|
|
Stranica: 27/29.
|
[ 708 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Primarijus
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 08 srp 2023, 17:44 |
|
|
Nema nikakvog dokaza da je bio nešto više od običnog čovjeka i socijalno-vjerskog reformatora koji ima par fanatičnih sljedbenika, "dokazi" o navodnim čudesima su ništa drugo nego pismena predanja koja su nastala desetljećima i stoljećima nakon njegove smrti i nisu ih pisali neposredni svjedoci.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 08 srp 2023, 19:31 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Nema nikakvog dokaza da je bio nešto više od običnog čovjeka i socijalno-vjerskog reformatora koji ima par fanatičnih sljedbenika, "dokazi" o navodnim čudesima su ništa drugo nego pismena predanja koja su nastala desetljećima i stoljećima nakon njegove smrti i nisu ih pisali neposredni svjedoci. Povijest Kršćanstva https://en.wikipedia.org/wiki/Christian ... st_centuryU redu, desetljećima kasnije. Gdje su tvoji pismeni dokazi iz tog perioda da je Isus bio samo običan čovjek i da su tadašnji vjernici “fanatični sljedbenici” ?
_________________ Dobar moto za sve nas: BiH je sredstvo a ne cilj
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 08 srp 2023, 20:48 |
|
|
Teret dokazivanja nije na onome koji odbacuje nečiju tvrdnju zbog nedostatka dokaza koji je potkrepljuju. Stvar je vrlo jednostavna, evanđelja pisana desetljećima nakon isusove smrti nisu ni vjerodostojan, a kamoli dovoljan dokaz da je čovjek mogao mrtve vraćati iz smrti, hodati po vodi i mijenjati kemijski sastav tekućine mislima i na kraju da je on zapravo bog u obliku čovjeka.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 08 srp 2023, 20:55 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Teret dokazivanja nije na onome koji odbacuje nečiju tvrdnju zbog nedostatka dokaza koji je potkrepljuju. Ti postavljaš tezu, dokaži.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 08 srp 2023, 20:56 |
|
|
Ne postavljam ja svoju tezu nego odbacujem tvoju i objasnio sam već zašto. Dokazivanje da je netko običan čovjek u svijetu u kojem smo svi obični u smislu da nemamo nadnaravne moći je besmisleno jer je to temeljna postavka našeg postojanja i života i nema nikakve potvrđene iznimke.
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 08 srp 2023, 21:16 |
|
|
Pavlova poslanica Galaćanima, 48.A.D https://en.wikipedia.org/wiki/Pauline_epistlesImaš li što pismeno iz tog razdoblja koje to obara? Tvoja priča i tvoje mišljenje ( kao i svih Muslimana) nije dovoljna.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 09 srp 2023, 12:21 |
|
|
Ti nikako da shvatiš da nije na nekome da obara priče iz poslanica nego je na vjernicima da dokažu da su te priče istinite, a činjenica da piše u bibliji da je netko izvodio čuda nije ni izbliza dovoljna da se takve tvrdnje uzimaju zdravo za gotovo i prihvaćaju. Možda mi živimo u različitim svjetovima, ali u mom svijetu nije moguće vratiti čovjeka iz smrti u život, nije moguće prkositi gravitaciji i nije moguće mislima projicirati silu, mijenjati sastav molekula i utjecati na vremenske prilike, ako netko tvrdi da to može napraviti neka to lijepo demonstrira i dokaže. Također možda si čitav život proveo pod staklenim zvonom pa nisi svjestan činjenice da ljudi imaju sklonost ka laganju, varanju, izmišljanju, preuveličavanju, donošenju krivih sudova, a religija debelo smrdi na sve to. Svaka religija. Što se tiče muslimana, ti i oni vjerujete u istog boga. Ja tebe mogu staviti u koš sa njima, a ne ti mene.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 09 srp 2023, 13:06 |
|
|
Kako je u tvom svijetu nastao svemir?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 09 srp 2023, 15:47 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Ti nikako da shvatiš da nije na nekome da obara priče iz poslanica nego je na vjernicima da dokažu da su te priče istinite, ……
Možda mi živimo u različitim svjetovima, ali u mom svijetu nije moguće vratiti čovjeka iz smrti u život,…
Što se tiče muslimana, ti i oni vjerujete u istog boga. Ja tebe mogu staviti u koš sa njima, a ne ti mene. 1. Postavio sam link za dokument iz 48.A.D. gdje Pavao piše Galaćanima i potrvđuje evanđelje. Pavao je osobno poznavao Apostole Šimun Petra, Jakova (starijeg) i brata Ivana. Također i Jeruzalemsku zajednicu prvih vjernika. Očevidac očevidaca. Ponovo postavljam pitanje: Gdje je tvoj dokaz da su to ljudi izmislili? 2. Ljudi u bolnici sat vremena klinički mrtvi i vrate se u život. O čemu ti? 3. Kako su Bog i kuranski Allah isti? Jesi čitao Kuran,Hadise i Tafsire? Imamo temu “Zanimljivi citati iz kurana i Hadisa”, pogledaj.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 09 srp 2023, 16:41 |
|
|
Bilic07 je napisao/la: 1. Postavio sam link za dokument iz 48.A.D. gdje Pavao piše Galaćanima i potrvđuje evanđelje. Pavao je osobno poznavao Apostole Šimun Petra, Jakova (starijeg) i brata Ivana. Također i Jeruzalemsku zajednicu prvih vjernika. Očevidac očevidaca.
Ponovo postavljam pitanje: Gdje je tvoj dokaz da su to ljudi izmislili? Ma može on potvrđivati i pisati što god želi. To se ne može uzimati kao validan dokaz za nadnaravno. To je samo tvrdnja u koju se može ili vjerovati ili ne vjerovati, a ne dokaz. Tvrdnje imaju svoju težinu, nije svaka tvrdnja jednaka, nevjerojatne tvrdnje traže izrazito jake dokaze da bi ih se moglo uzeti u obzir kao istinite, a to nije ni priča iz biblije ni nečija časna riječ. Ako netko tvrdi da godinu dana nije jeo ni pio i da je preživio onda to mora demonstrirati, ne može dokaz za to biti pisano svjedočenje nekog trećeg čovjeka. Citat: 2. Ljudi u bolnici sat vremena klinički mrtvi i vrate se u život. O čemu ti? Klinički mrtav znači da je došlo do zastoja srca i prestanka disanja na par minuta i da nije bilo moždane aktivnosti u kratkom periodu, mozak može maksimalno izdržati 5-8 minuta bez kisika i u tom periodu je moguće ljude probuditi eventualno, nakon toga nije. Kod tih ljudi se dogodilo to da su bili reanimirani i da su se probudili iz kome netko prije netko kasnije, to ne znači da im je mozak umro. Biblija tvrdi da je isus bio mrtav 3 dana. Postoji li iti jedan slučaj da je netko proboden sabljom u srce, potvrđeno mrtav, pokopan i da je viđen živ 3 dana nakon?
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 09 srp 2023, 16:54 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Postoji li iti jedan slučaj da je netko proboden sabljom u srce, potvrđeno mrtav, pokopan i da je viđen živ 3 dana nakon? Ne postoji, to nije moguće običnom čovjeku.
|
|
Vrh |
|
|
Zoran Štros
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 09 srp 2023, 18:13 |
|
|
. Sin od Boga Jedinoga Oca YHVH - GOSPODIN Yehoshua, JE SLUGA SVOME BOGU I OCU – YHVH Bog nije sluga nikome! ======== MALAHIJA 3,17 Moji će biti, moja stečevina - govori JAHVE nad Vojskama. U Dan koji spremam bit ću im milostiv kao što je MILOSTIV OTAC SINU, KOJI MU SLUŽI.
MATEJ 12,18 Evo SLUGE mojega, koga sebi izabrah: mog ljubimca, miljenika duše moje! Stavit ću Duha svoga na njega: naviještat će pravo narodima;
IVAN 13,16 Zaista, zaista, kažem vam: nije SLUGA veći od gospodara niti poslanik od onoga koji ga posla.
IVAN 15,20 Sjećajte se riječi koju vam rekoh: `Nije SLUGA veći od svoga gospodara.` Ako su mene progonili, i vas će progoniti; ako su moju riječ čuvali, da vašu će čuvati.
DJELA APOSTOLSKA 3,13 BOG Abrahamov, Izakov i Jakovljev, BOG OTACA naših, proslavi SLUGU svoga, ISUSA kojega vi predadoste i kojega se odrekoste pred Pilatom kad već bijaše odlučio pustiti ga.
DJELA APOSTOLSKA 3,26 Vama najprije podiže Bog SLUGU svoga i posla ga blagoslivljati vas da se svatko obrati od opačina svojih.
DJELA APOSTOLSKA 4,27 Rote se, uistinu, u ovome gradu na svetog SLUGU tvoga ISUSA, kog pomaza, rote se Herod i Poncije Pilat zajedno s narodima i pucima izraelskim
DJELA APOSTOLSKA 4,30 Pruži ruku svoju da bude ozdravljenja, znamenja i čudesa po imenu svetoga SLUGE tvoga ISUSA.
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 09 srp 2023, 18:49 |
|
|
Stigao Zoki i copy&paste
|
|
Vrh |
|
|
Zoran Štros
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 09 srp 2023, 20:02 |
|
|
Bilic07 je napisao/la: Stigao Zoki i copy&paste ... AD HOMINEM ===== Uobičajeno je kod NEistinitih kad nemaju Biblijske argumente kad nemaju Stihovne odgovore na svoje LAŽNE tvrdnje da idu na me sa - Ad hominem, jer - napad je najbolja odbrana. Ovdje nisam JA tema nego ONO na što ti nemaš Bibliskog istinitog odgovora jer - NISI ISTINIT. ---------
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 10 srp 2023, 09:35 |
|
|
Bilic07 je napisao/la: 1. Postavio sam link za dokument iz 48.A.D. gdje Pavao piše Galaćanima i potrvđuje evanđelje. Pavao je osobno poznavao Apostole Šimun Petra, Jakova (starijeg) i brata Ivana. Također i Jeruzalemsku zajednicu prvih vjernika. Očevidac očevidaca.
Ponovo postavljam pitanje: Gdje je tvoj dokaz da su to ljudi izmislili? https://vjera.hr/poboznost-i-potvrda/po ... rtvacnice/Zamisli da netko za dvije tisuće godina kaže "U Međugorju je ranih 2020-ih godina dječak ustao iz mrtvih, imamo članak iz tog vremena, dokaži da nisu izmislili...". Mi koji živimo u tom vremenu i prostorno smo vrlo blizu navodnog događaja znamo da je ova priča iz Međugorja u najboljem slučaju žestoko preuveličana, a neki bitni detalji potpuno izmišljeni. Na isti način ja gledam na čudesa iz evanđelja. Najbolji pokazatelj za to mi je činjenica da su rano kršćanstvo puno masovnije primali pogani i Židovi iz dijaspore, nego lokalci, isto kao što će ovu priču o oživljenom dječaku u Međugorju puno lakše popušiti neki hodočasnik izdaleka, nego lokalno stanovništvo.
|
|
Vrh |
|
|
Zoran Štros
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 10 srp 2023, 13:22 |
|
|
dunno je napisao/la: Bilic07 je napisao/la: 1. Postavio sam link za dokument iz 48.A.D. gdje Pavao piše Galaćanima i potrvđuje evanđelje. Pavao je osobno poznavao Apostole Šimun Petra, Jakova (starijeg) i brata Ivana. Također i Jeruzalemsku zajednicu prvih vjernika. Očevidac očevidaca.
Ponovo postavljam pitanje: Gdje je tvoj dokaz da su to ljudi izmislili? https://vjera.hr/poboznost-i-potvrda/po ... rtvacnice/Zamisli da netko za dvije tisuće godina kaže "U Međugorju je ranih 2020-ih godina dječak ustao iz mrtvih, imamo članak iz tog vremena, dokaži da nisu izmislili...". Mi koji živimo u tom vremenu i prostorno smo vrlo blizu navodnog događaja znamo da je ova priča iz Međugorja u najboljem slučaju žestoko preuveličana, a neki bitni detalji potpuno izmišljeni. Na isti način ja gledam na čudesa iz evanđelja. Najbolji pokazatelj za to mi je činjenica da su rano kršćanstvo puno masovnije primali pogani i Židovi iz dijaspore, nego lokalci, isto kao što će ovu priču o oživljenom dječaku u Međugorju puno lakše popušiti neki hodočasnik izdaleka, nego lokalno stanovništvo. postoji - VJERA !!! NE VIDIŠ - ali VJERUJEŠ !!! ----- ja sam gori od nevjernog Tome ja bih SINA od Boga Jedinoga Oca YHVH - G Yehoshu, odveo na kirurgiju - kod prijatelja doktora da mi on potvrdi TO ŠTO SE VIDI ja sam posto vjernik samo zato jer mi se je Bog Jedini Otac YHVH objavio i između ostalog reko - ČITAJ BIBLIJU zato ja vjerujem napisanom u Bibliji
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 12 srp 2023, 05:22 |
|
|
Zoran Štros je napisao/la: . Sin od Boga Jedinoga Oca YHVH - GOSPODIN Yehoshua, JE SLUGA SVOME BOGU I OCU – YHVH Bog nije sluga nikome! ======== MALAHIJA 3,17 Moji će biti, moja stečevina - govori JAHVE nad Vojskama. U Dan koji spremam bit ću im milostiv kao što je MILOSTIV OTAC SINU, KOJI MU SLUŽI.
MATEJ 12,18 Evo SLUGE mojega, koga sebi izabrah: mog ljubimca, miljenika duše moje! Stavit ću Duha svoga na njega: naviještat će pravo narodima;
IVAN 13,16 Zaista, zaista, kažem vam: nije SLUGA veći od gospodara niti poslanik od onoga koji ga posla.
IVAN 15,20 Sjećajte se riječi koju vam rekoh: `Nije SLUGA veći od svoga gospodara.` Ako su mene progonili, i vas će progoniti; ako su moju riječ čuvali, da vašu će čuvati.
DJELA APOSTOLSKA 3,13 BOG Abrahamov, Izakov i Jakovljev, BOG OTACA naših, proslavi SLUGU svoga, ISUSA kojega vi predadoste i kojega se odrekoste pred Pilatom kad već bijaše odlučio pustiti ga.
DJELA APOSTOLSKA 3,26 Vama najprije podiže Bog SLUGU svoga i posla ga blagoslivljati vas da se svatko obrati od opačina svojih.
DJELA APOSTOLSKA 4,27 Rote se, uistinu, u ovome gradu na svetog SLUGU tvoga ISUSA, kog pomaza, rote se Herod i Poncije Pilat zajedno s narodima i pucima izraelskim
DJELA APOSTOLSKA 4,30 Pruži ruku svoju da bude ozdravljenja, znamenja i čudesa po imenu svetoga SLUGE tvoga ISUSA. Navještaš nepodpuno. Zašto stalno prikrivaš da su Sin i Otac JEDNO? Ako je Isus samo sluga, zašto nam Biblija nalaže da moramo vjerovati u slugu i da će nas on sluga spasiti, a ne samo da vjerujemo i spašavamo se u Bogu Otcu? - Ivan 3,13: Isus farizeju Nikodemu: ,,Nitko nije uzišao na nebo osim Sina Čovječjega, koji je sišao s neba. Kano što je Mojsije podigao zmiju u pustinji, tako mora niti podignut Sin Čovječji, da svatko tko vjeruje, u njemu ima život vječni. Bog je, naime, tako ljubio sviet, ter je dao svoga jedinorođenog Sina da ne pogine nitko tko u nj vjeruje, nego da ima život vječni. Jer, Bog nije poslao svoga Sina na sviet da sviet osudi, nego da on spasi sviet. Tko vjeruje u njega, nije osuđen, a tko ne vjeruje, već je osuđen, jer nije vjerovao u Ime jedinorođenoga Sina Božjega.''I nevjerni Židovi su shvatili da Isus sebe izjednačava s Bogom, ali ti to ne shvaćaš: Ivan 5,17 - Isus farizejima po pitanju subote ,,>>Otac moj neprestano radi, i ja radim.<< Stoga su Židovi još više nastojali da ga ubiju, jer je ne samo dokidao subotu, nego i Boga nazivao svojim Otcem, izjednačavajući sebe s Bogom.''
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 29 srp 2023, 15:54 |
|
|
Ima li veće kontradikcije u islamskom nauku od toga da tvrde kako Isus nije Bog ali istovremeno veruju da će se Isus vratiti na sudnji dan da ubije antihrista(dedžala) i uspostavi pravdu na zemlji.
Islammi,islamu baš si glup , ili prosto najdrskije lažan.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
vezista
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 29 kol 2023, 13:59 |
|
|
Gospodine Isuse Kriste Sine Božji, smiluje se meni griješnom. Gospode Isuse Hriste sine Božji, pomiluj me griješnog. Sve rečeno.
_________________ I svjetlost sviječe je jača od potpune tame...
|
|
Vrh |
|
|
Zenicanin
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 31 kol 2023, 07:48 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2011, 02:39 Postovi: 1184 Lokacija: Bosna i Hercegovina (Herceg Bosna)
|
vezista je napisao/la: Gospodine Isuse Kriste Sine Božji, smiluje se meni griješnom. Gospode Isuse Hriste sine Božji, pomiluj me griješnog. Sve rečeno. Dosta rečeno ali i dosta nejasnog ima u tome. Kako si griješan ako je Isus ili bog, po vašem vjerovanju, umro na krstu/križu za tvoje grijehe?
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 31 kol 2023, 09:34 |
|
|
Zenicanin je napisao/la: vezista je napisao/la: Gospodine Isuse Kriste Sine Božji, smiluje se meni griješnom. Gospode Isuse Hriste sine Božji, pomiluj me griješnog. Sve rečeno. Dosta rečeno ali i dosta nejasnog ima u tome. Kako si griješan ako je Isus ili bog, po vašem vjerovanju, umro na krstu/križu za tvoje grijehe? post1421473.htmlDjela su bitna, dobra djela proizilaze iz ljubavi. Ljubavi nema bez vjere. Vjere nema bez prihvatanja Isusa kao našeg "zastupnika", Otkupitelja, lutron na grčkom, Onog koji "pokriva" naše grijehe, jer svi ljudi imaju grijeh i nitko se ne može "pokriti" bez prihvatanja Njegove žrtve. Bog jeste savršen, ljudi nisu. Nikakvo zlo ili grijeh ne može egzistirati u Njegovoj nazočnosti. Netko mora pokriti ljudske grijehe, "pokriti" naše zlo da bi se mi opravdali, a to ne možemo sami. Za razumijevanje te žrtve potrebno je osnovno poznavanje hramske službe u judaizmu. Primjer...Biblija veli plata za grijeh je smrt. Dakle, netko je bio ateista, nevjernik, činio zlo 30 godina...I onda je sreo Krista, prihvatio Ga kao svog Spasitelja. Ako je griješio, što vrijedi što će sada prihvatiti Krista? I tu Bog pronalazi rešenje. U teologiji se ovdje govori o takozvanoj “uračunatoj pravdi”. Ona glasi ovako - apostol Pavao u Djelima apostolskim kaže: “I ne obazirući se na vremena neznanja, nutka sada Bog ljude da se svi i posvuda obrate jer ustanovi Dan u koji će suditi svijetu po pravdi, po Čovjeku kojega odredi, pred svima ovjerovi uskrisivši ga od mrtvih..” Tu se govori o ovoj uračunatoj pravdi. Što znači “uračunata pravda”? To znači ovo - zato što u ovom trenutku života netko prihvaća Krista kao svoga Spasitelja, i krsti se, Bog njegove grijehe koje je činio u tom periodu uračunava Kristu, govoreći čisto pravnim jezikom, a Kristov pravedni život uračunava dotičnom čovjeku. Krist je za te grijehe umro na križu i On je zadovoljio maksimu svemira: “Plata za grijeh je smrt”, a Bog čovjeku uračunava Kristov pravedni život. Zato, kada Bog čovjeka pogleda, gleda ga kroz Krista, tako Bog opravdava nečiji prošli život. Isus je Spasitelj. To je ono što se u teologiji kaže - Krist je Otkupitelj. Od čega je On ljude otkupio? Isus je Otkupitelj svijeta - On je ljude otkupio od grijeha. Biblija kaže: “Plata za grijeh je smrt”, ali Bog nečije grijehe uračunava Kristu, i On je umro na križu za grijehe svih onih koji su željeli da prihvate Njegovu milost, a Njegov pravedni život se uračunava onom tko Ga je prihvatio u svom životu. Nakon prihvatanja Isusa kao Spasitelja, mogući su usponi i padovi u ljudskom životu, i tu se onda govori o takozvanoj "datoj pravdi".
|
|
Vrh |
|
|
Zenicanin
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 05 ruj 2023, 16:26 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2011, 02:39 Postovi: 1184 Lokacija: Bosna i Hercegovina (Herceg Bosna)
|
Moje pitanje je bilo kratko i lahko. Može li kratak i jasan odgovor bez filozofiranje?
Zašto se kršćanin moli da mu se Isus, koji po vašem vjerovanju bog ili jedan od tri božanskih osoba, smiluje griješnom, kad je po vašem vjerovanju Isus ili bog umro za vaše grijehe i tako ih "otplatio"?
Zašto molite Isusa, kojeg smatrate bogom, za milost zbog vaših grijeha, kad je bila najveća milost Oca ili pak Isusa(?) Ili boga da dadne po vašem vjerujanju svog sina da umre za otplatu vaših grijeha?
Kad se sve sumira, onda dodjes do zaključka da vi ustvari ništa ne morate uraditi da "zaradite" raj osim da povjerujete da je Isus, kojeg smatrate bogom ili jednu od trih božanskih osoba, umro na križu/kristu.
Samo morate čekati na zemlji da umrite i udjete u "obećani" raj. Do tad možete na zemlji raditi šta hoćete ne bojice se konzekvenca grijeha koje činite jer su već "unaprijed otplaćeni".
Dragi kršćani, budete iskreni, ima li ovo ikakvog smisla?
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 05 ruj 2023, 16:30 |
|
|
Zenicanin je napisao/la: Zašto se kršćanin moli da mu se Isus, koji po vašem vjerovanju bog ili jedan od tri božanskih osoba, smiluje griješnom, kad je po vašem vjerovanju Isus ili bog umro za vaše grijehe i tako ih "otplatio"?
Samo morate čekati na zemlji da umrite i udjete u "obećani" raj. Do tad možete na zemlji raditi šta hoćete ne bojice se grijehe jer su već "unaprijed otplaćeni".
Nisi ni pročitao post iznad i onda dođeš sa pitanjima?
|
|
Vrh |
|
|
Zenicanin
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 05 ruj 2023, 16:57 |
|
|
Pa rekao sam ti vec, moje prvo pitanje gore je bilo veoma lahko i vrlo jasno. A tvoj dugi post sam procitao od a do ž i nigde nisam mogao naći odgovor na moje prosto pitanje. To je više bio pripovijed i filozofiranja nego odgovor.
Možda ste vi navikli na takve odgovore u ckrvi ili bolje rečeno na takav odnos prema kritičnom zapitakavanju oko temeljnog vjerovanje kršćanstva, ali ja nisam navikao na to, jer je temeljno vjerovanje Islama jasno i lahko za shvatiti, a ako neko ipak ima pitanja oko toga, onda može dobiti jednostavne i jasne odgovore na njih.
|
|
Vrh |
|
|
Burekspinat
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 05 ruj 2023, 20:25 |
|
|
Ako hoces shvatit shvatit ces, samo se pravis glup, ili mozda stvarno jesi.
A ako je islam tako jednostavan aj nam objasni kako se ulazi u vas raj, tj. bordel na nebu
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|