|
|
Stranica: 71/77.
|
[ 1909 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 27 ruj 2025, 13:06 |
|
|
zalutala je napisao/la: Markan i Neznam, molim vas objasnite mi: Postanak 1,11 I reče Bog: "Neka proklija zemlja zelenilom - travom sjemenitom, stablima plodonosnim, koja, svako prema svojoj vrsti, na zemlji donose plod što u sebi nosi svoje sjeme. I bi tako. Postanak 1,12 I nikne iz zemlje zelena trava što se sjemeni, svaka prema svojoj vrsti, i stabla koja rode plodovima što u sebi nose svoje sjeme, svako prema svojoj vrsti. I vidje Bog da je dobro.
Što u navedenom treba tumačiti figurativno a što doslovno?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 27 ruj 2025, 15:28 |
|
|
|
Budući da se ni Markan ni Neznam nisu potrudili objasniti pokušat ću ovako(možda u prethodnom upisu nisam najjasnije postavila pitanje). Neznam je napisao, citiram: Jedno je čitati doslovno, a drugo dodavati nešto treće čega nema i ignorirati opis tog istog doslovnog u susjednom poglavlju gdje se pobliže objašnjava o čemu se radi.
-Postanak 1,11 I reče Bog: "Neka proklija zemlja zelenilom - travom sjemenitom, stablima plodonosnim, koja, svako prema svojoj vrsti, na zemlji donose plod što u sebi nosi svoje sjeme. I bi tako.
U ovom poglavlju piše da zemlja proklije zelenilom(mislim da zbilja nema potrebe objašnjavati što je klijanje i što je potrebno za klijanje). Slijedom upisa Neznam(kojeg sam citirala) u narednom poglavlju je objašnjeno o čemu se radi.
-Postanak 1,12 I nikne iz zemlje zelena trava što se sjemeni, svaka prema svojoj vrsti, i stabla koja rode plodovima što u sebi nose svoje sjeme, svako prema svojoj vrsti. I vidje Bog da je dobro.
Dakle, u narednom poglavlju je objašnjeno da je rezultat klijanja iz prethodnog poglavlja nicanje biljaka. Ako kažem da je klijanje figurativno u tom slučaju negiram Božju riječ: Postanak 1,11 I reče Bog: "Neka proklija zemlja" a ako kažem da nije figurativno u tom slučaju se ne radi o trenutnom stvaranju gotovih biljaka nego o procesu od klijanja do nicanja(da ne govorim o procesima nastanka sjemena otišli bi predaleko).
Nadam se da je sada jasnije pa ako Markan i Neznam mogu objasniti kako ću iz navedena dva citata protumačiti da je riječ o trenutnom stvaranju gotovih biljaka a da pritom ne negiram riječ Božju. Hvala
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 28 ruj 2025, 17:00 |
|
|
|
Ok, nitko nije demantirao da moj prethodni upiis govori o procesu. Knjiga Postanka, koliko god se neki tome protivili, ne govori o trenutnom stvaranju u gotovim oblicima nego o procesima; proizvede, nikne, povrvi, načini itd... -Nadalje: VBA je u nekoliko navrata napisao da je kroz Knjigu Postanka tadašnjim ljudima objašnjeno Stvaranje na jeziku na kojem razumiju(ne citiram do u riječ) no tako nekako. Uvijek sam se fokusirala na sunce poslije biljaka i nije mi se uklapalo. Kada je postavio sliku oblačnog neba mislim da sam tada shvatila o čemu govori -Nebo je atmosfera i svemirski prostor vidljiv sa Zemlje kao svod, a može označavati i vrijeme ili klimu. -Znanost kaže da su se kroz zemljin razvoj izmijenile tri atmosfere, odnosno današnja atmosfera je treća -Knjiga Postanka: Postanak 1,1 U početku stvori Bog nebo i zemlju. Postanak 1,2 Zemlja bijaše pusta i prazna; tama se prostirala nad bezdanom i Duh Božji lebdio je nad vodama. Postanak 1,3 I reče Bog: "Neka bude svjetlost!" I bi svjetlost. Postanak 1,4 I vidje Bog da je svjetlost dobra; i rastavi Bog svjetlost od tame. Postanak 1,5 Svjetlost prozva Bog dan, a tamu prozva noć. Tako bude večer, pa jutro - dan prvi. Postanak 1,6 I reče Bog: "Neka bude svod posred voda da dijeli vode od voda!" I bi tako. Postanak 1,7 Bog načini svod i vode pod svodom odijeli od voda nad svodom. Postanak 1,8 A svod prozva Bog nebo. Tako bude večer, pa jutro - dan drugi. -Poslije svjetlosti Bog počinje s uvjetno rečeno uređenjem zemlje. U navedenom citatu stvaranje prve atmosfere. -Nadalje: Postanak 1,9 I reče Bog: "Vode pod nebom neka se skupe na jedno mjesto i neka se pokaže kopno!" I bi tako. Postanak 1,10 Kopno prozva Bog zemlja, a skupljene vode mora. I vidje Bog da je dobro. Druga atmosfera. -Nakon druge atmosfere: Postanak 1,11 I reče Bog: "Neka proklija zemlja zelenilom - travom sjemenitom, stablima plodonosnim, koja, svako prema svojoj vrsti, na zemlji donose plod što u sebi nosi svoje sjeme. I bi tako. Mislim da je suvišno trošiti riječi i govoriti o tome da su biljke zaslužne za stvaranje ozonskog omotača, oslobađanje kisika itd..., odnosno za stvaranje treće atmosfere -Nakon biljaka treća atmosfera: Postanak 1,14 I reče Bog: "Neka budu svjetlila na svodu nebeskom da luče dan od noći, da budu znaci blagdanima, danima i godinama, Postanak 1,15 i neka svijetle na svodu nebeskom i rasvjetljuju zemlju!" I bi tako. Postanak 1,16 I načini Bog dva velika svjetlila - veće da vlada danom, manje da vlada noću - i zvijezde -Po definiciji: Nebo je atmosfera i svemirski prostor vidljiv sa Zemlje kao svod, a može označavati i vrijeme ili klimu. Prije biljaka nebeska tijela nisu bila vidljiva, tek djelovanjem biljaka dolazi do stvaranja(bistrenja, ne znam koju bih riječ upotrijebila) današnje atmosfere i nebeska tijela su vidljiva. - Mjesec svojom gravitacijom utječe na rotaciju zemlje i na dužinu dana, također i na izmjenu godišnjih doba utječu; privlačna sila sunca, privlačna snaga mjeseca i rotacija same zemlje. Tako da je zemlja uvijek u nagnutom položaju i njezina os uvijek leži u pravcu zvijezde sjevernjače.(veliko i malo svjetlilo i zvijezde). - Osim sunca i bez zvijezda život ne bi bio moguć. Već se na ovoj temi o tome govorilo; bez malih zvijezda ne bi bilo dovoljno topline da se život održi a bez velikih zvijezda ne bi bilo stvaranja težih elemenata neophodnih za život(ovo najbolje i ne razumijem al znam da se o tome govorilo). Knjiga Postanka ne govori samo o suncu, mjesecu i zvijezdama kao svjetlilima i znacima danima itd.. nego i o trećoj(današnjoj) atmosferi i meni se čini da je u skladu s onim što današnja znanost kaže. Uzevši u obzir vrijeme u koje je pisana govori o svim ključnim elementima potrebnima za stvaranje raznolikog biološkog života koji su tadašnji ljudi mogli vidjeti(nebo, pogled sa zemlje). Sljedeće poglavlje: - Postanak 1,20 I reče Bog: "Nek` povrvi vodom vreva živih stvorova, i ptice nek` polete nad zemljom, svodom nebeskim!" I bi tako. Ako griješim neka me bolje upućeni isprave
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 28 ruj 2025, 18:30 |
|
|
I kako je izgledao proces uzletanja ptica? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 28 ruj 2025, 21:05 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: I kako je izgledao proces uzletanja ptica?  Zbilja ne volim od Boga raditi karikaturu al kad već vučeš za jezik: Bog je prvo uklonio privremeni izvor svjetlosti koji je prije bio postavio na mjesto današnjeg sunca(ti objasni što je zatim s njim napravio ja nemam pojma), zatim je trenutno stvorio gotovo sunce i postavio ga na mjesto s kojeg je uklonio taj privremeni izvor svjetlosti. Pa je trenutno oblikovao gotov mjesec i zvijezde i postavio ih na njihova mjesta. Sutradan je trenutno stvorio svu morsku faunu i ptice. Zatim je pticama rekao da polete. Zadovoljan? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 28 ruj 2025, 21:06 |
|
|
|
p.s Markane, kad si već tu mogao bi mi odgovoriti na jučerašnje pitanje
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 28 ruj 2025, 21:14 |
|
|
zalutala je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: I kako je izgledao proces uzletanja ptica?  Zbilja ne volim od Boga raditi karikaturu al kad već vučeš za jezik: Bog je prvo uklonio privremeni izvor svjetlosti koji je prije bio postavio na mjesto današnjeg sunca(ti objasni što je zatim s njim napravio ja nemam pojma), zatim je trenutno stvorio gotovo sunce i postavio ga na mjesto s kojeg je uklonio taj privremeni izvor svjetlosti. Pa je trenutno oblikovao gotov mjesec i zvijezde i postavio ih na njihova mjesta. Sutradan je trenutno stvorio svu morsku faunu i ptice. Zatim je pticama rekao da polete. Zadovoljan?  Tako nekako, da ne detaljišemo. Preskočila si trenutno oblikovanje - stvaranje Zemlje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 28 ruj 2025, 21:22 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: zalutala je napisao/la: Zbilja ne volim od Boga raditi karikaturu al kad već vučeš za jezik: Bog je prvo uklonio privremeni izvor svjetlosti koji je prije bio postavio na mjesto današnjeg sunca(ti objasni što je zatim s njim napravio ja nemam pojma), zatim je trenutno stvorio gotovo sunce i postavio ga na mjesto s kojeg je uklonio taj privremeni izvor svjetlosti. Pa je trenutno oblikovao gotov mjesec i zvijezde i postavio ih na njihova mjesta. Sutradan je trenutno stvorio svu morsku faunu i ptice. Zatim je pticama rekao da polete. Zadovoljan?  Tako nekako, da ne detaljišemo. Preskočila si trenutno oblikovanje - stvaranje Zemlje. Neznam je rekao da zemlja nije trenutno stvorena. Ti kažeš da je. Kome sad vjerovati 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Neznam
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 28 ruj 2025, 21:38 |
|
|
zalutala je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Tako nekako, da ne detaljišemo. Preskočila si trenutno oblikovanje - stvaranje Zemlje. Neznam je rekao da zemlja nije trenutno stvorena. Ti kažeš da je. Kome sad vjerovati  Prvo, nigdje to nisam rekao. Drugo, skoncentriraj se na temu umjesto na forumaše.
_________________ franciscan controlled mindset
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 28 ruj 2025, 21:40 |
|
|
zalutala je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Tako nekako, da ne detaljišemo. Preskočila si trenutno oblikovanje - stvaranje Zemlje. Neznam je rekao da zemlja nije trenutno stvorena. Ti kažeš da je. Kome sad vjerovati  Prekambrijske granitne stijene sadrže radioaktivne areole, koji ukazuju na gotovo trenutno stvaranje istih
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Neznam
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 28 ruj 2025, 21:44 |
|
|
zalutala je napisao/la: zalutala je napisao/la: Markan i Neznam, molim vas objasnite mi: Postanak 1,11 I reče Bog: "Neka proklija zemlja zelenilom - travom sjemenitom, stablima plodonosnim, koja, svako prema svojoj vrsti, na zemlji donose plod što u sebi nosi svoje sjeme. I bi tako. Postanak 1,12 I nikne iz zemlje zelena trava što se sjemeni, svaka prema svojoj vrsti, i stabla koja rode plodovima što u sebi nose svoje sjeme, svako prema svojoj vrsti. I vidje Bog da je dobro.
Što u navedenom treba tumačiti figurativno a što doslovno? Nicanje trave je evolucija?
_________________ franciscan controlled mindset
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 28 ruj 2025, 21:45 |
|
|
Ok, slažem se u Knjizi Postanka piše da je zemlja trenutno stvorena gotova Postanak 1,1 U početku stvori Bog nebo i zemlju. Postanak 1,2 Zemlja bijaše pusta i prazna; tama se prostirala nad bezdanom i Duh Božji lebdio je nad vodama. Postanak 1,3 I reče Bog: "Neka bude svjetlost!" I bi svjetlost. Postanak 1,4 I vidje Bog da je svjetlost dobra; i rastavi Bog svjetlost od tame. Postanak 1,5 Svjetlost prozva Bog dan, a tamu prozva noć. Tako bude večer, pa jutro - dan prvi. Postanak 1,6 I reče Bog: "Neka bude svod posred voda da dijeli vode od voda!" I bi tako. Postanak 1,7 Bog načini svod i vode pod svodom odijeli od voda nad svodom. Postanak 1,8 A svod prozva Bog nebo. Tako bude večer, pa jutro - dan drugi. Postanak 1,9 I reče Bog: "Vode pod nebom neka se skupe na jedno mjesto i neka se pokaže kopno!" I bi tako. Postanak 1,10 Kopno prozva Bog zemlja, a skupljene vode mora. I vidje Bog da je dobro. Budući da ste obadvojica tu, molim vas odgovorite mi na jučerašnje pitanje
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 28 ruj 2025, 21:49 |
|
|
Neznam je napisao/la: zalutala je napisao/la: Nicanje trave je evolucija? Evo, možda će ti ovdje biti jasnije što me zanima? Neznam je napisao, citiram: Jedno je čitati doslovno, a drugo dodavati nešto treće čega nema i ignorirati opis tog istog doslovnog u susjednom poglavlju gdje se pobliže objašnjava o čemu se radi. -Postanak 1,11 I reče Bog: "Neka proklija zemlja zelenilom - travom sjemenitom, stablima plodonosnim, koja, svako prema svojoj vrsti, na zemlji donose plod što u sebi nosi svoje sjeme. I bi tako. U ovom poglavlju piše da zemlja proklije zelenilom(mislim da zbilja nema potrebe objašnjavati što je klijanje i što je potrebno za klijanje). Slijedom upisa Neznam(kojeg sam citirala) u narednom poglavlju je objašnjeno o čemu se radi. -Postanak 1,12 I nikne iz zemlje zelena trava što se sjemeni, svaka prema svojoj vrsti, i stabla koja rode plodovima što u sebi nose svoje sjeme, svako prema svojoj vrsti. I vidje Bog da je dobro. Dakle, u narednom poglavlju je objašnjeno da je rezultat klijanja iz prethodnog poglavlja nicanje biljaka. Ako kažem da je klijanje figurativno u tom slučaju negiram Božju riječ: Postanak 1,11 I reče Bog: "Neka proklija zemlja" a ako kažem da nije figurativno u tom slučaju se ne radi o trenutnom stvaranju gotovih biljaka nego o procesu od klijanja do nicanja(da ne govorim o procesima nastanka sjemena otišli bi predaleko). Kako iz navedenih citata protumačiti da je riječ o trenutnom stvaranju gotovih biljaka?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 28 ruj 2025, 21:54 |
|
|
zalutala je napisao/la: I dogovorite se sa sobom. Prozivate me samo zbog toga što sam objasnila što je proizvodnja(proces) da u tekst umećem ono što ne piše, a kada vas dvojica govorite o nekom privremenom izvoru svjetlosti i zamjeni istog onda to nije nikakvo umetanje nečega što ne piše nego doslovno tumačenje napisanog a o privremenom izvoru svjetlosti i zamjeni istog ni slova. Prvih 18 sec...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 28 ruj 2025, 22:07 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: zalutala je napisao/la: I dogovorite se sa sobom. Prozivate me samo zbog toga što sam objasnila što je proizvodnja(proces) da u tekst umećem ono što ne piše, a kada vas dvojica govorite o nekom privremenom izvoru svjetlosti i zamjeni istog onda to nije nikakvo umetanje nečega što ne piše nego doslovno tumačenje napisanog a o privremenom izvoru svjetlosti i zamjeni istog ni slova. Prvih 18 sec... Knjiga Postanka. Gdje piše da je Bog pritiskao prekidače i naizmjence palio i gasio svjetlo? Ne zaboravi da ti inzistiraš na doslovnom tumačenju Knjige Postanka, nema umetanja riječi u napisano, nego samo ono što piše Postanak 1,1 U početku stvori Bog nebo i zemlju. Postanak 1,2 Zemlja bijaše pusta i prazna; tama se prostirala nad bezdanom i Duh Božji lebdio je nad vodama. Postanak 1,3 I reče Bog: "Neka bude svjetlost!" I bi svjetlost. Postanak 1,4 I vidje Bog da je svjetlost dobra; i rastavi Bog svjetlost od tame. Postanak 1,5 Svjetlost prozva Bog dan, a tamu prozva noć. Tako bude večer, pa jutro - dan prvi. Postanak 1,6 I reče Bog: "Neka bude svod posred voda da dijeli vode od voda!" I bi tako. Postanak 1,7 Bog načini svod i vode pod svodom odijeli od voda nad svodom. Postanak 1,8 A svod prozva Bog nebo. Tako bude večer, pa jutro - dan drugi. Postanak 1,9 I reče Bog: "Vode pod nebom neka se skupe na jedno mjesto i neka se pokaže kopno!" I bi tako. Postanak 1,10 Kopno prozva Bog zemlja, a skupljene vode mora. I vidje Bog da je dobro. Postanak 1,11 I reče Bog: "Neka proklija zemlja zelenilom - travom sjemenitom, stablima plodonosnim, koja, svako prema svojoj vrsti, na zemlji donose plod što u sebi nosi svoje sjeme. I bi tako. Postanak 1,12 I nikne iz zemlje zelena trava što se sjemeni, svaka prema svojoj vrsti, i stabla koja rode plodovima što u sebi nose svoje sjeme, svako prema svojoj vrsti. I vidje Bog da je dobro. Postanak 1,13 Tako bude večer, pa jutro - dan treći. Postanak 1,14 I reče Bog: "Neka budu svjetlila na svodu nebeskom da luče dan od noći, da budu znaci blagdanima, danima i godinama,
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 11 lip 2026, 04:25 |
|
|
|
Muftija Muamer Zukorlić ruši teoriju evolucije. Zestoka razprava:
Od svih sugovornika, začudo muftija i djeluje kano intelektualac...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 19 lip 2026, 22:35 |
|
|
|
Joj dane što je to Od muftije nitko nije uspio doći do riječi. I kad je onaj biolog(ili što već) dobio koji minut da objasni neke stvari, tko god je postavio video nekorektno je što je taj dio ubrzao jer se čovjeka nije moglo ni razumjeti što govori.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 19 lip 2026, 22:48 |
|
|
zalutala je napisao/la: Joj dane što je to Od muftije nitko nije uspio doći do riječi. I kad je onaj biolog(ili što već) dobio koji minut da objasni neke stvari, tko god je postavio video nekorektno je što je taj dio ubrzao jer se čovjeka nije moglo ni razumjeti što govori. Samo mu dajem za pravo što ne zeli pristat da tu teoriju djeca uče kano da je Sveto Pismo. Oprao ih je za znanstvenu oholost i zato što kad nešto kao zele pojasniti, koriste neke stručne pojmove kao da nemaju zelju da netko doista shvati i razumije tu teoriju. U redu je da se ta teorija spominje u školi, ali bi liepo trebalo iznieti činjenice koje joj idu u prilog i one koje joj ne idu u prilog. A ne ju spominjat djeci zdravo za gotovo kao da je to neka dokazana i obćeprihvaćena činjenica.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 19 lip 2026, 23:06 |
|
|
Ali evolucija je općeprihvaćena i dokazana činjenica. I kao takva nije kontra vjere. Bog stvara svakog od nas pojedinačno. Sa genima od mame i tate. Kroz neko veće vrijeme, neki geni izumru, neki se namnože, a neki mutiraju (Bog ih promijeni, ako hoćeš tako). Nastane nova vrsta. Zapravo je evolucija mix genetike i statistike 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 19 lip 2026, 23:18 |
|
|
|
Da je činjenica zvala bi se Činjanica Evolucije a ne Teorija Evolucije
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 19 lip 2026, 23:25 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: zalutala je napisao/la: Joj dane što je to Od muftije nitko nije uspio doći do riječi. I kad je onaj biolog(ili što već) dobio koji minut da objasni neke stvari, tko god je postavio video nekorektno je što je taj dio ubrzao jer se čovjeka nije moglo ni razumjeti što govori. Samo mu dajem za pravo što ne zeli pristat da tu teoriju djeca uče kano da je Sveto Pismo. Oprao ih je za znanstvenu oholost i zato što kad nešto kao zele pojasniti, koriste neke stručne pojmove kao da nemaju zelju da netko doista shvati i razumije tu teoriju. U redu je da se ta teorija spominje u školi, ali bi liepo trebalo iznieti činjenice koje joj idu u prilog i one koje joj ne idu u prilog. A ne ju spominjat djeci zdravo za gotovo kao da je to neka dokazana i obćeprihvaćena činjenica. Ovaj muftija je ogledni primjer zašto muslimane treba izbaciti iz svih državnih institucija.
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 19 lip 2026, 23:56 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Da je činjenica zvala bi se Činjanica Evolucije a ne Teorija Evolucije Onda bi zvučalo kao neka vjera, ili pranje mozga. Evolucija je dokazana znanstvena teorija. Zato se zove teorijom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 20 lip 2026, 00:01 |
|
|
|
"dokazana teorija" je oksimoron. Teorija je nešto što nije dokazano.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 20 lip 2026, 08:18 |
|
|
Ceha je napisao/la: Ali evolucija je općeprihvaćena i dokazana činjenica. I kao takva nije kontra vjere. Bog stvara svakog od nas pojedinačno. Sa genima od mame i tate. Kroz neko veće vrijeme, neki geni izumru, neki se namnože, a neki mutiraju (Bog ih promijeni, ako hoćeš tako). Nastane nova vrsta. Zapravo je evolucija mix genetike i statistike  Najveći dokaz protiv teorije evolucije je nedostatak prielaznih vrsta. Vrste su međusobno poprilično strogo razgraničene. Teorija evolucije se zasniva na nekim izuzetcima koje daju neke indicije prielaznih vrsta. Previše nategnuto.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kreacija ili evolucija Postano: 20 lip 2026, 08:28 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ali evolucija je općeprihvaćena i dokazana činjenica. I kao takva nije kontra vjere. Bog stvara svakog od nas pojedinačno. Sa genima od mame i tate. Kroz neko veće vrijeme, neki geni izumru, neki se namnože, a neki mutiraju (Bog ih promijeni, ako hoćeš tako). Nastane nova vrsta. Zapravo je evolucija mix genetike i statistike  Najveći dokaz protiv teorije evolucije je nedostatak prielaznih vrsta. Vrste su međusobno poprilično strogo razgraničene. Teorija evolucije se zasniva na nekim izuzetcima koje daju neke indicije prielaznih vrsta. Previše nategnuto. Postoji milijun "dokaza" kontra evolucije. Ceha se referira na teističku evoluciju. Još gori nonsense.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|