HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 pro 2024, 20:36.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1815 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 73  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 10 stu 2009, 00:55 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
oliver je napisao/la:

Prije 10 godina posjetiti Jajce kad se hoce je bila misaona imenica, Bosnjaci nisu mogli da sanjaju da postanu opet stanovnici a kamoli vecina u Jajcu , prije 5 je opstina bila 95 % Hrvatska, sahara od 20 metara je visila na Starom Gradu, u skoli se ucio samo hrvatski, telekom BIH nije mogao da pridze Jajcu.....a danas ?Kad prodzes izmedzu dvije kapije pogledaj malo oko sebe u "hrvatskom " gradu , obrati paznju na kuce, munaru Esme Sultanije, sve se polako vraca na staro. Da mi je neko rekao tada da ce Hrnjic, okorjeli SDA-ac postati nacelnik ili da ce 15 od 25 vjecnika biti Bosnjaci iskreno ti kazem da mu ne bi vjerovao. Zato polako, sabur, sve ce doci na svoje.

Dokaz da je najveći poslijeratni povratak stanovništva u BiH na teritorijima pod kontrolom HVO-a. Neusporedivo najveći.
Nisu se događala brojna ubojstva povratnika kao u Travniku ili slučaj kao u Konjicu i slične stvari.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 00:56 

oliver je napisao/la:
maestral je napisao/la:
Ono sto si ti branio i oslobodio,to ce biti tvoje.Ajmo pravac Vinac !!

Nisi ni ti odbranio Jajce jer ste pobjegli 2 sedmice prije pada a niste ni "oslobodili " .

Kako da ne polozaje koje smo drzali pola godinennapustili smo u roku od 2 sedmice.Da nije bilo nas Jajce bi djelio sudbinu Foce,Zvornika.... Mi nismo pizde,nismo dopustili da nas neko tjera,plajacka ili siluje.Te svoje ratne price mozes pricati nekom drugom,znas ti sve kako i sta samo se pravis budala.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 10:35 

Ultras1986 je napisao/la:
maestral je napisao/la:
Sta si se ti dovezo Harmana ???

Možda je "oliver" iz Harmana?

ne, mozda jednostavno je on iz Amerike !
zar vam nije palo na pamet da bi on mogao biti onaj iskusni demograf Aki/wantoned/jack ?
samo je nacin pisanja drukciji ..covjek se potrudi da ga se ne pripozna .

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 10:43 

frane je napisao/la:

Možda je "oliver" iz Harmana?

ne, mozda jednostavno je on iz Amerike !
zar vam nije palo na pamet da bi on mogao biti onaj iskusni demograf Aki/wantoned/jack ?
samo je nacin pisanja drukciji ..covjek se potrudi da ga se ne pripozna .

sumnjam da je on, ne može on zamaskirati svoju nepismenost, ali da je jedan od njegovih pajdaša, poslan po direktivi lako je moguće.

molim vas da ne zaspamavate ovu temu. sve se zna, mi smo za podjelu općine :HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 15:26 

Ili pripajanja Liskovice i općine Dobretići Jajcu...

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 20:54 

oliver je napisao/la:

Da li se isto tako gleda kao cjelina u Gornjem Vakufu ? Novom Travniku ? Busovaci ? I kad vec toliko znas o Jajcu kao Hrvatskom gradu reci mi gdje su Stari Grad i Harmani ? Nije to " 3 zgrade kod kazalista " vec su naselja .

Misliš na Kozluk ? Jedina izborna jedinica u gradu gdje su Hrvati na samo 20%... I to se ne može usporediti sa brojanjem zgrada...? :ucelo

Naravno da se grad gleda kao grad.

Grad Uskoplje 42% Hrvati (oba grada) (Centar naš+Centar vaš)
Grad Busovača 63% Hrvati
Grad Novi Travnik 54% (N. Travnik + Kalinska)

I naravno grad bez podjela Mostar:

Mostar grad 63% Hrvata

Na kraju, kada toliko znaš o Jajcu hajde mi stavi Grad Jajce ? Meni ljeno računati više

@Ultras1986 & maestral

Možete li mi s web-stranice izbori.ba navesti imena biračkih mjesta koja čine naselje Jajce, pa ću ja izračunati odnos hrvatskih i bošnjačkih glasova?

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 21:52 

lider30 je napisao/la:
oliver je napisao/la:

Prije 10 godina posjetiti Jajce kad se hoce je bila misaona imenica, Bosnjaci nisu mogli da sanjaju da postanu opet stanovnici a kamoli vecina u Jajcu , prije 5 je opstina bila 95 % Hrvatska, sahara od 20 metara je visila na Starom Gradu, u skoli se ucio samo hrvatski, telekom BIH nije mogao da pridze Jajcu.....a danas ?Kad prodzes izmedzu dvije kapije pogledaj malo oko sebe u "hrvatskom " gradu , obrati paznju na kuce, munaru Esme Sultanije, sve se polako vraca na staro. Da mi je neko rekao tada da ce Hrnjic, okorjeli SDA-ac postati nacelnik ili da ce 15 od 25 vjecnika biti Bosnjaci iskreno ti kazem da mu ne bi vjerovao. Zato polako, sabur, sve ce doci na svoje.

Dokaz da je najveći poslijeratni povratak stanovništva u BiH na teritorijima pod kontrolom HVO-a. Neusporedivo najveći.
Nisu se događala brojna ubojstva povratnika kao u Travniku ili slučaj kao u Konjicu i slične stvari.

Dokaz da i pored ubijanja, sikaniranja, premlacivanja, paljenja kuca jajcani vole svoj grad :

Ovo je iz zvanicnog raporta Helsinskog komiteta od 1997:

[b]Polovinom avgusta vratilo se i 99 Bosnjaka u Jajce grad u srednjoj Bosni, gdje jedno vrijeme nije bio dozvoljen nikakav pristup protjeranom bosnjackom zivlju.
Ta grupa je bila prethodno protjerana pri dogovorenom i odobrenom povratku u selo Kruscicu u jajackoj opstini. Situacija u Jajcu za malobrojne Bosnjake koji tu zive je dosta slozena, iako lokalne hrvatske vlasti tvrde suprotno. Veoma je mali broj zaposlenih Bosnjaka. Vecina ih ne zivi u svojim kucama jer se u njima nalaze protjerani Hrvati iz drugih djelova srednje Bosne, vec u dijelu zvanom Kozluk. U martu i aprilu na podrucju ove opstine zapaljeno je 35 napustenih bosnjackih kuca, u koje su se prognani Bosnjeci imali namjeru vratiti. Procjenjuje se da u Jajcu i njegovoj okolici trenutno ima oko 500 citavih ili manje ostecenih kuca u koje bi se mogli useliti njihovi vlasnici Bosnjaci.
[/b]

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 22:02 

oliver je napisao/la:
Dokaz da i pored ubijanja, sikaniranja, premlacivanja, paljenja kuca jajcani vole svoj grad :

Polovinom avgusta vratilo se i 99 Bosnjaka u Jajce grad u srednjoj Bosni, gdje jedno vrijeme nije bio dozvoljen nikakav pristup protjeranom bosnjackom zivlju.Ta grupa je bila prethodno protjerana pri dogovorenom i odobrenom povratku u selo Kruscicu u jajackoj opstini. Situacija u Jajcu za malobrojne Bosnjake koji tu zive je dosta slozena, iako lokalne hrvatske vlasti tvrde suprotno. Veoma je mali broj zaposlenih Bosnjaka. Vecina ih ne zivi u svojim kucama jer se u njima nalaze protjerani Hrvati iz drugih djelova srednje Bosne, vec u dijelu zvanom Kozluk. U martu i aprilu na podrucju ove opstine zapaljeno je 35 napustenih bosnjackih kuca, u koje su se prognani Bosnjeci imali namjeru vratiti. Procjenjuje se da u Jajcu i njegovoj okolici trenutno ima oko 500 citavih ili manje ostecenih kuca u koje bi se mogli useliti njihovi vlasnici Bosnjaci.

Ne vidim dokaz za ovo boldano. Godine 1997. godine je bilo šikaniranja svugdje. Iluzorno je pričati o tomu.
U tim vremenima je istodobno u Konjicu, Varešu i Travniku pobijeno barem 11 Hrvata povratnika.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 22:07 

Glazbenik je napisao/la:

@Ultras1986 & maestral

Možete li mi s web-stranice izbori.ba navesti imena biračkih mjesta koja čine naselje Jajce, pa ću ja izračunati odnos hrvatskih i bošnjačkih glasova?

ako se ne varan
pod grad spadaju biracka mjesta Kokica Basta, Hrast, Basceluci, Katina, Volijak, Centar, Kozluk,Tehnicka Skola 1 i 2, Skela, Bare 1 i Bare 2

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 22:13 

lider30 je napisao/la:
oliver je napisao/la:

[b]Polovinom avgusta vratilo se i 99 Bosnjaka u Jajce grad u srednjoj Bosni, gdje jedno vrijeme nije bio dozvoljen nikakav pristup protjeranom bosnjackom zivlju.
Ta grupa je bila prethodno protjerana pri dogovorenom i odobrenom povratku u selo Kruscicu u jajackoj opstini. Situacija u Jajcu za malobrojne Bosnjake koji tu zive je dosta slozena, iako lokalne hrvatske vlasti tvrde suprotno. Veoma je mali broj zaposlenih Bosnjaka. Vecina ih ne zivi u svojim kucama jer se u njima nalaze protjerani Hrvati iz drugih djelova srednje Bosne, vec u dijelu zvanom Kozluk. U martu i aprilu na podrucju ove opstine zapaljeno je 35 napustenih bosnjackih kuca, u koje su se prognani Bosnjeci imali namjeru vratiti. Procjenjuje se da u Jajcu i njegovoj okolici trenutno ima oko 500 citavih ili manje ostecenih kuca u koje bi se mogli useliti njihovi vlasnici Bosnjaci.
[/b]

Ne vidim dokaz za ovo boldano. Godine 1997. godine je bilo šikaniranja svugdje. Iluzorno je pričati o tomu.
U tim vremenima je istodobno u Konjicu, Varešu i Travniku pobijeno barem 11 Hrvata povratnika.

Kako ne vidis dokaz za to boldano ? To je zvanicni dokument Helsinskog komiteta ( nezavisne nevladine organizacije ) a bujrum u Jajce i pitaj bilo koga na ulici i reci ce ti isto. i zar niste tvrdili da su se Bosnjaci vratili jer nije bilo tih dogadzaja a sada tvrdis da je bilo i da je to normalno ? Da li je to normalno u gradu gdje nije bilo sukoba izmedzu HVO- AbiH ? Znaci nije do osvete za zlocine ili za nesto slicno vec je to bila politicka odluka " zapisavanja " terena. Ali nije uspjelo .

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 22:17 

Glazbenik je napisao/la:

Misliš na Kozluk ? Jedina izborna jedinica u gradu gdje su Hrvati na samo 20%... I to se ne može usporediti sa brojanjem zgrada...? :ucelo

Naravno da se grad gleda kao grad.

Grad Uskoplje 42% Hrvati (oba grada) (Centar naš+Centar vaš)
Grad Busovača 63% Hrvati
Grad Novi Travnik 54% (N. Travnik + Kalinska)

I naravno grad bez podjela Mostar:

Mostar grad 63% Hrvata

Na kraju, kada toliko znaš o Jajcu hajde mi stavi Grad Jajce ? Meni ljeno računati više

@Ultras1986 & maestral

Kad vec budes racunao uzmi u obzir i one BiH Hrvate koji zive u okolnim selima za koja tvrdite da treba da se izdvoje u posebnu opstinu ali su upisani u stanovima u Jajcu i sve to da bi " glasovima " potvrdili da je Jajce Hrvatski grad. Uracunaj i one koji su autobusima organizovano dolazili iz Hrvatske bas za glasanje i ciji se glasovi broje kao " stanovnika" u gradu .

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 22:22 

oliver je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

Kako ne vidis dokaz za to boldano ? To je zvanicni dokument Helsinskog komiteta ( nezavisne nevladine organizacije ) a bujrum u Jajce i pitaj bilo koga na ulici i reci ce ti isto. i zar niste tvrdili da su se Bosnjaci vratili jer nije bilo tih dogadzaja a sada tvrdis da je bilo i da je to normalno ? Da li je to normalno u gradu gdje nije bilo sukoba izmedzu HVO- AbiH ? Znaci nije do osvete za zlocine ili za nesto slicno vec je to bila politicka odluka " zapisavanja " terena. Ali nije uspjelo .

Ne vidim nigdje, da je bilo ubijanja povratnika (na to sam mislio pod boldano), kako je to rađeno na područjima pod kontrolom A BiH.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 22:26 

frane je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

@Ultras1986 & maestral

ako se ne varan
pod grad spadaju biracka mjesta Kokica Basta, Hrast, Basceluci, Katina, Volijak, Centar, Kozluk,Tehnicka Skola 1 i 2, Skela, Bare 1 i Bare 2

frane, hvala. Ako je to točno, onda je u gradu Željko Bojčetić (Hrvatska Koalicija) dobio 2449 od 4665 glasova ili 52,50%, Nisvet Hrnjić (Savez SDA-S BiH) 1939 od 4665 glasova ili 41,56% te Angijad - Ango Hadžiosmanović (SDP BiH) 277 od 4665 glasova ili 5,94%.

Na brzinu sam zbrojio glasove za kandidate za načelnika na biračkim jestima koje je frane naveo.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 22:29 

oliver je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

@Ultras1986 & maestral

Kad vec budes racunao uzmi u obzir i one BiH Hrvate koji zive u okolnim selima za koja tvrdite da treba da se izdvoje u posebnu opstinu ali su upisani u stanovima u Jajcu i sve to da bi " glasovima " potvrdili da je Jajce Hrvatski grad. Uracunaj i one koji su autobusima organizovano dolazili iz Hrvatske bas za glasanje i ciji se glasovi broje kao " stanovnika" u gradu .

Ne mogu, budući da takvi podatci nisu dostupni na web-stranici izbori.ba.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 22:38 

Glazbenik je napisao/la:
oliver je napisao/la:

Pa u tome je fazon. Nije sve onako kako se na ovom forumu tvrdi, citajuci sta se sve pise pomislio bi da u Jajcu nema Bosnjaka za glave, sve sami Hrvati koji kad hoce mogu da opstinu podjele, grad ujedine sa Neumom nekim koridorima,da su Bosnjake otvorenih ruku cekali da se vrate, ma sve divno i najbolje ali nije tako.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 22:49 

oliver je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

Pa u tome je fazon. Nije sve onako kako se na ovom forumu tvrdi, citajuci sta se sve pise pomislio bi da u Jajcu nema Bosnjaka za glave, sve sami Hrvati koji kad hoce mogu da opstinu podjele, grad ujedine sa Neumom nekim koridorima,da su Bosnjake otvorenih ruku cekali da se vrate, ma sve divno i najbolje ali nije tako.

Poštovani kolega, na ovom forumu se ulaže prilično truda u utvrđivanje brojčanih omjera između Hrvata i Bošnjaka, a forumaš Ultras1986 Vas je bio lijepo zamolio za Vaše brojke i procjene za Jajce, pa mu niste htjeli odgovoriti.

1.) Imate li kakve podatke koliko je autobusa došlo iz Hrvatske u Jajce prilikom prošlogodišnjih lokalnih izbora? (Pa da oduzmem broj nerezidentnih Hrvata od broja koji je glasao za Hrvatsku Koaliciju.)
2.) Zašto je izlaznost veća u bošnjačkim selima nego u hrvatskim selima, ako Hrvati dovoze glasače sa strane?
(Ne bi li u tom slučaju trebalo očekivati veću izlaznost u hrvatskim selima?)

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 23:07 

Glazbenik je napisao/la:
oliver je napisao/la:

Poštovani kolega, na ovom forumu se ulaže prilično truda u utvrđivanje brojčanih omjera između Hrvata i Bošnjaka, a forumaš Ultras1986 Vas je bio lijepo zamolio za Vaše brojke i procjene za Jajce, pa mu niste htjeli odgovoriti.

1.) Imate li kakve podatke koliko je autobusa došlo iz Hrvatske u Jajce prilikom prošlogodišnjih lokalnih izbora? (Pa da oduzmem broj nerezidentnih Hrvata od broja koji je glasao za Hrvatsku Koaliciju.)
2.) Zašto je izlaznost veća u bošnjačkim selima nego u hrvatskim selima, ako Hrvati dovoze glasače sa strane?

Za manju izlaznost ne znam ali znam licno da je najmanje 4 autobusa doslo sa Hrvatskom registracijom u grad i da su tu i glasali. Znam jos i da su jajacki srbi glasali za predstavnika Hrvatske koalicije a sve u cilju da se preuzme kontrola u vijecu i mjesto nacelnika.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 23:22 

oliver je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

Za manju izlaznost ne znam ali znam licno da je najmanje 4 autobusa doslo sa Hrvatskom registracijom u grad i da su tu i glasali. Znam jos i da su jajacki srbi glasali za predstavnika Hrvatske koalicije a sve u cilju da se preuzme kontrola u vijecu i mjesto nacelnika.

Dobro, kad kažete da osobno znate, znači li to da ste Vi vidjeli 4 autobusa s hrvatskim registarskim tablicama ili ste to čuli od pouzdanog izvora?

Je li na tim autobusima pisalo Posebna vožnja (što bi ukazivalo da su naručni posebno za dolazak na izbore) ili se radilo o redovitim linijama?
Iz osobnog iskustva znam da se autobusi na redovitoj liniji Zagreb-Sarajevo zaustavljaju u Jajcu.

Na koliko procjenjujete kapacitet tih autobusa - 26, 42, 51, 65 sjedala po autobusu?

Imate li podatak iz kojeg dijela Hrvatske su ti autobusi došli? (Zagreb, Dalmacija, Rijeka, Slavonija.)

Je li Vam poznato koja hrvatska organizacija je radila na organizaciji dolaska tih glasača? (Stranke, nevladine udruge ili netko treći?)

Jesu li putnici ostavljeni na autobusnom kolodvoru ili su ostavljali putnike na biračkim mjestima?

To da su jajački Srbi glasali za hrvatskog kandidata je zanimljiv podatak - hvala, no imam indicije da ih je dio glasao i za SDP BiH, a također i dio etničkih Hrvata je po svemu sudeći glasao za kandidata SDP-a BiH, bar oni koji su članovi stranke i dio njihovih obitelji.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 23:29 

oliver je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

A vasa politika,prijave muslimana i 100 % muslimanskih opcina u Jajce to ne spominjes !!! Ukoliko se sjecam,danasnji je nacelnik isao po Cusinama i Bravnicam i djelio srbima po 50 KM za jedan glas,pa je pravo zagalvio pred sudom.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 23:29 

Citat:

Ti svašta nešto znaš ali nemaš nikakvih konkretnih dokaza. Vjerujem da je bilo toga isto kao što vjerujem da je dosta fiktivno prijavljenih iz D. VAkufa (Muslimana) u Jajcu, samo radi izbora. DAkle ljudi koji uopće ne žive u JAjcu.

Ali evo konkretnih podataka NAJVEĆA IZLAZNOST NA IZORE 2008 godine.

Lendići (izlaznost 87,04%) - Muslimansko selo (Registrirano 486 birača)
Šibenica (izlaznost 82,43%) - Selo ima 18% Hrvata ostalo Muslimani (Registrirano 518 birača)
Kruščica (izlaznost 78,67%) - Muslimansko selo (Registrirano 858 birača)
Biokovina (izlaznost 78,10%) - Muslimansko selo (Registrirano 210 birača)
Vinac (1) (izlaznost 74,17%) - Muslimansko selo (Registrirano 569 birača) - Vinac (2) (Izlaznost 70,49%. Registrirano 749 birača)

Ovo je top 5 izbornih jedinica po izlaznosti birača na izbore. Pametnome dosta.
Ukupna izlaznost općine 65%.

Uostalom, ne znam zašto si se došao svađati. Ako si iz Jajca i došao si na ovaj forum stavljaj slike Jajca, piši o ekonomiji i općenito kako se živi u Jajcu za ovo ostalo postoje podaci koji su već stavljeni i ne vidim šta se ima o tome raspravljati.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 23:31 

Evo, računavši 50 glasača iz Hrvatske po autobusu x 4 autobusa i oduzevši tih 200 glasova od broja glasova za Željka Bajčetića (Hrvatska Koalicija) i od ukupnog broja glasova dobio sam sljedeći rezultat: 2249 od 4465 glasova ili 50,37% za Hrvatsku Koaliciju.

Kako to da Srbi glasuju za hrvatske kandidate? Ne ukazuje li to da su hrvatski kandidati manje nacionalno isključivi od bošnjačkih i da bi Herceg-Bosna bila multikulturalnija i tolerantnija sreidna od sadašnje Federacije BiH kojom kao i općinom Jajce vladaju Bošnjaci?

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 23:36 

Glazbenik je napisao/la:
frane je napisao/la:
ako se ne varan

frane, hvala. Ako je to točno, onda je u gradu Željko Bojčetić (Hrvatska Koalicija) dobio 2449 od 4665 glasova ili 52,50%, Nisvet Hrnjić (Savez SDA-S BiH) 1939 od 4665 glasova ili 41,56% te Angijad - Ango Hadžiosmanović (SDP BiH) 277 od 4665 glasova ili 5,94%.
Na brzinu sam zbrojio glasove za kandidate za načelnika na biračkim jestima koje je frane naveo.

Dakle da vidimo;
Kokica Bašta:Bojčetić Ž 220 Hrnjić N 150 Hadžiosmanović AA 21
Hrast:Bojčetić Ž 220 Hrnjić N 85 Hadžiosmanović AA 28
Baščeluci:Bojčetić Ž 243 Hrnjić N 125 Hadžiosmanović AA 30
Katina:Bojčetić Ž 79 Hrnjić N 324 Hadžiosmanović AA 18
Volijak:Bojčetić Ž 215 Hrnjić N 192 Hadžiosmanović AA 17
Centar:Bojčetić Ž 195 Hrnjić N 193 Hadžiosmanović AA 46
Kozluk:Bojčetić Ž 113 Hrnjić N 367 Hadžiosmanović AA 32
T.Škola 1:Bojčetić Ž 297 Hrnjić N 52 Hadžiosmanović AA 6
T.Škola 2:Bojčetić Ž 159 Hrnjić N 108 Hadžiosmanović AA 9
Skela:Bojčetić Ž 325 Hrnjić N 130 Hadžiosmanović AA 5
Bare 1:Bojčetić Ž 196 Hrnjić N 120 Hadžiosmanović AA 36
Bare 2:Bojčetić Ž 187 Hrnjić N 93 Hadžiosmanović AA 30
Od 12 biračkih mjesta na 10 je hrvatski kandidat osvojio većinu, a na 2 muslimanski (Kozluk i Katina).
Od 10 hrvatskih "kvartova" samo je u jednom (centar) relativna većina, sve ostalo su apsolutne. O čemu mi pričamo?

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 23:40 

Citat:

Ti svašta nešto znaš ali nemaš nikakvih konkretnih dokaza. Vjerujem da je bilo toga isto kao što vjerujem da je dosta fiktivno prijavljenih iz D. VAkufa (Muslimana) u Jajcu, samo radi izbora. DAkle ljudi koji uopće ne žive u JAjcu.

Ali evo konkretnih podataka NAJVEĆA IZLAZNOST NA IZORE 2008 godine.

Lendići (izlaznost 87,04%) - Muslimansko selo (Registrirano 486 birača)
Šibenica (izlaznost 82,43%) - Selo ima 18% Hrvata ostalo Muslimani (Registrirano 518 birača)
Kruščica (izlaznost 78,67%) - Muslimansko selo (Registrirano 858 birača)
Biokovina (izlaznost 78,10%) - Muslimansko selo (Registrirano 210 birača)
Vinac (1) (izlaznost 74,17%) - Muslimansko selo (Registrirano 569 birača) - Vinac (2) (Izlaznost 70,49%. Registrirano 749 birača)

Ovo je top 5 izbornih jedinica po izlaznosti birača na izbore. Pametnome dosta.
Ukupna izlaznost općine 65%.

Uostalom, ne znam zašto si se došao svađati. Ako si iz Jajca i došao si na ovaj forum stavljaj slike Jajca, piši o ekonomiji i općenito kako se živi u Jajcu za ovo ostalo postoje podaci koji su već stavljeni i ne vidim šta se ima o tome raspravljati.

Navedena sela ne spadaju uopce u urbanu sredinu grada udaljeni su cak i po 15-20 km od grada.Sela granice uglavnom s D.vakufskom opcinom,ako bi ikada doslo do podjela ova bi sela sigurno spala u muslimanski dio ,a to je jugoistocni dio opcine.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 23:43 

Naveo sam podatke o tome tko je frizirao podatke i tko je imao izlaznost kao odgovor na autobuse. Naravno da nisu gradska područja.

Grad je apsolviran u prijašnjim postovima.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 23:44 

Ceha je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

Dakle da vidimo;
Kokica Bašta:Bojčetić Ž 220 Hrnjić N 150 Hadžiosmanović AA 21
Hrast:Bojčetić Ž 220 Hrnjić N 85 Hadžiosmanović AA 28
Baščeluci:Bojčetić Ž 243 Hrnjić N 125 Hadžiosmanović AA 30
Katina:Bojčetić Ž 79 Hrnjić N 324 Hadžiosmanović AA 18
Volijak:Bojčetić Ž 215 Hrnjić N 192 Hadžiosmanović AA 17
Centar:Bojčetić Ž 195 Hrnjić N 193 Hadžiosmanović AA 46
Kozluk:Bojčetić Ž 113 Hrnjić N 367 Hadžiosmanović AA 32
T.Škola 1:Bojčetić Ž 297 Hrnjić N 52 Hadžiosmanović AA 6
T.Škola 2:Bojčetić Ž 159 Hrnjić N 108 Hadžiosmanović AA 9
Skela:Bojčetić Ž 325 Hrnjić N 130 Hadžiosmanović AA 5
Bare 1:Bojčetić Ž 196 Hrnjić N 120 Hadžiosmanović AA 36
Bare 2:Bojčetić Ž 187 Hrnjić N 93 Hadžiosmanović AA 30
Od 12 biračkih mjesta na 10 je hrvatski kandidat osvojio većinu, a na 2 muslimanski (Kozluk i Katina).
Od 10 hrvatskih "kvartova" samo je u jednom (centar) relativna većina, sve ostalo su apsolutne. O čemu mi pričamo?

Ustanovili smo da je Jajce većinski hrvatski grad, kako je na n-postova do sada i bilo rečeno. A i kad bi bile istinite bošnjačke priče o dovozu glasača iz Hrvatske ni to ne mijenja na stvari, Hrvojev grad - Jajce ima hrvatsku većinu.

Ceha, možeš li na planu grada označiti prostor biračkih mjesta Centar, Katina i Kozluk, da vidimo i prostornu distribuciju naroda u gradu?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1815 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 73  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: