjam da se metaforičnošću može ispraviti matematička greška
Zatim u "prvoj knjizi o kraljevima" stoji da je kralj Baaša umro u 26.godini vladavine Asina dok u "drugoj knjizi ljetopisa " stoji da je isti taj Baaša izašao u borbu protiv Jude u 36.godini vladavine Asina. Kako je mogao izaći a navodi se da je umro prije 10godina ??

U knjizi "Evanđelje po Mateju" 24 poglavlje ,stih 36 Isus a.s. kaže da ne zna kad će biti Sudnji dan . Bog sve zna ,pa ako je Isus a.s. bog kako to da ne zna?
Eto dobri moj Biliću ,kad si insistirao na Bibliji ,ne bilo ti zapovjeđeno ali de mi to rastabiri . Sretno

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1852 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 75  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: