|
|
Stranica: 146/223.
|
[ 5557 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 26 pro 2018, 22:43 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39461 Lokacija: Gl. grad regije
|
PCM je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Što je loše u tome da VM upravlja tom policijom koja prelazi entitetske granice?
Hrvati bi njom djelomično upravljali, entitetskim ne upravljaju. Što vam nije jasno? Sto tebi nije jasno da bilo kakvo prenosenje ovlasti sa nizih razina na drzavne institucije ne odgovara niti Hrvatima a pogotovo ne Srbima. Najbolje da se prijavis Komsicu za savjetnika. Svako prenošenje ovlasti s entiteta na državu odgovara Hrvatima. Tko ti je rekao drukčije laže. Čak i Srbima odgovara jer onda mogu držati zelene u šahu a ne samo trubiti o RS. No, ne žele se odreći dok ne moraju. Unitarizam čisti bi već bio nešto drugo.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
LakePlacid
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 26 pro 2018, 22:52 |
|
Pridružen/a: 23 tra 2018, 00:25 Postovi: 2810 Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
|
|
Gospodine Junuze ljubitelju brdskog biciklizma, ja sam mislio da ste vi malo pametniji, ali opet smatram da bacate bombe Kragujevačke sa takvim razmisljanjem i stavom ...
_________________ Govorio je tad' moj debeli stric nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh za svu vasu zajebanciju jednom cete platiti ceh ...
Vjerski program nije obrazovni program i tačka !
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 26 pro 2018, 22:52 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: PCM je napisao/la: Sto tebi nije jasno da bilo kakvo prenosenje ovlasti sa nizih razina na drzavne institucije ne odgovara niti Hrvatima a pogotovo ne Srbima.
Najbolje da se prijavis Komsicu za savjetnika.
Svako prenošenje ovlasti s entiteta na državu odgovara Hrvatima. Tko ti je rekao drukčije laže. Čak i Srbima odgovara jer onda mogu držati zelene u šahu a ne samo trubiti o RS. No, ne žele se odreći dok ne moraju. Unitarizam čisti bi već bio nešto drugo. Nemam se namjeru natezat oko ovoga. Ne slazemo se kao uostalom ni 90% Hrvata s tvojim probosnjackim politickim "vizijama i idejama".
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 26 pro 2018, 23:16 |
|
|
|
Kakva je ovo biljka? Mislim na junuza.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 26 pro 2018, 23:16 |
|
|
Pa čitajte Čovićeve zadnje intervjue. Čovjek je najveći istinski bh. patriot ali prave zajedničke BiH. To što vi svi svršavate na entitete nije moj i Čovićev problem. Podsjećate me na sabur Bošnje koje čekaju tren kad će im njihova verzija BiH past s neba. Nego, vratimo se mi na temu. U JL su lijepo opisali sve i kronologiju. I vama tu ništa ne smrdi? Dobro su rekli, aljkavost prije svega. Postoji odgovornost vlasti i nemoguće da nitko ne leti. https://www.zabranjeni.url/vijesti/svijet/ ... a/8219549/Ipak je fino dijete izgleda stradalo a to moze bit bilo čije. Hebo vas entitet ako će vam mafija u njemu djecu ubijat. Nesposobna vlast je uzrok a sve drugo su posljedice.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 26 pro 2018, 23:17 |
|
|
generalni sekretar PDP   Frljavi, ne znam u koje oko da te gledam ali ako ovaj poziv znači i ono što ne smiješ javno izreći a priželjkuješ, onda pri tom oslobađanju ti barem jedno oko treba izbiti iz te ružne glave.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storaB
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 26 pro 2018, 23:29 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 13:46 Postovi: 8201 Lokacija: Republic of Srpska
|
|
Ja se ne bih obazirao na šetnje. Jedna muzička za naciju kojoj je Sejfudin Tokić dao ime i koja prati forum. Isključivo njih.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 27 pro 2018, 00:41 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: Narod ih i podrzava. Jedino da ubice gadjaju. Dobro, čika Vlado, ali možeš li onda da mi objasniš neke stvari koje mene navode na pomisao da narod ipak ne podržava PZD. 1. Dodik pobedio na izborima. 2. Većina srpskih forumaša ovde su protiv PZD, 3. Mali broj ljudi se okuplja, čak i u dramatičnim trenucima kao što je jučerašnji, 4. kradem sliuku sa Klixa, ljudi sa imenima i prezimenima, dakle ne anonimno govore šta misle o protestu:  Ali molim za korektan odgovor, stavku po stavku, bez demagoških tirada ako je moguće. :) Na izborima 2018 za koaliciju okupljenu oko Milorada Dodika glasalo je 350 hiljada ljudi. Dakle ne za samog Dodika i njegovu stranku vec i za DNS na kojeg otpada jedan dio glasova, kao i na SP, kao i Stevandicevu stranku. Sam SNSD i Dodik imaju mozda 200 hiljada glasova, ako i toliko no neka bude 350 hiljada po sto je citava koalicija bila na izborima. Sa drugestrane, broj stanovnika u RS je oko nekih 1.2 miliona ljudi. Prostom matematikom se moze uociti da Dodik i njegova koalicija nemaju kapacitet da vode citav narod RS. Ustvari, imaju, legalitet, legitimitet, bla, bla, truc, ali vec smo vidjeli njihovu vladavinu od 2014 do 2018 i bila je katastrofalna. Naravno, sad ce oni reci kako ih je SDS blokirao. Tako su se isto vadili i na Harisa Silajdzica svojevremeno, kao i Siptari na Milosevica, ali nema Silajdzica i oni opet nastavise sa propasti, nema ni Slobe da iga Siptari okrive pa opet, 18 godina poslije, sad su mozda cak i u gorem stanju nego u doba Milosevica. Tako i SNSD. Uvijek im krivi drugi, a oni nesposobni do bola. Nazalost, i dalje ce se nastaviti propadanje RS te stoga preporucio bih svima da napuste RS i BiH. I ja cu vrlo brzo i uskoro. Ovdje ce jos najmanje godinama da vlada haos, korupcija, totalitarizam, partokratija, diktatura, nepotizam, podanistvo, ropstvo, strah, teror, zakon jacega, nasilje, zatiranje, satiranje, nanosenje patnje drugima, destruktivna politika onih koji bi trebalo da nas vode u bolju buducnost, a oni nas vode u mracnu i stravicnu proslost, stavljaju nam lance, okove i katance, guraju nas u izolaciju, u kavez da se pobijemo kao zivotinje i zvijeri. Ne daju nam nasi vlastodrsci da zivimo, da napredujemo, da se radujemo, da se razvijamo, da planiramo bolju buducnost OVDJE, a ne u inostranstvu. Prave od nas magarce, konje, majmune, volove. Misle da narod ne zna za bolje, da ne zna sta je bolje, da bolje od ovoga nije zasluzio. Vladari i gospodari nase sudbine ne znaju i nisu svijesni da je narod pametniji od svojih vodja, samo rijetko ko ima liderske sposobnosti da vodi sebe, a kamoli 2-3 ljudi, dok o hiljadama i milionima ljudi, jedan je takav u milion ili jedan-dva u milion. Problem lezi u tome sto takvi ljudi su obicno i jako ograniceni znanjem i jako lukavi tako da nisu kadar ponuditi narodu bolji zivot, a kamoli osjetno bolji zivot i najcesce su kadar ponuditi samo goli zivot sa nosom centimetar iznad vode. Nalalost, Dodikov rezim zna samo za stabilokratiju, dok napredak, a narocito osjetan napredak je velika nepoznanica za Dodikov rezim ma ko bio lutka kojom Dodik upravlja. I dok Poljska ekonomija najbrze raste u Evropi unazad nekoliko godina, kao i kineska u svijetu, za koje nema krize, Dodikova vlast je vec duze od deceniju nesposobna da konacno nadje posao u zemlji za 100-150 hiljada gradjana RS koliko ih je na birou. To mozda zvuci malo za srbijanske uslove, ali to je stopa nezaposlenosti od 40-50 odsto u RS, kao i u BiH. Dodikovom rezimu je uvijek nrko drugi kriv, nikada oni sami. To se vidi i na slucaju ubistva Davida Dragicevica kojeg Dodikov rezim preko rezimskih botova pokusava da napadne, kao sto su dosad svakog napali, a ekonomija propada, PROPADAMO SVI. Kada ce drzava tj. rezim da pocne da se ponasa normalno, kada ce pravni slucajevi da se rijesavaju u rekordnom roku, kada ce poslovi sa administracijom da se rijesavaju brzo i mnogo sto sta u interesu CITAVOG NARODA, a ne samo u interesu ni onih koji su za ovu vlast glasali, vec u interesu jako uskog broja ljudi koji novcem kupuju "vojsku" preko koje "terorisu" sve nas. To je strasno sta Dodikov rezim radi. Kupi dio naroda i preko njega, ZAROBI NAS SVE i ne mora da se trudi, ako vecina kaze gladni smo, on posalje malo bolje opremljene pojedince da priprijete svima i narod cuti, a ZEMLJA PROPADA, a sa njom i narod. Gdje je ekonomija, gdje napredak, gdje su fabrike, gdje su radna mjesta? Gdje je kvalifikovana radna snaga? Gdje su nam doktori? Gdje je zivot na ruralnim selima? Zasto ne mozemo da budemo mala Svajcarska? Da li smo mi to glupi ili sta? Zasto dozvoljavamo nasim vlastodrscima da prave somine od nas kad to nismo? Zasto cutimo dok nas biju, dok nam kicmu lome? Vlasti ne odgovara pametan pojedinac no to je put u propast drustva. Nasi preci su izgleda bili pametniji od nas. Oni su citali knjige, pisali pjesme, kreirali jezik kojim i dan danas se sluzimo, slova, a mi cutimo! Oni su stvarali i nisu se bojali i mnogo jacih od sebe, a mi i na osnovu mrkog pogleda stvorimo sliku o strasnom sudu i zavucemo se u nase misje rupe. Da li je to sloboda braco?! Da li je to kreativizam?! Pa jedan Nikola Tesla je stvorio struju braco! Sta je Dodikov rezim stvorio? Mrznju, haos, nasilje jer su trajno nesposobni da ponude narodu bolji zivot i uvijek ce se zaliti na druge jer je BiH sistem spojenih posuda NO NEKO mora da pokrene ovu zemlju u pravcu napretka i drugi ce ga pratiti. Mi smo zemlja ogromne energije samo sto nas nakaradni rezim tu ogromnu energiju preusmjerio je u mrznju i zato nam je takko kako nam je, a vrlo lako moze da nam bude mnogo bolje, samo kada bi postojala politicka volja za to, da se vidljivo i drasticno poboljsa zivot u RS, umjesto sto se pogorsava. Vlast u RS sto je prije moguce treba da rijesi slucaj ubistva Davida Dragicevica, kao i sve druge slucsjeve i to iskljucivo na nacin da ubice sto prije budu u zatvoru i osudjeni za zlocin koji su pocibili. Samo uz reformu u svakom smislu i svakom pogledu moze biti bolje. Dosta je vise bilo presipanja iz supljeg u prazno i sminke i dotjerivanja. Vrijeme je za korjenite promjene na bolje. Narod hoce bolje i pravednije drustvo. Pravda za Davida i sve nerazjasnjene slucajeve!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 27 pro 2018, 00:47 |
|
|
Eminencija je napisao/la: Jel tebe placaj uda ponavljas brojke ili sta? Ono gore na slici su bootovi? Ne veci od rezimskih SMSD botova na ovom forumu. To sigurno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 27 pro 2018, 01:16 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: I prijatelj Mehtić mu ima isto društvo. Sjetimo se njegovog ličnog trenera i prijatelja Zejda (nekad Željka) Dukmenića (Crni labudovi), inače poturčenog Hrvata iz Belišća. I tvoj veliki vodja je sumnjiv i po ovom pitanju, kao i Zeljka Cvijanovic i Dragan Lukac. http://nebojsavukanovic.info/kako-je-milorad-dodik-kao-alijin-delegat-u-ratu-stvarao-federaciju-bih/https://www.rtvbn.com/3922494/zaklela-se-zemlja-raju-da-se-tajne-sve-saznajuhttp://istokrs.com/istina-o-lukacu/Tri najvece zvijezde Sumnjivog lica apsolutno i definitivno. Inace, u slucaju Dragana Lukaca, spominje se izvjesni Predrag Ceranic, clan Sluzbe Drzavne Bezbjednosti. Isti onaj Predrag Ceranic koji je u zadnjih 4 godine, otkako je Lukax ministar policije, rado i cesto vidjen gost na RTRS-u kao toboze politicki analiticar, a covjek UDBA-s u bliskim vezama sa Lukacem jos od doba kada je isti bio teski kriminalac. Eto ko nam vodi Srpsku. Kriminalac koji ima medijsku zastitu preko rezimske televizije koja pusta u program UDBA-se da napada opoziciju i Davora Dragicevica. Republika Srpska je u raljama UDBA-sa. Sada znam i zasto se Dodikovom rezimu prividjaju Soros i obavjestajna sluzba. Ko napada svoje protivnike na takav nacin, obicno je i sam takav. Dodik se svojevremeno hvalio saradnjom sa Soros fondacijom tako da sve je jasno da je Dodikov rezim cak do srzi opasan po svoj vlastiti narod u RS.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 27 pro 2018, 01:48 |
|
|
Svarog je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Onakvo za kakvo smo se i mi zalagali. Mi bi trebali bit na strani prosvjednika ali budući su nam muslići naturili Komšića i još bagre tzv. Patriotske, moramo bit za Dodu. https://www.google.com/amp/s/dnevnik.hr ... aciji.html Ruse sram te bilo ! Evo cak i Junuz nije prizeljkivao nered u Srpskoj . Doduse iz sasma pragmaticnih razloga  , ali cinjenica je da nije . A ti cjeli dan groznicavo surfas po NET-u , BN TV-u , i muslimanskim TV stanicama i portalima ,te zajedno sa hiljadama Muslimana u Fildzaniji ,cekas krvoprolice u BL , pa da ga izdrkas . Koliko god ti sve koze nisu na broju , nije u redu . Poznam jos puknutih , ali nemaju takve simptome . Nego , yebo shupka .. hajde da i ja kao stari rezimski bot reknem neku konkretnu .. bar kako meni ova apsolutno nepotrebna cirkusijada izgleda Jeste , kod nas jeu toku nesto sto jako lici na tzv '' obojene revolucije''. Ali postaje sve jasnije da ovolika kolicina iste ( ''revolucije'') , nece biti dovoljna . Cini mi se da se drzimo dobro ,i da velika vecina naroda kopca o cemu se tu radi , sto sam i ocekivao . Ovaj prostor ( posebno ova nakarada BiH)sjajan je za nahuskati jedan narod na drugi , ali unutar jednog naroda (bilo kojeg od trojice) napraviti picvajz ,neuporedivo je teze . PS. Odo sad kod Dode , po sendvic .  I treba da ides kod Dodika posto zasluzio si jedan, ako ne i dva sendvica. Osim toga sta ce ti revolucija kad imas Dodika koji jedini ima eksluzivno pravo da rusi Srpsku, sto i radi godinama i to radi jos od 1998 kada je prvi put dosao na vlast. Prvi je uveo MMF u RS na mala vrata, jos tada, kao i pljackasku privatizaciju od koje ni danas se nismo oporavili tj. i dan danas osjecamo lose posljedice iste, a u medjuvremenu uspio je da unisti i penzioni i zdravstveni fond i prebaci obaveze na budzet koji opstaje samo zahvaljujuci kreditima MMF-a bez kojih u RS nastao bi treci svjetski rat, a sa njima tek ce da bude ukoliko se ne povede ozbiljnog racuna u pravcu kreiranja novih malih i srednjih preduzeca i novih radnih mjesta. Dodikov rezim je nered i haos sam po sebi, a sto je i cijeli svijet prije koji dan imao prilike da vidi. To su ti sto ruse Srpsku, a ne opozicija koja se zapravo ponasa smireno i dostojanstveno, iako rezim hapsenjem pojedinih clanova opozicije pokusava od istih da napravi nekakvu vrstu kriminalaca no opozicija nije lopovska, globalno, dok ministar unutrasnjih poslova Dragan Lukac je mafijas i ratni zlocinac te stoga nije mu mjesto tu gdje jeste, kao ni samom rezimu koji nema vecinsku podrsku naroda, vec samo natpolovicnu podrsku od onih koji su izasli na izbore, a to je samo 3-4 dijela od ukupnog broja stanovnika RS. Vecina naroda ne podrzava Dodika tako da Dodikov rezim nema ni kapacitet niti ga vecina naroda priznaje kao vodju tako da ovaj rezim je anti-narodni rezim. Uzivaj u sendvicu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 27 pro 2018, 02:01 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Junuz mi je jasan skroz, jedino mi nije jasno kako Vladimir može podržavati ov u obojenu revoluciju u Srpskoj u kojoj je cilj da ukinu policiju Srpske tako da mogu rovariti?
Zbog čega bi jedan normalan čovik podržava neprijatelje? Možda mu je cura/žena muslimanka? Lana Prlić je tako u SDP-u koji želi pretvoriti Hrvate u manjinu ali ona puši obrezanog koji je trpa za pare i rješava mu natječaje te bi nas sve isporučila na nož zbog njega. Obojena revolucija se prividja samo onoj vlasti koja je i sama takva. Osim toga, previse dobro znam kako funkcionise Dodikova vlast da bi mi neko prodao drugorazredne klinacke price o pbojenim revolucijama i ukidanju institucija RS. Pa upravo je Dodik svojevremeno dosao na vlast u RS metodom koja se zadnjih nekoliko godina zove obojena revolucija i upravo on je ukinuo podosta nadleznosti RS i prenio ih na nivo BiH. Da su stranci jos tada trazili policiju da se prenese na nivo BiH, ja sam ubijedjen da bismo danas imali policiju na drzavnom nivou jer Dodik je takav tip politicara, politicki avanturista, a i, oh da, zena njegovog sina je muslimanka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 27 pro 2018, 02:14 |
|
|
Otkad nam Vukota poduva kurblu, presta i priča o Željci ustašici https://www.atvbl.com/vijesti/republika ... arice-17-9Luzeraj je čak išao dotle da su joj i sinove optuživali za ubistvo Davida Dragičevića pa su u kombinaciji sa tim sranjem odozgo i pljuvanjem po ministru Lukaču i Dodiku uz asistenciju poluludog konobara i ostale kamarile, valjda pomislili da je stvar gotova i da će Dodik i mrski mu režim biti oduvani za sva vremena. Ali avaj, ne bi ništa od toga, ovi ih razguziše a njima preosta samo da se druže s poluludim idiotom kojeg su već bili i zaboravili i odjebali sve do juče kad su pacovi ponovo uletili u šemu iskoristivši MUPovo čišćenje Trga Krajine i nogiranje poluludaka i njegovih smežuranih baba.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 27 pro 2018, 02:21 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: generalni sekretar PDP   Frljavi, ne znam u koje oko da te gledam ali ako ovaj poziv znači i ono što ne smiješ javno izreći a priželjkuješ, onda pri tom oslobađanju ti barem jedno oko treba izbiti iz te ružne glave. U pravu je Crnadak sto se tice okupiranih institucija RS od strane Dodika. Naime, Dodik misli da ako je pokrao izbore i kupio poslanike, da moze i da zloupotrebljava institucije za obracun sa ocem ubijenog sina i opozicijom. Mene samo cudi i iznenadjuje u ovoj prici opozicija koja na sve to gleda mlako kao da je Dodik vanzemaljce pokrao, a ne narod i opoziciju. Kao da opoziciju drzi kucno vaspitanje da ne kazu Dodiku ono sto i vecina naroda misli o Dodiku i njegovoj vlasti, a i dalje se boji da kaze javno (lopovi i lopovski rezim).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 27 pro 2018, 02:43 |
|
|
Inače, ta sprčena opozicija već 12 godina otkad konstantno gubi na izborima o ničemu drugom i ne šilji već o Dodikovom i Lukačevom kriminalu, pljačkanju naroda i krađi na izborima. Čak su se nakon raspada tzv. Saveza za pobjedu i straha od totalnog raspada ulojenog sds ozbiljno bavili mišlju da ulojeni sds preimenuju u Soroševo NVO udruženje "Pravda za Vukotu" 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 27 pro 2018, 02:45 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Otkad nam Vukota poduva kurblu, presta i priča o Željci ustašici https://www.atvbl.com/vijesti/republika ... arice-17-9Luzeraj je čak išao dotle da su joj i sinove optuživali za ubistvo Davida Dragičevića pa su u kombinaciji sa tim sranjem odozgo i pljuvanjem po ministru Lukaču i Dodiku uz asistenciju poluludog konobara i ostale kamarile, valjda pomislili da je stvar gotova i da će Dodik i mrski mu režim biti oduvani za sva vremena. Ali avaj, ne bi ništa od toga, ovi ih razguziše a njima preosta samo da se druže s poluludim idiotom kojeg su već bili i zaboravili i odjebali sve do juče kad su pacovi ponovo uletili u šemu iskoristivši MUPovo čišćenje Trga Krajine i nogiranje poluludaka i njegovih smežuranih baba. Ujna Zeljka moze da laze sve, ali svoje korijene tesko moze da sakrije. https://poskok.info/republiku-srpsku-od-sinoc-vodi-prva-premijerka-u-povijesti-bih-po-majci-hrvatica/http://nebojsavukanovic.info/zeljka-priznala-da-joj-je-djed-pejo-bio-ustasa/Dodikovom rezimu u RS se smijesi kraj i prije ozbiljnog pocetka. Dragan Lukac svojim rizicnim i agresivnim postupcima se pobrinuo za to da u aprilu bice jako vruce za ludu rezimsku vlast koja ce mozda upravo na proljece otici na djubriste istorije kao tragikomicna i tragicna vlast koja se godinama vucara i provlaci zahvaljujuci tome sto narod i opozicija i dalje vjeruju u kucno vaspitanje, kao i u to da izbori ce kazniti Dodikovu nakaradnu vlast. Mozda i jesu isti kaznili samo tesko ili mozda lako je uocljivo da je bilo izbornog inzinjeringa samo tako. Zanimljivo je i to da je Dodik osvojio glasova otprilike manje-vise koliko Davor ima podrsku u grupi Pravda za Davida plus istoimena stranica, sto je uistinu zanimljivo. Slucajnost ili inzinjering. neka ljudi sami dodju do svog zakljucka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 27 pro 2018, 02:56 |
|
|
Uzalud sva olajavanja kad je i s majkom Hrvaticom bolja Srpkinja od cijele luzerske ekipe lajavaca i lojavaca koja glaba već 12 godina na izborima. Mehtić Srbin, ma hajte molim vas 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 27 pro 2018, 03:05 |
|
|
Inače, Davor nam je večeras najavio da je sutrašnje okupljanje ispred Ferhadije, nakon čega autobusima odlaze u Sarajevo i nikad se više ne vraćaju u Banjaluku i Republiku Srpsku. Iz tvojih usta u Božje uši, dragi naš Davore 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 27 pro 2018, 09:10 |
|
|
Pokaže li se da entitet nije u stanju organizovati efikasnu policiju i tužilaštvo onda nema druge nego sve prebaciti na državni nivo. Zar ne Junuze 
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 27 pro 2018, 09:32 |
|
|
Nebula je napisao/la: Pokaže li se da entitet nije u stanju organizovati efikasnu policiju i tužilaštvo onda nema druge nego sve prebaciti na državni nivo. Zar ne Junuze  Baš tako. Mi imamo problem da je rat poremetio društvene uloge. Kao i WWII. Umjesto da na vrh isplivavaju najbolji poput Davida, iskaču najgori sumnjive prošlosti koji bi bili u najboljem slučaju djelatnici komunalnog. I onda u svakom mjestu i u vladi imaš nekog koji je krv dao za (RS, BiH, HB, nastavi niz...) i to mu je glavna kvaliteta. Taj za sebe misli da su država ili grad njegovi, jer je on eto dao za nju sve. Obično nisu inteligentni da bi znali radit za opće dobro nego su to debili, niskog IQ-a u skloni jednostavnom dolasku do para, a to je čisti kriminal. Što je viša razina upravljanja, to je teže da takvi likovi dođu do toga da vladaju drugima. Mada me 2/3 našeg predsjedništva opovrgava u ovom. A ako i dođu kao što su Džafer i Komšo, onda se bar vidi kolika su telad. Svi ti naši kantoni, entiteti su u biti feudi koji su interesno razgraničeni. E sad, kad ti malo promiješaš ta razgraničenja, još kad se malo izvana od MZ pritisne, puno bolje to funkcionira jer boli Fudu iz Visokog što je Nebojša baja u Gacku kojeg nikad nije vidio. Gledao sam sad Lukačevu biografiju. On je povezan sa svim mogućim državnim kriminalom od nastanka RS. Dakle, koliko god on bio nesposoban kao ministar, oni će ga držat jer ih ima sve u šaci. Sutra da ubije još 5 Davida, opet će isto bit (kao i Saudijci kad ubiju novinara pa svi šute). To se treba promijeniti. Rat je završio prije 23 g. Uloga u ratu nije nikakav + za bilo koju funkciju. Jest za neke beneficije ali ne i za rad. Npr. je li bi voljeli da vas operira kirurg koji je prošao sva ratišta a nije operirao ili kirurg koji nije bio na ratištu a ima iskustva u operacijama. Dakle, skinuti Lukača ili će ovo završit reformom policije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 27 pro 2018, 09:46 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Dakle, skinite Lukača ili će vam ovo završit reformom policije. Nebula je napisao/la: Pokaže li se da entitet nije u stanju organizovati efikasnu policiju i tužilaštvo onda nema druge nego sve prebaciti na državni nivo. Zar ne Junuze  Mokri snovi Poturica. Niste vi u poziciji da ucjenjujete. To nije proslo ni za vrijeme Esdauna a kamoli danas ili sutra. Docekivace vas srpska policija do kraja zivota svaki put kad uđete u Republiku Srpsku. 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
stratilat
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 27 pro 2018, 09:58 |
|
|
|
Jedan zemljotres ili nekakva prirodna nepogoda bi u potpunosti preslozila sferu interesovanja dokonog puka u second hand jaknama
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 27 pro 2018, 10:05 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Dakle, skinite Lukača ili će vam ovo završit reformom policije. Nebula je napisao/la: Pokaže li se da entitet nije u stanju organizovati efikasnu policiju i tužilaštvo onda nema druge nego sve prebaciti na državni nivo. Zar ne Junuze  Mokri snovi Poturica. Niste vi u poziciji da ucjenjujete. To nije proslo ni za vrijeme Esdauna a kamoli danas ili sutra. Docekivace vas srpska policija do kraja zivota svaki put kad uđete u Republiku Srpsku.  Meni se čini da je ona puno više okrenuta (ne)djelovanju po Srbima nego po drugima. Ne smeta meni vaša policija. Ja sa njom uglavnom nemam ništa, najviše 10 KM kad me zaustave.  Pa i ta zajednička bi bila srpska. Skoro sve državne institucije nisu eksluzivno bošnjačke. Ne vladaju ni jednom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 27 pro 2018, 10:26 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Mokri snovi Poturica. Niste vi u poziciji da ucjenjujete. To nije proslo ni za vrijeme Esdauna a kamoli danas ili sutra. Docekivace vas srpska policija do kraja zivota svaki put kad uđete u Republiku Srpsku.  Meni se čini da je ona puno više okrenuta (ne)djelovanju po Srbima nego po drugima. Ne smeta meni vaša policija. Ja sa njom uglavnom nemam ništa, najviše 10 KM kad me zaustave.  Pa i ta zajednička bi bila srpska. Skoro sve državne institucije nisu eksluzivno bošnjačke. Ne vladaju ni jednom. Bas me briga sta je bosnjacko i sa cim oni vladaju. Mene interesuje samo srpsko i sa cim mi vladamo. Ta neka zajednicka sranja na nivou BiH su nametnuli stranci i to nikad nece funkcionisati niti me zanimaju. Izuzev da zajebavamo preko njih Muslimane koji misle da je to njihovo. To je samo pro forme da ta neka zamisljena BiH lici na drzavu. Mi iz RS od tih institucija u Sarajevu nemamo nista niti imamo kontakt sa njima. 99% zivota u RS zavisi samo i iskljucivo od institucija RS.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Klinac u getu Postano: 27 pro 2018, 10:26 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Tek sam sad skužio da je Junuz postao član sekte. Pronašao svoju obitelj i neće se više maćeha o njemu brinuti. ----------------
Kaže konobar da su ga "brutalno uhapsili". Hebo ga Vasković i pridjevi. Vasković bar zna što pridjev znači i zašto prekomjerno granatira sa njima. Glupi konobar pojma nema, samo ponavlja.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|