HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 lis 2025, 00:31.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1877 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 76  Sljedeća

Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
1. Da 35%  35%  [ 66 ]
2. Ne 46%  46%  [ 86 ]
3. Ne znam 20%  20%  [ 37 ]
Ukupno glasova : 189
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 04 srp 2012, 12:21 

samo 'našima' padaju te gluposti na pamet vezane za 'drpanje' love i slične gluposti.
svako svetište ima svoju turističku ponudu. i fatima i lurd. nema mjesta gdje se ne prodaju suveniri, gdje se ne prave udobni smještaji, rekreacijski centri i sve ostalo kako bi se došljaku, hodočasniku, turistu ili kako god hoćete, pružio što ugodniji i udobniji boravak.
ja osobno nemam baš nikakve financijske koristi od međugorja, ali ima država koja u međugorje ne vraća ništa.
ja odem tamo i potrošim s guštom koliko god mogu i budem iskreno ponosna što međugorje svojom ponudom parira europskim centrima vjerskog turizma.
sve ostale kritike na račun toga što se narod tamo financijski potkožio, dolaze iz čiste ljubomore. samo glup čovjek voli da je okružen sirotinjom... dabogda cila hercegbosna bila bogata ko međugorje, a ja i dalje radila za plaću.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2012, 13:47 

Ilirk@ je napisao/la:
ja priznajem da nisam vjernik, ali najgluplji ljudi u životu koje sam upoznala, i to doslovce tutkumi i poprilično zli ljudi, bili su tzv. ateisti kojima je jedini cilj u životu bilo vrijeđati i proganjati vjernike.
toliko su se bavili vjerom i biblijom dokazujući da to nije tako kako tamo piše, da su jednostavno pukli. čista patologija umočena u jezivu mržnju.
ne pišem to radi ovog idiotskog posta iznad, kao nekakav odgovor ili uvreda na idiotizam, nego uistinu pišem što mislim i u što sam se uvjerila bezbroj puta.
naravno, u tu psihopatologiju ne ubrajam normalne ateiste. takve sam imala sreću upoznati i oni sami su zgroženi tolikom netolerancijom ovog klasičnog nakaradnog ateizma nastalog kao posljedica komunističke indoktrinacije i nedostatka nacionalnog i vjerskog identiteta karakterističnog za jugoslavenske nacionaliste.

Tu ti je to negdje Ilirka... :kava

Vrh

PostPostano: 04 srp 2012, 17:30 

vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

Kad bi stvarno bilo tako zamislio bi se jel bi nastavio bit katolik (barem u ovom obimu u kojem sam sada). Jos bi nastavio ic nedjeljom na Misu i to je sve. Jer ako Crkva postane interesna organizacija kojoj su samo bitne pare i neki ˝ugled˝ s takvom Crkvom ne zelim imati puno veze. Samo minimalno.

Pokrivati toliku populaciju u svetu, koju pokriva RKC... imati tolike nekretnine, sakralne objekte... i nemaš puno izbora nego postati interesna organizacija. To samo po sebi nije greh ako je interes opšte dobro, duhovnost pojedinca i zdrave vrednosti društva. Problem međutim nastaje kada ovo prestane da bude prioritet...

:palacgore1 :palacgore2

Vrh

PostPostano: 04 srp 2012, 23:13 

Naravno da vjerujemo. To je neupitno.

Vrh

PostPostano: 05 srp 2012, 11:33 

Sto god da bilo, kad god posjetim Medjugorje obizima me neki blazeni mir i spokoj kao nigdje..
Meni dovoljno...

Vrh

PostPostano: 05 srp 2012, 13:48 

Ilirk@ je napisao/la:
ja priznajem da nisam vjernik, ali najgluplji ljudi u životu koje sam upoznala, i to doslovce tutkumi i poprilično zli ljudi, bili su tzv. ateisti kojima je jedini cilj u životu bilo vrijeđati i proganjati vjernike.
toliko su se bavili vjerom i biblijom dokazujući da to nije tako kako tamo piše, da su jednostavno pukli. čista patologija umočena u jezivu mržnju.
ne pišem to radi ovog idiotskog posta iznad, kao nekakav odgovor ili uvreda na idiotizam, nego uistinu pišem što mislim i u što sam se uvjerila bezbroj puta.
naravno, u tu psihopatologiju ne ubrajam normalne ateiste. takve sam imala sreću upoznati i oni sami su zgroženi tolikom netolerancijom ovog klasičnog nakaradnog ateizma nastalog kao posljedica komunističke indoktrinacije i nedostatka nacionalnog i vjerskog identiteta karakterističnog za jugoslavenske nacionaliste.

Religijski fanatici i rigidni ateisti su isti. U surovosti prema neistomišljenicima se nimalo ne razlikuju.

Vrh

PostPostano: 05 srp 2012, 14:17 

Ateist je napisao/la:
Naravno da ne. Samo glup i neobrazovan, indoktriniran čovjek može u to vjerovati.

evo ti :smajl006

Vrh

PostPostano: 05 srp 2012, 16:18 

bio sam u međugorju 1988, na šestu godišnjicu ukazanja(ako se ne varam), došao s nekim prijateljima iz sela otok(kod vitine), kad smo stigli, ljudi me cijelo vrijeme ubijeđivali kako se tamo sasvim sigurno drukčije osjećam, a ja ih nikako razuvjeriti da osim visoke temperature i posljedica 7-8 piva popijenih u čitluku, nisam osjećao ništa drugo.da budem precizan, tko god osjeća da u međugorju postoji nekakav fenomen, a pogotovo ako mu to dobro čini, neka ide kad god može, ja jednostavno u to ne vjerujem....

Vrh

PostPostano: 05 srp 2012, 20:09 

osa je napisao/la:
bio sam u međugorju 1988, na šestu godišnjicu ukazanja(ako se ne varam), došao s nekim prijateljima iz sela otok(kod vitine), kad smo stigli, ljudi me cijelo vrijeme ubijeđivali kako se tamo sasvim sigurno drukčije osjećam, a ja ih nikako razuvjeriti da osim visoke temperature i posljedica 7-8 piva popijenih u čitluku, nisam osjećao ništa drugo.da budem precizan, tko god osjeća da u međugorju postoji nekakav fenomen, a pogotovo ako mu to dobro čini, neka ide kad god može, ja jednostavno u to ne vjerujem....

Poanta je u tome sto netko osjeca,netko ne...Netko je nesto vidio,netko nije nista vidio..I tako to... :smajl020

Vrh

PostPostano: 06 srp 2012, 12:44 

škerac je napisao/la:
Ilirk@ je napisao/la:

Religijski fanatici i rigidni ateisti su isti. U surovosti prema neistomišljenicima se nimalo ne razlikuju.

Kratko i jasno.....

Vrh

PostPostano: 06 srp 2012, 13:01 

ajde, kad se tako fino slažete oko svega, imate li neki primjer (a da nisu jehovini svjedoci) bilo kakvog zlostavljanja nevjernika od strane katolika u nas?
jel vas vjernici napastvuju, dosađuju, vrijeđaju zato što ste nevjernici? pišu letke, uvrjedljive tekstove po portalima, osnivaju antinevjerničke udruge, ismijavaju nevjerničke svjetonazore i slično?
bilo bi dobro pročitati takva iskustva...
moje najgore iskustvo je bilo kad me susjeda otračala kako je čudno da mi djeca idu u crkvu svake nedjelje, a ja i muž samo o uskrsu i božiću, pa joj nije jasno 'na koga su dica tako pobožna' :zubati

Vrh

PostPostano: 06 srp 2012, 13:03 

Citat:

Hiljade kršćana dolazi u Birmingham da vide ženu iz BiH

Kršćanski hodočasnici iz raznih dijelova SAD došli su u rimokatolički kompleks Caritasu američkom gradu Birminghamu da bi vidjeli ženu porijeklom iz BiH Mariju Pavlović - Lunetti.

Lunettijeva je bila u grupi ljudi koji su prvi tvrdili da im se ukazala Bogorodica 1981. godine u Međugorju. Ona dolazi u Alabamu od 1988. godine.

Iako niko sem Lunettijeve ne vidi ništa slično njenoj viziji kada se desi, masa je pomno pratila njen pogled usmjeren ka nebu.

U ranijem intervjuu, koji je objavio Birmingham news, Lunettijeva je rekla da je Bogorodica svjesna aktuelne ekonomske krize u Evropi.

"Nju više brinu duhovna pitanja. Kada se desi duhovna kriza, dešava se i ekonomska kriza," rekla je Lunettijeva.

Tokom njenog boravka u kompleksu na okolnim saobraćajnicama oformljene su duge kolone vozila koja su pristizala iz svih krajeva SAD.

Rimokatolička crkva nema određeni stav prema vizijama. Sveštenicima u Caritasu nije dozvoljeno da drže mise, ali obližnjoj katoličkoj crkvi dozvoljeno je da održi posebnu službu radi posjetilaca.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2012, 13:05 

Lebowski je napisao/la:

U ranijem intervjuu, koji je objavio Birmingham news, Lunettijeva je rekla da je Bogorodica svjesna aktuelne ekonomske krize u Evropi.

Je li preporučila rast ili štednju?

Vrh

PostPostano: 06 srp 2012, 13:07 

Manje oholosti bi sigurno preporučila. Zato i kriza u staroj Europi.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2012, 13:07 

Ministry of Sound je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:

Je li preporučila rast ili štednju?

:laugh =))

Vrh

PostPostano: 06 srp 2012, 13:12 

Treba sačekati da se opet javi, svašta je treba upitati.

Nego, mene zanima šta predstavlja Bogorodica Marija, u čije ime se ona ukazuje ljudima. Šta je ona? Božja poruka, sam Bog, neko nadnaravno biće, duh, običan smrtnik koji ima sposobnost a i voli se ukazivati ljudima?

Vrh

PostPostano: 06 srp 2012, 13:15 

BBC je napisao/la:

slabo ti to nešto, slabo... šiju te ovi ateisti u zlobi za nekoliko kopalja...

Vrh

PostPostano: 06 srp 2012, 13:17 

Ilirk@ je napisao/la:
BBC je napisao/la:

slabo ti to nešto, slabo... šiju te ovi ateisti u zlobi za nekoliko kopalja...

Ne šiju oni ništa. Šiju njih mještani Međugorja. A oni neka plate svoje pivce i pizzu, pa neka misle što hoće. Stranci i dalje dolaze.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2012, 13:19 

Lebowski je napisao/la:
Treba sačekati da se opet javi, svašta je treba upitati.

Nego, mene zanima šta predstavlja Bogorodica Marija, u čije ime se ona ukazuje ljudima. Šta je ona? Božja poruka, sam Bog, neko nadnaravno biće, duh, običan smrtnik koji ima sposobnost a i voli se ukazivati ljudima?

Bogorodica nastupa kao svetac i posrednik između ljudi i boga. Ona u RKC, pravoslavnoj crkvi, pa i Islamu ima status kao savršena, bezgrešna žena i majka.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2012, 13:24 

Bošnjacima koji vrijeđaju Bogorodicu i Međugorje.

St Mariam Park: Teheran

slika

slika

Vrh

PostPostano: 06 srp 2012, 13:30 

Dobro je da ovdje nema takvih Bošnjaka.

Ja sam uvijek govorio da o religijama deset puta više znaju ateisti nego vjernici i stojim iza toga, svakim danom sve više.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2012, 13:32 

Ilirk@ je napisao/la:
ajde, kad se tako fino slažete oko svega, imate li neki primjer (a da nisu jehovini svjedoci) bilo kakvog zlostavljanja nevjernika od strane katolika u nas?
jel vas vjernici napastvuju, dosađuju, vrijeđaju zato što ste nevjernici? pišu letke, uvrjedljive tekstove po portalima, osnivaju antinevjerničke udruge, ismijavaju nevjerničke svjetonazore i slično?
bilo bi dobro pročitati takva iskustva...
moje najgore iskustvo je bilo kad me susjeda otračala kako je čudno da mi djeca idu u crkvu svake nedjelje, a ja i muž samo o uskrsu i božiću, pa joj nije jasno 'na koga su dica tako pobožna' :zubati

Mislio sam inače...Spomenuo bih samo Inkviziciju...Ove druge ne bih ni spominjao...

Vrh

PostPostano: 06 srp 2012, 14:49 

Ako se nevaram, netko od njih je otišao živit u Ameriku :rolleyes

Vrh

PostPostano: 06 srp 2012, 16:36 

SSlavonac je napisao/la:
Ako se nevaram, netko od njih je otišao živit u Ameriku :rolleyes

Tim mu je teže....
Pogledaj Transatlantic....
Ima dobra scena u crkvi.
...

Vrh

PostPostano: 06 srp 2012, 16:50 

Ivkošić je napisao zanimljivu kolumnu na Večernjem

http://www.vecernji.hr/kolumne/medugors ... mna-427930

Citat:
Međugorska i crvena Hrvatska

Ljudi hrle na brdo ukazanja u potrazi za unutarnjim mirom, u bijegu od terora samovolje, vladavine čovjeka umjesto Boga.

Međugorje kao svojevrstan hrvatski vjerski simbol sve je važnije.

Poslije Mancinija, trenera engleskoga prvaka Manchester Cityja, i slavni talijanski golman Buffon posjetio je Međugorje. Prvi prije velike pobjede u prvenstvu, drugi poslije velikoga poraza u finalu Eura. Obojica su svjetske marke, no budući da su iz nogometa, bit će onih koji će se s intelektualne visine narugati značenju njihova pohoda hercegovačkom svetištu.

Kršćane i poklonike Gospe međugorske može veseliti što su se našli u društvu tih sportskih velikana, može ih veseliti što je to za Međugorje prvorazredna promidžba, ali ih najviše može veseliti izostanak spektakla i običnost koja te ljude nije razlikovala od milijuna drugih hodočasnika. Mancini je rekao nešto što su prije njega izgovorili mnogi i što se može vidjeti na licima ljudi u tom svetom kamenjaru. Tamo je bio dvaput te je naglasio kako “nigdje ne može pronaći unutarnji mir kao u Međugorju”.

Ako dosad niste, pohodite Međugorje i vidjet ćete da to nije fraza, vidjet ćete ljude iz kojih zrače svetost, zadovoljstvo, dobrota i mir. Cijelo je Međugorje s tisućama posjetilaca kao jedan zagrljaj, kao jedan osmijeh, kao jedna radost. Smisao života? Te riječi kao dvojba i drama napisane i izgovorene milijune puta u raspravama o različitim filozofima, književnicima i drugim umjetnicima potvrđuju se u vidljivom doticaju čovjeka i Gospe, čovjeka i Boga, čovjeka sa svih strana svijeta, svih boja, rasa i nacija.

Međugorje je sveto jer je neobjašnjivo. Bit će da se oni kojima je geografski to svetište širi zavičaj nehotice upitaju - pošto i zašto u ovu zabit “gdje ne raste ništa” hrle toliki iz Europe, Azije, Afrike, Amerike, Australije? Što su to čuli od znanaca koji su ih potaknuli da dođu? Što su im to specijalno znanci mogli reći kad tamo nisu vidjeli ništa osim običnoga kamenjara, brdskih njiva, brda ukazanja koje je običan brijeg s nešto drače i niskoga bilja? Što su im mogli reći kad su svjedočili izostanak bilo kakve zemaljske raskoši i bilo kakve spektakularnosti krajolika? Mogli su im prenijeti samo čisti osjećaj, samo čistu, ničim natrunjenu obuzetost Bogom i vjerom kakvu su dijelili s mnoštvom drugih ljudi.

Takva je vjera Hrvatskoj danas prijeko potrebna, jer njezine duhovne temelje razaraju ljevičarska vlast i mediji kao nikad od osamostaljenja. Zacijelo nema zemlje u Europi a možda ni u svijetu u kojoj premijer svako malo naciji dade do znanja kako nije vjernik, i kako se svi protokoli imaju prilagoditi toj činjenici. Ateizam svekolike vlasti u Hrvatskoj bio bi podnošljiviji kad bi se u zemlji poštovala neka univerzalna načela moralnosti i pravednosti koja nadilaze podjelu na vjernike i ateiste.

Ali agresivnost ateizma teče paralelno sa sve većom obespravljenošću ljudi, s ustrajavanjem na kompromitiranim kadrovima, sa zapošljavanjem u državnim službama po rodbinskim i partijskim vezama kakvo nije zapamćeno od komunizam i sa sve većim siromaštvom.

Najstrašnije pak jest nastojanje vlasti da osobine zbog kojih gubi povjerenje građana tumači kao svoje vrline. Tada više nema nade, nema izlaza, ostaje samo trajnost u sebe zaljubljene samovolje koja je slijepa za druge, za radnike, za građane, za državu.

Međugorje je potraga za unutarnjim mirom u bijegu od terora takve samovolje, takve vladavine čovjeka umjesto Boga, vladavine kakvu su vjerojatno oko sebe osjetili i Mancini i Buffon i deseci milijuna drugih hodočasnika koji u pustoši jednoga hercegovačkoga brda našli odsutnost sotonskih ljudi i prisutnost Boga.

To brdo može biti i slika štalice u koju se sklonila Gospa i u kojoj je rodila Isusa. Bahatost vlasti u Hrvatskoj, koju je moguće pojmiti i kao sotonsku oholost, i u kojoj je sve očitija sprega vlasti i krupnoga kapitala (simbolično izražena u Milanovićevu pohodu raskošnoj vili tajkuna Tedeschija), pokazuje kako se u lijevoj inačici poslije tobože desnoga Sanadera nastavlja udaljavanje Hrvatske upravo od međugorskog ideala kršćanstva, pa nam i stoga Međugorje kao svojevrstan hrvatski vjerski simbol postaje sve važnije. Stoga, ako niste, pohodite ga.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1877 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 76  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: