HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 sij 2025, 05:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1871 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 75  Sljedeća

Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
1. Da 35%  35%  [ 65 ]
2. Ne 46%  46%  [ 86 ]
3. Ne znam 20%  20%  [ 37 ]
Ukupno glasova : 188
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 02 srp 2012, 19:03 

Pa dobro, ali doista treba otići, a doživljaj valjda ovisi o tome koliko si i sam uvjeren. Drukčije nekako čak i skeptici poput mene to sve doživljavaju kad vide bosonoge hodočasnike na cesti a prži +45, i kad vidiš blažena lica hodočasnika iz ko zna kojeg kraja svijeta, te ozarena lica bolesnika u invalidskim kolicima.

Ponovit ću još jednom, sam događaj i nije toliko bita, očito postoji potreba za mjestom poput Međugorja.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 20:24 

Ne.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 20:46 

Partisan of Amur je napisao/la:
zmajček je napisao/la:
Opet ponavljam,koliko vas je bilo u Međugorju i kada?
I što je najgore,oni koji su jednom-dvaput ili pak nijednom bili u Međugorju dođu da kontriraju.
Podsjećaju me na moju tetku.

Ja u Međugorju budem nekoliko puta ljeti, brat grožđe, pit vino i to...

Ču njega... koliko vas je bilo u Međugorju.
Buvljak imam i ovde. :kava
Da se Isus našao tamo, prevrnuo bi vam jebene tezge naglavačke.
"Od nečega se mora živjeti"...

Rubbish.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2012, 22:01 

i_jopet je napisao/la:
Ne može čovjek suditi Bogu.

U svakom ukazanju i lurdskom i fatimskom Gospa kaže da je tu došla kao vijesnik Boga.
Da ju je Bog poslao. Ovdje po svemu sudeći se ne radi o svecima već je direktan Božji kontakt.Gospa poručuje: Molite se Bogu. Dobro poručuje, jer je to u skladu sa Svetim Pismom.
Ne molimo se Gospi nego Bogu. Nisam ekspert ali mislim da vatikanska komisija ima sav uvid u
sve ove "sitnice" te će donijeti odluku. Ako Bog tu djeluje, nikakve komisije nisu važne.

Kakav direktan kontakt,ako je posrednik "prisutan"?

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 01:17 

Mar-kan je napisao/la:
i_jopet je napisao/la:
Ne može čovjek suditi Bogu.

U svakom ukazanju i lurdskom i fatimskom Gospa kaže da je tu došla kao vijesnik Boga.
Da ju je Bog poslao. Ovdje po svemu sudeći se ne radi o svecima već je direktan Božji kontakt.Gospa poručuje: Molite se Bogu. Dobro poručuje, jer je to u skladu sa Svetim Pismom.
Ne molimo se Gospi nego Bogu. Nisam ekspert ali mislim da vatikanska komisija ima sav uvid u
sve ove "sitnice" te će donijeti odluku. Ako Bog tu djeluje, nikakve komisije nisu važne.

Pa isto kao kad razgovaraš s nekim na daljinu, treba ti telefon, mora postojat "uređaj" za komunikaciju, te kabel, a svećenici i sveci igraju upravo tu ulogu i DIREKTNO te spajaju s Bogom. :zubati Svećenik je poput telefonske slušalice i kabela, a svetac je poput telefonske centrale.
U međukoracima uplaćuješ marke (popu), očenaše (svecima) što su nužni troškovi za održavanje linije.
Ako ne platiš račun, telefon ti se isključuje.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 07:26 

Robbie MO je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Pa isto kao kad razgovaraš s nekim na daljinu, treba ti telefon, mora postojat "uređaj" za komunikaciju, te kabel, a svećenici i sveci igraju upravo tu ulogu i DIREKTNO te spajaju s Bogom. :zubati Svećenik je poput telefonske slušalice i kabela, a svetac je poput telefonske centrale.
U međukoracima uplaćuješ marke (popu), očenaše (svecima) što su nužni troškovi za održavanje linije.
Ako ne platiš račun, telefon ti se isključuje.

To postoji u nekoj PTT-HT religiji? :zubati

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 10:36 

Kod nas u beogradskoj nadbiskupiji ostavljeno je po savesti svakom od nas vernika. Znači niti naš nadbiskup brani niti odobrava.

Njegovo lično mišljenje znam na jednom ručku u Smederevskoj palanci on je izneo, to je objektivno bio i stav najvećeg dela klera a on je poznat.
Dok kongregacija ne prizna oni će se uzdržavati od komentara.

Inače smo mi išli organizovano za Međugorje, naravno da nam nije nadbiskup zamerio, naprotiv on je pokazao svu uzdržanost i svako hodočašće dokaz je i potvrda da je Isus "Put" a da smo mi kao Crkva na "Putu".

Posebna priča su sukobi fratra sa svojim biskupem, na svu sreću nije tako ekstremno kao kad se pravoslavni ovde podele.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 14:23 

Gianluigi Buffon sletio u Zračnu luku Mostar; Danas i sutra u Međugorju

slika
http://www.bljesak.info/web/article.asp ... 4581f02d1f

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 14:41 

ili to ili potpisuje za Zrinju.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 15:30 

=)) Vjerujem.

Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 16:53 

Koga briga šta pišu ovi miševi sa foruma, čovjek iz Ugande potego do Međugorja

Citat:
O Međugorju je čuo od talijanskog svećenika na radio Mariji u Ugandi. ''Morao sam uzeti kartu i potražiti ovo mjesto. Poslije toga sam odlučio dovesti skupinu s jednim svećenikom. Bio je problem dobiti vizu, jer nemamo veleposlanstvo za ovu zemlju''

- kazao je Fransis s kojim je u skupini i Frederik Deogratias Musaazi koji nam je kazao o svojim dojmovima Međugorja: ''Moj prvi dojam je bio uvjerenje ljudi u Gospinu prisutnost. Ljudi ovdje toliko vjeruju, bio sam jako inspiriran zajedno s ljudima s kojima sam došao. Kad sam se vratio u Ugandu, obećao sam Majci Mariji da ću govoriti o njoj u cijeloj Ugandi, da ću širiti ime Majke Božje. Ljudi traže da dođu. Žele znati gdje je Međugorje. Mislim da ovo neće stati, ljudi će nastaviti dolaziti u Međugorje'' - riječi su Frederika iz Ugande. Radiopostaja Mir Međugorje ovih dana objavljuje i razgovore s međugorskim hodočasnicima pješacima, koji su stigli pješice u prigodi 31. obljetnice Gospinih ukazanja. Livia Cianni i Guido Pianeselli došli su pješice iz Rima u Međugorje.

http://www.hercegovina.info/vijesti/her ... #news_view

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 17:08 

Ministry of Sound je napisao/la:

Kod mene nema zavisti, nemam veze sa tim krajem, niti mi treba lova.

Ne volim prevarante i kult laži, ali me prije svega motivira strah da se Hrvatima kolektivno ovo neće jednog dana obiti o glavu. Treba praviti odstupnicu i ako se crkva izrazi negativno, svu krivicu svaliti na individualne prevarante koji su prevarili i Hrvate, a ne da ispadne da su Hrvati prevarili milijardu svjetskih katolika.

potpuno krivo rezoniraš. Vatikan je doveden pred svršen čin, svake godine u Međugorje dolazi preko milijun ljudi i oni ni u ludilu neće reći da je sve to prevara sve da i misle tako.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 19:43 

dudu je napisao/la:

Kod mene nema zavisti, nemam veze sa tim krajem, niti mi treba lova.

Ne volim prevarante i kult laži, ali me prije svega motivira strah da se Hrvatima kolektivno ovo neće jednog dana obiti o glavu. Treba praviti odstupnicu i ako se crkva izrazi negativno, svu krivicu svaliti na individualne prevarante koji su prevarili i Hrvate, a ne da ispadne da su Hrvati prevarili milijardu svjetskih katolika.

potpuno krivo rezoniraš. Vatikan je doveden pred svršen čin, svake godine u Međugorje dolazi preko milijun ljudi i oni ni u ludilu neće reći da je sve to prevara sve da i misle tako.

Kad bi stvarno bilo tako zamislio bi se jel bi nastavio bit katolik (barem u ovom obimu u kojem sam sada). Jos bi nastavio ic nedjeljom na Misu i to je sve. Jer ako Crkva postane interesna organizacija kojoj su samo bitne pare i neki ˝ugled˝ s takvom Crkvom ne zelim imati puno veze. Samo minimalno.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 19:46 

Vatikan je interesna organizacija. U ineteresu im da se vjernici okupljaju i mole. Zato nećeš od njih nikad čuti negodovanje kad se vjernici okupe na trgu i mole sa Papom. Ili kad stotine tisuća ljudi dođe u Zagrebu na Hipodrom.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 21:27 

Ibar je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Kad bi stvarno bilo tako zamislio bi se jel bi nastavio bit katolik (barem u ovom obimu u kojem sam sada). Jos bi nastavio ic nedjeljom na Misu i to je sve. Jer ako Crkva postane interesna organizacija kojoj su samo bitne pare i neki ˝ugled˝ s takvom Crkvom ne zelim imati puno veze. Samo minimalno.

Pokrivati toliku populaciju u svetu, koju pokriva RKC... imati tolike nekretnine, sakralne objekte... i nemaš puno izbora nego postati interesna organizacija. To samo po sebi nije greh ako je interes opšte dobro, duhovnost pojedinca i zdrave vrednosti društva. Problem međutim nastaje kada ovo prestane da bude prioritet...

Vrh

PostPostano: 04 srp 2012, 10:52 

Naravno da ne. Samo glup i neobrazovan, indoktriniran čovjek može u to vjerovati.

https://www.instagram.com/josipcurlin

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus

Vrh

PostPostano: 04 srp 2012, 10:58 

ja priznajem da nisam vjernik, ali najgluplji ljudi u životu koje sam upoznala, i to doslovce tutkumi i poprilično zli ljudi, bili su tzv. ateisti kojima je jedini cilj u životu bilo vrijeđati i proganjati vjernike.
toliko su se bavili vjerom i biblijom dokazujući da to nije tako kako tamo piše, da su jednostavno pukli. čista patologija umočena u jezivu mržnju.
ne pišem to radi ovog idiotskog posta iznad, kao nekakav odgovor ili uvreda na idiotizam, nego uistinu pišem što mislim i u što sam se uvjerila bezbroj puta.
naravno, u tu psihopatologiju ne ubrajam normalne ateiste. takve sam imala sreću upoznati i oni sami su zgroženi tolikom netolerancijom ovog klasičnog nakaradnog ateizma nastalog kao posljedica komunističke indoktrinacije i nedostatka nacionalnog i vjerskog identiteta karakterističnog za jugoslavenske nacionaliste.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2012, 11:11 

Ateist je napisao/la:
Naravno da ne. Samo glup i neobrazovan, indoktriniran čovjek može u to vjerovati.

strong nick to post content correlation

Vrh

PostPostano: 04 srp 2012, 11:21 

Ilirk@ je napisao/la:
najgluplji ljudi u životu koje sam upoznala, i to doslovce tutkumi i poprilično zli ljudi, bili su tzv. ateisti kojima je jedini cilj u životu bilo vrijeđati i proganjati vjernike.
toliko su se bavili vjerom i biblijom dokazujući da to nije tako kako tamo piše, da su jednostavno pukli. čista patologija umočena u jezivu mržnju.
ne pišem to radi ovog idiotskog posta iznad, kao nekakav odgovor ili uvreda na idiotizam, nego uistinu pišem što mislim i u što sam se uvjerila bezbroj puta.
naravno, u tu psihopatologiju ne ubrajam normalne ateiste. takve sam imala sreću upoznati i oni sami su zgroženi tolikom netolerancijom ovog klasičnog nakaradnog ateizma nastalog kao posljedica komunističke indoktrinacije i nedostatka nacionalnog i vjerskog identiteta karakterističnog za jugoslavenske nacionaliste.

:palacgore2

Vrh

PostPostano: 04 srp 2012, 11:26 

Ilirk@ je napisao/la:
ja priznajem da nisam vjernik, ali najgluplji ljudi u životu koje sam upoznala, i to doslovce tutkumi i poprilično zli ljudi, bili su tzv. ateisti kojima je jedini cilj u životu bilo vrijeđati i proganjati vjernike.

Slažem se, agresivni ateisti su identični vjerskim fanaticima, da ne kažem talibanima.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2012, 11:30 

Ilirk@ je napisao/la:

Slažem se, agresivni ateisti su identični vjerskim fanaticima, da ne kažem talibanima.

Krajnosti su uvijek slične u ljudskom društvu.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 04 srp 2012, 11:33 

Uostalom,neka svatko vjeruje u šta želi.
To je osobna stvar i nije za neke diskusije niti busanja u prsa.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2012, 11:33 

Valjda vjerujem...prvenstveno zbog male djece i one vidjelice... mislim da se ono ne može odglumit. :neznam

Vrh

PostPostano: 04 srp 2012, 11:45 

Pitam se koliko ima ovdje uistinu zdravih neidoktriniranih uz to i "intelektualaca", većinu pročitanog na ovoj temi nevjernički osuđujem i smatram malaćenjem prazne slame.
Pitam se kako samo može nekome pasti napemet, da bi jedan dječak-desetogodišnji Jakov (naime toliko mu je bilo godina kad su se dogodila ukazanja 1981. godine) bio toliko moćan u laganju da ga jedna represivna jugoslovenska policija u to vrijeme ne bi slomila , kao i ostale vidioce koji su u to vrijeme imali po 16/17 godina.
Narod u Hercegovini slabo ima profita od Međugorja ako ćemo samo ekonomski gledati Međugorje osim domicilnog stanovništa i neki drugih poslovnih poteza pojedinaca iz inozemstva, koji su smještanim kapacitetitma sebi priskrbili ekonomski procvat sve ostalo je u rukama stranaca( suveniri, gotovo sve iz inozemstva), Dubrovački areodrom, strane agencije ( osim Globtura)..Mislim ono, više imaju financijske dobiti ono skakći oko Starog mosta i one radnje oko njega od dolaska stranaca u Međugorje( nego recimo cila Z.H).

Tako što se tiče vaših naklapanja o ekonomiji i "prodaji" svetišta ,za mene kada dođem u Međugorje svetište je prostor oko crkve i crkva, Križevac, Podbrdo ono što su svećenici koliko toliko mogli očuvati od nezasitosti pohlepnog čovjeka, sve ostalo izvan tog kruga nije u rukama crkve i prema tome, ljudi se povode za onim što žele, netko želi samo novac ili samo pljucnuti po Međugorju što je slučaj i na ovoj temi kod pojedinaca. hajde šetnja..

Vrh

PostPostano: 04 srp 2012, 12:06 

Crvena Sonja je napisao/la:
Pitam se koliko ima ovdje uistinu zdravih neidoktriniranih uz to i "intelektualaca", većinu pročitanog na ovoj temi nevjernički osuđujem i smatram malaćenjem prazne slame.
Pitam se kako samo može nekome pasti napemet, da bi jedan dječak-desetogodišnji Jakov (naime toliko mu je bilo godina kad su se dogodila ukazanja 1981. godine) bio toliko moćan u laganju da ga jedna represivna jugoslovenska policija u to vrijeme ne bi slomila , kao i ostale vidioce koji su u to vrijeme imali po 16/17 godina.
Narod u Hercegovini slabo ima profita od Međugorja ako ćemo samo ekonomski gledati Međugorje osim domicilnog stanovništa i neki drugih poslovnih poteza pojedinaca iz inozemstva, koji su smještanim kapacitetitma sebi priskrbili ekonomski procvat sve ostalo je u rukama stranaca( suveniri, gotovo sve iz inozemstva), Dubrovački areodrom, strane agencije ( osim Globtura)..Mislim ono, više imaju financijske dobiti ono skakći oko Starog mosta i one radnje oko njega od dolaska stranaca u Međugorje( nego recimo cila Z.H).

Tako što se tiče vaših naklapanja o ekonomiji i "prodaji" svetišta ,za mene kada dođem u Međugorje svetište je prostor oko crkve i crkva, Križevac, Podbrdo ono što su svećenici koliko toliko mogli očuvati od nezasitosti pohlepnog čovjeka, sve ostalo izvan tog kruga nije u rukama crkve i prema tome, ljudi se povode za onim što žele, netko želi samo novac ili samo pljucnuti po Međugorju što je slučaj i na ovoj temi kod pojedinaca. hajde šetnja..

:palacgore2

To moj je, moj je dom!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1871 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 75  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: