|
|
Stranica: 7/15.
|
[ 357 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 24 lis 2017, 13:27 |
|
|
Heero je napisao/la: Da baš to.Meni je i fora to sta na vjeronauku bacaju fraze kao boga se nemoze otkrit kako bi znanost htjela zato jer on to nezeli i zato jer bi onda svatko vjeroao A kad pitas zasto ozdravljuje i to?Pa da ljudi vide da ima boga.Ili pitas zasto je nasa vjera prava onda te posalju u surkovac i kazu da tamo bog radi cuda i to. Boga se može veoma lako 'otkriti' - kroz Njegovu kreaciju, prirodu, pogotovo kroz znanost, svaki pošten znanstvenik otkrije i shvati makar dio Njegove ličnosti. Bog se otkriva kroz savjest, kroz svoju Riječ koja je data ljudima u Bibliji, i na kraju najjasnije se otkrio kao Isus Krist. Bog čuda rijetko čini, dovoljno čudo je sama kompleksnost imunog sistema, tko se imalo bavi medicinom, razumije o čemu je riječ. Ali najveće čudo je promjena karaktera.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 24 lis 2017, 13:40 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Ovdje imamo neku novu terminologiju, tast, ismompleksiran i nepravedan je onaj koji ima moc da satare, ali nece to nego pruza ruku pomirenja i ljubavi, bez obzira koliko pojedinac bio uvredljiv i zlonamjeran prema tome koji ima moc.
Bogu je bitno da ga se obozava zato sto time postujemo njegova pravila koja su neophodna da bi mi na zemlji konzumirali kvalitet i kvantitet zivota . Zašto je onda uveo to pravilo? Ova ostala nisu dovoljno ubedljiva svakom normalnom čoveku, pa je potrebno uneti i element strahopoštovanja (ustvari zastrašivanja), da bi, iz straha, a ne iz zdravog razuma, prihvatili da je loše krasti i ubijati!? Ja mislim da su oni koji su pisali svete spise verovali da su ljudi prirodno zli, pa ih treba plašiti Božijim gnevom da ne budu zli. Kada se krene od pogrešne premise, ne može ni da se dođe do ispravnog zaključka. Ja mislim da Boga baš briga da li ga obožavam i molim mu se svaki dan. Dovoljno je da budem dobar čovek. @patriot, Prestani da gubiš vreme na mene i spasenje moje duše. Nisam pročitao to što si postavio, niti ću ubuduće čitati tvoje postove. Nemam želju da se raspravljam sa zatucanim ljudima koji glume misionare, a toliko su loši u svom misionarenju da je i mene sramota zbog toga.
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 24 lis 2017, 15:02 |
|
|
Kontradiktoran si, kako se mozes bojati nekoga za koga znas da ti nece nista, stovise znas da ce ti oprostiti ma sto ucinio. U takvim okolnostima vjernik izbjegava grijeh zbog opomene savjesti i nelagode, vjernik iman takav mentalni sklop da je sretan kad ne grijesi bilo to i na vlastitu stetu( iz materijakisticke perspektive). S druge strane ateist se odupire koristoljublju samo onda ako se boji kazne ili sto kazes ako nema dobar izgovor.
Bogu je primarno stalo da ti budes dobar covjek i slusas svoju savjest, a ne da u njega vjerujes. Medjutim Bogu je svakako drago i da u njega vjerujes, ne zbog tastine, nego zbog toga da ti budes kompletniji, sretniji i stabilniji covjek, koji ima cvrsta zivotna uvjernja , koja ne moze pokolebati pomodna propaganda, a sto vodi ka odstupanju od ispravnog ponasanja. A takve primjere ateista vidimo svaki dan. Npr malo koji ateist danas je protiv abortusa i prava homica, a to nije zato sto je to plod njegovog promisljanja jer takav stav je poptpuni promasen, nego ateist zbog neimanja cvrstog stava i podloznosti utjecaju manipulacije prihvaca ono sto mu se servira.
|
|
Vrh |
|
 |
Heero
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 24 lis 2017, 15:08 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Heero je napisao/la: Da baš to.Meni je i fora to sta na vjeronauku bacaju fraze kao boga se nemoze otkrit kako bi znanost htjela zato jer on to nezeli i zato jer bi onda svatko vjeroao A kad pitas zasto ozdravljuje i to?Pa da ljudi vide da ima boga.Ili pitas zasto je nasa vjera prava onda te posalju u surkovac i kazu da tamo bog radi cuda i to. Boga se može veoma lako 'otkriti' - kroz Njegovu kreaciju, prirodu, pogotovo kroz znanost, svaki pošten znanstvenik otkrije i shvati makar dio Njegove ličnosti. Bog se otkriva kroz savjest, kroz svoju Riječ koja je data ljudima u Bibliji, i na kraju najjasnije se otkrio kao Isus Krist. Bog čuda rijetko čini, dovoljno čudo je sama kompleksnost imunog sistema, tko se imalo bavi medicinom, razumije o čemu je riječ. Ali najveće čudo je promjena karaktera. Sluso san ja onu joyce mayers a i vjerouciteljica mi je bila ko i ona. Nista lose ali nista supstancijalno i cinjenicno,mudro donekle da ali ne i najpametnije oto sto pricaju. Znaci nisi loš ali ima i boljih mudraca. BTW Ti nevjerujes onima u surkovcu i slicno?
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 24 lis 2017, 15:31 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Ovdje imamo neku novu terminologiju, tast, ismompleksiran i nepravedan je onaj koji ima moc da satare, ali nece to nego pruza ruku pomirenja i ljubavi, bez obzira koliko pojedinac bio uvredljiv i zlonamjeran prema tome koji ima moc.
Bogu je bitno da ga se obozava zato sto time postujemo njegova pravila koja su neophodna da bi mi na zemlji konzumirali kvalitet i kvantitet zivota . Zašto je onda uveo to pravilo? Ova ostala nisu dovoljno ubedljiva svakom normalnom čoveku, pa je potrebno uneti i element strahopoštovanja (ustvari zastrašivanja), da bi, iz straha, a ne iz zdravog razuma, prihvatili da je loše krasti i ubijati!? Ja mislim da su oni koji su pisali svete spise verovali da su ljudi prirodno zli, pa ih treba plašiti Božijim gnevom da ne budu zli. Kada se krene od pogrešne premise, ne može ni da se dođe do ispravnog zaključka. Ja mislim da Boga baš briga da li ga obožavam i molim mu se svaki dan. Dovoljno je da budem dobar čovek. @patriot, Prestani da gubiš vreme na mene i spasenje moje duše. Nisam pročitao to što si postavio, niti ću ubuduće čitati tvoje postove. Nemam želju da se raspravljam sa zatucanim ljudima koji glume misionare, a toliko su loši u svom misionarenju da je i mene sramota zbog toga. Ma meni se za tebe živo fućka! I za tvoju dušu! Bogu ne,on bi te rado spasio! Bojim se da neće uspjeti!
|
|
Vrh |
|
 |
Harezm
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 03 sij 2018, 14:44 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Kontradiktoran si, kako se mozes bojati nekoga za koga znas da ti nece nista, stovise znas da ce ti oprostiti ma sto ucinio. Prvo, što ti znači neće ti ništa? Kakva bi VJERA bila kad bi te Bog bičevao da te prisili da ga slijediš... Tu imamo i pitanje oprosta. Bog ti daje slobodu, što znači da možeš prihvatiti hoćeš li ga poštovati i slijediti ili ignorirati. Ako odabereš da ćeš ga ignorirati, Bog ti nema što oprostiti jer si ga ti razvlastio. Ali kada te zovne da položiš račune, budući da te je stvorio, šalje te kamo on smatra da je potrebno. Ako pak odabereš da ćeš ga slijediti, ti bi se po nekoj logici trebao pridržavati njegovih pravila, što znači da ti hoće oprostiti grijehe, ali samo ukoliko se pokaješ. Teologija razdvaja nesavršeno od savršenog pokajanja. Nesavršeno pok. bi bilo pok. iz straha,dakle zbog svijesti o Božjoj moći i konačnom vlasti nad tobom. a savršeno pok. bi bilo ono iz ljubavi prema Bogu i svjesnosti da si ga uvrijedio, dakle istinsko. I ne oprašta se bilo što. Grijeh protiv Duha Svetoga je neoprostiv.
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 06 sij 2018, 11:41 |
|
|
Harezm je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Kontradiktoran si, kako se mozes bojati nekoga za koga znas da ti nece nista, stovise znas da ce ti oprostiti ma sto ucinio. Prvo, što ti znači neće ti ništa? Kakva bi VJERA bila kad bi te Bog bičevao da te prisili da ga slijediš... Tu imamo i pitanje oprosta. Bog ti daje slobodu, što znači da možeš prihvatiti hoćeš li ga poštovati i slijediti ili ignorirati. Ako odabereš da ćeš ga ignorirati, Bog ti nema što oprostiti jer si ga ti razvlastio. Ali kada te zovne da položiš račune, budući da te je stvorio, šalje te kamo on smatra da je potrebno. Ako pak odabereš da ćeš ga slijediti, ti bi se po nekoj logici trebao pridržavati njegovih pravila, što znači da ti hoće oprostiti grijehe, ali samo ukoliko se pokaješ. Teologija razdvaja nesavršeno od savršenog pokajanja. Nesavršeno pok. bi bilo pok. iz straha,dakle zbog svijesti o Božjoj moći i konačnom vlasti nad tobom. a savršeno pok. bi bilo ono iz ljubavi prema Bogu i svjesnosti da si ga uvrijedio, dakle istinsko. I ne oprašta se bilo što. Grijeh protiv Duha Svetoga je neoprostiv. Jako dobro.
|
|
Vrh |
|
 |
KiM
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava? Katolička, Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 06 sij 2018, 18:43 |
|
|
Ortodox=stara crkva, ostale su sve otpale, u novotarijama i politickim igrarijama.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava? Katolička, Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 07 sij 2018, 08:58 |
|
|
KiM je napisao/la: Ortodox=stara crkva, ostale su sve otpale, u novotarijama i politickim igrarijama. Isus je rekao da se dobro stablo po plodovima pozna.Ja poznam dosta pravoslavaca,katolika i protestanata. Ako poplodovima razlikujem,onda ste vi tu najniže , najmanje vjere i morala ima među vama.
|
|
Vrh |
|
 |
Harezm
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava? Katolička, Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 08 sij 2018, 16:57 |
|
|
KiM je napisao/la: Ortodox=stara crkva, ostale su sve otpale, u novotarijama i politickim igrarijama. Svi smo mi kršćani koji se svađamo oko gluposti... umjesto da se ujedinimo.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava? Katolička, Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 08 sij 2018, 18:05 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava? Katolička, Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 09 sij 2018, 00:29 |
|
|
Nije baš. Prvo su od ranih kršćana otpali gnostici (raznorazne sekte koje pričaju o razlici materije i duha). Onda su otpali arijanci (oni koji su tvrdili da je samo Otac pravi bog). Onda su otpali nestorijanci (oni koji su tvrdili da Marija nije majka božja, nego samo čovječja, odnosno da su 2 Isusa, čovjek i bog). Onda su otpali monofiziti (oni koji su tvrdili da je Isus prvenstveno bog). Onda je neko vrijeme bilo mirno, pa se katolička (sveopća) pravoslavna (pravovjerna), čudan naslov zar ne, podijelila po patrijarhatima (5 velikih; Rim, Carigrad, Jeruzalem, Aleksandrija i Antioh), ali su svejedno bili skupa. Dok nije došla sredina 11. st-a, kad su u ruke Arapa pali svi osim Rima i Carigrada, a oni su se posvađali radi politike i Normanskih osvajanja po rubovima Bizanta. Razlike su uglavnom političke, ali ima i u doktrini. Kasnije su se katolici skoro podijelili u Avignonskoj šizmi, bilo je par hereza na zapadu, da bi se na kraju odvojili protestanti (luterani i kalvinisti i mnogi drugi). Pravoslavni su se podijelili manje više po nac. ključu, iako je i tu bilo hereza (npr. ruski "starovjernici"). -------------------- I monofiziti(mijafiziti) i nestorijanci(asirci) danas imaju neke od preživjelih doktrina, razlike se tumače jezikom, a ovo gore ne vrijedi (odbačeno je).
Prije nego kaj nekaj provalite, dajte se raspitajte, pročitajte malo...
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava? Katolička, Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 09 sij 2018, 10:56 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: KiM je napisao/la: Ortodox=stara crkva, ostale su sve otpale, u novotarijama i politickim igrarijama. Ovo je tacno. Gledam nesto istoriju kako su Rusi postali Pravoslavci, mozda malo i saljivo u nekim segmentima clanka, ali vrijedi procitati. https://www.nezavisne.com/zivot-stil/zivot/Kako-su-Rusi-postali-pravoslavci/458982?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ZivotIStil-NezavisneNovine+%28Zivot+i+stil+-+Nezavisne+novine%29Glupost. Gledam neki dan video,neki otac Rafilo iste gluposti priča,u stlu "Samo pravoslavna crkva je prava".To nema veze sa pameću a bome ni sa duhovnošću.Svim kršćanima iz sve tri kršćanske crkve je zajedničko ovo: VJEROVANJE APOSTOLSKO Vjerujem u Boga, Oca svemogućega, Stvoritelja neba i zemlje. I u Isusa Krista, Sina njegova jedinoga, Gospodina našega, koji je začet po Duhu Svetom, rođen od Marije Djevice, mučen pod Poncijem Pilatom, raspet, umro i pokopan; sašao nad pakao; treći dan uskrsnuo od mrtvih; uzašao na nebesa, sjedi o desnu Boga Oca svemogućega; odonud će doći suditi žive i mrtve. Vjerujem u Duha Svetoga, svetu Crkvu katoličku, općinstvo svetih, oproštenje grijeha, uskrsnuće tijela, i život vječni. -Amen. >Ovdje bih se osvrnuo samo na boldano,tada drugih crkava nije ni bilo jer je vjerovanje utvrđeno prije raskola tako da se ovo"katoličku" može danas preinačiti u "sveopću" što ta riječ u biti i znači. Nijedna crkva nije savršena ali u sve te tri crkve osobe koje iskreno traže Boga i spasenje,mogu ga naći. U svim tim crkvama ima ljudi koji veze sa Bogom nemaju,negdje ima više pravih vjernika a u nekoj pak manje. Kad neki pojedinac misli da je on jedini pravi vjernik,u bilo kojoj od tih crkvi da je član to samo pokazuje da baš on nije. Taj je ohol a Bog se oholima protivi.On prihvaća "siromašne u Duhu" tj. one koji su svjesni da su grešnici.Isto je i za crkve,ako neka crkva za sebe tvrdi da je samo ona prava,meni je to dokaz da nije.Božji narod su pojedinci iz svih tih crkava koji ljube Boga i čovjeka i trude se pobožno živjeti.Crkva ne spašava nego Krist.Bilo bi glupo misliti da će Bog spasiti nekog samo zato jer je član crkve neke,ma kakav on kao vjernik bio.
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava? Katolička, Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 09 sij 2018, 11:06 |
|
|
Ceha je napisao/la: Nije baš. Prvo su od ranih kršćana otpali gnostici (raznorazne sekte koje pričaju o razlici materije i duha). Onda su otpali arijanci (oni koji su tvrdili da je samo Otac pravi bog). Onda su otpali nestorijanci (oni koji su tvrdili da Marija nije majka božja, nego samo čovječja, odnosno da su 2 Isusa, čovjek i bog). Onda su otpali monofiziti (oni koji su tvrdili da je Isus prvenstveno bog). Onda je neko vrijeme bilo mirno, pa se katolička (sveopća) pravoslavna (pravovjerna), čudan naslov zar ne, podijelila po patrijarhatima (5 velikih; Rim, Carigrad, Jeruzalem, Aleksandrija i Antioh), ali su svejedno bili skupa. Dok nije došla sredina 11. st-a, kad su u ruke Arapa pali svi osim Rima i Carigrada, a oni su se posvađali radi politike i Normanskih osvajanja po rubovima Bizanta. Razlike su uglavnom političke, ali ima i u doktrini. Kasnije su se katolici skoro podijelili u Avignonskoj šizmi, bilo je par hereza na zapadu, da bi se na kraju odvojili protestanti (luterani i kalvinisti i mnogi drugi). Pravoslavni su se podijelili manje više po nac. ključu, iako je i tu bilo hereza (npr. ruski "starovjernici"). -------------------- I monofiziti(mijafiziti) i nestorijanci(asirci) danas imaju neke od preživjelih doktrina, razlike se tumače jezikom, a ovo gore ne vrijedi (odbačeno je).
Prije nego kaj nekaj provalite, dajte se raspitajte, pročitajte malo... Točno. Da nije bilo raskola,da su kršćani u 11 stoljeću bili jedna crkva,obranili bi se od Islama garant.Mislim na prvi raskol. Drugi kad su se protestanti odvojili počeli su katoličko - protestantski sukobi i to je Evropi bilo bitnije nego da se zajednički sukobe sa Turcima. Žalosno. >Već duže vrijeme postoji unutar crkava Ekumenski pokret.Cilj je ne ujedinjenje nego jedinstvo.Dakle,ostanimo svi to što jesmo,katolici,protestanti i pravoslavci i dalje ali postanimo svjesni da smo braća u vjeri. Ekumenizam (od grč. οἰκουμένη (oikoumene) - nastanjeni svijet) označava nastojanje oko pomirenja, suradnje, zbližavanja i jedinstva kršćanskih crkava. Dok se međureligijski dijalog odnosi na sve religije, ekumenizam je dijaloški napor unutar kršćanskih crkava koji se temelji na ravnopravnosti i zajedničkom zalaganju za mir i opće dobro. Dakle,međureligijski dijalog je nešto drugo.Brat u vjeri mi nemože biti musliman ili hindus ali mi može biti bližnji.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava? Katolička, Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 11 sij 2018, 16:30 |
|
|
patriot_1 je napisao/la: Ceha je napisao/la: Nije baš. Prvo su od ranih kršćana otpali gnostici (raznorazne sekte koje pričaju o razlici materije i duha). Onda su otpali arijanci (oni koji su tvrdili da je samo Otac pravi bog). Onda su otpali nestorijanci (oni koji su tvrdili da Marija nije majka božja, nego samo čovječja, odnosno da su 2 Isusa, čovjek i bog). Onda su otpali monofiziti (oni koji su tvrdili da je Isus prvenstveno bog). Onda je neko vrijeme bilo mirno, pa se katolička (sveopća) pravoslavna (pravovjerna), čudan naslov zar ne, podijelila po patrijarhatima (5 velikih; Rim, Carigrad, Jeruzalem, Aleksandrija i Antioh), ali su svejedno bili skupa. Dok nije došla sredina 11. st-a, kad su u ruke Arapa pali svi osim Rima i Carigrada, a oni su se posvađali radi politike i Normanskih osvajanja po rubovima Bizanta. Razlike su uglavnom političke, ali ima i u doktrini. Kasnije su se katolici skoro podijelili u Avignonskoj šizmi, bilo je par hereza na zapadu, da bi se na kraju odvojili protestanti (luterani i kalvinisti i mnogi drugi). Pravoslavni su se podijelili manje više po nac. ključu, iako je i tu bilo hereza (npr. ruski "starovjernici"). -------------------- I monofiziti(mijafiziti) i nestorijanci(asirci) danas imaju neke od preživjelih doktrina, razlike se tumače jezikom, a ovo gore ne vrijedi (odbačeno je). Prije nego kaj nekaj provalite, dajte se raspitajte, pročitajte malo... Točno. Da nije bilo raskola,da su kršćani u 11 stoljeću bili jedna crkva,obranili bi se od Islama garant.Mislim na prvi raskol. Drugi kad su se protestanti odvojili počeli su katoličko - protestantski sukobi i to je Evropi bilo bitnije nego da se zajednički sukobe sa Turcima. Žalosno. >Već duže vrijeme postoji unutar crkava Ekumenski pokret.Cilj je ne ujedinjenje nego jedinstvo.Dakle,ostanimo svi to što jesmo,katolici,protestanti i pravoslavci i dalje ali postanimo svjesni da smo braća u vjeri. Ekumenizam (od grč. οἰκουμένη (oikoumene) - nastanjeni svijet) označava nastojanje oko pomirenja, suradnje, zbližavanja i jedinstva kršćanskih crkava. Dok se međureligijski dijalog odnosi na sve religije, ekumenizam je dijaloški napor unutar kršćanskih crkava koji se temelji na ravnopravnosti i zajedničkom zalaganju za mir i opće dobro. Dakle,međureligijski dijalog je nešto drugo.Brat u vjeri mi nemože biti musliman ili hindus ali mi može biti bližnji. True  S time da se europa odbranila od Islama, sve do Turaka ti zapravo ide kršćanska kontra... Da je bila objedinjena europa, sigurno ne bi pao Carigrad...
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava? Katolička, Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 12 sij 2018, 01:47 |
|
|
Ceha je napisao/la: patriot_1 je napisao/la: Točno. Da nije bilo raskola,da su kršćani u 11 stoljeću bili jedna crkva,obranili bi se od Islama garant.Mislim na prvi raskol. Drugi kad su se protestanti odvojili počeli su katoličko - protestantski sukobi i to je Evropi bilo bitnije nego da se zajednički sukobe sa Turcima. Žalosno. >Već duže vrijeme postoji unutar crkava Ekumenski pokret.Cilj je ne ujedinjenje nego jedinstvo.Dakle,ostanimo svi to što jesmo,katolici,protestanti i pravoslavci i dalje ali postanimo svjesni da smo braća u vjeri. Ekumenizam (od grč. οἰκουμένη (oikoumene) - nastanjeni svijet) označava nastojanje oko pomirenja, suradnje, zbližavanja i jedinstva kršćanskih crkava. Dok se međureligijski dijalog odnosi na sve religije, ekumenizam je dijaloški napor unutar kršćanskih crkava koji se temelji na ravnopravnosti i zajedničkom zalaganju za mir i opće dobro. Dakle,međureligijski dijalog je nešto drugo.Brat u vjeri mi nemože biti musliman ili hindus ali mi može biti bližnji. True  S time da se europa odbranila od Islama, sve do Turaka ti zapravo ide kršćanska kontra... Da je bila objedinjena europa, sigurno ne bi pao Carigrad... Nažalost,kršćani su pomogli Turcima : Četvrti križarski rat (1202. - 1204.) Pohod na Carigrad. Prvo osvajanje grada koji je bio u kršćanskim rukama (17. srpnja 1203.) slijedi pokolj i pljačka njegovih stanovnika - kršćana. Sve je to toliko oslabilo Bizant, da su Turci kasnije lako prodrli u Europu.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava? Katolička, Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 13 sij 2018, 01:58 |
|
|
patriot_1 je napisao/la: Ceha je napisao/la: True  S time da se europa odbranila od Islama, sve do Turaka ti zapravo ide kršćanska kontra... Da je bila objedinjena europa, sigurno ne bi pao Carigrad... Nažalost,kršćani su pomogli Turcima : Četvrti križarski rat (1202. - 1204.) Pohod na Carigrad. Prvo osvajanje grada koji je bio u kršćanskim rukama (17. srpnja 1203.) slijedi pokolj i pljačka njegovih stanovnika - kršćana. Sve je to toliko oslabilo Bizant, da su Turci kasnije lako prodrli u Europu. Istina. Ali su te Turke (Osmanlije) dotjerali Mongoli. Oni su zbrisali iz Turkestana (središnje Azije) kad su Mongoli tamo "uveli reda".
|
|
Vrh |
|
 |
KiM
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava? Katolička, Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 13 sij 2018, 02:14 |
|
|
Patriot je u pravu. Papa je tadasnje barbare kzizare uputio na Bizant da ga opljackaju i nastalo je "Latinsko carstvo" Pogledajte film iz mog potpisa i sve ce vam se samo kasti........ https://www.youtube.com/watch?v=_fLuI92iHR4&t=16shttps://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9F%D ... 0%B0_(1204) „Dandolo propoveda krstaški rat“(XIX vek),Gistav Dore....Dandolo dovukao Nemanjoice i dao im kci za zenu i kes za vjerolomstvo, da propuste krizare Fridriha Barbarose u Nis i potpisu PAKT, kasnije opskrbu za pljackase koji su poharali Konstantinopolj. Srbija je Mletacka kuckica 800 god, ti su pobegli u Engl (pokorili seljake tam) i danas vladaju novcareci i lihvareci. 
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
Vrh |
|
 |
Amiđa
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava? Katolička, Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 13 sij 2018, 02:16 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7726 Lokacija: Сарај Чадор
|
Nijedna ne vodi u spas, ali pravoslavna je od svih nabrojanih najautohtonija.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava? Katolička, Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 13 sij 2018, 14:27 |
|
|
Ceha je napisao/la: patriot_1 je napisao/la: Nažalost,kršćani su pomogli Turcima : Četvrti križarski rat (1202. - 1204.) Pohod na Carigrad. Prvo osvajanje grada koji je bio u kršćanskim rukama (17. srpnja 1203.) slijedi pokolj i pljačka njegovih stanovnika - kršćana. Sve je to toliko oslabilo Bizant, da su Turci kasnije lako prodrli u Europu. Istina. Ali su te Turke (Osmanlije) dotjerali Mongoli. Oni su zbrisali iz Turkestana (središnje Azije) kad su Mongoli tamo "uveli reda". Al bili su jebeno opaki radnici.Mora se priznat.Čitam o bitki na Krbavskom polju nedavno,bilo ih je brojčano kao nas Hrvata,pomeli nas ko šlapu.Ajd,vratili smo im to kod Siska.
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava? Katolička, Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 13 sij 2018, 14:30 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Nijedna ne vodi u spas, ali pravoslavna je od svih nabrojanih najautohtonija. Pravoslavnu su brojčano već i Protestanti prerasli.Stagnira ona gadno.BTW iz pravoslavaca su iznjedrili komunjare bitno.Kako to objašnjavaš?A imali su divne proroke,Tolstoj,Dostojevski, itd.
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava? Katolička, Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 14 sij 2018, 17:51 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15078 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Arijevska i Bosanska ono su sve nacionalističke dok Bosanska je prikupljala patarene iz Dalmacije npr patarene i Bogumile iz Bugarske. Ja se ponosim što sam potomak tog naroda i te civilizacije jer su podržali dijalog a bili protiv vjerske tiranije kao što su vehabije tiraninu danas.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
 |
Amiđa
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava? Katolička, Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 14 sij 2018, 17:57 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7726 Lokacija: Сарај Чадор
|
patriot_1 je napisao/la: Amiđa je napisao/la: Nijedna ne vodi u spas, ali pravoslavna je od svih nabrojanih najautohtonija. Pravoslavnu su brojčano već i Protestanti prerasli.Stagnira ona gadno.BTW iz pravoslavaca su iznjedrili komunjare bitno.Kako to objašnjavaš?A imali su divne proroke,Tolstoj,Dostojevski, itd. Komunizam je jevrejski produkt. Nema ništa s pravoslavljem niti s Romanovima. Uostalom, Romanovi su sklonjeni jer nisu dozvolili međunarodnom židovstvu da kontolira Rusiju.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava? Katolička, Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 14 sij 2018, 18:06 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15078 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Pravoslavlje ima melaniju ne melaniju Trump nego sedždu oni se pokoravaju Bogu padnu licem na pod. I jevreji to rade kad je Kipur. Ne melanije metanije tako nešto https://www.youtube.com/watch?v=QwdT5-2SYjI
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava? Katolička, Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 14 sij 2018, 18:19 |
|
|
 Rano kršćanstvo je pretpostavimo ispravno u potpunosti, nakon toga nastaju raskoli kroz povijest. Ne može se sa sigurnošću reći da recimo Asirska crkva nije upravo najispravnija jer je to prvi raskol. No ako zanemarimo raskole tada bih rekao da su sve crkve osim protestantskih zapravo iste u naravi. Protestantske ne svrstavam na "niži" nivo zbog odbacivanja Pape već isključivo zbog izbacivanja brojnih knjiga iz Biblije.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|