|
|
Stranica: 8/75.
|
[ 1871 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 15:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
BBC je napisao/la: Radije ti gledaj kako reprezentiraš Hrvate u Australiji. Izgleda da Australija ne može ono sarajevsko iz čovjeka ukloniti.
A inače nisu ove diskusije u virtuali od jučer. Uvije se otkrijete po istoj stvari. Krenete sa postojanjem Boga, ukazanje da-ne, i za 15 minuta završite na "autobusima, cijenama suvenira, Periću, komunalnoj usluzi u Međugorju, svađama između ljudi", i ostalim materijalnim stvarima.
Nisam vam ja kriv što se ne znate sakrivati samo iza teološkog. Ne podmeći, jer mene te cijene, auta i promet ne zanimaju niti sam ih ja spominjao...to je spominjao Zmajček. Ukazanja, kao i svi nadnaravni fenomeni ne postoje, a Međugorje je predmet diskusije samo zato što je naše...za Lourdes i Fatimu me uopće nije briga.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 15:40 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Gore su ti stavljeni rezultati znanstvenih istraživanja.
Ti se javi za takva pa ako uspiješ prevariti instrumente režem ruku. Ako uspije 6 osoba iz tvoje obitelji u istom djeliću sekunde prevariti instrumene kao ti vidioci, režem i ruku i dvije noge.
Hajde sad nam lijepo reci da su ti znanstvenici (ateisti) lagali i namještali ? Budi ono sarajevsko do kraja, da ne navodim koja riječ.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 15:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
BBC je napisao/la: Gore su ti stavljeni rezultati znanstvenih istraživanja.
Ti se javi za takva pa ako uspiješ prevariti instrumente režem ruku. Ako uspije 6 osoba iz tvoje obitelji u istom djeliću sekunde prevariti instrumene kao ti vidioci, režem i ruku i dvije noge.
Hajde sad nam lijepo reci da su ti znanstvenici (ateisti) lagali i namještali ? Budi ono sarajevsko do kraja, da ne navodim koja riječ. Koji bolan rezultati...tu nema nikakvih detalja osim potvrde da su u nekakvom delirijumu?! Ja stvarno ne tražim previše, osim ispitivanja dok su priključeni na detektor laži, ako to prođu, to bi trebalo začepiti usta većini skeptika.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 15:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59934 Lokacija: DAZP HQ
|
da si 30 godina mlađi imam dojam da bi bio Titin batinaš.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 15:54 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Bilo istinito ili ne, ljudi su skloni uvjerit same sebe na nekom mjestu da su čuda moguća, a onda se mogu i dogodit.
Taj broj je mali, ali sasvim dovoljan da ne bacamo nikakvu tamu na svjetlost Međugorja. Bez obzira vjerovali mi ili ne.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 15:54 |
|
|
Detektor laži se i da prevariti. Zato ga ne uvažavaju ni na sudu. Ne znam zašto se glupiraš. Ako hoćeš vjerovati vjeruj, nećeš nemoj, nitko te ne tjera ni na jedno.
Ali tvoje vječito petljanje po temama o Međugorju govori da tu leži nešto drugo.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 15:56 |
|
|
dudu je napisao/la: da si 30 godina mlađi imam dojam da bi bio Titin batinaš. Možda smiješno. Ali on je vlasnik ovog foruma i tu će neletjeti ljudi iz Hrvatske. Što im preostaje misliti nego da su Hrvati u BiH lopovi i lažovi. Kad on već u ovakvim inkvizicijskom stilu udara po Međugorju.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 15:58 |
|
|
BBC je napisao/la: dudu je napisao/la: da si 30 godina mlađi imam dojam da bi bio Titin batinaš. Možda smiješno. Ali on je vlasnik ovog foruma i tu će neletjeti ljudi iz Hrvatske. Što im preostaje misliti nego da su Hrvati u BiH lopovi i lažovi. Kad on već u ovakvim inkvizicijskom stilu udara po Međugorju. Ne, prevaranti (njih 5 ili 6 + Zovko) imaju svoje ime i prezime, i neće se sakrivati iza naroda.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 15:59 |
|
|
Kako rekoh. Kad tim instrumentima uradiš i pola što su im vidioci uradili javi se.
U što ti vjeruješ ? Sarajevsko pivo i ćevape ?
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 16:00 |
|
|
BBC je napisao/la: Detektor laži se i da prevariti. Zato ga ne uvažavaju ni na sudu. Ne znam zašto se glupiraš. Ako hoćeš vjerovati vjeruj, nećeš nemoj, nitko te ne tjera ni na jedno.
Ali tvoje vječito petljanje po temama o Međugorju govori da tu leži nešto drugo. Naravno da se da prevariti, ali ja bih bio zadovoljan i sa takvim nesavršenom metodom verifikacije. Ako svi uspiju prevariti detektor, alal im vera.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 16:03 |
|
|
Ne bi ti bio zadovoljan nikakvim znanstvenim analizama, niti potvrdom Vatikana.
Imaj bar malo dostojanstva i prestani lagati. Gore si se već izjasnio da ne vjeruješ u nikakve nadprirodne fenomeme. Bar pazi što si napisao prije 5 minuta.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 16:03 |
|
|
BBC je napisao/la: Kako rekoh. Kad tim instrumentima uradiš i pola što su im vidioci uradili javi se.
U što ti vjeruješ ? Sarajevsko pivo i ćevape ? Vjerujem više od tebe, s obzirom da si se deklarirao kao ateist.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 16:04 |
|
|
BBC je napisao/la: Ne bi ti bio zadovoljan nikakvim znanstvenim analizama, niti potvrdom Vatikana.
Imaj bar malo dostojanstva i prestani lagati. Gore si se već izjasnio da ne vjeruješ u nikakve nadprirodne fenomeme. Bar pazi što si napisao prije 5 minuta. Ne bih bio uvjeren da je riječ o ukazanjima, ali bi se eliminirala mogućnost da lažu. Ovdje ishod nije binaran tipa: ili je laž ili je ukazanje.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 16:05 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Opet ja u pomirljivom tonu. Dokle god postoji potreba za "Međugorjem" ono će postojat, bez obzira što mi mislili o samom događaju...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 16:07 |
|
|
Instrumenti su to već eliminirali. Nije nitko kriv što si ti ignorant pa te studije i analize nisi bar ni površno pročitao. Tvoj problem.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 17:19 |
|
|
Reče neko: Nije najveca budala onaj koji nije sve pročitao, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 17:27 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Reče neko: Nije najveca budala onaj koji nije sve pročitao, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. Kao što reče sv.Ivan Zlatousti: “Kad brojite novac, da li ga vi osobno brojite?” (Naravno,brojimo ga)
“A kad je riječ o vječnim stvarima, vi zatvorenih očiju primate mišljenja drugih...”
|
|
Vrh |
|
|
Partisan of Amur
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 17:39 |
|
|
To je sve glupost. Ukazanja su znanstveno moguća jedino u čovjekovom mozgu. Mislim da netko stoji iza tih ljudi, jer religija je uvijek bila unosan biznis.
Naime, čuo sam i kako su neki "viditelji" kako se već to zove, jako bahati ljudi, npr. ovaj Jakov. Kad netko izvali da mu se Gospa ukazala to bude u redu, ali kad neko kaže da mu se ukazuje drug Staljin postaje predmetom sprdnje, mada je stvar jednaka, doduše Staljin je bio veća faca od Gospe.
_________________ Этих лет не смолкнет слава, Не померкнет никогда!
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 18:04 |
|
|
Ne može čovjek suditi Bogu.
U svakom ukazanju i lurdskom i fatimskom Gospa kaže da je tu došla kao vijesnik Boga. Da ju je Bog poslao. Ovdje po svemu sudeći se ne radi o svecima već je direktan Božji kontakt. Gospa poručuje: Molite se Bogu. Dobro poručuje, jer je to u skladu sa Svetim Pismom. Ne molimo se Gospi nego Bogu. Nisam ekspert ali mislim da vatikanska komisija ima sav uvid u sve ove "sitnice" te će donijeti odluku. Ako Bog tu djeluje, nikakve komisije nisu važne.
|
|
Vrh |
|
|
Partisan of Amur
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 18:10 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Ne može čovjek suditi Bogu.
U svakom ukazanju i lurdskom i fatimskom Gospa kaže da je tu došla kao vijesnik Boga. Da ju je Bog poslao. Ovdje po svemu sudeći se ne radi o svecima već je direktan Božji kontakt. Gospa poručuje: Molite se Bogu. Dobro poručuje, jer je to u skladu sa Svetim Pismom. Ne molimo se Gospi nego Bogu. Nisam ekspert ali mislim da vatikanska komisija ima sav uvid u sve ove "sitnice" te će donijeti odluku. Ako Bog tu djeluje, nikakve komisije nisu važne. Sudeći prema dosadašnjem stavu Vatikana, od priznanja neće ništa bit. Vatikan i papa znaju šta rade, mislim da im je Međugorje previše sumnjivo...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 18:11 |
|
|
Vatikan još nema stav o tome. Ne znam što u islamskoj zajednici o tome pričaju.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 18:20 |
|
|
Partisan of Amur je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Ne može čovjek suditi Bogu.
U svakom ukazanju i lurdskom i fatimskom Gospa kaže da je tu došla kao vijesnik Boga. Da ju je Bog poslao. Ovdje po svemu sudeći se ne radi o svecima već je direktan Božji kontakt. Gospa poručuje: Molite se Bogu. Dobro poručuje, jer je to u skladu sa Svetim Pismom. Ne molimo se Gospi nego Bogu. Nisam ekspert ali mislim da vatikanska komisija ima sav uvid u sve ove "sitnice" te će donijeti odluku. Ako Bog tu djeluje, nikakve komisije nisu važne. Sudeći prema dosadašnjem stavu Vatikana, od priznanja neće ništa bit. Vatikan i papa znaju šta rade, mislim da im je Međugorje previše sumnjivo... Možda, ali kao što sam rekao Bog je iznad Pape. Tko će tu da sudi?
|
|
Vrh |
|
|
Partisan of Amur
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 18:25 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Partisan of Amur je napisao/la: Sudeći prema dosadašnjem stavu Vatikana, od priznanja neće ništa bit. Vatikan i papa znaju šta rade, mislim da im je Međugorje previše sumnjivo...
Možda, ali kao što sam rekao Bog je iznad Pape. Tko će tu da sudi? Papa je ipak veći gazda od boga... povijest dokazuje ;)
|
|
Vrh |
|
|
zmajček
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 18:30 |
|
|
Opet ponavljam,koliko vas je bilo u Međugorju i kada? I što je najgore,oni koji su jednom-dvaput ili pak nijednom bili u Međugorju dođu da kontriraju. Podsjećaju me na moju tetku.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 02 srp 2012, 18:51 |
|
|
Ministar je postavio temu sa pitanjem "Vjerujete li ....?", kao i da se obrazloži zašto da a zašto ne.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|